Ще е нелепо вотът за Борисов да успее

Вот за ГЕРБ или срещу ГЕРБ не предполага дълги колебания, този избор протича естествено.

© Велко Ангелов

Вот за ГЕРБ или срещу ГЕРБ не предполага дълги колебания, този избор протича естествено.Коалицията "Продължаваме промяната" (ПП) изненада социолозите, като спечели парламентарните избори. Мандатите й обаче няма да й позволят да състави правителство без тройна и дори четворна коалиция в бъдещото Народно събрание. Въпросите след изборите са много - сривът на десницата е тежък, с близък до техния резултат в парламента влиза крайнонационалистическата, антиваксърска и антиевропейска партия "Възраждане", предстои балотаж за президент, където също има неизвестни.


"Дневник" се обърна към политолози и политически анализатори за коментар на сложната политическа ситуация. Вижте отговорите на д-р Николай Михайлов - психиатър и психолог, бивш депутат от ДСБ и политически анализатор.


Пълен разгром на традиционната десница, избирателите й предпочетоха нов субект, който преследва "леви цели с десни средства" - каква е диагнозата за това и беше ли очаквано?
- Разгромът на традиционната десница е преди това "разгром" на понятията "ляво" и "дясно", в един дълъг път от царя до Борисов. Лявото и дясното са обезценени етикети за демагогска употреба, с падаща пазарна цена. Преди възпламеняваха страсти, сега не трогват никого, освен по предразсъдък и биографична инерция.


Днес е актуален т.нар. център, "разумното място", където се мотаят професионалистите на компромиса, на изкуството на възможното - или още по-точно на допустимото, доколкото българската политика е самостоятелна в много стеснен периметър.


Разгромът на традиционната десница е лош изборен резултат, но преди това е поражение на думите, зад които няма реалност, това трябва да се каже, без да се увърта. Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство. Високохудожествена смес от недомислия и личен дневен ред. Тези образувания са нетрайни, срокът им на годност трае кратко, един два мандата, после сменят името и продължават нататък. Към евроатлантическия хоризонт. Със същите лица, жестове и думи.


Защо социолозите не засякоха тенденцията? Можем ли да говорим за промяна на настроенията на избирателите в последните часове преди изборите? И на какво би могло да се дължи?


- Вот за ГЕРБ или срещу ГЕРБ не предполага дълги колебания, този избор протича естествено, по природа и рефлекс. Изкушавам се да кажа по "расова" принадлежност, но няма да рискувам.


Истината е, че конкретизацията на протестния вот се оказа по-сложен процес, отколкото допускаха социолозите, защото те мислят статично, а не динамично. Проблемът е в методологията, в границите на тяхната наука. Измерват неизмеримото, статично, а не динамично. На тези избори гласоподавателят трябваше да налучка вот от няколко неубедителни възможности, всяка от които в упадък, и една извън тях с безспорното преимущество да е свежа и тъй да се каже неупотребена. А в лицето на самия Кирил Петков и безпричинно бодра, преизпълнена с оптимизъм, в платото на "четвъртата вълна". В щастлив дисонанс с общото униние.


Но това е външната страна, естетиката на победата. Героите на деня - Кирил Петков и Асен Василев, излъчиха мимоходом и две безупречно верни послания, това е редно да се отбележи, защото има пряко отношение към вота и намерението им да управляват: "Идеологиите ви не струват пет пари" (Кирил) и "България не е бедна, а ограбвана" (Асен). Първото е по-общо, рамково твърдение, второто скандал. И едното, и другото е истина.


"Леви цели с десни средства" е лозунг, който прагматизира политическия спор, редуцира докринерството до техника за постигане на обща цел. Няма смисъл да тормозим душите си с абстракции, нека свършим нещо полезно. Така спечелиха: с хоризонт на надежда и пръст на болното място. (И обезглавиха банка, каквото и да означава това.)
Има ли надежда за съставяне на правителство този път? И трябва ли да има кабинет на всяка цена? Задкулисието ще позволи ли?


- Задкулисието е "за", оттук до Вашингтон, защото има неотложен дневен ред: Македония, Черно море и пр. Този път депутатите са в пресата на геополитическа директива и вътрешнополитически натиск, шансовете за саботаж намаляват, но не са изключени. Капризната балканска воля може да изиграе лоша шега на "здравия разум". Андрешко не обича бирника. И обратно.


Как трябва да протекат преговорите между партиите? Допустими ли са компромиси между преговарящите?


- Компромисите ще бъдат тежки за твърдите ядра, които са поканени да жертват предразсъдъци - най-скъпото, което имат, а и за лидерите в оставка няма да е лесно "да отстояват позиции" с отнета политическа сила и в началото на битката за собственото им преизбиране на лидерския пост. Ще има воплии и стенания. Коалиция на "Демократична България" с БСП ще бъде преживяна като прегръдка с исторически злосторник, срам и позор за "автентичната десница". Вместо лустрация - "заедност" (по Доган). Кошмар наяве.


Лидерите ще описват ситуацията като съюз по разум и неизбежност, но това едва ли ще помогне. Ситуацията ще поиска ритуални жертви, за да оцелее "каузата". Падат лидерски глави, а след тях ще отлети и част от антуража.


Как "Продължаваме промяната" ще се разбере с "Има такъв народ"? А с БСП?


- Нинова ще изобразява глас на разума "в името на хората", вероятно с раздразнения и процедурна придирчивост, но без активен саботаж. Ще преговаря с отвращение и "на принципна основа" като национално отговорен лидер макар и в оставка.


"Има такъв народ" е по-объркан случай, по причина на обърканата идентичност на национално отговорния клоун. Рискът да дерайлират от сериозния разговор поради пристъп на безотговорност е съвсем реален, това трябва да е ясно. На някакъв етап могат да се почувстват длъжни да "скандализират лицемерите", ако чашата на търпението им прелее или просто от скука, изтълкувана като нахалство на "колегите". Канят се да делегират отговорността за преговорите на някои от жените, което е добра новина, ако е вярна. Но това не спестява риска, защото ключовите фигури са "нервни" по манталитет и амплоа, а техният лидер сънува нарцистични сънища за галактическа морална власт.


Задкулисието, ако е готово да падне дотам, трябва да ги държи на къса верига, за да не хукнат нанякъде и да изпочупят и този парламент. Но това е рисковият сценарий, който изглежда този път по-слабо вероятен.


Как виждате ролята на президента в тези преговори?


- Румен Радев ще настоява за кабинет от конституционна дистанция.


Слабият резултат на Лозан Панов и този на "Демократична България" свързани ли бяха според Вас и кой кого повлече надолу? Коя беше фундаменталната грешка?


- Президентските избори предложиха един вменяем кандидат, един умерено почтен кариерист и един своенравен и напълно объркан магистрат. Отказът да подкрепят Радев, макар да беше с тях от самото начало на бунта срещу Борисов, е най-меко казано предразсъдък, а по-рязко - глупост, която произведе фамозния кандидат с прическа "фантазе". Отдаде му се на този кандидат да изравни по нелепост рекорда на Плевнелиев в тази "сфера", което, както и да го разглеждаме, представлява забележително постижение от общата история на нашите нелепости.


Фундаменталната грешка на "десните" е, че не знаят кои са.


Има ли бъдеще пред "Демократична България", или ще трябва да се търси нова формула?


- Търсенето на "формула" е в ход, на този етап с реещи се мисли. Някои ще бленуват за сливане с "Продължаваме промяната", в широкия и перспективен ляволиберален "център", други ще фантазират "нещо по-автентично", построено върху жива антикомунистическа памет и русофобска безкомпромисност.


Влизането на "Възраждане" в новия парламент е една от изненадите на тези избори. Партия, която отрича пандемията, ваксините, ограниченията, евроинтеграцията и все в този дух. Какво да очакваме още?


- Тези са новите абсурдисти на сцената, наследниците на Сидеров. Идеологията им е крайно несъстоятелна, арогантно малоумна, с елементи на истина за камуфлаж и въдица за улов на симпатизанти. Мотото е "само истина, никаква мисъл и метални интонации". На всичко отгоре г-н Костадинов се оказва реторически ефективен, има дар да опростява и не го е срам. Води чутовна борба с пандемията, по пътя на нейното отричане. Това го превръща в своеобразен герой на абсурда, строител на собствена реалност.


Картината щеше да е психотична, ако не беше демагогска. Всичко това им обещава добро бъдеще,обаче, защото глупостите импонират, а тяхната неосъществимост разгневява. От гняв и глупост се получава превъзходна кауза за разсърдени мъже, с вкус към "директното действие". Приказките им за пандемията предполагат санкция, но няма кой да я наложи.


Защо изборите 2 в 1 не можаха да активират хората да гласуват, както през април и юли? Какво попречи?


- Страх от несправяне с машината, страх от ковид-19 и обезсмисляне на "демократичната" церемония.


Какъв е шансът на Румен Радев на балотажа и може ли да се очаква "обръщане на резултата", както се закани подкрепеният от ГЕРБ Анастас Герджиков?


- Ако на хората им омръзне да гласуват, ако им се стори предрешено, ако мобилизацията на ГЕРБ и ДПС надделее. Три "ако" със слаба вероятност, но ще е грешка, ако се подцени. Подобно нещо се случи с Де Гол, французите го изоставиха в деня на изборите, предпочетоха ваканцията.


Ще е нелепо вотът за Борисов да успее, ще е унизително...


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  България е ограбвана сериозно и това вече продължи много време

 2. 2 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  "Разгромът на традиционната десница е преди това "разгром" на понятията "ляво" и "дясно"," Спрях да чета тук. Автора къде спа последните 10-20 години ? То си личи още откакто Станишев въведе плосък данък, че и от преди това.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 3. 3 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2414 Разстроено

  "Пълен разгром на традиционната десница"

  ГЕРБ никога не бе партия с някаква идеология (макар че ЕНП я припозна заради гласовете и в ЕП). ГЕРБ е партията на корупцията...

 4. 4 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Д-р Николай Михайлов както винаги е точен.
  Но защо редакцията е направила анонс в началото ..." в парламента влиза крайнонационалистическата, антиваксърска и антиевропейска партия "Възраждане"
  Това какво отношение има към актуалните проблеми ?
  Та Възраждане имат 13 депутата, толкова ли са сериозна заплаха за мнозинството ?
  Мухата на гърба на вола какво отношение има към това накъде върви той ?
  Не са хубави тия работи.
  народа казва в този случай:
  "На умряло куче нож вади."

  кратък
 5. 5 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3896 Неутрално

  Е, това вече е крайно емоционално и съмнително като обобщение за ДБ:
  "...Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство."

 6. 6 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2414 Весело

  Всеки може в понеделник сутрин да обясни резултатите от мачовете :-)

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Този път от "Дневник" няма ли да препубликувате статията на Петър Чолаков от Дойче Веле, а?
  "Кризата в БСП застрашава и Радев, и съставянето на кабинет".
  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10406966

 9. 9 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Значи не е унизително да ни управлява президент с 27 агенти на ДС в своя ИК, излъчен като номинация от ген. Решетников, който сее раздор и омраза в обществото. За какво беше тогава целият преход? Тази тиха гражданска война, която се води в последно време, няма да свърши добре нито за обществото ни, нито за държавата ни и крехката ни демокрация. Нужна е еволюция в съзнанието, с революции повтаряме стари грешки. Вкл. е нужна модернизация на страната ни.

 10. 10 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2414 Весело

  Е, това вече е крайно емоционално и съмнително като обобщение за ДБ:"...Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство."
  —цитат от коментар 5 на daskal1


  +++

 11. 11 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Вот за ГЕРБ или срещу ГЕРБ не предполага дълги колебания, този избор протича естествено, по природа и рефлекс. Изкушавам се да кажа по "расова" принадлежност, но няма да рискувам."

  Що? Аз определено не съм от една раса с гербарите.

 12. 12 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Е, това вече е крайно емоционално и съмнително като обобщение за ДБ:"...Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство."
  —цитат от коментар 5 на daskal1


  Но точно.

 13. 13 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1288 Любопитно

  "Ще е нелепо вотът за Борисов да успее, ще е унизително..."
  Хм...унизително за опонентите на Борисов е следното...

  След 12 години на власт, която изхабява неизбежно (особено по нашите земи), атаката на недоволни черепи, атаката на всички останали опозиционни сили, които не са помирисвали власт през тези години, атаката на външни сили, които искат да наместят свои марионетки с геополитически интереси и ..... отново около четвърт от местата в парламента.
  Да ви кажа повечето от сегашните партии при тия условия можеше и да ни влязат в парламента ....

 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  Значи не е унизително да ни управлява президент с 27 агенти на ДС в своя ИК, излъчен като номинация от ген. Решетников, който сее раздор и омраза в обществото. За какво беше тогава целият преход? Тази тиха гражданска война, която се води в последно време, няма да свърши добре нито за обществото ни, нито за държавата ни и крехката ни демокрация. Нужна е еволюция в съзнанието, с революции повтаряме стари грешки. Вкл. е нужна модернизация на страната ни.
  —цитат от коментар 9 на Читател


  Умнико, когато ви управляваше еднокнижник и "усвояваше" наедро със сараите не ви беше унизително...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Трудно го разбирам доктора. Щот не съм толкоз умен. И слава богу!
  На Панов прическата да му беше проблема...
  Четох днес пак негови писания от фейса, то страшна работа.
  Само за Костадинов го разбрах и съм съгласен. Пълна лудница, че си и вярва туй варненчи. Някъде го бяха определили Копейкин като Волен Сидеров от Алиекспрес :)

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 17. 17 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2663 Неутрално

  Шапка му свалям на формулировките. В добра форма е.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 18. 18 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#5] от "daskal1":

  трябваше да се добави изкукуригали "антикомунисти" и "антифашисти", щеше да е по-правилно щеше да отрази завоят който поеха наляво още преди години. И преди да кажеш каквото и да било, моля сети се за някои гафове на Панов и вицето му както и това https://sofiapride.org/izbori2021-25ns/ . Ето резултата от завоя науево, на база социален(ляв) либерализъм.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 19. 19 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Този уж десен човек е фен на Радев ?!?

 20. 20 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Още по-нелепо е Българоубиецът да ни налага болшевишката си диктатура заедно с психопата Рашков още 5 години!

 21. 21 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  "Ще е нелепо вотът за Борисов да успее, ще е унизително..."Хм...унизително за опонентите на Борисов е следното...След 12 години на власт, която изхабява неизбежно (особено по нашите земи), атаката на недоволни черепи, атаката на всички останали опозиционни сили, които не са помирисвали власт през тези години, атаката на външни сили, които искат да наместят свои марионетки с геополитически интереси и ..... отново около четвърт от местата в парламента. Да ви кажа повечето от сегашните партии при тия условия можеше и да ни влязат в парламента ....
  —цитат от коментар 13 на georgievb


  Още не могат да преглътнат позорния разгром на всичкото протестър и непомръднатата скала ГЕРБ.

 22. 22 Профил на yzc341083545
  yzc341083545
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Радев изяде и унищожи ДБ
  ама медийните бухалки на кръга капитал предължавата да целуват гЪ ааа ръката на радев.

 23. 23 Профил на yzc341083545
  yzc341083545
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Интересно е в новата власт дали ще натделява влиянието на черепа или на ЦРУ.....

 24. 24 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#14] от "rumen_s":

  Колега, за 32 години криминален преход би следвало да сте стигнал до определени изводи и че актьорите се сменят, а пиесата си е все същата.

 25. 25 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  "Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство. Високохудожествена смес от недомислия и личен дневен ред. Тези образувания са нетрайни, срокът им на годност трае кратко, един два мандата, после сменят името и продължават нататък. Към евроатлантическия хоризонт. Със същите лица, жестове и думи."

  Подписвам се с двете си ръце по тези думи.

 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Това което твърдя от 2 години:
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-kogo-podtsenihme-poveche-radev-ili-golyamata-syanka-zad-nego

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 27. 27 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 295 Неутрално

  В неделя нямаме право да ходим за гъби, всички заедно срещу мекотелото на еднокнижника и сараите. Не трябва да им позволяваме и теоритичен шанс за обрат и измъкване.
  —цитат от коментар 7 на rumen_s


  Митко есемеса?

 28. 28 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#22] от "yzc341083545":

  Не, ДБ сами се унищожиха първо когато завиха наляво, второ когато лишиха по-нормалният десет електорат от представителство и трето когато с подкрепата на част от този електорат си затвърдиха позициите без да предлагат реална алтернатива. Е за сметка на това подкрепяха доста силно едни позиции присъщи за DNC, което е и леко тревожно защото болшинството от хората са против това. Но от друга страна именно това ще ги закотви там където им е мястото, като половината път към тази дестинация вече го изминаха на тези избори.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 29. 29 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Всъщност Радевото управление е привлякло в обятията си не един, а цели 27 агенти и сътрудници на ДС 31 години след "разпускането" и. Даже шефът на Радевия кабинет Александър Маринов е доносник с агентурно име "Майстора" и това го знае цяла Европа! Да не говорим за топлата връзка между Радев, Решетников, Путин! Каква България на болшевишките и душмани допуснахме?! Кога тези типове ще бъдат наистина изчегъртани от публични длъжности??? Собственикът на този вестник също е приплод на семейство на ДС - баща му и брат му са разкрити агенти от Комисията по досиетата. Куо Вадис - накъде отиваме - към Лукашенка и Путя или към цивилизацията???

 30. 30 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 851 Любопитно

  "Пълен разгром на традиционната десница"ГЕРБ никога не бе партия с някаква идеология (макар че ЕНП я припозна заради гласовете и в ЕП). ГЕРБ е партията на корупцията...
  —цитат от коментар 3 на plamen_b


  Не разстроивай той има в предвид ДБ , а не ГЕРБ !!!
  Слави също зачагърка ГЕРБ , той се оказа изчагъркания !!!
  Нали знаеш които гроб копае в гроб пада !!!

 31. 31 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  Ще е нелепо вотът за Борисов да успее, ще е унизително...
  *
  Доколкото ми е известно избираме президент, а не гласуваме за Борисов или ГЕРБ.
  Както вече писах, ще гласувам за всеки, който е на балотаж срещу Радев.

 32. 32 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мариана Кълвачева":

  "Та Възраждане имат 13 депутата, толкова ли са сериозна заплаха за мнозинството ?"
  Маямата с отровните колко имаше..... но беше най-гласовита!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 33. 33 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Е, това вече е крайно емоционално и съмнително като обобщение за ДБ:"...Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство."
  —цитат от коментар 5 на daskal1


  Много правилно обобщение даже!

 34. 34 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  не разбирам каква е чак драмата в резултата на дб. тези гласове заминали към киро, те са там под наем, за кратко и при успешно участие в едно правителство ще се върнат, дори с повече. естествено с някакви промени, но чак пък апокалипсис...

 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Шапка му свалям на формулировките. В добра форма е.
  —цитат от коментар 17 на Един вампир броди из Европа


  Един от големите майстори на българския език. Шапка му свалям.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2825 Весело

  До коментар [#31] от "pamela":

  Щото Герджиков ще се еманципира от Борисов и Доган и ще стане истински обединител, така ли? Мамина душица наивна.

 38. 38 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Не може човек с толкова явно изявени пристрастия да бъде обективен коментатор. Омръзнаха ми мрънканията на този пишман психиатър, кандидат за психиятрията. Нещата са пределно ясни. След 11 години управление "омразната", "крадлива", уж некадърна партия ГЕРБ стои непоклатимо в очите на българския избирател, независимо от заклинанията на шамани, като пръкналия се тук. Ам тя била разбила държавноста, нищо не работело както трябва, всичко било в руини, а сега въпреки "гениалните" провали на сегашните фатмашки марионетки, държавата все още е здрава и не е съвсем "счупена". Едва сега ще разбере калпавото население на територията какво значи диктатура и олигархия.

 39. 39 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3896 Любопитно

  До коментар [#33] от "von_seeckt":

  Интересно, как биха реагирали правните органи в Германия на подобно заключение? Например на "... реформатори на половото чувство". Мислите ли, че един съд ще подмине без да обърне внимание подобна формулировка, ако една партия започне процес за обида и морални щети?

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Неутрално

  До коментар [#1] от "Resurrection":

  Вие сте основните ѝ грабители.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 41. 41 Профил на yzc341083545
  yzc341083545
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#31] от "pamela":

  И чорапите на Волен Сидеров да се явят на балотаж - пак ще гласувам срещу радев.

 42. 42 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#32] от "chichka":

  А при гласуването, пак ли ще са проблем ?
  Май някои хора си търсят оправдание.

  кратък
 43. 43 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#33] от "von_seeckt":Интересно, как биха реагирали правните органи в Германия на подобно заключение? Например на "... реформатори на половото чувство". Мислите ли, че един съд ще подмине без да обърне внимание подобна формулировка, ако една партия започне процес за обида и морални щети?
  —цитат от коментар 39 на daskal1


  Хайде стига вече! Гледам американската политкоректност е заразила дори тебе. Какви за защитниците на ИК, ако не реформатори на половото чувство?

 44. 44 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#23] от "yzc341083545":

  ЦРУ инсталира новата власт, за да свърши определена работа. Оттам нататък, не ги интересува дали Череп, дали Прокопиев, дали Делян - ние да се оправяме.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1980 Весело

  "- Президентските избори предложиха един вменяем кандидат, един умерено почтен кариерист и един своенравен и напълно объркан магистрат. Отказът да подкрепят Радев, макар да беше с тях от самото начало на бунта срещу Борисов, е най-меко казано предразсъдък, а по-рязко - глупост, която произведе фамозния кандидат с прическа "фантазе"."

  Евала!

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Хихихи. Добрите новини ни заливат.

  в-к СЕГА

  "Минеков търси нов офис на ГЕРБ, за да ги изгони от НДК
  В продължение на години Дворецът е бил подложен на грабеж, заяви служебният министър.
  Процедурата за изгонване на партийната централа на ГЕРБ от НДК „се движи“, съобщи служебният министър на културата Велислав Минеков след заседанието на Министерски съвет днес. Още през септември той намекна, че ще "помоли настойчиво" партията на Бойко Борисов да освободи 16-ия и 17-ия етаж на НДК, които заема от години. "

  чЕГЪРТАЙ мИНЕКОВ, БРАВО рАДЕВ!

 47. 47 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1016 Весело

  До коментар [#29] от "David Moyseev":

  Меркелица също са я готвили за доноси навремето. Германия да е завила към Москва случайно ? Единствено клекнаха на зелени и пимбяни и си напълниха държавата с мързеливци и часовникари. Айде обясни ми логиката човека на решетников да дава кард бланш на ПП, като те са в пълна противоположност и почти в унисон с ДБ, че имат и солидна международна подкрепа, както и от НПО-та които са социални либерали и про-западно ориентирани.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 48. 48 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Д-р Михайлов толкова жлъч избълва, че сигурно няма да може да спи една-две нощи..

 49. 49 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#39] от "daskal1":


  :Интересно, как биха реагирали правните органи в Германия на подобно заключение? Например на "... реформатори на половото чувство". Мислите ли, че един съд ще подмине без да обърне внимание подобна формулировка, ако една партия започне процес за обида и морални щети?
  —цитат от коментар 39 на daskal1


  Аз лично предпочитам един германски съд да се занимае с Урсула за едни милиарди, които плати за едни ваксинки предварително, а не с формулировките на г-н Михайлов.
  На мен това ми се струва по-смислено. Сигурно греша.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 50. 50 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#17] от "Един вампир броди из Европа":

  Така е....докторът е много точен в това интервю...!

 51. 51 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3896 Неутрално

  До коментар [#49] от "SgtPepper":

  Въпросът към колегата "von_seeckt" е по-скоро риторичен предвид неговото образование и месторабота в момента.

 52. 52 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#38] от "Oggie Petkov":

  Има поколение, което не е преживяло червено управление.... Луканов, Жан.. сега ще преживеят РРадев!!! Ще научат урока до след 20 г когато отново ще има поколение, още по-нограмотно и нечетящо.... и ще се повтори ограбването.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 53. 53 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#49] от "SgtPepper":Въпросът към колегата "von_seeckt" е по-скоро риторичен предвид неговото образование и месторабота в момента.
  —цитат от коментар 51 на daskal1


  Мога да отбележа, че германските съдилища да далече по читави от германските политици.

 54. 54 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Всъщност Радевото управление е привлякло в обятията си не един, а цели 27 агенти и сътрудници на ДС 31 години след "разпускането" и. Даже шефът на Радевия кабинет Александър Маринов е доносник с агентурно име "Майстора" и това го знае цяла Европа! Да не говорим за топлата връзка между Радев, Решетников, Путин! Каква България на болшевишките и душмани допуснахме?! Кога тези типове ще бъдат наистина изчегъртани от публични длъжности??? Собственикът на този вестник също е приплод на семейство на ДС - баща му и брат му са разкрити агенти от Комисията по досиетата. Куо Вадис - накъде отиваме - към Лукашенка и Путя или към цивилизацията???
  —цитат от коментар 29 на David Moyseev


  Много добър коментар. Дали народът български реши, или машинната еквилибристика на едни другаре, за жалост на последния ти въпрос отговорът е само един. И е факт след първото избиране на кремълския послушник Радев. Путиниадата накрая прилапа окончателно България.
  Дори Герджиков да спечели, той няма да е в състояние да промени този факт.
  Да не говорим, че няма как да спечели.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Няма нищо учудващо в продължаващото падение на Николай Михайлов. То започна още през юни 2013, когато проестът срещу Пеев го освирка и той зае абсурдната позиция срещу протеста и в подкрепа на Манолова и Пеев. Оттогава е верен на този си сентимент и винаги е рамо до рамо с Манолова, Нинова и производите им.

 57. 57 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  България е ограбвана сериозно и това вече продължи много време
  —цитат от коментар 1 на Resurrection


  Да, от 1396 година.

  Еретик
 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  Този уж десен човек е фен на Радев ?!?
  —цитат от коментар 19 на Климент Горанов


  Беше внедрен заедно с Дачков в ДСБ. Разбра се , че е подставено лице още като стана депутат на ДСБ.

 59. 59 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#29] от "David Moyseev": Айде обясни ми логиката човека на решетников да дава кард бланш на ПП, като те са в пълна противоположност и почти в унисон с ДБ, че имат и солидна международна подкрепа, както и от НПО-та които са социални либерали и про-западно ориентирани.
  —цитат от коментар 47 на Deadpudding

  Разби ме от смях с това че Радев и ПП били пълна противоположност.
  Затова ли Радевчо напълни служебния кабинет с ДС агенти и дечицата им. Удобно "изнесени" навреме зад граница. И подгрявани именно за сегашната ситуация. ДС винаги имат план Б.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 60. 60 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Няма нищо учудващо в продължаващото падение на Николай Михайлов. То започна още през юни 2013, когато проестът срещу Пеев го освирка и той зае абсурдната позиция срещу протеста и в подкрепа на Манолова и Пеев. Оттогава е верен на този си сентимент и винаги е рамо до рамо с Манолова, Нинова и производите им.
  —цитат от коментар 56 на galapagas


  Ха, ха..боли те, че д/р Михайлов постави огледалото, в което се огледахте и видяхте истинското си несимпатично лице. Кой е виновен, Михаилов, огледалото или самите вие?

 61. 61 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#58:"tacheaux"][/quote]

  Кой го внедри?

 62. 62 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#31] от "pamela":

  По принцип бях решила да гласувам за всеки друг,но срещу онова клепоухто с юмрука.
  Обаче от изявленията на проф.Герджиков раазбирам,че в негово лице бих имала Президент,с който да се гордея.
  Долу Радев!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Белият кон пак спука гума
  Белият кон пак спука гума
  Рейтинг: 22 Весело

  До коментар [#34] от "karatista":

  Нещо такова очаквам и аз.

  "Драмата" от резултата на ДБ е само при герболяка. Това е заместващата опорка, която им метнаха да дъвчат, за да не мислят повече за окуцелия Бял кон.

  А че ДБ трябва да си направят някои изводи, няма никакво съмнение. Тва им е wake up call.

 65. 65 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 820 Любопитно

  Ще е нелепо вотът за Борисов да успее!

  До коментар [#7] от "rumen_s":
  В неделя нямаме право "да ходим за гъби" (няКОЙ пък да не тръгнат за "тррюфели" - шегичка Уоли?!) и ДА всички заедно срещу мекотелото на еднокнижника "Винету" и сараите "Доган ски"! Не трябва да им позволяваме и теоритичен шанс за обрат и измъкване! (те го и нямат този шанс само дето им се "привижда"? - а какво казва "ретроградния Меркурии" по въпроса?!!!

 66. 66 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#63] от "samarianin":

  Опитал си се да копираш стилистиката на д/р Михайлов и резултатът е..трагичен!

 67. 67 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  До коментар [#64] от "Белият кон пак спука гума":

  да де, трябва си проветряване, ама чак да събарят къщата и да я вдигат наново.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мариана Кълвачева":"Та Възраждане имат 13 депутата, толкова ли са сериозна заплаха за мнозинството ?" Маямата с отровните колко имаше..... но беше най-гласовита!
  —цитат от коментар 32 на chichka


  Отървахме се от Маямата , но пък се натресохме на Копейкин.

 70. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#21] от "Галя Станчева":

  Радостното е, че Дневник продължава да дава думата и да лансира тези, които я имаха и досега, за да им позволи да разтягат локуми на воля, да се опиват от собственото си красноречие и словослагателност, както и от несръчните си опити за оригиналничене. Никой не си дава сметка какво казва поредният аФтор, какви идеи подмята и дали изобщо е наясно с това, което ломоти. И всичко това с една едничка цел – да се пробута накрая нещо от рода „Ще е нелепо вотът за Борисов да успее, ще е унизително...“ или „ Гешев трябва да бъде сменен!“. В тази смесица от неясни изречения, увлечен от собственото си самовъзвеличаване, аФторът снася и някои шедьоври като например:

  „Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство. Високохудожествена смес от недомислия и личен дневен ред“.

  Машалла, чоджум, ашколсун! А какво да кажем за това: "Леви цели с десни средства" е лозунг, който прагматизира политическия спор, редуцира докринерството до техника за постигане на обща цел. Няма смисъл да тормозим душите си с абстракции, нека свършим нещо полезно. Така спечелиха: с хоризонт на надежда и пръст на болното място. (И обезглавиха банка, каквото и да означава това.)“, говорейки за Кирчо и Асен?

  В крайна сметка аФтори като този тук доведоха „традиционната десница“ до състояние, в което, вместо тя да изчегърта този, когото бе нарочила за ичегъртване, се изчегърта съвсем сама. Придружена, разбира се, точно от тези, които набиваха паветата миналото лято, да не продължавам с другите им изпълнения. Ами на въпросните – честито, а на тези, които им пишат материали като този тук – успешна работа! Много изчегъртахте Борисов, няма що! Ама ще го уморите тоз чиляк, бре – от смях!

 71. 71 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#35] от "von_seeckt":
  "Един от големите майстори на българския език. Шапка му свалям."

  Дали е майстор в занаята си като психиатър? Май не , след като не практикува професията си , а се е превърнал в политически коментатор.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#53] от "von_seeckt":С германски съдилища, лицето БМ Борисов, щеше да е в затвора още преди много години, преди още да му е минала през главата идеята да се преквалифицира от мутра в "политик". А след всички престъпления, които е извършил в България в последните 12 години, германски съд щеше да го вкара в затвор, вероятно до живот.
  —цитат от коментар 68 на Белият кон пак спука гума


  Меркел направи далеч по големи претстъпления, но не виждам да е в затвора.

 74. 74 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#69] от "tacheaux":

  Да, но го няма аптекарят, все пак е нещо, нали.
  Няма го и белият вожд.
  Жалкото кое е?
  Че се сменят само малките риби, а големите сомове се ослушват в батака и помръдват мързеливо с мустаци.
  И чакат поредния транш.
  Дали от нашите пари от бюджета или парите на европейските данъкоплатци, няма значение.
  Те са всеядни.
  Техният край кога ще дойде, техният ???

  кратък
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#35] от "von_seeckt":"Един от големите майстори на българския език. Шапка му свалям."Дали е майстор в занаята си като психиатър? Май не , след като не практикува професията си , а се е превърнал в политически коментатор.
  —цитат от коментар 71 на tacheaux


  Не знам, какъв е в занаята си! Като отидеш на консултации при него не забравяй да споделиш впечатленията си.

 77. 77 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#47] от "Deadpudding":
  "Меркелица също са я готвили за доноси навремето. Германия да е завила към Москва случайно ? "

  Сляп ли си? През цялата си кариера на политик Меркел обслужваше имперските щения на Москва

 78. 78 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  До коментар [#48] от "Бай Благой":

  "Д-р Михайлов толкова жлъч избълва, че сигурно няма да може да спи една-две нощи.."
  ==========
  Обикновено когато някой си избълва бълването, му олеква и спи прекрасно.
  А ако са натрупани думи, може и да влезе в хармония със себе си.

  Еретик
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Радев изяде и унищожи ДБама медийните бухалки на кръга капитал предължавата да целуват гЪ ааа ръката на радев.
  —цитат от коментар 22 на yzc341083545


  Интересът клати феса. Винаги е било така.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 81. 81 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Отървахме се от Маямата , но пък се натресохме на Копейкин.
  —цитат от коментар 69 на tacheaux


  Копейкин е доста по-добър вариант. Има ясна мисъл, гладък изказ и не си мени мнението според накъде духа вятърът.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  и още едно нелепо обяснение за грешката на социолозите и още по-странни изводи от там. доста по-тривиално е на практика

 84. 84 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 783 Любопитно

  Аха, унизително било, тъй ли, докторе? А не е ли унизително поредният ни бигбрадър да ни натрапва верните си кученца, глобалистки амеби без корени, без усет за история, която задължава, без елементарна привързаност и почит към България и законите и? Която за тях е просто поредния бизнес проект, а за брадърите да разместят още няколко пешки във войната им, знае се с кого? Какъв е нашият интерес от всичко това? Я ми кажете каква е разликата между някой който краде облечен в тениска с надпис big tits и слуша чалга, и друг, който краде с костюм на Армани и слуша арията на Мими от "Бохеми"? Така че всичките ви засукани фрази пет пари не струват.

 85. 85 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2752 Весело

  "Разгромът на традиционната десница е лош изборен резултат, но преди това е поражение на думите, зад които няма реалност, това трябва да се каже, без да се увърта. Никаква десница не е "Демократична България", а конюнктурна комбинация от изкукуригали "антикомунисти", ентусиасти на кариерата и реформатори на половото чувство. Високохудожествена смес от недомислия и личен дневен ред. Тези образувания са нетрайни, срокът им на годност трае кратко, един два мандата, после сменят името и продължават нататък. Към евроатлантическия хоризонт. Със същите лица, жестове и думи."

  Е, няма как да не се съглася с тези думи. Вече многократно писах същите неща, за което Дневник ме изтри, дори без да иам никакви обиди и пр. Явно, модераторката не е била наясно, че ще се публикуват същите неща буквално в следващите няколко часа. Но явно това беше напъване, защото не се знаеше накъде ще задуха вятъра.

  Пазете се от доносника vesolr
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 594 Неутрално
 88. 88 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#86] от "Белият кон пак спука гума":

  Извинявай, че се обърнах към тебе. Едва сега забелязах, че си новорегистриран...трол!

 89. 89 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Пълни глупости :)

  Избиратели се сменят. Повечето млади освен ББ и ГЕРБ друго не знаят, щото прекалено дълго той се задържа на власт. Съответно младите избираха по симпатии или каквото си говорят на купоните.

  Достатъчно е да поговориш с някой млад избирател и ще разбереш че те хал хабер си нямат от политика, но са чували за ББ и корупцията, щото само това се говори и естествено избират някой друг.

  Познати първо гласуваха за Слави, после за ДБ и накрая за ПП и то щото е кул и яко, а не заради програми или заради нещо друго. :) 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 394 Неутрално

  До коментар [#63] от "samarianin":
  Опитал си се да копираш стилистиката на д/р Михайлов и резултатът е..трагичен!
  —цитат от коментар 66 на von_seeckt


  Стилистиката е фасона. Важното, че по същество е ударил десятката.

  Това, че нарече Михайлов "огледало" те разкрива като псевдоинтелектуалец. Човек който се възхищава на словоблудството доктормихайлово, на негова арогантност, безпринципност, шизофреничност няма много общо с разума. Разликата между псевдоинтелектуалеца и истинския интелектуалец е моралът. Той е единственият ориентир на човека за добро и лошо за вярно и лъжливо. Зато псевдо човечетата наричат един доказан учен "кариерист", а един доказан неадекватен политик, нарушавал много пъти конституцията, "вменяем" (поради липса на нещо друго положително). Кой не прави кариера в този свят Сектофоне? Ти в Германия не си ли чувал за СВ-та и че в модерния свят те избират на базата на кариерните ти успехи?

  Много ниска топка си днес. Иди си "реформирай половото чувство", както казва твоето огледало.

 92. 92 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 887 Весело

  Уникален ,съжалявам че чак сега открих този текст.Но ще прочета и другите от
  автора .
  Кристални образи на действителността.
  Благодаря!

 93. 93 Профил на okw56646634
  okw56646634
  Рейтинг: 22 Неутрално

  "България не е бедна, а ограбвана" (Асен)

  Типичен популистки лозунг. Либералната мантра, че ако се спре краденето или се "реформира" съдебната система (разбирай изгони Гешев), страната щяла изведнъж да цъфне и върже е най-големата измама. България е и бедна, и ограбена. И това личи по нивото на БВП, износа, добавената стойност на икономиката, конкурентоспособността на същата и т.н. И да спреш краденето България си остава най-бедна в ЕС с най-ниски заплати и пенсии. За да се промени това се искат далеч по-сложни реформи и планиране.

 94. 94 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2825 Весело

  До коментар [#84] от "poitoucharante":

  Честно да ти кажа, по- добре към държавата да се отнасяш като към бизнес проект, а не като криминален източник на обогатяване, както правеха Герб / Дпс цели 12 години. Или как беше - това е само усещане за корупция. Глупаво и унизително е да се подценява избирателя чак толкова.
  А какви са новите - тепърва ще видим, засега поне - по- образовани и добре изглеждащи.

 95. 95 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Очаквано смислен и обективен анализ, макар и нищо ново да не казва. Само се чудя това двусмислено последно изречение :"Ще е нелепо вотът за Борисов да успее, ще е унизително..." какво значи и дали не е изрезка от друга смислова конструкция, спестена от цензура на любимата ни икономедия. Щото цъфти и като заглавие, което подвежда!

 96. 96 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Тоя народ не заслужава нищо по-добро от Борисов. Последните 2 години го доказаха.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 97. 97 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Докторът освен психиатър е и хирург ! Мозъчен ! Цървулите от сектата "Костовисти от седмия ден" просто не могат да го погледнат даже ;)

 98. 98 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#88] от "von_seeckt":

  Това е Ставри

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Токова тъпи и малоумни са апологетите на Радев, че с всяко отваряне на устата си го закопават все повече и повече. Не знам и в Дневник колко са изкуфяли, та още не разбират как бумерангът от редакционната им политика се връща с все по-голяма сила - ходатайствата за ДеБъ е пример без аналог, сега се приключва и със зеления чорап.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK