Избори 2021: Новините накратко

парламентарни избори 2021, гласуване, урна, машина, бюлетина, машинно гласуване

© Лили Тоушек

парламентарни избори 2021, гласуване, урна, машина, бюлетина, машинно гласуване"Избори 2021: Новини накратко" е рубриката за новини около изборите, за които "Дневник" няма да напише статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Галъп: При избори сега Румен Радев би получил над 51% от гласовете

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха в отминалата неделя, за Румен Радев биха гласували 51.2% от гласуващите, за Анастас Герджиков – 22.5%, за Мустафа Карадайъ – 7.9%, а за Лозан Панов – 6.2%. Това показват данни на изследване на "Галъп интернешънъл", поръчано от Българското национално радио. То е проведено лице в лице с таблети, сред 1009 пълнолетни българи, в периода 10-17 октомври.
Избори 2021: Новините накратко

Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, за ГЕРБ-СДС биха гласували 22.5% от гласуващите, за БСП – 15.1%, за "Продължаваме промяната" – 13.4%, за "Има такъв народ" – 12.2%, за "Демократична България" – 11.2%, за ДПС – 10.8%. Близо до бариерата е и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" – с 3.7%. Под бариерата личат също "Възраждане" и ВМРО, съответно с 2.9% и 2.3%.


56.4% от анкетираните казват, че ще гласуват със сигурност на президентските избори. 54,2% биха гласували със сигурност на парламентарните.

До края на месеца се чакат допълнителните машини за изборите

Централната избирателна комисия е сключила вчера договор със "Сиела Норма" за доставка на допълнителни 1600 машини за гласуване. Те трябва да пристигнат в страната до 31 октомври, съобщи на пресконференция днес говорителят и зам.-председател на ЦИК Росица Матева. По последни данни от общо 9388 секции за гласуване в страната по две машини ще има в 2119.
Избори 2021: Новините накратко

© Георги Кожухаров


Симулатор на машинното гласуване ще бъде пуснат на сайта на ЦИК, а от утре 280 машини ще бъдат изпратени в Районните избирателни комисии, за да се организират с тях демонстрации на гласуването.


Матева каза още, че разписките от машинното гласуване ще са с различни дължина за двата вида избори, като тази за депутати ще е два пъти по-дълг. Целта е те визуално да се различават, защото ще се пуска в една и съща урна.


Подробности тук

Проф. Герджиков: Радев и служебният кабинет създадоха хаос и разединение

Бездействието на служебния кабинет и на Румен Радев създаде силно обществено напрежение и хаос в държавата, заяви в Смолян кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. "За съжаление прогнозата ми, че след недомислената заповед на здравния министър цели сектори, включително здравеопазването, ще спрат работа и няма да има кой да ни лекува, се сбъдва", коментира той.
Избори 2021: Новините накратко

© Пресцентър на Анастас Герджиков


Според проф. Герджиков, хора с ключови роли в кризата, каквито са медицинските специалисти са изолирани от вземането на решения, а политиците, които определят правилата изглеждат все по-некомпетентни. Той смята, че ако правителството не спре с погрешните мерки, здравната криза ще премине в образователна, която ще засегне както най-малките ученици, така и висшето образование.

СДС иска оставките на премиера и двама министри

Съюза на демократичните сили иска веднага, оставките на министър-председателя, на министъра на здравеопазването и на министъра на енергетиката, това се казва в съобщение до медиите. Настоява се също "техният работодател и кандидат за нов мандат за президент на България, Румен Радев, да преосмисли оставането си в предизборната кампания".
Лидерът на СДС Румен Христов.

© Велко Ангелов

Лидерът на СДС Румен Христов.


Аргументите са некомпетентно и безотговорно управление на Ковид-кризата, провал на ваксинациите, енергийната криза, галопиращата инфлация и като цяло провал при управлението във всички сектори. СДС е коалиционен партньор на ГЕРБ и на предстоящите на 14 ноември парламентарни избори.

Борисов: В страната има хаос заради паниката на правителството

България от днес е затворена за Европейски съюз, заради паническата реакция на правителството, в опит да ограничи разпространението на COVID-19, обяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него страната е в хаос.
Избори 2021: Новините накратко

© Скрийншот от Youtube


За Борисов решението да се признава и документа за поставена първа доза ваксина, вместо т.нар. "зелен сертификат" е опасно и престъпление, защото на организма са нужни поне 14 дни, за да започне да изгражда антитела. Това потвърди и бившият здравен министър Костадин Ангелов, който определи тази стъпка като "безумие". Според Борисов от новите ограничителни мерки страдат най-вече децата и техните родители.

Прокуратурата и ДАНС ще си сътрудничат за изборите, Рашков ги игнорира

Главният прокурор Иван Гешев и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, регламентираща действията на институциите по гарантиране на политическите права на гражданите, осигуряване на бърза и адекватна реакция на противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание.
Избори 2021: Новините накратко

© Юлия Лазарова


Със заповедта се създава и Национално междуведомствено звено, което ще координира дейността на прокуратурата и ДАНС за осигуряване на ефективно взаимодействие на институциите по време на предизборната кампания, в самия изборен ден и до официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.


В изпълнение на разпоредбата на чл. 18, ал. 5 от Изборния кодекс на 12.10 2021 г. главният прокурор е изпратил писмо с предложение за участие в Националното междуведомствено звено и до служебния заместник-министър председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков, но към момента отговор не е получен.


Във Върховна касационна прокуратура ще функционира и дежурно звено, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения. В тази връзка граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, публикувани на интернет-страницата на прокуратурата.

"Демократична България" иска свикване съвета за сигурност заради COVID кризата

"Демократична България" призовава президента Румен Радев да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във връзка с COVID кризата. От обединението смятат, че действията на правителството са непредсказуеми. "Действията за овладяване на COVID вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса", казва в становището.
Избори 2021: Новините накратко

© Георги Кожухаров


поред "Демократична България" на заседанието на КСНС партиите трябва да се опитат да постигнат съгласие по работещи мерки за справяне с кризата. "КСНС трябва да одобри план за ясни, предвидими и обществено приемливи мерки за овладяване на COVID вълната. Той е необходим, за да се изгради политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички заедно да постигнем работещи и обществено приемливи решения", се казва още в позицията на "Демократична България". За последно президентът свика КСНС на 16 август, на който една от темите бе COVID кризата.

"Продължаваме промяната" спират срещите с избиратели

Партията на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" прекратява срещите си с избиратели, които от миналата седмица провежда в редица български градове. Причината за решението е усложнената епидемична обстановка, уточняват в публикация във "Фейсбук" от политическата сила. За днес и утре са отменени срещи със симпатизанти в Павликени, Ловеч, Троян, Плевен и Червен бряг. Кампанията на "Продължаваме промяната" преминава онлайн до промяна в епидемичната обстановка, уточняват от партията.
Избори 2021: Новините накратко

© Цветелина Белутова, Капитал

"Има такъв народ" е против въвеждането на COVID сертификат

Партия "Има такъв народ" е против въвеждането на COVID сертификат, известен още като зелен сертификат, който от днес е основно средство за влизане в редица обекти в страната. Депутатът на политическата сила в последните два парламента Радостин Василев каза пред "Нова нюз", че мерките имат дискриминационен ефект при ниската ваксинация от 20%. Той уточни, че "Има такъв народ" няма да обжалва въвеждането на сертификата, както други партии, които си правили политически пиар. Според него държавата трябва да помисли за голяма част от населението, които са преболедували и имат антитела, но в момента не могат да си изкарат такъв сертификат. От партията са и против затварянето на училищата в страната. По думите му повечето деца вече са изкарали коронавируса безсимптомно и трябва да са в клас.
Избори 2021: Новините накратко

© Юлия Лазарова

Обединението около БСП за изборите се увеличи със 7 формации

"БСП за България" подписа споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори с ПП "Подем", Българска земеделска партия, ПП "Българска пролет", ПП "Българска левица", ПП "Движение за социален хуманизъм", ПП "Съюз за отчествеството" и Социалистическа партия Български път, съобщи пресцентърът на партията. "На предишните избори нашата коалиция беше със 17 формации, сега сме 21. Ще се радваме всички активно да участват във формирането на политиките на "БСП за България" в следващото Народно събрание", заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров. Той допълни, че другата седмица предстои лявото обединение да се разрасне с още 8 граждански движения и организации.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Предстои присъединяването на другарите от ДБ!

 3. 3 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  "каймака" изплува :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 4. 4 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  много ви дразни това ДБ, хубаво.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 5. 5 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 635 Неутрално

  "ПП "Движение за социален хуманизъм"

  малиийййй, настръхвам. Хуманистите като цяло са крайно леви, тези сигруно са си откровенни комита

  'progressives' is the politically correct word for communists
 6. 6 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  Мисля че по-скоро ГЕРБ в някакъв момент ще се присъединят, като гледам наскоро БСП и ГЕРБ нямат голяма разлика в позициите.

 7. 7 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Малее, страх!
  "В утрото на светла eра, с факела на нова вера,

  идат бодри ескадрони с устрем горд и набег смел"

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 8. 8 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Малее, страх!
  "В утрото на светла eра, с факела на нова вера,

  идат бодри ескадрони с устрем горд и набег смел"

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 9. 9 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  И аз съм против. Голяма грешка от страна на служебното правителство да направи тази глупост преди избори. Логично, следва яка политизация.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 10. 10 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Браво - трите най-големи парламентарно представени партии за против. Крайно време е Янев да поиска главата на Кацамундий, ама преди това да изпоуволнят всички чиновници, подготвили тази гавра с избирателите.

 11. 11 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 215 Неутрално

  До коментар [#6] от "Skydiver":

  Не се научихте да гледате кой какво прави, а не какво говори и точно това ви отличава от умните хора. Или казано по друг начин само глупаците вярват на празни приказки...

 12. 12 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Добре, нека ИТН са против ЗС.
  Какво според тях обаче ще помогне да не са претъпкани болниците? Предлагат ли нещо? Одобряват ли да има пълно затваряне на ресторанти/молове/големи магазини/театри и тн.? Или до там не са стигнали в разсъжденията си?

  You don't know what you don't know.
 13. 13 Профил на ssa6oo
  ssa6oo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Няма такива глупаци отново са на гребена на вълната от глупаци, които не искат да бъдат чипирани от Бил Гейтс.

 14. 14 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Весело

  Чалгари от всички страни обединявайте се.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 15. 15 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3708 Любопитно

  БСП обра левият сектор...."партии" с по 12-15 члена....!Смешната "коалиция" с откровени болшевици,псевдо социалисти и крайни демагози.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 16. 16 Профил на Kyncho Kynchev
  Kyncho Kynchev
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Плоскоземците от ИТН, не знаят, поради невежество и поради мързел, че наличието на антитела не означава 100% предпазване, защото и 1000 антитела да имаш, все учените не са открили метод, с който да измерят кои от тях са добрите антитела, които не ги мързи да се борят с вируса. Има огромно количество научни статии по този въпрос, стига да не го мързи човек да се прочете и да има капацитета да мисли логически.

 17. 17 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#11] от "Разобличител":

  О, с удоволствие ще чуя за разликите в реалните дела на БСП и ГЕРБ - примерно в областта на корупцията, взаимодействието с Певски, съдебната реформа, руските газопроводи? Все пак вярно, отвъд празните приказки трябва да търсим разлики в действията.

 18. 18 Профил на loyola
  loyola
  Рейтинг: 8 Весело

  Ама, нали Тошку беше на мнение, че такъв вирус няма, какво е това сега: "По думите му повечето деца вече са изкарали коронавируса безсимптомно и трябва да са в клас."

 19. 19 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Щалгарите оттекоха на бунището на историята.....

 20. 20 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Браво на ИТН. Здравната система вече трябваше да е подготвена. Локдаун и сертификат са дискриминационни, и икономически пагубни мерки.

 21. 21 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 994 Неутрално

  21 формации, от които всички реално представляват от Един до Двама човека, скоро всеки депутат в БСП ще е "формация" хахахаха

  -voxy
 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  "Има такъв народ" е против въвеждането на COVID сертификат
  ===========
  Точно техните избиратели ще са доволни от такава позиция.

  Еретик
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Бе не остана партия да не се е присъединила към коалицията около БСП.

  Интересно, щом са 21 парчока заедно с БСП, значи ли че БСП са дали по 1 депутатско място на всеки коалиционен партньор?
  Щото е редно - каква коалиция иначе би била, като нема да има по депутат за всеки?
  Или?

 25. 25 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  ИТН са същите чички ,които нищо няма да направят ,така ,че здравната система да заприлича на холандската или канадската здравни системи с 20 пъти по-високото им финансиране на глава от населението и ще си крепят Семашковската колхозна 'здравна' система. Ако дойдат на власт. Досега не прочетох ,нищо в техните програми и намерения за реално реформиране там. По-лесно е така и к'вото стане по нанадолнището....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1775 Любопитно

  ИТН
  Имаше Такъв Народ, дълбаят към дъното... 🤐

 28. 28 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Това съобщение е пример за фалшива новина. В изборите в България могат да участват само партиии то, които са се регистрирали. Партиите Подем, Българска пролет и т.н. не са регистрирани за тези избори и НЕ МОГАТ да се явят на тях нито самостоятелно, нито “в обединение” с БСП!

 29. 29 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  Пак наближават избори и пак никой не говори за програми за излизане от ценовата и здравна катастрофа.
 30. 30 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1243 Весело

  СЕНЗАЦИЯ!!1!!!: Има Такъв Народ заема неинтелигентна позиция, в тон със своите неинтелигентни избиратели. Очаквайте подробности!

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 31. 31 Профил на Mda
  Mda
  Рейтинг: 783 Неутрално

  "По думите му повечето деца вече са изкарали коронавируса безсимптомно и трябва да са в клас."

  Те заради същите глупости хората си мислеха, че всички в България са изкарали вируса и вече имаме стаден имунитет и сега - хоп - четвърта вълна, идентична с предишните две и по сила и по смъртност и 40 хиляди новозаразени на седмица, от които близо 1000 деца под 15 години и още 500 непълнолетни. Ако се притеснявате се от страничните ефекти на ваксините като възрастен човек, но не ви пука за дългосрочните ефекти на преболедуването от Ковид върху децата (за които вече има толкова много научни статии и изследвания дори само година и половина в пандемията) - приоритетите ви са много грешни.

 32. 32 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  7 нови формации означава 7 нови гласоподавателя

 33. 33 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Весело

  До коментар [#1] от "1908":
  До коментар [#2] от "balkantourist":

  Явно списвате по едни и същи указания!

 34. 34 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2458 Весело

  "Има такъв народ" е против въвеждането на COVID сертификат
  *****************************************

  "Има такъв наркоман" вече е и против мажоритарния вот, ама нещо не се хвали с това....

  Мараба, С-ДС доносници!
 35. 35 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  "Продължаваме промяната" спират срещите с избиратели
  =============================
  Напоследък избирателите започнаха да задават твърде много конкретизиращи въпроси...

 36. 36 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1319 Весело

  " За днес и утре са отменени срещи със симпатизанти в Павликени, Ловеч, Троян, Плевен и Червен бряг. "

  Ногу правилно!
  Като гледам на тоа ухиления с фона на буса с открехната врата, у Павликяни , еле па у Червенбряг, зъбките му щеха да избият, златни да му сложат...

 37. 37 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Продължаваме промяната нали е коалицията на двете партии Средна европейска класа (която последните четири години беше част от управляващата коалиция) и ВОЛТ? Някак си това се пропуска в новините!

 38. 38 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2458 Весело

  "Продължаваме промяната" спират срещите с избиратели
  **************************************

  Много взеха да подпитват тия наглеци - избирателите, я улево, тогава!
  Продължаваме с промяната!

  Мараба, С-ДС доносници!
 39. 39 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#2] от "balkantourist":

  Знаем, че на ГЕРБ много се иска ДБ да е някак свързана с БСП, за да може да се утвърди като различна от комунизма. Но комунистите в ГЕРБ, ченгетата в ГЕРБ и политиката на ГЕРБ в интерес на енергийната ни зависимост от Русийя говорят, че тази партия е по-верния наследник на живковата БКП.

 40. 40 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ех, олекна им на ПП! Няма нужда да се чудят какво да говорят и къде да търсят платени избиратели!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 41. 41 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#23] от "dejmos":

  Ще ти го обясня бавно, защото мислиш трудно. ГЕРБ краде(ше) по 8 млрд годишно и вече 6 месеца(1/2година) не е на власт, което значи, че в държавата са се събрали поне 4 млрд пари (кеш), ама нещо не се чува служебното правителство да се хвали, че има 4 млрд лв излишък. Напротив, реваха като... да им се актуалиазира бюджета и опоскаха де що имаше резерви, провалиха строежа на АМ Хемус.

 42. 42 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1975 Любопитно

  "Има такъв народ" няма да обжалва въвеждането на сертификата, както други партии, които си правили политически пиар. "

  Но не е "политически пиар" да се обявиш против тази мярка без да предложиш алтернатива?

 43. 43 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1369 Весело

  "Демократична България" иска свикване съвета за сигурност заради COVID кризата
  ====
  Абе гледайте си там съдебната реформа и не се занимавайте с неща които не разбирате :)

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2684 Весело

  До коментар [#41] от "Oggie Petkov":

  Бавно :)) Освен че крадеше , тя правеше и заеми . Само по пътищата ИН хаус са за над един милиард ..Аванси за язовири , за свлачища , за спортни зали..Не искам да гледам свършеното .... ВИЖДАШ ЛИ МОСТА ( магистралата ) ....не нали !?? :)) Всичко е в сметки и имоти.. Добре че имаше нова власт която да даде нещо на пенсионерите , естествено ГЕРБЯТА бяха против :)

 45. 45 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Весело

  Държавата ще приема ли данъци от неваксинирани?

 46. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  И един-два хъшовки концерта. . . Така се става първа парламентарна сила в България. Лошото е, че после ще има четвърти избори.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  А, и да му мисли "подкрепеният" от тях кандидат за президент.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 48. 48 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#1] от "1908":

  Това май е последната "опорна точка", спусната за коментиране от Севдалина и Хризантемов?

 49. 49 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#22] от "Костадин Иванов":

  Ами не само техните. 80% от населението ще е доволно. НИКОЙ не иска да му събарят здравето и то на сила! Сега идвам от личната лекарка мъж с три дози е хванал Коронка. Вие си се ваксинирайте ако искате и с 5 дози, но ефект очевадно няма. Умрелите и в болините с имунизация са приблизително процентът имунизирани от населението.

  ДБ, че и президентът вече се опитват отново да направят ИТН първа политическа сила за сметка на ДБ основно. Така и Копейкин ще вземете да вкарате в НС.

  Разберете населението е ПРОТИВ измислената ви "криза". Аман от нагласени статистики. Ще гласува за свобода. До скоро Радев печелеше на първи тур, но с оглед затварянето на икономиката и училищата просто губите подкрепа. От нищо си създавате проблеми и това е чудесно за популистите.

  Един Българин
 50. 50 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  "ПП "Движение за социален хуманизъм"малиийййй, настръхвам. Хуманистите като цяло са крайно леви, тези сигруно са си откровенни комита
  —цитат от коментар 5 на AllLivesMatter


  Те са куманисти, а х-то е сложено за по-голяма сплотеност със съвременната европейска левица.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 51. 51 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Таксиров":

  Яката политизация започна още с начина на обявяване на пандемията и със подозрително синхронизораното и демонстративно начало на ваксинацията. Датата беше 27 декември, по телевизиите се въртяха реклами и репортажи от щастливи и дементни 90 годишни, които бяха бурно аплодирани от персонал - статисти.
  Театър за малоумници. Полет над кукувиче гнездо - ряпа да яде.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#22] от "Костадин Иванов":Ами не само техните. 80% от населението ще е доволно. НИКОЙ не иска да му събарят здравето и то на сила! Сега идвам от личната лекарка мъж с три дози е хванал Коронка. Вие си се ваксинирайте ако искате и с 5 дози, но ефект очевадно няма. Умрелите и в болините с имунизация са приблизително процентът имунизирани от населението.ДБ, че и президентът вече се опитват отново да направят ИТН първа политическа сила за сметка на ДБ основно. Така и Копейкин ще вземете да вкарате в НС.Разберете населението е ПРОТИВ измислената ви "криза". Аман от нагласени статистики. Ще гласува за свобода. До скоро Радев печелеше на първи тур, но с оглед затварянето на икономиката и училищата просто губите подкрепа. От нищо си създавате проблеми и това е чудесно за популистите.
  —цитат от коментар 49 на Един Българин


  Дай номера на личната си лекарка -- ако е истинска, министерството на здравеопазването, лекарският съюз и евентуално прокуратурата може да проявят интерес.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  За прокуратурата, ДАНС и МВР ясно, а Делта-Гард са ли в бойна готовност?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 54. 54 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  До коментар [#49] от "Един Българин":

  Всички в ЦИК са хора на Радев и той може лесно да фалшифицира изборите...

 55. 55 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 793 Неутрално

  „ДБ иска свикване съвета за сигурност“ – от Статията
  ---------------------------------

  Радев е в цунг-цванг!
  Ако свика съвета – няма право, защото е в предизборна агитация.
  Ако не го свика – не се интересува от COVID кризата, а гледа предизборната агитация.

 56. 56 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1759 Весело

  "Главният прокурор Иван Гешев и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, регламентираща действията на институциите по гарантиране на политическите права на гражданите,"
  Що така ,бе г-н Рашков? Не сте ли заинтересован?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 57. 57 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#42] от "plamen_b":

  Алтернатива на какво. На стъкмистиката? Как пък не се усъмнихте поне малко в тези цифри? Политици станаха учени. Учените се изпокриха или им се отказа достъп до основни медии. Съдия - посетен от униформени и му иззети компютър и документи, щото решил дело в полза на човек, противник на маски и глобен заради това. Същото се случило след интервю, което гледах с вирулог и имунолог защитили и мотивирал защо е рано да се прилага непроверена ваксина.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 58. 58 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  "Действията за овладяване на COVID вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса", казва в становището."

  Какво мисли "подкрепеният" от ДЕБЕ кандидат президент - Лозан ?

  I Want To Believe
 59. 59 Профил на IMRO
  IMRO
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Ристьо, както се опитваш да ми сърфираш на вълната от антиваксърски настроения, така ще ти пусна една майна и накрая ще гласувам за Киро

 60. 60 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2684 Любопитно

  Ето го и доктор Б.Борисов :)) Колко страхлив .......

 61. 61 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Страната е на автопилот, това никой не може да отрече.
  Шапкарят се появи то тв-то само да каже, че нема да уволнява Кацаров.
  Иначе прави лицеви опори и коремни. Много.
  Ама не пада от това пустата инфлация...

 62. 62 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Много интересно как точно Борисов, Пеевски и Гешев отслабват едновременно ...

  Да не са добавили клиника за отслабване в Библиотекарския 😂 😂

 63. 63 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Страната е на автопилот, това никой не може да отрече.Шапкарят се появи то тв-то само да каже, че нема да уволнява Кацаров.Иначе прави лицеви опори и коремни. Много. Ама не пада от това пустата инфлация...
  —цитат от коментар 61 на НеКой


  Що от птостотиите на банкянеца пада ли?

 64. 64 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#63] от "3biri":

  Ми немаше такава.

 65. 65 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 645 Неутрално

  И сред 4П има голи глави.
  Това мода ли е някаква?

 66. 66 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#62] от "everlast666":


  Много интересно как точно Борисов, Пеевски и Гешев отслабват едновременно ...Да не са добавили клиника за отслабване в Библиотекарския 😂 😂
  —цитат от коментар 62 на everlast666


  Ами явно не се тъпчат с агнешки главички. Виж любителите на това блюдо как се "ошишкаха" в последните години. Лодките им отесняха!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 67. 67 Профил на jlh59313635
  jlh59313635
  Рейтинг: 432 Весело

  „ДБ иска свикване съвета за сигурност“ – от Статията---------------------------------Радев е в цунг-цванг!Ако свика съвета – няма право, защото е в предизборна агитация.Ако не го свика – не се интересува от COVID кризата, а гледа предизборната агитация.
  —цитат от коментар 55 на hrx16647690


  В цуНг-цванг и по анцуНг?

 68. 68 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2684 Весело

  До коментар [#61] от "НеКой":

  Я пак :)) Инфлацията се прави от Р.Радев :)

 69. 69 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Страната била на Автопилот - лошо
  По-добре на шофер на Джип

 70. 70 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 726 Весело

  Ех Баце, а ти как се караше на тулупите, които не приемаха хаотичните ти действия докато беше на власт!!!

 71. 71 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1945 Весело

  Тоя на снимката с палтото и шалчето прилича на преродения Остап Бендер.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 72. 72 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#68] от "dejmos":

  Точно пък на теб да ти обяснявам, за вас московецът е слънце.

 73. 73 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  ББ и антуража му не разбраха ли, че никой не иска да ги чуе. Излизат четери корумпета и говорят за принципи
  - ББ- с чекмеджетата
  - Боршош с НДК
  - Ангелов с "Александровска"
  - образователния с 300 000 фиктивни почивки на деца.

  Страшен екип

 74. 74 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  ДБ искат да му помогнат някак на Радев. Намекват да спре с идиотските изпълнения - лицеви опори, туризъм високопланински и пр. Да си влезе в ролята, да свика съвета по сигурността... Обаче тоя се ослушва какво ще му подскажат пиарите му полуидиоти. Те натискат на предизборната борба. Понеже не може да подкара самолет и да прави лупинги, прави коремни превъртания на лоста...

 75. 75 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1945 Весело

  До коментар [#4] от "Apophenia":

  Дразнят ни другарите... За ДБ ни боли сайдера...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 76. 76 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#63] от "3biri":Ми немаше такава.
  —цитат от коментар 64 на НеКой


  Ама старателно се подготвяше.
  Кой оодписа зелената сделка и увеличението на цените на емиссиите?
  Кой се отказа от дългоерочния договор с Газпром и даже м направи газопровод за да купуваме по-скъп газ?
  Кой ни върза тока на една борса с Гърция?
  Кой разду като за доеиждане заплатите на калинките в администрацията?

  Банкянският еднокнижник е основен виновник за инфлацията. Друг е въпросът, че ако доходите растат по-бързо от цените, то инфлацията е лоша само за фирмите износителки и мутрите собственици на хотели.

 77. 77 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1945 Весело

  "Действията за овладяване на COVID вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса", казва в становището."Какво мисли "подкрепеният" от ДЕБЕ кандидат президент - Лозан ?
  —цитат от коментар 58 на 2.5


  Каквото му снесат от соросоидната централа...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 78. 78 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  много им се иска на ГЕРБ в страната да има хаос, който те да въведат в ред, ама няма.
  Кофти.

 79. 79 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  До коментар [#72] от "НеКой":

  Някаква логическа връзка , ......все пак е форум :)

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#76] от "3biri":

  Е-е-е-е-е...! Ама ти не знаеш ли, че Борисов докара азерски газ в България? Само и единствено благодарение на Борисов плащаме евтин газ. Е... Май сърбите плащали още по-евтино, но какво са 3 милиарда лева в името на българо-съветската дружба?! ;)

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Хаосът е силно наследствен. Особено пък герболякът да си мълчи, щото на всичко отгоре и .... два пъти печели изборите.
  ХАХАХАХА

 83. 83 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2505 Любопитно

  И какво ако свика КСНС? Късно е вече да се поправи каквото и да е! Но поне ваксинацията тръгна, опашките от пролетта се върнаха.

 84. 84 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2684 Весело

  До коментар [#80] от "НеКой":

  Въпрос на усещане , аз смятам че има много гербята . Те както е известно нямат партия и идеология , а............всичко е пари :)

 85. 85 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#81] от "Petleshev":

  А азерския, защото не можем да го докараме, го продаваме (Булгаргаз и БТГ) на гърци и италианци.

 86. 86 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 411 Неутрално

  "Обединението около БСП за изборите се увеличи със 7 формации"

  Задачка по математика за втори клас: Една формация е равна на 1 файтон човека. Колко човека правят 7 формации?

 87. 87 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 717 Весело

  "..."Има такъв народ" е против въвеждането на COVID сертификат..."

  А няма ли да направят някой кастинг за по-интелигентно решение на проблема...?

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Предубеждения...

  Първо разберете принципните убеждения на движенията:
  БКП
  БСП
  ДПС
  ДСХ

  До коментар [#5] от "AllLivesMatter":

  "ПП "Движение за социален хуманизъм"

  малиийййй, настръхвам.
  Хуманистите като цяло са крайно леви, тези сигруно са си
  откровенни комита

 89. 89 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 756 Неутрално

  "Прокуратурата и ДАНС ще си сътрудничат за изборите, Рашков ги игнорира" Рашков вместо да игнорира, да грабва голямата метла и да разкара поне половината от уникално непотребния и за нихуй не ставащ, пробит отвсякъде ДАНС!

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Колко е нагъл! Сякаш ние не помним, че даже и в парковете и по пейките не беше разрешено. Фирмите бяха затворени, полицаи проверяваха по пътищата. А Банско направо го затвориха за две седмици. Да не говорим и кой първоначално прецака ваксинацията, когато хората бяха най-готови за нея.

 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Без каскет Остап Бендер е... не е Остап.

  До коментар [#71] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  Тоя на снимката с палтото и шалчето прилича на
  преродения Остап Бендер.

 92. 92 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1306 Весело

  ТИКВАТА съвсем е изтрещял. В неговата глава цари хаос заради паниката му – че наближава денят, в който на кунките му ще щракнат белезниците и ще облече затворническите дрехи. А откога започна да разбира от имунитет и антитела? Нали основно е учил как се оперира с кофпомпа и противопожарен шланг?

 93. 93 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1306 Весело

  До коментар [#65] от "Binko Binev":

  Банда "Голи глави"...

 94. 94 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#66] от "todor._89":

  Последните години на власт бяха ГЕРБ. И според Вас, те са се ояли от корупция?Съгласен съм напълно.
  Само не разбрах каква е връзката с агнешките главички.

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  До коментар [#41] от "Oggie Petkov":

  Те освен , че окрадоха милиарди, оставиха и доста неплатени сметки, които след тях някой трябваше да плаща.

 96. 96 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#49] от "Един Българин":

  Един Българин дебил

 97. 97 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#94] от "Binko Binev":

  "Само не разбрах каква е връзката с агнешките главички."

  Е, тук не мога да ти помогна, а и съм го писал за тези които могат да го разберат. 80-те% на Христов не са ми таргет аудитория.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 98. 98 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#92] от "murry":

  Противопожарна охрана е инженерна специалност. И много по-стойностна от измислените дипломи от УНСС или СУ .
  Аз съм против ГЕРБ,но едно леке не трябва да опетнява тази благородна професия.

 99. 99 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#98] от "Binko Binev":

  Всъщност – да. Относно лекето сте прав.

 100. 100 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 955 Неутрално

  КАК ХАРВАРДЦИТЕ УСПЯХА ДА ОТКРАДАТ 27 МИЛИОНА ЗА 58 ДНИ
  и колко ли ще откраднат за следващите 4 години, ако докопат властта

  Досега не вервах, че Харвардците (Кирчо Лъжеца и Наско Крадеца) са гениални ... като измамници.
  Но сега вече вервам.
  Особено, след като прочетох Харвардският наръчник за състезания ... с коне, по-точно как се организира състезание с един кон и как после се изчегъртват уликите...

  Повервайте и вие, като прочетете материала на сайта "Под лупа", по-доле:

  Мега афера: Как харвардците успяха да гушнат 27 милиона за 58 дни и колко ли ще откраднат за следващите 4 години, ако докопат властта


  http://burgas-podlupa.com/мега-афера-как-харвардците-успяха-да-гушнат-27-милиона-за-58-дни-и-колко-ли-ще-откраднат-за?fbclid=IwAR2YUh2olVzJdaJVimf3ihjGi0105Ha0rps4lZa0UM4ZfqFHYiTMEg7xwbM

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK