На живо

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

Избрано от редактора
След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Стоп кадър/Вторият ден след изборите донесе и втора лидерска оставка в партия, част от следващия парламент. Определяйки резултата като катастрофален от председателския пост в БСП ще се оттегли Корнелия Нинова. Тя ще продължи да изпълнява ролята си до провеждането на конгрес през януари следващата година.


Победителите в изборите от "Продължаваме промяната" проведоха първи срещи с ръководствата на БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Те бяха определени от съпредседателя на новата партия Кирил Петков като конструктивни. Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" в оставка, пък заяви, че между двете формации няма съществени разлики.


Междувременно Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от президентските избори на първи тур. Единственият дебат преди балотажа между Румен Радев и Анастас Герджиков ще е в четвъртък и е организиран от националната телевизия.
"Дневник" проследи актуалните новини от изборите за парламент и президент. Вижте всичко най-важно в хронологията.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" в опита им за съставяне на кабинет. В профила си във "Фейсбук" той написа, че ще направи всичко, каквото зависи от него, за да бъде направено редовно правителство.


Днес Кирил Петков и Асен Василев проведоха първи срещи с представители на "Има такъв народ", БСП и "Демократична България" за сформиране на коалиционно управление.


"Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите - "Продължаваме промяната". Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат. Казах им директно, че ще направя всичко възможно, разбира се - всичко, което зависи от мен и от "Има такъв народ", за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят", написа


Премиерът не вижда вина в служебния кабинет за изборния резултат на БСП

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Велко Ангелов


Премиерът Стефан Янев отхвърли обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, която днес подаде оставка, че служебния кабинет има вина за слабия резултат на левицата на изборите. БСП остана на четвърто място с малко над 10% от вота, а представянето на партията беше определено като катастрофално от Нинова.


Тя посочи няколко причини за представянето на БСП - вътрешната опозиция, служебния кабинет и инициативния комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. Тя дори посочи победителите в изборите "Продължаваме промяната" като "новата президентска партия", която отнела 10-15% от вота за БСП.


В интервю за "Нова нюз" Янев казва, че според него заслугата на неговия кабинет за победата на "Продължаваме промяната" е индиректна и е благодарение на дейността на двете поредни служебни правителства, в първото от които част бяха Асен Василев и Кирил Петков.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която днес подаде оставка като председател на партията, обяви пред Би Ти Ви, че вече е провела разговори със съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Тя уточни, че срещата е била с цел съставяне на общо коалиционно правителство. Нинова уточни, че за сформирането му задължително ще има подписан документ и срещу заявената подкрепа на БСП левицата ще иска да има свои министри в кабинета.


"Събира ни това, че трябва да има работещ парламент, редовно правителство, обсъдихме и антикризисните мерки. Говорили сме за общите неща, не за различията. Те говорят какво искат да направят, а аз им казах как да го постигнат. Кои закони да се променят. Оптимистично съм настроена за бъдеща коалиция, но има много работа", заяви Нинова.

Анастас Герджиков отрече лично да е запознавал съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков с държавния глава Румен Радев. По-рано през деня достигналият до балотаж кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ, обяви, че той е помогнал двамата да се запознаят. Пред Би Ти Ви Герджиков уточни, че Петков и Радев са се запознали по време на събитие, на което съпредседателят на "Продължаваме промяната" е представлявал Софийския университет, на който Герджиков е ректор.


Той все пак уточни, че би подкрепил всеки един кабинет, защото за страната е важно да има редовно правителство. По думите му, ако стане президент, би работил с всяка партия.

Избирателната комисия още не е готова с окончателните данни от президентските избори

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Георги Кожухаров


Централната избирателна комисия (ЦИК) все още не може да обяви окончателните резултати от президентските избори на първи тур защото все още чака документи от районите на Пловдив-град и Пловдив-област. Това заяви говорителят на администрацията Цветозар Томов.


По думите му на данните от двата района трябва да бъде направено т. нар. повторно въвеждане. То се прави за контрол при допуснати грешки. "Това се прави с анализ на несъответствията, при които двама членове на ЦИК проверяват всеки протокол, в който има разлика между първото и второто въвеждане на данните", обясни Томов.


По закон срокът за обявяването на официалните данни от изборите за президент и вицепрезидент на първи тур е днес (16 ноември) до полунощ.


Избирателната комисия трябва да смени или ремонтира около 50 машини преди втория тур на президентските избори. "Ако стане така, че наличните свободни машини, не са достатъчни, за да се извършат всички поправки за втория тур, може да вземем решим в малка част от секциите, в които е работено с две машини, но са гласували малко избиратели, да се изтегли едната машина", заяви Цветозар Томов.

"Продължаваме промяната" започна преговорите за кабинет с предложение за коалиционно споразумение

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Юлия Лазарова


Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев са провели днес срещи с ръководствата на "Има такъв народ", БСП и "Демократична България", обявиха те пред репортери след последната за деня - с дясното обединение. На тези срещи е било уточнено, че ще се водят разговори по политики и как точно ще протекат преговорите, за да завършат с подписване на коалиционно споразумение. Постигнато е съгласие да се организират срещи, в които да участват представители ("най-добрите специалисти" по думите на Петков) и на трите партии и след това от тях да излезе програма с дати за изпълнение.


"Всяка една от партиите осъзнаваше колко е важно да има правителство и че процесът е важен, а не да се влиза в спор", каза Кирил Петков, който оцени, че има възможност за "конструктивен диалог".


"Този път говорихме да покажем как може да се направи правителство.

Не са обсъждани имена на потенциални министри, а единственото обсъждано име е това на Иван Гешев


Христо Иванов

Той отбеляза, че въпреки, че е в оставка, тази вечер ще поиска мандат от Националния съвет на "Да, България" за водене на преговори за кабинет.


Петков определи всички срещи като много конструктивни и че всички са пристъпили с желание този път да се сформира правителство.


Съдът отхвърли жалба на Манолова срещу броенето на разписките

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Георги Кожухаров

Върховният административен съд е отхвърлил жалбата на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" срещу паралелното броене на всички контролни разписки. Това обяви чрез изявление във "Фейсбук" лидерът на организацията Мая Манолова, която вчера представи аргументите си пред съда. Официалното решение на магистратите обаче все още не е публикувано на интернет страницата на Върховния съд.


Вчера бе отхвърлена такава жалба и от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.


Манолова обяви и пълна мобилизация на структурите на движението в подкрепа на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Тя призова всички български граждани да гласуват, "за да не позволим на Борисов през Герджиков да се върне във властта".


Двамата отиват на балотаж в неделя, а междувременно в четвъртък вечер ще влязат в дебат в ефира на БНТ.

Искането за оставка на Нинова не било позиция на комитета, издигнал Радев, а на негови членове

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Цветелина Белутова, Капитал


"Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент, не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия", пишат от него в позиция, изпратена до "Дневник".


По-рано днес на пресконференцията, на която Корнелия Нинова обяви оставката си като председател на БСП, тя съобщи, че членове на комитета са изпратили писмо на "Позитано" 20 с искане за оставката ѝ, като им предложи да не се занимават с партийно строителство, а да "си гледат балотажа".


"Инициативният комитет включва над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност. Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност", пише още в съобщението до медиите.

Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация "Продължаваме промяната" вече са започнали и се провеждат и в този момент. Това съобщи за БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.


"Днес говорим с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме", казва той.


Корнелия Нинова, председател в оставка на БСП, потвърди участието в преговорите. Засега от "Има такъв народ" отказват коментар, а от "Демократична България" са заявили пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на "Продължаваме промяната".

Бивш председател поиска оставката и на цялото ръководство на БСП

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Юлия Лазарова


"Не само Корнелия Нинова, но и цялото ръководство на БСП, което докара нещата дотук, трябва да поемат отговорността за резултатите на партията от изборите и да се оттеглят", заяви пред БНР Михаил Миков, бивш лидер на социалистите. По-рано днес Нинова обяви оставката си, но ще бъде председател на партията поне до пленум през януари. За възможните сценарии пред партията четете тук.


Той посочи, че години наред е имало предупреждения от органи и хора в БСП, че партията върви в грешна посока, но те не са били чути.


"Бодрячески се твърдеше, че това е верният път - засилване на авторитаризма в БСП, разчистване на враговете с партиен билет, губене на идейния облик и политическа всеядност на БСП. В крайна сметка - ето го резултатът, който иначе вярно дава представа за състоянието на БСП", каза Миков.


По думите му в БСП има разделение между хората, което трудно ще се преодолее.


"БСП е достатъчно обезличена идейно. Това го показва и днешното ѝ поведение - преди да е издигнала ясните политически позиции, очертаващи облика ѝ на лява партия, тя е склонна да влезе на всяка цена в преговори за управление", каза той.


Миков определи "Продължаваме промяната" като добре режисиран десен политически проект, който няма да доведе до промяна.


"Може да се смени персонажът Бойко Борисов, но няма да доведе до промяна в политиката, която засяга мнозинството от българските граждани, 90% от които са работещи хора, защото само 10% са работодатели и самонаети", смята Миков.


Бившият лидер на БСП подчерта, че никога не е говорил и работил в подкрепа на "Продължаваме промяната", за което е бил обвиняван като част от т.нар. вътрешна опозиция в БСП.

Татяна Дончева: Излъчвахме неприязън помежду си, липса на единна кампания и послание

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Велко Ангелов


"Не знам доколко грубо и доколко меко сме излъчвали откровената неприязън между част от водещите лица на коалицията, доколко сме излъчвали липсата на единна кампания и единно послание", такъв следизборен анализ направи пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Формацията остана извън 47-ото Народно събрание. Според нея на коалицията е липсвала ясна физиономия и "онова, което прави истинско цялото". В нея участват още "Единна народна партия" на Мария Капон, както и гражданското движение на Мая Манолова и съвместното на Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.


За заявенaтa взаимна подкрепа с "Продължаваме промяната" Дончев каза, че това не е дало резултат, тъй като нормалният избирател гласува за доминиращата политическа формация и си казва, че щом са в добри отношения, ще избере големия. Така тя не е изненаданa от резултата на "Изправи се БГ! Ние идваме!".


"Трябва да принизим очакванията. Съставът на парламента е доста дилетантски, защото, като извадиш двамата водещи хора и ги сложиш в правителството, не знаеш какво остава в Народнот събрание. Освен Кирил Петков и Асен Василев, не знаем нищо за другите лица, които ще са в парламента", каза Дончева.


Прогнозата ѝ е, че изходът от ситуацията ще е свързан с резултата от втория тур на президентските избори:


"Кашата продължава. Смятам, че никой няма решение за изхода от ситуацията това решение ще идва бавно и мъчително, ще бъде свързано с изхода в неделя. Не мисля, че на Румен Радев му е сигурна победата. Има сериозни шансове, но има и подводни камъни. А в зависимост от този изход, нещата могат да получат всякакъв развой".

Радев и Герджиков ще проведат един дебат преди балотажа

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Дневник

Eдинственият дебат между участниците в балотажа за президент Румен Радев и Анастас Герджиков ще бъде организиран и излъчен от БНТ. Той ще бъде в четвъртък (18 ноември) от 20 часа, съобщават от националната телевизия. Допълват, че дебатът ще обхване важните за обществото теми, в които основна роля играе президентската институция.


По-рано днес Анастас Герджиков заяви, че е имал информация, че дебатът ще бъде в ефира на трите национални телевизии, но щабът на Радев го е ограничил до една, за да се види от по-малък брой хора.


В предизборната кампания Румен Радев не участва в нито един дебат, въпреки многобройните призиви на Герджиков и Лозан Панов. След първия тур той заяви, че не е искал да приоритизира никого, а не е имало как да проведе дебат с всички участници в президентския вот.

ГЕРБ отново е най-предпочитатана партия в софийския квартал "Факултета", а ДПС печели повечето гласове в пловдивската махала Столипиново. Това показва проверка в протоколите от секциите по тези места, качени на страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК).


ГЕРБ и ДПС продължават да водят в резултати в секциите, в които живее предимно ромско население, въпреки че се забелязва спад в подадените гласове. Резултатите са сходни с тези от вота през юли, когато беше регистрирана ниска избирателна активност, подобна на тази в страната.


Подробности можете да прочетете тук.

Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Лили Тоушек


Корнелия Нинова подава оставка като председател на БСП, съобщи тя на пресконференция. До провеждане на конгрес на партията през януари тя ще остане начело на социалистите. Нинова каза, че поема цялата отговорност за резултатите от изборите, които определи като "катастрофални". Посочи, че група в партията иска оставката ѝ, но симпатизанти я подкрепят. За нея е изненада, че оставката ѝ е поискана от служебния кабинет чрез говорителя му Антон Кутев. Също така е изненадана, че социалисти, членове на инициативния комитет за издигане на Румен Радев, също искат оставката й. Предложи им да не се занимават с партийно строителство, а да си гледат балотажа.


"Поемам цялата отговорност и не обвинявам никого. Вината е само моя и тя е, че мълчах, когато трябваше да говоря и да казвам истината. Мълчах в името на това партията да има единство, да изглеждаме авторитетни и да помагаме на президентската кампания. Това е моята вина и аз я поемам, като подавам оставка като председател на БСП", каза Нинова.


Нинова добави, че вътрешнопартийната коалиция в БСП е поддържана през годините от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


Нинова обяви, че БСП приема поканата на "Продължаваме промяната" за преговори за правителство и реализирането на такова ще е приоритет.


Според данните ѝ формацията на Кирил Петков и Асен Василев е отнела между 10 и 15% от гласовете за БСП.


Подробности можете да прочетете тук.

"Дневник" излъчва на живо пресконференция на БСП.

"Възраждане" обвърза изпълнението на приоритетите си със съществуването на държавата

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Юлия Лазарова


Ако не се реализират приоритетите на "Възраждане" до 10 г. България може да е изчезнала като държава. Това заяви на пресконференция лидерът на седмата формация в 47-ото Народно събрание Костадин Костадинов. Ако обаче партията реализира приоритетите си, страната до 10 г. щяла да бъде световен пример за развитие.


Той се оплака, че от две години тече репресивна кампания от органите на държавната власт заради позиции по COVID епидемията. Припомни и искането на прокуратурата партията да бъде заличена. Сравни ситуацията с историческите събития от 40-те години на 20 век.


На пресконференцията за пореден път бе повторено, че "Възраждане" е против въвеждането на еврото и "зелената" сделка.

За БСП - София представянето на изборите е катастрофално, а съществуването на партията - заплашено

Калоян Паргов

© Цветелина Белутова, Капитал

Калоян Паргов


Изпълнителното бюро на БСП - София оценява получените резултати на БСП на предсрочните парламентарни избори на 14-и ноември като "катастрофални".


"Смятаме, че в момента реално е заплашено бъдещото съществуване на партията, тъй като тя се превръща в ненужна политическа сила. Необходими са радикални реформи и кардинални промени, които да оздравят БСП, да определят бъдещето на левите, социалистическите идеи у нас. Това е жизненоважно както за БСП, така и за България. Предстои ни много работа, която трябва да осъществим в условията на тежка епидемиологична криза, на икономически и социални противоречия, на раздирано от разногласия общество, на търсене на път и посока, на унизено национално самочувствие", пише в позиция на организацията. В останалата част от текста се засвидетелства подкрепа към Румен Радев за втори президентски мандат.


Председателят на БСП-София Калоян Паргов поиска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова неведнъж след изборите на 11 юли.

Освободеният от ареста кмет на Сандански твърди, че е бил натопен

Задържаният по сигнал за купуване на гласове и впоследствие освободен без обвинения кмет на Сандански Атанас Стоянов заяви, че е бил натопен. В колата на кмета от ВМРО бяха открити пликове с 2 240 лева и списъци с имена и населени места. От прокуратурата обаче казват, че на този етап не са събрани доказателства, няма и свидетели, които да потвърдят, че кметът е участвал в схема за купуване на гласове.


"Оказах пълно съдействие на проверката на полицията. В хода на нея учудващо за мен в колата ми бе намерена чужда вещ, с която нямах нищо общо. Плик, в който се оказаха определена сума пари. Тази проверка продължава все още. Според мен тя е меко казана странна и целенасочена. Само във вчерашния ден в полицията са извикани около 120 души, които са били в списъците. От тях нито един не е потвърдил съмнението, че съм въздействал с някаква материална облага за гласуване за определено лице или партия", заяви Стоянов пред Би Ти Ви.


Допълни, че ще търси правата си в съда във връзка с ареста, който по думите му е незаконен. Заедно с него, за 24 часа, бяха задържани също кметът на село Склаве и друг мъж от същото село

Преференциалният вот на парламентарните избори отново сработи и в 47-ото Народно събрание ще има депутати, избрани с лични гласове. Най-много преференции са реализирани в листите на ГЕРБ-СДС, "Демократична България" и "БСП за България', а в листите на "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Възраждане" няма размествания заради личен вот, показват изчисления на "Дневник" на база на данните на Централната избирателна комисия.


Подробности можете да прочетете тук.

В "Демократична България" имат разминавания с "Продължаваме промяната" за начина на постигане на политики

Калановски (вдясно) е общински съветник от "Демократична България"

© Юлия Лазарова

Калановски (вдясно) е общински съветник от "Демократична България"


"Предстоят разговори. С колегите от "Продължаваме промяната" нямаме съществени различия около политиките, по-скоро имаме разминаване в начина за постигането им", коментира пред "Нова нюз" Веселин Калановски, член на изпълнителния съвет на "Да, България", част от коалицията "Демократична България".


"Изборните резултати са крайно неудовлетворяващи, европейското поведение беше отговорността да бъде поета", коментира Калановски. Вчера лидерът Христо Иванов обяви, че той и цялото ръководство на партията подават оставка.


"Тепърва предстоят анализи за причините, довели до лошите резултати. Вероятно фактор е и недобре отправено послание към избирателите ни. "Продължаваме промяната" като всяко ново движение, е взело от нашите гласове. Голяма част от нашите привърженици пък не са гласували изобщо. Ръководството на партията пое отговорността. Сега ще търсим начини за коалиране, защото България има нужда от правителство", обясни Калановски.

Според зам.-председател на БСП оставка на Нинова ще попречи на преговорите за правителство

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Юлия Лазарова


"Не съм убеден, че ако хвърлим партията във вътрешнопартийна криза с пряк избор, ще бъдем достатъчно мотивирани и авторитетни на предстоящите преговори за съставяне на правителство. Продължавам да смятам, че Нинова дава всичко от себе си и изведе БСП на нов път", заяви зам.-председателят на партията Атанас Зафиров пред "България он еър".


На трети поредни избори левицата губи гласове. При близо 100% обработени протоколи от ЦИК партията печели 10.26% от гласовете. Вчера Кристиан Вигенин обяви, че се оттегля от позицията на оглавяващ предизборния щаб.


"Актът на Вигенин не бих го определил като оставка, нашият предизборен щаб се формира от избор за избор, така че оттеглянето му е нещо нормално. Днес има заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Ще обсъдим резултатите от изборите, трябва да видим в какво състояние е партията. За оставка никога не е късно и не е рано", коментира Зафиров.


Според него ниската избирателна активност е аларма за засилващо се недоверие към политическата система.

"Ако ЦИК намали машините за втория тур, със сигурност ще стигнат - няма да се махат секции, а ще се махнат вторите машини от секциите, където има по две. 200-300 машини трябва да се поправят за вота в неделя", заяви директорът на фирмата-доставчик на изборните средства Веселин Тодоров пред БНТ. Най-честите проблеми са там, където има механика и движещи се части свързани с принтерите и карточетците, които могат да бъдат подменени при ремонт.


"Няма да имаме пари да си вършим работата, ако не бъде изпълнен договорът с ЦИК. Никакви плащания няма, очакваме към сряда-четвъртък да получим плащания за свършена работа", каза още Тодоров.


Според него този, който е създал скандала с машините трябва да си понесе отговорността. В дните преди изборите от ГЕРБ твърдяха, че се готви манипулация чрез допълнително внесени машини.


"Няма никаква драма. 1600-те машини, които внесохме, са същия модел като тези 400. Тези 400 винаги ги е имало - и през пролетат и през лятото. През 2019 имахме договор за 3000 машини и в договора изрично беше записано, че трябва да осигурем резервни - около 300", каза Тодоров.

Герджиков се усъмни, че Радев готви промени в правомощията на президента

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Юлия Лазарова


"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. Надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран", това заяви пред БНТ Анастас Герджиков, който ще се изправи в неделя на балотажа на президентските избори срещу Румен Радев. Ректорът на Софийския университет дори посочи, че той е запознал бившия министър в служебното правителство с Радев.
Според кандидата, подкрепен от ГЕРБ, настоящият държавен глава трябва веднага да покаже проекта си за конституционни промени, "да не би покрай съдебна реформа в него да са се промъкнали други конституционни промени, например свързани с правомощията на президента".

За балотажа той има "реалистичното очакване, че има голям шанс". При обработени 99.51% от протоколите в ЦИК Радев има 49.45% на първия тур срещу 22.85% за Герджиков.


Герджиков заяви, че не се е срещал с Мустафа Карадайъ за подкрепа, като добави, че според социологическа агенция избирателите на ДПС са предпочели Радев пред него на първия тур, а такава е нагласата им и за втория.


Попитан дали ще търси подкрепа от "Възраждане", Герджиков не даде конкретен отговор, но посочи, че COVID сертификатът не е трябвало да бъде въвеждан прибързано, а в този тип ситуация той е принуда. Подобни са и тезите на Костадин Костадинов.


Герджиков заяви, че след изборите ще се върне като преподавател в Софийския университет, а дали отново и като ректор ще обсъди в друг формат.

Костадинов: Кирил Петков говори престъпно и безотговорно за преговорите с Македония

Костадин Костадинов

© Юлия Лазарова

Костадин Костадинов


"Възраждане" вижда заявки от останалите политически сили, обратни на техните приоритети. Това заяви пред БНТ лидерът на седмата формация в бъдещия парламент. Добави, че няма заявени намерения от останалите партии и коалиции за разговор с "Възраждане". По думите му целта на партията не да влезе във властта на всяка цена, а тя е средство за постигане на целите. Сред тях са възстановяване на нормалността в здравната и политическа система. Костадинов за пореден път се обяви срещу въвеждането на COVID сертификата за участие в редица дейности, а докато говореше по темата се изразяваше с "т. нар. пандемия".


По думите му американският посланик знае кой ще бъде следващият премиер. Даде пример с реч на президента Джо Байдън отпреди месеци, когато е отличил Румен Радев и Кирил Петков (който в този момент е бил министър от две седмици).


Костадинов заяви, че забелязва неприятни сигнали в действията на "Продължаваме промяната", като визира "отстъпление по преговорите с Македония". Според него Кирил Петков говори "престъпно и безотговорно", заради негово изказване, че политиците вече няма да правят проблем на Македония, като според Костадинов това никога не се е случвало. Асен Василев пък подписал план за въвеждане на еврото, срещу което от "Възраждане" са против и искат референдум.


Формацията мисли и законодателни промени, свързани с гласуването в Турция.

Най-големият дарител на "Продължаваме промяната": Дарението не беше обвързано с пост

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Цветелина Белутова, Капитал


Николай Събев, най-големият дарител на "Продължаваме промяната" обяви, че даването на средствата не е било свързано с разговор за това той да бъде предложен за министър, каза собственикът на една от най-големите куриерски фирми в страната "Еконт" пред Би Ти Ви. Той уточни, че е дарил 310 хил. лв.


Името на Събев се свързва с поста на транспортен министър в евентуален кабинет, създаден от коалиция около "Продължаваме промяната".


"Първата ми задача като транспортен министър би била да ускоря скоростта на придвижване на хора, стоки и товари в страната, защото това се отразява пряко върху благосъстоянието на хората", посочи Събев.


В отговор на въпрос, той каза, че е влязъл в политиката, за да помогне за превръщането на България в едно по-приятно място за живеене.


Видео - тук.

Кирил Петков е разговарял със Слави Трифонов, Христо Иванов и Нинова

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Надежда Чипева, Капитал


"С Христо Иванов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова вече се чухме. Аз им се обадих. Разговорите бяха кратки, за да им кажа, че тръгваме с намерение за обща работа", каза пред "Нова телевизия" един от лидерите на първата политическа сила след изборите "Продължаваме промяната" Кирил Петков.


Той уточни, че предстоят и по-подробни лидерски разговори, като тяхната цел ще е да се изгради база за организиране процес за бъдещи преговори за управленска коалиция. Според Петков следващата стъпка е създаване на работни групи, в които има представители на всички партии, готови да влязат в общото управление. В тях ще се водят разговори по теми и политики между експертите от всички партии. "Срещите ще се излъчват он-лайн, което ще е полезно за хората, за да е ясно, че няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии", уточни Петков.


"В преговорите за управленска коалиция няма да влезем с нито една червена линия на базата на хора. Ние ще влезем с предложение аз да съм премиер, а Асен Василев финансов министър, но ако нашите партньори ни убедят, че има по подходящи за поста, бихме приели", каза Петков.


Подробности - тук.

"Изправи се.БГ! Ние идваме" останали извън парламента заради новата формация

Полза от провалените два парламента, които не успяха да направят правителство, имат Иван Гешев, останал главен прокурор и Бойко Борисов, който успя да се съвземе, каза пред Би Ти Ви Арман Бабикян от "Изправи се.БГ! Ние идваме".


В отговор на въпрос защо обединението не влиза в новия парламент, той поясни, че причината е появата на новата политическа формация "Продължаваме промяната".


"Те привлякоха най-голяма част от вота, ние бяхме на ръба, при другите взеха 8%, при нас 1%, но това стигна, за да не влезем в парламента", поясни Бабикян. Според него драма от това няма, като важното е да продължи движението на страната в зададената от формацията посока. Арман Бабикян обяви, че заедно с адвокат Николай Хаджиенов ще развиват собственото си движение.

"Продължаваме промяната" е започнала преговори за правителство, "Възраждане" извън тях

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

© Велко Ангелов


"Продължаваме промяната" вече е започнала разговори с "Демократична България", "Има такъв народ" и БСП за съставяне на правителство, съобщи пред БНТ Никола Минчев от формацията. Целта е то да работи през пълния мандат от 4 години. Разговорите конкретно с "Има такъв народ" трябва да бъдат проведени без его, посочи той.


Формацията ще приеме и кандидатура за премиер от споменатите политически сили, ако бъде подходяща.


С ГЕРБ и ДПС няма да се преговаря за правителство, а Минчев заяви, че в "Продължаваме промяната" са силно скептични и не вижда как може да има диалог с формация, която иска страната да излезе от Европейския съюз, визирайки "Възраждане".

Избирателната комисия обявява окончателните резултати от изборите за президент

След изборите: Слави Трифонов заяви пълна подкрепа за "Продължаваме промяната" за съставянето на кабинет

Централната избирателна комисия трябва да обяви днес до края на деня окончателните резултати от изборите за президент и вицепрезидент. Очаква се ЦИК да съобщи и дали ще има балотаж на 21 ноември.


Независимо какъв ще е финалният резултат на водещата кандидатпрезидентска двойка, държавен глава ще се избира на втори тур заради ниската избирателна активност. При 99.51 процента обработени протоколи в районните комисии става ясно, че балотажът ще е между Румен Радев - Илияна Йотова, подкрепени от 49.45 на сто от гласувалите, и Анастас Герджиков - Невяна Митева (22.85%).


Поглед към данните от парламентарните избори показва, че в 47-ото Народно събрание ще влязат седем политически формации. Най-голямата ще бъде парламентарната група на "Продължаваме промяната", която получава 25.65 процента от гласовете, или 67 депутатски места по предварителни изчисления.


На второ място се нарежда коалицията ГЕРБ - СДС с 22.8 на сто от гласовете и 59 депутати. Трети са ДПС с 12.9 на сто. Следват БСП - с 10.3%, "Има такъв народ" - 9.5%, "Демократична България" - 6.3%, и "Възраждане" - с 4.9 на сто от гласовете.
До четвъртък ЦИК трябва да обяви получените гласове и окончателното разпределение на мандатите между партиите и коалициите от вота за народни представители. ЦИК обявява имената на избраните народни представители не по късно от седем дни след изборния ден.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (661)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Разбира се, Радев печели безпроблемно, но ще отида на втори тур да гласувам за него, за да е ясно, че няма връщане назад към времената на мафията и магистралното крадене. Само Радев да внимава какво прави с Македония. Тръгнал е по лош път, поласкан от подкрепата на американците. Да помни, че първо е български офицер е не може да предава българския интерес.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Разбира се, Радев печели безпроблемно, но ще отида на втори тур да гласувам за него, за да е ясно, че няма връщане назад към времената на мафията и магистралното крадене. Само Радев да внимава какво прави с Македония. Тръгнал е по лош път, поласкан от подкрепата на американците. Да помни, че първо е български офицер е не може да предава българския интерес.

 3. 3 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Цецка 2 търси дебат, без да знае какво я чака на него.

 4. 4 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Скромно мнение: всякакви избори с активност под 65% трябва да да се "преизберат". Някои ще кажат 51%, но това е доста по-лесно да се добута с платен или корпоративен (робски) вот. Управляващи се разполагат с парите и животите ни с гласовете на 1/4 от населението. Това е несериозно.

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel":

  " Разбира се, Радев печели безпроблемно, но ще отида на втори тур да гласувам за него, за да е ясно, че няма връщане назад към времената на мафията и магистралното крадене. Само Радев да внимава какво прави с Македония. Тръгнал е по лош път, поласкан от подкрепата на американците. Да помни, че първо е български офицер е не може да предава българския интерес."

  Отношението на Радев към комшиите е ясно и принципно и всички го знаем ! Проблемът му, обаче, е в отношенията ни с Русия, където България не отстоява националния си интерес от нейни вмешателства.....

 6. 6 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Цецка 2 търси дебат, без да знае какво я чака на него.
  —цитат от коментар 3 на doctor.no


  В казармата дебати не се водят. Там се изпълнява безпрекословно. :)

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Да се иска признаване на българско малцинство в Македония е глупост и опит за компромис с историята.

 8. 8 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Да продължим с промяната като махнем Радев в неделя.

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Разбира се, Радев печели безпроблемно, но ще отида на втори тур да гласувам за него, за да е ясно, че няма връщане назад към времената на мафията и магистралното крадене. Само Радев да внимава какво прави с Македония. Тръгнал е по лош път, поласкан от подкрепата на американците. Да помни, че първо е български офицер е не може да предава българския интерес.
  —цитат от коментар 1 на spiegel


  Разбира се, че българският офицер трябва да върви по правилния път начертан от Решетниците.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 607 Неутрално

  "Възраждане" замениха "Атака".
  Нямат бъдеще, радикал-християнска партия, обрала професионалните аутсайдери, но докато се подвизават в политическото пространство ще направят доста мизерии.

 12. 12 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Подменя се целия политически елит на България ,старите партии си отиват .
  ВМРО подадоха оставка всички ,Каракачанов и Джамбазки .
  От ДБ ,също..
  Слави при едни нови избори може и да го няма в парламента .
  На Нинова и искат оставката отново .
  Боко мълчи за втори пореден ден .
  Едно нещо не разбраха ,българина не е вече тоя балкански субект ..дето трябва политиците да му показват мачовщина и мъжкарщина по телевизора.
  ПП веднага след атаката на ЛГБТК клуба бяха първите ,които откликнаха ..всички други мъчлаха и чакаха да видят на къде ше духне вятъра ..Да ,ама това хората го виждат и ше ви изгонят от парламента като не показваш най елементарна човечност…

 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Дебатите в България се мъчат да имитират това, което са в демократичните държава, но поради това, че всичко е изкривено през нашия мироглед, изкривени са и самите дебати. Посланията от тях ще са най-приемливите за електората, ще са най-захаросаните, според комитетите, но българите мислят нестандартно и едва ли ще повлияят каквото и да е представяне на дебатиращите. Румен Радев има ясни и точни приоритети, а това което показа досега го прави най-стабилния БГ президент. Атанас Герджиков с академично поднесените си изяви по-скоро завоалира, отколкото да изкаже лично, точно, логично мнение. При вицетата разликата е огромна, като дори и загадъчното подсмихване на Невяна стои като невменяем израз на съгласие с всичко. Йотова е едно добро допълване и то не само заради умението и да се изказва смислено и конкретно. Резултатът ще е 4:1, дори с всякакви подкрепи на присъдружните клиентелистки партии на напъващите се към последната им цел ГРЕБящи.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel":

  При редовно правителство Радев няма правомощия във външната политика, ако за четвърти път няма редовно, то най малкия проблем на БГ са хипотетични 10 годишни преговори на СМ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  В казармата дебати не се водят. Там се изпълнява безпрекословно. :)
  —цитат от коментар 6 на emil

  Това от зеленият чорапогащник ли го научи?

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#3] от "doctor.no":

  😂

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Едни избори не можа да спечели като хората, сега балотаж, пак харчене на милиони...
  А на снимката, дори опитвайки се да се усмихме, пак изглежда злобно, типично за многоболтов офицер от някой щаб, на когото всеки работен ден като такъв е преминавал по един и същ "интелигентен" начин...
  Жалка, ДС и ГРУ зависима история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#14] от "дерибеев":

  Всяко правителство с БСП ще е бедствие. А служебното много добре си работи.

 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#13] от "ЗаНиЗа":

  Какъв дебат може да се води с някой, който до вчера реално не си е и помислял да се кандидатира за нещо си. Видимо говори със сложени от друг думи, избягва всячески проблемните теми

 20. 20 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 158 Любопитно

  А е ДБ ще преговарят ли?Ще има ли пръче от баницата и за Ицко?🙉🤡🥳👍

  Много съм прост
 21. 21 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Едно от предимствата да си на много години е,че много помниш. Гласувам от близо 20 години и помня БКП-обединени, Жорж Ганчев, Волен Сидеров, Яне Янев, Николай Бареков, Валери Симеонов, а сега и Костя Копейкин. Всеки път обещават народен съд, чистка, излизане от ЕС и НАТО и всеки път някой друг упадъчен петродолар ги кара да правят каквото им кажат големите партии

  15.02.1989 - 07.02.2018
 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  До коментар [#7] от "spiegel":

  " Да се иска признаване на българско малцинство в Македония е глупост и опит за компромис с историята."

  Да, защото РСМ е изцяло с български етнически състав, подложен през изминалите 100 години на геноцид и асимилация от Сърбия ! Нашата борба спрямо комшиите ни не р за признаване на няколко хилядно българско малцинство.......

 23. 23 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Златен пръст 2 серия -Възраждане.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 24. 24 Профил на kxm38695246
  kxm38695246
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Бибитките на жипките газ пикаят! :) Междувпрочем Радев е първия, стигал 50% на първи тур. Ама това селтаците клаксони няма как да го разберат.

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#18] от "spiegel":


  БСП сега ако не започнат да вървят в оравия път- ще започнат такова сътресения в партията че Корнелия ще е вън

 26. 26 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  По интересно ще е от ИТН ще тропат ли с краче и да искат Петър Илиев да заеме някой министерски пост.

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  Част от партийките и движенията, подкрепящи Радев - Русофили за възраждане на отечеството - другаря Малинов е тук, "Възраждане ", Атака", Българска Евролевица , "Изправи се" и така нататък...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1307 Весело

  Аз пък не виждам логика да живееш в страна от ЕС и да гласуваш, България да излезе от ЕС т.е. да те изгонят от страната в която живееш, но явно 6% от гласувалите в ЕС искат точно това!

 29. 29 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  "Възраждане" замениха "Атака".Нямат бъдеще, радикал-християнска партия, обрала професионалните аутсайдери, но докато се подвизават в политическото пространство ще направят доста мизерии.
  —цитат от коментар 11 на zxe00613919

  Какво точно значи “професионални аутсайдери”? В този сайт вчера имаше дописка, че избирателите им са предимно млади, почти всички трудово заети, а значителна част с висше образование. (Над 30%, ако си спомням добре).

 30. 30 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  С ГЕРБ и ДПС няма да се преговаря за правителство, а Минчев заяви, че в "Продължаваме промяната" са силно скептични и не вижда как може да има диалог с формация, която иска страната да излезе от Европейския съюз, визирайки "Възраждане".

  То ест утайката само ше зимат заплати и ще си бъркат в носа и ше ни търкат тротоарите безцелно още няколко русороби....
  ГолЕмо постижение е да те сегрегират от дей уан наравно с политическите мафиоти...

 31. 31 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Вчера много се ядосвах на влизането на Възраждане в народното събрание. Искам Костадинов да е в затвора, заради "Склоняване към самоубийство или съдействие за извършване на самоубийство" на стотици българи с антиваксърските изказвания. Но не е късно!!! Иска се само истинска прокуратура.

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 32. 32 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  По интересно ще е от ИТН ще тропат ли с краче и да искат Петър Илиев да заеме някой министерски пост.
  —цитат от коментар 26 на doctor.no


  Готов е за вътр. министер.....

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#18] от "spiegel":

  При истински работещ парламент правителството са просто скъпо платени чиновници.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1817 Разстроено

  "......поясни Бабикян. Според него драма от това няма, като важното е да продължи движението на страната в зададената от формацията посока."
  ...........
  Баси държавата, щом хаджибабикяните и задават посоката.

 35. 35 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel":

  Всичките комунистокаскетоселяндури ще гласуват за мунчо, то е ясно, но може и да ви изненада резултата :)))

 36. 36 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Циркът-путмяната продължава с ежечасни послания.  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  " ГЕРБ и ДПС няма да се преговаря за правителство, а Минчев заяви, че в "Продължаваме промяната" са силно скептични и не вижда как може да има диалог с формация, която иска страната да излезе от Европейския съюз, визирайки "Възраждане"."

  Костадинов вижда не просто нашето " Възраждане" като излизане от ЕС, а като присъединяване към евразийската общност на Русия и Беларус.......

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1817 Разстроено

  До коментар [#14] от "дерибеев":Всяко правителство с БСП ще е бедствие. А служебното много добре си работи.
  —цитат от коментар 18 на spiegel


  Перфектно дори! Взе ТРИ милЯрда дълг!

 41. 41 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#33] от "дерибеев":

  Това са различни власти. Порок на българската демокрация е сливането на изпълнителна и законодателна власт, и това не е от днес, а още от времето на Петко Каравелов, въпреки че Търновската конституция много добре ги разделя. Един работещ законодателен орган и едно служебно правителство на практика преодоляват порока на партизанщината и сливането на властите.

 42. 42 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1911 Весело

  Купонът продължава. Очаквам да стане по-весело, след като започнат договорките. Както каза победителя Киро:. Няма да гледаме ," леви, десни", прибираме всички! Демек пълен буламач!

 43. 43 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1911 Весело

  Купонът продължава. Очаквам да стане по-весело, след като започнат договорките. Както каза победителя Киро:. Няма да гледаме ," леви, десни", прибираме всички! Демек пълен буламач!

 44. 44 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Топ Мурзилките от Възраждане само ще имитират цирк "Глобус".

 45. 45 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Възраждане е против въвеждането на еврото, но не и за излизане от ЕС. Това не е едно и също. Дания и Швеция също отхвърлиха еврото.

 46. 46 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1911 Весело

  До коментар [#31] от "rotor":

  Те пък другите едни хубави и всичките "призовават за живот"!

 47. 47 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#6] от "emil":

  Понеже в университета е една демокрация и много уважават различните гледни точки, пък ректор ставаш, защото си професионалист и харизматичен и никакви далавери няма там. Присмял се хърбел на щърбел е положението.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 612 Любопитно

  ПП (Президентската Партия) ще събере ли комуняги, чалгари и десни на едно ?! Пременени от всички страни, обединявайте се :)

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#41] от "spiegel":

  Именно, изпълнителната/правителството изпълнява единствено решенията и законите приети от законодателната/НС.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на qts041055603
  qts041055603
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Преди години като гледах медийните изяви на В.Сидеров бях написал и предложил законадателна промяна кандидатите за народни представители и ръководни постове в министерства , Прокуратура, съдилища, и Президентство да минават тестове и прегледи, доказващи тяхното психологическо и психично здраве. Сега като гледам волеизявленията и поведението на К.Костадинов - главатарят на Възраждане, смятам, че това е повече от наложително!

 52. 52 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Кирил каза, че номинацията им за вътрешен министър ще е Бойко Рашков - музика и герберски вой. :)

 53. 53 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#29] от "Nedyalko Lazarov":

  То пък едно образование ...

 54. 54 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 280 Весело

  Заради брутално ниската избирателна активност Възраждане мина 4 % и е в Парламента! Много е нисък този праг от 4 %, всякакви атаки, рзс, воли, се набутват и те само по 1 път, на другия път не могат да влязат. само атака влизаше повече от един път. Да се вдигне на 5 или 6 %.

  Но депутатите на Възраждане може да са луди, но това е демокрация! Да са добре дошли в коалицията на Промяната ! Мафията герб и дпс сами да са в опозиция.
  Дано Възраждане да подкрепи новата реформаторска коалиция!

 55. 55 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Киро Факиро за 15 минути пред "Нова" три пъти каза "Харесвам Бойко Рашков"
  Така че продължаваме промяната със старите изпитани ДС кадри.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 56. 56 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Латерната на путмяната е заредена

  с яки "позитивни" новини

  Киро само върти

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 57. 57 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#20] от "Контрол на съзнанието":

  "А е ДБ ще преговарят ли?Ще има ли пръче от баницата и за Ицко?🙉🤡🥳👍"

  Не, "порциите" ги разпределяше един почетен председател, а един друг раздаваше "мазнинките". Последния довчера се пенявеше по ФБ, ама нещо от два дни е замлъкнал, нещо несвойствено за него.
  Та на въпросЪТ ви. Искрено се надявам ресторантският манталитет в политиката, на която се гледа като на "блага софра" с "многостепенно меню", да започне да отстъпва място на по-ангажирано мислене. Ангажирано към цялото българско общество, а не единствено към ексклузивните ползватели на "ин хаус" услуги.
  Но, ще поживеем, ще видим.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel":

  Макс и Мориц казаха, че ще пуснат Македония "за да сме развивали бизнес", ДБ си ги знаем - от Славчо и Нинова ли ще чакаме да отстояват позиция?

 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  ,,В отговор на въпрос, той каза, че е влязъл в политиката, за да помогне за превръщането на България в едно по-приятно място за живеене.”

  Чест му прави че е дарил средства за положителна промяна!
  Бизнесът му е чист и прозрачен…
  Разликата с други ,,дарители” е очевадна!

 61. 61 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Оромяната:

  От мутри към олигарси.
  От чували към червени куфарчета.
  От чекмеджета към банки за развитие.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 62. 62 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Възраждане е против въвеждането на еврото, но не и за излизане от ЕС. Това не е едно и също. Дания и Швеция също отхвърлиха еврото.
  —цитат от коментар 45 на probba


  Остава някоя утайка да ни сравни и със Швейцария, и цирка ще е пълен...
  Тези страни имат общо с България, колкото Младост и Люлин...
  Малоумна история!

 63. 63 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1691 Любопитно

  Собственикът на Еконт е т.нар. "Българо-руско търговско дружество" оод

 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  " Николай Събев, най-големият дарител на "Продължавама промяната" обяви, че даването на средствата не е било свързано с разговор за това той да бъде предложен за министър, каза собственикът на една от най-големите куриерски фирми в страната "Еконт" пред Би Ти Ви. Той уточни, че е дарил 310 хил. лв."

  Има си хас дарение в размер на един апартамент в столицата или по - големите ни градове да ти дава министерски пост, че даже и това да е предмет на уточнения пред медиите......

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#18] от "spiegel":БСП сега ако не започнат да вървят в оравия път- ще започнат такова сътресения в партията че Корнелия ще е вън
  —цитат от коментар 25 на Resurrection


  Корнелия няма вина за слабите резултати на БСП. Просто електората им измира,а нов не привличат. Освен това машинното гласуване отказа доста бабички да гласуват.

 67. 67 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1691 Весело

  До коментар [#51] от "qts041055603":

  Психично болни -на руска ясла, това е внушение на цереуто? Айде сега и вие ...

 68. 68 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Шефовете на куриерските фирми партиици, а искаха гласуване по пощата

 69. 69 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  До коментар [#55] от "deepblue":

  За да разчистиш ДС обори фолк певица ( или Бъчварова) ще назначиш?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  До коментар [#52] от "doctor.no":

  " Кирил каза, че номинацията им за вътрешен министър ще е Бойко Рашков - музика и герберски вой. :)"

  Ако е вярно е много добра новина за войната срещу герберската мафия , ковто все повече набира скорост........!!! Воят от ОПГ ГЕРБ ще е очаквано колосален.....

 71. 71 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#50] от "дерибеев":

  Ама тук става точно обратното - парламентът изпълнява нарежданията на правителството, справка: Бойко Борисов.

 72. 72 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  За президентските избори трябва да има над 50% активност на гласоподавателите, иначе нови кандидати и нови президентските избори

 73. 73 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  "След изборите: Кирил Петков е разговарял със Слави Трифонов, Христо Иванов и Нинова"

  Това не е никак ясно, чакаме потвърждение от Слави и Нинова. Нали Кирил уж беше разговарял и преди изборите с тях, но те отрекоха. После се оказа, че той разговарял със симпатизанти на БСП и ИТН, но ги броил като за ръководството на 2те партии. Малко си ги наглася както му е удобно, така беше и с декларацията всъщност - щом аз казвам, че не съм гражданин, значи е точно така, как смеете да не ми вярвате?!?

 74. 74 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#59] от "jazzdevil":

  Всеки един български политик ще е свършен, ако направи компромис за Македония. Никой да не лежи на стари рейтинги.

 75. 75 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Освен с ДБ и с БСП няма с кой друг да преговарят. БСП дали ще одобри Истанбулската конвенция, за да ги подкрепи?

 76. 76 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Моята прогноза за проекто кабинет / част от позициите

  МП - Кирил Петков
  МВР и вице по сигурността - Бойко Рашков
  МФ - Асен Василев
  Образование - Денков
  МИ - Лоререр
  МРРБ - Комитова / Калинов
  МЗ - Стойчо Кацаров
  МТ - Николай Събев

 77. 77 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Все пак стратегията на комунистическата партия сработ. Въпреки изчезващият си физически електорат БСП ще е отново на власт благодарение не неуморните схеми на остатъците от ДС, които тогава са би в своите двадесет.

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 78. 78 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#52] от "doctor.no":" Кирил каза, че номинацията им за вътрешен министър ще е Бойко Рашков - музика и герберски вой. :)" Ако е вярно е много добра новина за войната срещу герберската мафия , ковто все повече набира скорост........!!! Воят от ОПГ ГЕРБ ще е очаквано колосален.....
  —цитат от коментар 70 на samoedin


  Куче което лае не хапе.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#66] от "Мусаши":


  Да така е за електората но и тя пропусна някои добри възможности

 80. 80 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Чудя се с кого ще преговаря Петков от другите, при положение, че всичките са в оставка.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 81. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#66] от "Мусаши":

  Това е много интересно твърдение, значи са им починали над 200 000 избиратели за 6-7 месеца

 82. 82 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#73] от "otrqdnik":

  Кирил изобщо не си ,,наглася”!
  Какво искате още служебни правителства ли?…м?

 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Държа Иван Гешев и Сотир Цацаров да бъдат отстранени в най-близко бъдеще. Оставането им противоречи на всякаква логика на реформи и би било самоубийствено за бъдещото правителство и държавността, която иска да възстанови.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#80] от "Боби Колев":

  е не е така, Слави и Нинова не са подали такава. Те се гордеят с постигнатото. :)

 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#81] от "doctor.no":


  Има 20000 починали,има и прелели се в ПП ПП
  Има и разочаровани

 86. 86 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Трудови колективи на държавни заплати винаги гласуват за управляващите, даже ВМРО го докарваше до 7-8% с 2 министерства. Е на някои платиха промишления ток

 87. 87 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  БСП върви към загиване… електоратът им мре масово

 88. 88 Профил на SN
  SN
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Едно можем да кажем - ПП не си играят. Не, че това не се виждаше и преди изборите, но все пак победата може да опиянява, докато в техния случай, работата почва веднага и то с диалогичност. Май тоя път ще случим на хора.

 89. 89 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#85] от "Resurrection":

  Имаше твърдение, че ББ е разбил БСП отвътре с дейното участие на Нинова. Склонен съм да приема подобна хипотеза.

 90. 90 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#17] от "hamiltonf":
  Жалка, ДС и ГРУ зависима история!
  _________________________________
  Ти поне си аптекар, имаш достъп до медикаменти, ползвай ги по дяволите

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#76] от "doctor.no":

  Удачно е Правосъдното да се даде на Хр. Иванов!
  Има потенциал да направи читава пеавосъдна реформа(да видим И ТОЯ ПЪТ комунягите ще я бламират ли)

 93. 93 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel":

  да харесваш радев , само защото ти втълпиха ,че трябва да мразиш Борисов ( разказаха ти за 2 месеца ,че от магистралите Борисов е откраднал 8 милиарда и ти , телето си повярвал) е същото като да си извадиш едното око , за да злорадстваш пред тъщата,че има едноок зет ....

  Всички "умни и красиви" ви качиха на любимия Грипен за наникъде ...
  Телетата ще убият тази клета държава . 32 г. не бяха достатъчни за да се формира в България едно отговорно към бъднините си общество.Много жалко
  Ако се събудиш все пак до края на седмицата , гласувай за Герджиков, ПОНЕ в името на ъдещето на децата си

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#83] от "Norman Granz":

  Нямаше ли разделение на властите? Или това са някакви герберастки тъпизми?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 95. 95 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#76] от "doctor.no":Удачно е Правосъдното да се даде на Хр. Иванов!Има потенциал да направи читава пеавосъдна реформа(да видим И ТОЯ ПЪТ комунягите ще я бламират ли)
  —цитат от коментар 92 на Мамуна


  Абсолютно! Особено с неговия богат опит на адвокат!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 96. 96 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Весело

  "няма заявени намерения от останалите партии и коалиции за разговор с "Възраждане"

  Защо ли?

 97. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#92] от "Мамуна":

  Аз мисля, че ХИ няма да е номинацията на ДБ за правосъден министър, има една друга фигура, която според мен ще лансират, а ХИ ще остане в НС, където ще е не по-малко полезен за правосъдната реформа, но това е предположение.

 98. 98 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  Най-сигурният министър е този на транспорта. Вече е превел по сметка на Киро Канадецо 300 000 лева.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK