Предстоящите избори – интригата се заплита

Парламентарните избори ни поумориха и затова са една идея по-малко интересни от президентските.

© Цветелина Белутова, Капитал

Парламентарните избори ни поумориха и затова са една идея по-малко интересни от президентските.Предизборната ситуация се развива динамично пред последните дни - кандидатите за президент вече са обявени, включително ДПС за първи път номинира свой, а любимецът на Движението Делян Пеевски отново се появи като водач на листа. Политическите послания откроиха граничните линии между кандидатите с най-голям шанс на изборите за държавен глава. В същото време парламентарните избори 2 в 1 непосредствено ще бъдат повлияни от мажоритарната битка за президент. Какво е съотношението на силите и как върви кампанията - "Дневник" събра няколко гледни точки по темата.


Калоян Велчев, политолог, БНР:


По-интересни ще бъдат президентските избори заради силните кандидатури, които се появиха в последните седмици. Проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов изцяло промениха динамиката на тази кампания, тя вече е с отворен край, победата на Румен Радев не изглежда вече така предрешена. Парламентарните избори ни поумориха и затова са една идея по-малко интересни. Дори и да успеем да имаме правителство, едва ли ще успее да изкара цял мандат.
ДПС правят неочакван ход с номинацията на кандидатпрезидентска двойка и може би една от целите е да бъде мобилизиран техният електорат, а и да покажат на какво са способни. Делян Пеевски да води листа е проява на лош вкус. И провокация... Кандидатурата на Карадайъ означава, че Герджиков ще получи по-нисък резултат на първия тур и може да се окаже, че битката за второто място ще е между Герджиков и Панов. Мисля, че ако Лозан Панов стигне до балотаж, ще е по-опасен противник за Радев.


Ако има правителство в следващия парламент, то ще се формира около "Продължаваме промяната" (ПП). Въпросителната е не дали ПП ще управляват, а с кого.


Парламентарната кампания има опасност да прерасне в сблъсък между Румен Радев и Бойко Борисов, защото на Радев му е по-удобно да не влиза в пряк сблъсък с претендентите за неговия пост, а да отиде в паралелната кампания и да започне да напада Борисов, а Борисов също реагира емоционално и не оставя нещата.


Георги Лозанов, политически коментатор, "Дойче веле":


Най-ясно е сякаш какви са очакванията на ГЕРБ от кандидатурата на проф. Анастас Герджиков. Първо: да мине през академична баня публичният им образ, който беше зацапан до такава степен, че никой в 45-то и 46-то НС не искаше да има нещо общо с тях. Второ: професорът като човек, върху когото не тежат политически грехове, да даде на ГЕРБ легитимност извън политическата сфера и да привлече гласове извън твърдото му електорално ядро. Атаките към Герджиков, логично, вървят по същите линии - с настояването да се изкаже за греховете на бившите управляващи, което той упорито отбягва; и с опитите да бъде лишен от "политическа невинност", като се извадят "скелети от гардероба" му от времето на Тройната коалиция.


Освен това Анастас Герджиков влиза в кампанията като имиджова алтернатива на Румен Радев (най-строгият съдник на ГЕРБ и Борисов) по оста - спокоен професор срещу гневен генерал. И така може да привлече онези, без значение на партийната им принадлежност, които не харесват генерала - било то заради подозренията за намеса на Кремъл в предишния му избор, заради раздразнение от риториката на вдигнатия юмрук или въобще заради резерви към ролята на пагона в цивилни институции. Във всички случаи обаче проф. Герджиков е находка за ГЕРБ, каквато доскоро изглеждаше, че едва ли ще намерят.


Доскоро Румен Радев се смяташе за сигурния победител в предстоящите президентски избори. Той изглеждаше дотолкова сигурен, че не Радев имаше нужда да търси електорална подкрепа чрез партиите, а той можеше да им даде такава (на което очевидно разчита нововъзникналата ПП, БСП пък като че ли се чувства леко обидена). Но нещо се случи - наказателният вот срещу бившите управляващи, който Радев превърна с свой основен ресурс (всички други теми повече или по-малко звучаха факултативно в устата му), постепенно започна да губи мощ. Не че има данни ГЕРБ да си връщат доверието, но вече да си срещу тях, Борисов, пачките, кюлчетата и пр. не стига. Нужно е и да имаш възглед за света след ГЕРБ, който едва ли ще е постлан с цветя и рози.


В това отношение перспективата пред партийните братя Кирил Петков и Асен Василев е благоприятна, защото те, освен че като министри в служебното правителство подложиха на конкретна критика бившите управляващи, лансират и конкретни идеи какво да се прави оттук нататък. И може да се получи така, че Радев, към когото парламентът на два пъти преля власт, сега да му я върне в лицето на ПП. И те да направят правителство още в първия си мандат, а той да не вземе втори.


Що се отнася до Лозан Панов - в някакъв смисъл беше задължително ДБ да го подкрепи. Защото тяхната главна битка е за реформа на съдебната система, а той олицетворява именно нея. И това, че и според тях, и според него от тази битка зависи успеха на всички други, от само себе си го изстрелва в политиката. И го прави възможен обединител на нацията, независимо от формата на очилата му. Защото около какво друго да се обедини нацията днес, ако не около върховенството на закона?


И тук дойде изненадата, включително сякаш и за ДБ. Оказа се, че Лозан Панов се интересува не само кой какво твърди, а откога го твърди и на какво основание. Президентската надпревара е между личности, което прави от биографиите им предизборни послания. В такава светлина той има склонност да се връща във времето и изказа съмнение дали Радев като президент е бил борец за върховенство на закона или е станал бенефициент на тази борба. И дали няма връзка между Герджиков и ДПС, превърнало се в маркер на зависимостите в съдебната система. Впрочем, на ръба на парадокса Панов заподозря, че дългата сянка на ДПС пада и върху Радев, като противопоставяйки се помежду си, синхронизирано мобилизират електоратите си.


Засилващият се критически хъс на Панов към Радев е повече от смело предизборно поведение, защото рискува да отблъсне тази част от градската десница, която гледа на Радев не като на фалшив, а като на истински нов герой. Но така, още преди началото на кампанията, Панов категорично застава именно в дясно, защото левите обичат флирта с масите (пък били те и от "София 1000"), а десните обичат принципите си. И още нещо: за левите приоритет е социално равенство, а за десните - равенството пред закона, което е и неизменната кауза на Лозан Панов.


В този смисъл кандидатурата на Панов има потенциал да се превърне в естествено възникнал сондаж доколко през 2021 година градската десница е дясна.


Емилия Милчева, журналист, "Дойче веле":


Интересите на ГЕРБ и ДПС никога не са били по-силно обвързани, отколкото сега и Движението играе както за себе си, така и за ГЕРБ. В случай че управлява коалиционно правителство без тяхно участие, ще последва загуба на позиции в ресурсоемки ведомства и други, които държат контрола върху информационните масиви - Държавен фонд "Земеделие", горските предприятия, ДАНС. Но съдебна реформа и загубата на главен прокурор са най-сериозната заплаха за модела, който мнозинството от българските граждани вече показаха, че им е ненавистен.


И ДПС тръгва на избори, въоръжено с няколко "оръжия" - с лидер, номиниран за президент, с Делян Пеевски (и ресурса, който носи), и с репликата на Румен Радев: "А Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е Вашата родина-майка?". На този въпрос ДПС разчита да активизира гласуването на българските изселници в Турция, които все повече се дезинтересират от този процес. На последните избори през юли бюлетините за партията на Доган от общо 121 секции в Турция наброяваха 26 487, въпреки посещението при турския президент Ердоган и видео поздрава му за конференцията на ДПС. Според активисти на партията надеждите сега са за минимум 50 000 (почти колкото получават от Кърджалийски избирателен район), затова и пътуванията до Турция зачестяват.


Номинацията на Карадайъ означава, че Движението ще се бори да си върне формата и да получи поне 400 000 гласа. Тази цел не е лесна предвид заминалите да работят в чужбина български турци. А и поради друга причина - вече я няма почти военната мобилизация на електората, която беше запазена марка на ДПС. Разочарование от лидерите има сред българските турци и резултатите го показват - за ДПС е по-лесно да си осигури гласове в затънтени села в Северозапада, където живеят българи и роми, отколкото да увеличи гласовете в крепостта си Кърджали.


Ивайло Дичев, "Фейсбук":


Дивя се докъде може да стигне радикализацията! ДПС провокативно издига Пеевски, на пук на света. ГЕРБ (вероятно са те) организира протест с тежка строителна техника на фирми с неясни собственици. Нинова гони Кадиев. Лалов иска оставки в ДаБГ. Кафявите медии вече пратиха Петков в затвора. ИТН всеки ден с порция обиди към потенциалните си съюзници. Кандидат-президенти като Луна, Сидеров и Костадинов използват предизборната трибуна за анти-вакъсрска пропаганда...


Стягаме се за четвърти избори догодина, а? Пък ако можеше някак да прескочим третите...


Андрей Райчев, социолог, БНР:


ДПС прави три необичайни неща - етнически турчин кандидатства за президент, възстановяват Делян Пеевски в листите, Мустафа Карадайъ посети Анкара. Това се случва на фона на влошена електорална ситуация, която е такава заради демографската криза в страната. Никога ДПС не е успявало да получи повече от 60% от гласовете на българските турци... И трите жеста са в посока на радикализиране на ДПС.


Отношенията на другите партии с ДПС не могат да бъдат като с обикновена, защото това е нашата донякъде етническа партия - ДПС никога не е ислямизирало и турцизирало. Но сега се прави обратната демонстрация. Ние сме достигнали точка на кипене в тези хора и трябва много да внимаваме. В следващия парламент ДПС не трябва да бъдат стигматизирани и сатанизирани.


Данните не говорят за намаляване на електората на ИТН - към техния електорат имаше добавка от хора, които не харесват толкова Слави, но му връчиха мандат, за да свали Бойко Борисов. Оттеглянето е на този допълнителен електорат, който се премества към "Продължаваме промяната". Кирил Петков и Асен Василев са единствената новина и няма начин да не растат, вятърът духа в платната им. ГЕРБ явно не губи. Ситуацията зависи от броя на гласуващите.


Румен Радев за първи път получава ясни алтернативи. Те нямат време да се наложат. ГЕРБ успяха да намерят начин да излязат от изолация. Това ще отвори вратата на десния избирател на втория тур... Очаквам на балотажа да отидат Радев и проф. Анастас Герджиков.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Аватарът н Будата е най-куцата кандидатура за тези избори.
  Очаквам балотаж Панов-Радев.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  КОЛКОТО ДО ИЗБОРИТЕ ЗА НС- ОТНОВО ШАРЕНО КОТЛЕ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Много красиво написани анализи????
  Въй, въй направо да повярваш че ще се избира!
  И от какво избирате?
  Гласувате срещу някого?
  Търсите принц?
  Търсите някой да си упраи?
  Или някоя кобила?
  Или просто за шоуто, за спорта?
  Погледнете кандидатите!
  Избор?

 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  По мнението и на четиримата, а и според всеобщото мнение се установява, че нищо не се знае. Ще се знае след 28.11.

  Голям цирк ще пада тези дни...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Така е, ще тънем в неизвестност и догадки, защото ГЕРБ не издигнаха кандидатурата на естествения народен водач и обединител на нацията, най-успешния държавник през 1300-годишнота история на България, страшилището за руската агентура, титаничния и героичен Бойко Методиев Борисов от Банкя, който щеше да спечели 70% от първи тур.

  Защо предадохте каузата?! БОЙ-КО ПРЕЗИ-ДЕНТ!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Аз се чудя защо не поведе протеста на строителите, трябваше начело на колоната камиони да е джипа. Нали де що има асфалт положен в държавата е негово дело. Да не би той да не е засегнат от неплатените от Комитова пари, как я кара без заплата в тия тежки времена на галопираща инфлация, олиото е вече 4 лв, салата не яде ли тоя?

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#9] от "doctor.no":

  "Кандидатурите на Пеевски и Карадайъ може да имат ефект с обратен знак..."

  И то в две посоки. Без турските гласове на първи тур, които ще идат за Маскарадайъ, "обединителят" няма да додрапа до балотаж.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Дуелът ще е Радев - Герджиков.
  Герджиков , умен човек, но няма опит в държавническо управление.
  Значи по-добре Радев.

 13. 13 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 634 Любопитно

  Един друг любим "Вожд на нацията със зелени чорапи" много здраво се покри и за листи, и като изяви в медийното пространство тези дни. Пусна по ТВ-тата сценаристите си...Защо Станислав страни от публични изяви, след отпускарската "Панорама"?

 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Любопитно

  Резултатите силно ще зависят от излязлите да гласуват, дай боже да са повече. Примерно при над 3.3 млн. /50 % от избирателите/ Радев може да спечели още на първи тур, а ГЕРБ да паднат под 20 %. А иначе, и четиримата анализатори пропускат най-вече в частта парламентарни избори, че инфлацията, цените на тока и парното и по-точно предложенията за неутрализирането им могат да станат център на кампанията.
  Да видим, с трите нови кандидатури за президент стана далеч по-интересно.

 15. 15 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Не гласувайте. Така само легитимирате държавната мафия която краде сънародниците ви. Всеки подаден глас е глас срещу вас самите и срещу българския народ.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Щом единият от кандидатите ползва целият министерски съвет, службите и държавният апарат в своята предизборна кампания и машинките, които броят в негова полза, за какви честни избори въобще можем да говорим?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#16] от "lz2":

  "...машинките, които броят в негова полза..."

  Вече ви раздадоха оправданията за предстоящата загуба, а?

  Вие сте си виновни, да бяхте издигнали сигурния победител (виж коментар № 6).

  Защо се крие зад полите на Жени ГЕРБ? От какво го е страх?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1185 Любопитно

  От първия тур е важен цифровия резултат на Радев дотолкова дали на втори тур уравнението ГЕРБ+ДПС+ДБ=Радев.

 22. 22 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  [quote#18:"lz2"][/quote]

  Добре казано!
  А ,за изборите -" Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!"Всеки от останалите кандидат президенти е за предпочитане пред "куклата на РУСКИ конци"!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Така е, ще тънем в неизвестност и догадки, защото ГЕРБ не издигнаха кандидатурата на естествения народен водач и обединител на нацията, най-успешния държавник през 1300-годишнота история на България, страшилището за руската агентура, титаничния и героичен Бойко Методиев Борисов от Банкя, който щеше да спечели 70% от първи тур.Защо предадохте каузата?! БОЙ-КО ПРЕЗИ-ДЕНТ!!
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz


  Гърнец, и нито дума не пишеш, защо не издигнаха капитана на гумената лодка Христо Бойкикев, който миналото лято имаше 60% подкрепа.
  Кога Бойко е имал такава подкрепа?

 24. 24 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 436 Неутрално

  "Демокрацията е капризен режим, тя е диктатура на мнозинството. Когато това мнозинство е недостатъчно интелигентно, тогава положението е много лошо. Тя не е естествена система. Системата е да има вождове и хората да се подчиняват. Ние сме стадни животни и искаме да имаме водач. Предполага се, че демокрацията е за високо интелигентни хора, хора, които са преодолели своя My за алчност, за грабеж, да владееш другите, да подтискаш другите", коментира писателят Стефан Цанев.
  Според него “ние страдаме от диктатурата на масовия лош вкус, масовия лош характер, лош манталитет и на простотията преди всичко”.

 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#16] от "lz2":"...машинките, които броят в негова полза..."Вече ви раздадоха оправданията за предстоящата загуба, а?Вие сте си виновни, да бяхте издигнали сигурния победител (виж коментар № 6).Защо се крие зад полите на Жени ГЕРБ? От какво го е страх?
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Един елементарин въпрос като за малоумници:

  Защо не се броят разписките, които машините дават???

  Отговор: Защото ще лъсне цялата измама!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#24] от "Анти Шишковци":

  Демокрацията е мека форма на социализъм. И ако Цанев си мисли че това което е казал не важи за всички общества, много се лъже. Демокрацията подпомага превръщането на обществото в тирания, защото облагодетелства все по голям държавен апарат. Още Сократ и Аристотел са го разбрали това нещо. Стефчо обаче сега му щукнало че само в България демокрацията не работи.

  Демокрацията не работи никъде.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":

  "Отговор: Защото ще лъсне цялата измама!"

  Тъй, тъй.

  Като в Щатите, нали?

  Какво стана, касирахте ли изборите в Джорджия и Аризона? Тръмп върна ли се на бял кон в Белия дом?

  13 август мина, чакам резултати! ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Абе защо от всички тия Анализатори в свободната медия Дневник един не постави въпроса за ДС агентите при Радев. Случаеност?
  Не мисла.😁😁😁

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":

  Прост отговор като за гербаджии

  В кой закон пише, че трябва да се броят разписки?

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Неутрално

  За двубой между Панов и Герджиков за второто място писах още след обявяване на кандидатурите им. След последните изказвания на Панов обаче, той отива в позицията на догонващ професора. ДПС се раздвижи, защото вече губи влияние, а в следствие на това и позиции в администрацията и местната власт. Съответно и приходи. И играе леко завоалирано в подкрепа на ГЕРБ. Все пак са ортаци толкова време.

 32. 32 Профил на ulm36650918
  ulm36650918
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Доста нескопосани анализи. Бат Румен ще ги пердаши лошо, а Лозанчо с нелепата си кампания ако успее да пребори Костадинов за 4-тото место, ще е равносилно на подвиг.

 33. 33 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Така е, ще тънем в неизвестност и догадки, защото ГЕРБ не издигнаха кандидатурата на естествения народен водач и обединител на нацията, най-успешния държавник през 1300-годишнота история на България, страшилището за руската агентура, титаничния и героичен Бойко Методиев Борисов от Банкя, който щеше да спечели 70% от първи тур.Защо предадохте каузата?! БОЙ-КО ПРЕЗИ-ДЕНТ!!
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz


  Опорките на Радев и пасоля повтаряни до втръсване от антикомуниста и русофоба Грънец. 😁😁😁 Вие не сте трол, др. Грънец. 😁😁😁

 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Неутрално

  До коментар [#9] от "doctor.no":

  При повече гласували, процента за ГЕРБ пада. За тях са само твърдите им привърженици.

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Неутрално

  До коментар [#16] от "lz2":

  Бойко вече НЕ може да ги ползва. И затова му е мъчно. Джипката ще ръждяса в гаража.

 36. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Неутрално

  Проф. Герджиков ще бъде следващият президент, от втори тур!

  [email protected]
 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  За съжаление няма нито интрига, нито разумен и рационален избор!!!

 38. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Любопитно

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Севда се е активизирала.

 39. 39 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Любопитно

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Очаквам решение на конституционния съд.
  Президент нарушил грубо конституцията НЯМА право да е повече президент. Още повече ,че престъплението продължи и след като беще уведомен изрично.

  [email protected]
 40. 40 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Любопитно

  Много неприятна ситуация за Радев и много лоша защита - ако не е знаел, илиза като наивник, некадърник и глупак, когото водят за носа. Върховен главнокомандуващ, на когото са подчинени всички военизирани служби, разузнаване и контраразузнаване, не знае кого назначава за ключов министър. Ако пък е знаел- още по лошо. Няма добър ход.

  [email protected]
 41. 41 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Любопитно

  Военен! Главнокомандващ! Президент, комуто са подчинени ВКР-тата вероятно не е знаел, че един от министрите му не отговаря на конституционните условия да бъде член на правителството?!? Стига, бе, това даже не е смешно, нали?!

  [email protected]
 42. 42 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Любопитно

  Вероятно не знае, че и Спецов е длъжник, щом продължава да го държи в НАП... Да си прави политическия проект и да ни залива с фатмашки мъдрости от сутрин до вечер

  [email protected]
 43. 43 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":Севда се е активизирала.
  —цитат от коментар 38 на Vlado Nikolov


  Плащат ни здраво, при вас как е. Да обръщате рублите в евро навреме, че в тия несигурни времена...😁😁😁

 44. 44 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":Прост отговор като за гербаджииВ кой закон пише, че трябва да се броят разписки?
  —цитат от коментар 30 на doctor.no


  АААААААА!!!!! Значи, чрез лъжи и измами се добрахте в парламента, и приехте закони за озаконяване на измамите!!! Е на това се вика честно управление! Измамата е официалната ви държавна политика! Да живеят законите ни! Да живеем НИЕ! Да мамим ЗАКОННО!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 45. 45 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#44] от "lz2":

  законът е такъв, свиквайте. Ако не, има един поп, който приема всякакви оплаквания.

 46. 46 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#7] от "Моа Преател Тайпи":

  хахаха, а знаеш ли коя е любимата храна на Мајк Тајсан?

  Суши -:D

  :-D

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 47. 47 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Весело

  До коментар [#43] от "foxa55":

  Хе-хе! Плащат си ни в евро! На вас венецуелски боливари ли ви дават?

 48. 48 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#45] от "doctor.no":

  "Пленумът на ВСС избра Иван Гешев за главен прокурор. По закон решението за избор на главен прокурор трябва да вземе Пленумът на Висшия съдебен съвет.
  То се счита за прието, когато се гласува с мнозинство не по-малко от седемнадесет гласа от членовете с явно гласуване. В избора участваха 24 магистрати.
  „За“ кандидатурата на Гешев гласуваха 20 магистрати, „против“ –4 и „въздържали се” – 0, с което то беше прието. "

  Законът е такъв, свиквайте. Ако не, има един поп, който приема всякакви оплаквания.

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 49. 49 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#48] от "bradshaw":

  Мнозинството няма нужда да се обръща към попа, така е по друг закон - КРБ.

 50. 50 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#48] от "bradshaw":

  Мнозинството няма нужда да се обръща към попа, така е по друг закон - КРБ.

 51. 51 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Дуелът ще е Радев - Герджиков. Герджиков , умен човек, но няма опит в държавническо управление. Значи по-добре Радев.
  —цитат от коментар 12 на papunqk

  Радев е велик! За 4-5 месеца постигна това, което Борисов не можа за цели 12 години, да съсипе държавата.

 52. 52 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Интригата не се заплита, а се разплете. Корабът Румен Радев заседна и потъна - вече не може да бъде спасен. Почтените се оказаха "наглите", водачът им ще отговаря за лъжесвидетелство, а торните бръмбари около него за некадърност. ДеБъ показа лицето си на сбирщина и вече се искат оставките на водачите номенклатурчици. БСП не знае на кой свят се намира - вероятно в селенията на популизма. Мутрите нямат шанс да влезнат в Парламента, а т.н. се оказаха от един дол дренки с ДПС.

 53. 53 Профил на rsn281079952
  rsn281079952
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#39] от "karabastun":

  я па чекам, за разлика от тебе, не конституционния съд, а да разбереме от дека са кюлчетата и 2-та мильона евро в нощно шкафче. и иль да арестуват матата хари, иль собственика на нощното шкафче.
  щот требе да се плащат поне данъци, нъл тъй? ако са платени - нема проблем. да дъль са платени?

 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#25] от "lz2":

  Пак лъжеш герберче.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#28] от "foxa55":

  Или за ДС агентите при аватара на бойко?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1042 Весело

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10228232635827500&set=a.2961316598386&__cft__[0]=AZUdrbgZVrLTcWcTFkPMcBdPpqGXRkRZ-UegLDdDlbdmLq2phoqdqNPgwcEpFcreNhLqTrrBX9x5co5ez_jwb0FvZDt6fYsgxc9_zNT-qPFMCecGnu2awR6j0Skc4YS_T62YauS3Ska273qdwMDd4uO3Pfp2Jov6Au8Q5TjZZkBOLTHEwGtWF-SqkltCH-qv1ZAnZjSy7d041XahQv7sDGe1&__tn__=EH-y-R

  Страх ли прозира от този пост?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#51] от "crq18506084":

  Бойко остави обран бостан. Не ти вървят лъжите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#43] от "foxa55":Хе-хе! Плащат си ни в евро! На вас венецуелски боливари ли ви дават?
  —цитат от коментар 47 на Vlado Nikolov


  Вярна ли? Че кви русофили сте тогава. Или сте като др. Путин - плюете прогнилия запад, ама децата ви живеят там. 😁😁😁 Иначе честно казано, на вас лично не вярвам да плащат, кой е луд да плаща за плява.

 59. 59 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 798 Весело

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "ОС изразява безпокойство и недоумение за липсата на резултати и анализ на контролното преброяване на разписките от машинното гласуване в 1343 избирателни секции в страната на последните избори. Няма нито първични данни, нито анализ на съответствието на намерените в кутията разписки при контролното броене и отчетените резултати в секционния протокол от флашката."

  https://news.bg/bulgaria/i-obshtestveniyat-savet-kam-tsik-pita-za-kontrolnoto-broene-na-razpiski.html

  Кмете, комунистите може и да карате на "вяра в правата партийна линия", но останалите хора се питат защо още няма резултати от контролното прерброяване на разписките. Може би новите калинки чакат софтуера от Мадуро!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 60. 60 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#28] от "foxa55":Или за ДС агентите при аватара на бойко?
  —цитат от коментар 55 на КМЕТ В СЯНКА


  Стига с аргументи - вие що биете негрите. Ама може ли да мислите хората за толкова елементарни, че с тия тъпи опорки да им повлияете. Мъка русофилска и комунистическа.😁😁😁

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#40] от "karabastun":

  Знаел не знаел нарушил е Конституцията - този път явно и фрапантно. Такъв екземпляр въобще не трябва и няма право да се кандидатира на каквато и да е изборна длъжност. Канадецът е направил углавно престъпление, а този противоконституционно с изключителна тежест за държавното управление. И тъй: кой ще отговаря за административния хаос, довел до повсеместен правен и икономически хаос заради нищожността на указите и "канадските" постановления? ...Ееей до къде стигна наглостта на "почтените", вече в Гинес протриват доволно ръце.

 63. 63 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#28] от "foxa55":Или за ДС агентите при аватара на бойко?
  —цитат от коментар 55 на КМЕТ В СЯНКА


  От инициативния комитет на Герджиков изрично посочиха, че при тях няма ДС агенти. При Панов също.
  Би ли посочил ДС агент там?

 64. 64 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 798 Весело

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#51] от "crq18506084":Бойко остави обран бостан. Не ти вървят лъжите.
  —цитат от коментар 57 на КМЕТ В СЯНКА


  ВЕрно!? Това на събранията на кварталната ППО ли ви го рецитират?

  "С минимален излишък от 82 млн. лв. държавният бюджет приключва първата половина на годината."
  https://www.economic.bg/bg/a/view/budjetyt-prikluchi-pyrvata-polovina-ot-godinata-s-izlishyk

  Виж при новите калинки нещата стоят по различно(както се казва по комунистически).
  "Държавата тегли половин милиард лева нов дълг"
  https://www.economic.bg/bg/a/view/budjetyt-prikluchi-pyrvata-polovina-ot-godinata-s-izlishyk

  Някои страни си получават милиарди по плана за възстановяване, а нашия бил готов ама който оживее тази зима ще разказва.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 65. 65 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Весело

  До коментар [#58] от "foxa55":

  Е, вие ако работите pro bono е друга работа.

 66. 66 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5510 Неутрално

  Фиксацията е в президентските, а всъщност по-важни са парламентарните.

 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#63] от "еспресо":

  А за доносници и сътрудници какво казаха?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#64] от "todor._89":

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/ikonomika/2021/04/16/4198465_bjudjetnoto_zaveshtanie_na_borisov/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#9] от "doctor.no":При повече гласували, процента за ГЕРБ пада. За тях са само твърдите им привърженици.
  —цитат от коментар 34 на Vlado Nikolov


  Процента за ГЕРБ всеки ден се увеличава. С хората, които вие обричате на глад.

 70. 70 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#63] от "еспресо":А за доносници и сътрудници какво казаха?
  —цитат от коментар 67 на КМЕТ В СЯНКА


  Кажи едно име на доносник или сътрудник или агент на ДС в инициативния комитет. Ти обвиняваш, ти докажи.

 71. 71 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":Аз се чудя защо не поведе протеста на строителите, трябваше начело на колоната камиони да е джипа. Нали де що има асфалт положен в държавата е негово дело. Да не би той да не е засегнат от неплатените от Комитова пари, как я кара без заплата в тия тежки времена на галопираща инфлация, олиото е вече 4 лв, салата не яде ли тоя?
  —цитат от коментар 10 на doctor.no


  Комунистите и криптокомунистите винаги се оправдавате за некадърността си с международното положение и политическите опоненти. Справка - Жан Виденов, дето все външни фактори и ОДС му бяха виновни, защото "вината поемаме само с мезетата". Когато излязоха стотици хиляди гладни хора през 1996-7 отново беше същата песен.

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#70] от "еспресо":

  Не кълва на милиционерски провокации. Ти кажи кои са агентите при Радев като си толкова отворен(о).

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#58] от "foxa55":Е, вие ако работите pro bono е друга работа.
  —цитат от коментар 65 на Vlado Nikolov


  Майтапя се. Живи и здрави.

 74. 74 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#63] от "еспресо":А за доносници и сътрудници какво казаха?
  —цитат от коментар 67 на КМЕТ В СЯНКА


  Дай имена бе кмете. Ти трябва да знаеш колегите.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  "Герджиков е находка за ГЕРБ", това изкърти мивката :)
  А какви запомнящи се кадри избягаха от прожекторите им- Тиква, Ръбъла, ПКП, Бъстър Кийтън каменното лице Томича, Джибросания каменоделец, Шофьора на ъндърграунд босове ..тц-тц

 77. 77 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#70] от "еспресо":Не кълва на милиционерски провокации. Ти кажи кои са агентите при Радев като си толкова отворен(о).
  —цитат от коментар 72 на КМЕТ В СЯНКА


  Егати чугуна си човек. Евалла. 😁😁😁

 78. 78 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#70] от "еспресо":Не кълва на милиционерски провокации. Ти кажи кои са агентите при Радев като си толкова отворен(о).
  —цитат от коментар 72 на КМЕТ В СЯНКА


  Иван Гранитски, Осман Октай, Тома Томов, Васил Василев, проф. Валери Стефанов,
  Греди Асса, Ивайло Мирчев, Иво Хаджимишев и пр.
  https://desebg.com/prezident/4900-2021-09-27-19-25-19

  Хайде, кажи агент или доносник или сътрудник на ДС в другите инициативни комитети.

 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Весело

  До коментар [#74] от "crq18506084":

  Защо не питаш за колежките?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#77:"foxa55"][/quote]

  По това ще познаеш истинския комунист, а не новите ментета. Като го хванат в лъжа, става двойно по-нагъл.
  Радев е същият - като излезе за двойното гражданство, вместо да каже "извинявайте, сбърках, подведохте ме, направих грешка, но ще я оправя" - пише писмо до КС да спрат делото.

 81. 81 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  "И така може да привлече онези, без значение на партийната им принадлежност, които не харесват генерала - било то заради подозренията за намеса на Кремъл в предишния му избор, заради раздразнение от риториката на вдигнатия юмрук или въобще заради резерви към ролята на пагона в цивилни институции. "
  *
  И защото е президент на БСП и разединител.
  Тези коментари не какват кой знае какви нови неща, по-интересни ще бъдат социологическите проучвания на нагласите на избирателите. Там могат да се очакват изненади.

 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Вие сякаш издигнахте Ристю. Не ти липсва комунистическо нахалство.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 83. 83 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#74] от "crq18506084":Защо не питаш за колежките?
  —цитат от коментар 79 на КМЕТ В СЯНКА

  За колежките ви извън форума, че може да има малолетни тук.

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Любопитно

  Кандидатурата на Карадайъ означава, че Герджиков ще получи по-нисък резултат на първия тур и може да се окаже, че битката за второто място ще е между Герджиков и Панов.
  ***
  Я, нали лилавите другтари казват, че ГЕРБ и ДПС играят заедно?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Любопитно

  До коментар [#16] от "lz2":"...машинките, които броят в негова полза..."Вече ви раздадоха оправданията за предстоящата загуба, а?Вие сте си виновни, да бяхте издигнали сигурния победител (виж коментар № 6).Защо се крие зад полите на Жени ГЕРБ? От какво го е страх?
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  А на вас ви предстои победа.
  Пак.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на kas.
  kas.
  Рейтинг: 1306 Весело

  Предстоящите избори – интригата се заплита.
  А Ицо Хазарта ще става депутатин от листите на четирите П.
  Ххааххахаха!

  Животът е като руло хартия - дълъг е, но го хабиш за задници
 87. 87 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 833 Неутрално

  "Герджиков е находка за ГЕРБ", това изкърти мивката :)А какви запомнящи се кадри избягаха от прожекторите им- Тиква, Ръбъла, ПКП, Бъстър Кийтън каменното лице Томича, Джибросания каменоделец, Шофьора на ъндърграунд босове ..тц-тц
  —цитат от коментар 76 на enter_k


  А твоят избор на фатмашката каруца, впрегната с двата харвардски коня, кърти ли мивката?

 88. 88 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Неутрално

  Изключително трудно за прогнозиране избори.

 89. 89 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3854 Неутрално

  Изключително трудно за прогнозиране избори.

 90. 90 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти винаги си бил посредствен в анализите си ... Което ясно показва , че още живееш в някакъв филм, прожектиран ти от Бойкакев и сие... Ехооо , кмете, излез от Сянката бе будала... И децата ти се подиграват вече, сляп ли си ...Лозан П. на балотаж - това и глупав човек не би го споменвал вече , особено след публичните му прояви напоследък

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 91. 91 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#48] от "bradshaw":

  Дабълите, начело с Бойкакев , отдавна да показали, че за тях добър закон е само онзи, от който имат полза ...всеки друг закон за тях е нищожен и те без никакви скрупулиго нарушават, плюят и отхвърлят

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 92. 92 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Норман и кмета - лицата заради които ще бъдат ьагубени стотици гласове ... Не разбирате ли, че вие двамата повече вредите на каузата "Бойкакев", отколкото да помагате , с тези нефелни и злобни драсканици

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 93. 93 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#52] от "xso16686927":

  ±++++++++++++++++++++++++

  Нищо , че ти пишат повечето минуси , в 2 изречения си казал всичко...Даже , като никога до сега , нямам какво да добавя

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 94. 94 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Отново нефелен коментар , но за селски кмет е нормално.
  За 1997 г. можеш да кажеш обран бостан. За 2009 г. също ...но за 2021 г., въпреки кризата, да говориш за обран бостан е пълна глупост и не защото аз го казвам а защото това са фактите, потвърдени от кого ли не

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 95. 95 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#68] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете да цитираш Капитал, като доказателство е ЦИНИЗЪМ...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 96. 96 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#76] от "enter_k":

  Този подход НЕ работи... Хората са уморени да слушат плюене по опонента ...Ако не си забелязал, даже и зелената партенка , ВЕЧЕ ( когато осъзнае , кой е главния му опонента) , спря да плюе като селски пъдар

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 97. 97 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#79] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Даже във вашия сайт кмете , вече сте малцинство ... Това трябва да те накара да се замислиш

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 98. 98 Профил на Калина Попова
  Калина Попова
  Рейтинг: 149 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":Очаквам решение на конституционния съд.Президент нарушил грубо конституцията НЯМА право да е повече президент. Още повече ,че престъплението продължи и след като беще уведомен изрично.
  —цитат от коментар 39 на karabastun


  Гледай откраднатите милиарди,не прави ялови анализи за Петков, той не е взел нищо, напротив,върна парите на хората обратно,тази материя не за твойта глава

 99. 99 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#22] от "АмброзСП":

  Меткай за ''възрожденеца'', Луна, ''независимия'' професор. Можеш и за Волен.

 100. 100 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2175 Весело

  "Георги Лозанов, политически коментатор, "Дойче веле":"

  ...Само такъв още не го беше играл!

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK