Половината от вота в София е за "Продължаваме промяната" и "Демократична България"

Половината от вота в София е за "Продължаваме промяната" и "Демократична България"

© Юлия ЛазароваПочти половината от гласувалите в София - 43% са подкрепили "Продължаваме промяната" (28%) и "Демократична България"(15%). Това показват данните на "Алфа Рисърч" за гласуването според типа населено място.


Вотът за управлявалата доскоро партия ГЕРБ е почти равномерно разпределен в страната независимо от големината на населеното място, но партията на Борисов все пак получава най-силен вот в малките градове - 28%. Там най-голяма подкрепа среща и БСП - 23%.


Гласуващите в областните градове са останали с най-много доверие към "Има такъв народ" - 11% от всички са подкрепили партията на Трифонов.

При вота за президент Румен Радев получава най-голяма подкрепа от хората от малките градове, където за неговата кандидатура гласът си са дали 55%, следвани от хората в областните градове с 54% за него и София - 47%.


Анастас Герджиков събира най-много от вота в София - 32%, следван от този в областните градове - 29%.


За Лозан Панов са гласували предимно хора от София - 10%, а Мустафа Карадайъ са подкрепили 32% от хората в селата.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK