Успехите и неуспехите на ключови министри, или с какво ще се запомни първият кабинет "Янев"

Представянето на първия кабинет на Стефан Янев на 12 май 2021 г.

© Цветелина Белутова

Представянето на първия кабинет на Стефан Янев на 12 май 2021 г.Първото служебно правителство на Стефан Янев се ползваше с неочаквано високо доверие - от страна на 54 на сто от българите (според проучване на агенция "Маркет Линкс" от края на август). За четирите месеца, в които държеше изпълнителната власт, то успя да хвърли светлина върху практиките на бившите управляващи от ГЕРБ в различни сфери, да промени някои от тях и да задвижи процеси по по-дългосрочни промени.


Най-дълго управлявалият досега служебен кабинет днес беше наследен от ново правителство на президента Румен Радев, което по Конституция ще води държавата до избирането на редовен Министерски съвет след поредните предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. От него излизат най-рейтинговите министри - Кирил Петков и Асен Василев (според същото проучване на "Маркет Линкс" с 42% и 31% одобрение), които се подготвят да се явят на изборите. Третият сменен е транспортният министър Георги Тодоров, за когото не са оповестени мотиви.


"Дневник" обобщава какво свършиха и не успяха да свършат някои от най-популярните - заради действията и заради ресорите си, министри в първия кабинет "Янев".


Асен Василев: борбата с мръсните пари и актуализацията на бюджета
Още в първия ден на поста министър на финансите Асен Василев заяви спешна нужда от актуализация на бюджета заради допълнителните разходи за антикризисни мерки, предвидени от предишните управляващи само до края на май. За да обезпечи това, той поиска от данъчната администрация да спре с проверките на малките фирми и да се съсредоточи върху големите. Така със събраните допълнително близо 2 млрд. лв. в бюджета той внесе в парламента проект на актуализация, в който намери място и частичното увеличение на пенсиите, отлагано от над 10 години.


Въпреки упреците, които получи заради назначаването на Румен Спецов начело на данъчната администрация, Василев настоя на избора си и постави под засилено внимание и търговците на горива за това отчитат ли коректно продадените количества. На 15 септември започнаха да се публикуват и статистически данни и за продадените количества. Даде началото на проверка за това дали "Лукойл Нефтохим Бургас" прилага т.нар. трансферно ценообразуване, благодарение на което досега винаги е излизал на печалба и не е внасял данъци. Все още няма обявен резултат от нея.


Успя да смени укривалия се в продължение на месец директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, след като установи системно неизпълнение на задълженията му.


Оценката за работата му мина и през покана за министерски пост в проектокабинет на "Има такъв народ". След отказа му той беше обвинен от парламентарната трибуна от най-голямата група в кражба на интелектуална собственост, което Василев отрече.


Кирил Петков и касичките на бившата власт


Най-видимата част от работата на Кирил Петков като икономически министър беше промяната в Българската банка за развитие (ББР). Петков спря дългогодишната практика на управляващите с държавни пари да се финансират не малки, а едри бизнеси с политически връзки. Успешният му в крайна сметка опит да смени ръководството на банката, за да се върне тя към предназначението си по закон, срещна противопоставяне на различни нива.


По същия начин протече и началото на процедурата по смяна на ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК), която малко след създаването й престана да изпълнява функциите си. Петков обяви публично неизвестни дотогава данни за неразумно похарчени милиони от бюджета за ремонт на язовири, които са празни или ремонтирането не е започнало, а цените, по които става това, надхвърлят пазарните. Сложи на пауза проекта за близо 200 млн. лв. за изграждането на нови правителствени сгради на територията на "София тех парк".


Неговият отказ да участва в кабинет на "Има такъв народ" бе последван от атака за гражданството му от страна на "Има такъв народ" и ГЕРБ. Двете партии го обвиниха, че е положил клетва в нарушение на конституцията, тъй като към онзи момент е бил канадски освен български гражданин. Петков показа документи, че е отказал канадското си гражданство още преди да бъде посочен за министър, а по казуса тече дело в Конституционния съд.


Бойко Рашков: от изборната търговия и полицейското насилие до сигналите срещу Гешев


Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков бе сред най-критикуваните и атакувани от ГЕРБ, ДПС и прокуратурата министри. Той беше и сред най-често изслушваните министри както в рамките на парламентарния контрол, така и в парламентарни комисии. Мандатът му започна с кадрови рокади в МВР и службите за сигурност.


Започна мандата си с поредица от акции срещу търговията с гласове за изборите на 11 юли. Тя беше свързана и със смяна на ръководства на областни дирекции на МВР, за да се отнеме възможността за чадър над контролирания или купен вот. Рашков отчете рязко увеличение на досъдебните производства за изборна търговия и беше остро атакуван от бившите управляващи за действията си.


Рашков съдейства за оповестяване на записа от протеста на 10 юли 2020 г. с кадри на полицейско насилие под колоните на Министерския съвет, които бяха предоставени на временната комисия, разследващата случилото се на протестите. Рашков изнесе и информацията, че преписка за полицейско насилие на протестите е била прекратена от прокурор от Софийската районна прокуратура, сега европейски делегиран прокурор. Рашков обяви и че стотици граждани са били подслушвани по време на протестите миналото лято.


Като служебен министър той многократно отправи критики към главния прокурор Иван Гешев по различни поводи и поиска отстраняването му, като внесе сигнал до Висшия съдебен съвет чрез министъра на правосъдието Янаки Стоилов. След отхвърлянето на искането Рашков сезира специализираната прокуратура да провери нарушения и престъпления, извършени от главния прокурор.


Янаки Стоилов в битка срещу главния прокурор


Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов започна предишния си мандат на поста с цялостна ревизия на проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на Дирекция "Българско гражданство", на Регистъра за особените залози, както и на обществените поръчки на ведомството. По негово време бе сменена шефката на Агенцията по вписванията. Бяха обявени и спешни мерки заради наказателна процедура срещу България след неизпълнение на задължението на страната да предостави информацията от Търговския регистър в европейската Система за взаимно свързване на търговските регистри с BRIS.


Стоилов нареди и пълен анализ на дейността на специализираните съдилища и прокуратури и дейността им за 10-годишен период, откакто бяха създадени през 2012 г. Целта е да бъде улеснен парламентът с факти, обобщени в доклад, при обсъждане на предложенията за закриването на специализираното правосъдие. Ведомството работи по серия от законопроекти, един от които е за реформа в спецправосъдието.


Като служебен министър той внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, което обаче бе отхвърлено. По-късно Стоилов атакува решението на кадровия орган пред Върховния административен съд и отделно сезира Конституционния съд за произнасяне по въпроса дали министърът на правосъдието има правомощия да иска отстраняване на "тримата големи" в съдебната власт - главния прокурор и председателите на върховните касационен и административен съд.


Стойчо Кацаров: между разкритията за болници и неслучилата се ваксинационна кампания


Работата на здравния министър Стойчо Кацаров очаквано бе фокусирана върху кризата с COVID-19. Макар и да имаше такива амбиции, той не увеличи темпа на ваксинация. Направени бяха обаче някои организационни промени за удобство на личните лекари. Въведена беше възможност да се плащат с публични средства лекарства за пациенти с COVID-19 на домашно лечение, но тепърва предстои да се види доколко ефективно се използва тази възможност.


Стойчо Кацаров и екипът му представиха и дългоочаквания план, определящ прагове на заболеваемостта от COVID-19, при които следва да се взимат конкретно посочени мерки срещу разпространението на заразата. Впоследствие се оказа обаче, че планът е ориентировъчен и не се следва, а влизащите в действителност в сила мерки се различават от заложеното в плана.


Сред първите стъпки на министъра на здравеопазването беше да инициира смяна на ръководствата на три от ключовите болници в страната - "Александровска" (заради фиктивни пациенти и лошо финансово състояние), "Лозенец" (заради данни за незаконни трансплантации) и "Пирогов" (заради данни за фалшиви хоспитализации). Противоречиви реакции предизвика решението му за отстраняването на проф. Тодор Кантарджиев от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Според Кацаров причината е, че е навършил пенсионна възраст, според политическите атаки към здравния министър причината бе, че демонстрира неодобрението си към вече несъществуващия щаб за коронавируса.


Виолета Комитова, която удари по гордостта на ГЕРБ


За четирите си месеца начело на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова беше сред най-често попадащите във фокуса на общественото внимание министри, предизвиквайки и похвали, и критики. Със сигурност тя се превърна в най-мразения от ГЕРБ министър, тъй като нанасяше удари срещу гордостта на предишните управляващи - инфрастуктурните проекти, пътищата, магистралите, тол системата.


Като цяло добре от обществото бяха приети наредените ревизии на строежа на небостъргача "Златен век", тол системата, строежа на автомагистрала "Хемус" и всички многомилионни договори, възлагани от пътната агенция. Един от най-одобряваните ходове на Виолета Комитова беше отменената задължителна паспортизация на сградите, която ще спести между 300 и 500 лв. на всяко домакинство или семеен бизнес.


В същото време Комитова предизвика масови протести на пътностроителните фирми заради недотам изчистена методика да спиране на финансирането. Спорни бяха и част от кадровите й решения - назначаването на дългогодишния директор на дирекция "Общински строителен контрол" в Столичната община арх. Влади Калинов за началник на дирекцията за строителен контрол и рокадите в пътната агенция.


Георги Тодоров: министърът и дълбачките


Смененият днес министър на транспорта Георги Тодоров - една от най-спорните фигури в първия кабинет на Стефан Янев, беше във фокуса на общественото внимание в последните седмици след разследването на "Дневник" за удълбаването на плавателните канали в пристанище "Варна". Проектът е на стойност 393 млн. лв. и беше задействан, след като почетният лидер на ДПС Ахмед Доган стана мажоритарен собственик на ТЕЦ "Варна" и прилежащото му пристанище във Варненското езеро.


До назначаването му в служебния кабинет Тодоров беше председател на управителния съвет на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура". В рамките на парламентарно изслушване преди седмица той заяви, че съветът не е разглеждал и съгласувал споразумението, по силата на което държавното дружество "Транспортно строителство и възстановяване" ЕАД е получило близо 400 млн. лв. за работата по удълбочаването, без да има потенциала да я извърши. Това е станало по една от т.нар. in house процедури - без процедура по възлагане на обществена поръчка. В крайна сметка обаче изпълнител на удълбочаването се оказа частният консорциум "ЕС билд", а на финала в пристанище Варна изненадващо влязоха драгажни кораби на руската компания "Гидрострой", регистрирана в Калининград. Първата задача, която те изпълниха, бе да удълбочат части от плавателните канали, осигуряващи по-добър достъп до пристанището на ТЕЦ "Варна", собственост на Ахмед Доган.


Пак под председателството на Георги Тодоров управителният съвет на "Пристанищна инфраструктура" мълчаливо одобри и фактическото ликвидиране на пристанище Варна-изток, като голяма част от терените му бяха отдадени под наем за около 1 евро на кв.м, а върху тях бяха изградени паркинги, лунапарк, ресторанти, нощни клубове и автомивки. В същото време справка за дейността на пристанището през първите седем месеца на тази година показа, че за този период то е обработило едва 21 кораба (по три на месец), докато основни товари, от които реализираше преди това печалбите си, се оказаха поети от пристанището на Ахмед Доган.


Сред важните му решения като министър беше това държавното дружество "Летище София" да се влее в "Летище Пловдив".


Кариерата на Георги Тодоров в Министерството на транспорта започва през 2000 г., когато той оглавява най-напред правната дирекция на ведомството, след което поема ключовия ресор по контрола над държавните дружества в сектора и изпълнението на концесионните договори. Бил е зам.-министър в кабинета на Пламен Орешарски, когато титуляр на поста беше Данаил Папазов. На същия пост остана и в служебните кабинети на Георги Близнашки и Огнян Герджиков.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  С близките връзки с Канада и с продажбата на код в Китай!

 2. 2 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 188 Неутрално

  С близките връзки с Канада и с продажбата на код в Китай!
  —цитат от коментар 1 на Dankol


  С Бони и Клайд....

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  До коментар [#3] от "nv":

  Комитова и тя е недоразумение, ама и тя остава на поста си.

  Повечето са калинки с неясна идея защо са там. Служебния премиер и той взе да говори като Радев. Дано по-бързо си отидат. :)

 5. 5 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#3] от "nv":

  Всъщност Кацаров си е лика-прилика с Радев: злобен, дребнав и отмъстителен.
  —цитат от коментар 3 на nv


  Е, не може всички да са добрички, саможертвени и великодушни, като герберастите :)))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 6. 6 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 873 Гневно

  С рафинираното ограбване, прикрито с популистки лозунги!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  Герболяка подпиква газ. Това правителство имаше 3 пъти по-висок рейтинг от бойковото и подкрепата на хората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#3] от "nv":

  По-голямо недоразумение от министъра на дълбачките едва ли може да има. Под шапката на това министерство има много за изчегъркване, така че свиквайте!

 9. 9 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боян Таксиров":

  Демек, а вие защо биете негрите,

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 10. 10 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#9] от "nv":

  Демек, не ни гледайте нас, дайте си и другата буза.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#11] от "nv":

  Мечтай си.Замо знай, че което псе ме е залаяло все е побесняло. Нали поне това знаеш - каква е съдбата на побеснелите псета.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1267 Весело

  Щом Чорбаджията-чекмеджия Бойко и себеподобните му реват, значи има само успехи.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 15. 15 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Правителството на двамата НАТОвски генерала Радев и Янев беше назначено от Херо Мустафа основно да дестабилизира България.

  Нищо конструктивно не се прави , само се руши , сменят се кадри и се спират проекти.

  Как се оправдава това?
  ОСновно с КОРУПЦИЯ.

  Тоест корупцията се ползва като преглог да се разбие държавата.

  Сега е ясно защо "корупцията" е взета на такова внимание от САЩ и основните и съюзници.
  Това е извинение ( борбата с "корупцията") за всякакви дейстивия към трети страни и всяйайви санкции.

  Китай е корумпиран - санкции.
  Русия е корумпирана - санкции.
  България е корумпирана - санкции за съдии, бизнесмени, политици ...

  Тоест - където нещо не им харесва, било то човек, компания, държава .... идва универсалното решение от САЩ - този/тези/тази държава ... е корумпиран/а ... следователно може да правим каквото си поискаме с него.

 16. 16 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Пак ще си говорим през пролетта... ако има с кого да си говоря.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 17. 17 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#14] от "Taiga":

  Очевидно и Путин е доволен.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 18. 18 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#12] от "nv":

  Майка ми е ваксинирана, а доколкото знам и сега не е проблем да се ваксинира човек. Ако има такова желание, разбира се.

  Така че няма смисъл от тъпите внушения.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 19. 19 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#12] от "nv":

  До коментар [#10] от "Боян Таксиров":Ти вече си си я дал.
  —цитат от коментар 12 на nv


  А относно горното, дал съм единствено това:

  .|.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  Добра статия - безобразията на хунтата в систематизиран вид.

 21. 21 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Корупцията или по скоро както казва "Трансперанси интернашънал" "усещането за корупция" (това мери Огнян Минèв - усещането, а не самата корупция) е взето като универсално оръжие в международната политика.
  С него може да се млати всеки по всеки край на света.

  И най - хувавото е , че не се искат никакви доказателства за това.

  Оня съдия дето пусна Малинов в РУсия, САЩ му казаха че е корумпиран и толкоз.
  Никакви доказателства не са нужни.

  Не ни харесва някои - значи е корумпиран !
  Чиста работа !

  Даже с това се млатят и политици в близки до САЩ държави - Саркози го изплющаха за корупция. Орбан е редовен за корупция.
  За Русия, Китай, и подобни държави даже и не говоря - там всеки е корумпиран.

  Само на БАйдън сина не е корумпиран въпреки че цоца по 50000 долара заплата от подмандатна държава като Украйна

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  Какво направи Конституционноия съд?
  Изчака услужливо да изтечè мандата на първото служебно правителсътво и Киро Канадецо да не е вече министър.
  Така вече няма казус.
  Всичко е точно.
  Конституционният съд е със силните на деня.

 23. 23 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 358 Весело

  каквото и да пишат троловете едно стана ясно - не е необходимо да си злобен злопаметен лъжлив клоун за да бъдеш премиер тук. даже обратното. на фона на банкянското недоразумение малко поне нормалност видяхме .....

 24. 24 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Ще ги запомним с абсолютен провал. Битовите сметки започват да излизат. Сега народа ще сравнява как е живял година по-рано.


  Жалки са тези превратаджии.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 25. 25 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Ще ги запомним с грандиозните успехи, довели до инфлация непозната от 1997 насам.
  Иначе Радеф много бързо се учи - от Баце - безпардонно и цинично самохвалство.

 26. 26 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Забележете кое издание хвали кабинетите който Радев създаде така ще разберете кои (олигарси) стоят зад него . Така също трябва да разберете кои създадоха олигарсите тогава за да си запазят както парите така и власта .
  След всичко това трябва да разберете как народа беше излъган преди 30 години

 27. 27 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  Цветанка Андреева:

  В държавата на Радев – Президентството е център на властта, парламентът е „територия“, а самият Радев е вездесъщ управник и спасител – на горите и плажовете, та чак до пенсионерите /според речта му/.
  В държавата на Радев хаосът властва навън, а редът е в тържествената му зала. Там под герба той нарежда – хвали, назидава, назначава и заклева – смирено гледащите го изпълнители.
  В държавата на Радев – той държи всички официални речи, а партиите му ръкопляскат. Най-енергично ще ръкопляска неговата партия, както разбираме.
  В държавата на Радев – парламентът ражда само кризи, а правителството ще е идеално защото ще е назначавано от него.
  В държавата на Радев правосъдната реформа означава
  недосегаемост на президента и администрацията му
  от прокуратурата при злоупотреби при лобизъм.
  В държавата на Радев – гражданите са под юмрука му. Те не протестират, а го слушат. Не допускат компромати да развалят имиджа на властта му и любимците му /с каквито недисциплинираните от него зли сили ще го атакуват, както ни предупреди/.
  В държавата на Радев се следва руският политически модел, но разбрал, че за да постигне властовите си цел, търси публични гаранции за властта си и от САЩ.
  В държавата на Радев ГЕРБ трябва да са в изолация, а градските десни парализирани от волята му къде и как ще инсталира откраднатите им лидери /учредители/ и гледат безучастно как цепят гласовете им.
  В държавата на Радев – на пролет след тежка икономическа зима той ще поиска официално цялата власт, чрез ВНС и нова Конституция
  За всичко това на Радев му трябва втори мандат в президентството на нашата държава.


 28. 28 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2260 Весело

  Ще ги запомним с абсолютен провал. Битовите сметки започват да излизат. Сега народа ще сравнява как е живял година по-рано.Жалки са тези превратаджии.
  —цитат от коментар 24 на Wornoxmaniak


  Да и ще плаче с кървави сълзи за ББ

 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  До коментар [#15] от "Черноморец":

  До вчера Херо Мустафа беше най-голям приятел на Борисов. Все тичаше при нея, не забравяйте, когато излезе списъка по закона Магнитски. А сега я плюете, не е хубаво така.

 30. 30 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  За мен това беше най-доброто служебно правителство, което България е имала някога.
  Надявам се новото служебно правителство да продължи със същата политика и да свърши още много полезна работа.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 31. 31 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dankol":

  Данко, с горящото си сърце осветли истината, която саво ти знаеш!

  Малинчо
 32. 32 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#30] от "Иво":

  Напълно съм съгласен - не живея в Бг, но следя политиката у нас по телевизията, вестниците и форумите! За кратък срок свършиха доста важни неща!

  Малинчо
 33. 33 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#27] от "Alarmstufe Rot":

  Така работят истинските президенти, а мухлаците подсмърчат, плюнчат се или философстват!

  Малинчо
 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#33] от "Малинчо Паков":

  Така работят нарушителите на конституцията. След което си получават заслуженото възмездие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK