Засега "Демократична България" остава без листа в Стара Загора, проблеми може да има в още 7 области

Засега "Демократична България" остава без листа в Стара Загора, проблеми може да има в още 7 области

© Юлия ЛазароваЦентралната избирателна комисия (ЦИК) потвърди днес решението на районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора да откаже регистрацията на кандидатдепутатската листа на "Демократична България" за парламентарните избори на 14 ноември. По-късно от изборната комисия аргументираха решението си с това, че употребата на електронен подпис в този случай противоречи на Изборния кодекс. По думите на говорителя на комисията Росица Матева документите са били подписани с електронен подпис, но не са подадени по електронен път, а са внесени на хартиен носител. Според нея електронен подпис може да се използва само в случаите, когато избирателите заявяват подкрепата си за определна партия или коалиция в подписка за участие в избори.


Причината за отказа на РИК Стара Загора да регистрира кандидатската листа на "Демократична България" бе липсата на собственоръчно подписано пълномощно от представляващите обединението Христо Иванов и Атанас Атанасов, както изисква Изборният кодекс. Вместо това върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронен подпис. В решението на комисията се посочва, че водачът Атанас Славов е бил поканен да завери документите, но той е обявил, че не е необходимо. След това юристът от "Демократична България" Надежда Йорданова е изпратила по мейл допълнителни документи, но адресът не бил посоченият за официален от обединението. Накрая Магдалена Овчарова от "Демократична България" е занесла флаш памет с документи, но в 18.02 часа.


"Демократична България" обжалва пред ЦИК решението на РИК Стара Загора с аргументите, че в акта на Районната избирателна комисия са посочени неверни твърдения, както и редица незаконни действия.
Обединението ще може да обжалва решението на ЦИК пред Върховния административен съд в тридневен срок. Ако жалбата бъде отхвърлена или съдът не се произнесе навреме, това би означавало, че "Демократична България" остава без кандидатдепутатска листа в Стара Загора, водач на която трябваше да бъде юристът и преподавател в Софийския университет Атанас Славов.


След решението на ЦИК от "Демократична България" изпратиха съобщение до медиите, в което твърдят, че Централната избирателна комисия се готви да осакати още повече участието на обединението в изборите за 47-о Народно събрание.


"След отказа за регистрация на листата на "Демократична България" в Стара Загора заради подадени документи с електронен подпис, има предложение от член на ЦИК (Красимир Ципов от ГЕРБ, бел.ред.) да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен подпис. Потъпквайки правото, партиите на статуквото започват открита война чрез своите представители в ЦИК и РИК срещу "Демократична България". Това е безпрецедентна атака срещу законността и модернизацията на страната, за която от години се борим. "Демократична България" ще търси възстановяването на справедливостта в съда", пише в писмото до медиите.


От ЦИК отхвърлиха твърденията в разпространеното до медиите съобщение от "Демократична България" и уточниха, че по предложение на техен член комисията е взела решение да се извърши проверка и да се изисква информация от всички 31 избирателни района в страната за това колко партии и коалиции са подали документи чрез електронен подпис. Матева подчерта, че комисията ще вземе решение по въпроса едва след като се запознае с преписките от районните комисии.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (347)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  Не ги регистрират, защото ги е страх от ДБ.

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2835 Весело

  Сбъркали са и подписите, и аргументите, което не е тиПИЧно за дигитално осъзнати РАКоводители. Има шанс - обжалване и гладни стачки.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Хайде изгорехте.
  Моасето и то без уседналост.
  24-ти МИР отказва парашутистите отгоре и няма да води кампания.
  Мъкааааа демократическа...

 5. 5 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Трик на ДБ от класическата маркетингова теория. Важно е да има съспенс как лошата държава тормози демократите и ги спира по всякакъв възможен начин :). Но доброто побеждава и те вземат заветните 10%.

 6. 6 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2613 Гневно

  Този случай много засмърдя на гнилоч.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  И тези юристи се правят на най-знаещите и само те разбират от правосъдие.
  Брех брех, с два дена стаж толкова...

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  Ся проверих резултатите на ДБ там на последните избори.
  Губят едни 10 000 гласа, един мандат.

 9. 9 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Отмъщението на въздухоплавателя, назначил ЦИК: „Лозан Панов ще ми издигате, а? Хак ви е сега! И се благодарете, че е само в Стара Загора!“.

 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Ами фалът си е на ДБ....Нали там са само от правист нагоре.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 11. 11 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Т.е. търсят се формални поводи, за да се бламира листа? Електронния подпис не важи ли?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 12. 12 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Толкоз от некадърните юристи от ДБ.
  Подозирайте, ако щете и световната конспирация за некадърността си.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 13. 13 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Весело

  Е, няма такъв сеир!! Йоло Денев знае как и можа да се регистрира, ДБ не знаят и не могат!!!

 14. 14 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  "ДО АТАНАС АТАНАСОВ
  ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП
  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
  Уважаеми г-н председател,
  Ние, Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме категоричното си несъгласие с подмяната на водещия кандидат на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи.
  Настояваме, че при избора на водещ кандидат трябва да се има предвид:
  1. Номинациите на районните организации;
  2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни усилия за развитието на партията и положените в предходните две кампании основи за популяризирането и утвърждаването на г-жа Бачкова като водещ кандидат на ДСБ в района;
  3. Партийната принадлежност.
  При така регистрирана листа, уважаеми господин председател, оставихте по свое еднолично решение Демократи за силна България без водещ кандидат в ключов софийски многомандатен избирателен район. Това Ваше решение води след себе си до тежки последствия и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ.
  Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР декларират категоричния си отказ да участват в кампания с натрапен кандидат, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този кандидат дори не е член на „Демократи за силна България”.
  Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка, са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова.
  В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и свикване на Национално събрание.
  Ръководство на областната организация:
  Емил Димитров – Председател на 24 МИР _______________________________
  Калоян Луканов – Заместник председател на 24 МИР ______________________
  Виктория Десова – Номиниран заместник председател на 24 МИР _________

 15. 15 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Има бе, има електронно правителство. Няма значение коя е партията/кандидата този вид подпис е много по-надежден от онзи с химикалка. Да не говорим, че държавата е одобрила разрешителните на издадетелите на цифрови сертификати и ужким наскоро сменихме ЦИК с нови необременени от статуквото лица, но уви.

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  Т.е. търсят се формални поводи, за да се бламира листа? Електронния подпис не важи ли?
  —цитат от коментар 11 на Пипера е много лют


  В други медии пише, че самият Лалов е потвърдил, че са внесли коригираните документи чак един час след изтичането на крайният срок в 17ч.

 17. 17 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Е, няма такъв сеир!! Йоло Денев знае как и можа да се регистрира, ДБ не знаят и не могат!!!
  —цитат от коментар 13 на uvtest


  Явно за теб не е странно, че по същия начин са регистрирани всички останали листи в страната - и това е законно. Но за СЗ не е?!

 18. 18 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Какво означава "сигнатура, визуализираща електронен подпис"?

  Do not ask WHY If you don't want to DIE Do like your TOLD If you want to get OLD
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  До коментар [#16] от "xm...":

  Опс!
  Славов, де!
  Сорри!

 20. 20 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1259 Разстроено

  Тъпо, ако и съдът откаже регистрацията, вносителите са за бой.
  ДБ-заралиите стават завалиите.

 21. 21 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Толкоз от некадърните юристи от ДБ.Подозирайте, ако щете и световната конспирация за некадърността си.
  —цитат от коментар 12 на zz_s


  Виждам как като се отхвърли това безумие във ВАС ще си седнеш на з@дника!

 22. 22 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Ама това нищо не е! Само гледайте мадам Фрикасе как ще я изтимарят по делвата сега!

 23. 23 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Доводите на РИК и ДБ са коренно противоположни,но ми се струва несериозно да чакаш последните 5 минути.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  " В решението на комисията се посочва, че водачът Атанас Славов е бил поканен да завери документите, но той е обявил, че не е необходимо."


  Като знаете КОЙ стои срещу вас, защо не действате по - вмнимателно и предвидливо, а лекомислено им давате повод да ви отрежат ? Сега Атанас Славов да ходи да се оправя пред съда........

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Весело

  Тея да си наемат Дани Кирилов да им оправи регистрацията.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 27. 27 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1293 Весело

  До коментар [#11] от "Пипера е много лют":

  Важи, ако е подаден на електронен носител. В съобщението на РИК пише, че документите са подадени на хартия с разпечатан електронен подпис, което няма никаква стойност. Обаче ДБ твърдят, че е имало и електронен вариант и аз все още не мога да разбера кое от двете е вярното. Колко важи електронния подпис, дали е правилно подписано и т.н, въобще не е ставал дума (засега), спорът е най-вече върху това.

  Не ме търсете преди обяд
 28. 28 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Т.е. търсят се формални поводи, за да се бламира листа? Електронния подпис не важи ли?
  —цитат от коментар 11 на Пипера е много лют


  Очевидно се вижда, че основния враг е ДБ, а не някой друг. Дори на върлите противници на Кирил Петков не им прави впечатление, как неговия казус мина безпроблемно. Въпреки смърденето по въпроса с месеци.

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Естествено че ще се използват чиновнически хватки, за да бъдат препънати ДБ.

  Виж, в номинацията на ДП няма никакви проблеми.

  Радвай се, герболяк. Четвърти мандат на Бойко, напълно заслужен. :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Като ги гледам новите леви и те като старите не обичат да спазват законите. Един се подписал, че е българин докато всъщност е канадец, друга другарка не е живее в България, но иска да става вицепрезидент, а сега и тези. Продължавайте подмяната. Има достатъчно овце да ви се връзват. Все пак всички знаем, че "не е виновен този, който яде баницата, а този който му я дава".

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 31. 31 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#22] от "Santos":

  О тя е аут.
  А пиарка им е Ивет Добромирова, бивша такава на Божков и Америка за България.
  Избираемост нулева, както се казва...

 32. 32 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Ами фалът си е на ДБ....Нали там са само от правист нагоре.....
  —цитат от коментар 10 на Willy Messerschmitt


  Явно вие сте женени за метода - всичко на хартия и на ръка!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  До коментар [#11] от "Пипера е много лют":

  Каква правосъдна реформа ще правите ако не може да прочетете един простовато написан закон? Изобщо не става въпрос за четене на закона, ДБ си мислят, че каквото те мислят за правилно, това трябва да пише в закона.

  Ако не беше маркетингов трик, щяха да са го направили навсякъде. Маркетинговата теория казва, че съспенса трябва да се поддържа до последния възможен момент на регистрацията. Очаквам чудото да стане в последния или предпоследния ден :)

 35. 35 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Ся проверих резултатите на ДБ там на последните избори.Губят едни 10 000 гласа, един мандат.
  —цитат от коментар 8 на xm...


  Има ВАС и обжалване. По принцип ЦИК никога не са били против някой РИК. Но за да се стигне до ВАС е нужно да мине през ЦИК.

 36. 36 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  На предишни избори признавани ли са електронни подписи? И само от ДБ ли се ползват?

 37. 37 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Гледах на живо заседанието в ЦИК. Потенциалните коалиционни партньори на ДБ - ИТН, БСП и ИБГНИ заедно с ГЕРБ и ДПС подкрепиха отказа да се регистира листата в Ст. Загора.

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Весело

  Тея да си наемат Дани Кирилов да им оправи регистрацията.
  —цитат от коментар 26 на zz_s


  Цветанът!
  Той щеше да им я свърши ей тъй, между другото и само с един пренебрежителен жест като на СтОичков в рекламата с "хикса" ...

 39. 39 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2306 Разстроено

  Местните рубладжии взимат пример от другаря Путин.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 40. 40 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Какво означава "сигнатура, визуализираща електронен подпис"?
  —цитат от коментар 18 на Egocentric Eccentric


  Означава, че са разпечатали електронно подписания документ и на местата на подписите е излязло обозначение, че има някакъв си електронен подпис. Невалидно в случая.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 41. 41 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  И тези юристи се правят на най-знаещите и само те разбират от правосъдие.Брех брех, с два дена стаж толкова...
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  Ама най-случайно не ти ли идва на акъла, че съставът на ЦИК е по изборите на 4 април и НЕ отговаря броят на членовете от ДБ на резултатът от 11 юли.

 42. 42 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 430 Разстроено

  Ако написаното в решението на РИК е вярно, то ДБ са изцяло отговорни за този фейл. Дори и РИК да лъжат, защо се чака до последния момент и се пращат имейли в 5-6 часа следобед? Оправданията, че коалиционните взаимотноошения са виновни са смехотворни. Това са трети избори за тая година, би следвало до сега всичко да е ясно, а не да се чака в последния момент.

  Пренебрежителното отношение върху останалите МИР-ове извън столицата може и да им изяде главата.

 43. 43 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1109 Неутрално  Още вчера като им четох глупавите изявления как Районната Избирателна Комисия в Стара Загора от всичките партии и движения в България взела , че прецакала само и единствено " Дай България " веднага ми стана ясно , че юридическите фалити и правните реформатори , оправячите на съдебната реформа са се оказали като някой неграмотен циганин с регистрацията за изборите . 44. 44 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2251 Весело

  Да не излезе най-накрая, че вътрешно-партийните борби в ДАБГ се арбитрират през ЦИК?
  Типично в стил Иван Костов!

  :-)

  I Want To Believe
 45. 45 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Гербавите тролове как се накъкоржиха... Споко, гласовете ще отидат при кандидатите на ПП. Което е пак срещу Бай Хуй и хунтата.

 46. 46 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Трик на ДБ от класическата маркетингова теория. Важно е да има съспенс как лошата държава тормози демократите и ги спира по всякакъв възможен начин :). Но доброто побеждава и те вземат заветните 10%.
  —цитат от коментар 5 на otrqdnik


  Точно това е! Да се види, кой се бори срещу клоаката!

 47. 47 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#27] от "tulup":

  Според жалбата на ДБ, е имало електронен носител, но РИК са копирали файловете и са го върнали. След което РИК са казали че няма носител и затова отказват.

 48. 48 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  И тези юристи се правят на най-знаещите и само те разбират от правосъдие.Брех брех, с два дена стаж толкова...
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  И тези юристи се борят да управляват държавата. Много и не само юристи се борят само да влязат в Парламента.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 49. 49 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Хайде изгорехте.Моасето и то без уседналост.24-ти МИР отказва парашутистите отгоре и няма да води кампания.Мъкааааа демократическа...
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Ама направо ще се размажете , ако ударите Лозан Панов!

 50. 50 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Весело

  [quote#38:"xm..."][/quote]

  Ами наистина щеше да я свърши.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3071 Неутрално

  До коментар [#35] от "Oleg Shishmanov":

  За мен си е правомерно.
  И издънка изцяло на местните от ДБ.
  Защото никъде другаде ДБ няма подобен проблем.
  А и на предишните два избора пък въобще нямаше!

 52. 52 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#47] от "Skydiver":

  Да, видях, а в решението на РИК пише обратното. Малко абсурдно да не може да се установи еднозначно кое от двете е, разбирам да спорят по някое тълкование на закона, ама дали са им дали файл или не?

  Не ме търсете преди обяд
 53. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#17] от "Oleg Shishmanov":

  Олег, гълъбче, ти прочете ли заглавието? Не СЗ, а ЦИК е отказала регистрацията. И внимавай сега, след като ДБ заедно с останалите ОФ партии промениха ИК и назначиха нов ЦИК по свое образ и подобие, сега няма от какво да се жалват, освен от собствената си некадърност.

 54. 54 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1109 Неутрално  Сега една година ще им слушаме писъци те как мафията ги репресирала като не им дала да се регистрират за изборите в Стара Загора . Сега всички ще са им виновни : РИК , ЦИК , Гешев , Цацаров , Служебното Правителство , Кремъл , Путин и агентите му , Виктор Орбан и Александър Вучич .

  Защото некадърниците преподаватели по конституционно право от Софийския Университет " Климент Охридски " не могли да се регистрират за изборите в Стара Загора . 55. 55 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":

  Аналоговите калинки могат да четат само лист А4

 56. 56 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#42] от "danubian.whale":

  Явно сте си нямали вземане (даване) с институции. Когато има формален проблем , например липсва файл се дава отделен срок от органа за извършване на формалната корекция.
  Освен това емейла за кореспонденция е тъпотия, защото от него се изпраща подписан документ.
  Т.е. емейла се явява куриер.
  Когато изпращаш писмо по пощата, няма никакво значение кой куриер го е взел и дал у вас. Да не говорим, че супер лесно се сменя емейла, който се вижда и се ползва при изпращането на СПАМ.

 57. 57 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Странни хора са форумната плява. Имат се за умни, а всъщност са пълни глупаци, които всеки лъже както и когато си поиска. Когато на плявата им се казваше, че изчегъртването без идея, без принципи, само на принципа да не са старите, а нашите, ще им донесе неприятности те дрънкаха дежурните глупости, рубладжия, герабераст и прочее. Какво стана бе празноглавци? Май изчегъртвачите се самоизчегъртаха, а? По-умно другия път, невъзможен за вас призив, но все пак се постарайте. ДБ ще участва на изборите в Стара Загора, върховния съд който се занимава с този тип дела няма да подкрепи решението, но дано да им е за поука, че нещата трябва да се правят умно, не импулсивно. Защото всички помним, как тук, в този форум, някои елементи дрънкаха, че е най-важно първо да чегъртат пък после ще мислят. Ами хайде сега вместо да хленчите мислете, ако изобщо има с какво.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 58. 58 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Пълна пародия е заради това как точно е подписано нещо да се възпрепятства целия демократичен процес. Това бих го казал за всяка партия, която стане потърпевша от подобна бюрокрация, дори и да бяха ГЕРБ и ДПС.

 59. 59 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2882 Неутрално

  [quote#28:"Oleg Shishmanov"][/quote]

  И за Петков ни прави впечатление, но чакаме КС да се произнесе.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 60. 60 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1000 Любопитно

  До коментар [#34] от "otrqdnik":

  Аз не съм юрист , но досега съм давал пълномощни и това става с личен пред нотариус !!! И що за юрист е Христо иванов ако не знае ?!?

 61. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Весело

  До коментар [#49] от "Oleg Shishmanov":

  Той не хапе, нема нужда.

 62. 62 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Вопиюща некадърност от страна на Де Бъ. И тия имат претенции да управляват, електронно правителство и прочее....

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 63. 63 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#17] от "Oleg Shishmanov":Олег, гълъбче, ти прочете ли заглавието? Не СЗ, а ЦИК е отказала регистрацията. И внимавай сега, след като ДБ заедно с останалите ОФ партии промениха ИК и назначиха нов ЦИК по свое образ и подобие, сега няма от какво да се жалват, освен от собствената си некадърност.
  —цитат от коментар 53 на uvtest


  Аз съм обжалвал решение на РИК пред ЦИК и после пред АССГ. Така, че много добре знам как се обжалва решение на ЦИК и РИК. Да не говорим, че предния състав на ЦИК получи връщане на документите от АССГ с мотив, че не могат да обжалват решение на РИК пред административен съд, а само на ЦИК.

 64. 64 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 432 Весело

  Тея симпатяги листите си не могат да оправят, тръгнали да оправят държавата. СМЯЯХ!!!

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 65. 65 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#42] от "danubian.whale":Явно сте си нямали вземане (даване) с институции. Когато има формален проблем , например липсва файл се дава отделен срок от органа за извършване на формалната корекция.Освен това емейла за кореспонденция е тъпотия, защото от него се изпраща подписан документ. Т.е. емейла се явява куриер. Когато изпращаш писмо по пощата, няма никакво значение кой куриер го е взел и дал у вас. Да не говорим, че супер лесно се сменя емейла, който се вижда и се ползва при изпращането на СПАМ.
  —цитат от коментар 56 на Oleg Shishmanov


  Напротив, често си имам вземане-даване с институции. Знам, че могат да се заядат за всичко и затова, когато искам да си нямам проблеми с тях, не отивам в последния момент и не им пращам имейли 1 час след изтекъл срок.

 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Атанас Славов, с непремереното си самочувствие, заслужава това, което се случва.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 67. 67 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  [quote#16:"xm..."][/quote]

  Айде стига сте цитирали тоя Лалов. Те хората едно време доста усет са имали за характерите, като са им слагали етикети на отделните родове по градове и села. Постепенно с времето това е станало фамилилно име. Има наоколо един кмет, на Царево , фамилията му е Лапчев.

 68. 68 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Вопиюща некадърност от страна на Де Бъ. И тия имат претенции да управляват, електронно правителство и прочее....
  —цитат от коментар 62 на Alarmstufe Rot


  Също така помним проблемите при регистрацията на Синята коалиция от 2009-та, където едни институции твърдяга, че Мартин Димитров не е лидер на СДС!
  И какво излезе после?

 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Не ги регистрират, защото ги е страх от ДБ.
  —цитат от коментар 2 на atmanpg


  Несъмнено!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 70. 70 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#13] от "uvtest":


  Е, няма такъв сеир!! Йоло Денев знае как и можа да се регистрира, ДБ не знаят и не могат!!!
  —цитат от коментар 13 на uvtest


  Не само това , всички останали кандидати на " Дай България " успели да се регистрират за изборите само преподавателите по конституционно право от Софийския Университет " Климент Охридски " не могли да се регистрират за изборите в Стара Загора .
 71. 71 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Тея симпатяги листите си не могат да оправят, тръгнали да оправят държавата. СМЯЯХ!!!
  —цитат от коментар 64 на Александр Г. Дугин (№55)


  Ама най-случайно тези твърдения са от политически органи като РИК и ЦИК.
  Демек много е добре, когато твърдението идва от ГЕРБ!

 72. 72 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Весело

  Хайде изгорехте.Моасето и то без уседналост.24-ти МИР отказва парашутистите отгоре и няма да води кампания.Мъкааааа демократическа...
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Ай ай ай ай!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Весело

  Този случай много засмърдя на гнилоч.
  —цитат от коментар 6 на дедо Андро


  По-скоро на неоправдано с нищо високо самочувствие.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 74. 74 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 100 Неутрално
 75. 75 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Хайде изгорехте.Моасето и то без уседналост.24-ти МИР отказва парашутистите отгоре и няма да води кампания.Мъкааааа демократическа...
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Демократ-комунисте!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 432 Весело

  Какво означава "сигнатура, визуализираща електронен подпис"?
  —цитат от коментар 18 на Egocentric Eccentric


  Означава, че подписан с КЕП документ е валиден само, когато е на електронен носител. Ако го разпечаташ на хартия, вече няма никаква юридическа стойност. Нещо, което всеки навършил 12 год. вече знае.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 77. 77 Профил на st0rmbringer
  st0rmbringer
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Естествено че ще се използват чиновнически хватки, за да бъдат препънати ДБ.

  Виж, в номинацията на ДП няма никакви проблеми.

  Радвай се, герболяк. Четвърти мандат на Бойко, напълно заслужен. :))))
  —цитат от коментар 29 на Norman Granz

  А, некво униние ли забелязвам? Кво стана с NOT NOW, NOT EVER! и решителността Грънчова да запаше патрондаша, де метне пушка на рамо и да се окопае пред входа на МС, но да не допусне ББ вътре, с цената на живота си?

 78. 78 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#73:"Alarmstufe Rot"][/quote]

  То затова Банев цапардоса ПРБ пред ЕСПЧ! Щото всички сте много яки!

 79. 79 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#76:"Александр Г. Дугин (№55)"][/quote]

  Ти чете ли за флашката, на която са Pdf-ите?

 80. 80 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#52] от "tulup":

  Типичен казус тип "лелката на гишето". Само дето в случая лелката са ГЕРБ и ИТН. Разбира се както обикновено напълно независимо едни от други, защото просто и двете партии са принципни блюстители на закона.

 81. 81 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Да чакаш последните минути, за да регистрираш е безкрайно тъпо. Това всеки би го казал на тези, които искат утре да управляват.

 82. 82 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#76] от "Александр Г. Дугин (№55)":

  Твърди се, че има и електронен вариант, не само разпечатка. Обаче как може да разберем кое е вярно

  Не ме търсете преди обяд
 83. 83 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 672 Разстроено

  По ддокументи България е перфектна държава!
  Повече от половината работещи в нея са чиновници, работещи с документи.
  И всичко в работата им е перфектно, графите са попълнени, запетайките на място.
  Но, за съжаление целият този формализъм изяжда половината от енергията на народа и бизнеса. Успешните държави използват бюрокрацията си за смазка в икономиката и обществения живот. Изоставащите са затънъли в бумащина и блокират инициативата и развитието.

 84. 84 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#52] от "tulup":Типичен казус тип "лелката на гишето". Само дето в случая лелката са ГЕРБ и ИТН. Разбира се както обикновено напълно независимо едни от други, защото просто и двете партии са принципни блюстители на закона.
  —цитат от коментар 80 на Skydiver


  Знаех си , че ще е голяма грешка, задето съставът на ЦИК е по резултатите от 4 април. Където процентите на всички са надути за сметка на тези на ДБ.

 85. 85 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Дам, статуквото показва, че е постигната договорка с ПП. Сега просто трябва да се саморазправят с ДБ. Ако последните клекнат и не врякат много ще им вземат само Стара Загора. Ако ли пък не ще им отнемат 7 листи и току виж не влезли в НС. Идеята е гласовете да се прелеят в ПП, с които както вече писах, очевидно са се договорили. Хитро!

 86. 86 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Да чакаш последните минути, за да регистрираш е безкрайно тъпо. Това всеки би го казал на тези, които искат утре да управляват.
  —цитат от коментар 81 на stedim


  Не е тъпо, поради простата причина, че при формални проблеми като този или при наличие на формална грешка се дава срок за корекция. Пример - подаване на Декларация 1 в НАП.

 87. 87 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 432 Весело

  [quote#76:"Александр Г. Дугин (№55)"]
  —цитат от коментар 79 на Oleg Shishmanov
  Ти чете ли за флашката, на която са Pdf-ите?[/quote]

  Четох. Внесена след срока и с пълно право са ги опраскали. За тея радетели на правото сроковете на важат ли?
  Също става ясно, че след като са разбрали как са се окъкали, е започнал малък хаос на тема „как и по какъв ред се изпращат електронни документи", приключил отново с провал. :) :) :)

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 88. 88 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Пълна пародия е заради това как точно е подписано нещо да се възпрепятства целия демократичен процес.
  —цитат от коментар 58 на Locke


  Абе, вие борците за законност, знаете ли въобще, какво е това ЗАКОН? Как точно трябва да е подписано нещо, е казано в ЗАКОНА, в случая ИК и който не изпълни ЗАКОНОВАТА разпоредба, ще си носи последствията. Това е.

 89. 89 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Основен факт от нашата действителност е, че е МНОГО ПО-ЛЕСНО да станеш министър или народен представител в нарушение на конституцията, отколкото да си подадеш документите в РИК Стара Загора.

 90. 90 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Хайде изгорехте.Моасето и то без уседналост.24-ти МИР отказва парашутистите отгоре и няма да води кампания.Мъкааааа демократическа...
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Съвсем съзнателно регистрираха листите в последния момент по указания на женерал Наско за да махнат неудобните както Цецка Бачкова, но това са възможностите на юристите от ДБ. Вече се съмнявам и юридическите познания на Лозан, които май са на нивото на Милиционерското училище, имайки предвид казуса с госпожа Моасе. А тя къде се крие и защо не ни казва къде живее?

 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Весело

  До коментар [#16] от "xm...":Опс!Славов, де!Сорри!
  —цитат от коментар 19 на xm...


  Все тая.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#88:"uvtest"][/quote]

  Само дето ИК, не може да игнорира другите закони, които признават КЕП за подпис!
  Схващаш ли?
  Не може едни закон да ти отнеме права, предоставени по друг закон.

 93. 93 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  До коментар [#60] от "drill":

  Че кой каза, че Христо е юрист? Той е просто един обикновен човек с диплома, защото който не практикува професията си повече 10г вече не може да се нарече специалист. Да не говорим, че Иванов никога не е практикувал. Това става с децата на бившите партийни секретари, като Станишев и Бойкикев - стават политици, там могат да брокерстват на воля с наследените си връзки със задкулисието. Пайовете са много по-големи отколкото да стажуваш в кантора за мизерни пари.

 94. 94 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Всеки ден някакъв скандал в ДБ и около ДБ..А този път не като да няма опция да се гласува, при положение, че и ДБ 2 участва в изборите.

  Sic transit gloria mundi
 95. 95 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Весело

  Естествено че ще се използват чиновнически хватки, за да бъдат препънати ДБ.Виж, в номинацията на ДП няма никакви проблеми.Радвай се, герболяк. Четвърти мандат на Бойко, напълно заслужен. :))))
  —цитат от коментар 29 на Norman Granz


  А ти можеш да си поплачеш, комуняк. Ще те разберем!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 96. 96 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  [quote#90:"pernikforbg"][/quote]

  Според тебе, как Лозан Панов може да е на ниво на милиционерско училище, като е учил в СУ?

 97. 97 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Покажете ИТН и БСП как са гласували в ЦИК и РИК. Защото те уж са против ДПС, ама реално са на хранилка и заложници на Пеевски.

 98. 98 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 432 Весело

  До коментар [#76] от "Александр Г. Дугин (№55)":Твърди се, че има и електронен вариант, не само разпечатка. Обаче как може да разберем кое е вярно
  —цитат от коментар 82 на tulup


  Има. Първо подаден по неизвестен канал (за информация, мейл кака.цонка[email protected]абв.бг не е легитимен подател). После, подаден по редовен начин, но извън срока.
  Изобщо, това е матряла, дето ще прави съдебната реформа и електронното правителство. :) :) :)

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 99. 99 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#96] от "Oleg Shishmanov":

  И какво от това.
  Онзи, Кирчо де, е учил в Харвард.
  И една декларация не можа да си попълни коректно...

 100. 100 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#60] от "drill":Че кой каза, че Христо е юрист? Той е просто един обикновен човек с диплома, защото който не практикува професията си повече 10г вече не може да се нарече специалист. Да не говорим, че Иванов никога не е практикувал. Това става с децата на бившите партийни секретари, като Станишев и Бойкикев - стават политици, там могат да брокерстват на воля с наследените си връзки със задкулисието. Пайовете са много по-големи отколкото да стажуваш в кантора за мизерни пари.
  —цитат от коментар 93 на otrqdnik


  Ама наистина ли?!
  Ама сериозно ли?
  Да си юрист да не би да означава да си адвокат? Или прокурор? Или следовател?
  Аз като съм иженер къде точно трябва да бачкам за да ми го признаеш?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK