На живо

Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Юлия Лазарова"Дневник" следи важните политически новини и реакциите по тях.
Национален протест на пътностроителни фирми се проведе на много места в цялата страна. Причината - спрени разплащания от страна на държавата, съобщава БНТ. Протестът в София беше пред Министерския съвет, като за кратко беше блокирано движението в района. В още няколко областни града също се събраха недоволни работници от сектора.

ДПС категорично ще излъчи свой кандидат на предстоящите президентски избори. Това се разбра от изказване пред БНР на председателя на партията Мустафа Карадайъ в Брюксел. Той уточни, че след 5 октомври започва обсъждането на всички предложени от областните структури кандидати.


Карадайъ добави, че има случаи на нарушаване на човешките, гражданските и политически права на активисти на ДПС по време на предишните парламентарни избори.

Президентът Румен Радев заяви, че е дошло време за коалиция, която няма да включва т.нар. партии на статуквото. По време на посещение в Кърджали той изрази надежда, че този път ще бъде съставено правителство, като дори каза, че партиите са длъжни да го направят.


"Ситуацията може да се промени само по един единствен начин – когато партиите осъзнаят, че трябва да има диалог и компромис и общ поглед към бъдещето на България, а не към тясно партийните интереси", заяви Радев пред журналисти.


Той допълни, че новата политическа формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев може да донесе нужното раздвижване в политическия живот. По думите му "Продължаваме промяната" може да бъде мост в преговорите между другите партии, като подчерта, че само една партия не може да изграе тази роля. "Всички трябва да осъзнаят своя дълг", допълни той.


На уточняващ въпрос дали включва в това си изказване и по-старите партии, наречени париите на статуквото, Радев отговори, че "засега всички изгледи са, че ще има управление без тях".


Той коментира и липсата на представители на местната власт при пристигането си в Кърджали, където дългогодишен кмет е Хасан Азис от ДПС. Президентът заяви, че не е разочарован от това, както и че не се притеснява, че от Движението обявиха, че няма да го подкрепят на предстоящите избори.


"Никоя партия няма право да си присвоява гласа на хората, да ги разделя и да говори от тяхно име. Всеки гражданин е свободен да изразява своето мнение", каза Радев.


Президентът определи като закъсняло днешното предложение на правителството за освобождаване на шефа на агенцията за подслушване Цветан Китов.

Според Филип Станев атаката срещу Петър Илиев е срещу "Има такъв народ" и Слави Трифонов

Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Юлия Лазарова


Атаката срещу Петър Илиев е атака срещу "Има такъв народ" и Слави Трифонов. Това каза депутатът в предните два парламента Филип Станев. По думите му атаката се прави по заобиколен път и любопитното било, че скандалът се е развил точно сега, а не преди 5-6 години, когато книгата на Илиев, заради която беше признат в плагиатство, е била издадена.


"Не само Слави Трифонов, но целият ни екип винаги така е постъпвал с хората, които са работили с нас. Ние винаги ги защитаваме. Няма как, когато си работил с някой просто да го хвърлиш на вълците", заяви Станев.


Той каза още, че "Демократична България" са поискали постове при преговорите за съставяне на правителство, но след това веднага уточни, че това се изрязвало в консултирането на всяка една фигура, предложена от "Има такъв народ".


"Христо Иванов изяви тази претенция. Трябва да уточня, че не е посочвал конкретно име за конкретен пост, но искаше да има той решаваща дума, а не просто да ги одобрява. Ако каже не, този човек да не бъде назначен. Това е извиване на ръце и нямаше как да стане", допълни Станев, като подчерта, че в момента няма конфликт между двете политически формации.

Радев: Енергетиката от години е оплетена в схеми

Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Георги Кожухаров


Трябва да се преразгледат правилата за работа на Българската независима енергийна борса. Очаквам от отговорните институции да влязат много сериозно в своите задължения и да санкционират всички, които спекулират на тази борса. Това заяви днес държавният глава Румен Радев пред журналисти в Пловдив, цитиран от прессекретариата на държавния глава. "Енергетиката от години е оплетена в схеми. Либерализирането на цената на енергията за бизнеса чрез Българската независима енергийна борса бе извършено без ясни правила и механизми да защитават участниците. В момента се облагодетелстват търговците и страда бизнесът", заяви президентът.


Румен Радев подчерта, че служебното правителство прави всичко възможно цената на електроенергията да бъде задържана и намалена. Разглеждат се и механизми за помощ на бизнеса, посочи държавният глава и поздрави служебното правителство за това, че за трета поредна седмица България е с най-ниската цена на електроенергията в Европа, заедно с Полша.

Формацията на Петков и Василев е втора политическа сила, според "Галъп"

Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Велко Ангелов


Ако изборите за Народно събрание бяха днес победител щеше да е ГЕРБ с 21.4% от гласовете, а формацията на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" втора с 15.2 на сто. Това показва телефонен сондаж, проведен между 21 и 26 септември от "Галъп интернешънъл" сред 2000 пълнолетни българи.


Следващите по популярност партии са БСП (13.4%), "Има такъв народ" (12.3%), "Демократична България" (12.1%), ДПС (11.4%) и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" (4.1%). Извън парламента биха останали "Възраждане" (3.3%) и ВМРО (2.2%).


50.6% от анкетираните казват, че ще гласуват в изборите, а 22.6% посочват, че вероятно ще гласуват. "Това означава, че интересът към изборите расте", обобщават от "Галъп".


Повече четете тук.

Волен Сидеров ще се кандидатира за президент

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че ще се кандидатира за президент. Това съобщи той пред журналисти, след като регистрира партията за участие в предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември.
Волен Сидеров обясни, че се явява, за да бъде алтернатива. Той не пропусна да напомни, че е бил на балотаж през 2006 г. срещу тогавашния президент Георги Първанов.
Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Цветелина Белутова, Капитал

Искаме да сме в първата двойка или тройка, обяви Христо Иванов

Целта на "Демократична България" на извънредните парламентарните избори на 14 ноември е да е сред първите две или три политически сили, за да получи впоследствие мандат за съставяне на правителство. Това се разбра от изявление на съпредседателят на формацията Христо Иванов.
Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Георги Кожухаров


"Демократична България" е единствената политическа формация, която може да гарантира оформянето и структурирането на демократично мнозинство в парламента, на база на ясни политически цели и ясно използване на демократични инструменти, като коалиционни споразумения", каза Иванов.


В отговор на въпрос той обясни, че все още не е взето решението кой ще бъде кандидатът за президент на "Демократична България".


За формацията на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев Христо Иванов каза, че на тези избори се явяват като конкуренти, но след тях се надява да си партнират за създаването на демократично мнозинство.

Ако е човек на думата, Борисов да се опита да ме победи, призова Радев

Борисов не веднъж е заявявал, че ще се кандидатира точно на този вид избори. Като човек на думата и обещанията аз очаквам това да се спази, каза днес пред журналисти президентът Румен Радев. Той допълни, че след като Борисов почти всеки ден критикува президентската институция и я обвинява в диктаторство, нека спечели изборите и "внесе своите демократични ценности в президентството".
Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


По повод оплакванията на активисти на ГЕРБ от Стражица, че са били подложени на тормоз от полицията, Радев каза, че не знае нищо за такъв случай. "В работата на министрите и службите не се меся, но всеки, които си прави сметката да купува избори, да знае, че държавата ще реагира с цялата си сила", допълни президента.

Цветанов и Москов регистрираха коалицията си за изборите

"Републиканци за България" на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и КОД на бившия здравен министър Петър Москов се регистрираха за предстоящите избори като коалиция с името "Национално обединение на десницата" се регистрираха в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември. След подаването на документите Москов заяви, че иска в следващия парламент да има "принципна, ценностно обоснована десница". Коалицията смята за издигне и кандидат за президент.
Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Републиканци за България

БСП официално застава зад Румен Радев

Освен документи за участие в парламентарните избори на 14 ноември коалицията "БСП за България" е внесла днес в ЦИК книжата и за президентските избори, каза пред журналисти лидерът на формацията Корнелия Нинова. Тя посочи, че в структурите по места са предложени и други имена, но в крайна сметка е взето решението БСП да няма свой претендент, а да подкрепи кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова.
Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Лили Тоушек

Нинова постави условия на "Продължи промяната", за да има сътрудничество

От програмата на новия политически проект "Продължаваме промяната" на бившите министри Асен Василев и Кирил Петков зависи дали БСП ще работи с тях, обяви днес лидерът на партията Корнелия Нинова, след като внесе в ЦИК документите за участие в изборите на коалицията "БСП за България". "В следващия парламент правителство без БСП не може да има", каза още Нинова. Според нея, ако приоритетите на "Продължаваме промяната" съвпадат с тези на левицата, може да се мисли за съвместни действия.
Политическото напрежение: време е за коалиция без партиите на статуквото, смята Радев

© Лили Тоушек

Днес изтича срокът за регистрация за изборите

Днес в 17 часа изтича срокът, в който партиите и коалициите могат да подадат документи за участие в изборите за парламент на 14 ноември. За днес решиха да оставят регистрацията си от БСП и "Демократична България". Срокът за регистрацията на кандидатите за президент е 12 октомври. Както е известно, на 14 ноември освен за парламент ще се гласува и за президент.
Очаква се днес да се регистрират "Демократична България" и БСП

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Очаква се днес да се регистрират "Демократична България" и БСП


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (497)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Разстроено

  Колко много кандидати и на практика почти никакъв разумен и прагматичен "избор"!!!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Колко много кандидати и на практика почти никакъв разумен и прагматичен "избор"!!!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Има избор!
  Гласуваме за Демократична България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2846 Разстроено

  До коментар [#1] от "selqnin":
  До коментар [#2] от "Комуняшкият бардак ДейБъ":

  Тя, глупстта, не ходи по гората за съжаление.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на Комуняшкият бардак ДейБъ
  Комуняшкият бардак ДейБъ
  Рейтинг: 22 Весело

  Има избор! Гласуваме за Демократична България!
  —цитат от коментар 3 на Рим


  "Да се върнем у дома - Реформаторски блок!

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#3] от "Рим":

  "Не, благодаря"!
  Както съм споделял тук- преди години имах възможност да работя за тези хора, да ги видя отвътре, имах надежди за тях, но след всичко видяно съм :"НЕ, БЛАГОДАРЯ"!!!

 8. 8 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Весело

  Както съм споделял тук- преди години имах възможност да работя за тези хора...
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  Сега обаче работите за други хора!
  Утре, за трети хора... и т.н.
  Успех!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 9. 9 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Вече нямам доверие на никого. Но въпреки това, ще гласувам. Май на принципа "по-малкото зло".

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Много ми е важно, дали се регистрира Радикалната партия, едно време имаше такава.

  кратък
 12. 12 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  ГЕРБ победа, сигурна и напълно заслужена.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 13. 13 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#12] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":

  Огладняхте май а, да не са спрели кранчето от централата ?

  кратък
 14. 14 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Весело

  Ясно ми е, че не е най-доброто, не харесвам ни най-малко лидерите, но изборът е ДБ, само ако издигнат избираем кандидат, а не играят по свирката на Радев.

 15. 15 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#14] от "pamela":

  По-малкото зло, така ли ?
  Ама това вече го играем 30 години.

  кратък
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  До коментар [#15] от "Мариана Кълвачева":

  Ами кое е по-добро?

 18. 18 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#17] от "pamela":

  По-доброто ... май вече беше.
  Пропуснаха момента да се обединят всички партии, които не са ДПС,ГЕРБ и БСП.
  Вече въпросът по чия вина, май това няма да разберем.
  Но главната цел не е постигната, хората на Борисов са си по места, правят поразии, спъват действията на служебните министри и т.н.
  Защо се получи така, много ми е интересно ?
  Купиха ли ги, заплашиха лиги, но нещо стана.
  А публиката се джанка по форумите и лапа мухите докато му отмъкват държавата.
  За олиото няма да говоря, то хубавото тепърва предстои през зимата.

  кратък
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  [quote#3:"Рим"][/quote]
  Кои сте вие, ти и котката ти?

 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  Много ми е важно, дали се регистрира Радикалната партия, едно време имаше такава.
  —цитат от коментар 11 на Мариана Кълвачева

  Тя си остана в едното време.

 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  ГЕРБ победа, сигурна и напълно заслужена.
  —цитат от коментар 12 на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо


  Най-безсмислената политическа победа след 10.11.1989 г.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Любопитно

  Радев все повече започва да се харесва на неолиберастите и харвардските мекерета, не е ли странно?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Както върви Нинова ще работи със себе си.
  Скоро ще е.

 25. 25 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Пабеда Радев! Пабеда БСП!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Пабеда Радев! Пабеда БСП!
  —цитат от коментар 25 на Taiga


  🤣🤣🤣🤣🤣

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Весело

  [quote#26:"Рим"][/quote]

  Пабеда, кагда цъфнат налъмите...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 28. 28 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  БСП заставали зад Румен Радев.
  Ами очакваше се.
  Те застанаха и зад Спуутник, нищо че в ЕС той не се признава за ваксина.
  Руското посолство напоследък осмърдя българска медия.
  Всички вкупом не са чели и не са видели.
  А пък Радев клекна по полата на Деса и си запуши ушите.

 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  До коментар [#19] от "padrino":

  Не са я сменили.
  Това е май Борислав Сандов, известен зелен и турбопрогресивен активист, който се обяви за ЗащитникЪТ в Парламента на ЛГБТИ.т.н. каузите ...

 30. 30 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Ясно ми е, че не е най-доброто, не харесвам ни най-малко лидерите, но изборът е ДБ, само ако издигнат избираем кандидат, а не играят по свирката на Радев.
  —цитат от коментар 14 на pamela


  Офф, досега не са показали, че няма да го подкрепят на втория тур.
  След толкова заиграване с ленчето, маяма, радеФ и в услуга на червената финасова олигархия, на какво се надяваш.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 31. 31 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Всяка стъпка на Нинова е грешка.
  А тя горката, дори не го осъзнава.
  И сега какво, какво спечелиха като се лепнаха за Радев като гербова марка ?
  Едно голямо нищо.
  Пак си остана фигурата на Радев, а те пак са едни мижави хора зад него.
  Ако Радев спечели, това не означава автоматично, че и БСП печели.
  Ама толкова им е акъла.

  кратък
 32. 32 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2530 Весело

  "В следващия парламент правителство без БСП не може да има", каза още Нинова. Според лидерът на БСП, ако приоритетите на "Продължаваме промяната" съвпадат с тези на левицата, може да се мисли за съвместни действия."

  Тая пак е сложила тигана, а рибата още в морето :)))))))) Кой я излъга, че някой за нещо ще я брои. Инициативен комитет изпревари комунистите и издигна кандидатурата на пРезидента, а щом той се дистанцира от менторката си, онези с многото топки няма да я погледнат.

 33. 33 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Нормално. Комунистите си харесват пРезидента

 34. 34 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#3] от "Рим":


  [quote#3:"Рим"][/quote]

  Ако беше за ДСБ иди-ела, но в ДБ са и Да България и Зелената партия. Комунизма е чума.

 35. 35 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 746 Весело

  Има избор!
  Гласуваме за Демократична България!
  —цитат от коментар 3 на Рим


  Това добре. Ама половината от вас искат Радев за президент, другата половина - Борисов.
  А сега де?!?!


  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#35] от "Родолюбец":

  По-конкретно, за коя ДБ ?

  кратък
 38. 38 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Комунисти, сър!
  Гарван, гарвану ...

 39. 39 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1802 Весело

  До коментар [#3] от "Рим":

  А за прзидент на 2-ри тур? Заедно с цоциалистите /не е правописна грешка/ ли?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Кирил Петков още е с двойно гражданство в ГРАО, вадят го от листата за парламента

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2594 Любопитно

  Не само че не може ...При този ЛЯВ ТРЕНД в Европа , при тоталния КРАХ на дясното ! И така през 10-15 фирми преминават 80% от парите на България . Те са тотално ГЛЪТНАЛИ ВОДА ,ако не са захранвани с държавни поръчки . Работата на тези фирми е криминална , качеството на техните продукти УЖАСНО. Тяхната единствена грижа е да "СГЪНАТ" едни пари по една схема . В 99.9% това са капии на ГЕРБ и ДПС... Трябва ли ни точно тази "невидима пазарна ръка" ??? Тя ще се оправдае чрез десетки "направени вратички" , а и с техните ПРОКУРОРИ ! Време е тези лешпери да бъдат наритани при къщите и вилите в ЧУЖБИНА...

 44. 44 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Поне ще спрат да се правят на интересни с Радев. Имали колебания и пр. Какви колебания? Кой имат предвид освен Радев и Илияна Йотова? И защо медиите им играха по свирката с тези колебания? Каква е ролята на "цвета на нацията" в случая. БСП си внася документите за Румен Радев и Йотова. "Цветът на нацията" какви се явяват в случая? Като двоен тегел ли? Случайно да не се подплашат някои "десни", вече зарибени за Радев-Йотова. Не само са на БСП, и на "цвета на нацията" също. А "цветът на нацията" според някои зевцеци се явява - доносник-приватизатор, доносник-приватизатор... Не всички, де.

 45. 45 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  https://tribune.bg/bg/politika/kiril-petkov-oshte-e-s-dvoyno-grazhdanstvo-v-grao-vadyat-go-ot-listata-za-parlamenta/

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 46. 46 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мариана Кълвачева":


  Всяка стъпка на Нинова е грешка.....
  —цитат от коментар 31 на Мариана Кълвачева


  Напротив, всяка стъпка на Нинова насочва БСП към правилното и място, а мястото на БСП е на бунището на историята, както е казал един техен класик....

 47. 47 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  До коментар [#43] от "dejmos":


  Не само че не може ...При този ЛЯВ ТРЕНД в Европа , при тоталния КРАХ на дясното ! И така през 10-15 фирми преминават 80% от парите на България . Те са тотално ГЛЪТНАЛИ ВОДА ,ако не са захранвани с държавни поръчки . Работата на тези фирми е криминална , качеството на техните продукти УЖАСНО. Тяхната единствена грижа е да "СГЪНАТ" едни пари по една схема . В 99.9% това са капии на ГЕРБ и ДПС... Трябва ли ни точно тази "невидима пазарна ръка" ??? Тя ще се оправдае чрез десетки "направени вратички" , а и с техните ПРОКУРОРИ ! Време е тези лешпери да бъдат наритани при къщите и вилите в ЧУЖБИНА...
  —цитат от коментар 43 на dejmos


  Добре описваш поведението на комунягите от ГЕРБ! Айде сега кажи какво общо има това с дясното, щото на мен ми мяза на "обикновен социализъм"...

 48. 48 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#46] от "lz73":

  О, не е само тя, но ако почнем да ги изреждаме кои са за бунището ще се отвори дълъг списък, а и някои хора ще се обидят, че уж декларират че са хора на промяната, а ние пак ги слагаме към убитаците.

  кратък
 49. 49 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  И с Нинова и без Нинова бунището на иторията ги чака. Даже много закъсняха.
  В другите източноевропейски страни този въпрос с комунистическите партии е решен отдавна.
  Но ние като бовноразвиващи се и добре оплетени в руските мрежи продължаваме да се туткаме. Руснаците и до сега ни смятат за "незаграница" и че могат да си развяват байряка тук както си искат. И си го правят и ни го демонстрират непрекъснато.
  С един МОЧА СИМВОЛА НА РОБСТВОТО НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ 30 ГОДИНИ.

 50. 50 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Неутрално

  "С двойно гражданство се води в списъците на Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) Кирил Петков, съобщава “Труд”. Юристи коментираха, че заради този факт Районната избирателна комисия, в която ще бъде внесена кандидат-депутатска листа с неговото име, е длъжна да го извади от списъка за парламента. Петков вече съобщи, че ще е водач в Пловдив.

  Всяка партия и коалиция, според хронограмата на ЦИК, до 12 октомври трябва да внесе листите си в съответната РИК. Лицата, които регистрират листите, представят следните документи в РИК: предложение от съответната партия или коалиция за листата, пълномощно за тези, които могат да я регистрират, образци за последователността на кандидатите в листите и декларация-заявление.

  В декларацията-заявление всеки от претендентите вписва, че е съгласен да бъде регистриран и декларира, че отговаря на изискванията по чл.65 от Конституцията (за народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода).

  Петков веднъж вече подаде подобна декларация пред президента Румен Радев, преди да бъде назначен за служебен министър. Тя вероятно ще се окаже с невярно съдържание, а Петков ще попадне под ударите на Наказателния кодекс, който предвижда до 3 години затвор за подобно деяние. Самият бивш икономически министър призна при представянето на политическия си проект “Продължаваме промяната” пред журналисти, а след това и в Пловдив, и във Велико Търново, както и в предаването “Лице в лице”: “от 20 август със сигурност не съм канадски гражданин.” Твърдението му означава, че на 12 май, когато бе назначен за служебен министър, той е имал двойно гражданство, т. е. декларацията, която е подал в президентството по чл. 110, във връзка с чл. 65 от Конституцията, е с невярно съдържание.

  Ако до 12 октомври Петков не е представил документ, че канадските власти са прекратили връзката му с канадската държава, той за втори път ще е подал декларация с невярно съдържание. Този път пред РИК-Пловдив. За разлика от “Дондуков” 2, районните избирателни комисии не приемат нищо на доверие. И подписите, които партиите събират, и декларацията, че кандидатът не е двоен гражданин, както и тази, че не участва в листа на друга партия се проверяват щателно.

  Петков твърди, че не се притеснява от решението на Конституционния съд по казуса с двойното си гражданство и е категоричен, че това няма да му попречи за предстоящите избори и възможността да бъде депутат. Нещо повече - бившият служебен министър си позволява да дава съвети на КС, че е редно да приемат датата на волеизявлението му -21 април, че желае да се откаже от канадско гражданство за фактически отказ. Законът обаче казва друго - отказът от гражданство се доказва със сертификат, какъвто до момента Петков не е показал. Въпросният документ се чака и от конституционните съдии, ще е необходим на шефа на почтената коалиция и за РИК.

  „Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.” Това гласи алинея 1 на чл. 313 на Наказателния кодекс. А според алинея 3 същото наказание “се налага и на онзи, който потвърди неистина или затаи истина в частен документ или съобщение, изпратено по електронен път, в които по изрична разпоредба на закон, указ или постановление на Министерския съвет е специално задължен да удостовери истината, и употреби този документ като доказателство за невярно удостоверените обстоятелства или изявления.”

 51. 51 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Ха сега де, последната новина е, че БСП щяли да работят с партията на тия двамцата от Харвард.
  Абе те не бяха ли проксита на Христо Иванов ?
  Шах с пешката.

  кратък
 52. 52 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1385 Любопитно

  До коментар [#46] от "lz73":
  БСП беше единствената комунистическа партия, от Източна Европа , която получи кредит от наивния български народ,не пострада , даже изкяри материално от падането на комунизма. Това разбира се , не можеше да продължава вечно, дойде време за плащане на лихвите , а днес както се вижда инфлацията е висока...

 53. 53 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 749 Любопитно

  А Плана за възстановяване кога ще стигне до ЕС????

 54. 54 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Пабеда Радев! Пабеда БСП!
  —цитат от коментар 25 на Taiga


  Не се ли пише пОбеда?

  : )))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 55. 55 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 749 Любопитно

  А Плана за възстановяване кога ще бъде изпратен където му е мястото?????

 56. 56 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Неутрално

  "Хора, присъствали на предизборно събрание в Стражица на кандидата за кмет Георги Бянов, са привикани с призовки в полицията. Бянов е подкрепен от коалицията ГЕРБ-СДС, а събранието е било в понеделник вечерта. Според Димитър Панов той и още около 11 души са с призовки.

  „Става въпрос за груб, полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най- мракобесните години от така наречената милиционерщина. Искам всички симпатизанти на ГЕРБ да бъдат спокойни, че ще бъдат защитени. Имаме адвокат, който ще защити правата им. На срещата имаше около 60 души, като 12 са получили призовка. Това е абсурдно, защото това означава, че се забраняват политическите срещи. Нека всеки, който бъде обект на такъв произвол, в чийто дом влязат, децата му плачат, жена му се разтревожи – това е произвол, да не се струха. Все едно сме в онези времена, когато не можеше да слушаме „Бийтълс”, коментира бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов.

  Полицията идва в дома на Димитър Панов и му връчва призовка вчера. „Дъщеря ми се разплака, жена ми се разтревожи, а аз цяла нощ не съм спал – не знам ще ме арестуват ли, какво ще ме правят. Аз в полиция през живота си не съм ходил. Занимавам се с рибопроизводство. Като ми донесоха призовката, ми казаха, че вероятно става въпрос за изборите. Отидох на предизборна сбирка в понеделник, за да видя платформата на кандидата. Никога не съм викан в полицията, не съм престъпвал законите. Аз дори не съм симпатизант на ГЕРБ, имам уклон към БСП, но реших да чуя и тяхната платформа”, заяви получилият призовка Димитър Панов.

  От Областната дирекция на МВР във Велико Търново засега няма официално съобщение за случая.

  На 3 октомври в Стражица предстоят частичните избори за кмет, след като предишният – Румен Павлов, стана депутат в 46-то Народно събрание."

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Пабеда Радев! Пабеда БСП!
  —цитат от коментар 25 на Taiga

  Не се ли пише пОбеда?
  —цитат от коментар 54 на Онуфри


  Момчето се прави на руски трол, за да е по-интересно. От доста време. Във форума са, но са други...

 59. 59 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#12] от "Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо":Огладняхте май а, да не са спрели кранчето от централата ?
  —цитат от коментар 13 на Мариана Кълвачева


  Под Радев всички ще "огладнеем". Но за теб може и да е полезно.

 60. 60 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Другаря Иванов не е зле слд последното салтомортале да не се покрива, а да излезе и да обясни с думи прости какво му е отношението към Радев.
  Щото вчера едни ги говореше
  ама ако се прочетат коментарите на основния Дай български тролият, те са си полегнали на Радев и не дават косъм да падне на главата му.
  И като се знае колко са послушни на основната линия на партията е много съмнително да са разлюбили Радев.
  Та Ице! Молим ти се излез и ни кажи искаш ли го Решетниковия за Президент или наобратно?

 61. 61 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#52] от "fkm26555709":

  Не само това.
  Не само, че не пострада нито един комунист, но му се даде възможност както да прави бизнес с откраднатите от БКП пари,
  позволи му се да бъде на ръководни постове в държавата, / тъй като нямаше лустрация/,
  позволи му се да изучи на запад/примерно в Харвард/ синчето и щерката и после да ги върне в България за да ни управляват вече като демократи.
  Освен това му се позволи и да ... създаде всички партии, като се почне от СДС и се стигне до ден днешен.
  Всички партии в България имат една майка и това е БКП, в частност ДС.

  кратък
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2212 Весело

  БСП официално застава зад Румен Радев
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  Е, най-накрая, иначе сме толкова уморени от тази непознатост:)

  "Чуждестранен агент"
 64. 64 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#59] от "crq18506084":

  Каза ли нещо или муха бръмна ?
  Абе кога ще се научите да коментирате темата по същество.
  Заяждането нищо полезно не ви носи освен да си го чешете самочувствието.

  кратък
 65. 65 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#14] от "pamela":По-малкото зло, така ли ?Ама това вече го играем 30 години.
  —цитат от коментар 15 на Мариана Кълвачева


  По-интелигентните в по-белите демокрации гласуват така. За "идоли" се гласува у нас. Няма ли някой да издигне и Гала, най-после?

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Ейй, днес ли изтича регистрацията за президент? Пак забравих да се регистрирам.

 68. 68 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2594 Весело

  До коментар [#49] от "cpl40723722":

  Бедни , бедни Заимов ...:)) Кандидат за президент ...или няма работа !! Тарифите за БАУ ..БАУ срещу Русия са паднали страшно :)) Някой страни дори са ги съкратили ...Например от вчера Унгария си сключи договор с Газпром до 2035 за ГАЗ по 220 долара ...Ти разбира се като виден ДЕСЕН ЛИДЕР,........... ще предложиш ГАЗ по 1000 долара за 1000 куб.метра. пазарната ръка , вредната руска ГАЗ , Навални ,Украйна и тн . Унгария купува ГАЗ от газопровода минаващ през България !! България не е воювала на ИЗТОЧЕН ФРОНТ, докато Унгария го прави и губи 1 милион войници , освен това губи и Трансилвания ... Защо в Унгария няма М.Заимовци ?? Миииииии гледат интересите на Унгария , ...........както е направил и твоя ДЯДО ...

 69. 69 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Весело

  Другаря Иванов не е зле след последното салтомортале да не се покрива, а да излезе и да обясни с думи прости какво му е отношението към Радев. Щото вчера едни ги говореше ама ако се прочетат коментарите на основния Дай български тролият, те са си полегнали на Радев и не дават косъм да падне на главата му. И като се знае колко са послушни на основната линия на партията е много съмнително да са разлюбили Радев. Та Ице! Молим ти се излез и ни кажи искаш ли го Решетниковия за Президент или наобратно?
  —цитат от коментар 60 на cpl40723722


  Ти пък за какво си взел да питаш! Той човека пак без заплатка, фондациите вече не щат да дават, Мирчев се скатал някъде - и на ресторант не може да отиде човек, няма да има кой да плати сметката, ти - за резидентина или против него бил Ицето...

  Ми той сега тича подир всеки файтон, който мине край него и се опитва да се качи, а тия, дето вече са се намърдали, викат насреща му: "Няма място за тебе, бе! То ние едва се събираме!"

  Ицето е обществено животно. Ще вика според файтона, който го е качил.

  П.П. В помощ на модератора: "обществено животно" е определението на дедо Ари (на Аристотел, не на деда ви Шори, да ви светна) за ЧОВЕК. Да не си помислите, че е обида някаква? Зоон политикон, да ви го напишем с български букви, че гръцките ще ви затруднят...

 70. 70 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#66] от "Галя Станчева":

  За мен минусите са без значение. Така се вижда колко заблудени овце има и вярват още само на приказки.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 71. 71 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До Марияна Кълвачава.
  Не си намерила правилното място да обясняваш какво представлява комунизма, комунистите и БКП/БСП.
  Щото пишещите тук имат кръвна връзка с гореспоменатите другари.
  Даже точно те са облагодетелстваните от разпда на комунизма. И техните дечица.
  И сега някой им казва в прав текст, че те самите или бащите им са крадци.
  Ми не мой така.
  У тоя сайт за крадец и престъпник се брои единствено Борисов. Кмунягите и цялата паплач от БСП ча чисти и невинни като ангели.
  Между другото едва през миналия септември Нинова се осмели да изчегърта от най-близкото и обкръжение другари работили пряко с Тодор ЖЖивков. Които много добре бяха запознати с цялата бездна от престъпления на камунизма, защото точно те провеждаха линията на партията.
  Те бяха достатъчно цинични, когато още през 90та година се заговори за някаква вина, да отговорят като Боков - "Вината ги поемаме само с мезета"

 72. 72 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#66] от "Галя Станчева":

  Да не зачекваме темата за това, кой слага минуси, че изводите никак няма да са добри за матряла, който забил поглед в телефона и приемащ всичко за истина, е забравил да мисли с мозъка си.

  кратък
 73. 73 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  "В следващия парламент правителство без БСП не може да има", каза още Нинова. Според лидерът на БСП, ако приоритетите на "Продължаваме промяната" съвпадат с тези на левицата, може да се мисли за съвместни действия."Тая пак е сложила тигана, а рибата още в морето :)))))))) Кой я излъга, че някой за нещо ще я брои. Инициативен комитет изпревари комунистите и издигна кандидатурата на пРезидента, а щом той се дистанцира от менторката си, онези с многото топки няма да я погледнат.
  —цитат от коментар 32 на Галя Станчева

  Това е стратегията, всички кремълски продукти да играят от начало, че няма нищо общо между тях. Защо не изчакаха всички предложения за президент, за да изберат?


 74. 74 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#57] от "AModoMio":

  Като споменахте Кирил Петков, а някой замислил ли се е кога това момче е изпратено да учи на запад ?
  Като му сметнем годините, излиза, че това са били годините с най-голяма криза и липса на пари и стоки, 1990 и някоя.
  Тогава имаше дефицит и хората нямаха налични пари.
  И как тогава баща му го е изпратил да учи на запад, с какви пари ?
  Продал е нощ ли, реститут ли е на Витошка, нека си каже момъкът.
  Нека сам всеки да си отговори на въпроса, но първо да отиде и да им види семестриалните такси на Харвард и Кембридж.

  кратък
 75. 75 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Минусите и плюсовете не показват заблудени или правилно мислещи овце.
  В по-голямата си час показват само броя на Дай българския тролиат.
  Чиято работа е да утвърждава партийната линия.

 76. 76 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#59] от "crq18506084":Каза ли нещо или муха бръмна ?Абе кога ще се научите да коментирате темата по същество.Заяждането нищо полезно не ви носи освен да си го чешете самочувствието.
  —цитат от коментар 64 на Мариана Кълвачева


  Връщаш ме към младите ми години.... Когато на комсомолски (по-късно и на открити партийни) събрания всички се изказваха строго по темата, и то ПРАВИЛНО. Имаше си тогава и комсомолски, респ. ПАРТИЕН СЕКРЕТАР, ДА НИ ЗАДАВА ДНЕВНИЯ РЕД НА МИСЛЕНЕТО, та да не се объркаме нещо.... Хубаво е да срещнеш хора, още живеещи в ония дни... Като машина на времето са... Припомнят ти всичко!

 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  До коментар [#47] от "lz73":

  Там оправете се кой бил , кой не бил в БСП:)) Ако сериозно ...! За мен ПАЗАРА е приложим към малки до средни фирми ... Големите фирми са проспериращи без значение формата на собственост . Няма частна китайка фирма за строителство на пътища , мостове , ЖП, енергийни системи и тн
  Всъщност . ако погледнем и стегателната ситуация . Пазар ли е в ГОЛЕМИТЕ МАГАЗИНИ ?
  Не е пазар , не е.....

 78. 78 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Весело

  Минусите и плюсовете не показват заблудени или правилно мислещи овце.В по-голямата си час показват само броя на Дай българския тролиат. Чиято работа е да утвърждава партийната линия.
  —цитат от коментар 75 на cpl40723722


  Сега може и да е така, но обикновено плюсовете и минусите промотират скрипта на Тайпи, или, ако са главно при първата половина от постингите, правилната насока на мислене, указана ни от редакцията.

  Добре е, че има хора, които не допускат да мислим неправилно!

 79. 79 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Кремълските марионетки.

 80. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  До коментар [#22] от "Рим":

  Загубите на Де Бъ са далеч по-смислени - доказват, че сте лузъри и за вас не трябва човек да си хаби гласа.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 81. 81 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 418 Неутрално  Добре описваш поведението на комунягите от ГЕРБ! Айде сега кажи какво общо има това с дясното, щото на мен ми мяза на "обикновен социализъм"...
  —цитат от коментар 47 на lz73


  Ако от ГЕРБ са комуняги тогава какви сте вие умнокрасивите дето ще гласувате рамо до рамо с БСП и чалгарите на Слафчо за резидента Радев - проект на Кремъл и Решетников ?!? Същия тоя Радев дето до вчера тръбеше из цяла Европа за свалянето на санкциите срещу Русия и който нито веднъж не подкрепи гоненето на руски шпиони (гонени точно от правителството на ГЕРБ). А след това се каните и да управлявате в коалиция със същите тези ?!? Не ви ли е поне малко гнус ? Съвест нямате ли или просто е липса на интелект ? Или просто крадеца вика дръжте крадеца ... Лилавите крипто-комуняги - викат на ГЕРБ комуняги ... Айде опомнете се малко !

 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  До коментар [#54] от "Онуфри":

  На съветски е пАбеда.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  До коментар [#57] от "AModoMio":

  Това с минусите го прави психопатът Тайпи.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 84. 84 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Мале,мале,цяла България срещу герп+дпс!!

 85. 85 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Вече нямам доверие на никого. Но въпреки това, ще гласувам. Май на принципа "по-малкото зло".
  —цитат от коментар 9 на papunqk


  Г-н Кирил Петков непрекъснато внушава , че капиталът на ББР е от "нашите пари "! Е НЕ , не е от нашите пари и банката по закон се следи от ЕЦБ освен от БНБ! Ето от къде е капиталът на ББР :
  "Глава шеста
  ИЗТОЧНИЦИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ

  Чл. 9. Източници за финансиране на дейността на банката са:

  1. доходи от дейността на банката;

  2. емитирани от банката облигации;

  3. заеми от местни, чуждестранни и международни институции;

  4. средства от фондове на Европейския съюз и средства със специално предназначение за развитие на икономически сектори и географски региони;

  5. други източници.

 86. 86 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#57] от "AModoMio":Като споменахте Кирил Петков, а някой замислил ли се е кога това момче е изпратено да учи на запад ?Като му сметнем годините, излиза, че това са били годините с най-голяма криза и липса на пари и стоки, 1990 и някоя.Тогава имаше дефицит и хората нямаха налични пари.И как тогава баща му го е изпратил да учи на запад, с какви пари ?Продал е нощ ли, реститут ли е на Витошка, нека си каже момъкът.Нека сам всеки да си отговори на въпроса, но първо да отиде и да им види семестриалните такси на Харвард и Кембридж.
  —цитат от коментар 74 на Мариана Кълвачева


  Хайде да ти го обясним с три изречения: 1. Ти си нямала пари, защото колкото изкараш, ги е прибирала държавата - да не се охарчиш излишно. 2. Държавните пари бяха партийни. 3. Партията имаше хора, на които вярва.
  .....................
  Ако се окажат недостатъчни (трите изречения, де): Когато при социализма ти обясняваха, че е трудно и бедно, и не ти се позволява да мислиш, щото знае ли се какво ще ти дойде на ума, какво ти казваха? Че за децата страдаш. А да са ти казвали, за кои точно деца? Или това май го пропускаха?

  Ами когато по времето на Виденов за един ден десетте ти лева ставаха на един - заради инфлацията, запита ли се в чии джобове отиват останалите девет? Та - какво ти казваше Румен Гечев всяка вечер по телевизора тогава? "За децата страдаме, братя? А сети ли се да се запиташ, за чии точно деца?

  :)

 87. 87 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  И само да вметна, че навремето Димитър Попов, като стана премиер след правителството на БСП, обяви, че при проверката от хазната са изчезнали милиард и 800 лиляди долара. И толкоз.
  Никоя прокуратура не се сети да разследва случая.
  /Какво щеше да стане ако служебното правителство на Янев беше открило такава липса когато дойде на власт? Ама за голямо съжаление на протестърчетата липси нямаше./
  Това по повод чии дечица и близки на комунистите можеха да учат в престижни западни университети като Харвард например.

 88. 88 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Комунетата очевидно не си дават сметка, че не са в позицията да поставят условия дори на този политически инженеринг!!!

 89. 89 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Мале,мале,цяла България срещу герп+дпс!!
  —цитат от коментар 84 на K2doors


  По времето преди Интернет, комплексирани от това, че са най-тъпите в училището, тези, които така и не успяваха да стигнат до осми клас, пишеха с откраднат тебешир в тоалетните. Парадоксалното беше, че пишеха все едни и същи неща - кур, путка, само цска, ицо е педераст, мая е курва и т. н. Кратки думи и прости изречения. Нарочно не използвам кавички. И сто човека в сто училища да демонстрираха грамотността си, надписите - eднотипни....

  Сега троловете правят същото във форумите... За по- обстойни писания... ами, да го кажем политкоректно - трудно им е... Затова - кратки думи и простички изречения...

 90. 90 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#86] от "gr52":

  Без да се усетиш пишеш в подкрепа на моята теза.
  Прочети по-горе да не се моря да ти преповтарям написани неща.
  А помниш ли шефа на парламента през първите години на демокрацията, казваше се Гиньо Ганев?
  Та неговият любим израз беше "с други думи".
  Е, ти точно това направи, каза го същото но с други думи.

  кратък
 91. 91 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Винаги има избор да се гласува. Аз през годините съм гласувал винаги за различни организациии - СДС, ДСБ, Синята коалиция, Реформаторския блок, Нова Република, Демократична България. Никога не са ме разочаровали и сега ще гласувам за следващата такава формация.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 92. 92 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Весело

  Към постинг 62: Разбрах. Позоваването на други източници на информация освен дайбългаристките медии е забранено. Вече няма да се поддавам на идеологическата диверсия. Обещавам!

 93. 93 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  И пак между другото.
  Някой питал ли се е колко струва обучението на синчето на Нинова в САЩ?
  Имаше навремето едно момче, което пишеше в СЕГА.
  Та то ни осведоми колко струва.
  Цената беше шестцифрена.
  И обясни, че там няма начин да е със стипендия, за което говореше Нинова.

 94. 94 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#71] от "cpl40723722":

  За мое голямо съжаление вече не останаха места, където човек може д.спокойно и аргументирано да каже какво мисли.
  Да, зная че съм на чужда територия и че пиша от бърлогата на вълка, но това е положението. Закриха всичко що мърдаше в държавата и сега блатото им харесва.
  Не, в България няма цензура.
  Просто едни факти се казват, а други се подминават.
  Жалка картинка, хората не осъзнават, че бавно и полека ги сваряват, като първо се почва от децата им, които се обръщат против родителите.

  кратък
 95. 95 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#86] от "gr52":Без да се усетиш пишеш в подкрепа на моята теза. Прочети по-горе да не се моря да ти преповтарям написани неща. А помниш ли шефа на парламента през първите години на демокрацията, казваше се Гиньо Ганев? Та неговият любим израз беше "с други думи".Е, ти точно това направи, каза го същото но с други думи.
  —цитат от коментар 90 на Мариана Кълвачева


  Само в едно ти е грешката, скъпа... Не е без да се усетя... ти за драматургични похвати чувала ли си?

  П.П. Ако подозираш, че ще ми изтрият постинг, защото насочва мисленето в неправилна посока, цитирай го и ме разобличи с възможно най-голямото негодувание: КАК НЕ МЕ Е СРАМ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАМ ДА МИСЛЯ по този начин!

  И - радвам се, че те чета във форума.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1688 Весело

  До коментар [#85] от "doroteus":

  Демек банката е държавна, но държавата няма нищо общо с нея..Па мислете малко..

  Sic transit gloria mundi
 98. 98 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#92] от "gr52":

  Точно Дневник плачат най-много за "свобода на словото", но нямат тази свобода.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 99. 99 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1885 Весело

  Нинова не е интересна... Напишете как Кирето Лъжеца го изхвърлят от избирателните списъци за двойно гражданство!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 100. 100 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#95] от "gr52":

  Нямам време за простотии скъпи, както ти се изказваш и се опитваш да ми фамилиарничиш. Стари номера, не си интересен.
  Каквото имах да кажа съм го написала, нямам намерение да се заяждам с никого.
  И убеждения от страни не са ми нужни.
  Кое не ми допада в теб ли, ако се чудиш ?
  Стилът ти.
  Замисли се над тези думи, дали някой ще ти обърне внимание като говориш по този начин.
  Услуга ти правя, ако не си забелязал.
  Бъди здрав.

  кратък
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK