И "Продължаваме промяната" иска смяна на главния прокурор, за да няма корупция

И "Продължаваме промяната" иска смяна на главния прокурор, за да няма корупция

© Велко АнгеловНулева корупция е основната цел на "Продължаваме промяната", но според един от лидерите Кирил Петков, за да бъде постигната тя е нужен не само контрол, но и работеща прокуратура, заради което трябва да бъде сменен главният прокурор Иван Гешев. Другият лидер Асен Василев обяви, че прокуратурата има роля и в борбата със сивата икономика, защото Националната агенция за приходите може само да събере неплатените данъци.


Приоритетите в предизборната платформа на новата формация за икономиката, образованието, енергетиката, инфраструктурата, земеделието и здравеопазването бяха представени на онлайн събитие днес, по време на което лидерите Кирил Петков и Асен Василев отговаряха на въпроси на хора.


Според "Продължаваме промяната" сред проблемите в икономиката са ниският експортен потенциал от само 20 на сто, ниските преки чужди инвестиции и ниското ниво на дигитализация в бизнеса, а предлаганите решения са нулева корупция, с което ще бъдат освободени 8 млрд. лв., стимулиране на растежа чрез облекчаване на административните процедури, създаване на Министерство на икономиката и иновациите, което да отговаря за финансиране на иновации, формиране на борд за иновации, в който да влизат успели българи, създаване на индустриални паркове и привличане на взаимосвързани индустрии, привличане на международни фондове за дялови инвестиции, за да има "еднорози" в България, както и страната да стане логистичен и финансов хъб.
На въпроси за постигането на тези цели Кирил Петков даде пример с своя бизнес - трябвали му 260 разрешителни, за да започне, а те трябва да бъдат най-много 26, за да се премахне окупацията на ресурс. Сред отговорите бе, че е нужна добра инфраструктура до и в по-малките градове, в т.ч. и училища и болници, за да създават фирмите работни места с по-високи доходи там, а младите хора - да искат да останат.


Като проблеми в образованието бяха отчетени ниска функционална грамотност на учениците, остарелите програми и подходи, липсата на млади учители и класирането на само един български университет в топ 1000, а като решения се предлагат учителската заплата да е 125% от средната за страната, да се спре отпадането на учениците дори и чрез урок по история за ромския етнос, учебните програми да бъдат осъвременени, за да се научат децата да мислят, да работят в отбор, да прилагат наученото, а не да зубрят, извънкласните дейности да бъдат безплатни, а инвестициите да са изследователски университети, като професорите се оценяват от студентите и публикуват научни статии в списания с висок импакт фактор.


"Един четвъртокласник знае наизуст песните на Христо Петров (Ицо Хазарта - б.а.), защото е забавно", коментира Кирил Петков. На въпроси бе отговорено, че трябва държавата да работи така, че реализацията на хората да не зависи от връзки, а от колко знаят и могат. По думите на Петков не е важно от коя партия е специалистът, а да сложат правилните хора на правилните места.


Според "Продължаваме промяната" част от проблемите в енергетиката са високите цени, зависимостта на енергоизточници и ниската ефективност на енергопотреблението, а сред решенията - закриването на Българския енергиен холдинг, отчетност и прозрачност на дружествата, осигуряване на работещ регулатор, носещи мощности предимно от ВЕЦ и геотермални източници, модернизация и развиване на Маришкия басейн, енергийна модернизация на бизнесите, локално производство на енергия и др.


Лошата инфраструктура също бе отчетена като основен проблем, а предлаганите решения са изграждане на пет нови моста над Дунав и три тунела под Стара планина, довършване на магистралите "Хемус" и "Струма" и строеж на "Черно море", спиране на кражбите в БДЖ, модерен публичен транспорт тип S-ban в големите градове, индустриални зони извън София и др. На въпроси бе отговорено, че на година 8 млрд. лв. се харчат не по предназначение и от там могат да дойдат парите за проектите.


"От очевидци знаем, че много от търговете се решаваха в хотел "Берлин", където трябва да се изчака и да се говори с човека Пеевски, за да спечелите търг след три месеца. Мен ме боли, че този човек е водач на две листи."


Кирил Петков,

лидер на "Продължаваме промяната"


Според Кирил Петков трябва да се смени антикорупционната комисия, да се спрат ин хаус поръчките и да се закрие държавното дружество "Автомагистрали".


"Ядем небългарски домати. И мен много ме тормози", коментира Асен Василев. Сред проблемите в земеделието бяха очертани внасянето на традиционни за страната храни от чужбина, липсата на модерни технологии и обезлюдяването на селските райони, а предлаганите решения са субсидии на база на реализирана продукция, за да няма свързаност, подкрепа за малките и семейни стопанства, рехабилитация на системата за напояване, подобряване на условията за правене на бизнес в малките населени места, агрономи и наука в малките стопанства и др.


Според "Продължаваме промяната" сред проблемите в здравеопазването са лошите болнични условия, загубата на млади специалисти, трудният достъп, непредотвратяването на предотвратима смърт и др. Предлаганите решения са край на злоупотребите, бърза и достъпна медицинска грижа в цялата страна за предотвратяване на предотвратимата смърт, превенция за по-дълъг живот и здраве, стимулиране на млади специалисти, заплащане на база резултати, работещо електронно здравеопазване и др.


"Ако се хване рано, преди да стане раково образувание, лечението може да е 800 лв., а иначе - 80 хил. лв.", коментира Кирил Петков. На въпроси бе отговорено, че 2.5 млрд. лв. от здравната каса се плащат на болниците неефективно, като за едно и също лекарство една получава - 25 лв., а друга - 5 лв., но това може да се реши чрез централизирана покупка на лекарства и нов начин на работа, а не - чрез клинични пътеки.


Решенията за пандемията от коронавирус са ясна кампания за ваксиниране за поне 10 млн. лв., тъй като ниското ниво на ваксинацията било, защото българите не вярват на институциите; безплатни тестове за антитела, срещу които да се получава зелен сертификат за три месеца, а ако и след това са равни или по-високи - за още шест месеца; ваучери от 50 лв. за лекарства за хора на 65 и повече години.


"Ако може една Руанда да падне на 30 и някое място по корупцията, като и министър-председателят иде в затвора, значи и ние можем", каза накрая Кирил Петков.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (188)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Само ГЕРБ и ДПС не искат смяната на Гешев. Факт. Защо ли?

 3. 3 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Тези нямат нито срам, нито съвест.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Любопитно

  Защо не искат промяна на Конституцията?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  И "Продължаваме промяната" иска смяна на главния прокурор, за да няма корупция

  Последната идея на г-н Петков (още познат като Валяка, заради погазването на КРБ), беше г-н Панов да е главен прокурор. Още ли е валидно или да чакаме нова нотариално заверена декларация ?

 6. 6 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#2] от "coy341048611":

  И защо да искаме смяната на Гешев? Той много добре ви подпуква вас. Страх тресе кочината от Гешев.

 7. 7 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 431 Неутрално

  А аз искам Кирчо Лъжата в затвора за погазване на конституцията на България
  —цитат от коментар 1 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Кирчо е бъдещия премиер на България. Тулуп Винету и Гешев ще бъдат чегъртани, люспени, тъпкани и мъкнати в централния софийски, при бай Ставри :)

 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Браво, Каскета оттече!

 9. 9 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#2] от "coy341048611":

  доволни са си от адвоката

 10. 10 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Гешев не е целокупната корупция в България, но отстраняването му ще е добро начало.

  You don't know what you don't know.
 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  А аз искам Кирчо Лъжата в затвора за погазване на конституцията на България
  —цитат от коментар 1 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Сезирай Каскет Гешев! Той е твоята радост! :-)

 12. 12 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3893 Неутрално

  Всеки /без статуквото ГЕРБ/ДПС/ иска смяна на Каскетът на Републиката, но последният ще се "опъва до последно"!

 13. 13 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  аз пък искам Спецов да си плати данъците

 14. 14 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Браво, Каскета оттече!
  —цитат от коментар 8 на doctor.no


  Да не стане така първи да оттечете от ПП.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 15. 15 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#2] от "coy341048611":И защо да искаме смяната на Гешев? Той много добре ви подпуква вас. Страх тресе кочината от Гешев.
  —цитат от коментар 6 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Кои нас подпуква? Тези които сме против мафията ГРОБ и ДПС? Освен че се е покрил като мишка, друго не съм видял от него. Вече му забраниха делта гарда, забраниха му и брадясалите барети. Бай Ставри го зове, въпрос на време е.

 16. 16 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Всъщност много ми харесва Мая като се изцепи.
  Толкова е сладка.
  Не трябва да и се пречи. С всяка нова идея сваля по 1000 привърженика.
  Нещо като нашето Росе.

 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  аз пък искам Спецов да си плати данъците
  —цитат от коментар 13 на turanagasan


  Аз пък искам герберските тролове да пишат по темата на статията! Но Севда много е обедняла и вече не може да плаща на по-умни тролове, защото Черепът вече не дава пачки от по 500 евро! :-)

 18. 18 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Те са "чегъртани, люспени и тъпкани" ама си дигат вота.
  И ще има да се дзверите Майчето как ще го изчегъртат на 14ти.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  Ваньо Кьоравеши ще бере ядове с новия парламент.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Дай Бъто - сал едни голи тролове ви останаха.

 22. 22 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Знам кой ще е вътрешен министър в правителството на ПП - Бойко Рашков.

  Мъкаааа герберска.

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":
  ИТН са скрития жокер

 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  Миииииии очертава се мнозинство 155 депутата + за новото правителство . Двете дружки ГЕРБ +ДПС да квичат , но това ще е ! :) Гешев може да бъде сведен до "секретарка" , чрез промени в закона за съдебната власт ! :) Всичко е важно , но първо да се състави бързо правителство , да се компенсира народа и фирмите .... другото ще дойде бързо !!

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  До коментар [#18] от "cpl40723722":

  То нищо чудно ,че сме последни по всичко в ЕС и сме станали олицетворение на корупцията. Но на гербаджиите им харесва. Те си крадат, какво им пука, какво се случва с държавата.

 26. 26 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Президентската партия ПП иска смяната на главния прокурор.
  Е как няма да искат след решението на КС.

 27. 27 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#15] от "coy341048611":Мафията се олицетворява от ДБ, БСП, ДПС и ПП начело с Резидента и Кремълските му шефове
  —цитат от коментар 19 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Шефовете на Тиквата са в Кремъл. Нали им построи турския поток за 3 млрд наши пари. Нали ходи тайно при другия си шев в Истанбул преди изборите? Идва промяната, заец Бойко трепери в истанбулските сараи.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  До коментар [#6] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  “Страх тресе кочината от Гешев.”

  Не знам коя е “кочината”, но за мен Гешев е сатиричен персонаж, който за две години отнесе толкова подигравки, че ако беше малко по-чувствителен, щеше да си е посегнал. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Мачкай Гешев!

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#13] от "turanagasan":

  А, той добра работа свърши в Дубай ....с тия ФИРМИ НА ГЕРБ, както и прекрасна работа с люксембурски сметки , офшорни сметки ...Към моменат вече е вкарал минимум 200 милиона пари ,които ГЕРБ крадеше без да плаща . Сега идва сметката за ГЕРБ , сметката....

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  Мачкай Гешев!
  —цитат от коментар 29 на diq55699032


  Каскета мачкай! :-)

 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#24] от "dejmos":

  Аз се обзалагам, че ГЕРБ ще слязат до около 15% , колкото е и рейтинга на ББ, а ДПС до към 8%.
  Бойко Рашков ще ги вкара в параметри.

 33. 33 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Президентската партия ПП иска смяната на главния прокурор.Е как няма да искат след решението на КС.
  —цитат от коментар 26 на dlagnikov


  Те искат смяната отдавна. Както ДБ, БСП, ИТН, Мая и всички други без ГРОБ и ДПС. Факт. Защо само ГРОБ и ДПС не искат смяната на Гешев?

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#29] от "diq55699032":

  ще мачка ушите на банкянския в южното крило на ЦСЗ

 35. 35 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  А на КС ще му се размине ли? Него няма ли да го сменят, или направо Конституцията да сменят. Ако си от ПППП си безгрешен и винаги прав. Като в 10-те заповеди на шефа.

 36. 36 Профил на Sparkling Eagle
  Sparkling Eagle
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Само ГЕРБ и ДПС не искат смяната на Гешев. Факт. Защо ли?
  —цитат от коментар 2 на coy341048611


  Може би защото не са престъпници и прокуратурата не ги плаши, както плаши онези, които са превърнали смяната на ГП в предизборна платформа? По коя Конституция изпълнителната власт може да се намесва и да сменя висши представители на независимата съдебна власт? Или Конституцията вече не важи за вас? Я попитайте Кирил Петков, дали не важи.

 37. 37 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3337 Неутрално

  Кирчо да си гласи набора за ареста. Волен може да му каже какво ще му трябва.
  Между другото това се отнася и за Мунчо.

  п.п. Чудя се защо когато червените тролове пишат Боко, Каскета, ПКП никой не ги трие, а аз за "Мунчо" винаги получавам баничка...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 38. 38 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Сетихте се... Ма друго е като преко те пернат уж най-висшите пазители на правото. Като братиньо Му.

 39. 39 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#17] от "vassilun":

  каква е темата бе симпатяго? Гешев ако е на място, трябва културиста, швестера със стартъпите и канадеца да се в ареста. Доказани измамници, което е безспорно - спецов дължи данъци, асенчо се е признала в лондон за виновен в измама, а канадеца е подписал невярна декларация. Точка. Ясно и чисто. Това не са фотомонтажи от спалнята. Това са документи, публикувани и неоспорени от тях.

 40. 40 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Гешев трябвало да си посегне щото бил отнесъл подигравки от кого - от ДБ.

  бОЖЕ, боже. По другите новинарски емисии като напишеш ДБ хората питат - тия кои бяха?
  Това е много сериозна причина ДБ то да си направят харакири.

 41. 41 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  А не иска ли и смяна на Конституционния съд, за да няма повече разкриване на лъжите им?

 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Любопитно

  До коментар [#32] от "doctor.no":

  Ти нали казваш, че си от ДПС? Защо толкова малко проценти?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 43. 43 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Киро както и други хванати на калъп, искат оставката на държавния обвинител. Няма как престъпници да командват държавата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 44. 44 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Да видим, Петков няма имунитет. Радев все още има, но за импийчмънт е повече от "узрял". В тъмночервения сектор е.
  Очаквам реални и бързи действия от прокуратурата. И от достатъчен брой депутати.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 45. 45 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Не може доказани нарушители на Конституцията повече да говорят за върховенство на закона! Нещо повече, тази доказана измет вече няма никакво морално право да се занимава с публична дейност. Надявам се Петков и менторът му да бъдат подведени под наказателна отговорност от българската прокуратура и съд. Това иска Кьовеши, която ...същите нали подкрепяха до сега!? На думи ще ми се правят на почтени, а делата им като на изчадия адови. Ай сиктир!

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Току що обявиха, че МВР (Рашков) е започнал проверка на "строящите" се участъци на "Хемус". Къде е наетата техника и къде са материалите за които фирмите са получили аванси.

  Мнооого готино.

 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  До коментар [#33] от "coy341048611":

  “Защо само ГРОБ и ДПС не искат смяната на Гешев?”

  Защото той е последната преграда между ОПГ-то и затвора.

  Гешев доказано не може да вкара в затвора когото и да било, но може да попречи на определени лица да влязат в затвора, той затова е и турен там - за да ЗАПУШИ с каскета си системата на наказателното съдопроизводство.

  Нека не забравяме, че кариерата му на “прокурор” се изстреля нагоре, след като не се сети чии са инициалите ДП и ДП1, Д.П., д.п., DP и пр. в приписките по делото КТБ.

  Спокойно, американците ще го подсетят. 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#30] от "dejmos":

  Спецов в Дубай е работел в фитнес като инструктор по джапанки, потник и къси гащета. И е чакал да изтече срока на акта от данъчните. И като асенчо стана министър, му се е обадил, намекнал е за някои факти и се върна в България. А фактите, не искам и да си ги представям - каква ли гледка се развива между културист и стар заклет ерген, никога не виждан с жена.

 49. 49 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#44] от "Vivian Apostolov":
  Петков има имунитет от 14.10 като кандидат депутат

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  До коментар [#46] от "doctor.no":

  “МВР (Рашков) е започнал проверка на "строящите" се участъци на "Хемус".”

  Тия, дето бяха платени авансово без документи ли? 🙄

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Интересно, и Лозан иска прекратяване не правомощията на Радев??? Тупик, както казват рушняците.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 52. 52 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Кога Киро връща заплатите и командировъчните??
  .. за да няма корупция

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 53. 53 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#46] от "doctor.no":

  готина е новата дъга на софийското околовръстно, отворена вчера. След изборите и Хемус ще стане, още малко търпение. Бойко идва.

 54. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  Престъпниците обикновено искат смяната главния прокурор.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#50] от "Norman Granz":

  Да на терен са и са се разработили яко. Проверяват и по общини отчуждени ли са терените върху които се строи.

 56. 56 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#49] от "doctor.no":

  Айде бе, не знаех това. Но пък разбирам защо Радев го освободи, за да си върже гащите като кандидат-депутат. Много мъжка постъпка. Достойна за "държавници"... И двамцата.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 57. 57 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#53] от "turanagasan":

  Тепърва му почват проверките на околовръстното, ще има да връщат пари строителите, а данчето в сливенския

 58. 58 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#50] от "Norman Granz":

  Това което прави впечатление е оглушителното мълчание от ДБ.
  Разбираме, че все пак ПППП са бъдещите коалиционни партньори или поне такава е била идеята...
  Все пак, какво мислят от ДБ за коалиция с партия, чийто лидер грубо е погазил КРБ ?

 59. 59 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Е, нормално. Това искат всички престъпници.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 60. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#46] от "doctor.no":

  Пореден кьорфишек на живковския следовател.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 61. 61 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#33] от "coy341048611":

  Смяната на Гешев не става с крясъци, заклинания и призиви - става по законен път.Както видяхме др. от ПП нямат уважение към закона.

 62. 62 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 174 Неутрално

  Не виждам какво по-различно предлагат или искат ПП ПП от ДБ. Кирчо и Асенчо яко мимикрия правят на ДБ. Лошото е, че са зелени и изобщо си нямат на идея какво могат да им сипят Гешев, Цацаров и Пеевски на главите.

 63. 63 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 674 Неутрално

  КС обслужи статуквото. Кирил Петков пък е виновен за всичко зло в процъфтяващата ни родина. Борисов с лъжливи изказвания за годността на ваксините Phizer/Biontech руши доверието във ваксинационната кампания. Реакция на прокуратурата, ами липсва. От месеци наред е ясно, че председателят на СГС няма българско гражданство, но за ВСС всичко е точно. Така и не се намери някой прокурор да се самосезира и да разследва как този бивш гражданин на СССР се е сдобил престъпно с български лични документи.
  Абе Киро е виновен, Радев е виновен, а Доган, Борисов и другите две известни прасета са доволни.

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 64. 64 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#44] от "Vivian Apostolov": Петков има имунитет от 14.10 като кандидат депутат
  —цитат от коментар 49 на doctor.no


  Вие все на имунитети разчитате да ви спасяват от възмездието.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#60] от "Alarmstufe Rot":

  няма кьорфишек, или има техника и материали, както е по договор, за който са получили аванси, или няма.
  По БТВ дадоха кадри от дрона на МВР - няма нито техника, нито материали.

  Лошо!

 66. 66 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Смешници.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  Интересно, и Лозан иска прекратяване не правомощията на Радев??? Тупик, както казват рушняците.
  —цитат от коментар 51 на proventuss


  Той затова подполковник Грънчаров вече не харесва Панов.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 68. 68 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#57] от "doctor.no":

  ма тия проверки вече 6 месеца ги слушаме. Колкото повече Рашков и Кацаров са на власт, толкова по-добре за Бойко. Тя държавата се разпада, той багери ще брои. До изборите бизнеса ще получи още една сметка за ток, с 20-30% отгоре на последната. Още старите не са платени. Плюс локдаун, плюс тотален здравен колапс. С това ще се събуди България на 14.11 сутринта.

 69. 69 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#68] от "turanagasan":

  Тия цитати от инструктажа на Пи Ар Севи (22 стр) вече ги четохме в пълен обем, гербаджия ги е дал на Чобанов от БЪРД и са публикувани. Т.е. може да си ги спестите.

 70. 70 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#63] от "Non serviam":

  Бойко руши ваксинацията? Бойко ваксинираше по 25-28000 на ден, Кацаров като дойде първото нещо беше да затвори зелените коридори и веднага спаднахме на 5-6000.
  И сега като се осраха до ушите - Бойко е виновен.

 71. 71 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Айде малко хвърляне на кал по Гешев за отвличане на вниманието от фиаското с гражданството. Толкова сте елементарни и измислени, но пред независимите медии тоя номер винаги минава.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#70] от "turanagasan":

  В инструктажа на Пи Ар Севи пише, че трябва да казвате, че по 40 000 на ден е ваксинирал ББ.

 74. 74 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#72] от "Белият кон на Винету Аристотелов":

  Гледай Каракачанов днес при Цветанка, пяна му излизаше от устата.

 75. 75 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1848 Весело

  Гешев, мъката на платените от червената финансова олигархия, политици.

  Щом тия отново пропяха срещу Гешев, съвсем са се окъкали.

  ПС: Дневниче, тези снимки са неактуални. Въобще вече не са такива бодряци.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 76. 76 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 106 Весело

  Всеки /без статуквото ГЕРБ/ДПС/ иска смяна на Каскетът на Републиката, но последният ще се "опъва до последно"!
  —цитат от коментар 12 на bat_plamen


  Колкото повече се опъва толкова повече ще му влиза.

  Ain't no thing like me, except me!
 77. 77 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#69] от "doctor.no":

  прав си. хвана ме. работя за Севда. Пиша глупости за пари. Тока не поскъпва, пандемията е под контрол, спецов не краде ДДС, асенчо не е запалил инвеститори, КС каза че Киро не е нарушил конституцията. Но ето - ти ме разкри и повече никой няма да вярва на лъжите ми.

 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#44] от "Vivian Apostolov":Да видим, Петков няма имунитет.

  Засега виждаме липси в познанието... Широко афиширано и с апломб. Без имунитет става след искане на Гешев и одобрение от ЦИК

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  "ГД ”Национална полиция” (ГДНП) извършва проверки относно строежа на магистрала ”Хемус”. Те започват от днес със заснемане с дрон на лот 4 и 5. Това съобщи на място пред журналисти директорът на ГДНП главен комисар Станимир Станев.
  Едновременно ще вървят проверки на всички лотове. Те са продиктувани от излязлата в публичното пространство информация и изнесените данни от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова относно изплатените средства за строежа на този участък от магистралата и сключените договори.  "Преведени са 75 милиона лева, от които 72 милиона лева на подизпълнителска фирма за лот 4 и още 91 милиона лева, от които 84 милиона лева са преведени на друга фирма подизпълнител, за следващия лот - 5. За да визуализираме този терен, ще извършим заснемане с дрон и ще направим снимки по протежението на магистралата от 4 към 5 лот", посочи Станев.
  Той добави, че се извършват проверки в детайли относно собствеността на терените и дали са били отчуждени, къде има разрешение за строеж. Ще се проследи цялото движение на паричните средства и тяхното усвояване за съответните дейности, извършени на тази магистрала. Според договорите трябва да има наемана техника и доставка на материали. "Искаме да видим на място къде е техниката и ще проверим къде са материалите", добави Станев. Проверките на лот 4, който е с дължина 26 км, и на лот 5 - 23,2 км, се извършват основно от ОД на МВР - Ловеч.
  Те ще продължат с ускорени темпове и на останалите лотове, като главен комисар Станимир Станев очаква да приключат до няколко седмици, тъй като е ангажиран сериозен ресурс и експерти от всички структури на МВР.
  Най-вероятно на по-късен етап ще се образува и съответното производство. Когато имаме достатъчно данни, ще бъде докладвано и на прокуратурата, каза още главен комисар Станимир Станев."

  Е така обичам да се случват нещата. Днешния ден е добър. Първо отнеха лиценза на Делта Гард, сега подпукаха на Бойко касичките.

 80. 80 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#46] от "doctor.no":

  Материалите са на склад заради очаквани дъждове, техниката е прибрана за обслужване

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 81. 81 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  Само ГЕРБ и ДПС не искат смяната на Гешев. Факт. Защо ли?
  —цитат от коментар 2 на coy341048611


  Защото само ГЕРБ и ДПС са партии на закона. Останалите са партии на мафията.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Весело

  До коментар [#55] от "doctor.no":

  Снимките с дрон законни ли са? Аз незаконни снимки на коментирам?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Весело

  До коментар [#48] от "turanagasan":

  Аха :)) Кога ли гербята са казвали нещо истинско ?:) Сега не си го виждал с жени ?? Да не си снимал в апартамента ? И за твое успокоени , борбата с мръсните пари е приоритет ... и това е съгласувано с ЕС !:)

 84. 84 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#80] от "дерибеев":

  По договор трябва да е на обекта и да се работи.

 85. 85 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Канадеца, преди да иска смени, да каже кой ще плаща, когато уволнените от него го осъдят. От джоба си ли ще покрие всички искове, или ние, от нашите пари, ще трябва да платим за незаконните му действия.

 86. 86 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1848 Весело

  ..........
  До коментар [#65] от "doctor.no":
  До коментар [#69] от "doctor.no":
  До коментар [#73] от "doctor.no":
  До коментар [#74] от "doctor.no":
  ........

  Кутевчеее!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 87. 87 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#50] от "Norman Granz":

  До коментар [#46] от "doctor.no":

  “МВР (Рашков) е започнал проверка на "строящите" се участъци на "Хемус".”

  Тия, дето бяха платени авансово без документи ли? 🙄

  ......
  .......Няма ли накрая траловете на Прокопиев да разберете нещо елементарно? Държавата е платила авансово материали, които ако ги плащаше по сегашните или утрешните цени щеше да плати в пъти повече. Цената на стоманата се вдигна с около 100%, цената на другите материали като бетон, асфалт се вдигнаха с двуцифрено число, но трола на Плокопиев повтаря без да мисли една глупост. То вярно е, че мисленето е вредно за трола на Прокопиев, но чак дотам няма нужда да падате.

 88. 88 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3007 Весело

  Абе голямо възпаление на Герб феновете по гражданството на Петков. Ами ако толкова е погазил конституцията, и него, и Радев, хората ще ги пометат на 14.11. И ще върнат държавника магистралостроител на бял кон или по- скоро джип, че конят ще клекне. Ами ако не стане така, а точно обратното?

 89. 89 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#87] от "Ангел Ангелов":

  е къде е стоманата де? нали трябва да е на обекта. да я покажат строителите,

 90. 90 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1494 Весело

  До коментар [#14] от "AModoMio":Браво, Каскета оттече!
  —цитат от коментар 8 на doctor.no
  До коментар [#14] от "AModoMio":
  Да не стане така първи да оттечете от ПП.

  -
  А! Значи и тоя генетичен феномен е от ППпппп!
  💩
  Да не би да е сам Спец💪в?
  Или 👁️👁️?

 91. 91 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 974 Весело

  До коментар [#80] от "дерибеев":

  За съжаление, част от материалите са съхранявани на открито и са отмити от изненадващите дъждове. Техниката е осигурена на ротационен принцип общо за всички лотове и може да се демонстрира в наличност след едномесечна предварителна заявка.

 92. 92 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#88] от "boevbisser":

  А ти готов ли си да платиш от джоба си, когато всички уволнени от лъжлив Киро, осъдят държавата? Или пак ние, от нашите пари, трябва да плащаме за беззаконията на ОФ носителите на промяната?

 93. 93 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 622 Весело

  До коментар [#39] от "turanagasan":

  А какви "монтажи" са раздадените няколко милиарда на 6-7 фирми от ББР....ако знаеш какво е ББР....а...?
  За повече подробности които мога да ти обесня дай ми адрес и телефон, младежо недоразвит...

 94. 94 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 622 Весело

  До коментар [#85] от "uvtest":

  Точно от твоя дъпъсарски джоб ще бъде...и от джоба на бако ти боко КЮЛЧЕТО....
  Тиквеник...!

 95. 95 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Абе голямо възпаление на Герб феновете по гражданството на Петков. Ами ако толкова е погазил конституцията, и него, и Радев, хората ще ги пометат на 14.11. И ще върнат държавника магистралостроител на бял кон или по- скоро джип, че конят ще клекне. Ами ако не стане така, а точно обратното?
  —цитат от коментар 88 на boevbisser


  И какво ако стане точно обратното и какво общо има едното с другото? Указът за назначението ще стане ли законен, декларацията ще стане ли вярна? Какъв е смисълът от целият дебат/плюнчене, ако единственото, което има значение е, "Да, ама той нали си взе гласовете".

 96. 96 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#81] от "lz2":

  Закона :)) Прекрасно ... не знаех !

 97. 97 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално
 98. 98 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1072 Весело

  Тези, уж образовани момчета, да си съберат парцалките и да ходят да "оправят" Канада!
  Тука номерата им няма да минат!
  А, ако случайно минат, ще завършат с бой, е..... и сръбска музика!

  Палячовци!

  Машини прости, народ неук.
 99. 99 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#93] от "chedeuvre"

  знам че ти е трудно, но помоли някой да ти помогне да разбереш че отпуснат кредит не означава откраднати от Бойко пари.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK