Правителството (не)възможно: какво сближава и какво разделя партиите

Правителството (не)възможно: какво сближава и какво разделя партиите

© ДневникЩе има ли правителство след изборите на 14 ноември?


И според партийните заявки, и по мнения на анализатори след третия за годината парламентарен вот трябва да се състави мнозинство за редовно управление на страната, но всичко зависи от резултатите от гласуването, компромисите, които партиите са готови да направят и червените линии, които няма да бъдат пресечени.


От последните дни преди изборите, се потвърди единият от обсъжданите в политическите среди сценарий, че този път ГЕРБ ще се опита да направи правителство и да се върне във властта. Лидерът на партията Бойко Борисов обяви в последния ден на кампанията, че е готов да номинира дори несвързан с партията премиер, който да си избере министри и да има правителство поне за шест месеца. Той е готов да преговаря и с ДПС за такъв кабинет. От своя страна партията със завърналия се в кандидат-депутатските листи санкциониран за корупция по "Магнитски" Делян Пеевски, също обяви, че този път на всяка цена ще има правителство и ще го направят старите партии, ако "формациите на промяната" не успеят (по думите на зам.-председателя Йордан Цонев). В тази комбинация, която не е изненада, ще се търси обаче и трета партия и въпросът е дали БСП ще влезе в такъв кабинет и как. Това ще зависи и от мястото, което левицата получи след гласуването (последни прогнози четете тук).
От друга страна т.нар. партии на промяната се готвят да преговарят за коалиция веднага след като има резултати от изборите. На "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се гледа като основата на такава и дори се обсъжда възможността те да сформират обща парламентарна група, с която могат да получат и първия мандат (връчва се на най-голямата такава). Към тях би се присъединила според всички изказвания на лидерите й и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", ако влезе в Народното събрание. Най-силната им пресечна точка е борбата с корупцията и разграждане на досегашния модел. Но по прогнозни данни дори и да са трите, гласовете им няма да са достатъчни за мнозинство. Затова ще трябва да преговарят с "Има такъв народ" и с БСП или с поне една от двете (в зависимост от броя депутати). Но и тези преговори няма да са лесни, защото още на този етап има разминавания и за позиции в бъдещия кабинет, и за политики. Макар че с някои нюанси, повечето от тези партии имат близки виждания за разрешаване на здравната криза, съдебна реформа, промени в сферата на образованието, политиката на доходите и др.


Кой с кого би работил


Първият опит за съставяне на правителство в 47-ия парламент се очаква да е на ГЕРБ-СДС (освен ако не бъде сформирана по-голяма парламентарна група), която според всички проучвания е първа политическа сила. Засега реализирането на мандат от бившите управляващи изглежда, че ще бъде неуспешно, тъй като според заявките единствено ДПС би подкрепила такова правителство.


В сряда (10 ноември) зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов не изключи движението като възможен партньор, но обяви санкционирания за корупция от САЩ по закона "Магнитски" кандидат за депутат Делян Пеевски като "деликатен момент". В четвъртък (11 ноември) лидерът Бойко Борисов каза, че ако резултатите са такива като прогнозните, ще предложи отдалечен от ГЕРБ премиер, който да може да преговаря с всички и да предложи отговорно правителство. В петък сутрин (12 ноември) той вече посочи, че би бил "тип Лозан Панов", като уточни, че не е говорил с него. Но от цялото тв участие на Борисов се разбра, че той ще се опита да направи правителство на всяка цена и да го представи като по-независимо (отказа да го нарича "експертно").


Лидерът на ГЕРБ представи като "естествени съюзници" - "Демократична България" и "Продължаваме промяната", което те отхвърлиха с определения като "целувка на смъртта" (Христо Иванов) и "подигравка с политиката" (Кирил Петков) (повече по темата - тук).


Председателят на БСП Корнелия Нинова избегна в четвъртък конкретен отговор на въпроса дали партията ѝ е готова да подкрепи кабинет на ГЕРБ, за да не се стигне до нови избори.


Така че ГЕРБ поне предизборно изглежда остава "в изолация" и няма да успее да намери достатъчно подкрепа за кабинет.


Ако вторият мандат е за "Продължаваме промяната", която според някои проучвания е втора сила, се очаква опит за съставяне на правителство с "Демократична България" и останалите партии на протеста - "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", ако влезе в парламента, но такова трудно би могло да има без подкрепата на БСП, ако се съди по резултатите от проучванията. Новата формация твърди, че иска да има "мнозинство на почтените" от 121 депутати, които да подкрепят правителство и реформи.


Ако вторият мандат обаче е за БСП, правителство също трудно би имало, макар и заявките на Корнелия Нинова от тази седмица, че ще направи всичко възможно за съставяне на кабинет при прозрачни преговори за програма с новите партии, тъй като решението на БСП изключва ГЕРБ и ДПС като партньори (тя обаче не отговори какво ще направи, ако няма парламентарно мнозинство без ГЕРБ и ДПС - бел. авт.). "Демократична България" вече заяви, че няма как да подкрепи кабинет с мандата на левицата, а "Има такъв народ" я нарича "партия на статуквото" и също е спорно дали би дала подкрепа. Условие за подкрепа на правителство на партията на Слави Трифонов е въвеждането на електронното гласуване.


Третият мандат отива при избрана от президента политическа сила.


Ако се съди по прочуванията и заявките към момента, правителство с подкрепа на т.нар. партии на протеста и "Продължаваме промяната" би могло да има, но е нужна и подкрепата на БСП. В техните приоритети има и прилики, но и доста различия.


"Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" се разминават и за номинацията на Кирил Петков за участие в бъдещо правителство. Според партията на Трифонов той няма място в него заради казуса с гражданството му. Самият Петков се вижда в изпълнителната власт, а в петък - другият лидер на най-младата политическа формация Асен Василев обяви, че неговият колега Петков ще е предложението им за премиер. Останалите потенциални партньори още не са реагирали на тази номинация.Коронавирусът и накъде в здравеопазване


Освен персоналния състав на бъдещото правителство, потенциалните партньори ще трябва да преговарят и по политики.


Предизборно повечето партии явно критикуват служебното правителство за въвеждането на т.нар. зелен сертификат за вход за дейности на закрито, макар и да не предлагат алтернативни решения за намаляване на заболеваемостта от коронавирус. Голяма част от политическите формации подкрепят ваксинацията.


Според ГЕРБ, която е най-явен критик на новите мерки, трябва да се прави ударна ваксинация на 50-60 хил. души на ден, както и да се изплащат 1000 лв. на месец на всички медицински лица на първа линия. За ваксинация се обявяват и от "Демократична България", и от "Продължаваме промяната", но без да е задължителна. В програмата на новата формация е записано, че трябва да се проведе интензивна кампания за информиране на последствията от преболедуване на COVID-19 с цел вземане на информирано решение за ваксинация. В редиците на "Има такъв народ" и БСП има и скептици на тема ваксини. От "Изправи се.БГ! Ние идваме!" искат по-добра организация на ваксинирането. От ДПС също има призови за ваксинация, но партията не е публикувала подробна предизборна програма.


В програмите на политическите формации има обещания за реформи в здравеопазването и по-високо заплащане. Бившите управляващи от ГЕРБ обещават в края на 4-годишния мандат средната брутна заплата в сектор "Здраве" да бъде 6000 лв. за лекар, 4000 лв. за медицинска сестра и 2000 лв. за санитар. БСП отново обещава да премахне статута на търговски дружества на болниците и да осигури достойно заплащане на труда в сектора.


Сред предложенията на "Продължаваме промяната" са осигуряването на бърз достъп (до 60 минути след възникването на ситуация) до качествени болнични услуги из страната чрез необходимата техника като линейки и хеликоптери, електронно здравеопазване и въвеждане на здравно досие. За електронно здравеопазване се обявяват още от "Демократична България", и от "Има такъв народ".


"Демократична България" обявява за своя най-важна политическа задача спирането на кражбите и злоупотребите с парите за здраве чрез реформи. От "Има такъв народ" се обявяват за демонополизация на здравната каса. Същата идея от години предлага и ДПС. В програмата на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" се предлага спазване на принципа "парите следват пациента", както и намаляване на доплащането в брой в здравната система, повишаване на публичните разходи за здравеопазване и контрола върху изразходването им. ГЕРБ предлага и скринингови програми за превенция на рак.


Създаването на Национална детска многопрофилна болница е част от програмите на ГЕРБ и "Демократична България" и се подкрепя и от "Продължаваме промяната".


Съдебна реформа, но с различия


Закриването на специализираните съдилища и прокуратури вероятно ще е първият опит за съдебна реформа и в новото Народно събрание, макар и времето да не стигна на предишните два парламента за тази промяна. Закриването се подкрепя от "Демократична България", "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и принципно от БСП. Досега ГЕРБ и ДПС правеха всичко възможно реформата да не мине през парламента.


Предсрочно прекратяване на мандата на действащия главен прокурор Иван Гешев е приоритет и на т.нар. партии на протеста и най-вече на "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Подкрепа за смяната на Гешев е условие на "Продължаваме промяната" да води разговори с ГЕРБ, като лидерите на новата формация смятат, че само така може да се пребори корупцията, а в програмата им е предвиден дебат за премахване на концентрацията на надзора за законност от ръцете на главния прокурор или алтернативно - за премахване на фигурата на главния прокурор. Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви отстраняването на Гешев като приоритет на партията си в отминалия вече парламент. След искания на социалисти и лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви за оставката на Гешев.


Въпреки заявките смяната е трудна, тъй като изисква конституционна промяна (т.е. мнозинство от поне 180 депутати) или решение на Висшия съдебен съвет (ВСС), в който Гешев има силна подкрепа. В платформата на ГЕРБ е посочено само, че ще се работи за механизъм за разследване на главния прокурор. От ДПС не обявяват промени в съдебната система.


За смяна на съдебния съвет настояват и четирите нови формации, но при различни условия. Според предизборната програма на "Има такъв народ" трябва да се премахне квотата на Народното събрание, докато "Демократична България" настоява квотата да остане, но да се избира с квалифицирано мнозинство. "Продължаваме промяната" иска промени в структурата на ВСС, като се вземе предвид мнението на Венецианската комисия.


Различни посоки имат партиите за другите промени в сферата на правосъдието. Според БСП реформата трябва да включва съдебен контрол на дейността на главния прокурор, реформа на антикорупционната агенция, лична имуществена отговорност за длъжностните лица, от чиито действия страдат граждани.


"Продължаваме промяната" също предлага кадрови и функционални промени в антикорупционната комисия, както и иска по-широк кръг прокурори да имат компетентност за разследване на корупционни престъпления от държавни служители и лица с имунитет. Формацията иска конституционни промени за главния прокурор след дебат. "Има такъв народ" предлага главният прокурор да се избира пряко и да може да се отзовава. "Демократична България" иска изцяло нови правила за избор и освобождаване на тримата големи в съдебната власт, по-кратък мандат на главния прокурор (5 вместо 7 години), лустрация и гражданска законодателна инициатива, като промените изискват поправки в Конституцията. Предлага се главният прокурор да се назначава и освобождава от президента по предложение на Народното събрание с мнозинство от три пети от всички депутати, или поне 140. Ограничаване безконтролната власт на главния прокурор и премахване на фигурата на Великото Народно събрание са сред идеите в платформата на "Изправи се.БГ! Ние идваме!". От ГЕРБ посочват само, че са готови на промени в Конституцията за независима и прозрачна съдебна система и искат да има индивидуална конституционна жалба.


Всичко, което трябва да знаете за изборите 2 в 1 - четете тук.


Образованието винаги е важно


Предизборно образованието е приоритет за всички партии, а някои от тях предлагат и промени в учебните програми. ГЕРБ обещава оптимизиране на учебните програми с цел намаляване на фактологията и освобождаване на време за формиране на умения. И в училищното, и във висшето образование "Демократична България" предлага преминаване към компетентностен модел на обучение, който представлява структури от свързани знания, умения и нагласи. Предложението на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" е опростяване на учебните програми и преминаване към дигитално съдържание.


ГЕРБ обещава средната учителска заплата да е над 125% от средната за страната, а основните заплати на преподавателите в системата на висшето образование - над 140%. И от "Продължаваме промяната" предлагат същото увеличение на учителската заплата, от БСП - тя да над средната, а от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" - да продължи да се увеличава.


БСП иска делегираните бюджети да бъдат премахнати, а финансирането към частните училища - спряно. Предлагат се още безплатни детски ясли и градини. Oт "Продължаваме промяната" предлагат качествено образование за всяко дете чрез финансиране на принципа "Парите следват качеството", какъвто иска и "Има такъв народ". Предложението на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" е достигане на разходи от 4.5 % от БВП за образование.


Мандатност на училищните директори предлагат и от "Продължаваме промяната", и от "Има такъв народ". В програмите им има съответно прилагане на обективни критерии за кариерно израстване на учителите и атестиране.


Доходи, данъци и пенсии


Без промяна в данъците за физическите лица или най-много въвеждане на необлагаем минимум - това са предложенията на партиите, свързани с данъчната политика. ГЕРБ и "Продължаваме промяната" не желаят промяна на плоския данък от 10% върху доходите, но бившите управляващи обещават пилотна програма за данъчни облекчения за млади хора.


В предизборната платформа на БСП, която преди подкрепяше необлагаемия минимум и дори прогресивното подоходно облагане, има нова идея - необлагаеми 500 лв. за работещите родители на всяко дете. За необлагаем минимум колкото минималната работна заплата са "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", а в "Демократична България" също има мнения, че такъв от 500 лв. може да бъде въведен като антикризисна мярка.


Партиите подкрепят влизането на България в еврозоната, но да е планирано и да има разяснения.


Всички обещават увеличаване на доходите. Според ГЕРБ през 2025 г. минималната работна заплата може да е 1000 лв., като още от 2022 г. - 720 лв., а средната - 2000 лв.. Още преди година БСП предлагаше минималния доход да е поне 800 лв.. Предложението на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" е в края на мандата минималната заплата да е 1250 лв. Според "Демократична България" за един мандат средната заплата може да стане 2400 лв. "Продължаваме промяната" обещава подобряване на бизнес средата и инфраструктурата, за да може да има инвеститори и в по-малките региони. Никой не иска промяна на корпоративния данък от 10%.


Макар и предишният парламент да увеличи пенсиите със средно 12.5%, като повиши коефициента за стаж от 1.2 на 1.35, БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" продължават да предлагат преизчисляване на всички пенсии - първата спрямо осигурителният доход от 2018 г., а втората - спрямо този от 2016 г. Според "Демократична България" за един мандат средната пенсия може да стане 1000 лв. ГЕРБ също предлага поетапно увеличение и средна пенсия от 750 лв. за един мандат, а "Продължаваме промяната" - определяне на минимални социални стандарти.


За бизнеса и енергетиката


Целенасочена подкрепа за дигитализация на бизнеса е обещание и в предизборните платформи и на ГЕРБ, и на "Демократична България", и на "Продължаваме промяната". Бившите управляващи обещават 195 млн. лв. за подпомагане на технологичните компании за въвеждане на цифрови системи и умения и обслужване на бизнеса "на едно гише", а "Демократична България" предлага до 50 хил. лв. от държавата за дигитализация и декарбонизация на фирма при 50 на сто собствено финансиране. Обединението обещава и 2 млрд. лв. чуждестранни инвестиции на година, както и реформа в регулаторите.


За стимулиране на бизнеса "Продължаваме промяната" предвижда преход към кръгова икономика, намаляване на отпадъците и ресурсна ефективност, както и по-добри инфраструктура и транспорт в и до останалите градове. Новата формацията предлага завършване на магистралите "Хемус" и "Струма", което е приоритет и за ГЕРБ, но и изграждане на пет моста на над Дунав и три тунела под Стара планина.


Повечето партии обещават зелен преход в съответствие с т.нар. зелена сделка. Същата тема е "гвоздеят" в приоритетите на ДПС в последната година. "Има такъв народ" предлага доктрина за балансирана политика в областта на енергетиката и природния газ, както и запазване на ядрената енергия в енергийния микс на страната. БСП отново защитава изграждането на АЕЦ "Белене".


"Продължаваме промяната", "Демократична България", ГЕРБ, БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" се обявяват за модернизация на комплекса "Марица изток" и запазването на работните места. Според "Демократична България" там е нужен преход от въглища към производство на зелена енергия, зелен водород, електроцентрали на зелен водород и системи за съхранение на енергия.


Още за енергийните политики - тук


За Северна Македония и политиката навън


Освен традиционните обещания за евроатлантическа ориентация на страната, в програмите на партиите са засегнати и отношенията между България и Северна Македония, както и европейската интеграция на западната ни съседка. Бившите управляващи подкрепят позицията, че страната трябва да се присъедини към ЕС, но като изчисти спорните въпроси със София. Според БСП тези въпроси трябва да бъдат разрешени при последователно отстояване на националните ни интереси.


"Продължаваме промяната" се обявява за постигане на задоволително разрешение на спора със Северна Македония чрез добронамерени преговори с краен резултат записване на македонските българи заедно с другите народи в конституцията на Северна Македония и премахване на оскърбителни определения за българите от учебните програми. Според "Демократична България" трябва да има конкретни предложения от българска страна с цел преодоляване на блокажа в преговорите на Северна Македония с ЕС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Как навсякъде в ЕС се разбират за коалиция и то партии, толкова различни, само тука всеки е велик и не иска другите. Ако и този път стане така, в следващия парламент ще са само ГЕРБ и ДПС.

 2. 2 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Агенти на ДС, комунисти и Ен…ри -вън.

 3. 3 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 62 Неутрално

  През целият преход БСП е имала верни слуги. Най-основната и най-страшна, която дори ги застрашава е ДПС. Тя беше създадена от БКП, за да ѝ бъде верен помощник в разграбването на България. Всичко започна със съдии комунисти в Конституционния съд, които одобриха създаването на турската партия. После дойде Бизнес блока на Жорж Ганчев и Евророма на Цветелин Кънчев. След това НДСВ на "царя". Дойде времето на мършите от АТАКА и Бареков, а сега са ДБ и Възраждане. Новото в само за новопоявилите се на този свят глупаци, които се хванаха на старите комунистически номера.

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Старите ортаци ГЕРБ и ДПС пак ше са в изолация. Правителство няма да има.

 6. 6 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1540 Разстроено

  Да правят някакво, ако ще и Киро канадеца да е Премиер. Може ли този хаос с цени и без бюджет да продължава. Ще е трагедия.

 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Любопитно

  Само се замислете от всички тези политици горе на картинката някои са вече 16-17 години( да не и повече в политиката)…
  Ами това което си мисля е че трябва да понесат ОТГОВОРНОСТ и ВИНА че са направили държавата най-бедна в Европа…
  Как я мислят?
  Нека всеки от тях си направи сметката какво положително направил?

 8. 8 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Правитеелство с мандат на ГЕРБ няма да има,

  В случай ,че ПП е втора сила, правителство ще има

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 9. 9 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Около 3 млн души сме работещите ,а МРЗ ни е 320€.
  ЗАХВАЩАЙТЕ СЕ ЗА РАБОТА ДАМИ И ГОСПОДА!

 10. 10 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Никога нямаше да знаем какво сближавало и разделяло партиите

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 11. 11 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Това което ги сближава и това което ги разделя е едно и също нещо.

  Сближава ги борбата за кокала. Разделя ги как да разделят баницата. :)

 12. 12 Профил на Шиши и Буци младоженци
  Шиши и Буци младоженци
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#4] от "Hristov":

  Никаква измама няма. И аз искам ДБ и ПП да сформират обща група или параментарна обща коалиция за да имат мнозинство при преговорите.

  България има СПЕШНА нужда от правителство и работещ парламент, а не от полюциите на Сценаристите как "всички с маскари".

 13. 13 Профил на fcd54650897
  fcd54650897
  Рейтинг: 20 Разстроено

  Фирма Сиела, доставяща машините за гласуване, е свързана с Пеевски:

  https://www.mediapool.bg/yanevageit-darzhavata-umishleno-zagubila-arbitrazhno-delo-za-btk-v-polza-na-delyan-news255752.html

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/11/10/4278136_spored_cvetan_vasilev_peevski_e_bil_pomolen_da_napusne/

  https://www.monitor.bg/bg/a/view/veselin-todorov-ot-siela-blagodarenie-na-g-n-peevski-dojde-svetyl-den-za-bylgarskoto-knigoizdavane-211532

  Има ли наивници които верват, че случаен играч може да спечели обществени поръчки за машинно гласуване и то години наред?

  Случайни ли са предизборните циркове с появяващите се допълнителни машини, обвиненията от ГЕРБ и неадекватните и противоречиви обяснения на Сиела или са координирана атака за дискредитиране на изборите?

  А опитите на Сиела да провали и предишните избори с отказа ѝ да достави допълнителни машини на разумна цена, което доведе до директни преговори между ЦИК и производителя, на търговски спор ли се дължеше или също бяха целенасочени?

  Дали желанието на ГЕРБ и ДПС за ръчно броене на всички разписки с обяснението, че така ще се провери дали изборите са честни, не е димка, целяща да прикрие друга изборна фалшификация?

 14. 14 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Правитеелство с мандат на ГЕРБ няма да има,В случай ,че ПП е втора сила, правителство ще има
  —цитат от коментар 8 на nessarox


  Възможно е обаче ще е на 1001 компромиса и едва ли ще изкара до лятото. Влизаме в политическа нестабилност, която ще продължи доста дълго време.

 15. 15 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#14] от "realguru":


  Е да ама компромиси с мафията няма как да правим…

 16. 16 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1565 Весело

  В една оргия.. Работиш с тоя които е най близо.. Но в краина сметка всички там правят нещо мръсно... Няма особена разлика.. Някои са по порочни от други, но всички са там, за да участват в оргията доброволно :)))

  Не ви ли писна да търсите девствени в тая оргия ? :)))

 17. 17 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  До коментар [#4] от "Hristov":Никаква измама няма. И аз искам ДБ и ПП да сформират обща група или параментарна обща коалиция за да имат мнозинство при преговорите. България има СПЕШНА нужда от правителство и работещ парламент, а не от полюциите на Сценаристите как "всички с маскари".
  —цитат от коментар 12 на Шиши и Буци младоженци


  Сумарно правят 25% от депутатите. Горе долу колкото ГЕРБ.

  Ако не се коалират с ГЕРБ, остават ИТН и БСП - нито Слави, нито Нинова ще им играят по свирката.

 18. 18 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1575 Весело

  През следващата година партията "Продължаваме Изборите" печели първо място !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 19. 19 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1565 Весело

  Ако искате някаква реална промяна...

  Ще дам пример....

  Примерно децата ви да са по образовани..
  Съберете се там организирайте се, изръсете малко наемете учители и си направете мини училище, където имате пряк контрол над това, което се учи, колко и тнн.. Бас хващам, че това което влачат 12 години може да го събереш в 4, като добавиш вместо много ненужни неща и малко практични умения, като примерно даването на бърза помощ :)))

  Не звучи като много, но ако всички направят така и поемат контрол над развитието на децата си пряко.. Тея деца ще израстнат с повече инструменти и знания да променят нещо и най малкото ще са грамотни информирани и няма да се хващат на евтини политически номера..

 20. 20 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Правителство ще има !!!
  Герб + БСП с не официална подкрепа от ДПС.
  ПП и ДБ ще издухат супата 😊

 21. 21 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1815 Весело

  Възможно е обаче ще е на 1001 компромиса и едва ли ще изкара до лятото. Влизаме в политическа нестабилност, която ще продължи доста дълго време.
  —цитат от коментар 14 на realguru


  Е , самият Борисов каза, че ще направи компромис с ДПС в името на стабилността.

  Лично аз предпочитам 1001 компромиса / според Вашите думи /, пред компромиса на Борисов

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 22. 22 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  дори се обсъжда възможността те да сформират обща парламентарна група, с която могат да получат и първия мандат

  Партенка. Правилникът на НС е този, който ще забрани това, както бе досега.

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#21] от "nessarox":


  Той Борисов по-добре да каже коя е Мата Хари

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#4] от "Hristov":

  Ти си имаш чалгари! Защо се косиш?! Бъди търпелив и може да ти се отвори парашута да си един от астронавтите! :-)

 25. 25 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  В общата снимка са вкарали пак Мая Манолова. Ако е вярно, няма да има правителство. Пенсионерите да се готвят да ги купуват пак. Или да им помагат, обърках се вече.

 26. 26 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#25] от "nema_labavo":


  ..те и пенсионерите са на изчезване в тая пандемия…

 27. 27 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ramon Asvalda":


  Ако искате някаква реална промяна... Ще дам пример....Примерно децата ви да са по образовани..Съберете се там организирайте се, изръсете малко наемете учители и си направете мини училище, където имате пряк контрол над това, което се учи, колко и тнн.. Бас хващам, че това което влачат 12 години може да го събереш в 4, като добавиш вместо много ненужни неща и малко практични умения, като примерно даването на бърза помощ :)))Не звучи като много, но ако всички направят така и поемат контрол над развитието на децата си пряко.. Тея деца ще израстнат с повече инструменти и знания да променят нещо и най малкото ще са грамотни информирани и няма да се хващат на евтини политически номера..
  —цитат от коментар 19 на Ramon Asvalda


  Това, което си описал се нуждае от "местно самоуправление" и тотална промяна на данъчната политика, като вместо 10 %, 90 % от данъците остават на местно ниво, а не отиват в София. Да, ама това няма да го бъде никога. Политиците няма да се откажат от преразпределянето на средствата. прекалено е сладко.

 28. 28 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1815 Весело

  До коментар [#21] от "nessarox":Той Борисов по-добре да каже коя е Мата Хари
  —цитат от коментар 23 на Resurrection


  И той не знае точно коя е , не е една само .

  А има и семейни в цялата порнография

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 29. 29 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Или правителство без влиянието на шишковците или избори до дупка. Мисля, че това е ясно на всички.
  Боко вече е изчегъръан. Остава да се направи същото и с Гешев и България ще се превърне в едно по-хубаво място за живеене.

 30. 30 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Весело

  До коментар [#27] от "stargate":

  И тогава поговорката ще бъде на ,,голо чекмедже- чифте пищови”😂

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#14] от "realguru":

  "Влизаме в политическа нестабилност, която ще продължи доста дълго време."

  Ами не гласувайте за ГЕРБ, БСП, ИТН, ДПС и ще имаме политическа стабилност!

 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Весело

  До коментар [#28] от "nessarox":


  Нищо де. Няма да им пишем имената. Само на снимка да ни ги покажат 🤣

 33. 33 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 873 Неутрално

  РАДЕВТА зима ще сближи хората пред празните хладилници.

 34. 34 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  Щом не трябва да се гласува за едната партия на Радев итн защо да гласуваме за другата партия на Радев ПП ?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Казаното от Борисов за номиниране на "несвързан с партията премиер" е партенка, като предложения от Герб проект за нова конституция.

  Целта е да се предизвикат коментари от мисирките и партийните талибани (за това колко отговорни са ББ и герб) и евентуално да се привлекат гласове от пасивните избиратели (неталибаните), които гледат с добро око на компромисите и практичните решения.

  Партенката, естествено, няма да се реализира. Никой не иска да прави правителство само за 2-3 месеца до следващите извънредни избори.

  В този смисъл и тези избори ще са загуба на време и ресурси и ще предизвикат разочарование сред повечето хора.

 37. 37 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1830 Весело

  До коментар [#14] от "realguru":"Влизаме в политическа нестабилност, която ще продължи доста дълго време."Ами не гласувайте за ГЕРБ, БСП, ИТН, ДПС и ще имаме политическа стабилност!
  —цитат от коментар 31 на vassilun


  Беше по-лесно да му кажеш за кой да гласува :)

 38. 38 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Весело

  До коментар [#37] от "nema_labavo":


  😆

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#20] от "МиГ-29":

  Много е вероятно ГЕРБ и БСП да се гушнат и то под ръководството на ДПС! Помним една целувка уста в уста на Орлов мост и как Станишев каза, че или Пеевски става шеф на ДАНС, или правителството на Олигархски пада! А за връзките на ГЕРБ с ДПС мога да дам много повече примери!

 40. 40 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#6] от "stoiank":

  "Да правят някакво, ако ще и Киро канадеца да е Премиер. Може ли този хаос с цени и без бюджет да продължава. Ще е трагедия."

  Ако си мислиш, че Кирчо ще оправи положението, значи си много наивен!!! Та нали целия хаус започна точно от него!?!?!?

 41. 41 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Ако няма брутална манипулация Възраждане вземат почти двуцифрен резултат.

 42. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#37] от "nema_labavo":

  "Беше по-лесно да му кажеш за кого да гласува."

  Не искам да се бъркам в избора на хората! :-)

 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 45 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#21] от "nessarox":

  "Е , самият Борисов каза, че ще направи компромис с ДПС в името на стабилността."

  Стига с тия измишльотини в стил Рашков!!! НИКОГА Борисов не е казвал такова нещо!!! Каза, че ще търси подкрепа от ПП и ДеБъ!!!

 45. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  До коментар [#41] от "Billy Pilgrim":

  "Възраждане вземат почти двуцифрен резултат"

  Нещо като 00 ли?

 46. 47 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  "Ами не гласувайте за ГЕРБ, БСП, ИТН, ДПС и ще имаме политическа стабилност!"

  😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

 47. 48 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1830 Весело

  До коментар [#43] от "vassilun":

  Е колко да се бъркаш, само казваш за кой да не се гласува.

 48. 49 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#27] от "stargate":

  Ти какво предлагаш ? Да чакаме да дойде някои да ни спаси ?..

  Все ще идват хора дет ще държат промяната на въдицата, а след като бъдат избрани ще се правят, че не съществувате до другите избори :))) Ако искаш нещо качествено, трябва си го направиш сам, щот си заинтересован, сина или дъщерята ти да са грамотни и компетентни.. За държавата е по хубаво да са функционално грамотни, но иначе пълни невежи и наивни идиоти :))) Естествено, че ако държавата регулира образованието, то няма да е качествено.. В полза на държавата е да има повече тъпи хора.. Но не прекалено тъпи... Трябва да могат поне да пишат и да се подписват и да гласуват..

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 52 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1175 Любопитно

  Страно присъствие на фотоса,на долния ред,от ляво на дясно - №4!
  Нов Светослав Илчовски ли ще има?Измислени герои,за пари и власт готови на ВСьО!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 52. 53 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Защо слагат партия Средна европейска класа, която издигна Киро за депутат :), че и за премиер в “промяна”!? Нали до вчера бяха в управляващата коалиция!?

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#45] от "galina georgieva":

  "Каза, че ще търси подкепа от ПП и ДеБъ!!!"

  Ама те го отсвириха като прокажен! Така и трябва, де! Не може да се преговаря с корумпета!

 55. 56 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Как навсякъде в ЕС се разбират за коалиция и то партии, толкова различни, само тука всеки е велик и не иска другите. Ако и този път стане така, в следващия парламент ще са само ГЕРБ и ДПС.
  —цитат от коментар 1 на Роси

  ===
  Не звучи зле. Няма да има нужда от коалиции и всичките драми около сформирането им ще ни бъдат спестени. Ще имаме една управляваща партия и една опозиционна - просто и ясно.
  В същото време ще имаме много извън парламентарни опозициионни партии - демек, политическия живот няма да загуби своята пъстрота.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 58 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#12] от "Шиши и Буци младоженци":

  Пълна измама е това..Ако бяха решили да имат обща група, да се бяха явили заедно..Това е опит да се краде мандат, вместо да се получи на избори.Но от Кирчу и Кокорчу е повече от очаквано..Се пак са измамници по манталитет.

  Sic transit gloria mundi
 58. 59 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Да правят някакво, ако ще и Киро канадеца да е Премиер. Може ли този хаос с цени и без бюджет да продължава. Ще е трагедия.
  —цитат от коментар 6 на stoiank


  ===
  Ти почакай кирчо и кокорчо да ти направят бюджет и да управляват па тогава да видиш хаос какво означава

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 59. 60 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1483 Любопитно

  До коментар [#8] от "nessarox":

  И с кого ще го направят този кабинет от ПП, Нес?

  Sic transit gloria mundi
 60. 61 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  ПРЕКРАСНА НОВИНА!!!!
  ЦИК са решили 100 % преброяване на разписките от машините в България и в чужбина 👏👏👏👏👏👏
  Единствено хората на ДеБъ и Мая са били против!!!
  БРАВО!!!!!!

 61. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#50] от "Моа Преател Тайпи":

  До сега поне не съм чула партията на Слави да се е компрометирала с нещо. Я с погазването на Конституцията, а с корупционни сделки или тем подобни.
  Надявам се обаче ако нямат мнозинство( защото допускам че отново няма да имат…) поне да се коалират с ПП, ДБ и ИСНИ

 62. 63 Профил на anti vaxxxer
  anti vaxxxer
  Рейтинг: 1905 Весело

  Преди малко разбрах, че пак има избори в неделя
  https://www.youtube.com/watch?v=XnJEAGgUNzE

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 63. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 65 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#64] от "Моа Преател Тайпи":


  Не бяха купили лицензирани версии

 65. 66 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Радевата зима чука на вратата
  Българина прост ще му яде главата

  Но на БКП трябва патерица
  Подкрепа ще даде жълтопаветната левица

  Джендъри и русофили
  Дружбата си са скрепили.

  Поема Ляво и Ляво

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 68 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1381 Любопитно

  Не мога да разбера на базата на какво „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ са вкарани в този „материал“! След тези избори, те ще се преименуват на „Седни си.БГ! Ние си отиваме“! Но по същество: Баце пак ще изработи тези, дето нонстоп врещят, че е прост, а той все ги бие на избори. Интересно те какви са тогава? Баце ще разговаря една седмица с други партии, ще предложи правителство и нов премиер, а след това, понеже знае много добре как партиите на „подмяната“ са се наточили да влязат този път във властта и няма да го подкрепят, леко ще се отдръпне и ще ги остави да си направят правителство и да се наиграят. Дали ще могат е друг въпрос, защото на предишните не им стигнаха два парламента да си направят такова.

  Сега много зависи и от това кой ще е на второто място, за да вземе мандата. И Кирчо, и стрина Курна, който и да е от тях, ако получи втория мандат, ще бере големи ядове, докато състави правителство. Да казвам ли какви ще бъдат претенциите на ДеБъ, ИТН и БСП, ако Кирчо вземе мандата? А да споменавам ли тези на ДеБъ, ИТН и Кирчо, ако БСП вземат мандата? Мисля, че не е нужно, защото дори и човек със слабо въображение се досеща, на базата на театрото, което се разигра в предишните два парламента, какви крясъци, врещене и вой ни очакват! Но да предположим, че съставят правителство. Колко време му давате? Два месеца? Три? Аз му давам не повече от четири месеца – декември, януари, февруари и март, през които ще си спомните за зимата на Виденов, а тези, които не я помнят, ще я изпитат на собствения си гръб! Тогава ще видите в действие такива кражби, такава корупция, такива назначения на, меко казано, неспособни хора, че ще плачете с глас за Баце и на следващите избори той ще се върне на бял кон, бяла „жипка“, бяла камила или бяла акула – по избор! Само наблюдавайте как „правителството на промяната“ ще реши здравната и икономическата кризи, ще се справи с инфлацията, ще ни представи в Брюксел и другаде! Господ да ни е на помощ! Боже, помози!

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 72 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  А последната кикимора на плаката горе от чий зор пак я навряхте там?
  Да и видим мутренската физионимия за последно.

 72. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  "дори се обсъжда възможността те да сформират обща парламентарна група, с която могат да получат и първия мандат (връчва се на най-голямата такава)"Тоест, още в началото ще си послужат с измама..Що ли не се учудвам, като имаме КирчУ и Кокорчу в наличност...Само че, другари харвардци, това е най-сигурният начин никой от останалите формации да не ви подкрепи...Да крадете мандат е нещо, което се очаква от вас, но не е нещо, което останалите ще приемат.
  —цитат от коментар 4 на Hristov  Как ще крадат мандат, като мандатът ще бъде даден на ИТН - нали ни убеждаваше, че на есенните избори « Дългия ще отвее всички « … ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 74 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#40] от "galina georgieva":
  Не вярвам някой да може да оправи положението, докато ние самите не си променим ценностната ни система. Но по-добре някакво правителство, отколкото без. Смятам, че влизаме във фундаментален проблем с тока и без работещ кабинет фалитите ще са като домино. В момента хората не го оценяват, но горе долу е все едно от 01/12 бензинът да стане 10 лева…. От друга страна гледам сериозен натиск от някой посолства, така че ако успее да стигне 10-15% ще е чудо ако не е той. Което е жалко, ГЕРБ бяха немски проект, тези са задокеански, дано след тях най-накрая се появи местен.

 74. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  До коментар [#6] от "stoiank":"Да правят някакво, ако ще и Киро канадеца да е Премиер. Може ли този хаос с цени и без бюджет да продължава. Ще е трагедия."Ако си мислиш, че Кирчо ще оправи положението, значи си много наивен!!! Та нали целия хаус започна точно от него!?!?!?
  —цитат от коментар 40 на galina georgieva  От Петков не започна целия хаУс, а отваряне на очите с факти и доказателства .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 76 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Има три основни приоритета за България в момента:
  1. Правосъдие
  2. Здравеопазване
  3. Образование
  За тези приоритети няма ляво и дясно, няма сини червени пембени...Която партия саботира съставянето на правителство в този момент, се превръща в съучасник на мафията герп/депесе и на следващите избори изхвърча. Която партия посмее да подкрепи мафията герп/депесе ще предизвика, огромна политическа и социална нестабилност.

 76. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Ако няма брутална манипулация Възраждане вземат почти двуцифрен резултат.
  —цитат от коментар 41 на Billy Pilgrim  Ако « Възраждане « вземат почти двуцифровен резултат, пиши ме космонавт за полета, който ни обеща чалгаря- простак от Учиндол .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 78 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Радевата зима чука на врататаБългарина прост ще му яде главатаНо на БКП трябва патерицаПодкрепа ще даде жълтопаветната левицаДжендъри и русофилиДружбата си са скрепили.Поема Ляво и Ляво
  —цитат от коментар 66 на rdb41527334


  Тея плочки в кенефа ти на нищо ги направи. Чисти си хубаво кафявото под ноктите, че болниците са пълни.

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Мая а защо е в листа със снимките - ква се явява тя мутреска там ?

 80. 81 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Майче ма, кой ти каза да сложиш тая снимка, мязаш на осемдесетарска кypва на слънчака
  —цитат от коментар 79 на uq


  Хакни си ена злобарка и щи мине

 81. 82 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#79] от "uq":


  Аре сега, барнало се е бабето като за последно, че после само по палатки пред парламента ще влиза

 82. 83 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Няма АБСОЛЮТНО никакво значение какви са обещанията к програмите на партиите.

  Има значение какво ще наредят Решетников/Путин и Байдън/Сорос на подопечните си партии....

 83. 84 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#29] от "Големи яйца:)":

  От как чегъртате от промяна в цената на тока парното и храните друга не съм видял....

 84. 85 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3344 Неутрално

  Асен Василев обяви, че неговият колега Петков ще е предложението им за премиер.

  Ааа не, почтен Кире премиер ного ми идва

 85. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3344 Неутрално

  Асен Василев обяви, че неговият колега Петков ще е предложението им за премиер.

  Ааа не, почтен Кире премиер ного ми идва

 86. 87 Профил на xnn15596995
  xnn15596995
  Рейтинг: 33 Неутрално

  По професия съм ИТ инженер. Живея в Дюселдорф и скоро ставам на 40 год. Любима песен: Iggy Pop - Real Wild Child. След почти 20 години кариера на 3 континента се научих да не ми пука. Дори в бизнес средите има политика и субективен фактор. Това което ме интересува е хората да си повярват. Искам настоение и желание. Да не се оставяме да ни манипулират. Да не се оставяме просто да живеем. Да не се оставяме на съдбата. Живота е един и е кратък. Няма веме за униние. Или ще си го направим сами, или... На кратко, бачкане и по-малко оплакване. Няма начин да не успеем.

 87. 88 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Това не са парти а 100% банди без програми.Те не позволяват да се появи истинска народна партия и народни вождове.Не очакваите добър живот при тех.Само Пиночет може да ви спаси като ги изтрепа до един.

 88. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK