Пак "Сиела Норма" ще доставя допълнителните машини за вота на 14 ноември

парламентарни избори 2021, гласуване, урна, машина, бюлетина, машинно гласуване

© Лили Тоушек

парламентарни избори 2021, гласуване, урна, машина, бюлетина, машинно гласуванеОтново "Сиела Норма" ще бъде изпълнител на обществената поръчка за доставката на 1600 допълнителни машини и 2000 флаш памети за изборите на 14 ноември, става ясно от решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). Общата цена за изпълнение на поръчката възлиза на 8 488 000,00 лева без ДДС или малко над 10 млн. с ДДС.


В края на миналия месец ЦИК прекрати обществената поръчка, защото двамата участници - "Информационно обслужване" АД и Сиела Норма АД, предложиха цени, които надвишават максималната прогнозна стойност на поръчката. От "Информационно обслужване" поискаха 9 998 450 лв. без ДДС, а от Сиела Норма - 9 950 000 лв.
В началото на октомври беше обявена нова поръчка, като прогнозната ѝ стойност е 5 885 000 лева без включен ДДС.


В решението на комисията се посочва, че допълнителните машини са необходими както за нормалното провеждане на изборния процес и гарантиране правото на глас на българските граждани, така и заради краткото време за настройване на машините в чужбина между двата тура на изборите за президент и вицепрезидент.


Днес от ЦИК посочиха, че все още не се знае точният брой на секциите в страната, в които ще се гласува с машина. Говорителят на ЦИК Цветозар Томов изрази предположение, че този път секциите в чужбина, в които ще бъде поставено устройство за електронно машинно гласуване ще са по-малко. На 11 юли машини е имало в 273 секции извън страната.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK