"Ние влизаме в политиката": Петков и Василев ще участват на предстоящите избори (допълнена)

"Ние влизаме в политиката": Петков и Василев ще участват на предстоящите избори (допълнена)

© Велко АнгеловВече бившият министър на икономиката официално потвърди при предаването на поста на новия икономически министър Даниела Везиева, че заедно с вече бившия министър на финансите Асен Василев влизат в политиката и ще участват на предстоящите избори. За формация на двамата министри в първото служебно правителство на президента Румен Радев се говори от няколко седмици, те не го отричаха, но и не го потвърждаваха директно. (За новия стар служебен кабинет и подготовката за избори четете тук)


Неяснотите около формацията - на какви приоритети залага, какъв ще е съставът ѝ, кои партии ще смята за партньори, кои за опоненти - продължават да са много, но заявката на Петков е да бъдат обявени до няколко дни. Той не посочи и името на проекта, но заяви, че ще участва на предстоящите избори, както и че няма да следва "идеология ляво - дясно".


Тъй като до изборите време за регистрация на партия няма, формацията на Петков и Василев ще трябва да използва друга за носител, но той не каза коя ще е тя. По думите му "искаме да видим между всички възможни реални варианти кой е най-добрият".
Петков не отговори директно на въпроса дали и други министри от първия служебен кабинет ще участват в политическия му проект с Асен Василев, но потвърди, че би поканил министъра на образованието проф. Николай Денков.


За хората в новата формация Петков обяви общо, че ще имат "същия профил", както и че част от тях са от досегашния му екип в министерството на икономиката: "Висок морал и кариера извън политиката. За да си независим, трябва да имаш алтернатива. Ще искаме нивото на почтеност да бъде доказуемо - не на думи, а с методите на пълна прозрачност - да се знае откъде и какви средства имат."


През кого ще участва формацията на изборите


На няколко пъти Кирил Петков каза, че се проверяват различни възможности, но без да бъде конкретен, коя политическа формация ще бъде използвана, за да се регистрира за изборите проектът на Петков и Василев в Централната избирателна комисия. От изказването му обаче се разбра, че едва ли окончателният избор ще е голяма или утвърдена партия, тъй като двамата нови политици имат големи условия, от които нямало да отстъпят.


Очевидно, една от обмисляните възможности за формация мандатоносител е бил политически клуб "Екогласност" (част от коалиция "БСП за България") с председател Емил Георгиев. Вчера (15 септември) в ефира на Българската национална телевизия (БНТ) той заяви, че е бил търсен от Петков и Василев: "Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия, но поставиха условия - те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност". Аз казах, че разговорът приключва", казва Георгиев. Твърди и, че му е казано, че зад проекта "стоят представители от президентството", но не бе конкретен кои. Изрази мнение, че самият президент обаче не стои зад формацията на Кирил Петков и Асен Василев.


Петков не отрече разговор да е имало, както и да е поставял условия, но и не отговори директно: "Няма да влезем във варианти, където някой друг ще нарежда или проповядва техните стари методи в нещо ново". Каза, още, че "ще имаме много разговори с такива като "Екогласност" и за всичките тези условието е едно: ние знаем какво може да се направи, доказахме се за четири месеца, повярвайте ни".


Друга формация, чиято регистрация се смята, че може да бъде използвана от проекта на Петков и Василев за участие в изборите, е "Волт" с лидер Настимир Ананиев. Той е бил депутат от "Реформаторски блок", впоследствие учредената му партия подкрепя "Изправи се.БГ!" на Мая Манолова, но преди около седмица "Волт" съобщи, че оттегля подкрепата си от коалицията. Запитан от БНТ на 8 септември дали "Волт" ще бъде мандатоносител на формация на Петков и Василев, Ананиев отговори, че първо иска да се запознае с проекта, но и оцени, че "там ще има сигурно опашка от желаещи да се включат", като и той също "би се включил с удоволствие". Около 18 ч. лидерът на "Волт" отрече пред "Дневник" да е бил търсен за разговори след потвърждаването на политическия проект на Кирил Петков.


В медийни публикации партия МИР също е коментирана за възможен мандатоносител, но председателят ѝ Симеон Славчев отрече пред "Дневник" да е бил търсен за такива разговори. Изрази обаче подкрепа за формацията на Кирил Петков и Асен Василев и оцени, че имат еднакви морални ценности. Симеон Славчев е бил общински съветник в София, бил член на БСП (до 2013 г.) и "Движение 21" на Татяна Дончева (до 2017 г.), като твърди, че се оттегля и от двете поради различия с ръководствата.


Петков за президента


Кирил Петков твърди, че е получил покана от президента Румен Радев да продължи да бъде служебен министър, но заедно с вече бившия министър на финансите Асен Василев са били "в много дълбоки мисли какъв е най-ефективният начин да продължим тази промяна по-дългосрочно", но тъй като служебните кабинети имали кратък хоризонт на работа, решили да бъдат "част от политическия живот за по-дълго време".


"Ако това беше някакъв инженеринг проект, сега щеше да има някоя перфектна партия носител, в която ние да влезем и да тръгнем напред. Няма такава", каза Петков, като по всяка вероятност така се обръща към политическите опоненти на президента Румен Радев (основно ГЕРБ и ДПС), които през последните месеци често атакуват държавния глава, че с работата на служебното правителство прави пиар на себе си на министрите в него.


Петков заяви, че "това по никакъв начин няма да е президентска партия", макар и много да подкрепяли Румен Радев, но заради вижданията и принципите му.


Нито ляво, нито дясно


Няколко пъти Петков каза, че формацията им с Асен Василев няма да е нито лява, нито дясно, не каза и дали разговорите, които водят с вече съществуващи формации за регистрация за изборите на 14 ноември от кой политически спектър са.


"Ние много вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели - означава невдигане на данъци, привличане на инвестиции, освобождаване на бизнеса от корупция, за да се постигнат по-високи доходи на пенсионерите, по-добри здравеопазване и образование".


При предаването на поста на новия министър на финансите Валери Белчев Асен Василев също не определи точно позиционирането на новата формация с Петков и изрази общо своята философия за икономическата политика: "България не е бедна държава. България е една безобразно окрадена държава, но тя не е бедна. Задачата за следващите до три години е да се спрат течовете и да се използват ефективно средствата, които дават българските фирми и работници. Не знам как това ще го определите на скала ляво - дясно - център - горе - долу". Василев отказа да отговаря на други политически въпроси.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (249)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Това е президентска партия!
  БСП не трябва да издига Румен Радев за президент!

  [email protected]
 2. 2 Профил на Cacafuego
  Cacafuego
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Май Софиански каза, че се връща в политиката. Дали няма да е ССД?

  Едно съобщение е новина, само ако някой не иска то да бъде публикувано. Всичко останало е реклама!
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  Вервайте ми!....
  Що па не ?.....как повярвахме на един преди 20години...

  [email protected]
 4. 4 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Браво на момчетата, време беше след 12 години ГЕРБ някой да отвори прозореца и да проветри политиката.

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  Самият Петков днес спомена бегло ПК "Екогласност". Неговият председател Емил Георгиев обаче разказа вчера пред БНТ, че са били търсени от Петков и Василев, но са получили отказ. "Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност". И аз казах, че разговорът приключва", обясни Георгиев. И допълни, че по време на разговорите му е било казано, че зад новата политическа инициатива стоят лица от "Дондуков" 2.

  [email protected]
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  На фона на бойко ти всички изпъкват.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  БСП -то подкрепя ли новата Радева партия ?

  [email protected]
 8. 8 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1122 Весело

  Киро: нема лево нема десно приемаме сички

  на сичко готови
  за българя де

 9. 9 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  Няма неясноти! Това са леви либерали. Конкуренцията на ДБ за "градската десница". Явно Ицето вече е бита карта.

 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Разбрах,че ще наемат корпоративни калинки в редиците си!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#7] от "karabastun":

  Питай ги.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 867 Весело

  До коментар [#8] от "bruno__dante":


  Киро: нема лево нема десно приемаме сичкина сичко готовиза българя де
  —цитат от коментар 8 на bruno__dante


  И Канада, и Канада!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 13. 13 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Зорът явно е бил да се разпусне парламента, за да не им се даде време да се организират, а в следващия да не забравяме, че щяло да има правителство 'на всяка цена'.
  Ако не успеят с друга партия винаги може да се присъединят към ДБ, което също не е лош вариант.

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално


  Нека да бъдат полезни за България!
  Имаме нужда от качествени хора!!!
  Аз им пожелавам УСПЕХ!
  🌹

 15. 15 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Весело

  Айде, и дано им разковете зайчарника! Може да ги съберете и в затвора край Самораново - луксозен са си го построили, казват.

 16. 16 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Поредната комунистическа партия

 17. 17 Профил на mbe281060634
  mbe281060634
  Рейтинг: 0 Неутрално

  О неразумни юруде.
  Защо се срамиш да се наречеш левичар ?
  Или не са имали комунистите 50 години царство и господарство ?

  Какви са тези приказки "градска десница."
  Тези са жълтопаветна левица.
  Подкрепени от президента на селската левица.

 18. 18 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Най-после интелигентната част от българското общество ще имат представители.

 19. 19 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Най-после интелигентната част от българското общество ще имат представители.

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Това, което чух за "вярата им в "леви политики с десни мерки" ги прави нещо а'ла орбанисти. Това в социално-икономически аспект.

  Но по въпроса за суверенитет, национална идентичност и национален интерес в международен план пък си мълчат. Джендъризъм, либерастия, мАкедонският въпрос ...
  Да видим дали "засега" или просто нямат сметка "да си кажат" преди да ги изберат и после да има "сърпраааайз!" ...

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Бялата риза, запретнатите ръкави, усмихнат и позитивен , средна възраст 35-40 години.

  Това е сигурен признак че е селектират от дълбоката държава, но не наша келява и мършава дълбока държава, а мощната и богата дълбока държава на англо-саксонския глобален елит .

  Не случайни Киро е от Харвар и от Канада.
  А Василев тържествено придружаваше Херо Мустафа на визитата и в НАП.

  СПецов , каза Василев, се позлва с доверието на англосаксонските тайни служби, и затова е назначен за шеф на НАП.

 23. 23 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Успех, момчета!
  Дано начинанието ви промени нещо в държавата ни!

 24. 24 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 301 Неутрално

  След провала с покупката на една партия, Бони и Клайд ще си купят друга, няма страшно...

 25. 25 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 648 Весело

  както влязат, така и ще излязат - прелетни птици дал Господ

 26. 26 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Мисля, че имат качества и потенциал, който да е основа за силен политически проект, освен това в национален план, това добри новини за политическия климат на страната, но лично според мен малко избързаха. МОже би разчитат на силно разочарованите от два провалени парламента, както и на прогресивно мислещата средна работеща класа, но въпреки това мисля, че подраниха

 27. 27 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Асен Василев: Още преди в НАП Румен Спецов беше доверен партньор на чуждите служби

  https://eurocom.bg/new/asen-vasilev-oshche-predi-v-nap-rumen-spetsov-beshe-doveren-partnor-na-chuzhdite-sluzhbi  Спецов бил доверен партньор на чуждите служби, затова го сложили за шеф на НАП
  https://tribune.bg/bg/politika/spetsov-bil-doveren-partnyor-na-chuzhdite-sluzhbi-zatova-go-slozhili-za-shef-na-nap/

 28. 28 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Вервайте ми!....Що па не ?.....как повярвахме на един преди 20години...
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  а, ако обичаш говори за себе си, аз имам акъл и не вервам на мошеници и „спасители“

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Успех, момчета!Дано начинанието ви промени нещо в държавата ни!
  —цитат от коментар 23 на shk49484512


  Не, че нещо, ама ... е точно обратното!

  Появата им на партийния тепих е следствие от това, че България вече се е променила.

 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Весело

  "Няма ляво, няма дясно", не е съвсем ясно....
  А нещо за Русия? За Китай?
  За енергийните проекти Путин-Борисов?
  За ЕС и Еврозоната?
  За Крим? (Руският резидент Радев, така и не успя да разбере Крим, украинска земя ли е или руска. Двамата министри дали с разбрали?)
  За мерките срещу заразата?
  За корупцията и бедността?

  Тези и още отговори чакат да чуят хората...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Неутрално

  До коментар [#13] от "oos19355380":

  Най-добрият вариант е Кирил Петков и Асен Василев да бъдат водачи на листи на Демократична България в провинцията! Но едва ли ще стане така!

 32. 32 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 581 Неутрално

  В България много искат да донесат промяната, но малко са склонни да помогнат друг да я носи. Ако Петков И Василев участват самостоятелно на изборите, това със сигурност ще има позитивен ефект върху едни партии и негативен върху други. Едно време Христо Иванов направи същото с Да, България, после Борис Бонев направи същото с местните избори. Да говориш против ГЕРБ, но ГЕРБ да печели от действията ти, е станало традиция.

  Така или иначе им пожелавам успех. Заради свършеното от тях като служебни министри заслужават постоянно място в българската политика.

 33. 33 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":На фона на бойко ти всички изпъкват.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  То и ти изпъкваш тука, ама това добре ли еЕ:)

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  България има нужда от образовани, отговорни и ГОДНИ ЗА ПОКАЗВАНЕ хора, които да вдъхват доверие и от които да не се срамуваме.

  Не от диваци, мутри, игнорамуси, клептомани, мошеници, простаци, чалгаджии, крадци (включително плагиати), хулигани и псувачи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Любопитно

  До коментар [#16] от "Сд":

  "Поредната комунистическа партия."

  Нещо като ГЕРБ ри?

 36. 36 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Успех! ДБ с Кирил Петков биха могли да бъдат първа сила в следващия парламент.

 37. 37 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Англо-саксонеца е на върха на световната хранителна пирамида.

  Той командва, и се явява ядрото на златния милиард.

  Даже и в такива бедни държави като България, англосаксонеца държи да ръководи и управява местото туземно население.
  А и дори и в БГ може да се намери някакви пари за изваждане към англо-саксонските офшори (малта, кипър, гибралтар ...), я от енергетика, я от търговия ....

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#4] от "Green Day":

  "...време беше след 12 години ГЕРБ някой да отвори прозореца и да проветри политиката."

  И да подкара голямата фадрома през блатото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#26] от "debruckere":

  Бяха принудени да подранят според мен. Да се сещат гласувалите за ИТН, макар че в това отношение те никога не подраняват така да се каже.

 40. 40 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Днес пишат, че Навални е препоръчал да се гласува за КПСС.
  Това е логична стратегия. Не е важно ляво-дясно. Важно е насилниците от КГБ ФСБ и крадците от Единна Русия да губят.
  По тази логика и ние десните трябва да подкрепим Петков и Василев.
  Аз още вчера написах, че подкрепям Радев, макар години наред да го критикувах.

  подпис
 41. 41 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Успех, може и да се получи. Особенно ми харесва, че не е по критерия "ляво-дясно". Защото при нас 80 процента население всъщност не знае, къде му е лявото къде му е дясното, а политически е предимно кафяво. На нашата география проблемът е законността и корупцията, а не ляво-дясно

 42. 42 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1556 Весело

  Нека да бъдат полезни за България!Имаме нужда от качествени хора!!!Аз им пожелавам УСПЕХ!🌹
  —цитат от коментар 14 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  ++++++++++++++++++++++++++++++.....иииии.....АЗЗЗЗЗ........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Успех! ДБ с Кирил Петков биха могли да бъдат първа сила в следващия парламент.
  —цитат от коментар 36 на Vesselin Velkov


  И с тях и без тях, Демократична България е първа политическа сила!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 521 Неутрално

  аз искам такива политици - образовани, компетентни, приветливи, с идеи за промяна
  пожелавам успех

 45. 45 Профил на philosophiser
  philosophiser
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Голям шанс прогресивните сили в БГ нетно да загубят от един явно егоистичен проект. Петков натрупа точки, защото доста хора искат по-малко корупция и той явно буташе в тази посока, но ще съм шокиран това да му докара повече от няколко процента. А Василев за никакъв фронтмен не става, но и той барабар Петко с мъжете...

  Ако в следващия парламент някакси се намъкнат и още едни измежду примерно Възраждане, Божков, някакви други патриоти, циркът и надвикването между 8-9 партийки ще са невероятни.

 46. 46 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Дясното ще бъде раздвоено за пореден път. Честито на ДБ , които бяха коректни към президента. С тях той се отнесе както със семейството си и както с тези, които го издигнаха за президент.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":БСП -то подкрепя ли новата Радева партия ?
  —цитат от коментар 7 на karabastun  А на кого му пука ?
  БСП ли е крайъгълния политически камък, с когото всички са длъжни да се съобразяват ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Какво означава да “ползват” партия!? Ако се съгласят да бъдат в листите на някоя партия било тя БСП, Възраждане или друга, те не “ползват” партията, а са НЕЙНИ кандидати.

 49. 49 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Ако в следващия парламент някакси се намъкнат и още едни измежду примерно Възраждане, Божков, някакви други патриоти, циркът и надвикването между 8-9 партийки ще са невероятни.
  —цитат от коментар 45 на philosophiser


  Друго си е в един парламент да има стройно чугунено мнозинство, никакво надвикване, жеуезна дисциплина и ПКП за председател. Какви парламенти правеше Бойко, ех... Мечта.

 50. 50 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  [quote#40:"Иван K"Аз още вчера написах, че подкрепям Радев [/quote]

  Нали оня ден Радев ви се врече, че няма да ви предаде вас, левите хора. Нормално е да го подкрепяш.

 51. 51 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Весело

  До коментар [#21] от "Green Day":

  Има формула на от времето на КАТОН. Могат да бъдат блокирани и разкарани от форума ! Аз не смятам , .че дебата с тях има смисъл . Говорят едни и същи клишета , ...спуснати от Пи АР СЕВИ . Чорап, фатмак ,диктатор,....може би още 5-6 опорни думи , а забравям Комунист , фашист и Решетников !:)) Например аз съм с по леви убеждения , и не съм съгласен с всичко на ДА , но мога да споря ..........!! Докато тези "платени " хора БЛОКИРАТ СМИСЛЕН ДЕБАТ !

 52. 52 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Колко много наивници ръкопляскат на новите костов, станишев, цар, боко, слави.
  А само след два месеца ще ги хулят...

 53. 53 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Успех. Крайно време беше да се заемат с политиката знаещи и можещи. За 12 години видяхме как се "оправят" мутрите.

 54. 54 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#30] от "Рим":

  За Китай не знам, но Путин сега е възможно най-десен консервативен политик

 55. 55 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  време беше някой да работи за ОБЩЕСТВЕНИТЕ интереси, а не за шкафчето, мутрата, мустака, каскета, прасето, сокола и прочее ъндърграунд мутри.

 56. 56 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Успех, пичове. Дано не сте разочарование като ИТН.

 57. 57 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Няма неясноти! Това са леви либерали. Конкуренцията на ДБ за "градската десница". Явно Ицето вече е бита карта.
  —цитат от коментар 9 на stargate  А, защо не допускаш, че новият политически проект на Петков и Василев, ще бъде в коалиция с « Демократична България « и ИБНИ ?
  Ако това стане ( ако !!! ), ГЕРБ и ДПС ЩЕ ДУХАТ ТАРАТОРА, а Радев ще получи мнозинството на избирателите, още на първия тур , Е …, ако не се появи с гръм Тетка - тя може да потърси реванш от Радев, рийш’ли .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 58. 58 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1077 Весело

  Какво означава да “ползват” партия!? Ако се съгласят да бъдат в листите на някоя партия било тя БСП, Възраждане или друга, те не “ползват” партията, а са НЕЙНИ кандидати.
  —цитат от коментар 48 на svoboden


  Както навремето Царя ползва партията на жените ....
  незначи , че е жена , нали?!? Пък кой ли знае?!?

 59. 59 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Весело

  До коментар [#55] от "хм":

  😄👍

 60. 60 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Докато тези "платени " хора БЛОКИРАТ СМИСЛЕН ДЕБАТ !
  —цитат от коментар 51 на dejmos


  Това им е работата... Както по-висшестоящите гербери влизаха в комисията по ревизия да крещят, за да не се чува кой какво има да каже, така и тролите по форумите... То всичко във връзка с пропагандата и манипулациите е отдавна измислено, гербиджа да не е открил топлата вода.

 61. 61 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Браво на момчетата, време беше след 12 години ГЕРБ някой да отвори прозореца и да проветри политиката.
  —цитат от коментар 4 на Green Day


  Точно с двамата мошеници къде отклониха 100 милиона за баджанаците си.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 62. 62 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  За Китай не знам, но Путин сега е възможно най-десен консервативен политик....
  —цитат от коментар 54 на alg57373608


  Диктаторът-комунист-сатрап, десен консервативен политик.....?

  😂😂😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 63. 63 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Неутрално

  време беше някой да работи за ОБЩЕСТВЕНИТЕ интереси, а не за шкафчето, мутрата, мустака, каскета, прасето, сокола и прочее ъндърграунд мутри.
  —цитат от коментар 55 на хм


  Надай се .


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Весело

  До коментар [#63] от "Wornoxmaniak":

  Стига пък ти бе … с твойта ,,жалка история”…

 65. 65 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Весело

  Тези и двамата ги хванаха лъжа единия за фирмите, другия за гражданството, но пък още има заблудени шилета да вярват, че няма да ги излъжат.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 66. 66 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Добра новина и важна стъпка в прехода от прехода на България. Предвид, че големите стари партии не защитават политики, а клиентизъм, е добре да има разнообразие в идеите на новите. Това ще направи парламента по-представителен и процеса по-жив.

 67. 67 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Весело

  Жалка история.
  —цитат от коментар 61 на Wornoxmaniak


  "Сладка издънка, доказваща, че партиите ползват платени писачи по форумите и им пращат указания какво и къде да пишат, се разнася из Фейсбук.
  Сгафилият коментатор е с никнейм Wrornoxmaniak във форумите на "Капитал" и "Дневник". В коментара си под статията "Борисов освобождава шефа на енергийния регулатор Ангел Семерджиев" той е забравил да изтрие партийните указания, в които пише, че текстът трябва да се публикува под коментар номер 15 и настроението да бъде "разстроено".
  Иначе коментарът гласи: "България по-добър премиер не е имала и няма да има никога. Само при господин Бойко Борисов администрацията от дъното до тавана бива принуждавана да работи и то да работи качествено. Всички хванати в крачка хванаха пътя. Но, понеже сме много хитри, умни и демократични, ще върнем тройната коалиция (този път БСП, Доган и Кунева). И ще съответно ще се върнем поне 5 години назад."
  Той е публикуван под номер 42 в 16:49 часа. Предизвикал е 81 отрицателни и 29 положителни оценки.
  Wronxmaniak е бил доста активен из форумите днес. Минути по-рано е написал: "Ще освободиш уши. Има да управлява и командва точно до 2026 година."

  https://offnews.bg/politika/hvanaha-v-izdanka-platen-pisach-po-forumi-151546.html

  Жалка история... 😂😂😂


  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 68. 68 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Весело

  Иначе пожелава успех на Петков -Василев . Новата партия ще бъде не заобиколим фактор в новото НС . Виждам минимум 10% за новата партия ....Те ще дойдат с нови хора като гласове ..., ще отнемат млади гласове от ИТН, ГЕРБ, ДА и изправи се ... Всеки млад избирател иска да прилича на двамата . Те са образовани , с нормални семейства , с изградена кариера ... Застрашени са ГЕРБ (заради това вият). Каква е перспективата на млад човек в ГЕРБ ? Да се срещат с Бойко и да слуша тъпизми ?? ГЕРБ на власт !!??? Това няма да се случи още 10 години...Какво да правят в партия за която всички определят като крадци !

 69. 69 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#63] от "Wornoxmaniak":Стига пък ти бе … с твойта ,,жалка история”…
  —цитат от коментар 64 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Този надуд балон ще остане под чертата с 3.99% после какъв смях ще пада с измамените камилчета.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 70. 70 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#66] от "observador":

  Така е!
  Предпочитам да ме представляват Петков И Василев вместо Аталай , Хамид и Мустафа

 71. 71 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#69] от "Wornoxmaniak":


  Казаха ти да спреш да повтаряш само жалка история, щото жалката история може да се окажеш ти

 72. 72 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#43] от "Рим":

  Не мисля, че това има да стане. Аргументите ми - влизаш в сайта на ЦИК от предходните избори и гледаш благодарение на кои гласове ДБ имат този резултат, който постигнаха и какво излиза: 90% от гласовете им са от София. В провинцията са пълна дупка - там избиралите са или герб (администрация), или бсп (стари баби и дядовци) или ИТН - млади чалгаризирани хора или наивници повЕрвали на Славчо. Следователно - партии от типа на ДБ имат ограничен брой избиратели и подобни проекти като на Петков единствено ще раздробят резултатите и ако не се явят заедно ДБ ще слезе надолу в процентите си. Изправи се директно отичат в канала (или ще са на ръба), БСП в най-добрия за тях случай ще запазят резултата. Герб излизат на 1-во място, ИТН ще загубят - само не мога да преценя дали ще е толкова много колкото се очаква или ще е символично отдръпване ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#37] от "Черноморец":


  « Даже и в такива бедни държави като България … «


  България не е бедна, а ОГРАБЕНА от КГБ - ДС мафията !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  Няма да е лесно, новите проекти поради липса на структури по места за подбор на кадрите могат да се напълнят с кариеристи. Искали са да използват структурите на Екогласност, президентът знае ли че те са съюзници на БСП и всъщност посягат на избирателите на БСП.

 75. 75 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Е, те сега ви се ева майката и сичкото женска линия ! От ГРЕП през ИТН, до депсету. Ако имате хабер колко чешмички ще спрат....

 76. 76 Профил на philosophiser
  philosophiser
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#57] от "niksan1":

  Аз съм един от тези, които напълно очакваха ДБ, ИСНИ и ИТН да се разберат добронамерено след предишните избори. Но ИТН като приключиха с мълчанието и като си показаха рогата, нещата бързо се разсъхнаха... Та сега и с тези нови играчи няма гаранции за какви егота си говорим.

  А Радев ще си спечели изборите със или без подкрепата на разни БСПта, ИТНта, комитети, функционери и т.н. Държи се що годе равноотдалечен от всичките партийни фундаменталисти, контра е на Герб, та просто няма партия, която да изобрети реален конкурент. Баце в типичен помиярски стил вече се оправдава предварително с откраднати избори.

 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Весело

  До коментар [#74] от "Тsonkooo":

  Скопойно ...до 120 ще се преброят :))

 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  [quote#61:"Wornoxmaniak"][/quote]


  По коя сметка и за коя сметка са « отклонени « тези 100 милиона ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  До коментар [#77] от "dejmos":

  И на мен ми омръзна да гледам как се менкат едни и същи, остаряха и надебеляха пред очите ни и все за нови се представят.

 80. 80 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Инженеринговия проект на ДС ,облечен с харвардски субсидирани момчета ще гони процентите на ИБГНИ . Тази партия би се приела с резерви в малките населени места и сред затворените общности, така че не виждам потенциял за растеж по- голям от 10%

 81. 81 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Поредните спасители, които изповядват идеологията "няма ляво, няма дясно". Не е ясно нито кой седи зад тях, нито с какви пари, нито какви ще са останалите кандидат-депутати, нито програмата им. Тези неща са важни, спомнете си за спасителите Царя, Борисов и Слави.

 82. 82 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Разбира се най-същественото го няма само в Дневник.
  Петков каза да не се вярва на хора, които говорят от тяхно име, което е директна препратка за лъжите на Нинова, че представители на Радев са опитвали да отцепят безценните им структури.

  Всъщност това се изтърка вече, при загубата на изборите преди няколко години няколко структури наистина се отцепиха. Като изхвърлиха Гергов, пак имаше слухове за отцепване на пловдивската организация. Винаги когато Нинова е застрашена от нещо слуховете за отцепени структури почват да витаят в общественото пространство.

 83. 83 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":На фона на бойко ти всички изпъкват.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  кой "Бойко ти"? Рашков ли?

 84. 84 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  До коментар [#32] от "Locke":

  "Едно време Христо Иванов направи същото с Да, България, после Борис Бонев направи същото с местните избори. "

  Може и да сте прав, но има една съществена разлика. И ДА, и Бонев бяха столични проекти. Дори да има леко преливане в София, то в страната една нова партия ще се конкурира извън този (малък и ограничен) балон.

  За мен КП не е ДБ - нито визията му за България, нито как вижда света отвън. Тох идеализира България, а не външния свят, докато ДБ обратно. Няма и петната от дългогодишни анти-български приказки (Калофер, носии?!). Могат да си партират по някои теми като съдебна реформа, но изобщо не са едно и също и имат по-добри шансове поотделно, освен в София, но изборите се решават в областните градове.

 85. 85 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Може и прогнозата ми да се сбъдне за разцепване на ДБ.

 86. 86 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Поредният проект който ще се спихне скоропостижно.

  Не беше много отдавна, когато казах на симпатизанта на ИТН, че ще се спихнат до 10ина месеца, както онзи проект на Бюрека.

  Тези не са нещо по различно. Правят го за лични облаги.
  Ако някой си мисли, че е на полза роду, е много наивен.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 87. 87 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1991 Весело

  До коментар [#2] от "Cacafuego":

  Аха ясно, значи и черепОт ще се връща. Не ме интересуват "идеите" им интересува ме спонсора... Та кой е спонсора е важно? Дали е гусин Прокопиев? Или гусин Решетников?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 88. 88 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#58] от "drill":

  Разбира де, че не значи. През 2001 г Царя се съгласи да е депутат от коалицията на Партията на българските жени и Партия Оборище. Общо взето всички знаем какъв беше резултата от управлението на тези партии.

 89. 89 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#68] от "dejmos":


  Иначе пожелава успех на Петков -Василев . Новата партия ще бъде не заобиколим фактор в новото НС . Виждам минимум 10% за новата партия ....Те ще дойдат с нови хора като гласове ..., ще отнемат млади гласове от ИТН, ГЕРБ, ДА и изправи се ... Всеки млад избирател иска да прилича на двамата . Те са образовани , с нормални семейства , с изградена кариера ... Застрашени са ГЕРБ (заради това вият). Каква е перспективата на млад човек в ГЕРБ ? Да се срещат с Бойко и да слуша тъпизми ?? ГЕРБ на власт !!??? Това няма да се случи още 10 години...Какво да правят в партия за която всички определят като крадци !
  —цитат от коментар 68 на dejmos


  Те и царските хора бяха млади и изградени. :-) Циркът ще е същия, защото задкулисието е същото. Само мъпетите се сменят.

 90. 90 Профил на mxa57684253
  mxa57684253
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Трябва да съсредоточат усилия върху българите в чужбина. Там има голям потенциал след разочарованието Слави. Много от българите в чужбина могат да видят себе си в Петков и Василев или поне биха искали такива хора да ги представляват у нас. Ако поразбудят българите в чужбина и ги убедят да гласуват могат да добавят проценти към почтените депутати в следващия парламент. Потенциалът на тази партия е в негласуващите - и в чужбина, и в България. Успех!

 91. 91 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Ауууу ау ау ау ааааууууу. Виете ли на умрело герберски мъ...и?😁😁😁😁

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  До коментар [#2] от "Cacafuego":

  МИР е космипеската станция на Кире И Асен

 93. 92 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Безспорно и двамата направиха и правят добро впечатление като министри. И аз съм от тези, които мислят, че оже би малко прибързват, но честно казано не виждам шанс да направят собствена партия не само за тези избори но и за следващите, така че вероятно това е добрия вариант. По принцип, т.н. партийна работа и строителство е доста неблагодарна работа, но като добри експерти ще бъде добре за тези, с които се разберат. За мен е най-вероятно това да са ДБ и подобен акт ще е взаимно изгоден - те ще имат възможност да участват с тази свестна коалиция, а ДБ ще получи два добри експерта.

 94. 94 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Безспорно и двамата направиха и правят добро впечатление като министри. И аз съм от тези, които мислят, че оже би малко прибързват, но честно казано не виждам шанс да направят собствена партия не само за тези избори но и за следващите, така че вероятно това е добрия вариант. По принцип, т.н. партийна работа и строителство е доста неблагодарна работа, но като добри експерти ще бъде добре за тези, с които се разберат. За мен е най-вероятно това да са ДБ и подобен акт ще е взаимно изгоден - те ще имат възможност да участват с тази свестна коалиция, а ДБ ще получи два добри експерта.

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  До коментар [#4] от "Green Day":

  Е,как Кире ще проветрява тепърва?!Нали Йцо,Мая,ХаджиБабикян проветряваха вече?!

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  До коментар [#9] от "stargate":

  Съмишленика проветрява.Бийкикев ще се изниже като отпадъчен газ от обмяната на веществата,в политически слисъл,де!

 97. 97 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#62] от "Рим":

  Да, и той отдавна формално не е комунист, затова казвам, че в БГ хирата хич не вдяват, какво в наше време е десен, защото разбирането спря някъде в началото на 1990 и там си стои, за голямо събаление

 98. 98 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1991 Весело

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Кой плаща масрафа нормане? Ако е пак Решетников ич не ми ги хвали... Няма ляво, няма дясно хоп в лайното прясно...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 99. 99 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3235 Неутрално

  До коментар [#12] от "todor._89":

  Хубаво е България да ти е в сърцето,но е важно Канада да ти е в паспорта..

 100. 100 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#13] от "oos19355380":Най-добрият вариант е Кирил Петков и Асен Василев да бъдат водачи на листи на Демократична България в провинцията! Но едва ли ще стане така!
  —цитат от коментар 31 на vassilun


  Да, за ДБ е най-добрия вариант. А за тях двамата най-добрия ли е?
  Пичовете много ясно казаха, че искат те да са шефове.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK