Новият стар служебен кабинет започва подготовка за избори, досегашните му звезди загряват за тях

Новият стар служебен кабинет започва подготовка за избори, досегашните му звезди загряват за тях

© Цветелина Белутова, КапиталНай-дълго управлявалият досега служебен кабинет вече е в историята след четири месеца в изпълнителната власт. Повечето от членовете му обаче остават на постовете си, след като бяха назначение и в новото служебно правителство, обявено днес от президента Румен Радев.


От екипа очаквано излязоха двамата най-рейтингови министри - Кирил Петков и Асен Василев, които ще се опитат да трансформират популярността си в политическа подкрепа през ноември на предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори. Първото впечатление от наследниците им на постовете е, че ще продължат следваната досега политика, като обявените акценти са спирането на нерегламентирани разходи в държавата, осветляване на заварените нарушения, подпомагане на бизнеса и облекчаване на административните процедури. Третият освободен министър - транспортният Георги Тодоров, беше освободен, без да бъдат съобщени мотивите за това.


Пред новия кабинет бяха поставени почти същите приоритети, както и при предшественика му - подготовка за честни избори, справяне с новата вълна на коронавируса и евентуален мигрантски натиск по границите, подпомагане на бизнеса.
Плановете на досегашните министри Кирил Петков и Асен Василев, които се ползват с одобрението на 42% и 31% от българите (според проучване на агенция "Маркет Линкс" от края на август), продължават да са неизвестни. Двамата потвърдиха само неофициалните информации, че влизат в политиката и ще участват на вота, използвайки регистрацията на една или повече партии, чиито имена засега не се съобщават. Очаква се до края на седмицата двамата да обявят детайлите около политическата си кариера.


Президентът посочи трима нови министри и поиска укрепване на държавността


Трима нови министри и няколко важни задачи има новият служебен кабинет с премиер Стефан Янев, който бе представен от президента Румен Радев тази сутрин. Смените са във финансовото, икономическото и транспортното министерства, а задачите, които държавния глава постави - да се продължи с укрепването на държавността, да се подготвят следващите избори и с разумни стъпки да се продължи по пътя към излизане от кризата и подобряване на живота на хората, да се защитават слабите и бедните и да се набележи ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната.


"Времето не чака", каза държавният глава Румен Радев. Той предупреди министрите, че срещу тях ще се изсипят последствията от десетилетия на безхаберие, застой, корупция и некомпетентност в различни области, както и ще се хвърлят огромни ресурси и "парите, медиите и влиянието на хората, които имат държавата за своя бащиния".


Ще ви организират протести, стачки и компромати и ще ви товарят с греховете на старата власт.


Румен Радев,

президент


Премиерът Стефан Янев постави също няколко основни задачи, сред които организиране на честни и прозрачни избори на 14 ноември, когато ще се гласува за парламент и президент, решаване на проблемите на гражданите и ефективно управление на кризите, защото предстояли тежки месеци. И двамата поздравиха първия служебен кабинет за постигнатите резултати, като държавният глава акцентира върху драстичното намаляване на купения вот, разграждането на олигархичния модел, пресичането на корупционни схеми, както и на хаоса в управлението на кризата с COVID-19. Президентът изрази съжаление, че политическата класа не е възприела новия модел на управление на страната.


Кои са новите министри


В новия служебен кабинет има три смени - Валери Белчев поема финансите, Даниела Везиева - икономиката, а Христо Алексиев - транспорта. Предишните титуляри Асен Василев и Кирил Петков се очаква да обявят нов политически проект и да участват на парламентарните избори на 14 ноември, а Георги Тодоров е сменен. В последната седмица Георги Тодоров влезе във фокуса на медиите покрай разследването на "Дневник" за поръчката за удълбочаване на двата плавателни канала във варненското пристанище на стойност 393 млн. лв., която бе задействана, след като почетният лидер на ДПС Ахмед Доган стана мажоритарен собственик на ТЕЦ "Варна" и прилежащото му пристанище във Варненското езеро.


Валери Белчев, също като предшественика си Асен Василев, е завършил "Харвард". Бил е директор на т.нар. фонд на фондовете по време на второто управление на ГЕРБ. Президентът каза, че е с впечатляващо образование, богат опит в банковото дело и със заслуги във формирането на фонда на фондовете (кой е Валери Белчев четете тук).


Даниела Везиева е била зам.-министър на икономиката във втория кабинет на Бойко Борисов. За нея държавният глава обяви, че има солиден опит в публичните финанси и администрацията, ръководила проекти и реформи и била съветник на предишния титуляр Кирил Петков (коя е Даниела Везиева четете тук).


Христо Алексиев управлява Националната компания "Железопътна инфраструктура", бил е служебен министър на транспорта в първия служебен кабинет на Румен Радев с премиер Огнян Герджиков и бе предложен за такъв в първия проектокабинет на "Има такъв народ" с премиер Николай Василев. Румен Радев го представи като ръководител на големите успешни инфраструктурни проекти и обяви, че като служебен министър е спрял концесията на летище София заради порочния подход (кой е Христо Алексиев четете тук).


Новият стар служебен кабинет започва подготовка за избори, досегашните му звезди загряват за тях

© Цветелина Белутова, Капитал


Останалите министри и в новия служебен кабинет на Стефан Янев остават същите. Вицепремиерите Гълъб Донев (социален министър), Бойко Рашков (вътрешен министър) и Атанас Пеканов отново поемат съответно социалната политика, сигурността и управлението на еврофондовете. Останалите министри са Георги Панайотов (отбрана), Стойчо Кацаров (здравеопазване), Виолета Комитова (регионално развитие), Николай Денков (образование), Светлан Стоев (външни работи), Янаки Стоилов (правосъдие), Велислав Минеков (култура), Асен Личев (екология), Христо Бозуков (земеделие), Андрей Живков (енергетика), Стела Балтова (туризъм) и Андрей Кузманов (спорт).


За успехите и неуспехите на първия служебен кабинет на Стефан Янев четете тук.


По-късно ГЕРБ коментира, че Румен Радев лъже първият служебен кабинет има не успехи, а провали, сред които във ваксинационния процес, овладяването на инфлацията, мигрантската криза, цените на горивата. Според бившите управляващи е трябвало да бъдат сменени поне шестима от служебните министри.


Новият кабинет: предстоят тежки месеци


Новият служебен кабинет се събра на първото си заседание час след полагането на клетвата. Още в президентството служебният премиер Стефан Янев обаче обяви, че държавата не може да си позволи да функционира в перманентна политическа криза, а се нуждае от правителство, подкрепено от стабилно парламентарно представителство, което да прави промени, да предлага смислени политически идеи и визии, които да бъдат подкрепени с необходимите законодателни инициативи.


На заседанието на правителството той отново каза, че предстоят тежки месеци, тъй като пандемичната обстановка не е овладяна, а има и наследени проблеми като казуса с неизплащането на средствата в строителния бранш. Едно от първите решения на новото служебно правителство е да удължи срока на електронното преброяване до края на септември.


Както и преди четири месеца, като първа и основна задача пред новия кабинет беше обявена подготовката за предсрочния вот през ноември. "Ключовата задача е да гарантираме, че вотът ще бъде честен и легитимен", заяви Стефан Янев.


Новият стар служебен кабинет започва подготовка за избори, досегашните му звезди загряват за тях

© Юлия Лазарова


При предаването на властта се разбра, че новият екип във финансовото министерство ще подготви бюджет за 2022 г., но парламентът може и да няма време да го приеме. Ако се наложило да се работи с бюджета за т.г., според Асен Василев няма нужда да се вдигат дълговите лимити. Той каза, че оставя държавата в по-добро финансово състояние.


Новият финансов министър Валери Белчев се обяви за приемане на еврото от 2024 г. и за работа, която да даде основа на следващ редовен кабинет, а новият министър на икономиката Даниела Везиева - за управление, базирано на законността и прозрачността и анализ как евросредствата са се отразили на стандарта на живот на българите. За смяната на властта в транспортното министерство бе изпратено прессъобщение, според което основи задачи на новия министър Христо Алексиев са ускоряване на проектите за жп коридори, пътища и цифрови магистрали.


Напред към политиката, без ляво и дясно


Най-популярните лица на предишния кабинет - Кирил Петков и Асен Василев, потвърдиха официално неофициалните информации от последните седмици, че влизат в политиката и ще участват на следващите парламентарни избори. Тъй като нямат време да създават партия, а ще търсят друг вариант.


Първият каза, че ще следват идеологията с десни инструменти да се постигат леви цели - невдигане на данъци, привличане на инвестиции, спиране на корупцията, за да се вдигнат доходите на хората. Вторият - че трябва да продължи спирането на течовете и да се харчат ефективно парите, тъй като "България е една безобразно окрадена държава, но не е бедна" (още четете тук).


Неяснотите около формацията - на какви приоритети залага, какъв ще е съставът ѝ, кои партии ще смята за партньори, кои за опоненти - продължават да са много, но заявката на Петков е да бъдат обявени до няколко дни.


Представянето на новия служебен кабинет гледайте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (153)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  ,,Президентът Румен Радев представи новия служебен кабинет, който пак се оглавява от Стефан Янев, и постави няколко основни задачи - да се продължи с укрепването на държавността, да се подготвят следващите избори и да се върви към подобряване на живота на хората, защита на слабите и бедните и др.”

  👍🏻👍🏻👍🏻

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Времето не чака, инфлацията прехвърли 10%.
  Комунисти, сър.

  Every cradle is a grave.
 4. 4 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 176 Неутрално

  Ако се продължи традицията от предишния служебен кабинет, следва да очакваме още 10% инфлация в идните 2 месеци и отново арести и разпити преди изборите. Не разбирам защо лодкьо не го спуснаха за правосъден, а мирчо скарата за туристически министри, изглежда никой не ги брои за нищо вече.

 5. 5 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Отново празни приказки, легенди и заблуда на обикновените граждани на България. Същата картинка като в последните два комични парламента. Идва времето на истината народа не е толкова глупав колкото го изкарват ще прецени добре кой е прав и кой не.

  В спора се ражда истината!
 6. 6 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 726 Гневно

  По-голяма злоба в изказване на официален държавен представител не бях чувал до сега.

  Освен другото се и самоназначи за спасител на държавата, едноличен.
  Срам и позор.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално


  « Валери Белчев, също е завършил « Харвард « … «


  За герболяка миризлив - Вальо Харвардо, нали ?
  Е, друго си е милиционерското в Симеоново …

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 11. 11 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#10] от "niksan1":

  На дедо Симеон министрите до един бяха завършили престицни университети.
  Това доста им помогна в грабежа.

  Every cradle is a grave.
 12. 12 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Времето не чака, инфлацията прехвърли 10%. Комунисти, сър.
  —цитат от коментар 3 на Ватник

  10% инфлация
  —цитат от коментар 4 на mun4o


  Флашките за днес са раздадени:

  "задължително да се споменава 10% инфлация"

  Колко ли още пъти днес ще срещнем цифрата?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#12] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ":

  Кое не е така, лилаво-зелени приятелю?
  Или за вас вече фактите нямат значение, важното е как го усещате вие?

  Every cradle is a grave.
 15. 15 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Времето не чака, инфлацията прехвърли 10%. Комунисти, сър.
  —цитат от коментар 3 на Ватник  Комунистите бяха свалени от властта, още през априлските избори .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 16. 16 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Сега лилаво-зелените ще кажат какво тук значи някаква си инфалция, важното е, че изчегъртаха ТИКВАТА! Лилаво-зелените така и не се научиха, че политиката е за хора с нюх и размах, които не са страхливци. Тия харвардчии са чисто и просто едни книжни плъхове, които хал-хабер си нямат от държавническо управление.
  —цитат от коментар 9 на Ватник


  Само дето харвардските книжни плъхове имат смелостта да ви пресекат далаверите, а пък твоя идол се крие по села и паланки, пред режисирана аудитория, и пак една циганка го разкости, та трябваше спешно Sevi Pi Ar да спира живото.

 17. 17 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 176 Неутрално

  Сега лилаво-зелените ще кажат какво тук значи някаква си инфалция, важното е, че изчегъртаха ТИКВАТА! Лилаво-зелените така и не се научиха, че политиката е за хора с нюх и размах, които не са страхливци. Тия харвардчии са чисто и просто едни книжни плъхове, които хал-хабер си нямат от държавническо управление.
  —цитат от коментар 9 на Ватник


  И не само! "Това е един много умен и опасен изманинк"

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  Като Катон ................:) Преди да кажа по същество ...нека всеки "словесно цапардоса" герболяшки крадлив трол .Те нямат място в коментарите , те разрушават всичко около себе си ..., а медиите на първо място. Да си отворят отново коментарите в ПИК ... и да си правят ШАБАШ :) ГЕРБ и герберизма трябва да бъде изкоренен ...., това ще се слуì ако всеки ги нарита ..:)

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Айде хаирлия да е. И е време вече на Pi Ar Sevi na Boiko да отиде на борсата за безработни.
  Устискаха с обжалвания да се задържат, ама до Нова Година с тоя кабинет, няма да им се отвори парашута.
  А пък може и една пътна карта да изскочи от някъде.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на oolit
  oolit
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Ех, ако ставаше само с лозунги, щяхме да пребъдем последните месеци. Другарят резидент поне в това го бива. Хубавото е, че поне двамата харвардски лаладжии и майстори на нищоправенето ги няма вече. Лошото е, че сега и тях част от суверена ще припознае за спасители. Но то като е тръгнало на лошо, лесно хубаво няма да стане.

 23. 23 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2242 Весело

  [quote#16:"Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ"][/quote]

  Кои далавери са спрени, и колко се напълни хазната от това!?

 24. 24 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  "подобряване на живота на хората, защита на слабите и бедните и др."
  Много "леви" мерки, макар в цяла Западна Европа да са актуални. Нека воят започне сега.

 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Наследството от герп - най-високото ниво на корупция в ЕС, най- бедната страна в ЕС, най-висока смъртност от Ковид, най-ниско ниво на ваксиниране, безразборно хвърляне на пари през прозореца на джипката, финансово захранване на върхушката от дпс, опростачване на нацията директно от кабинета на премиера и още много други безобразия, остават зад гърба ни!
  Никога повече герп-пкп!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Човъкът вдигнал юмруче, поискал мерки, за укрепване на държавността!?!?!
  Това е оксиморон, Дневник.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 485 Весело

  Обикновено така става в едни такива скапани дето не стават за държави.

  А иначе времето винаги дебне на гюме в четвъртото измерение на църната дупка дето и викаме галено нашата вселена и която на всичко отгоре била с форма на геврек. И затова един питал освен за цената на геврека и за цената на дупката. И си избирал винаги геврек с по-голяма дупка.

  А чисто философски погледнато дупката е единственото нещо, от което колкото повече вземаме, толкова по-голямо става.

  73! Go Go
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  Да пожелаем на новото служебно да постигне и задмине успехите на отишлото си в укрепването на държавността и законността в Република България.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Времето не чака, инфлацията прехвърли 10%. Комунисти, сър.
  —цитат от коментар 3 на Ватник


  Предложете някой, който ще намали цените на електроенергията, транспорта, стоманата, алуминия, нефта и газта по света и ще го подкрепим!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Кои далавери са спрени, и колко се напълни хазната от това!?
  —цитат от коментар 23 на Тангра


  ББР, язовирите; Василев събра сума ти данъци. Не съм си правил труда да проучвам точно колко се е напълнила "хазната" от това, но е близко да акъла, че подобни действия са полезни, и отдавна необходими.

 34. 34 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Кои далавери са спрени, и колко се напълни хазната от това!?
  —цитат от коментар 23 на Тангра


  Десислава Танева:
  "Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране - бел. ред.) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме. Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ", са точните думи на Танева от записа, който, според "Биволъ", е от консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, проведен вероятно на 27 март тази година."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ще умра от смях.

  Every cradle is a grave.
 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Времето не чака, инфлацията прехвърли 10%. Комунисти, сър.
  —цитат от коментар 3 на Ватник


  Решетников:
  "Партията ГЕРБ е по-искрен партньор на Русия от БСП. Това заяви в понеделник вечерта в интервю за Георги Коритаров (Бог да го прости) пред TV+ генерал Леонид Решетников - председателят на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) към президента на Русия Владимир Путин.…"

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 614 Весело

  Сега лилаво-зелените ще кажат какво тук значи някаква си инфалция, важното е, че изчегъртаха ТИКВАТА! Лилаво-зелените така и не се научиха, че политиката е за хора с нюх и размах, които не са страхливци. Тия харвардчии са чисто и просто едни книжни плъхове, които хал-хабер си нямат от държавническо управление.
  —цитат от коментар 9 на Ватник


  Той защото тулупа има и изобщо не е страхливец. За това се появява само по селца и паланки с доверени и предани герберасти.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Служебното правителство е ОК,проблема е липсата на производство с висока добавена стойност за високи доходи.
  Както и високата корупция на всички нива.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#10] от "niksan1":На дедо Симеон министрите до един бяха завършили престицни университети. Това доста им помогна в грабежа.
  —цитат от коментар 11 на Ватник  Тук ще те опонирам - кражбата на юпитата беше възможна, защото техният началник от Мадрид и ченге на КГБ с псевдоним « Карточник «, ги беше назначил именно за това . Не просто да крадат, а да крадат за КГБ- ДС мафията .
  За да не съм голословен, ще те посъветвам да си спомниш, чия банка оглавява днес Велчев и за какви стотинки продаде БТК Василев .
  И накрая един реторичен въпрос, извън темата - простака от Учиндол, дали не е знаел кой е Всилев, когато го номинира за премиер ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1481 Весело

  Да пожелаем на новото служебно да постигне и задмине успехите на отишлото си в укрепването на държавността и законността в Република България.
  —цитат от коментар 30 на КМЕТ В СЯНКА


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Човъкът вдигнал юмруче, поискал мерки, за укрепване на държавността!?!?!Това е оксиморон.
  —цитат от коментар 26 на 4ort


  Надявам се, че не се залъгвате за това че държавността се е олицетворявала от герп-пкп!
  Шпигел: "Управлението на Борисов няма нищо общо с върховенство на закона!"

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  Забелязвам жест към ГЕРБ, новите министри са участвали вече в управлението на ГЕРБ, а Белчев като кадър на Харвард участва не само в управлението на ГЕРБ, но има връзка и с Ротшилд.

 47. 47 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 938 Весело

  Бат Стойчо остава! Безсмислените идиотщини продължават! ... :-)

 48. 48 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 937 Любопитно

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не зная в коя република живееш , но в нашета си имаме политическа и здравна кризи и за капак юнашки поскъпващи горива , ток и храни ?!?

 49. 49 Профил на Просто денег нет
  Просто денег нет
  Рейтинг: 427 Весело

  Тия харвардчии са чисто и просто едни книжни плъхове, които хал-хабер си нямат от държавническо управление.
  —цитат от коментар 9 на Ватник


  Естествено, от милиционерското са светлинни години напред.

 50. 50 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 726 Весело

  Само дето харвардските книжни плъхове имат смелостта да ви пресекат далаверите,
  —цитат от коментар 16 на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ


  Ми що тогава вашето ново знаме ги махна от правителството?

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 51. 51 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Кой е този некадърник по средата на първата снимка?
  Другите са се наредили по височина, с равно отстояние, в прегледна и опрятна линия, а този стърчи.

 52. 52 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#14] от "Ватник":

  Изпълзял си от света на ОРКИТЕ (герб)..............там ви е мястото :)

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#47] от "Холдън Колфийлд":

  Колко българи погуби ластика на вожда ти б.б.? 18000+++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 614 Весело

  [quote#50:"Родолюбец"][/quote]"Ми що тогава вашето ново знаме ги махна от правителството?"  Зеления чорап ги махна за да се съсредоточат върху партийния проект!

 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#48] от "drill":

  Дело на обръчите на бойко ти. Скоро ще се разбере.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Сега Мамин Кирчо ще намери ли време да отиде до Букурещ и да си вземе сертификата? Че доста време мина и да не вземат канадците да го върнат в Отава. А, Василев доста ги пришпори с концесионната такса на "Дънди Прешъс" и те най-верояно ще се задействат да му придвижат молбата по-бързо на Петков. Иначе Радев се измъкна като мокра връв от ситуацията - не искаше да настъпи тази мотика още веднъж - все пак веднъж да нарушиш Конституцията не е малко, но да го повториш, дори и за Захарен Кирчо, вече си е прекалено.

 60. 60 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Валери Белчев също е завършил "Харвард" и е бил директор на т.нар. фонд на фондовете по време на второто управление на ГЕРБ.

  Даниела Везиева е била зам.-министър на икономиката във втория кабинет на Бойко Борисов.
  _________________________________________________________

  пРезидент Радев си е напазарувал бивши кадри на ГЕРБ?

 61. 61 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3708 Любопитно

  Демагогията продължава...нали др.РадеФ?Новите проксита иначе са работили с "врага" Борисов......Но за лицемерният РадеФ нищо няма значение щом ТОЙ е поискал!!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 62. 62 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#55] от "witch_doctor":

  По-скоро, защото Кирето още е КАНАДСКИ гражданин и Радев не иска два пъти да прави тази грешка. А, явно те двамата вървят пакет, така и Василев "изгоря" за да има време партийния проект.

 63. 63 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ватник":

  ми кат ти е скапо бачкаи повече бе ората така прават.не се оплакват а бачкат яко

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  До коментар [#32] от "Wornoxmaniak":Цапардосай герболяк ..:) Винаги е късно ...и винаги има защо :)
  —цитат от коментар 57 на dejmos


  Да не би да отричате правото на всеки човек, да не бъде фен на вашата политическа партия, та чак и до насилие сте готов да стигнете ?
  Нека да позная, вие сте фен на ДБ!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#65] от "Хай Буй":

  Вие биете функционерите си.Помниш ли случая?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ватник":

  Инфлацията може и 20% да стане, но това не зависи изобщо от България. Българския лев е вързан за еврото и щом ЕЦБ пусне печатницата за пари, инфлацията и в България автоматично се вдига. Единствения начин е излизане от валутния борд, но няма НС което да приеме подобни закони, а пък и народа едвали ще го подкрепи.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  По-интересни са коментариите на дипломираните по време на т.нар. "Преход " политилози, за които очевидно този преход отдавна е свършил или те не знаят за съществуванието му......Радев прави нещо за което му е казано и от гледна точка на наследството му, той е прав да говори за обществоно-политическите язви и да громи последиците от тях....но, тук лъсва нещо и то е изчерпването на политическите възможности на онаследената система на този преход към облагодетелстване на всякаквите форми на грабеж.

 71. 71 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#65] от "Хай Буй":

  Ами.............. бъдете си фенове на Бай ХУ.... !!! Има секти на САТАНИСТИ.., защо да няма секта на БАЙ ХУ@......ти .:) Предложението е друго ... да си ходите в ПИК , и там да си правите ОРГИЯ :) Тук остават цивилизованите , които имат различни възгледи ...и спорят :)

 72. 72 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да не би да отричате правото на всеки човек, да не бъде фен на вашата политическа партия
  —цитат от коментар 65 на Хай Буй


  Едно е да не си фен, друго е по цял ден да плещиш лъжи, обиди и инсинуации.

 73. 73 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  наслука!
  дано да продължи със същите темпове разграждането на престъпния герберо-мутренски модел, основан на нагли кражби на публични средства и използване на обществени изнституции за лична изгода!

 74. 74 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  Кацаров очевидно остава за да довърши разправата с лекарското съсловие.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  На партии не случваме, но добре че поне Радев е свестен!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  Очаквани рокади за двамата. Третият юнак е малко по-странна ситуацията. Дано смяната на министъра на транспорта не е свързано със "странното вливане на Летище София към летище Пловдив". Обичайно след такива сливания някой се събужда мултимилионер. За мен лично ще е супер яко летище Пловдив да дръпне, но от икономическа гледна точка, все едно да кажеш: Столична община се влива в Община Елин Пелин и управлението на сметките/бюджета се поема от кмета на Елин Пелин.......

 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Любопитно

  До коментар [#37] от "Рим":

  Вие затова ли припознахте неговия пРезидент?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 80. 80 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Абе защо с тези маски сте се покрили? Тъпи политици.

 81. 81 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 420 Неутрално
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#82] от "Родолюбец":

  Защото са радикалното крило на БКП.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#77] от "todor._89":

  Е, ..........всеки герболяк слуша само БОГ ( бай ..ху..) , в най-лошия случай СЕВИ. :)) Започне ли веднъж дегенерацията ...няма спиране :)

 87. 87 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#86] от "dejmos":


  До коментар [#77] от "todor._89":Е, ..........всеки герболяк слуша само БОГ ( бай ..ху..) , в най-лошия случай СЕВИ. :)) Започне ли веднъж дегенерацията ...няма спиране :)
  —цитат от коментар 86 на dejmos


  Нещо по-умнокрасиво от "Вие защо си биете афроамериканците"?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  Времето не чака, инфлацията прехвърли 10%. Комунисти, сър.
  —цитат от коментар 3 на Ватник


  Радев ви е отговорил предварително - "Ще ви организират протести, стачки и компромати и ще ви товарят с греховете на старата власт."

  Очевидно ви е изучил добре мръснишките методи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#14] от "Ватник":Инфлацията може и 20% да стане, но това не зависи изобщо от България. Българския лев е вързан за еврото и щом ЕЦБ пусне печатницата за пари, инфлацията и в България автоматично се вдига. Единствения начин е излизане от валутния борд, но няма НС което да приеме подобни закони, а пък и народа едвали ще го подкрепи.
  —цитат от коментар 68 на Шоршо


  Викаш, виновно е международното положение.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 90. 90 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Румен Радев.ru :
  „Ще ви организират протести, стачки и компромати и ще ви товарят с греховете на старата власт.

  „Времето не чака“ То тече бързо и вече "старата власт“ това е предишното служебно правителство.

 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  Виктор Димчев:

  Защо Румен Радев нарича галопиращата инфлация "рекорден икономически ръст", а празните търговски площи из всеки български град - "исторически ниска безработица"?
  Защо нарича постоянните грозни скандали между партиите "демократично единодействие", а 100-те лева - "извеждане на пенсионерите от бедност"?
  Как действията на пародийния здравен министър и колегите му, които си направиха партия докато бяха министри - "възстановяване на държавността"?
  Защо вместо президент имаме един професионален мошеник, който лъже, докато си прави президентската република?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Викаш, виновно е международното положение.
  —цитат от коментар 89 на Родолюбец


  Виновни са най-вече герберята и тяхното безхаберие.
  Кражбите и манипулациите с цел по-качествено обиране на държавната хазна също помогнаха много.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#55] от "witch_doctor":По-скоро, защото Кирето още е КАНАДСКИ гражданин и Радев не иска два пъти да прави тази грешка. А, явно те двамата вървят пакет, така и Василев "изгоря" за да има време партийния проект.
  —цитат от коментар 62 на gerotheone


  Радевите А. Василев/К.Петков бяха касоразбивачите в държавата под димната завеса "крадливия Бойко".

 94. 94 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Рашков остава начело на МВР.
  Очаква се предизборния квич на ГЕРБ и ДПС по повод на невъзможността да се купуват избиратели.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Весело

  Румен Радев.ru
  —цитат от коментар 90 на cinqueau


  Това беше добро!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#90] от "cinqueau":

  Хитрееш на дребно.
  Всъщност подобни каламбури са ви много характерни.
  Липсата на качествени аргументи ви кара да се правите на клоуни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#37] от "Рим":
  "Решетников:
  "Партията ГЕРБ е по-искрен партньор на Русия от БСП. "

  Радев и Борисов се надпреварват кой по-добре да обслужи руските интереси у нас. Между тях има вражда, породена от тази конкуренция.

 100. 100 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 937 Любопитно

  До коментар [#48] от "drill":Дело на обръчите на бойко ти. Скоро ще се разбере.
  —цитат от коментар 56 на КМЕТ В СЯНКА


  И как точно влияе на спрялата ваксинация и некъдърноста да се състави правителство ???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK