За резултата на Лозан Панов – от "кухнята"

"Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора", казва в равносметка си като кандидат Лозан Панов.

© Юлия Лазарова

"Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора", казва в равносметка си като кандидат Лозан Панов.След резултата на кандидата за президент Лозан Панов и кандидата за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе, издигнати като независими и подкрепени от "Демократична България", и след спада на избиратели на самата коалиция на парламентарните избори последваха множество коментари за кампанията на съдията, ефектите от нея върху гласовете за коалицията, кой е виновен, имаше ли грешки и какви. С позиция излезе сдружението "Правосъдие за всеки", издигнало кандидатурата на Панов и членове на Инициативния комитет, които разказаха за какво са мълчали. Имаше реакция и от ПР-а на Лозан Панов, а самият той публикува статус във "Фейсбук" в сряда. В него не коментира предстоящия балотаж. "Дневник" публикува със съкращения мнения на част от инициативния комитет и на участници в кампанията, както и на самите кандидати, от "Фейсбук" и БНР. Техните изказвания хвърлят светлина "в кухнята" на кампанията и позволяват да се анализира случилото се.


"Правосъдие за всеки": Не участвахме в кампанията по решение на кандидата, който сам оглави щаба


На 1 октомври УС на сдружение "Правосъдие за всеки" взе решение да предложи кандидатурата на съдия Лозан Панов за президент. На следващия ден се сформира Инициативен комитет, в състав от 37 свободни и достойни хора, изявени личности и дейни общественици, който издигна кандидатурите на Лозан Панов и Мария Касимова - Моасе за президент и вицепрезидент на България. Положихме всички усилия и в рамките на пет дни събрахме над 3000 подписа за нашите кандидати, обработихме и ги регистрирахме в ЦИК, като така дадохме възможността за началото на една различна и силна гражданска кампания.


В последвалата кампания от "Правосъдие за всеки" не участвахме по никакъв начин, не защото не искахме, а по волята на самия ни кандидат, който реши да е сам шеф на Щаба си, стратег и автор на всички послания. Съобразихме се с неговото искане, в резултат на което не само ние, но и огромната част от членовете на ИК останаха извън кампанията, като така бе неизползван един огромен потенциал от хора, приели възторжено тази кандидатура и искрено желаещи да работят за успех на изборите. С тази кампания няма как да се отъждествим, нито с голяма част от посланията в нея, нито с нападките от последните дни към подкрепилата кандидата коалиция "Демократична България", нито с препратките към "Червенково време", нито с неясните идеи за възможна управленска коалиция с ГЕРБ и ДПС.
Нямаше ясно изразен ангажимент за внасяне на конституционен проект за реална съдебна реформа в Народното събрание, нито бяха предложени каквито и да е конкретни идеи за такава реформа.


Въпреки всичко намираме, че издигането на кандидатурата на съдия Панов за президент даде възможност за различен избор и вдигна отново високо темата за върховенството на Правото, справедливостта и съдебната реформа, в която успя да въвлече и дебата за парламентарните избори. Кампанията би била далеч по-успешна, ако кандидатът се бе фокусирал върху безспорно силните си страни и бе използвал стоящия му на разположение потенциал.


Емил А. Георгиев, от инициативния комитет: Уважихме волята на кандидата


Участвах в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като кандидат в президентската надпревара. С убеждението, че издигаме доказал се във времето борец за правосъдие, управленец, достигнал кариерния си връх в съдебната власт, готов да бъде държавник на още по-високо равнище. Проведената от Панов и екипа му кампания ми показа, че съм сгрешил.


Още в самото начало след регистрацията на кандидатурите в ЦИК дойдоха медийните участия с неясните и дори стъписващи тези. Разбрахме, че това са отправните точки на кандидата ни, които смята да разгръща и надгражда в своята кампания.


Дадохме обратна връзка какви са преобладаващите обществени реакции на дотогавашните му изяви, особено след интервюто пред "Свободна Европа", помните там - със защитата на парламентаризма и неположените усилия за съставяне на коалиция между ГЕРБ и ДПС. Прие се само за сведение с мотива за оперативната самостоятелност на независимия кандидат, който сам определя всичко и съответно сам отговаря за всичко.


Добре, си казахме, кандидатът ни е независим и следва да уважим волята му, щом е такава. От там насетне каквото никой не ни поиска, не сме му и давали.


Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всякакви кандидатури.


Мария Касимова, кандидат за вицепрезидент: Стоя зад гърба на всеки, който ми е гласувал доверие


Понеже вече не съм кандидат за нищо и се връщам обратно на дивана да се бунтувам пред телевизора, вместо в него, ще кажа само няколко неща.


На уточненията, че аз трябвало да съм кандидат за президент, ще кажа, че мен инициативен комитет, партия или изобщо група от хора не ме е издигал - мен ме е поканил лично Лозан Панов. Не ми е идвало на ум да се кандидатирам сама. Така че аз бях в екип с Лозан, защото стоя зад гърба на всеки, който ми е гласувал доверие и не ме е предал. Така съм постъпвала с приятелствата си, с браковете си, с всичко. И няма да обсъждам това правилно ли е или не е, защото въпросът е принципен и аз не съм мекотело.


Тъй като в нашата кампания много се говореше за ПР-а, ще кажа само, че никой не е слагал думи в устата на някого. За човек като Лозан това е невъзможно - той говори това, което той си реши, тогава, когато смята за добре. Обикновено това е в момента, в който се случи несправелдивост пред очите му. Като с публичното показване на оня есемес от Борисов, който целеше да го сплаши като председател на ВКС. За мен е същото - нито Лозан, нито който и да е друг ми е казвал какво да мисля, какво да говоря или да премълча. Бях това, което съм и ще съм си, независимо дали моите виждания за света и нормалността съвпадат с тези на сънародниците ми. И без да ги съдя за това.


Имаше много демонизирани неща и хора около нас в този месец и половина. Някои от тях граничеха с удивителни конспиративни теории. За това ще пиша отделно, защото то си е цялостна тема на изследване. Но от мен да знаете, че много от нещата, които сте чували някъде си, някой много вътрешен ви е споделил или всички така говорят, изобщо не са така.


Радан Кънев: Грешката ни беше, че нямахме собствен политически кандидат за президент


Грешката беше, че нямахме собствен политически кандидат за президент и че изобщо допуснахме разговорът за президентските избори за се води почти панически в последните дни на срока за регистрация. От 2001 г. насам непрекъснато в нашето поле, на реформаторската десница, кандидат за президент се издига в последния миг или се подкрепя в последния миг, почти насила се бутат някакви хора напред. Или сега пък, както е в случая: човек, който е взел решението си напълно самостоятелно, без никакво участие на ДБ в него, и в последния час ние се оказва, че го подкрепяме, всеки път резултатите са лоши.


След като си подкрепил един очевидно независим човек, който не може и да си помислиш, че ще се съобразява с предизборната ти стратегия и кампания - много опасно е, ако сега с него започнем да си обясняваме лошия резултат.


Пепи Кънчев, от инициативния комитет: Извинявам се на всички, които подведох


Какво всъщност се случи? Както си спомняте, "Правосъдие за всеки" издигнахме кандидатурата на Лозан Панов за президент. Бяхме впечатлени от битките, които той водеше във ВСС срещу чугунено статукво и за някаква реформа отвътре и вярвахме, че като държавен глава ще продължи да го прави.


Учредихме инициативен комитет (ИК) събрахме нужните по закон 2500 подписа в студено и дъждовно време, разкрихме банкова сметка, сформирахме предизборен щаб. Репликата за "фалшивия герой" тъкмо бе изречена. Тогава събрахме щаба да поговорим за посланията на кампанията. Идеята беше кандидатът и ИК да имаме ясни послания към хората и да бъдат в синфония (на старогръцки означава много звуци заедно като един). Предложихме да включим експерти в областта на геополитиката, темата Северна Македония, отбрана и сигурност да подготвят кандидата, както и ИК за медийните изяви по време на кампанията. Преходът на говорене от съдия на политик трябваше да стане много бързо.


Отговорът на нашето предложение от кандидата беше, че той САМ ще определя посланията си, САМ ще избере кой да го консултира, САМ ще определя програмата си в кампанията и посещенията из страната, САМ ще определя кой член ИК в коя медия ще говори в задължителен синхрон с неговите послания. Това ни беше съобщено деня на интервюто на Панов, в което обвини действащия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да проведе разговори с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство.


Целият ИК и прясно сформиран предизборен щаб бяхме изумени от това негово изказване! Поискахме обяснение. Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята пиарка. Разбрахме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че извъднъж се върнахме към обикновения ни начин на живот.


Цялата кампания, която видяхме беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на ИК. Опитахме и не успяхме. Бяхме на разположение до края въпреки всичко случващо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, за да не навредим на кампанията на кандидата. Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от "Правосъдие за всеки" кандидатура.


Мария Матева, член на инициативния комитет: Това беше битка, която можехме да спечелим заедно


Съжалявам основно заради огромния потенциал на издигналия го граждански инициативен комитет, който не беше използван и по моето скромно мнение, именно затова кампанията му и крайният резултат бяха толкова слаби.


В самото начало на октомври имах привилегията да присъствам на учредяването на комитета. В една зала се бяха събрали около 50 отличени граждани, кой от кого с по-голям личен фенклуб (освен моите приятели от Инициатива "Правосъдие за всеки" и от БОЕЦ, там бяха журналисти като Люба Кулезич, Димитър Стоянов, Калин Манолов), като на възрожденски събор, изпълнени с ентусиазъм и надежда, предлагайки за кандидат-предзидент един доказал се съдия, борец за работеща съдебна система, който неведнъж е ставал жертва на статуквото заради своите неудобни позиции и както сам казва, неведнъж е бил сам в тези тежки битки.


Изглеждаше, че всички хора в залата ни очакваше изключително изтощителен месец, изпълнен със задачи, организация, синхронизация, както си му е редът за кандидат-президентска кампания. За мен към този момент целта бе постижима, основно заради екипа зад кандидатурата на Лозан Панов. Така че, смело напред! Нека българският народ този път има избор между добри кандидати!


Първата крачка беше да се съберат 2500 подписа, за амбициозните 4 дни, за да се регистрира кандидата в ЦИК. Времето беше дъждовно, хората намусени и неприветливи, но въпреки това, членовете на ИК, ведно с нашите прекрасни доброволци, успяхме да съберем нужните подписи. Мръзнахме в подлези, отнасяхме обиди и нежелани лекции, или просто шеги тип "Луна-президент!", но се справихме. В този период, първото телефонно обаждане за деня ми беше в 7 сутринта, последното - след полунощ, като имах ден с над 70 телефонни разговора. Други пък не спаха две денонощия за да въведат хартиените подписи в електронна форма, отделно изискване на ЦИК.


Всички участвали в подписката направихме това от сърце, с вяра в кауза, с желание за по-добра България, с желание за президентска фигура, на която няма да ѝ убягне нито едничка възможност за натиск за работеща съдебна система. Така че това, че личните ни и професионални ангажименти останаха на заден план, беше абсолютно оправдано. Никой, разбира се, не е взел нито лев за тази конкретна акция. Всичко беше за полза роду и в името на нашия многоуважаван кандидат.


Кратко след това обаче, стана ясно, че г-н Лозан Панов не желае помощта на своя ИК, а предпочита да проведе кампания с щаб с много ограничен състав. За мен лично това беше облекчение, защото нямах представа как бих издържала един месец на такъв тип напрежение, какъвто беше покрай подписката. Само че след всяка публична изява на г-н Панов оставах все по-разочарована от избрания от него път. Дълги, неясни, сложни послания, обвинения, упреци, нищо положително. А, освен посланието, че "най-важни били човешките отношения". Хм, г-н Панов, и ние сме хора, едно "благодаря" щеше да е прекрасно човешко отношение от Ваша страна. Все тази. Каузата е важна.


С нетърпение чаках да дойде съдържание от проведената от г-н Панов кампания, което да мога да споделя с гордост - "те го те, нашия човек!". Имаше всичко на всичко четири материала. Нищо друго от кампанията не ме вдъхнови, нищо от дългите обвинителни текстове, включително към единствената партия, която подкрепи кандидатурата на г-н Панов. Аз не тълкувам така "човешките отношения над всичко". Но коя ли съм аз да кажа кое е правилно... Аз съм наистина никоя, но пък Негово величество българският гласоподавател отреди разочароващите 5% за нашия кандидат.


Единственото жалко при тези обстоятелства е огромният, но пропилян потенциал на тази група жертвоготовни български граждани, доказани бойци в своите каузи, с изключително голям брой поддръжници. Можеха планина да повдигнат и със сигурност да доведат всеки кандадат до балотаж (например Луна), ако им бе гласувано доверие и ако бяха впрегнати в щаба. Тъжно ми е, че този потенциал почти не бе използван. Това беше битка, която можеше да спечелим заедно.


Бяхме страхотна чета, ала останахме в запас. Язък за барутя...


Весислава Танчева, БОЕЦ: Това не беше политическа кампания


Кампанията на Лозан Панов ни позволи да преброим доста точно колко от избирателите разбират смисъла на каузата, която той олицетворява - правовата държава, с върховенство на закона, върховенство на правото и еднакви правила и права за всички, което я прави и просперираща държава. Оказаха се под 5%.


В този смисъл, това не може да се нарече политическа кампания изобщо, защото целта ѝ очевидно не беше да привлича гласове. Целта видимо беше да каже на глас неща, които в качеството си на председател на ВКС не може. Тази цел Лозан Панов определено изпълни, с всичките последствия от това


Фани Аронова, "Правосъдие за всеки": Нужно е да говорим в прав текст


"Не си създавайте кумири!" Сетих се за тази повеля в края на злощастното приключение, в което се погубиха много надежди. Не съм осъзнавала, че се получи тъкмо това. Поставях на пиедестал една фигура, олицетворявах я с каузата, в която вярвам, без да познавам човека зад нея. Mea culpa.


Казано накратко, "Правосъдие за всеки" се осмелихме да издигнем кандидат за президент, в когото виждахме най-достойния борец за нашето дело - съдебната реформа. Увлякохме немалко стойностни хора в инициативен комитет и с тях успяхме за изключително кратко време да свършим нужната работа, за да стане кандидатурата факт.


Линията на поведение на нашия кандидат, с редица изложени тези, от самото начало ни смая. Той не пожела да приеме съвети от хората, които застанаха зад него. Изтъкна, че е независим и продължи със свой екип. Резултатът е кампания, в която инициативният комитет няма участие. Ние не само уважихме желанието му, но не го оборвахме, дори когато тезите му противоречаха на нашите вярвания. И аз мълчах, защото не мисля, че би било достойно да го атакуваме по време на кампанията.


Сега е нужно да говорим в прав текст за това, което се оказа една провалена мечта. Съжалявам, че участниците в инициативния комитет трябваше да преживеят това. Моля за извинение тях и всички, които може да са били заблудени от мълчанието ми.


Надявам се, че ще успеем да извлечем нужните поуки. За мен най-важното е, че кауза като нашата не само не зависи от една личност, но е по-голяма от всички нас. Битката за съдебна реформа продължава и очаквам да увлечем истински хора по пътя си.


Ивет Добромирова, пиар на кандидата: "Демократична България" се заяви като опозиция на Панов веднага след първото му интервю


Когато на 29 септември тази година Лозан ни сподели намерението си да се кандидатира като независим кандидат, аз се опитах да го разубедя. "Не излиза математиката", му казах. Няма как да преодолееш 600 k (модерно е така да го изписваме, нали) гласа на ГЕРБ. Нито има как да преодолееш 58% одобрение за Радев. И накрая, но най-вече, няма как да преодолееш 60% от ДБ, които биха подкрепили Радев още на първи тур. Помните, това изявление направи самият ген. Атанасов горе-долу към този момент. Оказа се, че наистина ДБ имат такова изследване и наистина това е вярно.


"Дължа го на свободните и демократични хора, които лидерите на ДБ ще оставят без алтернатива. Дължа им го и защото по някаква неясна за мен причина ДБ оставиха напълно доброволно антимафиотския фронт в ръцете на Радев и това никак не е Ок", каза Лозан и разговорът приключи.


ДБ от своя страна и не само на ниво своите лидери, се заяви като опозиция на Лозан Панов веднага след първото му интервю, в което той определи Радев като "фалшив герой". Тогава срещу него застанаха и 90% от инициативния му комитет, начело с всички от "Правосъдие за всеки".


Лозан Панов влезе в кампанията с 29% одобрение от страна на членовете на ДБ. Социолозите, които ни дадоха тези данни, бяха самите те дълбоко учудени и казаха, че те могат да бъдат резултат единствено и само от целенасочена кампания срещу него вътре в самото ДБ.


Лозан Панов имаше безрезервна подкрепа единствено и само от членовете на ДСБ и отчасти от Зелено движение в рамките на това, което смело всички наричат "кампания".


Безспорен факт е, че кампания за месец не се прави за за каквото и да било. Кампания с около 50 000 лв. също не се прави. И кампания без медии не се прави. Всички "свободни и демократични" медии работиха против Лозан Панов. Просто те бяха част от истинската кампания - тази на Радев, която беше съчетана и с кампанията на "Продължаваме промяната". Толкоз по въпроса за медиите у нас, но той е ключов принципно. И да, няма медии. Има политпропаганда по стар и чуден образец.


Реално нито Герджиков, нито Панов са имали възможност да проведат кампания. Обиколките из страната и тв студиата не са кампания.


В интерес на истината, трябва да кажа, че в "кампанията" на Лозан Панов не е имало рекламисти. Дори и тези от инициативния му комитет. Рекламистите са отговорни единствено за визиите и отчасти за слогъна и по тях, виждам, че нямате забележки.


Кампанията на Лозан Панов беше кампания за отговорно отношение към КОВИД и ваксиниране. В държавата, в която нивото на ваксиниране е като на страна от третия свят, мисля, е ясно защо Копейкин е преди Лозан Панов. Това от една страна, а от друга - дори и мислещите не отбелязват това като отличително за "кампанията" на Лозан, а това обяснява защо сме там, където сме по отношение на ваксините и пандемията.


Лозан Панов проведе своя кръстоносен поход на истината, защото това е неговият кръст и той си го носи. Аз съм горда, че бях негов оръженосец.


Както каза Лозан: Когато си на страната на истината, плащаш цената на истината. Ние го направихме с чест.


Лозан Панов: Това беше възможност да се преброим свободните хора


Верни приятели,


Знаете, че преди избори се казват много неистини и се премълчават много истини. Аз направих точно обратното и то с пълното съзнание, че на страната на истината трябва да си готов да платиш и цената на истината.


Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора. Защото в природата, за да може лозичката да даде хубав плод, преди това тя трябва да се изреже до здраво. Най-доброто време за това е преди настъпването на зимата, но никога в мразовито време. Подрязването достатъчно рано, преди мразовитите дни и нощи, ще даде възможност на "раните" да заздравеят. Така лозата ще расте бързо и ще се засили през следващите години.


Благодаря Ви, верни приятели, от все сърце за цялата подкрепа, която ми дарихте. Тя не се измерва в избирателни гласове, а в споделени ценности. Именно в тях се крие здравият корен на лозата, който може да донесе голям берекет на всички българи. Тази подкрепа означава много за мен, тъй като тя засили вярата ми, че в каузата "България на свободните и честни хора" има живот.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (225)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1992 Весело

  Лозане защо го направи?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Лозане защо го направи?
  —цитат от коментар 1 на Тюфлекчия


  Не му е верен швейцарския часовник!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Този ме изкефи яко. Има си принципи и държи на тях. Рекна им го в прав текст, че не може да си дясна партия и да се дупиш постоянно на комунистите. Така се подиграват с избирателите си. И резултатът се видя- паднаха наполовина.

 4. 4 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  На Лозан му желая всичко най-хубаво в начинанията му от тук нататък, но определено не смятам, че има шанс за политическа кариера.

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Лакърдии, напълно неизбираема кандидатура, за да не пречи на подкрепяния от ДБ Радев.
  Георги Марков още през Април написа във ФБ, че Лозан Панов ще бъде кандидат на ДБ, стига лъжи.

 6. 6 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Извинения, извинения, а отговорноста като на Иванов. От ден до пладне
  Такива ще са извиненията и за Радев, и за ония хавардски другари, когато ги подгонят с камъни

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Само думи в тази страна...а Апостола си го е казал, че трябват дела...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  [quote#0: "Статията"]Благодаря Ви, верни приятели, от все сърце за цялата подкрепа, която ми дарихте. Тя не се измерва в избирателни гласове, а в споделени ценности. Именно в тях се крие здравият корен на лозата, който може да донесе голям берекет на всички българи. Тази подкрепа означава много за мен, тъй като тя засили вярата ми, че в каузата "България на свободните и честни хора" има живот.[/quote]

  Думи, думи...

  Сам съм, други няма...
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Не плюй по хората, които те подкрепят, за да не изглеждаш откачен.
  Можеш да говориш истината и без да се държиш надменно и като глупак.
  Stupid is who stupid does.
  And that's all I have to say about that!

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 13. 13 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Мария Касимова-Моасе: "Някои от тях граничеха с удивителни конспиративни теории. (...) Но от мен да знаете, че много от нещата, които сте чували някъде си, някой много вътрешен ви е споделил или всички така говорят, изобщо не са така."

  Не мисля, че и най-странните теории успяха да бият творенията на самия Панов. Този човек влезе и излезе от кампанията с голям замах и полет на нездравото въображение.
  Виждам, че днес е преминал към философски разсъждения относно подрязването на асмички или нещо подобно. Надявам се да е признак, че маниакалният период затихва.

 14. 14 Профил на okw56646634
  okw56646634
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Лозан дървен философ, щели да се преброят свободните, лозички и пр. тъпотии. Бе ти си неадекватен бе, човек. Да обвиняваш Радев, че не направил усилия да вкара ДПС и ГЕРБ в преговорите за управление, а на другия ден да търсиш зависимости между него и ДПС. Да си толкова агресивен и дребнав в яда си, че ти "откраднали" борбата срещу статуквото. Да не можеш да устискаш барем до края на парламентарните избори и след това да стреляш по своите. Просто си жалък. Имаше некаква репутация досега, но я изгуби и ще си останеш с лозичките и козичките на село.

 15. 15 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  ДБ е формация събрала цял спектър от различни по разбирания хора обединени около омразата си към Борисов и страхът да не им се случи същото като през 2017. Извън тая омраза и извън този страх те реално не могат да се обединят дори около собствената си кандидатура за президент. От там дийде отчаянието на Панов. А пък провалени политици като Радан могат да си търсят причините където си искат само не там където са.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 16. 16 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Тоест Панов е лош, защото не поиска да се съобрази с бляновете за полит-кариера на хората от правосъдна мрежа или както там се казва НПО-то?
  И е отказал да бъде говорител на чужди тези, на хора стоящи в сенките и опитващи се да дърпат конците оттам? Ами това всъщност говори добре за него. Ако го знаех преди изборите щях да гласувам за него. Не гласувах за него, защото го мислех точно за маша на НПО-та опитващи се да ни наложат техните идеи.

 17. 16 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Аз гласувах за него. С неувереността си ДБ го прецака, но излъга и себе си.

 18. 18 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1223 Любопитно

  ми от една топчица предизвикахте лавина която ви закопа :I + бриза на нещо свежо тотално ви отвя :I

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4241 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":

  Оценявам загрижеността Ви за ДБ! Не знаех, че сте фен на Хр. Иванов! Браво!

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Аз исках да гласувам за него, но когато седнах пред машината, не можах да го направя.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2565 Любопитно

  ""Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора", казва в равносметка си като кандидат Лозан Панов." - прав е, пак възбудиха в него свободния дух, който беше рамкиран в новите очила, прическа и поведение да се бори срещу още по-свободните. Не е лесно в БГ политика, но всеки трябва да знае дали има сили, възможности и кураж да се вмести в нея. Иначе знания може и да придобие, но пак опира до цената, която плаща за това. Сбъркаха манджата, явно не са добри готвачи и хич да не се опитват отново да предлагат меню.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 25. 25 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Щетата която нанесе тази кандидатура върху ДБ е очевидна но вече е направена. Гласувалите за Лозан Панов обаче все още могат да поправят част от грешката си. Просто си спомнете срещу кой протестирахте миналото лято и коя институция(единствена) застана зад народа! Оставете клишетата ляво и дясно за след изборите. В момента изборите са мафия-антимафия. Ясно е че и настоящият президент не е перфектен... то не че има перфектни хора. Но е човекът който ясно застана срещу мафията и дълго време беше единтсвен стожер на държавността... дори много преди да започнат протестите!

 26. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  "Лозан Панов:Тази подкрепа означава много за мен, тъй като тя засили вярата ми, че в каузата "България на свободните и честни хора" има живот"

  Ако 3.7% (98 488 гласа) са подсилили вярата му тя не ще да е била особено голяма. :))

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 27. 27 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Да си дойдем на думата......тук некави не дотам "реално" живеещи в бг говорят да "дясно" и "ляво".....
  В бг отдавна няма дясно и ляво..щото даже господ не знае къде има повече богаташи... в лявото...или в дясното....Между другото богаташ не може да прави леви политики, да подпомага законово бедните слоеве на населението ...нищо, че се кълне че е ляв....
  Помните ли оня станишев дето въведе плоския данък...?

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4241 Неутрално

  До коментар [#22] от "НеКой":

  А и за Продължаваме промяната сте загрижен! Това е похвално!

 29. 29 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 894 Любопитно

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Шкварек...ти пък от къде го измисли този...!?
  Искаш ли и аз да напиша нещо много по-яко от този шкварек........не ме разсмивай, моля те...!?

 30. 30 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  ""Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора", казва в равносметка си като кандидат Лозан Панов."

  Не е почтено да се кандидатираш за Президент, хора да се надяват на теб, а ти да целиш просто да си преброиш хората които мислят като теб. Да беше казал от самото начало че целта му е преброяване, а не опит да заеме поста и да оправдае надеждите на тези които са го издигнали и които са гласували за него.

 31. 31 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  В крайна сметка ДБ се очертава да е в правителството, плановете за което засега идват със заявка да се следват техните приоритети. Така че ниският резултат не е края на света. Ако има нови избори не е изключено да се явят този път и в коалиция с ПП.
  А на комитета на Лозан предлагам да съберат средства и при следващи избори да го пратят с нобеловата лауреатка по ПР някъде на минерални бани, че да ни спестят подобни душевни сътресения в бъдеще.

 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  До коментар [#11] от "НеКой":

  Минеков още ли не ги е изхвърлил тия на Петьо Блъсков от офиса?

 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  Кефи ме как бързо се преобръщат през глава членовете на сектата. В нея можеш да имаш само едно мнение - това на сектата. В момента в който се отклониш и на йота и отиваш на кладата. Лозан до вчера имаше снимка в спалнята на всяка разнежена членка на сектата. Най-великият! Железният! Точният! В момента в който каза две нелицеприятни истини и вече е поруган еретик. Точно както всички предишни джордано-бруновци изгорели на теменужената клада. От Осана до Разпни го.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 34. 34 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#29] от "chedeuvre":

  Под този пост депутати на ПП обясняваха как са били с големи успехи и за това Америка за България ги е финансирала, не е важен Шкварек в случая.
  Въпросът е, че когато политическият проект е руски или турски е проблем, но когато е американски - не е.
  А би трябвало да е български.
  Нали!

 35. 35 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Опитват се да замажат провала си с позата на страдалец. Неразбраният, разпнат на кръста.
  Изборите са състезание. Щом влизаш, значи приемаш играта.
  Ако искаш да се изживяваш като икона - избери друг форум и форма на презентация.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3190 Неутрално

  Лозан Панов, неразбран, използван, претупан, а се оказа, невероятен човек!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Участвах в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като кандидат в президентската надпревара. С убеждението, че издигаме доказал се във времето борец за правосъдие, управленец, достигнал кариерния си връх в съдебната власт, готов да бъде държавник на още по-високо равнище. Проведената от Панов и екипа му кампания ми показа, че съм сгрешил.
  ===
  Ми някои хора отдавна разправят, че умнокрасивите освен да грешат друго не правят, ама... те са прекалено заети да дават акъл и не чуват.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 39. 39 Профил на Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  америка-за-българия-взема-властта/
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  Това би било прекрасно!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Лузар Панов смени три пъти прическата по време на кампанията.
  Ако го беше направил четири пъти, можеше да стигне и 4%.
  Резултатът му не просто е слаб, той е срамен.
  .За PR-ката му просто нямам думи.
  Тази злочеста женица дори не разбира, какво означава собствената й професия.
  Оказва се, през цялото време е осъществявала връзка не с обществеността, а със собственото си подсъзнание.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Както виждам, пак познатите профили и имена на гербаджии във форума се надпреварват в сипенето на похвали към поведението и изказванията на Лозан Панов. Това е показателно. Когато врагът те хвали, замисли се над това, което си направил...

 45. 45 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Жалко! И тъпо да вярваш на социолозите, а не на инициативния си комитет! Аз въпреки всичко гласувах за Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе, но гласувах с голямо огорчение.

 46. 46 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5673 Неутрално

  Градските десни демократи го раздават припознавачи, както и приятели на агентурата на ДС, другари на техните родители и деди.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 47. 47 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 735 Любопитно

  Не съм компетентен да се меря с новата звезда на пипиниерството у нас, но се чудя - лозите не се ли зарязваха в края на зимата, а не баш преди началото й?

  Трифон Зарезан кога беше?

 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Кефи ме как бързо се преобръщат през глава членовете на сектата. В нея можеш да имаш само едно мнение - това на сектата. В момента в който се отклониш и на йота и отиваш на кладата. .
  —цитат от коментар 33 на emil


  Според всеки нормален и обективен човек, представянето на Панов бе катастрофално и шокиращо. Няма абсолютно нищо странно, че загуби популярност. Сектантско би било да продължаваш да го подкрепяш, въпреки многото глупости, които наприказва.

 49. 49 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1992 Любопитно

  До коментар [#48] от "Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ":

  Стюпид, след фиаското с Панов замислял ли си се, че може би и за други хора се лъжеш в преценката и доверието си? Сега не ми излизай с лафа, че никога не си бил фен на Лозанча...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 50. 50 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Във връзка с поста на Кристиян Шкварек във ФБ, цитиран е в статията, в. Труд има въпроси към Америка за България?https://trud.bg/америка-за-българия-взема-властта/
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  Ти пак изпълзя за да ни навираш рупора на твоята партия в-к Труд? Н разбра ли че времето на ГЕРБ и троловете като теб отмина?

 51. 51 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Ако търсите същината на проблема с кампанията, насочете внимание към уважаемата госпожа PR-ка. Заедно със съпругата на Панов си го въртяха на малкия пръст и не слушаха никого и нищо освен, както отбеляза един колега по-нагоре, вътрешните си гласове.
  В крайна сметка гласувах за него, но май съм доволен, че не стана президент - просто се оказа адски неподходящ за целта. Не, че Радев има много повече топки, но чак така да го водят за носа не позволява.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 52. 52 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Човекът е политически аутист и не разбира тактическите игри в които искат да го вкарат. Знае си едно, казва си го и не се интересува от ефектите върху изборния резултат.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 894 Любопитно

  До коментар [#34] от "НеКой":

  Абсолютно си прав, но....не се ли сещаш, че ако проекта е само американски ще се спихне доста бързо....и дали президента като млада, неопитна мома се е "оставила" изцяло в американски ръце....
  Как мислиш...?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 484 Весело

  Издигнали независим кандидат и после се сърдят, защото се държи като НЕЗАВИСИМ кандидат. Като искате отчетност, координираност, отговорност, направете класическа партия, както си му е редът в конституцията и законите. Ама не, не е модерно, думата "партия" е лоша дума. Всички се именуват движения, комитети, сдружения, "загрижени граждани" и какво ли още не.

  Damnant quod non intellegunt.
 57. 57 Профил на putlercaput
  putlercaput
  Рейтинг: 353 Неутрално

  аз гласувах за този Човек с напълно ясното съзнание че той няма никакъв шанс дори да отиде на балотаж , за много мои решения съжалявам но тази моя постъпка ме кара да се чувствам горд , човек или има принципи или няма , мекотелите от ДайБългария гласуваха за радефф , благодаря ви г-Панов че не се оказахте мекотело , избори е имало много и още толкова много ще има , никой не помни какви са били процентите преди 10 години ,това което остава е поведението на хората в екстремни ситуации , това което ще остане е спомена как Лозан Панов отказа да бъде боклук

  R.I.P John McCain Forever in our hearts
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3086 Весело

  До коментар [#7] от "okw56646634":

  "Да бехте потърсили и мнението на некой психоаналитик, защото май за там е"
  ============
  Може и да си прав, ама помниш ли какви къчове хвърляха за Лозан старите партийци на ДБ? Как щял да разбие всички?

  Еретик
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 760 Любопитно

  До коментар [#52] от "irobot":

  Абе май не само политически.

 63. 63 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Във връзка с поста на Кристиян Шкварек във ФБ, цитиран е в статията, в. Труд има въпроси към Америка за България?https://trud.bg/америка-за-българия-взема-властта/
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  И от къф зор го навираш тука тоя Кашкавалек ?

 64. 64 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Във връзка с поста на Кристиян Шкварек във ФБ, цитиран е в статията, в. Труд има въпроси към Америка за България?https://trud.bg/америка-за-българия-взема-властта/
  —цитат от коментар 11 на НеКой


  И от къф зор го навираш тука тоя Кашкавалек ?

 65. 65 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#39] от "Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ":

  Ония либерали дет ги мразиш и в червата ли? Ох, на батко вентилаторчето

 66. 66 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#48] от "Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ":

  Стюпид, ето нещо от Дневник днес:

  "Разгромът на традиционната десница е лош изборен резултат, но преди това е поражение на думите, зад които няма реалност, това трябва да се каже, без да се увърта. Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство. Високохудожествена смес от недомислия и личен дневен ред. Тези образувания са нетрайни, срокът им на годност трае кратко, един два мандата, после сменят името и продължават нататък. Към евроатлантическия хоризонт. Със същите лица, жестове и думи."

  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/11/17/4281580_shte_e_nelepo_votut_za_borisov_da_uspee/?ref=id&_ga=2.205947603.1584486442.1637136958-1743074099.1598533911 #comment-85

  За нещо, написано в този дух и то къде по-възпитано мой коментар беше изтрит, ама явно се чакаше да задуха вятъра от някъде. :)

  Пазете се от доносника vesolr
 67. 67 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  "Весислава Танчева, БОЕЦ: Това не беше политическа кампания

  "Кампанията на Лозан Панов ни позволи да преброим доста точно колко от избирателите разбират смисъла на каузата, която той олицетворява - правовата държава, с върховенство на закона, върховенство на правото и еднакви правила и права за всички, което я прави и просперираща държава. Оказаха се под 5%"

  Значи, Президент се избира за пълно политическо представителство, не само за съдебен ред. Президентът в момента ръководи и изпълнителната власт, а при липса на Народно събрание и е ръководител на държавата.

  До всички други от Инициативния комитет, до Дбг и кръга им, Правосъдие за всеки и тн......................да ви попитам нещо.
  Лозан Панов не ги изрече тия невероятни неща в последния половин час на кампанията, а отначало и до края.

  Та, защо не се разграничихте навреме, тогава и да свалите спокойно подкрепата си от него. Значи, вие констатирате, че стоката в опаковката е развалена, но си мълчите и подвеждате хората да я консумират.

  Еми, не сте постъпили добре и правилно.

 68. 68 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3086 Любопитно

  До коментар [#14] от "okw56646634":

  Добре де, това ви го казвахме досега, а вие викахте, че сме герберасти. Защо сега вие го пишете? Герберасти ли станахте, или дойдохте на нашия акъл?

  Еретик
 69. 69 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#48] от "Сенсей НАНАЙ Славуца НАНАЙ":

  Сектата не го подкрепи от страх да не загуби някой глас от подкрепящите Радев. Та в резултат се случиха интересни неща.

 70. 70 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Лозан Панов погледна към следващия си пост и хората, които могат да му го осигурят. Или са му го предложили (или и двете).
  Нечистоплътно, но като за него не и изненадващо.

 71. 71 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":Оценявам загрижеността Ви за ДБ! Не знаех, че сте фен на Хр. Иванов! Браво!
  —цитат от коментар 19 на vassilun


  Не е най Иванов. Трола гербави е фен на Христо Узунов Йорданов.

 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#70] от "Paolo Di Canio":

  Абе какъв пост, човекът трябва веднага да се лекувА!

 73. 73 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2795 Весело

  До коментар [#49] от "Тюфлекчия":

  Най-веселото е, че от крайните болшевишки фанатици, само стюпида е на барикадата. Е, поне чест му прави за това. Разните му гирлянди (той е зает да докладва), римляни, препатили, храбреци, тончовци и пр. са потънали в дълбока нелегалност. А, май има и един нов болшевик, доктор не знам кой си, ама той е ниска летва.

  Пазете се от доносника vesolr
 74. 74 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "Лозан Панов имаше безрезервна подкрепа единствено и само от членовете на ДСБ и отчасти от Зелено движение в рамките на това, което смело всички наричат "кампания"."

 75. 75 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3190 Весело

  "Умно-кравите" другарки и другари, отново да не пропуснат, след като си изпият кафето, да гласуват за човека, изявяващ се като "пчелата-майка", накацана от стотици ДС агенти, буквално смачкана от тях. Няма значение, че "ние, от ДБ" сме с основна цел - лустрация! Ще си "гласуваме за нашия ДС-юнак"!
  Жалка картинка, ония от горе гледа, и ще ви го върне тъпкано, рано или късно! Нещастници!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Лошо, ДБ се самозакопаха, а Лозан ги опя. Ако бяха подкреипили Радев, щяха да имат повече депутати. Харесвам ги, но са изключително недалновидни.

 79. 79 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Понеже много участници във форума гледат в чуждото канче (коментират хора и партии, на които не са привърженици) ще си го позволя и аз. Представяте ли си ? В БСП поискали оставката на Нинова. Представяте ли си? Нинова подала оставка. Някой в ГЕРБ да посмя да поиска оставката на Борисов. Не за грабежа. А за два поредни загубени избора. Самият Борисов да е намекнал за оставка? Мисля, че днешният ГЕРБ е по-близо до старата БКП от БСП.

 80. 80 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 106 Неутрално

  До коментар [#79] от "wkk57607068":

  Не е по-близо, той е БКП.

 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  И баба знае тъй...
  Колосална способност.
  И на гърба ще се качи: на всеки.
  Ако не видят те, публичните.

  Зад гърба на Лозан Панов и хиляди още достойни Лица...
  Лица е важно.
  Инак си невзрачна сенка рееща се в (чие?) Задкулисие.
  Физически закон.

  "Мария Касимова, кандидат за вицепрезидент:

  Стоя зад гърба на всеки,
  който ми е гласувал доверие"

 82. 82 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3086 Любопитно

  До коментар [#55] от "Niko Kostantinov":

  "Някой са си мислили, че ДБ ще ползват Лозан като капут "
  ============
  Множествено число никога не се образува с Й.
  Ако смяташ да даваш акъл, не тръгвай от трагична грешка.
  Инак, и аз удрям грешния клавиш, понякога.

  Еретик
 83. 83 Профил на AnyD
  AnyD
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Лозан Панов е един достоен и честен човек, за чиято величина българският избирател не е дорасъл. Мога само да му благодаря за смелостта и доблестта единствен в тази държава да нарича нещата с истинските им имена. Гласувах за него с ясното съзнание, че една птичка пролет не прави, но е хубаво, когато я чуеш да пее, това дава надежда че все пак някога пролетта ще дойде, макар и закъсняла. 60% от българите не гласуваха, от останалите 38% само една четвърт гласуваха за Кирчо и Другаря радев. Ако смятате това за победа, наслаждавайте се. Но истината е, че тези 60% негласували и половината от глсувалите искат промяна, а не подмяна, не искат президент с 27 ченгета на ДС в щаба си, не искат мутрите на ГЕРБ/ДПС и който ги игнорира си играе с огъня.

 84. 84 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Хората не са забравили КОЙ назначи Лозан Панов за шеф на ВКС.

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 85. 85 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2434 Весело

  Мария Касимова, кандидат за вицепрезидент: Стоя зад гърба на всеки, който ми е гласувал доверие
  ***********************************************************************

  Хахахахахаххххххххххххххх, "стоя зад гърба на всеки.....".......хахахахахахххххххх!

  Мараба, С-ДС доносници!
 86. 86 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#72] от "von_seeckt":

  Трябва даже да ви сложат легло до легло...! Ха-ха-ха-а-а-а-а...!

  Бивш tww09306483.
 87. 87 Профил на okw56646634
  okw56646634
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Добре де, това ви го казвахме досега, а вие викахте, че сме герберасти. Защо сега вие го пишете? Герберасти ли станахте, или дойдохте на нашия акъл?
  —цитат от коментар 68 на Костадин Иванов

  Не съм от "вие", просто пиша от неутрална гледна точка, безпристрастно.

 88. 88 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Във връзка с поста на Кристиян Шкварек във ФБ, цитиран е в статията, в. Труд има въпроси към Америка за България?https://trud.bg/америка-за-българия-взема-властта/
  —цитат от коментар 11 на НеКой

  Пеевски е тръгнал на война с Америка.
  Познай кой ще спечели!

 89. 89 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Както се в старата поговорка: Като се обърне колата, пътища много...!
  Каква файда сега от анализи? Лозан не беше подходяща кандидатура. Дайте да не се лъжем. Не казвам, че Лозан е лош човек. Лозан е неразбираем за масата. Подобно на Христо Иванов. Не става на простовати и необразовани хора да предлагаш скучни хора с очила. Ами, не става... Масата иска да бъде гледана и лъгана в очите. Да им кажеш, че са прости и да ги нариташ да отиват да ядат кебапчета. Така се печелят избори.

  Кой беше казал, че свободата е осъзната необходимост?!

  Бивш tww09306483.
 90. 90 Профил на Kupo
  Kupo
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#57] от "putlercaput":

  Когато Панов каза, че Радев е фалшив герой, това беше самата истина и ме убеди дангласувам за него, тъй като никой не смееше да критикува свещената крава Радев.

  После обаче - тъжна картинка. Стрелба на посоки и по-скоро впечатление за безсмислен анархизъм. Нормално е да грешиш, но чак пък толкова...

  Между другото Радев пък изобщо не го чухме, така че нямаше как той да се изложи...

 91. 91 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  До коментар [#83] от "AnyD":

  Мисля, че Лозан не е идеалният идиот и аутсайдер, какъвто го представят едни, но пък и такъв герой не е. Не му симпатизирам, защото се прави на човек, дето ще настрои света на правилната вълна.
  Няма тази мощ.

  Еретик
 92. 92 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#88] от "Virgin":

  Пеевски гледа да мине метър и се надява, че са го забравили като са го включили в списъка. ДПС като руски проксита се ежат и се пъчат, защото си мислят, че някой в Кремъл ще им помогне. Но си мисля, че бъркат. Ще ги изритат накрая, като мръсни котета...! Издъниха се. Пеевски яде пердаха в Дубай и предполага се е обещавал нещо, което не може да изпълни. В скоро време ще има развитие.

  Бивш tww09306483.
 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  UNITE EU UNION

  Мултиспособен...
  Баси паразита ;)

  Нетипично комвидно панвидно поведение

  "Стоя зад гърба на всеки,
  който ми е гласувал доверие"

 94. 94 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  с номинирането/подкрепата на лозан панов и изцепките на методи лалов, юридическото лоби или крило на дб се компрометира много сериозно.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 673 Весело

  Ех, тия сега откриха топлата вода.
  А всичко е така хубаво описано:
  "....Тогава Демократическата партия в нашия щат беше разделена на две основни крила — фракцията на Джо Харисън и фракция на Макмърфи. Харисън бе заемал губернаторския пост по-рано, а Макмърфи беше губернатор в момента и искаше да запази мястото си. Харисън беше градски човек и практически имаше подкрепата само на големите градове. За Макмърфи не можеше да се каже, че е орач, защото беше роден и отрасъл в Дюбойзвил — доста голям град, към деветдесет хиляди жители, — но зад него стояха земеделските райони и малките градчета.
  /в нашия случай по няколко квартала в големите градове, и нещичко от чужбина/
  "Той играеше ловко с простолюдието /умнокрасивитета/ и печелеше гласовете му. Така шансовете на двамата бяха почти равни. И тъкмо това обстоятелство изтласка Уили на политическата сцена. На едного от хората на Харисън хрумнало — идеята съвсем не е нова, Бога ми — да издигнат още един кандидат, марионетка, която да отнеме част от гласовете на Макмърфи. За това бил необходим човек, който да е популярен в провинцията. И изборът паднал на Уили..."
  И когато употребения разбрал....:
  "— Ти си козел — продължи тя. — Жертвен козел. Тъпоглав овен. Ливада. Защото сам се натика в ръцете им. И не получи пукната пара за това. Те биха платили за това удоволствие, но защо да плащат на такава ливада? Ти само се надуваше като пуяк, мислеше, че си Исус Христос и умът ти беше все в едно — да се изправиш на задните си крака и да произнесеш реч. О, господи! — Тя избухна в неистов, пресилен смях и изведнъж млъкна.
  — Защо? — попита той, без да откъсва поглед от нея, като дишаше тежко, но запазваше спокойствие. — Защо постъпиха така с мен?
  — О, господи! — изпъшка тя и се обърна към мен: — Чуй я, моля ти се, тая ливада! Пита защо! — Тук Сади се наведе към него и каза: — Слушай и гледай това да влезе в дебелата ти глава. Искаха да отнемат част от гласовете на Макмърфи. В дълбоката провинция. Схвана ли, или да ти го нарисувам за по-ясно? Разбра ли, кратуно?" .... и т.н.
  Познахте, предполагам, All the king's men, една от най-великите книги писани за политика. Сега, ъф коорс, ще има вайкане , плюване и отричане. Ами радевия, за когото тия тука работеха неуморно, а уж бяха за Лозан? Как елегантно се изплю в лицето на онези, които за ръчичка го въведоха в политиката /така им се пада/. Гнус миризлива - всичките до един.

 98. 98 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Градскодесните апаратчици планираха да издигнат там някой за парлама , от кумова срама, докато работят за Радев. То пък тоя "някой" се оказа наивен серсемин, дето не ще да си криви душата и мълчи. Накрая дружно се оакаха. За пореден път.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 99. 99 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Лозан няма никаква вина за провала на ДБ.
  Както винаги съм казвал, смотани са. Може да са умни, с добри идеи, но не знаят как да ги осъществят. Нямат стратегия, не знаят как да привлекат гласове, не могат да работят с други образувания. Смотаняци.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 100. 100 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  Не си прави кумир! - звучи съвсем на място!
  Да си го кажем директно и да си го кажат на себе си привържениците на ДБ - случилото се не е просто загуба!
  Случилото се Е ТОТАЛЕН ПОГРОМ! Фактическо ИЗТРЕБЛЕНИЕ.
  Да загубиш за два месеца ПЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА от избипателите си не е просто грешка, не е просто тактическа или стратегическа недалновидност. Не е и случайност.
  ТОВА Е СЪВСЕМ УМИШЛЕНО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО, ОРГАНИЗИРАНО ДЕЙСТВИЕ.
  Мястото и ролята на Лозан Панов в това мероприятие е съвсем очевидна. Осмислена, приета и проведена!
  Професионално проведена, както подобава на един интелигентен и способен индивид.
  За това си трябва талант!
  Мястото и ролята на Христо Иванов в това мероприятие също е съвсем очевидна. Същата.
  И той има талант!
  И още куп лидерчета в тази за съжаление коалиция на маразма!
  Само че тези второстепенните, от заслепение направиха класическите стратегически и тактически грешки.
  И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ СЕ УСЕЩАТ И СЕГА НА ВТОРИЯ ТУР ЩЕ НАПРАВЯТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СТРАТЕГИЧЕСКАТА ГРЕШКА.

  Всъщност Лозан Панов ИГРА ЗА Бойко Борисов!
  И се надсмя на всички които го припознаваха за елемент ОТ ПРОМЯНАТА!
  Майстор!
  И сега с този крокодилски рев и алабализмите дето продължава да изрича ИГРАЕ ЗА ОТБОРА НА Бойко Борисов.
  А една част от симпатизантите на ДБ продължават да си въобразяват, че ги полива с елей, смирна и тамян...
  Не си правете кумири....

  Няма да се учудя ако Лозан Панов И В ПРЯК ТЕКСТ призове ДБ избирателите да гласуват за Бойковия "ректор" Герджиков!
  За да е пълен погромъгт!
  Очаквам същото и от Христо Иванов.
  Както изглежда и от Радан Кънев, достатъчно е да се чуе какво приказва в интервютата си - въртилопата!
  Мислете най-после с главите си, не с подложените ви ерзаци от "кумирите".
  !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK