На живо

Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Велко Ангелов, КапиталДневник" следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията се обновява.
Всички служители на Районната избирателна комисия (РИК) в Добрич са под карантина, съобщава Би Ти Ви. Петима от тях са с положителна проба за коронавирус, а останалите осем са поставени под карантина, защото са контактни лица. Така, за да се проведат изборите в областта е необходима нова РИК. За да се случи това обаче партиите, които по право излъчват представители в изборната администрация, трябва да се съберат и да изберат нови членове, а Централната избирателна комисия да назначи нова комисия, като за целта ще има изключително кратко време, тъй като президентският и парламентарен вот е след 4 дни.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кандидат-депутат за фалшиви сертификати

Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Юлия Лазарова

Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала обвинение на кандидата за депутат В. Г. в качеството му на помагач за издаване на фалшиви COVID сертификати за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини. В тази роля в свое разследване "Нова телевизия" засне Величко Георгиев, кандидат за депутат от коалицията "Патриотичен фронт", в която участват НФСБ, БДС "Радикали и БДНС "Целокупна България".


Според събраните от прокуратурата доказателства той е набавял лични карти на хора, които не са ваксинирани и е получил парична сума от 1350 лева, срещу която е обещал да съдейства за издаването на цифров COVID сертификат на ЕС.


Обвиненият не се признава за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения, срещу него е взета мярка "подписка".

Христо Иванов внесе сигнал до прокуратурата за новите снимки от спалнята на Борисов

Сигнал до главния прокурор за публикуваните на 9 ноември снимки в спалнята на тогавашния премиер Бойко Борисов внесе съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. В него той иска проверка за сумите в евро и в злато, които по никакъв начин не могат да бъдат обяснени с тогавашните доходи на Борисов така, както той ги е декларирал в продължение на много години в официалните си декларации, изисквани по закон. Според него е много е важно да бъде изяснен механизмът на правенето на тези снимки, защото "лицето или лицата, които са ги правили, биха били свидетели, които да установят по процесуално ангажиращ начин наличието на тези суми и с това да даде повод за разследване на възможна корупция".


Малко преди лидерът на "Да България" да внесе сигнала си, прокуратурата обяви в кратко съобщение до медиите, че Софийската градска прокуратура се е самосезирала с вчерашна дата за снимковия материал и започва проверка.


Подробности тук

Прокуратурата е завела почти 60 дела за изборни нарушения

Прокуратурата наблюдава 252 преписки и 57 досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес, съобщиха оттам. Казва се още, че 12 преписки и две досъдебни производства съдържат данни за нарушения, касаещи изборите за президент и вицепрезидент, а 240 преписки и 55 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно събрание.
Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Юлия Лазарова


По предложение на СГС главният прокурор е внесъл мотивирани искания до Централната избирателна комисия за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на един кандидат за президент и на двама кандидати за народни представители в изборите.

Борисов: Голямата ни преднина според социолозите кара конкурентите ни да побесняват

Правят ни голяма беля социологическите агенции. Като дават тази голяма разлика, те (президентът и служебното правителство, б.а.) полудяват, озлобяват се. Те са като животни просто. Виждате, ходят мачкат, тормозят, каза днес в Тетевен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той дойде в Тетевен, за да защити кмета на общината, в която ДАНС прави проверка преди дни.


"В нормативната наредба никъде не се говори за резервни части за машините за гласуване" каза Борисов. Във включване във "Фейсбук" той цитира методическо указание от ЦИК до районните избирателни комисии, в което става дума само за смяна на батерии или захранващи кабели, но не и за използване на нови машини, каквито се появиха в склада с вече доставените.


"Нека да обяснят за машините, нека хората се успокоят, да бъде празник. Да не пробутват, че са взели толкова машини повече за кабелчето на батерията", заяви Борисов.

Лозан Панов заподозря подкрепилата го партия, че готви предателство

Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят "угоените паяци" на бившата репресивна машина на комунистическия режим, написа днес във "Фейсбук" кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от формацията, Лозан Панов. Според него предателството ще се изрази в управление съвместно с БСП на Корнелия Нинова, която дала всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната система. Панов пита лидерите на "Демократична България" защо не задават въпроси за проекта на Румен Радев за конституционни промени.


Кандидатът за президент посочва още, че директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов е поискал среща с него и го е информирал, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните актове за неговите доходи и тези на съпругата му. Панов стана обект на серия от данъчни проверки, след като през 2017 г. подаде имуществена декларация само пред Инспектората към Висшия съдебен съвет, но не и пред Сметната палата.

Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Юлия Лазарова


"Терорът върху семейството ми ще продължи. Очевидно го бяха изпратили, за да ме обработи и да стана по-сговорчив с "промяната". Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям", посочва Панов. Той уточнява, че в кавички слага промяната, когато говори за работата на служебното правителство.Подробности тук

Христо Иванов: Можем да изработим сложната формула за бъдеща коалиция

Ние трябва да изработим изключително сложна формула, в която партиите да си намерят мястото, заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по Nova News. Според него, ако формацията получи мандат, може да я изработи и да направи управленска коалиция.
Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Велко Ангелов


Иванов подчерта, че за да се състави коалиционно управление, трябва да има преговори, а не предварителни анонси. И допълни, че "Демократична България" разполага с компетентни кадри, които могат да поемат отговорност. Иванов подчерта, че всякакви предварителни анонси за постове са неразумни.


По думите му в Народното събрание трябва да влязат хора, които да изчистят законодателството, за да се ограничи периметърът от законодателни вратички от типа на инхаус поръчките.

Взети са всички мерки за честен и прозрачен вот, обяви премиерът

Твърденията, че има нещо нередно в подготовката на изборите са само спекулации, които имат за цел да дискредитират изборния процес. Основната цел е да бъдат демотивирани българските граждани да гласуват, каза служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на Министерския съвет. Той допълни, че служебното правителство е взело всички мерки да има честен и прозрачен вот.
Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Юлия Лазарова


Янев призова българите да гласуват. "Надявам се това да доведе до стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи и те да започнат с реформа в съдебната система", допълни още премиерът.

Шест партии в парламента и балотаж за президент според "Тренд"

Според моментните електорални нагласи в новия парламент ще има шест партии - ГЕРБ (22.9%), БСП (15.1%), "Продължаваме промяната" (14.8%), "Има такъв народ" (12.8%), ДПС (10.3%) и "Демократична България" (9.1%). Това сочи последното проучване на агенция "Тренд", направено между 1 и 7 ноември сред 1013 души, поръчано от "24 часа". Според него под парламентарната бариера, но с шанс за представителство, е "Възраждане" с 3.6% и "Изправи се БГ! Ние идваме" с 3.3%. Декларативната избирателна активност за предстоящите предсрочни парламентарни избори е 55%.
Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Юлия Лазарова


Що се отнася до президентските избори - ще има балотаж между двойките Румен Радев - Илияна Йотова, които имат 46.8% подкрепа към момента, и Анастас Герджиков - Невяна Митева (24.4% ). Следват Мустафа Карадайъ - Искра Михайлова (9.9%) и Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе (6.4%). Декларираната активност на президентските избори е малко по-ниска от тази за парламентарните – 53%.

Кирил Петков: Има скрит вот, можем да сме първа политическа сила

"Точно се завърнах от предизборната си обиколка в страната. Това, което ми стана ясно, е, че има един скрит вот от хора, които ни симпатизират, и повярваха, че промяната може да дойде", каза днес пред "Нова телевизия" един от лидерите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков. Според него ключово значение ще има избирателната активност в деня на вота.
Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Георги Кожухаров


Петков посочи, че проучване на формацията показвало реален шанс "Продължаваме промяната" да е първа политическа сила. "Ние взимаме над 50% от допълнителния вот над тесните партийни ядра. Още сме абсолютно вярващи, че може и да сме първи", категоричен е той.


Според последното проучване на "Галъп" за момента "Продължаваме промяната" е трета политическа сила с 13.7%, точно 2 процентни пункта по-малко от БСП и 10.5% ГЕРБ.

Анастас Герджиков: Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже

"Скандалите през последните дни, в които е замесено името на ГЕРБ, са предизборни. По някои от тях вече съм се изказал конкретно. Ако вие имате подобни пари, ще си ги държите ли в чекмеджето - това не ми звучи разумно", каза днес кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ Анастас Герджиков по повод новите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.
Преди изборите: Христо Иванов обяви, че "Демократична България" може да изработи формула за бъдеща коалиция

© Юлия Лазарова


По казуса с машините за гласуване и скандалите около "Хемус" той смята, че трябва да се разбере всичко, което в момента не било факт.


"Сигурен съм, че на втория тур избирателите на ДПС ще гласуват за кандидата, който е срещу Радев, който и да е той", каза още Гердиков.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (413)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Неизбираемият кандидат, тоя ще получи по-малко гласове и от Цецка!

 2. 2 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Весело

  Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже, смята Герджиков - Да, но той не е пожарникар и е прочел повече книги от "Винету".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 3 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 330 Неутрално

  И на мен не ми се вижда разумно да сте кандидат президента на българската мафия. Голям автогол г-н Герджиков. Личи ви колко ви е неудобно от този факт.

 4. 4 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 444 Неутрално

  "Сигурен съм, че на втория тур избирателите на ДПС ще гласуват за кандидата, който е срещу Радев, който и да е той", каза още Герджиков.

  Това показва, че Радев е верния избор!

 5. 5 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Преди изборите: Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже, смята Герджиков
  И на мен ! Особено в чекмеджето на Борисов - полицай и Главен секретар на МВР ! Охраните на Тато и ЦарО ! Струва ми се поредната партенка за онези , които още се доверяват на Бойко Рашков !

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  Много слабо интервю.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  "По казуса с машините за гласуване и скандалите около "Хемус" той смята, че трябва да се разбере всичко, което в момента не било факт."

  Много философско изказване , ама като на дървен философ.

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Любимите партенки на почтените - фотошоп снимки и фейк нюз.
  Затова сме на 112-то място, не за друго.
  Защото тук лъжата се котира, котира се от определени медии.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  направо катастрофално интервю. виктор го изпари.

 16. 16 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Кога го прочетохте , кога размислихте да оплюете един достоен човек като проф. Герджиков и да възхвалявате пРезидента Радев?

 17. 17 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  "Преди изборите: Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже, смята Герджиков
  И на мен ! Особено в чекмеджето на Борисов - полицай и Главен секретар на МВР ! Охраните на Тато и ЦарО ! Струва ми се поредната партенка за онези , които още се доверяват на Бойко Рашков !"

  Какъв Рашков ви гони, вие народа верно го мислите за много прост. Едни 1,5 млд за строителството на магистралата ги няма, а едни милиони се появяват незнайно от къде в нощното шкафче на баш строителя на магистралата, който се оплита какво да каже.

 18. 18 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  - Радев не направи това. Радев не направи онова!
  - вие ако станете президент ще направите ли това!
  - О! Това не е работа на президента!
  - А онова?
  - О! За това си има съответните органи!

 19. 19 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  "Сигурен съм, че на втория тур избирателите на ДПС ще гласуват за кандидата, който е срещу Радев, който и да е той", каза още Герджиков.Това показва, че Радев е верния избор!
  —цитат от коментар 4 на jelezo


  Не съм фен на Радев,но той е в оъти по-добър държавник от тези на ДПС и ГЕРБ,все мафиотски организации подпомагани от Анкара и Москва.

  shlshlshlshl
 20. 20 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Любопитно

  Всяко зло за добро!.......... Добре че има кандидат ректор на водещото висше училище в България . Как иначе ще разберем за дъното на българското висше образование ??? Някой смята ли че този може да бъде "образец" за нещо ??

 21. 21 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Преди изборите: Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже, смята Герджиков И на мен ! Особено в чекмеджето на Борисов - полицай и Главен секретар на МВР ! Охраните на Тато и ЦарО ! Струва ми се поредната партенка за онези , които още се доверяват на Бойко Рашков !
  —цитат от коментар 5 на doroteus


  Пропуснахте автоджамбазин, СИКаджия и треторазрядна мутра.

 22. 22 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Лозан Панов е на балотаж, където ще издуха фуражката. Време е и едните, и другите комунисти да бъдат разкарани.

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#16] от "stedim":

  какво му е достойното?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  За нормален човек е неразумно, но за бандит-примитив е напълно в реда на нещата.
  Иначе Герджиков ще остане в историята като ректор на най-старото висше учебно заведение в България, превърнал се в смокинов лист на срамотиите на една долнопробна мутра.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Е, какво друго може да каже човек в неговото положение?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#24] от "uvtest":

  хихихи. е това е хубав виц. в тая държава всички са май "семпъл в главата човечец".

 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Любимите партенки на почтените - фотошоп снимки и фейк нюз.Затова сме на 112-то място, не за друго.Защото тук лъжата се котира, котира се от определени медии.
  —цитат от коментар 13 на НеКой


  Не е това причината! Причината са многото платени тролове на глава от населението.

 31. 31 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Да се преписва не е разумно, ама илиев си е преписвал, всички са знаели ама са си траели.
  Щото илиев е отличник и е роден около ндк.
  Стара история, казват тежки конституционалисти. От су-то.
  Същите, дето се скъсаха да обясняват големите прегрешения на Кирил Петков с канадското гражданство.

  Такива ми ти ценности в главата герджикова.


 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  Колко много са тия пари на фона на многомилиардните далавери на мутрите у нас ?

 33. 33 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Надявам се, че поне до края на кампанията хората ще запомнят малкото му име и няма да го бъркат с Атанас. Толкоз за харизмата и избираемостта на този човек.
  С извиняването на гнусотията покрай Борисов само излишно се оцапа. Толкова, че после може и да не се върне в университета и да се наложи да се захване с политика. Може Фандъкова да му намери някаква работа и на него.

 34. 34 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Ти се подписа че е само Български гражданин и каза че не нарушава конституци1та, но се оказа че какво той казва и мисли са едни опашати Кирчовизми

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  Толкова ли е сложно да съобрази в какво положение ще се окаже ?

 36. 36 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Ама г-н Герджиков , защо се правите на “улав” ?

  Пари спечелени от престъпна дейност , държат ли се в банка? Как така с премиерска заплата ще спести някой милиони , и то в евро?!
  Хайде малко сериозно да подходим към темата. Разбирам , че трябва да целувате ръката на вожда , ама все пак …..😅

  Преди 32 години започна една промяна , която избуя в невиждан грабеж и то от българи на българи!
  Мутрите и ченгетата станаха бизнесмени,политици,прокурори….
  Нека всеки хубаво си помисли , дали иска Доган,Пеевски,Борисов и тяхните другари по белот да им определят колко да ядат , колко да спят , дали да правят любов със съпругата си и т.н.

  Ама наистина хубаво да си помисли…..мъдрия български избирател.

 37. 37 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Кирил Петков: Има скрит вот, можем да сме първа политическа сила


  Може може

  ама харватски левундери не растат на балканска почва.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 38. 38 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Зависи колко пари имаш, като си милиардер (какъвто Бойко е), половин милион в чекмеджето е като за човек с 2-3000 лева заплата да държи 20-30 лева в джоба си.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 39. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  ,,Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже, смята Герджиков”

  А бе теб кой те пита кое как ти се вижда?
  ГЕШЕВ ДА ЗАПОЧВА С НОВИТЕ СНИМКИ КОИТО СЕ ПОЯВИХА В ПРЕСАТА!

 40. 40 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  "...Ако вие имате подобни пари, ще си ги държите ли в чекмеджето - това не ми звучи разумно" - неразумно е, но е факт. Като няма как да оправдаеш огромните пари, прости си ги държиш под дюшека - несложно съждение, дори за ректора на ректорите, ако не беше зависимо от герб мекотело.

 41. 41 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#1] от "doctor.no":

  Ще ти се ;)

  България, къде е нашия change we can believe in?
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на kam27
  kam27
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Киро Ментата се езхвърля че и си верва ,завалията

 44. 44 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  ГЕРДИКОВ, ВИЖДА ЛИ ТИ СЕ РАЗУМНО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ЗНАЕ КОЯ Е МАТА ХАРИ И БОЙКО ДА С КРИЕ( ВЪПРЕКИ ЧЕ ЗНАЕ КОЯ Е!)?

 45. 45 Профил на me13
  me13
  Рейтинг: 242 Любопитно

  До коментар [#2] от "Незнайко в Слънчевия град":

  А ти чел ли си Винету?...

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#41] от "Gavril":

  Цецка е получила 1 256 485 , Герджика ако отиде на втори тур преко сили 900 000 гласа - ГЕРБ + ДПС

 48. 48 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Ако до изборите спрете да четете вестници и да гледате телевизия може да се самосъхраните и да не изпаднете под влияние на облъчващата пропаганда и агитация.

  кратък
 49. 49 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  https://m.youtube.com/watch?v=4mKOMKoq1D8


  Гледайте Герджиков след 26-тата минута

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Ръководителят на най-голямото висше у-ще в БГ дава обяснения заради една мутра.
  Огромно падение за професора.

 52. 52 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Любопитно

  "Изправи се БГ! Ние идваме" с 3.3%. А, честита баня!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Има скрит ват! Скрит е в софтуера на машинките! Ама дали ЕС ще се върже?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 55. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Защо точно сега, няколко дни преди изборите, се пуска отново този елементарен фейк с чекмеджето? Ами защото "почтените"видяха, че въпреки чегъртането, ГЕРБ отново ще са първи с голяма разлика пред останалите. Защото, намерението им да манипулират резултатите с 400 нелегални машини беше разкрито и ЦИК реши да се брои в 30% от секциите. Затова "носителите на нов морал"прибягват до този кризисен пиар.Добрата новина е, че никой нормален и поне средноинтелигентен човек, не се хваща на въдицата им.

 56. 56 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 308 Весело

  Очевадно има скрите "вот". И Сиела норма мислят така :Д

 57. 57 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Любопитно

  Ако до изборите спрете да четете вестници и да гледате телевизия може да се самосъхраните и да не изпаднете под влияние на облъчващата пропаганда и агитация.
  —цитат от коментар 48 на Мариана Кълвачева


  Аз чета само Дневник, телевизия не гледам.
  Вече съм наполовина глобалист, затоплист, анти-въглен, анти-метан, веган, вакс.
  Така че още малко ще ме затресе шизофренията.
  От друга страна, повече пиша, по-малко чета, така че отлагаме неизбежния край (на глобално побъркване).

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Възможно ли е години наред начело на най-големия и престижен университет в България да е бил човек без чест и достойнство?" - с тези думи Слави Трифонов разкритикува кандидат-президента на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков заради двусмислените му позиции по отношение на протестите и полицейското насилие през 2020 г.

  Трифонов взима повод от изявленията на Герджиков по време на интервюто му за Миролюба Бенатова в предаването "Въпросите" на ТВ1. Председателят на ИТН посочва, че журналистката е поставила "всички важни въпроси" - от незаконния арест на журналиста Димитър Кенаров, през снимките с кюлчетата и пачките в спалнята на Бойко Борисов, до казуса с преподавателя в СУ Стойчо Стойчев, който показваше среден пръст на протестиращите по време на блокадата при Румънското посолство през лятото на 2020 .

  "Но проф. Герджиков се оказа, че не вижда това, което всички виждаме. И предпочете да даде унизителни отговори. Човекът каза, че се съмнявал в автентичността на снимките от спалнята на Борисов, защото “никой нормален човек не си държи парите по този начин”. Човекът каза, че не му станало ясно кои са правите на протестите, щото имало и контрапротести. Не взел отношение за полицейското насилие, защото като ректор не можел да вземе такова отношение.

  Човекът каза още, че не е наложил дисциплинарно наказание на Стойчо Стойчев, защото не искал да прави уволнения заради политически възгледи. Не знаех, че средният пръст е политически възглед. Въобще, струва ми се, че на поставените въпроси фолк певицата Луна би дала по-обективни отговори от професора", пише Трифонов в коментара си във Facebook по повод интервюто.

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  Вместо някакви качествени проучвания, "Тренд" са публикували своите мечти и щения.
  Това по-скоро е жалък опит да се обработва общественото мнение....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#60] от "Храбър":

  Баце ги храни 12 г (друг да е давал пари за социология), как ще му развалят настроението и застрашават кампанията с реални резултати. То и без това социологията не е точна наука,

 64. 64 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  "Възраждане" изпреварило ИБНИ, останалите национал-социалисти от Атака и МВРО са доста по-назад.
  Изглежда, че гратисният период без путински нацисти в парламента скоро ще свърши, ако не на тези, то на следващите избори.

 65. 65 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  Според мен социологическите поръчки не са точни!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 66. 66 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  Надявам се, че поне до края на кампанията хората ще запомнят малкото му име и няма да го бъркат с Атанас. Толкоз за харизмата и избираемостта на този човек.С извиняването на гнусотията покрай Борисов само излишно се оцапа. Толкова, че после може и да не се върне в университета и да се наложи да се захване с политика. Може Фандъкова да му намери някаква работа и на него.
  —цитат от коментар 33 на Smile


  той всъщност е с отрицателна харизма и очаквам скоро баце да пусне някой лайф да замазва положението.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#60] от "Храбър":

  Проучването на Тренд е аналогично с тези на всички останали агенции. ГЕРБ-първи, ДБ-последни, Галева-зад борда. Това е положението.

 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  В интервюто си Герджиков каза три пъти повече, отколкото щеше да каже генерала-президент, отделно - нямаше никакви празни приказки, обичайните за другаря Радев. Естествено, българският народ, и най-вече "умнокрасивите" избиратели, не са узрели интелектуалец от такава класа да ни е президент, президент с когото България щеше да се гордее в цяла Европа, те си искат генерал за президент, генерал за министър-председател, и двамата съветски възпитаници, да управляват страна от ЕС, нещо което го няма в нито една страна от съюза, и е присъщо на африкански страни на дъното на географията...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 70. 70 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Усещането ми е, че Възраждане влизат в парламента.
  И ще са против всички.
  И задачата за съставяне на правителство става още по-трудна (май пак няма да я решат).
  Някои ще го нарекат тюрлю-говеч, само че в крайна сметка - нали така повелява демокрацията. Гласуваш - пращаш или не пращаш твой депутат в Парламента. Какъвто депутат пратиш в Парламента, това ще получиш от него.

 71. 71 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Няма снимка където едновременно боко и пълното чекмедже да са на един кадър ..
  На едната снимка боко спи на други снимки е пълно чекмеджето ..
  Тоест тая къде я евал го снима как спи а преди това му слага пачки и кюлчета ..поне това е което мнение .

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже, смята Герджиков - Да, но той не е пожарникар и е прочел повече книги от "Винету".
  —цитат от коментар 2 на Незнайко в Слънчевия град

  Обаче тук няма нужда от подобни съждения, а от това каква е неговата позиция по казуса и какво би направил той като президент, за да се стигне до истината, каквато и да е тя. А къде е разумно да си държи човек парите и къде не може да се съветва с жена си вкъщи.

 74. 74 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже, смята Герджиков - Да, но той не е пожарникар и е прочел повече книги от "Винету".
  —цитат от коментар 2 на Незнайко в Слънчевия град

  Обаче тук няма нужда от подобни съждения, а от това каква е неговата позиция по казуса и какво би направил той като президент, за да се стигне до истината, каквато и да е тя. А къде е разумно да си държи човек парите и къде не може да се съветва с жена си вкъщи.

 75. 75 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Защо точно сега, няколко дни преди изборите, се пуска отново този елементарен фейк с чекмеджето? Ами защото "почтените"видяха, че въпреки чегъртането, ГЕРБ отново ще са първи с голяма разлика пред останалите. Защото, намерението им да манипулират резултатите с 400 нелегални машини беше разкрито и ЦИК реши да се брои в 30% от секциите. Затова "носителите на нов морал"прибягват до този кризисен пиар.Добрата новина е, че никой нормален и поне средноинтелигентен човек, не се хваща на въдицата им.
  —цитат от коментар 55 на uvtest

  Щото бабичките пред блока и този път забравиха да питат рашко за доказателства, затова същият им пуска нова дъвка за корегата.
  Утре, помни ми думата, ще е нещо друго, например интервю с "очевидец" как през 2004-та година Борисов е минал на червено.

 76. 76 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Любопитно

  Защо точно сега, няколко дни преди изборите, се пуска отново този елементарен фейк с чекмеджето? Ами защото "почтените"видяха, че въпреки чегъртането, ГЕРБ отново ще са първи с голяма разлика пред останалите. Защото, намерението им да манипулират резултатите с 400 нелегални машини беше разкрито и ЦИК реши да се брои в 30% от секциите. Затова "носителите на нов морал"прибягват до този кризисен пиар.Добрата новина е, че никой нормален и поне средноинтелигентен човек, не се хваща на въдицата им.
  —цитат от коментар 55 на uvtest


  Средно интелигентните са дефицит по нашите ширини.
  Парадоксалното е, че много българи смятат народа ни за най-умен и най-красив от всички.
  Интересното е, че всъщност сме горе долу равни на останалите.
  Но има разлики в дистрибуцията.
  Докато при останалите народи има много красиви и много грозни екземпляри и относително малко нормални, при българите и българките сме горе долу усреднени.

  При интелекта е точно обратното!
  Докато при другите народи има равномерна дистрибуция, където всички са горе долу на един хал, при българите има или изключително интелигентни, или изключително прости, но относително малко нормални.

 77. 77 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  И на мен "не ми се вижда разумно" това с парите в чекмеджето. Колко може да побере едно чекмедже?! Виж, в чували си е по-друго. За един ден 60 млн прибираш.
  Прав си Герджиков! Т'ва чекмеджето си е мижава работа.

 78. 78 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Най-евтини в България се оказаха "интелектуалците". Всяка мутриа, бандит, олигарх може да си напазарува цяла торба "интелектуалци" и "общественици", които да го обслужват по всякакви възможни начини.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Давам безплатна идея на някой карикатурист да нарисува проснатия на леглото Борисов покрит с одеяло , на което е изобразен Грджиков.

 82. 82 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#62] от "Smile":

  "Този човек е олигофрен "

  И помисли си само, такъв човек пак, отново и за кой ли път, да бие на избори "умните , красиви и почтени" политици. На къде отива този свят!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 182 Неутрално

  ХАРВАРД е люпилня за неомарксити и социлистически либерали!

 85. 85 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  До коментар [#71] от "keepwalking":

  Как се вкарват тези пачки и кюлчета в охранявана сграда ? И къде ги е скрила, че Борисов не ги е видял преди това ? И основният въпрос ,защо Борисов и досега не казва името на персоната, която е била с него ?

 86. 86 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Любопитно

  До коментар [#55] от "uvtest":Не е фейк. Истинско си е и за първите снимки Бойко си призна. Това май си го забравил. Снимките са само за напомняне какво леке е той. Толкова, че дори не внимава като си вика момиченца на повикване. Иначе си държи пищова на нощното шкафче и сладко спинка докато го снимат. Добре, че не ѝ е хрумнало да го гръмне с този пищов, а само го е снимала. Този човек е олигофрен - работил е в службите, големият мачо, а не може да спазва елементарни правила за безопасност.
  —цитат от коментар 62 на Smile


  Глупости! Признал си е, че са го снимали.
  За парите в шкафчето не е признавал.
  Освен това, от ВСИЧКИТЕ снимки, нови, стари, още по-стари, няма НИТО ЕДНА с пачки, на която да съвпадат чаршафите и възглавниците със такава, на която го има и Боко.
  Има и такава, със снимана мъжка ръка.
  Т.е. всичките с пачки са снимани Боко като го е нямало.
  Е, колко ще е трудно да се поставят и пачки и презервативи и пистолети, да се снимат, и после да се приберат обратно.
  И кой държи милиони в нощното си шкафче, да няма място един аналгин или салфетки да си сложиш. Защо не в гардероба, или сейф, или нещо с някакъв ключ, долап ако ще да е.

 87. 87 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 821 Весело

  До коментар [#69] от "hamiltonf":

  Ако един кандидат не може да направи коремното и двайсе лицеви, не ми го хвали. Чеп за зеле не става. Ние сме народ на мачовци, освен това сме доказани умници, трябва ни президент мачо, умен, колкото средностатистически Ганьо. Ако използва и пролетарска символика, вдигнат юмрук например, значи той е човека.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#6] от "НеКой":
  "Абе Лозан Панов участва ли още на изборите или ДБ го забравиха?"

  Ти за това не се кахъри. Гледай си само Герджиков. Щели да го "подкрепят" и от ДПС. Те там е истината - ГЕРБ + ДПС. Както обикновено, нали?

 90. 90 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Герджиков се размечтал за втори тур,мале,мале.Радев на първи тур още!!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Кирил Петков: Има скрит вот, можем да сме първа политическа сила
  Ама къде е скрит кире? В софтуера на машинките ли?

 94. 94 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Пешо Барбадоса и Киро Канадецо са като два огледални образа!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Не му се виждало ,, разумно “…
  На мен изобщо не ми се вижда разумно МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ДА ДОПУСНЕ СПАЛНЯТА МУ ДА СТАНЕ БАРДАК, КОЙТО ДА СЕ ГЛЕДА ОТ ЦЕЛИЯТ НАРОД

 97. 97 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "Ние взимаме над 50% от допълнителния вот над тесните партийни ядра. Още сме абсолютно вярващи, че може и да сме първи".

  "Не се радвай на малко прасенце, не знаеш каква свиня ще стане."
  По-кротко с очакванията. Но има две приоритетни обстоятелства:
  1. Млади, образовани, работливи и компетентни хора са манна небесна за политическия хоризонт.
  2. Вопиюща е нуждата от съвършено нови лица в политиката и парламента. Досегашните отегчават и отвращават.
  Ако все пак си струва да отбележим и трето, то е, че Президентът Румен Радев дойде с максимата "Да изметем статуквото!" В края на мандата си той е на път да я реализира. Сега е моментът за всички нас, които желаем промяната.

 98. 98 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 516 Весело

  "Анастас Герджиков: Не ми се вижда разумно толкова пари да стоят в чекмедже" - Нали? По-разумно ми се вижда да се разпределят по равно в жабките на два Мерцедеса...

 99. 99 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Кирил Петков: Има скрит вот, можем да сме първа политическа силаМоже можеама харватски левундери не растат на балканска почва.
  —цитат от коментар 37 на diq55699032


  На балканска почва най-добре растат тикви

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK