Петков и Василев се готвят да управляват, търсят "коалиция на почтените" от всички партии

Петков и Василев се готвят да управляват, търсят "коалиция на почтените" от всички партии

© Цветелина Белутова, КапиталДоскорошните служебни министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев се готвят да управляват, макар и първоначалните социологически изследвания да им дават между 8% и 9% подкрепа. Двамата представиха официално политическия си проект "Продължаваме промяната" в неделя (19 септември), потвърдиха, че ще се кандидатират за депутати и обявиха, че през следващите седмици ще водят разговори с всички шест политически сили, за които се прогнозира, че ще влязат в следващия парламент. Според Кирил Петков в него ще може да се съберат поне 121 депутати, които да сформират "коалиция на почтените". Преди изборите обаче няма да се коалират с никоя от представените в последното Народно събрание партии.


Очаквано бившите служебни министри ще подкпрепят за президентските избори кандитатурата на Румен Радев, но заявиха, че не са "президентска партия".


Това се разбра от представянето на проекта пред журналисти, като все още не е известно регистрацията на кои партии ще използват за коалиция (за да може да носи избраното от тях име) за участие на изборите на 14 ноември.
"Искаме тези четири месеца да ги продължим в следващите четири години", заяви Кирил Петков. Двамата продължиха и повториха позициите си за възможностите на България и пресичането на корупцията без да дават подробности и конкретика как ще ги развият в управленска програма. От изказванията се потвърди, че позиционирането ще бъде основно - видяхте какво успяхме да направим, можем и искаме да го продължим и че обещанието за още хора като тях.


Двамата дебютиращи политици през цялото време избягваха да посочат кои утвърдени формации смятат за свои потенциални партньори или опоненти, все пак се подразбра с кои биха имали възможни партньорства и с кои не. Позцията на Кирил Петков е, че във всяка партия в последния парламент е имало хора, с които могат да се разберат или които са почтени, но че такъв тип хора трябва да станат мнозинство. (Видео от представянето на политическия проект вижте в края на статията)


В отговор на въпрос, призоваха хората да се ваксинират срещу COVID-19.


Кой участва и какви са критериите


На импровизираната пресконференция бяха представени още петима участници в новия политически проект. Общото между почти всички е, че имат опит в чужбина. Кирил Петков изброи четири критерии за хората, които ще бъдат в "Продължаваме промяната":

- да имат кариера извън политиката
- досега да не са били в повече от една партия
- да не са замесени в публично известни скандали
- да подпишат "договор за почтеност", който включва НАП, ДАНС и коалиционният съвет на политическия проект да имат достъп до всички банкови сметки на участника, както и до регистри за имотните му собствености.

Деница Симеонова се представи като магистър-инженер, работила за предприемаческата среда в България и социален предприемач. Била е началник на кабинета на Асен Василев докато той бе министър на финансите в първия служебен кабинет.


Яна Балникова бе зам.-министър на икономиката докато начело на министерството бе Кирил Петков, като тя бе назначена от него. В късния следобед в петък пресслужбата на Министерския съвет съобщи за освобождаването ѝ. Балникова заяви, че е имала 13 годишна кариера в аутсорсинг индустрията, преди това в областта на биотехнологиите и кръговата икономика.


Калина Константинова също бе зам.-министър на икономиката до петък (17 септември). Обяви, че е завършила икономическо развитие в САЩ и Великобритания. Казва, че е работила за иновативен стартъп.


Даниел Лорер също е бил в Министерството на икономиката с Кирил Петков, председател на комисия по прозрачност. Заяви, че е завършил компютърни науки и информатика в Тел Авив и че кариерата му е била ориентирана към високите технологии. Неговата съпруга (Виолета Лорер) и досега е зам.-министър на финансите, назначена от Асен Василев. От изказване на Василев се разбра, че в близките дни тя ще освободи поста.


Никола Минчев е адвокат. Обяви, че никога не е живял извън България. Работи в адвокатско дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", което през последните месеци обслужва правно Българската банка за развитие. "Този договор сега приключва, така че тази кантора няма да обслужва ББР, защото те си наеха сега нов вътрешен отбор. Това наемане беше, когато целият отбор на банката, който се занимаваше с адвокатскта част, бяха напуснали ден преди да дойде новото ръководство на банката", заяви Кирил Петков. Най-видимата част от работата му като министър беше промяната в (ББР). Петков определи, че Минчев би бил "най-добрият законотворец, който аз познавам".


Още съмишленици на политическия проект Петков обяви, че ще бъдат намерени сред 671 участници в курсове, които двамата с Василев инициирали между университета в Харвард (където и двамата с Василев са завършили) и Софийския университет. По думите на Петков курсовете са продължили през последните 14 години, като всяка са избирани 60 най-добри студенти от 400 кандидати (от всички висши учебни заведения в страната).


"Нямаме област в страната, където тези млади хора, откъдето са родом, да не покриваме всички формални изисквания за кандидат-депутатски листи. Няма да крадем от ничии листи", заключи Кирил Петков. По всяка вероятност с това отговаря на изказвания на представители на БСП, че новият политически проект е искал да причисли към себе си представители на социалистите.


"Това е, което искаме да направим"


В политическите си заявки Петков и Василев се спряха на познати теми - елиминиране на корупцията и ефективен контрол от страна на институциите. "Всички контролни механизми по една или друга причина са изключени", заяви Василев в контекста на това, че според него няма нужда "данъците да бъдат пипани", но постъпленията трябва да бъдат събирани от Националната агенция за приходите (НАП). Според него в държавата има достатъчно средства.


Доскорошният финансов министър заговори и за равен достъп до образование и здравеопазване, което по думите му включва да не се прибягва до частни уроци, да не се доплаща за медицинска помощ, да не се търси лечение в чужбина. "Това е, което искаме да направим", обобщи Асен Василев. По-конкретни решения не бяха споменати.


За друга ключова тема в здравеопазването - COVID-19 и ваксинирането - стана известно, че новите политици подкрепят поставянето на инжекции: "Аз съм ваксиниран, Кирил е ваксиниран, всичките ни колеги са ваксинирани. Призовавам всички, които ни гледат, да се ваксинират", заяви Асен Василев, като уточни, че ваксинирането все пак е личен избор.


На въпрос на "Свободна Европа" след срещата, Петков и Василев обявиха, че подкрепят смяната на главния прокурор Иван Гешев, а за закриването на специализираната прокуратура (което 46-тото Народно събрание не успя да направи) Василев каза: "Нямам достатъчно данни, но бихме се доверили на хора, които имат".


Търси се: нечия регистрация


Тъй като Петков и Василев нямат достатъчно време до изборите, за да регистрират проекта си като партия, трябва да използват регистрацията на вече съществуваща партия - поне две, защото искат да регистрират коалиция и тя да носи името "Продължаваме промянята". През последните дни в медийни публикации има различни твърдения за имената на малки партии-мандатоносители, но и в неделя двамата нови политици не казаха през кого ще участват на изборите.


"В процес на разговори сме с няколко партии, седем-осем, и най-вероятно ще ги сложим под формата на коалиция, за да може "Продължаваме промяната" да остане името на обединението", заяви Василев, като така и не каза кои са партиите. Изрично отбеляза само, че МИР на Симеон Славчев (една от коментираните в медиите възможности) не е сред тях.


Темата с избора на формация за регистрация не е плод само на журналистическо любопитство. Важна е, защотото партията или партиите, с които Василев и Петков ще отидат на избори, може също да имат минало или представители, които да предизвикат въпроси към тях, разочарование или да объркат политическото им позициониране, което по обясненията им е между ляво и дясно.


В същото време условията на Петков и Василев към партиите, чиято регистрация искат, не са особено изкушаващи от гледна точка на търсените формации:

- "никакви пари не даваме на никого"
- "не искаме никой да ни напълва листи"

Аз вярвам, че в следващия парламент ще има над 121 депутата от коалиция на почтените. Кой ще включва тази коалиция, ще видите в следващите седмици, ние ще започнем разговори.


Кирил Петков,

"Продължаваме промяната"


Петков и Василев за другите партии и президента


От изказванията на Петков и Василев се разбра, че преди изборите на 14 ноември няма да се коалират с някоя от установените партии, като най-често задаваният въпрос бе за "Демократична България". Причината е, че обединението неведнъж е определяло двамата като свои съмишленици.


"За мен е важно след изборите да се сформира управление и да работим с хора, които споделят идеите и целите ни", каза Асен Василев. И двамата с Петков през цялото време избягваха да говорят за други партии.


На въпрос на "Дневник" - след излъчваната наживо среща с журналисти - дали все пак някои формации ще бъдат изключени като партньори, особено предвид че с действията си като министри се противопоставяха на досегашното управление на страната, Петков и Василев все пак дадоха индикации с кого не биха работили.


Василев каза, че "има партия, която е за корупцията, защото е против "Магнитски". Той не спомена поименно ДПС, но движението открито защитава Делян Пеевски, който е един от санкционираните по Глобалния закон".


На въпрос за разбирателство с ГЕРБ Василев отговори с въпроси: "ГЕРБ до каква степен биха признали, че инхаус процедурите са порочни? ГЕРБ до каква степен биха признали, че начинът, по който са подписвали договорите с Агенция "Пътна инфраструктура" за текущ ремонт за 20 млн. лв., пък правят възлагане за 200 млн. лв., е незаконен и порочен? До каква степен ние бихме могли да проведем разговор, че не е нормално в една болница да има санитарки на 1000 лв. и управители на болница на 120 хил. лв. месечна заплата?".


Ако смятат, че това е нормално, ние тема за разговор нямаме. Ако смятат, че е било грешка и не е нормално, това може да е тема за разговор.


Асен Василев


За президента Румен Радев Кирил Петков каза, че "двамата много го харесваме", защото им бил дал свобода да действат. Обяви, че с Василев подкрепят неговата кандидатура (тоест, "Продължаваме промяната" няма да издига своя) и ще гласуват за него, но и повтори тезата си, че новият политически проект "не е президентска партия".


Решението за политически проект


Петков и Василев твърдят, че идеята им за политически проект се е зародила след като са започнали работа като министри в първото служебно правителство, защото искали да продължат инициативите си в редовен кабинет, но такъв не се сформира. "Говорихме си с Кирил и си казахме, че колкото и да сме неподготвени и да ни е неприятно така да се каже, явно това е начинът", каза Асен Василев.

Петков и Василев се готвят да управляват, търсят "коалиция на почтените" от всички партии

© Цветелина Белутова, Капитал


Петков пък допълни, че е решил за политически проект, когато е бил на изслушване като министър в Народното събрание в продължение на 8 часа и виждал "хора, които харесвам и можем да работим с тях", както вдясно (там седяха депутатите на "Демократична България" и "Има такъв народ"), така и в средата (там седяха ГЕРБ и "Изправи се. БГ! Ние идваме!"), така и вляво (там седяха ДПС и БСП). Спомена изрично името на Крум Зарков (депутат от "БСП за България") и каза "много го харесвам като човек".


Не е въпрос на брандинг или марка, а можем ли да сглобим 121 депутата в следващия парламент.


Кирил Петков


"Всеки депутат е дал клетва да гласува за най-доброто за България така, както той или тя го разбира. Депутатите не са функции на партиите", добави Асен Василев.


Неформална среща, а не пресконференция


Политическият проект на Петков и Василев, за който се говори неофициално от няколко седмици, бе потвърден в четвъртък (16 септември), а за представянето му бе съобщено в събота по обяд за неделя. В информацията до медиите бе посочено, че срещата с журналисти ще е "в неформална обстановка".


Въпреки че във "Фейсбук" бе уточнено, че събитието е само за представители на медиите, пред сградата, където бе събитието за политическия проект, още около 10.30 ч. вече се бяха събрали и няколко привърженици на доскорошните министри.


Петков и Василев се готвят да управляват, търсят "коалиция на почтените" от всички партии

© Велко АнгеловВсичко, което трябва да знаете за:
Коментари (365)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Понеже половината от днешната телевизия е за запек, а останалата -- за диария, пърхот, засъхнали петна и хемороиди, ще го кажа така: надявам се новият проект да послужи като рициново масло за запечената политическа система.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 2. 2 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Предишните избори гласувах за ИТН но сега ще гласувам за Петков/Василев. ИТН излезнаха много арогантни селяндури. Другите партии дори не си струва да се коментират.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  Крум Зарков е завършил Сорбоната.

 5. 5 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Спомням си когато с другаря цар дойдоха от Лондон едни млади и красиви политици и какво стана след това.

 6. 6 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 294 Любопитно

  КОЙ ще гласува за мутри и чалгари, а не за тези образовани, честни и читави момчета

 7. 7 Профил на mbs
  mbs
  Рейтинг: 308 Весело

  Харесва ми един от критериите - човек с кариера извън политиката. Каква кариера има Христо Иванов?

 8. 8 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 145 Неутрално
 9. 9 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1231 Весело

  Изглеждат ми ОК, според написаното в статията😃 Този път ще се напъна да отида до посолството да гласувам, освен ако нещо непредвидено не се случи😃

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 10. 10 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#5] от "stedim":

  Прав си - с тях дойде и един пожарникар и гледай какво стана! С години ще трябва да се борим за да разчистим мафията.

 11. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Аватарите на резидента и ....опиев се готвят за шоу за баламурници.
  Дедо Сорос иска пълната власт, ама нема как да стане.

 12. 13 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1062 Любопитно

  опитвам се да менажирам очакванията си, но за пръв път от години насам ми се очертават лесни избори.

  You don't know what you don't know.
 13. 14 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Как се намериха с тия царски имена - цар Асен, цар Киро...

 14. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  След 12-годишното разгащване на оня от Банкя, след оргията от кражби, източване на държавен ресурс, корумпиране и профаниране на държавността, след всичките cringeworthy ситуации, в които ни е поставил като нация - буквално всеки пълнолетен и вменяем българин би бил за предпочитане пред него.

  Желая успех на Асен и Кирил; нама да гласувам за тях, защото ще си гласувам за моите хора, но се надявам да постигнат - заедно със съмишлениците си в следващия парламент - това, към което се стремят: тотална дегерберизация, дедоганизация и декаскетизация на България.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 16 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#13] от "meteowrite":

  И на мен така ми мирише. Тия момчета ще изметат всичко друго

 16. 17 Профил на Petar К.
  Petar К.
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Предходните 2 пъти пуснах за Да Бг. Сега ще е за тези пичове. Мисля, че от цялата работа ще се дръпне много електорат от Христо и генерал Танас и от кака Кури. Чалгарите и ГЕРБ няма да а пострадат много, понеже толко им е багажа

 17. 18 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Написано в Труд? Официозът на гепи?

 18. 19 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Цъкайте минуси, цъкайте, явно добре плаща новият проект.
  Гералд Кнаус почтено превежда всичко.
  А ние, дето не харесваме поредните гелосани юпита, сме явно непочтени.
  Резидента даже ни го каза. Решетников така му бил обяснил...

 19. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тея търсели почтени... Тя Мая е една почтена... Ама то и те са едни почтени...

  ДБ=БКП
 20. 21 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  Най големия проблем на тези пичове е да намерят честни политици от досегашните партии или такива , с които да правят някаква коалиция , веднага положението ще бъде оакано ,както винаги досега , смятам ,че въпреки чистите им по думите им намерения , няма и не могат да се справят в тази държава и тази мутренско милиционерска обстановка .

 21. 22 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Крум Зарков е завършил Сорбоната.
  —цитат от коментар 4 на Тsonkooo


  Той затова е един от малкото свестни хора в ръководството на БСП.

 22. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#17] от "Petar К.":

  Якото е, че за патрЕотете пак няма да има място в 47-то НС

 23. 24 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#18] от "gogo2011":

  Виж имената, преди три месеца.
  Лорер...

 24. 25 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#8] от "chironex":

  Идва насрещният влак...

  ДБ=БКП
 25. 26 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Новите соросови марионетки.
  Да са ви честити.

 26. 27 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1938 Любопитно

  Слушах ги внимателно. Казаното за г-н Спецов е много тревожно. Трябва да се разбута това което е станало.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 27. 28 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  "ТРУД" Минеков не го ли закри?

 28. 29 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#12] от "НеКой":

  Вечната битка, Сорос vs бай Ганя.
  Няма изтъркване тази плоча явно.

 29. 30 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#6] от "Konstant Ray":

  ”КОЙ ще гласува за мутри”

  Всички гербави тролове. За тях, Бойко Акулата е най-велик от София до Кулата, на всички планети.

 30. 31 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#7] от "mbs":

  След последните им изяви, не бих разчитал на адвокатските услуги на РК и ХИ.

 31. 32 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#22] от "dorn":

  Проблема не е кой е свястен или не и кой къде е завършила ,а това ,че няма как да се намерят 10 човека в тези партии и това статукво ,които да работят за интересите на държавата и народа ,а след това за личния си интерес , някой може ли да ми изброи 10 имена на честни политици участвали досега на всички нива в политическия живот ,айде да не е управлението .

 32. 33 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1062 Любопитно

  До коментар [#16] от "doctor.no":

  да. Според мен вдигнаха летвата доста.

  You don't know what you don't know.
 33. 34 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Не знам дали тези симпатични хора доколко си дават сметка, че като влязат в парламента няма да имат тази свобода на действие и подкрепа от страна на президента и служебния премиер, а ще трябва да се съобразяват с възможностите на парламентарната си група. Едва ли ще могат да се преборят с коалицията ГЕРБ, ДПС и И т. н. Все пак, желая им успех, но е наивно да си мислят, че за 4 години биха могли да възстановят държавността и справедливостта в България.

 34. 35 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#9] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  +++++++++

 35. 36 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  доскорошните служебни министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев се готвят да управляват, макар и първоначалните социологически изследвания да им дават между 8% и 9% подкрепа.
  ===
  Ми те по-зле и от славиту бре. Той поне имаше 25 %

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 36. 37 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 572 Весело

  Спомням си когато с другаря цар дойдоха от Лондон едни млади и красиви политици и какво стана след това.
  —цитат от коментар 5 на stedim


  Ами приеха ни в ЕС. И с парите от ЕС ББ се хвали,че строи.

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 37. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  Поредната схема на пРезидента...
  НЕ, БЛАГОДАРЯ!!!

 38. 39 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#34] от "evpetra":

  Ма това, че са симпатичн, за Василев не съм сигурен, че това е думата, значи ли че са добри политици? И как решиха, че ще влязат, чак толкова да са побъркали хората ве ми се вярва?

 39. 40 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Изглеждат ми ОК, според написаното в статията😃 Този път ще се напъна да отида до посолството да гласувам, освен ако нещо непредвидено не се случи😃
  —цитат от коментар 9 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  Давай Моше, ако можеш гледай интервюто им, което беше тази вечер по БТВ при Светослав Иванов. Да направим България, като страните в които емигрираме.

 40. 41 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Според Кирил Петков в него ще може да се съберат поне 121 депутати, които да сформират "коалиция на почтените"
  ===
  И да не забравите да сложите скафандрите ей !

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 41. 42 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  За хора които ще подкрепят Радев и прикриваха Спецов няма да гласувам никога.

 42. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 44 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Ама верно наште шестаци от Труд познават местните гънки на терена, ама пусто като не владеят чужди езици и стигат тавана си на комтентност.
  Хубо са начертали схемичката, ама да бяха бръкнали поне в Търговския и от там цъкнат в Гуглето да видят кой аджеба е съдружника на Киро в международен план и си продължат схемичката с още по-интересни връзки.
  Ама за това се иска малко от малко да ползваш чужд език различен от руски освен майчиния.

 44. 44 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  Когато отроче се роди, казва се "Хаирлия да е!"
  И, не се радвай на малко прасенце, не знаеш каква свиня ще стане.
  Все пак, да посрещнем младенеца с подаръци и благословия. И да се опитаме да спрем поливането му с помия от гнилите субекти.

 45. 46 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  На приказки ОК. Но всички тези проекти без програми обикновено завършват безславно. А иначе кой завършил Хааарвард и кой не е напълно ирелевантно. То всички дето банкрутираха Гърция и много латиноамерикански държави като правило завършват Хааарварт.

 46. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 48 Профил на golemi_qica
  golemi_qica
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#3] от "doctor.no":

  Извинявам се, че трябва да Ви поправя, но в момента ББ е член на две партии. Герб и БКП.

  “Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.”
 48. 49 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Е как не се намери един непочтен политик в тая държава? Всички до един почтени... Как не се намери и един дето да мисли злото на държавата? Всички мислят само доброто на държавата... Как така пък един не се намери да работи за себе си? Всичките за народа работят...

  ДБ=БКП
 49. 50 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално  Ех, бедни ми Блъсков... Май кранчетат към Пеевски пресъхнаха. КОЙ не е щастлив.

 50. 51 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#42] от "star bastun":

  То и ДБ го подкрепят, Радев. И не настояваха за изясняване на прехвърлянето на дължащата 1.5 млн. лева, на бюджета, на неграмотен.

 51. 52 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#48] от "golemi_qica":

  правилно, бях забравил. Ауууу. Значи никой от ГЕРБ, другите не покриват другите 3 точки

 52. 53 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2792 Весело

  "Пред Светослав Иванов в Би Ти Ви, запитани защо държат на Спецов, след като от самото начало на служебното правителство са атакувани заради него.

  Бившият финансов министър подчерта,

  че шефът на НАП е компетентен и познава механизмите за укриване на данъци, може да устоява на куфарчета с пари, които му носят, и на заплахи, които отправят към него и семейството му."

  :)))))))) Е как няма да познава механизмите на мушенгиите.

 53. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#51] от "НеКой":

  какво да настояваме бе, няма да вършим на каскета работата. от два месеца му е предаден случая

 54. 55 Профил на nnedkov
  nnedkov
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Присъденявам се към посоката на "Петков-Василев" с удоволствие. Коалиция между две личности е повече от партийна.

 55. 56 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#4] от "Тsonkooo":Крум Зарков е завършил Сорбоната."" "" "


  " "" Нинова гостува в сутрешния блок на Нова телевизия и в един момент водещите я попитаха кого е довела в студиото.

  Камерата показа младеж, който беше закъснял за предаването и се представи така:

  „Крум Зарков се казвам. Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо.”

  Показателно бе, че крайно неуместният опит за дебелашка шега, беше схванат като проява на чувство за хумор от страна на Корнелия Нинова, която не само избухна в бурен смях, но и одобри автора на казаното с потупване по рамото и дори му благодари!"" "".
  https://desebg.com/2011-01-16-11-42-13/3114-2017-03-23-15-39-06

 56. 57 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Почтените, братство на почтените, партия на почтените, задруга на почтените, светлина, кръг на светлината...... все базови масонски изрази. Масонска партия ли ще правят?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#42] от "star bastun":

  Така е. Само за тези, които издигнаха Цецка и прикриха Владко, Севдето и Бочко.

 59. 60 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Весело

  надявам се да смъкнат Сливчоу Телейфризора на 4% (или под 4%,че да не лапа субсидията)!
  ама на кой 14.11.202х ще стане, не ми е ясно !?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 60. 61 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#2] от "coy341048611":

  Предишния път гласува за поредния дето ще те оправи, сега за новите. Но пък това е прогрес, Петков и Василев заслужават да им се гласува доверие, защото за разлика от Салвчо доказаха, че могат да правят нещата, а не само да говорят глупости по телевизора. Дано повече хора гласували да ИТН да се прехвърлят към тези двамата.

 61. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#48] от "golemi_qica":

  “ББ е член на две партии. Герб и БКП.”

  Хаха.

  И е единственият българин, членувал 8 години едновременно в БКП и Пионерската организация “Септемврийче”.

  Защото на 19 е влязъл в БКП, а на 27 е марширувал с пионерска връзка (по неговите сжбствени думи) под радиоактивния Чернобилски дъжд.

  Десен, та дрънка. 😆😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 63 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#57] от "chichka":

  Някои от нещата които те казват приличат точно на масонски приказки.

  ДБ=БКП
 63. 64 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4065 Весело

  Петков и Василев се готвят да управляват, търсят "коалиция на почтените" от всички партии
  ––––––––––––––––––––––––––––
  За да управляват тези двама мушмороци първо трябва да се регистрират за избори.
  После някой трябва да гласува за тях, за да влязат в парламента.
  След това трябва да са събрали толкова проценти или да направят такава безпринципна коалиция, че да имат над 50%...
  Само с президентски чадър, методическа помощ от Москва и с парите на Божков тоя номер няма да мине!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 64. 65 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#61] от "Стефан":

  Доказаха, разбира се, единият изпука годишния бюджет на държавата още през юни, а другият така оправи икономиката, че инфлацията е над 10 % само за последния месец и половина...

 65. 66 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Джонтра Волта /Киро 3 Волта/ подръпва микрофоньете ама, туй не е точно народното сабранье :) !

  agent
 66. 67 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Бойко и Слави май ще трябва да се съюзяват срещу тия двамата.

 67. 68 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#62] от "Norman Granz":

  Остави Бойко, кажи вие защо гласувате за човека на Решетников в България?
  И за други комунисти като Мая Манолова?

 68. 69 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Тия ако и 20 депутата вземат пак добре.
  Щели да управляват ха ха ха ха

 69. 70 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#67] от "jmf29537805":

  те вече го направиха, даже и с ДПС

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 73 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5308 Неутрално

  До коментар [#16] от "doctor.no":

  "Тия момчета ще изметат всичко друго"

  Дано да е така! Дано не останем с излъгани очаквания. Това, което не ми харесва е, че и двамата изглежда не разбират партийната система в България. Аз не очаквам Кпум Зарков, например, да напусне БСП и да се присъедини към тях в бъдещия парламент. Не очаквам да има такива не само от БСП, а и от ГЕРБ! Или са много наивни, или целта им е да размият дясноцентристкия вот. Ще видим!

 73. 74 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4065 Весело

  Светлина в тунела.
  —цитат от коментар 8 на chironex

  До коментар [#8] от "chironex":

  От насреща идващия влак...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 74. 75 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Гледах интервюто, двамата ми харесаха много повече от очакваното. Критериите им ми допаднаха, и това, което говориха, беше смислено и разумно.

  Най-сериозен атестат в тяхна полза обаче е тоталната мобилизация на цялата гнус в България срещу новия проект.

 75. 76 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#68] от "НеКой":

  НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА МУТРАТА Я.
  Стига ли ти тоя отговор. Мутри не подкрепяме

 76. 77 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Шебеците на втора линия приличат на славчовите бре :) !

  agent
 77. 78 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#76] от "doctor.no":

  Вие никой не подкрепяте. Освен нереализиралият се адвокат и прокурорът от живково време.

 78. 79 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 3152 Неутрално

  Петков и Василев се готвят да управляват, търсят "коалиция на почтените" от всички партии––––––––––––––––––––––––––––За да управляват тези двама мушмороци първо трябва да се регистрират за избори.После някой трябва да гласува за тях, за да влязат в парламента. След това трябва да са събрали толкова проценти или да направят такава безпринципна коалиция, че да имат над 50%...Само с президентски чадър, методическа помощ от Москва и с парите на Божков тоя номер няма да мине!
  —цитат от коментар 64 на Петър Самсонов


  Май не си прав...
  Според мен тия са чисти филантропчета - иначе няма така да ги величае филантропската пропаганда.

 79. 80 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#61] от "Стефан":Доказаха, разбира се, единият изпука годишния бюджет на държавата още през юни, а другият така оправи икономиката, че инфлацията е над 10 % само за последния месец и половина...
  —цитат от коментар 65 на НеКой


  Нищо от това не е вярно. Нито бюджетът е изпукан от тях, нито инфлацията е тяхна заслуга. Чети повече и пиши истината , а не тъпи опорки. Защо ли се страхувате толкова от тях?

 80. 81 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Каква е разликата между ВЕРВАЙТЕ МИ и ПОВЕРВАЙТЕ МИ.

 81. 82 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#78] от "НеКой":

  Радев подкрепяме, малко ли ти е?

 82. 83 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2502 Весело

  - да подпишат "договор за почтеност", който включва НАП, ДАНС и коалиционният съвет на политическия проект да имат достъп до всички банкови сметки на участника, както и до регистри за имотните му собствености.


  Нещо за канадско гражданство ще има ли в тия договори ?

 83. 84 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#82] от "doctor.no":

  Ми комунисти сте, знам. Сега го научиха и другите.

 84. 85 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#68] от "НеКой":

  Ей, на тва му викат "Smart Voting" !
  както Навални го прави в Путиновата Ръша !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 85. 86 Профил на Анубис
  Анубис
  Рейтинг: 36 Весело

  Да направим България, като страните в които емигрираме.
  —цитат от коментар 40 на dorn


  При другаря Живков измисляха по-дръзновени лозунги. Дори при другарите Атанасов и Бойкикев лозунгите са на качествено по-високо равнище или уровень, за да ме разберете правилно...

 86. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3303 Неутрално

  До коментар [#2] от "coy341048611":

  Аа,насочили сте се към избирателинна ИТН,ама тях няма да ги намерете тука!Трябва в някои фолк телевизии да ги търсите.

 87. 88 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  До коментар [#53] от "Галя Станчева":

  Специално за Спецов спомена и заплахи към него и семейството, намесени наши и чужди служби, ама тайна - майна, конфиденс, не може да говори повече.
  Още един закачен по стария Закон на НСО да го пази и обслужва.
  Промяната се в тази част се отменя засега.
  Готино си е НСО да те обслужва.
  Само Лютфито като му свалиха охраната на времето за една нощ и избяга в турското консуло одма да пронощува.

 88. 89 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#81] от "elgin":

  един ..... таралеж у гащите !
  за мачкане ....

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 89. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3303 Любопитно

  До коментар [#8] от "chironex":

  Брех,Светлината в рунела не беше ли ДеБъ?!

 90. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3303 Любопитно

  До коментар [#19] от "НеКой":

  ЕМая не е ли почтена?!Е,Момата не чесТна но е почтеня като за Кире и Асан!

 91. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#75] от "Ментор":

  “Най-сериозен атестат в тяхна полза обаче е тоталната мобилизация на цялата гнус в България срещу новия проект.”

  Абсолютно. +++++

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 93 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4065 Весело

  До коментар [#16] от "doctor.no":да. Според мен вдигнаха летвата доста.
  —цитат от коментар 33 на meteowrite


  Той и царят вдигна летвата, защото никой цар не се е кандидатирал за премиер.
  Но след 800 дни от царското му дойстойнство останаха само изсечени гори...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Мъпет шоу се готви да управлява... Изреждат се всякакви палячовци в надеждите говежди.

 95. 96 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  До коментар [#42] от "star bastun":То и ДБ го подкрепят, Радев. И не настояваха за изясняване на прехвърлянето на дължащата 1.5 млн. лева, на бюджета, на неграмотен.
  —цитат от коментар 51 на НеКой


  За първото не сте прав.За Спецов засъжаление да.

 96. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3303 Любопитно

  До коментар [#41] от "clarkv622":

  То,колажа е готов!Само ще сменвт Тошко с Кире и са готови!

 97. 98 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Когато двама души изглеждат като измамници, говорят като измамници и постъпват като измамници, то те най-вероятно са измамници.

 98. 99 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  "Аз вярвам, че в следващия парламент ще има над 121 депутата от коалиция на почтените. "


  Понеже няма от къде да намерят 121 почтени депутата в България и не изглеждат достатъчно глупави да вярват в това, остава единствено да ни баламосват с хубави приказки. Лъжат наедро.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 99. 100 Профил на Петров
  Петров
  Рейтинг: 0 Весело

  Петков и Василев се готвят да управляват, търсят "коалиция на почтените" в Карлуково______ само в лудницата може такива безумия да говорят тея. Щели да "управляват" _____смях.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK