Ускорен икономически растеж и реформа в съдебната система предлагат от "Продължаваме промяната"

Ускорен икономически растеж и реформа в съдебната система предлагат от "Продължаваме промяната"

© Цветелина Белутова, КапиталНулева корупция, справедливо правораздаване, запазване на данъчната система и спиране на течовете в публичната система. Това са част от основните акценти, залегнали в предизборната програма на "Продължаваме промяната" за бъдещо управление на България. Близо 10 дни след старта на кампанията и около месец след като Кирил Петков и Асен Василев обявиха началото на политическия си проект, на сайта му вече е достъпна и по-подробна програма с конкретни предложения за промяна. Част от идеите съвпадат с такива, лансирани до този момент и от други политически сили, което би послужило за по-лесното сформиране на коалиция в бъдеще.


Ето някои от конкретните предложения по различните сектори:


В сферата на образованието от "Продължаваме промяната" предлагат достъп до качествено образование за всяко дете чрез финансиране на принципа "Парите следват качеството", ежегодно увеличаване на средната учителска заплата до ниво от 125% спрямо средната заплата в страната, както и безплатни целодневни занимания за всички деца от 4 до 6 години и извънкласни дейности за учениците. За висшето образование е предвидено създаването на система за постоянно осъвременяване на преподавания материал и свързването му с най-новите световни научни постижения.
В програмата за здравеопазването е заложено лекарите, които освен, че практикуват медицина и преподават, да не могат да съвместяват двете дейности. Предлага се осигуряването на бърз достъп (до 60 минути след възникването на ситуация) до качествени болнични услуги из страната чрез необходимата техника като линейки и хеликоптери, електронно здравеопазване и въвеждане на здравно досие, дългосрочни здравни грижи и изграждане на подкрепяща среда за хората с увреждания и уязвимите групи от населението и интензивна кампания за информиране на последствията от преболедуване на COVID-19 с цел вземане на информирано решение за ваксинация (без да е задължителна). За медицинските специалисти е предивено разликата в заплащането между минимална и максимална заплата в едно лечебно заведение да е до 10 пъти.


"Продължаваме промяната" също предлага съдебна реформа чрез конституционни промени. Предлага се те да бъдат направени на база на експертен дебат за фигурата на главния прокурор - да се премахне концентрацията на надзора за законност от ръцете на главния прокурор или алтернативно - да се премахне самата фигура на главния прокурор. Предвиждат се още смяна на кадровия състав на Висшия съдебен съвет и конституционни промени за промяна на структурата му спрямо изискванията на Венецианската комисия. Предлагат се и кадрови и функционални промени в антикорупционната комисия.


Социалните политики обхващат идеи като определяне на минимални социални стандарти, изграждане на дневни центрове, които да предлагат подходяща среда за хора със специални потребности и качествени услуги и подобряване условията на труд за хората, работещи в сферата, включително и чрез адекватно заплащане.


В сектор "Сигурност" се предлага въвеждане на нови технологии в ежедневната му работа, както и създаване на централно звено по "Киберсигурност", което да осигурява на всички институции и други структури от национално значение, методика и средства за киберзащита.


В сектор "Икономика" се предлага стимулиране растежа на фирмите чрез облекчаване на административните процедури, сред които и въвеждане на контрол на процесите в общините с цел елиминиране на корупцията и подобряване на бизнес средата, което ще увеличи българските и чуждите инвестиции. Предвижда се и изграждане на индустриални паркове на база на реален пазарен интерес от инвеститори, като приоритет са въгледобивните региони и върху тези с нисък икономически растеж.


За бизнеса новият проект предвижда преход към кръгова икономика, намаляване на отпадъците и ресурсна ефективност, както и целенасочена подкрепа за дигитализация.


В сектор "Енергетика" се предвижда изграждане на пълен микс от нови мощности - ВЕИ, вкл. геотермални източници, ВЕЦ, ПАВЕЦ и нови технологии, както и приоритетно реализиране на инвестиционни програми и проекти на територията на комплекс "Марица Изток", насочени към развитие на региона като модерен индустриален и енергиен център, с което ще се гарантира запазването на работните места и справедливи доходи на заетите, както и закриване на Българския енергиен холдинг (БЕХ).


По повод цените на енергията и за бизнеса, и за битовите потребители се предвижда интеграция на българската енергийна система със страните от Европейска енергийна общност като гарант за балансиране на енергийната система на страната и възможност за осъществяване на трансгранична търговия с електроенергия. А за Комисията за енергийно и водно регулиране - активна роля в мониторинга и контрола на пазарното поведение на отделните компании, както и енергийните и газови борси, с цел предотвратяване на пазарни манипулации и изкривяване на пазарните механизми. От формацията обещават достигането до нулева енергийна бедност през 2030г.


За развитие на туризма се предлага облекчена достъпност на туристи чрез електронни визи, както и изграждането на скоростна влакова отсечка Истанбул-Пловдив или Истанбул-Варна. В програмата е записано и промотиране на България като дестинация, която може да предостави разнообразен и богат туристически пакет от морски, планински, пещерен, културен, кулинарен, винен, селски, исторически, медицински и спа туризъм в една почивка.


В сферата на инфраструктурата се предвижда изграждане на три тунела през Стара Планина, пет моста на река Дунав, както и довършване на софийското метро и на магистралите "Хемус" и "Струма" и изграждане на магистрала "Черно море". Предвижда се още организация на наземно метро, обслужващо сателитните райони на Пловдив, София и други големи градове, за да се постигане на 15-25 минути време за транспорт до града.


Реален контрол върху незаконно строителство и дейности в защитените територии и защитени зони е едно от предложенията в сектор "Околна среда".


В земеделието се предвижда създаване на комбинирани кооперативни борси и активни преговори в ЕС за защита на производството на качествени български храни включително чрез преминаване към субсидиране на база реализирана продукция.


Предложенията на "Продължаваме промяната" във външната политика са в няколко посоки. Предлага се отстояване на независими позиции пред всички наши партньори, включително САЩ, Китай, Русия и Турция, на базата на националния ни интерес, както и по отношение на спазването на демократичните норми и човешките права.


Формацията се обявява за постигане на задоволително разрешение на спора с Република Северна Македония чрез добронамерени преговори с краен резултат записване на македонските българи заедно с другите народи в конституцията на Северна Македония и премахване на оксърбителни определения за българите от учебните програми.


Подкрепа за въвеждането на електронно гласуване в чужбина с цел подпомагане на избирателната активност също е в програмата.


Създаване на закон за благотворителността, който да позовлява партньорства между културата и бизнеса, както и въвежданаето на дигитална система за управление и контрол по опазване и представяне на културното наследство са само част от предложенията в сферата на културата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Съдебната им реформа стига до прокуратурата, даже до главния прокурор. Явно всичко останало е наред...
  Абе Кирчо излъга още в първия си ден като министър, вие му вервайте.

 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Точно програмата на партиите Средна европейска класа и ВОЛТ едва ли интересува много хора.

 3. 3 Профил на pcx54625434
  pcx54625434
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Букурещ е 4-ият по големина град в ЕС, но нищо не видях за магистрала в нея посока (АМ Русе - В. Търново).

 4. 4 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Точно програмата на партиите Средна европейска класа и ВОЛТ едва ли интересува много хора.
  —цитат от коментар 2 на svoboden


  Може би ги интересува.

 5. 5 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 679 Весело

  общо взето - много и обещания, без да се казва кой и как ще плаща

  очаквам Боеко да излезе с контра- оферта 10 моста на Дунав

 6. 6 Профил на ene56648784
  ene56648784
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не могат да се закопчаят сами, а тръгнали държава да оправят ...

 7. 7 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Скукаа.. Няма ли поне една мисия до Марс не ми ги хвали. Или поне до луната.

 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  А пък тия насилени усмивки, все едно са холивудски звезди.
  Пиарска партия, само на хартия я има.

 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Любопитно

  Програма като програма ...Новата партия излъчва енергия и позитивизъм Всеки харесва такива млади и успели хора!

 10. 10 Профил на ene56648784
  ene56648784
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тоест, ще клекнат пред Америка по Македонския въпрос като искат само записване на българите в конституцията им и премахване на "фашисти" и "татари" от учебниците и воаля - готови за ЕС! Нищо за кражбите на история, език и идентичност, нищо за дискриминацията срещу лицата с българско самосъзнание и т.н.

 11. 11 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Съдебната им реформа стига до прокуратурата, даже до главния прокурор. Явно всичко останало е наред...
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  Не бързай, може да се наложи осъвременяване в частта и за КС. Зависи с какво решение ще излязат в сряда конституционните съдии.


 12. 12 Профил на ene56648784
  ene56648784
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нали помним преди година каква нелепа идея дадоха тия същите двама за масово тестване на българския народ, което щеше да струва стотици милиони лева? Ами всичките им идеи са от тоя тип - недомислени, неосъществими и т.н. Само с желание не става.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на mbe281060634
  mbe281060634
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Как ще го постигнат този ускорен икономичекси растеж като изпиха 500-те милиона предвидени за Хемус ?
  Кои бизнеси идват без инфраструктура ?

 16. 16 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Бойко започна да лъже още преди да влезе във властта. И още му вярвате...! :)))

  Бивш tww09306483.
 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  Кой от двамата радеви палячовци ще е премиер ако спечелят изборите ?
  —цитат от коментар 13 на mbe281060634


  Бойко Методиев Борисов от Банкя! Той е единственият подготвен да бъде премиер! Надявам се този път да не изпрати Даниел Митов да получи мандата, а да отиде лично! :-)

 18. 18 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Весело

  Уф, вчера докато намеря дистанционното, почти 20 секунди слушах Мустафа К.
  Същото обещаваше.

  Еретик
 19. 19 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  До коментар [#9] от "dejmos":


  Програма като програма ...Новата партия излъчва енергия и позитивизъм Всеки харесва такива млади и успели хора!
  —цитат от коментар 9 на dejmos


  Коя нова партия!? Нали това е листата на Средна европейска класа (която последните 4 години беше част от управляващата коалиция) и партия ВОЛТ, която и досега се е явявала на избори и с подобни алабализми!?

 20. 20 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#19] от "svoboden":

  Правиш се на гламав ...След изборите ще си създадат партия ..и тия депутати ще бъдат от тази партия.

 21. 21 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Дневник, защо ни информирате за програмата на тази партия, а не за програмата на партия ГЕРБ?

  Това противоречи на етичните норми.

  Или е целенасочена политика на вестника? Ако е целенасочена политика тогава вие имате нещо общо с тази партия?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 22. 22 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#9] от "dejmos":


  Програма като програма ...Новата партия излъчва енергия и позитивизъм Всеки харесва такива млади и успели хора!
  —цитат от коментар 9 на dejmos


  Аз не ги харесвам. Изобличиха ги в много лъжи, пък те не обориха нито една от тях. Само казват, че са жълти новини и не отговарят по същество на нито едно обвинение. Само чакат да минат изборите за да излъжат все повече народ защото знаят, този номер минава само един път.

  Жалка исторя

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 23. 23 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Работата става много дебела. Другата седмица в сряда ще има решение на Конституционния съд което може само да се изпълнява. Не може да се обжалва.

  Кирчо днес каза, че Конституциония съд се бил много разбързал.

  Пече му под краката. Явно знае колко много е лъгал.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 24. 24 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Кога ще ни запознавате с вашите кандидати за президент и народни представители? Или ДБ се преля в ПП ?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Може би ще се окаже, че Кирил Петков никога не е бил служебен министър и ще бъде заличен като такъв.

  Да видим как ще се отрази това на изборите.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#21] от "Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно":

  "Дневник, защо ни информирате за програмата на тази партия, а не за програмата на партия ГЕРБ?"

  Програмите за крадене са тайна! Заради това програмата на ГЕРБ не е публична!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Весело

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Спамиш ли, трол?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 30. 30 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3708 Неутрално

  Общи приказки без реални срокове,финанси и политики за финансиране!Нито ред за влизане в Евро зоната!!Мъгляви и обтекаеми алабализми!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  До коментар [#24] от "g.y.okatova":

  "Кога ще ни запознавате с вашите кандидати за президент и народни представители?"

  Моят кандидат за президент е другарят Бойко Методиев Борисов от Банкя! Единствено другарят Бойко Методиев Борисов от Банкя е способен да отвее още на първи тур руския шпионин пРезидент Радев и да спаси България от лапите на Путин (забравих кой му построи пАток и кой му подари кученце)! :-)

 32. 32 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 433 Весело

  На Слачо програматабеше по-подробна.

 33. 33 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Весело

  Агресивно налаганата по медиите партия "Продължаваме промяната" има досега едва 240 членове. Това призна самият Кирил Петков пред медиите.

  Ха-ха ха ааааааааааааааааааааааааааааааа.

  Жалка История.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 34. 34 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Ускорен икономически ръстеж означава само едно - ускорено потъване в дългове...

 35. 35 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#23] от "Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно":

  :))) Нищо не се пече... 50/50 е какво решение ще има ! Проблема не е свързан само с Петков , а с българската диаспора от 2 милиона ! Прилагане на същият подход към Симеон Дянков, а там има издадени страшно много документи ! Дори да допуснем , че каже бил е в двойно гражданство ! Трябва да има умисъл , Петков и много юристи са убедени че гражданството приключва с нотариално завереното искане . Другото е ВАСАЛНОСТ на страната ! А, хиляда процента гарантирам че той ще бъде с ореол на репресиран. Хората не вярват на онова което вие смятате за .... :)))

 36. 36 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 298 Неутрално

  "Дясна въдица за леви балъци"

 37. 37 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Весело

  Относно присъствието на Ицо Хазарта в листите Петков разкри, че ще бъде полезен в следучилищната дейност.

  Как. Децата да му учат текстовете на песните ли?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 38. 38 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Пастир пасе животните когато изведнъж до него спира бляскава кола. Шофьорът - младеж, облечен в костюм на Армани и обувки Гучи, и преметнат шал пита:
  - Ако Ви кажа колко крави и телета има във Вашето стадо, ще ми дадете ли едно теле?
  Пастира спокойно отговоря:
  - Да, защо не?!
  Юпито вади мини компютъра си Dell, включва го в мобилния си телефон и сърфира в Интернет до сайт на NASA и т. н. и т. н. След няколко минути се обръща към пастира:
  - Имате общо 1586 крави и телета.
  - Добре, можете да вземете едно от моите телета! - казва пастирът..
  След това юпито слага в багажника животното, което е избрал.
  - Хей, ако Ви кажа в кой сектор работите, ще ми върнете ли телето?
  Младежът се замисля за миг и казва :
  - Да, защо не?!
  - Вие сте министър от следващото правителство, завършил Харвард! - казва пастира.
  - Уау! Точно така, но как познахте?
  - Нямаше нужда да гадая. Пристигнахте тук, без никой да Ви кани, искате да получите пари за отговор, който вече знаех, на въпрос, който не съм Ви задал. Използвахте оборудване на стойност милиони, за да опитате да ми докажете, че сте по-умен от мен, а реално не знаете нищо за работниците и с какво се прехранват. Вие не знаете нищо за кравите - това което имате пред себе си, е стадо овце! А сега ми върнете кучето!

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 39. 39 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 974 Весело

  До коментар [#24] от "g.y.okatova":"Кога ще ни запознавате с вашите кандидати за президент и народни представители?"Моят кандидат за президент е другарят Бойко Методиев Борисов от Банкя! Единствено другарят Бойко Методиев Борисов от Банкя е способен да отвее още на първи тур руския шпионин пРезидент Радев и да спаси България от лапите на Путин (забравих кой му построи пАток и кой му подари кученце)! :-)
  —цитат от коментар 31 на vassilun


  Както казват олигархичните соросоиди: "Кученцето на Путин подари кученце на Путин".

 40. 40 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#35] от "dejmos":

  Кирил Петков може би ще го съдят по член 311 за това, че е подал фалшив документ за освобождаване от канадско гражданство. Най тежката присъда за това престъпление е 5 години.

  Може и да го съдят по 313 на 3 години за декларацията на двойното гражданство пред Конституционния съд, ако та също се окаже фалшива.
  2 документа с невярно съдържание.
  Освен това подсъдими могат да бъдат още Янаки Стоилов и Румен Радев защото са знаели за първата декларация и той да ги повлече със себе си.

  Пък ти се радвай, че няма да му се отрази тази опашата лъжа.

  Цяла България разбра за лъжата, никой не го интересува какъв гражданин е бил.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 41. 41 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Каква ще е тази нулева корупция? Киро ще понесе отговорност за това, че незаконно беше министър? Или ще разкара протежето си Лена Бориславова от ББР? Асен Василев какво ще си прави офшорките?
  Тези двамата ако бяха от ГЕРБ вече щяха да са изхвърлени, а Киро и подсъдим.

 42. 42 Профил на Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей
  Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей
  Рейтинг: 227 Весело

  Като гледам адаша с какви лъжи тръгна... Та съм сигурен, че лъже здравата и в програмата.

 43. 43 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 957 Весело

  Програма като програма ...Новата партия излъчва енергия и позитивизъм Всеки харесва такива млади и успели хора!
  —цитат от коментар 9 на dejmos


  Всеки ли?

  п.п. Аз не съм джендър!!!

  : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 44. 44 Профил на Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей
  Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей
  Рейтинг: 227 Весело

  До коментар [#31] от "vassilun":
  Вашият кандидат за президент, както и на всички жълтопаветни умнокрасавци, сега и винаги, е зеленочорапният путиноиден червен чугун Радев.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 957 Весело

  До коментар [#31] от "vassilun":Вашият кандидат за президент, както и на всички жълтопаветни умнокрасавци, сега и винаги, е зеленочорапният путиноиден червен чугун Радев.
  —цитат от коментар 44 на Остап Бендер


  +++++++++++++++++++++++++++++++++

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 47. 47 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 957 Весело

  Минавам само да проверя дали ГЕРБерастските тролове са на амбразурата :)
  —цитат от коментар 45 на vtodorov79


  Минавайки към кръчмата на село ли?

  : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 48. 48 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#10] от "ene56648784":

  Гледам на програмата на ПП като възможност да се разбере какво САЩ са склонни да ни дадат и какво няма да ни дадат в спора със Северна Македония. Ще ни се наложи да направим известни жертви в името на балканската интеграция, но поне имаме възможност да получим нещо в замяна.

 49. 49 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  За 800 дни....ново 20!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 50. 50 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Любопитно

  До коментар [#40] от "Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно":

  Приемаш исканото за възможно :) Ако ставаше така...Б.Борисов и почти цялото правителство трябваше да бъдат вече в съда ! А, както виждаш ...и проверка, разследване няма .............., а това го искат 2 мил души ..:)
  Например Балтов ., той има пряка финансова изгода с тези 1000 фалшиви здравни пътеки с умисъл "" в огромни размери . Тук няма спор дори ..всичко е отгоре и е ясно .Балтов може да влезе в затвор за 10 години ..Да продължавам ли с другите

 51. 51 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#43] от "Онуфри":

  И ги разбираш тези неща ?? :))

 52. 52 Профил на vnc171009947
  vnc171009947
  Рейтинг: 147 Неутрално

  "В програмата за здравеопазването е заложено лекарите, които освен, че практикуват медицина и преподават, да не могат да съвместяват двете дейности." - не съм сигурен, че разбирам напълно същността на тази мярка. Да не би да се казва, че ако преподаваш медицина, нямаш право да практикуваш и обратното - ако практикуваш, нямаш право и да преподаваш? Това ми се струва малко странно, ако е така.

 53. 53 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#45] от "vtodorov79":

  Тук са , тук са.... и спазват ОПОРКИТЕ на СЕВИ :)) Бой по Петков , а всяко изречение да завършва с Радев е виновен !!

 54. 54 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 957 Весело

  ..... Тук няма спор дори ..всичко е отгоре и е ясно .Балтов може да влезе в затвор за 10 години ..Да продължавам ли с другите
  —цитат от коментар 50 на dejmos


  Другарю съдия продължавай с другите!!!

  : ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#4] от "regular_observer":

  Кой се интересува?!Има 10-15% търсещи предния спасител..Пак ше са излъгани.

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#9] от "dejmos":
  Много са позиривни!Особено лъжеца(доказан) Кире от първия ден още!

 57. 57 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 975 Весело

  Жалката история е, че отдолу не пише, че статията е платена, което означава, че Дневник прави безплатна реклама на дуото. Във всички други сайтове подобни хвалебствия са платени. Разкрихте се!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#12] от "ene56648784":

  Е,ама Кире щеше дс внася тестове,та да захлеби.Сега ще краде без да внася-колежката ор ББР за тия 160 000 годишна заплата,яко ще му се отплати!

 59. 59 Профил на Данчо
  Данчо
  Рейтинг: 48 Неутрално

  Двата лисугера Продължават подмяната.
  Римейк на двете царски юпита. Очакваме сделки по външния дълг и БТК 2. След това сбогом и благодаря за рибата.

 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#16] от "Petleshev":

  Аа,не вярвам на Боко,на Лъжлив Киро вярвам!Няма да ме излъже!

 61. 61 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 957 Весело

  До коментар [#9] от "dejmos":Много са позиривни!Особено лъжеца(доказан) Кире от първия ден още!
  —цитат от коментар 56 на wre501051215


  Може и да е лъжец, но е наше м'че !!!

  : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 62. 62 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#24] от "g.y.okatova":

  Е,Съмишленика има нова партия ППППППП,и какво знапение има как си кръщава фирмите,щото ДеБъ е само това.

 63. 62 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Двата лисугера Продължават подмяната.Римейк на двете царски юпита. Очакваме сделки по външния дълг и БТК 2. След това сбогом и благодаря за рибата.
  —цитат от коментар 59 на Данчо


  ++++++++++++++++++++++++++++++++

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 64. 64 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#56] от "wre501051215":

  Не само позитивни ...и работещи ! Към днешна дата са изплатени парите на 3800 малки фирми с с 50 000 лева , това е помощ за над 300 000 работещи . Верификацията се случи за много кратко време , благодарение на Петков.

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Как прохрамите за крадене са тайна,като Кире официално го обявява??

 66. 66 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 957 Весело

  До коментар [#16] от "Petleshev":Аа,не вярвам на Боко,на Лъжлив Киро вярвам!Няма да ме излъже!
  —цитат от коментар 60 на wre501051215


  Канадците не лъжат!

  : )))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#28] от "Gavril":

  Кире никой не може да надлъже!

 68. 68 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#30] от "Willy Messerschmitt":

  Лръга Капитал е против влизането в ЕЗ.

 69. 69 Профил на ubavia
  ubavia
  Рейтинг: 423 Неутрално

  "нулева корупция, справедливо правораздаване"
  Това е политическия вариант на вс Телешоп.
  Съжалявам хората които се хващат на подобни небивалици.

 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#33] от "Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно":

  Е,то повече защо са?!240 стигат,само да са на важни постове,че да се крадне!

 71. 71 Профил на vnc171009947
  vnc171009947
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Като цяло проблемът с всички политически програми, които виждам, е, че са твърде неясни и общи. В смисъл като цяло това, което се казва може да значи всичко. Не е ясно как конкретно предлагат решение на един и друг въпрос. А в малкото неща, където се предлага конкретика се задълбава в някакви странни неща - горе единствената конкретика изглежда как ще се вдигат заплатите в различни сектори. Което е хубаво, но само по себе си като вдигнеш заплатата на учителя, това не значи, че ще подобриш качеството на образованието. Нужни са и други мерки. Иначе от съдебна реформа не разбирам, ясно е на всички, че е нужно. Чувал съм и от други вещи по темата, че главният прокурор е пост, който най-вероятно не трябва да съществува, но все пак предполагам, че проблемите в системата не се свеждат само до фигурата на един човек.

 72. 72 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  " "Продължаваме промяната" също предлага съдебна реформа чрез конституционни промени. Предлага се те да бъдат направени на база на експертен дебат за фигурата на главния прокурор - да се премахне концентрацията на надзора за законност от ръцете на главния прокурор или алтернативно - да се премахне самата фигура на главния прокурор. Предвиждат се още смяна на кадровия състав на Висшия съдебен съвет и конституционни промени за промяна на структурата му спрямо изискванията на Венецианската комисия. Предлагат се и кадрови и функционални промени в антикорупционната комисия."


  Каскет и компания са се събрали с Pi Ar Sevi, стоят и се чудят как да оттърват престъпните си кожи, заедно с банкянската мутра !

 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#41] от "Stoyan Kostov":

  Кирето ще издава сертификати за нулева корупция!Ще приема всякакви оферти.Има опит със сертификатите за гражданството си и образованието си има поне 3-4 вида,и все фалшиви като него.

 74. 74 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Букурещ е 4-ият по големина град в ЕС, но нищо не видях за магистрала в нея посока (АМ Русе - В. Търново).
  —цитат от коментар 3 на pcx54625434


  В. Търново е доста далеч от жълтите павета, да не говорим за Русе.

  А Кирчо не намери време да отиде да си вземе документите точно от Букурещ, много му е далеч, а и не му е важно какво пише в документа, той нали още от юли чувства, че не е канадец...

 75. 75 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 975 Весело

  Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
  От Спонсора..................................................

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#48] от "Locke":

  САЩ изобщо няма никаква работа в спора със БЮРМ.

 77. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#53] от "dejmos":

  Севи не знам каква е,ама като Кире не може дс лъже!Кире е роден талант.

 78. 78 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#57] от "proventuss":

  Аа Гъзетата не взима паринот Кире,Прокопиев им ги приспада като вътрешнофирмен разход!

 79. 79 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 975 Неутрално

  И за всеки българин по една албанска електричка.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 80. 80 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#61] от "Онуфри":

  Има болни хора,които усещат и знаят,че Кире ги лъже,и въпреки това ще гласуват за тях,като знаят че ще ги излъжат и за напред.Това е патология!

 81. 81 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Продължаваме промяната???
  - Запазваме приоритетно строителството на столичното метро, но пък за сметка на това
  - Махаме АМ Р-ВТ от приоритетите. Нищо че проектът е в ОП Транспортна свързаност.
  Ще играе сопата!!!

 82. 82 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#77] от "wre501051215":

  А, Борисов на едно изрчèние изрича три лъжи ! А, какво е говорил вчера ...той не помни - маймунка :))

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#64] от "dejmos":

  Аа,знам че Кире е пуснал паеичките на "малки фирми" !Нали това беше зора за овладяването на ББР!?Даже знам кой стои зад "малките фирми" -фрупичката около Кире и Асан е ясна-орют Денков,Лоререр,през Спецов и Бориславова,деро му 2тора в листата в Пловдив.От тия пар нощо никой няма да види.А хората,пътуваши от Варна,Шумен,Търговище,Русе,Търново ще спомемават Кире с хубаво,майка му също!

 84. 84 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Според тези ускорен растеж е всеки от партията милионер на загодина и милиардер за пет! А съдебната реформа е да обесят Гешев и да направят още по труден достъпа до правораздаване на всеки граждадин ) има дела, които се точат над 10 години и удрят в задънена улица!
  Две АБСОЛЮТНО еднакви дела за НЕвърнато ДДС, с еднакви фактури и документи – едното завърва с "ДА", а другото с "НЕ" – няма правораздаване!
  СЪДА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ, НО ТЕЗИ ХУБАВЦИ СА СЕ ВГЛЕДАЛИ В ГЕШЕВ, ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ТОРМОЗ НАД ОЛИГАРХИЯТА И МАФИЯТА!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 85. 85 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#83] от "wre501051215":

  АлоООООООООО ...автомобилния НОМЕР !! Ще те докладвам на СЕВИ , този ПОСТ не струва ! :)) От написаното става ясно ,че гербярта имат психически проблеми. Придържай се към опотките ... копи/пейст.. Не се опитвай да мислиш ...,видимо изпитваш болки :)

 86. 86 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#24] от "g.y.okatova":

  "Кога ще ни запознавате с вашите кандидати за президент и народни представители? Или ДБ се преля в ПП ?"
  =============
  Две партии, един спонсор, един сайт!

  Еретик
 87. 87 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 646 Неутрално
 88. 88 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#82] от "dejmos":

  Не знам за Борисов!При него такъв лъжец като Кире(доказан лъжец) не би бил взет никъде!Ако Коре беше министър на Борисов,как щеше да го плюешшшш,ама нали е наш лъжец,лицемер такъв!

 89. 89 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#82] от "dejmos":

  Не знам за Борисов!При него такъв лъжец като Кире(доказан лъжец) не би бил взет никъде!Ако Коре беше министър на Борисов,как щеше да го плюешшшш,ама нали е наш лъжец,лицемер такъв!

 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#82] от "dejmos":

  Не знам за Борисов!При него такъв лъжец като Кире(доказан лъжец) не би бил взет никъде!Ако Коре беше министър на Борисов,как щеше да го плюешшшш,ама нали е наш лъжец,лицемер такъв!

 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#82] от "dejmos":

  Не знам за Борисов!При него такъв лъжец като Кире(доказан лъжец) не би бил взет никъде!Ако Коре беше министър на Борисов,как щеше да го плюешшшш,ама нали е наш лъжец,лицемер такъв!

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#82] от "dejmos":

  Не знам за Борисов!При него такъв лъжец като Кире(доказан лъжец) не би бил взет никъде!Ако Коре беше министър на Борисов,как щеше да го плюешшшш,ама нали е наш лъжец,лицемер такъв!

 93. 93 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  "....забравих кой му построи пАток и кой му подари кученце...."

  Няма да чуеш отговор от герберския тролетариат на този въпрос ! Защо са истински " евроатлантици", точно като твоя .....кандидат за президент, дето носа си не посмя да покаже срещу Радев !

 94. 94 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#76] от "wre501051215":

  Това кога е спирало САЩ да се меси? И те не са единствени, ЕС и Русия също се опитват да се наложат. Наивно е да се преструваме, че само от нас зависи как ще завърши този спор.

 95. 95 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#92] от "wre501051215":

  Скопойно бе човек :)) .Сложи малко логика в изреченията ! Ще се гътнеш ...

 96. 96 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  6 и 25. Вие си говорете тука.

 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  А ,значи ПП ПП вече узряха за съдебна реформа. Преди това само бегло я споменаваха. Но от ЕС ясно им го напомниха.

 98. 98 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#80] от "wre501051215":

  "Има болни хора,които усещат и знаят,че Кире ги лъже,и въпреки това ще гласуват за тях,като знаят че ще ги излъжат и за напред.Това е патология!"
  =============
  Следващата песен е поздрав за тях:
  https://www.youtube.com/watch?v=PJVrcKli2PI

  Еретик
 99. 99 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  Никой не може да ти даде това, което мога да ти обещая.. Двамата шанаджии с нова порция лъжи..

  Sic transit gloria mundi
 100. 100 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Единственото, което патериците на съветския агент радев искат, е да погребат България. Награбеното ще е само бонус. Реалната им задача е разрушение и унищожение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK