На живо

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

Избрано от редактора
След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Юлия Лазарова
След поредицата оставки във вторник и днес денят не остана без подобен акт. Говорителят на правителството Антон Кутев напусна поста си след като бе поименно споменат от лидера на БСП Корнелия Нинова, когато тя мотивира своята оставка преди ден.


ДПС се събра на първото заседание на централното си бюро след изборите, за да обсъди предстоящия балотаж. Без да назовава поименно кого подкрепя, лидерът Мустафа Карадайъ даде да се разбере, че подкрепата на движението и тази на избирателите ще бъде в полза на Анастас Герджиков.
Преди заседанието на кабинета служебният премиер Стефан Янев призова хората да излязат да гласуват в неделя след ниската избирателна активност предния уикенд.


ЦИК не се съгласи с решението на съда да бъдат освободени допълнително внесени машини за гласуване от "Сиела Норма" и обяви, че ще обжалва като поиска спиране на предварителното изпълнение на този акт.


"Да, България" даде мандат на председателя си в оставка Христо Иванов да води разговори за съставяне на правителство. Такива решения се очакват от останалите две в коалицията. "Дневник" проследи актуалните новини от изборите за парламент и президент. Подробностите вижте в хронологията.

ГЕРБ ще дава подкрепа на добри идеи на "Продължаваме промяната", но при поискване

Тома Биков

© Юлия Лазарова

Тома Биков


ГЕРБ е готова да бъде "добра опозиция" и е готова да дава подкрепа на предложения на "Продължаваме промяната", които смята за смислени. Единственото условие обаче е първата политическа сила да поиска такава подкрепа. Това се разбра от интервю за БНТ на Тома Биков от ГЕРБ.


"Ако искат подкрепа, да дойдат да я поискат, да заповядат в централата, ние сме там", каза Биков. И добави: "Ако е нещо добро за България, нямаме проблем да подкрепим, можем да бъдем добра опозиция".


Като първа политическа сила "Продължаваме промяната" започва преговори за коалиционно правителство с три формации, но не и с ГЕРБ, която е втора.

Говорителят на служебното правителството Антон Кутев е подал оставката си днес.


"Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев", пише Кутев във "Фейсбук" страницата си, различна от личния му профил.


След изборите на 14 ноември от личния си "Фейсбук" профил членът на Националния съвет на БСП посочи, че "незабавната смяна на председателката на партията е първото условие да продължим напред".


Това предизвика реакцията на Корнелия Нинова, която на брифинга, на който обяви оставката си, заяви, че служебният кабинет иска оставката ѝ чрез говорителя си Антон Кутев. Впоследствие Кутев отговори отново във "Фейсбук", че искането му е било лична позиция, която не е обвързвала правителството на страната.


БСП спечели 10.21% от гласовете и с 26 депутати ще е четвъртата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание.

Централната избирателна комисия представи електронната бюлетина за втория тур на изборите за президент, в който ще участват Румен Радев и Анастас Герджиков.

Избирателната комисия е против задържаните машини да бъдат освободени

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Георги Кожухаров


Централната избирателна комисия (ЦИК) е отправила искане до Върховния административен съд за спиране на незабавното разпореждане на решение на съда за освобождаване на задържаните 228 машини, собственост на "Сиела Норма", съобщават от националното радио. От фирмата са поискали освобождаване на машините от главна дирекция "Жандармерия" и преместването им в склад, собственост на фирмата, като планира да ги запечата.


"Сиела Норма" отправя искане до Дирекция "Жандармерия" да бъде изпълнено разпореждането на Административен съд - София град, като г-н Веселин Тодоров в писмото е заявил, че тези 228 машини, които се намират в запечатания контейнер, ще бъдат преместени в склада на "Сиела Норма". ЦИК отправи искане до ВАС за спиране незабавното действие на обжалваното разпореждане, а днес ще внесем и частна жалба, така че до произнасяне на съда по искането за спиране на незабавното изпълнение на обжалваното разпореждане Главна дирекция "Жандармерия", да не освобождава устройствата", обясни говорителят на избирателната комисия Росица Матева.

Определен е редът, по който кандидатите за президент ще направят обръщения

В Централната избирателна комисия беше изтеглен жребият за реда на обръщенията на кандидатите за президент и вицепрезидент по държавните медии. Според него първи по ред ще бъде двойката Анастас Герджиков - Невяна Митева, а след тях двойката Румен Радев - Илияна Йотова, съобщи БНР.


В четвъртък в ефира на БНТ ще се състои дебатът между Герджиков и Радев.


След окончателното обобщаване на данните от изборните протоколи от първия тур на изборите Рдев са предпочели 49.41% от гласувалите (1 322 128 души), а Герджиков са избрали 22.82% (610 710 души) от отишлите.

Николай Денков даде заявка да остане на поста и в редовно правителство

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Юлия Лазарова

Служебният министър на образованието Николай Денков би останал в редовно правителство с мандатоносител "Продължаваме промяната", стана известно от негово изказване след днешното заседание на Министерски съвет.


"Нямам проблем да работя в екип с Кирил Петков и Асен Василев. Бих приел, ако задачите и приоритетите са правилно поставени. С тях винаги сме имали чудесни контакти, но когато става дума и за коалиционни преговори, там вече стоят други въпроси", коментира Денков, цитиран от БТА.


Той добави, че това, което е чул като анонс за разговорите с коалиционните партньори, които предстоят, е, че първо трябва да се обсъдят темите, приоритетите, и тогава да се види кой може да ги изпълни. "Нека видим какви ще са темите. За мен това в момента не стои като тема изобщо. Представете си, че приоритетите, които коалиционните партньори сложат, не са тези, които аз смятам за правилни", коментира Денков. Той подчерта, че неговата сила е в това, че е експерт в науката и висшето образование.


Денков заедно с Асен Василев и Кирил Петков бе поканен в първия проектокабинет на "Има такъв народ", но тримата заедно отказаха поканата.

ДПС призова да се гласува в неделя за обединителя на нацията

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Лили Тоушек


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви на брифинг, че избирателите на движението са много мъдри и ще направят правилния избор на балотажа в изборите за президент в неделя. Той направи изявление след заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС, в което очерта профила, оформен по време на заседанието.


Според него следващият държавен глава на България трябва да е обединител на нацията и на всички български граждани, независимо къде се намират, да бъде стожер на Конституцията, законността и върховенството на правото. Да бъде полето на съгласие и в нормално време, и по време на кризи, лице на държавността и на държавата пред света. Да бъде глас на националните обединяващи каузи, изреди Карадайъ.


През януари той обяви, че "трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител". През август ДПС обвини Румен Радев в етническа нетолерантност като зададе на лидера на движението Мустафа Карадайъ въпрос коя е неговата родина-майка след като през юни лидерът на ДПС направи изказване в Турция ( бел. ред. че смята Турция за своя родина-майка), цитирано първо в турски, а след това и в български медии, което ДПС обясни с грешка в превода.


Тогава, чрез депутата Йордан Цонев, ДПС хвърли вината за провала отново да се състави правителство на държавния глава. "Причината да не може да се състави кабинет е в президента - институцията е замислена като медиатор, тоест, когато възникнат кризи, да има кой да събере враждуващите на една маса", обяви Цонев тогава.


През септември, в последния ден на 46-тото Народно събрание, атаките към Радев се засилиха. "В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към конституцията и законите на страната: нарушение на конституцията от най-високо ниво – президент и Народно събрание. Президентът не просто си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на конституцията. Той безпардонно зачеркна законността. Няма такъв прецедент в най-новата ни история", обяви Карадайъ по повод гражданството на Кирил Петков, който към момента на заемането на поста министър се оказа с канадско гражданство, което представлява нарушение на Конституцията.

"Намери се президент, който смята, че конституцията и законите нямат никакво значение. Този президент, като се поставя над конституцията, или се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република, без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията, на държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето", заяви още Карадайъ.

Подробностите четете тук.

Ръководството на ДПС дава брифинг след заседанието на централното бюро

Много нови лица, много стари - кой влиза в следващия парламент

Предимно познати лица от "старите" партии и много нови заради резултата на новата формация "Продължаваме промяната". Това показва картината на следващия парламент.


В него "Продължаваме промяната" ще има 67 депутати, ГЕРБ-СДС - 59, ДПС - 34, "БСП за България" - 26, "Има такъв народ" - 25, "Демократична България" - 16, а "Възраждане" - 13. Окончателно броят на мандатите и имената на избраните трябва да бъдат обявени от Централната избирателна комисия в следващите дни.


По свои изчисления "Дневник" представя списък на новите 240 депутати.


Подробности четете тук.

Лозан Панов поздрави гласувалите за него, които са свободните хора

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Лили Тоушек

Неуспелият кандидат за президент Лозан Панов благодари от профила си във "Фейсбук" на гласувалите за него. "Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора", пише той.


Анализира, че за разлика от други хора той не тръгнал към изборите с неистини и това е било с ясното съзнание, че ще плати цената. "Защото в природата, за да може лозичката да даде хубав плод, преди това тя трябва да се изреже до здраво", посочва той.


По време на кампанията си той нападна няколко пъти основно кандидата за поста Румен Радев и също обединението "Демократична България", което го подкрепи. Според окончателните данни за Панов са гласували 3.68% от далите гласа си в избора на следващ президент.


Общо 20 млн. лв. субсидия ще взимат партиите в парламента

Формациите, които влизат в парламента - "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане" - ще получават годишно общо 19 381 208 лв. държавна субсидия. Това показва изчисление на "Дневник" след справка в окончателните резултати, публикувани от Централната избирателна комисия (ЦИК) при 100% обработени протоколи.


Субсидия се полага и на всяка партия, получила на последните избори поне 1% от действителните гласове. Пари обаче не се полагат на коалициите, поради което и "Изправи се. БГ! Ние идваме!" няма да бъде финансирана, макар и да събра 2.29% от вота.


Подробности четете тук.

"Да, България" даде мандат на Христо Иванов да преговаря за правителство

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Националният съвет на "Да, България" е дал мандат на председателя в оставка Христо Иванов и на Изпълнителния съвет в оставка да водят преговори за съставяне на правителство, съобщи БТА.


Изборните резултати на снощното заседание не са били обсъждани. Ще има работна група, която да подготви Националната конференция, на която трябва да бъде избрано ръководство на партията.
Следващата седмица се очаква и ново заседание на Националния съвет, на което ще бъдат анализирани резултатите от вота. Очаква се и да бъде определена датата, на която ще бъде свикан най-висшият форум на "Да, България".


Очаква се и останалите две формации в коалицията "Демократична България" - ДСБ и Зелено движение, да получат мандати за преговори, за да може "Демократична България" да участва като едно цяло в процеса.
Вчера съпредседателите на "Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев проведоха рамкови лидерски срещи с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".

Премиерът призова българите да гласуват в неделя

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

В началото на днешното заседание на правителството премиерът Стефан Янев обяви за притеснителна ниската избирателна активност и призова хората да гласуват на балотажа в неделя.


Снощи Централната избирателна комисия обяви, че след окончателното обобщаване на данните от изборните протоколи Румен Радев са предпочели 49.41% от гласувалите (1 322 128 души), а Герджиков са избрали 22.82% (610 710 души) от отишлите до избирателните секции. Избирателната активност на президентския вот е 40.5%.


Затова ще си позволя още веднъж да призова българите гласуват честно и открито да дадат своя глас и предпочитанията си за тази двойка, която смятат, че най-добре ще уплътни правомощията на президентсакта институция, посочи той.


Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота не се сбъднаха, анализира той. Оценката му е, че гражданите имаха възможност да гласуват свободно, честно и открито.


Посочи, че служебният кабинет е направил възможното по организирането и предотвратяването на "грозните явления" по купуването на гласове. Той отбеляза и че неслучайно оценката на външните наблюдатели за организацията е добра.

Вероятно на балотажа няма да се броят разписките от машините

Вероятно няма да има контролно броене на разписките на балотажа на президентските избори в неделя, а ако има би трябвало да има ново решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това каза пред БНТ Велко Милоев, член на обществения съвет към ЦИК.


Обяви, че и комисията, и "Сиела Норма" уверяват, че има достатъчно машини за вота и части, ако се налага да се заменят. "Технически не би трябвало да има никакви проблеми за балотажа", каза Милоев.


"Заповедта на ЦИК за 100% контролно броене в секциите беше неразумна, това трябва да се прави рутинно и публично, пред телевизионни и камери и наблюдатели, не там, а в районите избирателни комисии или в ЦИК. Машините трябва да бъдат контролирани", допълни Велко Милоев.


Според него броенето в секциите дава ненадеждни резултати.

За Герджиков е скандално Рашков да остане министър в редовно правителство

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Кандидатът за президент Анастас Герджиков определи като абсолютен скандал разпространените информации, че се обсъжда настоящият служебен вътрешен министър Бойко Рашков да остане начело на ведомството и в редовен кабинет. Той уточни, че по време на обиколките си в страната преди първия тур на президентските избори е чул много истории за наложени от Рашков репресии срещу невинни хора.


Герджиков, който е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ, подчерта, че на балотажа се надява да спечели гласове от всички, които не са доволни от мандата на Румен Радев. Той заговори и за евентуална подкрепа от ДПС, които в самото начало на кампанията обявиха, че няма да подкрепят настоящия държавен глава за нов мандат. Герджиков се позова на данни от една от социологическите агенции, че по-голяма част от избирателите на ДПС са посочили, че биха гласували за Радев на втория тур.


Започвам да си мисля, че е по-добре ДПС да излязат и да ме подкрепят, отколкото да подкрепят Радев, а в това време да се говори обратното.


Анастас Герджиков

Цвета Караянчева и Мика Зайкова не влизат в парламента

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Юлия Лазарова

Председателят на 44-ия парламент Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС отново не влиза в Народното събрание. В Кърджали мандатите са пет и отиват за лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателя на предишните два парламента Мукаддес Налбант и досегашните депутати от движението Байрам Байрам и Адлен Шевкед, а ако Карадайъ влезе от Шумен - и за общинския съветник от Ардино Павлин Кръстев. Петият мандат е за "Възраждане" и Георги Георгиев.


От парламента отпада и доайенът на предишните два Мика Зайкова, защото "Има такъв народ" губи мандата си в Смолян.


Кои са депутатите от София четете тук.

Вигенин призова социалистите да подкрепят Радев

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

След като вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка заради слабия резултат на левицата на изборите, днес в Би Ти Ви смятаният за един от най-приближените ѝ в партията Кристиан Вигенин заяви, че не бива да има никакво разколебаване у социалистите и те трябва да подкрепят Румен Радев на балотажа в неделя. В същото време Нинова отказа да отговори ще гласува ли за Радев на балотажа в неделя.


Държавният глава беше разкритикуван от Нинова за някои от действията си, с които попречил за по-добър резултат на БСП. Тя дори нарече "Продължаваме промяната" "новата президентска партия", която отнела 10-15% от вота за левицата. Според Вигенин трябва да има мобилизация в структурите на БСП преди втория тур на президентските избори, за да може Радев да спечели нов мандат. Изказването на Вигенин беше определено като "кризисен пиар" от Анастас Герджиков, срещу когото настоящият държавен глава достигна до балотажа.


Вигенин бе начело на предизборния щаб на БСП.

"Зелено движение" призовава да не се бърза с даването на мандат за правителство

След изборите: Говорителят на кабинета се присъедини към поредицата партийни оставки (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Да не се бърза при даването на първия мандат за съставяне на правителство. За това призова пред "Нова телевизия" председателят на изпълнителния съвет на "Зелено движение" Борислав Сандов. Партията е част от обединението "Демократична България", което вчера проведе първи разговори с "Продължаваме промяната" за управленска коалиция.


"Вярваме, че първият мандат може да не бъде даден толкова бързо. Ако и останалите партии са съгласни, ще призовем да ни се даде време да съставим коалиционно споразумение", каза Сандов, като уточни, че ще е нужно половин месец или месец, за да се подготвят партиите със споразумение за управление. По думите му преговорите сега са много по-различни от разговорите след предишните избори през годината. "Подходът е много различен, отношението е много различно. Не се поставят червени линии", добави още той.


Сандов добави, че "Демократична България" ще предложи министри на всички позиции, но няма да посочва име за премиер.

Коментари (260)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Защо Възраждане изненада всичките
  ви “експерти”.

  През април и юли дадох вота си за ДБ, като на летните избори прекъснах почивката си на морето, за да ги подкрепя. От както имам право на глас три партии (БСП, ДПС и ГЕРБ) винаги са били с мнозинството депутати в НС и това не доведе държавата до нищо добро. Не ми се живее още 30 години в Преход. Очаквам народните представители да ме ПРЕДСТАВЛЯВАТ, а не да ме третират като добитък…

  Познавам още пет човека, които не се срамуват да си признаят, че вместо ДБ този път са подкрепили Възраждане. Пистолет да ми опрете в челото, не мога да се сетя за три положителни неща дето свършиха от Росенец до сега. За това време от тях видях само цупотрене и дай си ми куклите, на си ти парцалките. Същото за ИБГНИ. Слави го подозирах още в началото, а скоро след като спечели изборите потвърди опасенията ми и започна да Доганее.

  Не се прехласнах по ПП поради две причини:

  1)Не намерих нищо различно в платформата им от това, което ми обещаваха останалите кандидати през последните 30 години. От Костов насам всички се борят с корупцията и олигарсите, но сме все първи по корупция, а олигарсите вече са и в Парламента.

  2)Уж демократи, а ще налагат зелен сертификат като 20% от населението е ваксинирано. Можеха поне да си направят устата за референдум по въпроса.

  Искрено се надявам да греша за ПП и Кирил Петков да не се окаже новият Жан Виденов. Пожелавам им успех и дано тласнат България към по-добро!

  Но да се върнем на Възраждане и профилът на техните избиратели. Двама от приятелите ми, които гласуваха за тях са хомосексуални, а аз подкрепям идеята за ЕС (но не и изпълнението му към момента). Живял съм две годи в САЩ и съм бил в поне четвърт от европейските държави, благодарени на членството ни в Съюза.
  Навярно вече забелязвате иронията във вота ни и ще се опитам да ви я обясна. Беше ми ясно, че Възраждане няма да вземат 51% от гласовете и на следващия ден да ни изкарат от ЕС. За това и нямам проблем да ги подкрепя, въпреки че не съм съгласен изцяло с програмата им. Нямам проблем и ако се изложат в Парламента. Ако тези не стават за работата, след няколко месеца ще вкарам следващите в НС. На мен ми коства, точно нула лева да подам гласа си. (Самите избори не са безплатни, но всеки лев платен за тях от държавата е лев по-малко, който може да бъде окраден от бюджета). А колко ви струваха предизборните кампании? Аз мога да си позволя да ходя на избори през 4 месеца, зависимите/неможещи партии могат ли? За това избори, докато не се отсее плявата.

  За десерт ще ви открехна, че най-голямо рамо на Костадин Костадинов всъщност удариха медиите. Лайнометът, който бе захранван ежедневно от “журналисти”, “експерти” и “инфлуенсъри” бе впечетляващ, но пресоли манджата. Гореспоменатите, всеки ден подлагаха на съмнение интелекта ми, но в процеса показаха своя. Срамно е журналист (несъзнателно или съвсем умишлено) да не прави разлика между антиваксър, плоскоземец и противник на зеления пас (анти-пасър?). Да ви поясня: Антиваксър е човек, който е против поставянето на каквито и да е ваксини. Такива в България са под 3% от населението. За справка - процента от хора, които нямат нито една от останалите ваксини в имунизационния си картон; Плоскоземец е човек, който вярва, че земята е плоска - под 0,1% от населението; Антипасъри са над 80% от българите. Тенденциозно пропускате да отбележите, голяма част от хората с ковид ваксина са против въвеждането на сертификати за нея. Невястата ми е такъв пример, предполагам, че ще се сетите и за доста познати от личното си обкръжение.
  Ако някой не е съгласен с оценката ми за интелект на българския журналист (112-ти:€), може да ме обори много лесно. Посочете ми една точка от платформата на Възраждане или едно изказване на Костадинов, което бихте описали като фашистко. Мохамеданите ли иска да изсели, ромите в резерват ли да вкара?
  Освен всичко друго журналистите демонстрирахте и лицемерие - всички ли сте ваксинирани? И семействата/деца ли ви? Така си и мислех.
  Сега, относно етикетът “проКремълска” партия. ГЕРБ (руското-турски освободителен поток) и БСП (БКП) какви са? За ДПС/ИТН може да се поспори също. На тях защото не им го лепвате всеки път като ги споменете?

  Оставям ви две клипчета, които ще ви илюстрират нагледно защо хората спряха да гледат телевизия. Скоро ще престанат да следят и информационните портали. В едното въпросите задават “журналисти”, а в другото - шегобиец. Ей това вкара Възраждане в НС:

  https://youtu.be/5bjtpGPcAK8

  https://youtu.be/VVOp3iRkeTk

 2. 2 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално
 3. 3 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#1] от "dwr30648311":

  "Два пъти гласувах за ДБ, но аз и всички мои познати решихме да гласуваме за Възраждане!"

  Ееееееееее, Костя си е напазарувал тролове. Митрофанова не жалипара за подопечните и.

 4. 4 Профил на gedat21
  gedat21
  Рейтинг: 42 Неутрално

  Гледам, троловете на Възраждане почват още рано сутринта...

 5. 5 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Последното нещо, което може да си позволи сега ДБ, е да създава впечатление, че протаква съставянето на кабинет.
  Дори да са прави по принцип, по-важно е какво впечатление ще оставят у избирателите. А "Дневник" хич не им прави добра услуга.

 6. 6 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#1] от "dwr30648311":

  "Пълна икономическа, културна и политическа интеграция с Македония, до пълното интегриране на двете български държави."

  Може да не е фашизъм, а просто откровен дебилизъм. Все едно бившата ти да се е развела с теб, откровено да не те харесва, а ти да я причакваш по ъгълчетата и да и викаш :
  "Моя си ма"
  Апропо, те са в процес на присъединяване към ЕС, Копейкин нали ще ни изкарва от там?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 7. 7 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Нашата конституция и в това отношение е слаба. Не може да се раздават мандатите през седем дена. В солидните демокрации преговорите за съставяне на правителствено мнозинство продължават месеци.

 8. 8 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1595 Весело

  До коментар [#1] от "dwr30648311":

  ПовервАхме ти 😆

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 9. 9 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 345 Весело

  Радев спокойно може да отиде тази седмица в някой швейцарски курорт за президенти и да се върне за пресконференцията в неделя, 20.30 ч.

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#4] от "gedat21":

  Сега ще се разкрачат, Костя ще наддава над Пи Ар Севи и какво ще правят милите, в какъв филм ги вкараха.

 11. 11 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#8] от "Хриси":

  като падне избирателната активнот на 30% може и 10% да вземат след половин година...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 12. 12 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  “Зелено движение”,какво е това недоразумение,заедно с Ицето и коколатия гном(шеф на партията за която винаги съм гласувал) ,да си подават оставката и да заминават в десета глуха! Трябва нови лица ако искат да се възроди дясното!

 13. 13 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  Вигенинчо пак се е метнал на амбразурата - да брани решетниковия от кака си Корнелия. Не от друг, а точно от нея.

 14. 14 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Твърде сте капризни това младите! Нищо лошо още не сте видели от живота, но искате "сега и веднага" страната ни да стане поне като Швеция! Много бързате, но не знаете, че най-бавно се променят човешките отношения, т.е. това, което е основата на държавата.

 15. 15 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Последното нещо, което може да си позволи сега ДБ, е да създава впечатление, че протаква съставянето на кабинет.Дори да са прави по принцип, по-важно е какво впечатление ще оставят у избирателите. А "Дневник" хич не им прави добра услуга.
  —цитат от коментар 5 на еспресо


  абсолютно, такива изцепки са кофти. без това единствения им начин да се пооправят е да са в правителството

 16. 16 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#2] от "еспресо":

  Club Z :)))))
  Дай препратка от блогър му - нали там уж го е написал ;)

 17. 17 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#13] от "Галя Станчева":

  гасударите нямат проблем крепостните да се ритат помежду си.
  Тяхната антизападна стратегия е с малко влияние което имат да разпалват съществуващи противоречия.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3573 Весело

  До коментар [#7] от "dorn":

  Може може.....
  Виж в съседната статия немеца препоръчва бързо сформиране на правителство....

  Bukalemun
 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  "Цвета Караянчева не влиза в парламента"

  Добрите новини не свършват

 20. 20 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#3] от "doctor.no":


  Като цитираш някого е редно да препишеш казаното от него дума по дума, а не да слагаш свободни съчинения между кавичките ;)

 21. 21 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Видните градски социалисти, др. Атанасов и Иванов, ще подкрепят призива и ще пуснат червената бюлетина!

 22. 22 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Има доводи да не се бърза, но съм почти убеден, че "Зелено движение" ще отнесе много плюнки, понеже сега е популярно да се бърза "да се върши работа".
  Надявам се ПП наистина да я свършат, но за момента има няколко тревожни неща:

  - никой не е виждал "експертите" им . Знае само две - три лица
  - като гледам депутатите от Варна, дето влизат, съм много резервиран.
  - Листите им изглеждат като сбирани набързо, а знаем до какво води това
  - Засега виждаме само подканяне към позитивно мислене в стил "дайте да дадем" и "хайде всички да се хванем за ръце" + ведри усмивки. Не е лошо, но не върши работа

 23. 23 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 561 Неутрално

  А ПКП така се надяваше горката.
  Това беше политическата и кариера.
  Но до края на живота си ще остане ПКП.

 24. 24 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Герджиков: Прокуратурата и КПКОНПИ работят прилично


  Без коментар

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Весело

  "Цвета Караянчева и Мика Зайкова не влизат в парламента"

  Това е абсолютно неприемливо! Как така парламент без ПКП?! Я Борисов веднага да и намери някаква работа! :-)

 26. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Дами и господа, става дума за огромно недоразумение! Какво правят провалени партии с лидери в оставка на масата на коалиционните преговори? Ние очаквахме КирЕ ХарвардО да покани успешно представилите се ДПС и опазилите резултата ГЕРБ

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 27. 27 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#6] от "Daniboy":

  “Може да не е фашизъм, а просто откровен дебилизъм.”

  Бягаш от темата. За фашизъм питам и от къде дойде тоя етикет?

  Иначе дебилизмът е субективно понятие и въпрос на гледна точка…

 28. 28 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  "Вигенин призова социалистите да подкрепят Радев"

  Сега го слушах този и каза нещо от рода: 'БЛАГОДАРЕНИЕ на победата на ПППППП сега има възможност да се направи правителство'

  Готов, подложен.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 29. 29 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Герджиков е просто едно плямпало! Както и при предишния му гастрол, разговорът вървеше така :
  - Радев не направи това. Радев не направи онова!
  - А вие ще направите ли това?
  - Това не е в правомощията на президднта!
  - А ще направите ли онова?
  - Ще се допитам ро експертите!

 30. 30 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#2] от "еспресо":Club Z :)))))Дай препратка от блогър му - нали там уж го е написал ;)
  —цитат от коментар 16 на dwr30648311


  На твоите услуги.

  "Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация. Тя за пореден път доказа, че общото й с останалата част от човешката раса е само външният вид."
  https://kostadin.eu/2014/06/21/защо-нямаше-нито-един-циганин-доброво/

  Всъщност напиши на гугъл "Костадин Костадинов" и "цигани", или "турци", или "русофоби" и пр. и ще започне да те залива инфолрмация. Не е трудно.

 31. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Кандидата на мафията в целия си блясък:

  "Започвам да си мисля, че е по-добре ДПС да излязат и да ме подкрепят"

  "Нямам нищо против Ердоган да ме назначи за президент на България, какво толкова?"

 32. 32 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#22] от "debruckere":

  Абе друго си е да видиш джипка пълна с експерти!

 33. 33 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#25] от "vassilun":

  Не останаха свободни места, ще настане бой скоро време между герб калинки.

 34. 34 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#28] от "zz_s":

  ПП в ролята на късното НДСВ и тройната коалция 2.0 :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 35. 35 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#2] от "еспресо":

  4 процента от гласувалите за Възраждане са цигани. Даже имат цигани в листите си. Между другото доста български турци и българи мюсюлмани, също подкрепят Възраждане.

 36. 36 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1243 Весело

  Правителста тип "Любен Беров" и "Тройната ламя" са ми най-любимите.... тогава се краде най-подредено и законно, има за всички участници. Ще гледам цирка с удоволствие, не обичам пуканки, но ще си нарежа некакво по-тънко мезе с биричката.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#30] от "еспресо":


  Излъгал ли е? Който не спазва абсолютно никакви социални и законови норми на поведение няма място в дадена държава.

 39. 39 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  До коментар [#35] от "Billy Pilgrim":

  аре стига сте се превъзнасяли, добре че е ниската активност, че щяхте пак да гледате телевизора

 40. 40 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#4] от "gedat21":

  Щом Възраждане така жегват герберите и психодесните, значи са на прав път.

 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2252 Весело

  ,,Председателят на 44-ия парламент Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС отново не влиза в Народното събрание. “
  🤣🤣🤣
  Вече като и чуя името и се сещам само за три букви от българската азбука…
  Съжалявам, но да се сърди на Бойко!😆

 42. 42 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Правителста тип "Любен Беров" и "Тройната ламя" са ми най-любимите.... тогава се краде най-подредено и законно, има за всички участници. Ще гледам цирка с удоволствие, не обичам пуканки, но ще си нарежа некакво по-тънко мезе с биричката.
  —цитат от коментар 36 на georgievb


  Тъй си е.
  Да го правят по бързо това правителство, та по бързо да се проваля и да си заминава.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 43. 43 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Не е много учудващо отпадането на двете дами при този развой за техните партии. За г-жа Караянчева не съжалявам особено много. А г-жа К. Нинова ще поизмъчи социалистите преди да си тръгне от председателското място.

 44. 44 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  И какви ги дялкахте от пролетта насам? Та сега и още 3-4 месеца. И тогава нов президент - още 2-3 месеца!
  Аз също не харесвам урбулеешката работа, но да се мотоеш при КРИТИЧНА ситуация е престъпление!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 45. 45 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#39] от "karatista":

  Добре, че манипулирате изборите, иначе Възраждане още преди няколко месеца щеше да е в парламента. Между другото въпреки по-ниската избирателна активност Възраждане за пореден път увеличава броя на хората гласували за тях.

 46. 46 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Вигенинчо пак се е метнал на амбразурата - да брани решетниковия от кака си Корнелия. Не от друг, а точно от нея.
  —цитат от коментар 13 на Галя Станчева


  Гледа ли как се обърка плужекът тази сутрин.
  - Корнелия Нинова каза, че задкулисието, което го е имало при герб сега се прехвурля при ПП!
  - Значи при герб е имало задкулисие?!
  - Ммммммм! Ами тя така каза!

 47. 47 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1220 Гневно

  ДСБ: Излизайте веднага от тази левичарска конфигурация!
  От пролетта насам те ни носят само негативи поради левичарската си същност да не знаят кое, как и кога!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#45] от "Billy Pilgrim":

  Стабилен елеторат викаш е събрал Копейката, тия дето на предните гласуваха за Славчу, на по предните за Марешки, Волен и Симеонов, преди това за Бюрека и Яне.
  А може и от на Расате неговите да е привлякъл.
  твърдо ядро се заформя.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 257 Весело

  Ако Демократична България се закрие и всяка партия си е сама, аз пак ще гласувам за една от тези 3 партии! Нищо че нито една няма да влезе в Парламента!

 51. 51 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1220 Весело

  И какво го дъвчат това правителство - та то е ядно от миналата есен: ГЕРП+БСП+ДПС+напазарувани поне двама (сега от Копейкин).
  Ще заровят томахавките във името на народа, България и социалния просперитет!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 52. 52 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Възраждане са единствената пробългарска партия в това НС. Лично убедих поне десет души, че минават бариерата от 4 %. ПП имат шанс да направят 2-3 добри неща, но от Запад ще им пречат. Нещо за невежите: Костадин не е против или за ЕС. Той е за християнска Европа на нациите. Такива политици има навсякъде в Европа, възходът им започна от Жан-Мари Льо Пен.

 53. 53 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До коментар [#22] от "debruckere":Абе друго си е да видиш джипка пълна с експерти!
  —цитат от коментар 32 на 3biri


  Нищо не сте разбрали. Аз съм против ГЕРБ.
  Опасенията ми са свързани с това, че едно от очакванията на хората е да се изчистим от "калинки", а не да ги заменим с други.
  Лично познавам двама от депутатите. Единият се води "киберексперт" с изкаран един курс при Петков, а на другият не бих се доверил да ме оперира, ако не дай Боже ми се наложи

 54. 54 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Весело

  До коментар [#30] от "еспресо":Излъгал ли е? Който не спазва абсолютно никакви социални и законови норми на поведение няма място в дадена държава.
  —цитат от коментар 38 на Billy Pilgrim


  Човекът помоли някой да му даде пример за нацистко изказване на Костадинов. Щом моли, защо да не му помогна, в този форум сме услужливи хора. Две секунди ми отне.

  Но нямам желание да анализирам Възраждане, не ги следя като послания и действия. Ако наистина искаш да научиш, помоли и ти, все някой във форума ще ти помогне.

 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  "Цвета Караянчева и Мика Зайкова не влизат в парламента"

  Отлично!
  И двете са напълно ненужни.
  Първата е прекалено силно надъхана партийно, а втората отдавна е напуснала полезната, активна възраст. Единствената причина да я включат в Парламента бе декоративна.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#48] от "doctor.no":

  Хората на слави са при киро и асен. Аз лично преди да гласувам за Възраждане гласувах за различните форми на Демократична България. Възраждана ще печели още и още последователи точно защото няма нищо общо с така наречените патриоти като волен, шкембе войводата, марешки и т.н., колкото и да ви се ще да ги вкарате в един кюп. В момента в парламента имаме 6 партии на статуквото и Възраждане.

 57. 57 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 278 Весело

  Са ПКП ще се поболее от мъка

  Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират
 58. 58 Профил на politicalanalyst
  politicalanalyst
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#31] от "doctor.no":

  Аааа чекай, чекай, малко. Такива като теб и партиите, които се борят за "промяна" приеха промените в ИК уж заради българите в САЩ и Грейт Бритаин. Тогава ви казахме, че отваряте вота на ДПС в Турция, ама вие са чак вденахте.

  Та, защо ти и другите като теб допуснахте Ердо да решава? А каква радост беше като се публикуваха промените за няколко часа по нощите, а? Тепърва ще се шокирате как сте изиграни мамини сладки

 59. 59 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Възраждане са единствената пробългарска партия в това НС. Лично убедих поне десет души, че минават бариерата от 4 %. ПП имат шанс да направят 2-3 добри неща, но от Запад ще им пречат. Нещо за невежите: Костадин не е против или за ЕС. Той е за християнска Европа на нациите. Такива политици има навсякъде в Европа, възходът им започна от Жан-Мари Льо Пен.
  —цитат от коментар 52 на Dimitar Kunev


  Костадинов е против всичко, аз не съм чул да е за нещо. Е, може би малко за Москва, ама млъкна по този повод в последно време.
  Против ЕС, против еврото, против НАТО, против малцинствата, против мерките, против маските, против сертификатите.
  Всъщност, това е стратегия. Има голяма група българи, настроени анти.

 60. 60 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#48] от "doctor.no":

  През 18 век Самюъл Джонсън бил казал -"Патриотизмът е последното убежище на негодника", което да се отбележи не е критика към патриотизма...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 61. 61 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  ...но като си обиколил като пчеличка тук-там и накрая си станал "патриот" :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 62. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  "Възраждана ще печели още и още последователи ..."

  Ще, надайте се, че в тая държава има хора с неистово желание към фашизма. Много искат да напуснем ЕС и НАТО.

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#56] от "Billy Pilgrim":

  Времето ще покаже що за стока са.
  За съжаление помощите, които получават от Русия предполагат насоката на тяхното развитие.
  Никой, който се е поставил под руска зависимост не е останал защитник на българските интереси. Особено, когато те са насочени срещу руските интереси.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#12] от "angeles":

  недоразумение като теб!

 65. 65 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Гербето депесарското кандидатче беше катехорично само по темата Рашков. Чак ризата си щеше да разкъса и отново запкчна да мънка, когато го попитаха, как така ще работи с правителство на ПП, ако Рашков е министър.

 66. 66 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1048 Любопитно

  До коментар [#2] от "еспресо":

  https://zelenodvizhenie.bg/razlichni-no-ravni/

  Зелено движение/ДБ:

  ''В началото на този месец на среща с ЛГБТИ общността дадохме нашата заявка за внасяне на законопроекти, които да изменят и допълнят Наказателния кодекс, за да включва той престъпления от омраза по хомофобски и трансфобски мотиви!''

 67. 67 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  Вигенин призова социалистите да подкрепят Радев а в САЩ менторите на Кирчо и Радев призоваха за премахване на всички частни банкови сметки и депозити..... Комунизма побеждава другари.....венсеремус ..... https://www.diamondandsilk.com/bidens-banking-nominee-calls-to-eliminate-all-private-bank-accounts/

 68. 68 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 375 Неутрално

  "Сандов добави, че "Демократична България" ще предложи министри на всички позиции, но няма да посочва име за премиер."

  "Имам 6% от дяловете в компанията, ма мисла да предложа борда на директорите да са мои хора". Аз такъв акционер бих го изпратил на обстоен преглед на неговото психо-соматично състояние.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  До коментар [#1] от "dwr30648311":

  Именно това постигнаха платените опевачки по медиите - накараха хората да гласуват "на пук". Опасявам се обаче, че и за тях са гласували по същия начин, както и за останалите, преди това - без да ги познават, без да са им погледнали програмата и без да имат поне приблизителна представа какво да очакват и как да комуникират с депутатите си, от тук нататък. Което много бързо ще доведе до същия резИлтат, както и с останалите нови партии. Докато стадото овце не стане глутница хиени, колкото и да сменят овчаря, той все ще го гои и стриже. При това, стадото няма да си дава сметка, че овчарят и кучето изяждат много повече овце от вълците.

 71. 71 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  Членове на ЦИК, чието решение е паднало в съда, не трябва да се допускат отново до тази институция. Подобно на секретарицата в СЗ, за която вътрешното решение на началниците й, беше по-важно от гласувания в НС закон.

 72. 72 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Хич даже да не се бърза с правителства и такива работи. Само Лозан да побърза да подкрепи Герджиков, та да се оформи гарнитурата.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 73. 73 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#27] от "dwr30648311":

  Не бягам, разширявам я. Целите им са писани все едно от шестокласник, който иска да направи помпозно съчинение по Роден край, а не от някой, който си мисли, че ще трябва да ги изпълнява:

  - Увеличаване работните места и изграждане на работеща икономическа система.
  - Превръщане България в технологичния център на Балканите и Европа.
  - Създаването на елитна българска войска, поставяйки България отново на геополитическата карта.
  - Превръщане на българското население в един силен, разумен и достоен народ.

  И още 20 такива глупости, които трима са писали с бутилка водка някоя вечер.

  "Превръщане на българското население в един силен, разумен и достоен народ. "

  Гениално, как някой не се е сетил до сега да ни превърне в силен, разумен и достоен народ?  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Вигенин призова социалистите да подкрепят Радев а в САЩ менторите на Кирчо и Радев призоваха за премахване на всички частни банкови сметки и депозити..... Комунизма побеждава другари.....венсеремус ..... https://www.diamondandsilk.com/bidens-banking-nominee-calls-to-eliminate-all-private-bank-accounts/
  —цитат от коментар 67 на MPetr


  Ми тя жената е завършила във великата савецка страна и е носител на сталинска награда. Тва аз не си го измислям.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  "Сандов добави, че "Демократична България" ще предложи министри на всички позиции, но няма да посочва име за премиер.""Имам 6% от дяловете в компанията, ма мисла да предложа борда на директорите да са мои хора". Аз такъв акционер бих го изпратил на обстоен преглед на неговото психо-соматично състояние.
  —цитат от коментар 68 на ddd palamudiy lefferski


  Това са преговори. Имаш право да предложиш, а вече който се хареса, според качествата си, ако е верно това, дето Петков го разправя. Иначе защо си на преговорите, ако само ще слушаш какво ти се набива? :)
  Аз лично не вярвам да се преценява според експертизма, пак ще се гледат кой колко голям процент вади, ама хайде :)

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Весело

  До коментар [#58] от "politicalanalyst":

  Така де. Занимаваха се единствено и само с Изборния закон да го префасонират така, че да затрудни компютърно неграмотните с надеждата да намалее вотът на едни известни етноси и освен това да улесни "качествените" българи в чужбина да гласуват за ДБ и бабикяните.
  В резултат на което спечели ДПС (както по-разумните очакваха), ДБ се сринаха, а бабикяните отпаднаха.
  Както казва народът: "Внимавай какво си пожелаваш!"

 81. 81 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1512 Разстроено

  Хора изборите минха. Кой гласувал, гласувал. Който не е, да е гласувал. Сега топката е в други играчи, може да вземем пуканки и само да наблюдаваме. Не разбирам, всички разбират от политика и футбол, но гласуват под половината, а национала ни се оттърва съвсем скоро с едно "прилично" 4.0. Като спиш когато не трябва, най-малкото не умувай след това....

 82. 82 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  [quote#77:"debruckere"][/quote]

  Естествено че ще се стигне до разпределение на властта по схемите на тройната коалиция. Ако се стигне до споразумение изобщо, защото този път са повече партиите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 83. 83 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Дано червените оценят Радев и му бият шута в неделя.
  Вчера от Нинова разбрах, че всъщност е успяла да промени така устава на партията, че Председателят им да се избира от 80 000 души, което ми изглежда доста демократично.

  Любовта ще спаси света!!!
 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#74] от "Един вампир броди из Европа":

  =====Ми тя жената е завършила във великата савецка страна и е носител на сталинска награда. Тва аз не си го измислям.=====....определено сте прав и е факт разбира се това ! .... Омарова преди това е работила дълги години като съветник в Министерството на финансите на САЩ и е завършила харвардския московски държавен университет..... тя предложи план за САЩ за „откровено радикална реформа“ на Федералния резерв за „ефективно прекратяване на банкирането, каквото го познаваме“, за предлагане на потребителски банкови сметки и се превърне в „върховната публична платформа за генериране, модулиране и разпределяне на финансови ресурси в съвременната икономика, наричайки този план „в крайна сметка по-прагматичен и разумен отговор на предизвикателството за демократизиране на финансите.”.......... венсеремус САЩ....... Венсеремус Радев, венсеремус Кире...... и премахване на всички частни банкови сметки и депозити..... хахахаха ...... https://www.diamondandsilk.com/bidens-banking-nominee-calls-to-eliminate-all-private-bank-accounts/

 85. 85 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  До коментар [#58] от "politicalanalyst":Така де. Занимаваха се единствено и само с Изборния закон да го префасонират така, че да затрудни компютърно неграмотните с надеждата да намалее вотът на едни известни етноси и освен това да улесни "качествените" българи в чужбина да гласуват за ДБ и бабикяните. В резултат на което спечели ДПС (както по-разумните очакваха), ДБ се сринаха, а бабикяните отпаднаха. Както казва народът: "Внимавай какво си пожелаваш!"
  —цитат от коментар 80 на pamela


  +++++++++++++

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 86. 86 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 72 Неутрално

  dwr30648311: Уж демократи, а ще налагат зелен сертификат като 20% от населението е ваксинирано. Можеха поне да си направят устата за референдум по въпроса.

  Не може да има референдум по въпроса с или без зелен сертификат, абсурдни и идиотски въпроси не се задават. Това е все едно да попиташ хората искат ли да плащат данъци, или не.
  Щом си гласувал за Костя К., интелектът ти е на едноклетъчно.

 87. 87 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#80] от "pamela":

  Пропускаш факта, че в Турция са бягали от машините и са пускали хартиени бюлетини. Сега чакам да видя дали някоя партия ще сезира ЦИК за изборни нарушения

 88. 88 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2866 Весело

  Лелей баба Мика няма да я има да води първото заседание на парламента. При толкова младоци в парламента да не излезе че Корнелия е най-старият депутат?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 89. 89 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#59] от "taratanki":

  Е колко е голяма анти - 4.9%

 90. 90 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#88] от "Julian Mall":

  Може и Боцко да е. Ще бъде вълнуващо да открие НС с цветущия си диалект.

 91. 91 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Този коментар не е бил за другата статия (да се чете със ком.51):
  Дори ПП да се напънат при заявеното неучастие на ГЕРП и ДПС, ще трябва да търсят БСП и ИТН.
  Цунг-цванг както е израза.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 92. 92 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Защо Възраждане изненада всичкитеви “експерти”...
  —цитат от коментар 1 на dwr30648311

  Ужасно беше да прочета това, което сте написал. Навремето и Хитлер идва на власт след подобни размишления на някои от избирателите му.

 93. 93 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#74] от "Един вампир броди из Европа":
  Вигенин призова социалистите да подкрепят Радев а в САЩ менторите на Кирчо и Радев призоваха за премахване на всички частни банкови сметки и депозити..... Комунизма побеждава другари.....венсеремус ..... https://www.diamondandsilk.com/bidens-banking-nominee-calls-to-eliminate-all-private-bank-accounts/
  —цитат от коментар 67 на MPetr

  Ми тя жената е завършила във великата савецка страна и е носител на сталинска награда. Тва аз не си го измислям.
  ===============с десни мерки, леви политики ще правим .... или с леви мерки десни .....каза Кирито......точка.

 94. 94 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 371 Неутрално

  "Започвам да си мисля, че е по-добре ДПС да излязат и да ме подкрепят, отколкото да подкрепят Радев, а в това време да се говори обратното."

  Гербджиков, ясно е, че мафиотската задруга, която те подкрепя ще ти налее 300 000 гласа от Турция и местните крепостни на мазната ДС корпорация. Хората трябва да излезнат и масово да гласуват, за да прекратят влиянието на Ердоган и Путин върху изборите за президент на уж суверената ни държава!!!

 95. 95 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Айде стига с тая глупост на Копейкин за референдумите му. Да, съгласен съм, че тоя може и да събере достатъчно подписи за да инициира, ама кой ще му гласува дивотиите?

 96. 96 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Ми текат едни 'процеси' : https://faktor.bg/bg/articles/chlen-na-ns-na-bsp-byah-privikan-ot-dyasnata-raka-na-radev-sled-kato-publichno-kazah-che-prezidentat-e-predal-bsp

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 97. 97 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#58] от "politicalanalyst":Така де. Занимаваха се единствено и само с Изборния закон да го префасонират така, че да затрудни компютърно неграмотните с надеждата да намалее вотът на едни известни етноси и освен това да улесни "качествените" българи в чужбина да гласуват за ДБ и бабикяните. В резултат на което спечели ДПС (както по-разумните очакваха), ДБ се сринаха, а бабикяните отпаднаха. Както казва народът: "Внимавай какво си пожелаваш!"
  —цитат от коментар 80 на pamela


  Ми колко бесняха за електронна дистанционност при гласуването?

  "С Дистанционност - таз сила нова, съдбата си ти поднови".. "да допуснем успелите българи в чужбина до управлението на страната"

  .. късаха се умнокрасивистки рубашки из форума , а "Дневник" любезно мине, не мине даваше думата на "експерти"..

  Башка Росен Плевнелиев спретна Референдум за изборна Дистанционност ..

  Идеята - простичка, всеки успял българин, файнъли кат се види електронно дистанционен - и не може да не се завтече да гласува за Бойкикев и Мария Капон.. или поне за Мария Касимова-Моасе..

  Тогава ДеБъ имат чутовен резултат!

  Да, ама не ..

 98. 98 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  Председател в оставка води преговори за правителство !?!?
  Това само в ненормална държава може да се случи.

  кратък
 99. 99 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 514 Неутрално

  След като Радев прецака всички партии на "промяната" със своя проект "Катастрофата продължава", нормалните започнаха да го осъзнават и вече си имат "едно на ум". Да видим на балотажа кои са мнозинство - нормалните или не нормалните.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK