С нападки към президента Нинова обяви оставка като лидер на БСП, но след съставянето на кабинет

С нападки към президента Нинова обяви оставка като лидер на БСП, но след съставянето на кабинет

© Лили ТоушекС критики към вътрешната опозиция, служебния кабинет и инициативния комитет, който издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви оставката си, която обаче може да бъде факт чак през януари, т.е. след преговорите за ново управление, в които БСП ще участва, и евентуалното съставяне на коалиционен кабинет с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Има такъв народ".


Решението да подаде оставка идва на втория ден след третите за годината парламентарни избори, на които БСП от трета се оказа четвърта политическа сила. Днес Корнелия Нинова обясни "катастрофалния" резултат с обективни причини като машинното гласуване 2 в 1 и COVID кризата, които отказали част от възрастните избиратели да гласуват, но и със субективни такива, за които обвини вътрешната опозиция, Бойко Борисов, служебния кабинет и "Продължаваме промяната", която нарече "новата президентска партия".


"Опозицията в БСП се отглеждаше от Бойко Борисов - с обществени поръчки, "дупки" във Варна, с други неща. И работата на тази опозиция беше да руши БСП отвътре. Бойко Борисов падна от власт и тази опозиция се прехвърли в служебния кабинет - тя диктува кадровите назначения, тя получава обществени поръчки и тя продължава със същата си работа вътре в БСП. Тази опозиция по време на кампанията работи за "Продължаваме промяната". Новата президентска партия "Продължаваме промяната" отне 10-15% от БСП".


Корнелия Нинова,

лидер на БСП
Според нея вината е само нейна, че пет години мълчала за действията на вътрешната опозиция и се опитвала да изчисти БСП от задкулисието и зависимостите. По думите й опозицията й в БСП се активирала след две нейни вътрешни реформи - махането на "доживотните" депутати и въвеждането на пряк избор на лидер на БСП, което лишило задкулисието от възможността да си слага "сламен човек" на поста, който да им изпълнява поръчките.


"Абсолютна изненада за мен е, че оставката ми иска служебния кабинет чрез говорителя си Антон Кутев и инициативния комитет зад Румен Радев, членове на който са пратили писмо на "Позитано" 20", обяви още Корнелия Нинова. Тя каза, че освен искания на опозицията имало и писма, и позвънявания в партийната централа да не подава оставка, но "отговорността я приемам аз изцяло".


По-късно от инициативния комитет на Радев и Йотова обявиха, че не се намесват във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. и не искат ничии оставки. В позицията се посочва още, че всеки член на комитета е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност.


Как БСП "катастрофира"


След парламентарните избори на 14 ноември БСП вече е не трета, а четвърта политическа сила след ДПС, макар и част от социологическите проучвания преди вота да й даваха второто място. Днес Корнелия Нинова обяви този резултат за "катастрофален".


На 14 ноември подкрепата за социалистите се е стопила на 10.21%, или 267 816 гласа. В същото време пета е чакащата още гласове от чужбина партия на Слави Трифонов "Има такъв народ" с 9.52% подкрепа, или 247 586 гласа към този момент.


Това е пореден крах на левицата на избори тази година, като според партийни обяснения могат да бъдат търсени и в COVID кризата, и в машинното гласуване, но главните причини са лошата мобилизация и разделението в партията.


На 11 юли подкрепата на "БСП за България" бе 365 695 гласа, докато на 4 април, когато за първи път от 20 години лявата партия стана трета сила, бе 480 146 гласа, или с над 100 хил. гласа повече. На предишните избори - на 26 март 2017 г., за "БСП за България" са гласували 955 490 души, т.е. тази година коалицията бележи троен спад. Депутатските места също рязко падат - от 80 преди 4 години, през 43 - тази пролет, и 36 - през лятото, до прогнозируеми едва 27 сега.


Защо опозицията критикува Нинова


В изборната нощ Корнелия Нинова, която коментира резултатите от презумпцията, че БСП е трета сила, и обяви, че няма да говори до окончателните данни, не показа намерение да подава оставка. Попитана от журналисти, каза, че такъв въпрос не е обсъждан в ръководството на БСП след края на изборния ден и оттеглянето й могат да искат само половината плюс един от партийните членове. През септември м.г. Нинова спечели първия пряк избор за лидер с гласовете на 43 228 социалисти при 53 807 гласували от 80 236 членове по списък.


След изборните загуби и на 4 април, и на 11 юли лидерът Корнелия Нинова обяви, че няма да подава оставка, защото предстоят тежки преговори за правителство. След първата загуба тя смени Изпълнителното бюро, в т.ч. и поискалите оставката й Крум Зарков и Янаки Стоилов, за да "отпуши напрежението". След втората промени почти нямаше, макар че вътрешната опозиция й организира протест пред партийната централа. В деня след последните избори - 15 ноември, оставка подаде председателят на предизборния щаб Кристиан Вигенин, който е смятан за един от близките до лидера.


След тежкия резултат от вота на 14 ноември обаче не закъсняха публичните искания за оставката на Корнелия Нинова. Говорителят на служебното правителство и бивш депутат от левицата Антон Кутев написа във фейсбук, че вече става въпрос за физическото оцеляване на партията и за да се продължи напред, е нужна незабавна смяна на лидера. Евродепутатът от гражданската квота Елена Йончева обяви, че положението за БСП е тежко и избирателите са го казали за трети път. Според нея моралният компас на всеки отговорен политик налага оставката да бъде дадена веднага. Бившият зам.-председател на БСП Кирил Добрев, който първо бе дясната ръка на Корнелия Нинова, а после неин конкурент за поста, обяви, че разговорът за оставката е оставен на нейната съвест.


И преди изборите не липсваха критики от социалисти към Нинова - че имала едноличен стил на управление като Бойко Борисов, че не приемала друго мнение, че поставяла свои хора на избираеми позиции в депутатските листи, че използвала поста, за да се "окопае", а по време на кампанията - и че работела не "за", а "срещу" кандидатурата на Румен Радев за президент.


Какво следва: преговори, а не оставка


От изявлението на Корнелия Нинова днес се разбра, че тя ще продължи да бъде лидер на партията поне до януари следващата година, когато се събере висшият орган - конгресът на БСП, за да констатира оставката й, както изисквал уставът, да избере временен лидер от сегашните заместници и да насрочи пряк избор за председател. Решението за свикването му ще бъде взето тази събота (20 ноември), когато ще се събере Националният съвет на партията - т.нар. широко ръководство от 185 души, които в последните месеци вземаха решения "на подпис" заради противоепидемичните мерки. Заседанието е ден преди балотажа между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков за президент и има мнения, че то може да окаже негативно влияние на мобилизацията на електората на БСП, която подкрепя настоящия държавен глава.


По-важната задача по думите на Корнелия Нинова пред Националния съвет обаче е да й даде мандат да участва в преговорите за правителство с "Продължаваме промяната", с чиито лидери потвърди, че се е чула. От изказването й се разбра, че по-важни от смяната на лидера на БСП са "сериозните разговори за съставяне на правителство и извеждане от кризите", защото трябва да има работещо правителство и парламент.


И в изборната нощ, и днес Корнелия Нинова обяви, че БСП ще подходи "разумно, диалогично и принципно" към разговорите, които трябва да са първо по програми и приоритети, а после - по други въпроси. Лидерът се съгласи с идеята на колегата си от "Продължаваме промяната" Кирил Петков експертни групи да работят по програмата на бъдещото управление. В изборната нощ БСП изброи няколко приоритета в разговорите, които не били червени линии - справяне с енергийната криза и намаляване на цената на тока, социална политика за увеличаване на доходите за посрещане на кризите, здравна политика да намали починалите от COVID-19, политики в помощ на младите семейства, строителство на АЕЦ "Белене" и др.


Какви са ходовете в БСП


Макар и Корнелия Нинова да има по-голяма подкрепа в Националния съвет, където вътрешната опозиция може да събере 50 - 60 от 185 гласа, в събота критиците й могат да поискат конгресът да се свика спешно, а не чак през януари. Няколко пъти те са предлагали висшият орган да промени устава на БСП и да върне старите правила за избор на лидер, т.е. не от членовете на партията, а от конгреса.


Последният конгрес, в който участваха между 700 и 800 души, бе през септември м.г., когато се видя, че Корнелия Нинова има голямо влияние и успя да прокара решения, с които изчисти Националния съвет от част от вътрешната й опозиция - Сергей Станишев, Георги Пирински, Димитър Дъбов, Валери Жаблянов и Красимир Янков, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, както и Михаил Миков, който сам се оттегли. А месеци след това успя да изключи първо от широкото ръководство, а после и от партията пловдивския бизнесмен Георги Гергов.


На предстоящия конгрес, който може и да бъде невъзможен присъствено заради противоепидемични мерки, не е изключен и обрат. След изборната загуба на вота за евродепутати през 2019 г. Корнелия Нинова също подаде оставка, но две седмици по-късно на конгреса я оттегли, тъй като имало много писма от редови социалисти в нейна подкрепа. Сега е възможно конгресът да е след влизането на БСП в коалиционното правителство, което да намали критиките към лидера, успял да "вкара партията във властта".


В момента Корнелия Нинова е втори мандат лидер на БСП и по устав той й е последен. Мандатът й обаче изтича през 2024 г. и се замразява, ако влезе в изпълнителната власт. Ако през 2022 г. има пряк избор за нов лидер, според социалисти тя би могла и да се кандидатира пак, тъй като не е изпълнила втория си мандат.


Вътрешната опозиция вероятно ще се обедини около млад кандидат за лидер, като едно от споменаваните имена е на Крум Зарков, който миналата година бе единствен, получил подкрепата на половината плюс един от участващите в конгреса социалисти при избора на Национален съвет.


Друг вероятен кандидат е Кристиан Вигенин.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (283)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 315 Весело

  След съставянето на правителството, бързо ще забрави за оставката

  Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Радев унищожи БСП за малко повече от година.
  Поне нещо хубаво да направи и той...

 4. 4 Профил на 44bond_street
  44bond_street
  Рейтинг: 819 Неутрално

  О, пиши ги бегали. И кабинетът и оставката...

 5. 5 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1650 Весело

  Ако народа не е склонен да ги придържа към спазване на това, което народа иска от тях.. Какво значение има какво иска народа ?

  В крайна сметка можеш си искаш каквото искаш.. Равносилно е на писмо до дядо коледа :)))

  Казано по друг начин.. Искай в едната ръка и постави другата под дупето си и виж коя ще се напълни първо :)))

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  А точно Корнелия промотира коремното за (п)резидент, по поръка на Решетников де.
  Но Масква започна по сталинистки да ги отстрелва дрогарето. Сега на ред е Радев.
  Ама дали САЩ няма да го бутнат първи...

 7. 7 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Радев изчегърта Нинова.

 8. 8 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Радев постъпи крайно недостойно. Нинова го изкара за ръчичка и го направи това което е сега. Подъл предател.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Не стигат щетите, които нанесе на партията и оставка, която й бе поискана от всички партийни структури, ами с тези нападки към Радев налива вода в мелницата на ГЕРБ и ДПС!

 11. 11 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Радев унищожи БСП за малко повече от година.Поне нещо хубаво да направи и той...
  —цитат от коментар 3 на НеКой


  Глупости! Радев премести БСП в ново тяло. Сега старата черупка се спихва.

  Сам съм, други няма...
 12. 12 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Не, Нинче на кого ни оставяш!! Всички се надявахме да си начело поне докато направиш БКП извънпарламентарна опозиция!

 13. 13 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Тая типична комунистка. Заради такива лелки като нея нямаме нормална лява опозиция.
  Ае бегай у лево, да идват нормални хора.

 14. 14 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#11] от "MilliVanilli":

  Новото тяло няма идеология, нали?
  Типично по вашему...

 15. 15 Профил на 44bond_street
  44bond_street
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Радев и помогна да се крепи дотук, но има цяла държава, за която да мисли, вместо за Нинова само

 16. 16 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Радев под пагон се договаряше с нея за президент..

  А Гоце още тогава каза .. на другия ден Радев ми забрави телефона

  ма помнете ги тея работи бе

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 17. 17 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Г-жа Нинова се усети , но късничко. Този когото издигна ще и изяде главата и на нея и на партията. Такива като г-н Кутев ще има още много , които ще се присламчат към президентството.
  БСП е една от партиите които, ще станат маргинални в резултат на действията на г-н Радев. Натам са се запътили и ДБ и ИТН /заедно с мутрите вън/.
  Впрочем това не е първи удар под пояса за лидерката на БСП.. Направи го и другарката Е. Йончева.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 18. 18 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  откак се направи на интересна и не подкрепи радев още април се качи на пързалката.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Весело

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Луна има по добри анти комунистически лозунги ! :) Там има и за Решетников , и за президента , и за ДС ...:))))

 20. 20 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Чакай чакай, сега се обърках. Значи Радев е човек на Решетников, Киро и ко. са хора на американците и г-дата от Шалом. Корни назначава Радев, а Радев назначава Киро и Асен. ДБ също са хора на американците и Сорос, но руснаците и те си имат Б отбор с Възраждане. И накрая всички се хващат за ръце и съставят правителство и ръководството на всички партии на "статуквтото" без лошите от Герб и ДПС, подават оставки (щото сезон 2ри нЕма как иначе). Къде е момента в който като са си хванали задружно ръцете са предотвратили Трета Световна ?

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 21. 21 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Чакай чакай, сега се обърках. Значи Радев е човек на Решетников, Киро и ко. са хора на американците и г-дата от Шалом. Корни назначава Радев, а Радев назначава Киро и Асен. ДБ също са хора на американците и Сорос, но руснаците и те си имат Б отбор с Възраждане. И накрая всички се хващат за ръце и съставят правителство и ръководството на всички партии на "статуквтото" без лошите от Герб и ДПС, подават оставки (щото сезон 2ри нЕма как иначе). Къде е момента в който като са си хванали задружно ръцете са предотвратили Трета Световна ?

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 22. 22 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Аз пък за момент помислих, че наистина си е подала оставката....

 23. 23 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 743 Весело

  Гербаджиите много жалят за Корнела, малеей.

  Колкото до Радев, еманципирането от БСП може да му донесе само позитиви.

 24. 23 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Сега като и там турят някой послушко на президента и БСП стават ПП-2.

  ПП-1, ПП-2, Шоуто на Слави и корабокрушенците на Христо.

  Интересно дали и тогава градската десница ще успее да се самозалъже каква важна част от промяната е и как всъщност е постигнала всичко, което иска.

 25. 25 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Както и да го въртим цялата постановка е чудовищна. Толкова е чудовищна че просто не знам накъде бие Радев. Чак и съчуствам на Корнелия. Тя реално направи Радев президент. Открадна го от АБВ и му даде Стефан Данаилов за го промотва. През цялото време го поддържаше и най-малкото не му забиваше ножки. Сега пак го подкрепи и за първия и за втория тур. За благодарност родният Франко и скрои шапка по офицерски. Сега ни трябва да разберем защо му е притрябвала БСП на Радев и какво златно конституционно яйце ще ни снесе.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 26. 26 Профил на Sanyu
  Sanyu
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Тази оставка трябваше да се подаде още на предните избори.
  Когато все някой друг ти е виновен и не можеш да си видиш грешките накрая виждаш дъното.

 27. 27 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Както вече няколко пъти писах, ЩЕ ИМА МНОГО РАЗОЧАРОВАНИ СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ. Машинното гласуване остави много възрастни хора по домовене, те просто не искаха да се излагат пред други. НО така и не разбрах, КАК дпс-то изкараха толкова много ???

 28. 28 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Хиените бутнаха лъва и започват хапането по между си.
  Копейкин срещу радев
  Никова срещу Радев.
  ДБ ???

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4176 Весело

  "Решението да подаде оставка идва на втория ден след третите за годината парламентарни избори, на които БСП от трета, се оказа четвърта политическа сила. Днес Корнелия Нинова обясни "катастрофалния" резултат с обективни причини като машинното гласуване 2 в 1 и COVID кризата, които отказали част от възрастните избиратели да гласуват, но и със субективни такива, за които обвини вътрешната опозиция, Бойко Борисов, служебния кабинет и "Продължаваме промяната", която нарече "новата президентска партия""


  Тази жена се надявах поне на изпроводяк да и дойде акъла и да каже нещо смислено, ама това и е нивото и няма да помръдне от него нито на милиметър......

 30. 30 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#21] от "Deadpudding":

  Ми бъркай се.
  САЩ използваха Радев, за да наложат тяхно протеже - Петков.
  Когато обаче дойдат на дневен ред ветото на РСМ и истанбулската конвенция, ще има челен удар. Радев няма да е на една позиция с тях, ще има развод.

 31. 31 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Радев постъпи крайно недостойно. Нинова го изкара за ръчичка и го направи това което е сега. Подъл предател.
  —цитат от коментар 8 на ygo11542256


  Няма червен бацил който да не е предател, в гените им е!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#8] от "ygo11542256":

  Това се нарича макевиализъм. А най-забавно ми беше някви лица като тайгата да пишат простотии а ла " пАбеда Радев !!!". Същата простотия като на Стюпида, хем печелят хем губят. Няма такъв филм.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Враговете на народа похитиха другаря Киров? :)

  Действа се по съветски. Подмолно и с подставени хора.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  И тая е жертва, абе не може да ви се насмогне бе - ББ, Славчу, Пеевски

 36. 36 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Късно е либе за китка.
  СерСтан

  "Вината е само моя и тя е, че мълчах, когато трябваше да говоря и да казвам истината. Мълчах в името на това в партията да има единство, да няма разправии, да няма публични караници, да изглеждаме авторитетни и да помагаме на президентската кампания. Това е моята вина и аз я поемам като подавам оставка като председател на БСП", заяви Нинова.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 37. 37 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#11] от "MilliVanilli":

  Най отвратителните наща излезли от БСП са Рашков и Манолова.
  Така, че БСП наистина е в ново тяло.
  БСП умря и възкръсна като едно много грозно зомби.
  Подкрепено от жълтопаветната левица, нали всички са леви.

 38. 38 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Тази година е началото на края на тази БАНДИТСКА ШАЙКА от УНУКИ, не успели "бивши апаратчици". и разни рептили "чудовища" от далечното минало на НОВА ПОСТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛХАРИЯ. Та тази другарка си подаде оставката. Жалко! Очаквах да ги докара до мизерните 4.5%. Ама не и издържаха нервите. Дръж се другарко .... Дръж се. Истинския комунист трябва да се @окендза до уши.

 39. 39 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#13] от "SEAL":

  Как да нямаш бре.
  ПП и ДБ не са ли модерно ляво ?

 40. 40 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Нинова да почва да говори! Хубаво е, че най-накрая се осъзна.

 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Няма лошо да се унищожи БСП,стига след нея да няма нещо по-лошо!

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#18] от "karatista":

  Тя малко ли номера му въртя на Радев? Как се казваше онзи, който му завеждаше секретарята и Корни го вербува, тоя малко ли плюва вече две години срещу Радев?

 43. 43 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Ами ако Корни ги е виждала тези неща, да не е мълчала. Когато се обърна каруцата, кел файда от подобни признания

  Stupid people make me sick
 44. 44 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#30] от "НеКой":

  Дано някой в парламента се сети да повдигне темата за истанбулската конвенция.
  Да видим как БСП и ПП ще се разберат.

 45. 45 Профил на opasnatikva
  opasnatikva
  Рейтинг: 22 Неутрално

  И на Корни, както и на Буци, все друг й е виновен. Обменят си опит и опорки.
  Да яха кобилата и да се омита

 46. 46 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#30] от "НеКой":

  Въй въй въй, големи бурсуци сме. 0 хумор и веднага на минусите :D
  А сега сериозно, ТРЯБВА ДА СИ С IQ НА ЗЕЛЕНА ЕУГЛЕНА ЗА ДА НЕ РАЗБЕРЕШ ТАКИВА ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА. FFS

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 47. 47 Профил на vnc171009947
  vnc171009947
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Това е много лоша новина. Много разчитах, че Нинова ще вкара БСП в моргата, където и е мястото и ще постигне еднолично нещо, което демократите от 30 години се опитват да постигнат. Сега има риск да назначат някой млад, симпатичен лидер ала Първанов и Станишев и пак да се върнат от реанимация. Жалко...

 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Сигурно и Рашков и е виновен, че не може да купува на спокойствие гласове.

 49. 49 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  Радев направи за една година това което Бойко се мъчеше 12 години...разби чигунената БСП...

 50. 50 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Корнелия ,завинаги оставаш в моето сърце , затова че затри старата вещица БСП.

 51. 51 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#18] от "karatista":Тя малко ли номера му въртя на Радев? Как се казваше онзи, който му завеждаше секретарята и Корни го вербува, тоя малко ли плюва вече две години срещу Радев?
  —цитат от коментар 42 на doctor.no


  е наиграха се. глупава история, в такава ситуация вместо да се изстрелят си правят латиносериали.

 52. 52 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#27] от "442":

  Честните и почтени партии на радев направиха така, че част от българите да не гласуват. Мразя БСП, но НЕ Е ЧЕСТНО. не е законно да ограничаваш пенсионерите да гласуват.

  И кирил петков ще ми говори че щял да събере 121 почтени човека в парламента.
  Колко да са почтени ? Толкова, че да попълват лъжливи документи или пък да си гласят изборния закон както на тях им изнася.

  Ба ви в новия морал/

 53. 53 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2463 Неутрално


  Прочим отбеляза факта че ДПС за ги задминали с гласовете от Турция. Нямаше да е лошо и да назове виновниците за промяната в закона. Тези които на думи искат да изчегъртат ДПС, а на дела им засилват влинието. Чакайте да помисля, кои ли бяха те?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 54. 54 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  Начи Радев и Борисов и виновни на жената, че има по малко гласове от ДПС... Е тая никога няма да и уври картуната че тя носи персонална отговорност за тия изборни резултати.

 55. 55 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Когато радевата зима удари с пълна сила дали ПП ще последва съдбата на ИТН.......

 56. 56 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#35] от "doctor.no":

  Имате ли нещо общо с рода Михайловски?

 57. 57 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 921 Весело

  Горе долу е все тая кой ще в лидер на БСП.... електората си отива по естествени причини..а там още от времето на тошо цървула , всичко се решава по шуробаджанащина...буци и той така милия ,все пак правшвшкия е един от 'институтите' му...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Глупости! Радев премести БСП в ново тяло. Сега старата черупка се спихва.
  —цитат от коментар 11 на MilliVanilli


  И под ново тяло да разбираме ли телесата на Антон Кутев?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 59. 59 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Ако партията на радев махне ветото за македония и приеме истанбулската конвенция цялата червена пропаганда която го крепи ще се обърне срещу него.

 60. 60 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Хиените бутнаха лъва и започват хапането по между си.Копейкин срещу радевНикова срещу Радев.ДБ ???
  —цитат от коментар 28 на rdb41527334


  Какъв лъв???????????????????
  Оня банкянски мишок ли е лъв?😂😂😂

 61. 61 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#58] от "emil":

  Ще разберем съвсем скоро. Дали Кутев и Рашков ще останат в "А отбора на България" на кирил петков.

 62. 62 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2828 Весело

  В неделя ще видим дали комуняките ще смачкат главата на змията....

 63. 63 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Корнелийо, причината за краха се дължи на две неволно изпуснати изречения през пролетта на 2017 год., малко преди парламентарните избори, на които ви беше нарисувана победата, но голямата ти уста и тази на Крум Зарков ви изядоха бъдещето. Ти, дето каза, че демокрацията ти е отнела много неща и Крум, дето се изцепи в един сутрешен блок шегувайки се , че закъснял, защото ходил да тормози някакви дядовци. Шегата не беше лоша, но мястото и времето бяха лоши.
  Грешката ви беше, че вместо да мълчите тогава до изборите, вие говорихте. И така изтървахте сигурната победа.

 64. 64 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#55] от "rdb41527334":

  Със сигурност.

 65. 65 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#59] от "rdb41527334":

  Каквото кажат от ембъсито, това ще направи.

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Гербидж пропагандата видя шанс да настрои електората на БСП срещу Радев. Успех, ама друг път.
  Тя Корни, ако можеше да го постигне това, досега да го е направила.

 67. 67 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2714 Весело

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Явно Рештников не е доволен от Радев .Излъгал се е човекът .Сега Нинова ще го отнесе.

 68. 68 Профил на its271081907
  its271081907
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Време е Корнелия да присове да се гласува за Герджиков

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  Гербавите знаят, кой и кога трябва да поде оставка, но все пропускат техния лидер, дето с толкова медии и толкова окрадени пари, с които купуваше гласове, за втори път е втори.

 70. 70 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Нинова подаде оставка. Ама друг път.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Весело

  До коментар [#8] от "ygo11542256":

  БСП е свободна партия ! Това да не е ГЕРБ където някой целува ръка , други целуват ...., а трети ходят по различни горски вили да играят белот ...

 73. 73 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2828 Весело

  До коментар [#66] от "doctor.no":

  Може, може....само стой та гледай... в понеделник ще има сълзи и с@поли...най вече от демократично лилявочервените...

 74. 74 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#68] от "its271081907":

  +++++++++++++++++++++

  Това ще е върха

 75. 75 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Нинова беше предлено ясна. Да попитам редкаторите на Дневник, които са акценирали върху напдаките и откога а активна оставката ѝ в заглавието: Оставките в ДБ кога се активират? Преди ли след съставянето на кабинет? Щото никой не разбра, а и нокой не се нае да ги пита.

  Who the fuck are you to lecture me?
 76. 76 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 79. 79 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2828 Весело

  До коментар [#71] от "doctor.no":


  До коментар [#62] от "BiGman1":явно гербиджа разчитате да ви подкрепят с многолюдния си електорат - ВМРО, НФСБ, АТАКА, ВОЛЯ, Цецо/Москов
  —цитат от коментар 71 на doctor.no


  Всеки глас срещу хунтата е глас за демокрация...разчитаме и на твоя като доказан демократ...

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#55] от "rdb41527334":

  Чекай. Не е лошо!

 82. 82 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2828 Весело

  До коментар [#78] от "doctor.no":


  До коментар [#73] от "BiGman1":още не мога да избърша тези от парламентарните
  —цитат от коментар 78 на doctor.no


  Да ти изпратя кърпичка?...то вярно си е за рев...още малко пак щяхте да кибичите под опашката на коня...

 83. 83 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#76] от "doctor.no":

  внукът на Стоян Михайловски би искал да се запознае с Вас ако не се познавате. не са останали много живи членове на рода.

 84. 84 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Комунягите най-сетне май ще се усетят да обезвредят Нинова - жълтопаветната лимонка, която им подхвърли Иван Костов (Командиря) преди много години...

 85. 85 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Горе долу е все тая кой ще в лидер на БСП.... електората си отива по естествени причини..а там още от времето на тошо цървула , всичко се решава по шуробаджанащина...буци и той така милия ,все пак правшвшкия е един от 'институтите' му...
  —цитат от коментар 57 на не на безразличието


  Абсолютно си прав. Да видим сега Кирил и компания дали няма да обърнат байряка. Особено ще сбъркат, ако тръгнат да признават тъпите македонски измислици. Това ще ги погребе много бързо.

 86. 86 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#79] от "BiGman1":

  Такава стройна структура сме направили с едни приятели в 23-ти и 24-ти още от преди изборите на 04/04
  Основно се задействахме антиГЕРБ и про ДБ, както и за Радев. Не съм гледал скоро бройката в групата във фейса, но беше фрапантна 5 цифрена.
  Само сърце не ни даде да ги разколебаваме да гласуват за ПП ПП на последните, но за Радев са твърдо всички.
  Може да видиш как са резултатите в двата района, имам частична заслуга.

 87. 87 Профил на богдан
  богдан
  Рейтинг: 237 Неутрално

  На калпава ракета космоса й пречи.

 88. 88 Профил на lcp01393483
  lcp01393483
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#23] от "hocker":

  Христо Иванов и ДБ потънаха като Титаник!
  Титаник е още на дъното и няма никога да изплува, това очаква и ДБ!
  Съжалявам само, че изгубих толкова години да гласувам за тях.
  Ако се направи нова истинска дясна партия, с удоволствие ще се включа.

 89. 89 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Не е Радев, а кака ти Кури.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 90. 90 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Радев иска цялата власт, не само президентската.

 91. 91 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Нинова напълни БСП с комунисти.Преди нея комунистите отдясно в залата бяха повече.

 92. 92 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#83] от "Deinio":

  кой от пра-внуците му?

 93. 93 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#35] от "doctor.no":

  Не е ли време да престанете да тролите в полза на Радев? Маската на десен демократ отдавна не Ви маскира.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 94. 94 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Радев и правителството му тихомълком опорочиха изборите, като направиха почти невъзможно гласуването на хората в България, поради обтегната обстановка с Ковид. Така набутаха антиваксърите и най-вече собствения си пилотен проект. Много хора не гласуваха във времената на тоя Батак, гласуваха най-вече конспиратори, фенове на гювеча и ордите под строй. Самите променаджии не сме чули да имат ясна позиция по нито един въпрос, който вълнува обединена Европа. Усеща се едно много неприятно проруско влияние и едно връщане назад в утробата на комунизма под нова премяна. Харвард все още нищо не значи, не и когато си протеже на Радев и когато имаш два месеца стаж в политиката. Жалко, че Христо Иванов подаде оставка. Тези двамата му взеха и идеите и хората. Сега ще видим как ще ги осъществят.

 95. 96 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1378 Весело

  Това е олицетворение на поговорката "Храни куче да те лае"

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 98 Профил на Цендо
  Цендо
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#86] от "doctor.no":

  Затова ли всички дето сте ги подкрепили се разпадат?
  На Радев му остават 5 дни и е на политическото бунище. Никой няма да гласува за него.

 98. 99 Профил на lcp01393483
  lcp01393483
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#28] от "rdb41527334":

  Радев е вреден преди всичко за България!
  Нови партии ще се пръкнат, но няма от къде да вземем нова България!
  Той ще унищожи Родината!

 99. 100 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 464 Неутрално

  ТАЯ КАТО СИ ИДЕ ИДЕ СВИНАРА НА БОЙКО , ФАКТ !!! НАСЕТНЕ ЩЕ ДОЙДЕ КОЛЕДАТА ТУКА В КОЧИНКАТА , ТА ТАКА , ПОСЛЕ НА КРЕМВИРШИ МАШИНИТЕ НЕ СА СПИРАЛИ , ФАКТ ............

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK