На живо

Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

© Юлия ЛазароваБез ясни отговори на част от въпросите и с малко лични нападки премина първият и единствен дебат между двамата кандидати за президент - Румен Радев и проф. Анастас Герджиков тази вечер по БНТ.


И двамата кандидати се обявиха за съставяне на правителство, но с нюанси - Румен Радев подкрепи правителство на промяната, а проф. Анастас Герджиков - не посочи кои партии трябва да управляват.


И двамата кандидати подкрепиха съдебна реформа, но Румен Радев посочи, че проблемът е личностен и касае главния прокурор Иван Гешев, докато проф. Анастас Герджиков каза, че е трябва да се утвърди върховенството на закона, но обяви, че не познава главния прокурор и няма отношение към неговата личност.
И двамата кандидати се обявиха за борба с корупцията, но Анастас Герджиков каза, че България трябва да си решава сама проблемите, докато Румен Радев обяви санкциите по закона "Магнитски" от САЩ за решителен акт в подкрепа на българската демокрация.


Анастас Герджиков критикува Румен Радев за грешки и че има фиксация към бившия премиер Бойко Борисов, а действащият президент нарече опонента си - "кандидат на коалиция "Магнитски".


На първия тур Румен Радев спечели 49.42%, или 1 322 385 гласа, а Анастас Герджиков - 22.83%, или 610 862 гласа. Балотажът за президент е тази неделя (21 ноември).


"Дневник" представя хронология на дебата.

За Герджиков най-добрият президент е Стоянов, за Радев - неизбраният Петър Дертлиев

За Анастас Герджиков най-добрият президент бил Петър Стоянов, а за Румен Радев - неизбраният и социален Петър Дертлиев (кандидат през 1990 г.- бел. авт.).


"Десетилетия в България парите купуват съвест. Има дни, в които имаме избор. Излезте и гласувайте в неделя, за да затворим страницата на диктатурата и да си върнем България", призова Румен Радев.


Анастас Герджиков обеща да не е президентът, който на Нова година ще внася мрачни мисли на българите.


Дебатът завърши с ръкостискане. Герджиков попита: "Не е страшно, нали?", а Радев отвърна: "Няма нищо страшно".

За Радев Герджиков е кандидат на коалиция "Магнитски"

В частта с въпросите Румен Радев попита "как ще обединява мафията със жертвите на мафията". Той критикува опонента си, че Младен Маринов му помага с кампанията, макар че полицаиите били студенти, докато бил министър. А Анастас Герджиков отговори, че му пришива партии и грехове. И нападна президента, че някои партии се опитват да се откажат от него.


"Моята цел е да обединя всички граждани в политическата криза, в която ни вкарахте. Може ГЕРБ и Бойко Борисов да са допускали грешки, но са направили и добри неща. Вие допускахте само грешки", каза Анастас Герджиков.


Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

© Десислава Кулелиева, БНТ


И двамата казаха, че съвестта им е съветник. Анастас Герджиков определи като грешка, че е работохолик, а Румен Радев - че не допринесъл за свалянето на модела "Борисов" по-рано. Той обяви Герджиков за кандидат на коалиция "Магнитски".


За Радев силно качество било неговата целеустременост, а слабо - предоверяване. А за Герджиков - и силно, и слабо - че вярва в доброто.


За Радев - лъжата е непростима. На Герджиков най-голямото му постижение било, че се разбира и може да намери общ език с всички. На Радев - децата му и че успял да води хората и да ги запалва с личен пример.

Герджиков обвини Радев във фиксация по Борисов

Двамата се критикуваха и за работата на щабовете си. Според Румен Радев този на Анастас Герджиков представял сблъсъка като между интелектуалец и "човек, издаващ заповеди". Той попита ректора как тогава ще се държи с военнослужещите, ако стане президент, а опонентът отговори, че ги уважава.


На въпрос от Анастас Герджиков за позицията и трансформацията на "Мини Марица изток", Румен Радев обяви, че датата, договорена с ЕС в Плана за възстановяване и развитие, е 2038-2040 г.


Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

© Десислава Кулелиева, БНТ


После Радев попита дали действията на прокуратурата с шкафчето на Борисов карат Герджиков да я харесва.


"Шкафчетата не са мои, но вашите провали, кризата, в която затънахме, са си лично ваши. Не казахте къде съм сгрешил и се опитвате да ме прикачите към други хора, към Борисов. Дали подкрепям прокуратурата - аз подкрепям институциите. Аз не познавам главния прокурор и нямам отношение към неговата личност", каза Анастас Герджиков. Той обвини Радев, че има фиксация по Борисов.


А Радев каза, че е възбудил българите да протестират.

За Радев санкциите по "Магнитски" са решителен акт в подкрепа на демокрацията

За Румен Радев санкциите по закона "Магнитски" от САЩ са решителен акт в подкрепа на българската демокрация.


"Радвам се, че сме на едно мнение за корупцията", каза Анастас Герджиков. После допълни: "Ние трябва сами да си хващаме проблемите и сами да си ги решаваме. Ако САЩ смятат да водят битка с корупцията, за нас се отнася още повече".


По закона "Магнитски" бяха санкционирани бизнесмена и бивш и бъдещ депутат от ДПС Делян Пеевски, както и бизнесменът с 19 обвинения Васил Божков.


Дебатът мина и през закупуването на изтребители F-16, като Анастас Герджиков сравни МиГ-29 с "Москвич". И двамата се обявиха за прием на бежанци.

Радев: Русия не може да ни е модел за развитие, но не може и да е враг

"Русия не може да ни бъде модел за развитие, но Русия не може да ни бъде и враг. Към Русия прибягват давещи се политици и се вкопчват в нея", каза Румен Радев. По думите му диалогът ЕС-Русия е нарушен, той е "в критично състояние".


Според Анастас Герджиков отношенията с Русия трябва да са прагматични и да не се делим на русофили и русофоби. "Крим е украински. Това какъв флаг се вее, няма значение", каза ректорът на СУ.


Според Радев санкциите към Русия заради Крим не дават резултат. Герджиков го призова да каже каква територия е, а той отвърна: "Руски, разбира се. Какъв да е?".


Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

© Десислава Кулелиева, БНТ


И Герджиков каза, че България трябва да подкрепи отпадането на санкциите, ако има такава европейска инициатива.

"Бизнесът не е получил тази компенсация. От 1 януари битовите потребители ще усетят цената на тока. Тези мерки са измислени така на бързо", каза Анастас Герджиков.


Според Румен Радев не трябва да се спекулира с инфлацията.


На тема демографска криза Анастас Герджиков каза: "Ние живеем в една държава, които сами не си харесваме. Как да накараме другите да си върнат". Според него мерките са работни места и добро образование.

Спор за мерките срещу коронавируса

И двамата кандидати за президент казаха, че са ваксинирани.


Според Румен Радев броят на починалите е правопропорционален на неваксинираните. По думите му мерките, предприети от служебното правителство, са добри и достатъчни, а децата се връщат в училище.


Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

© Юлия Лазарова


Анастас Герджиков критикува начина, по който е въведен зеленият сертификат, в т.ч. в последния момент. "Нито е вярно, че има материали и лекарства, нито е вярно, че са си получили парите медицинските специалисти", каза ректорът на Софийския университет.


"Зелен сертификат - да, не е приятен, но е свобода на избор", каза Румен Радев.

Кандидатите не искат референдум за Северна Македония

И Румен Радев, и Анастас Герджиков казаха, че не трябва да има референдум в България за позицията на страната по отношение на Северна Македония.


Според Анастас Герджиков не трябва да има отмяната на тази позиция, че искаме да се спазва договора в името да се признае българско малцинство в Северна Македония или за бизнес позиции.


"България не може да каже "да" преди да се прекрати нарушаването на човешките права, преди да се спре системната дебългаризация, преди да се изкорени езика за омразата", каза Румен Радев.

И двамата кандидат-президенти се обявиха за съдебна реформа

За съдебната реформа проф. Анастас Герджиков каза, че трябва да се направи така, че да се утвърди върховенството на правото. Попитан за главния прокурор Иван Гешев, той отвърна, че става дума за персонализиране на проблема. По-късно той все пак каза, че личността на Гешев е спорна.


"И системен, и личностен е проблемът с прокуратурата", каза Румен Радев.


Двамата говориха и за промени в конституцията, като ректорът на Софийския университет призова Радев да покаже своя. В него - по думите на президента - имало разширяване на гражданските права и съдебна реформа. Настоящият държавен глава каза, че не е могъл да го представи в неустойчив парламент, но сега очаква да го направи, ректорът обяви, че "не е добре да подменяме основния закон през 5 минути", а президентът - че ГЕРБ е написала проект за нова конституция за един ден, който бил срам за правото.


Анастас Герджиков пък се обяви за реформа, в която ветото на държавния глава да не се преодолява толкова лесно.

Радев: Президентът не е политически неутрален

На въпрос за ДПС проф. Анастас Герджиков попита Румен Радев не се ли припознава в определението на ДПС стожер на конституцията и обединител на нацията.


"В Конституцията няма изписана думата обединител. Президентът олицетворява единството на нацията - около правовата държава, но не и около ин хаус поръчки, шкафчета и разграбване на държавата. Президентът не е политически неутрален. В момент на криза той трябва да вземе отношение", каза Румен Радев. Той благодари на всички свободомислещи хора от ДПС, които са гласували за него въпреки партийната повеля.


Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

© Юлия Лазарова


След като каза, че в Софийския университет полиция е питала дали се купуват гласове, Анастас Герджиков призова: "Слезте от облаците, стъпете на земята". А президентът му отговори, че отдавна го е направил и даде примери за купуване на гласове в страната.

Радев се обяви за правителство на промяната

В началото на дебата проф. Анастас Герджиков каза, че ще има редовно правителство и работещ парламент и това е неговата цел. Ректорът на Софийския университет не спомена от кои партии трябва да бъде съставено бъдещото управление. Той каза, че вече е посочил алгоритъм - общите неща да се гледат.


"Подканвам партиите да намерят пътя на диалога и консенсуса, но цената трябва да бъде внимателно примерена. Партиите на промяната имат инициатива и подходът е обнадеждаващ", каза Румен Радев. Той посъветва да започнат с общи работни групи и политики.


Анастас Герджиков критикува Радев, че не е направил достатъчно, за да има правителство предишните пъти, а действащият президент отвърна, че държавният глава не е архитект на коалицията.


Попитан дали "Продължаваме промяната" е негова партия, Радев обяви, че не се занимава с политическо инженерство. "Ако аз реша да създам партия, ще застана отпред", обяви още той.

Дебатът между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков е първият диспут на тези президентски избори. Основните теми от една страна ще са актуалните - COVID кризата, бюджетът, цените и др., а от друга, свързани с правомощията на държавния глава - обединение, международна политика, отбрана.


Очаква се дебатът да продължи час и половина. Водещ ще е Аделина Радева.


Дебатът преди балотажа: Радев се обяви срещу Гешев и за промяна, Герджиков подкрепял институциите (хронология)

© Десислава Кулелиева, БНТ


След първия тур една от партиите в "Демократична България" - Зелено движение, обяви подкрепата си за Румен Радев. ДПС не призова директно електората си за кого да гласува, но индиректно подкрепи Анастас Герджиков, обявявайки, че трябва да се гласува за обединител на нацията и стожер на конституцията - въпроси, по които критикуваше настоящия държавен глава.


На първи тур зад Румен Радев и Илияна Йотова застанаха "БСП за България", "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и АБВ, а зад проф. Анастас Герджиков - ГЕРБ-СДС и БЗНС.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (718)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  Севда бойко и гешев цяла нощ са му писали опорките на претендента.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  Няма шанс аватарът на бойко и карадайъ

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма шанс, ако се състезават по лицеви опори.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 6. 6 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2147 Весело

  Севда бойко и гешев цяла нощ са му писали опорките на претендента.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете , признай си , че ти подготви пилота.

 7. 7 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Аз съм българин и ще гласувам за българин, т.е. анти ДПС

 8. 8 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Любопитно

  Ще има ли лост в студиото?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alarmstufe Rot":

  Той въобще служил ли е в армията?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Любопитно

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти служил ли си?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 11. 11 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Любопитно

  Ще има ли въпроси от сферата на строевата подготовка?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  До коментар [#10] от "Alarmstufe Rot":

  За разлика от теб. Явно с него сте на едно дередже.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Пожелавам успех на г-н Радев!Няма как да ми е симпатичен кандидат , който е подкрепян от статуквото!

 14. 14 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 647 Неутрално

  На предишния балотаж избрах Красотата пред звяра...в неделя ще избера Звяра пред Красивия полковник,а Вие?

 15. 15 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  не мислех че ГЕРБ може да намери по-слаб кандидат от Цецка, но намериха друга цецка

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonimnii":

  "Резидентът " поне не е подкрепян от ДПС и няма негови плакати на турски в Истанбул!

 17. 17 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 965 Любопитно

  Ще има ли лост в студиото?
  —цитат от коментар 8 на Alarmstufe Rot


  Не, но ще има чекмеджета с пачки евро, кюлчета злато и патлаци. Други тъпи гербави въпроси имаш ли?

 18. 18 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Това е самонаказание за дето сгрешиха пред Масква с Плевнелиев...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 19. 19 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Весело

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Винаги е весело да се дискутира с теб.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 20. 20 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  До коментар [#7] от "papunqk":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Най-правилната позиция в този случай!Тука не става дума за или против Радев, а става дума ПРОТИВ ДПС!!!!!

 21. 21 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  Аз съм българин и ще гласувам за българин, т.е. анти ДПС
  —цитат от коментар 7 на papunqk


  ДПС нарочно избра Герджиков за да победи Радев.
  Ако искаш да гласуваш против ДПС гласувай за Герджиков.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Неутрално

  До коментар [#14] от "Atanas Yankov":

  Ние не, а ти?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#6] от "star bastun":


  "Кмете , признай си , че ти подготви пилота."

  По нивото ли съдиш? Има резон!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 25. 25 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2257 Весело

  До коментар [#7] от "papunqk":

  Ех изведнъж големи българи станахте. А на предните избори когато ДПС подкрепиха г-н Радев други песнички пеехте.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 26. 26 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2257 Весело

  До коментар [#20] от "bat_plamen":

  вижте коментар25

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  До коментар [#11] от "Alarmstufe Rot":

  Май не си чел Конституцията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Любопитно

  До коментар [#17] от "Големи яйца:)":

  Наградата за победителя ведомствен апартамент ли ще е?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  С зелените чорапки потропва генерал.
  Другари веселушки властта дойде при вас.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 31. 31 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Линк към дебата за тези, които не са в България?

  "Да, България"
 32. 32 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Линк към дебата за тези, които не са в България?

  "Да, България"
 33. 33 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Линк към дебата за тези, които не са в България?

  "Да, България"
 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Любопитно

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А ти?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 35. 35 Профил на Boyko Popov
  Boyko Popov
  Рейтинг: 395 Неутрално
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1797 Весело

  радев със синя вратовръзка, Герджиков с червена :))

 39. 39 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  До коментар [#7] от "papunqk":

  Аз съм българин и ще гласувам за българин, т.е. анти ДПС
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  И комунистите са били българи.
  И правителството явно ще бъде прокомунистическо, сега нека си изберем президент комунист :) И тогава не се учудвайте защо живеете най-зле от всички в ЕС.

  "Чуждестранен агент"
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 992 Неутрално

  За хората извън България - дават го в - https://www.segabg.com/

  "Да, България"
 42. 42 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Пожелавам успех на г-н Радев!Няма как да ми е симпатичен кандидат , който е подкрепян от статуквото!
  —цитат от коментар 13 на bat_plamen

  Батка, че генералчето го издигна баш партията на статуквото, ти сега ли се събуждаш?

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Любопитно

  Ще има ли въпрос от водещата или от Герджиков към Радев, какво правят толкова агенти на ДС около него, и не смята ли да се изчисти от тях, поне от някаква "лична хигиена"?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 45. 45 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Радев се обяви за правителство на промяната


  г-н Радев изобщо няма право да се обявява за каквото и да е правителство, освен за законно избрано от НС.

 46. 46 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  айдее, дебата утече. Инхаус, шкафчета, кюлчета, ......

 47. 47 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Радев отдавна се обявява за подмяната ... да подменим ГЕРБ с БСП и с руските петоколонници.

 48. 48 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Ще има ли въпрос от водещата или от Герджиков към Радев, какво правят толкова агенти на ДС около него, и не смята ли да се изчисти от тях, поне от някаква "лична хигиена"?
  —цитат от коментар 44 на hamiltonf

  Ти па, тая свенлива булчица от държавната медия нема а задава неудобни въпросчета.

 49. 49 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonimnii":"Резидентът " поне не е подкрепян от ДПС и няма негови плакати на турски в Истанбул!
  —цитат от коментар 16 на bat_plamen


  Ха, ха, абе хора, проверете преди да пишете. Ето линк:
  https://results.cik.bg/pvrnr2016/tur2/protokoli_pr/09/index.html
  В произволно избраното например село Бойно (Кж) с изцяло турско население - 144 гласа за Радев, 31 за Цачева. Сходна е ситуацията и в другите населени места. За Турция да не говорим. И да си спомним какво каза тогава Радев: и те са граждани на страната. Хайде стига писахте неистини.

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4635 Неутрално

  Много слабо герджиков. Много слабо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  г-н Радев е изключително безличен до момента.

 53. 53 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1952 Любопитно

  Дебата е на запис, обработен, режисиран. В първите 15 минути 80% от времето говори РРадев!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 54. 54 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  Радев ще победи ,но ми интересно дали ще вдигне ръка на "Промяната"
  и да каже "Бели якички вън".

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 55. 55 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Бахти мазния гержик

  харпун
 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Весело

  Герджиков е в атака, неспирна, така и трябва, Радев е притиснат в ъгъла!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 57. 57 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  До коментар [#26] от "kvasimodo":

  ДПС е част от "статуквото" и точно това "статукво" е пагубно за България!А Радев е точно този , който активно се бори срещу "статуквото"!България няма бъдеще , ако начело остане "статуквото"!!!!!

 58. 58 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 345 Весело

  Герджика е размазан само за 13 минути.

 59. 59 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#55] от "bitaka":

  Мани мазен, оказа се елементарен. Това е реакторът на най якия ВУЗ в Бг. Баси вузът, ебаси ректоро...

 60. 60 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1433 Весело

  Блестящ Радев!!!
  Герджиков си говори сам.

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Весело

  Като любител на моторните спортове измервам скороговора на кандидатите, Радев е с 15-17 думи/минута, ректора - 78-80/минута.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 62. 62 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  Радев някак си ми напомня визуално на Цв Цв - и двамата имат излъчване на "физкултурник". Да "благодарим" на Баце, че номинира Цецка предния път вместо да застане зад Плевнелиев и поднесе Президентството на тепсия на Решетников.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 63. 63 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#61] от "hamiltonf":

  Това щях да пиша , ама в мерна единица килобити :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 64. 64 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 412 Неутрално

  И са кво, проумяхте ли, че летците немат зелени чорапи, а?

 65. 65 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Проблема в съдиите? Абе герджик каскета 1 дяло няма спечелено дъфа ти виновен. Мале колко е зле

  харпун
 66. 66 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  До коментар [#48] от "Toshko Afrikanski":

  Чукни, ако стане дума за ДС агентите, че трябва да излизам.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Весело

  г-н Герджиков е изключително интелигентен мъж. С почти всяко изречение, поне на две нива, обвинява г-н Радев за досегашните му издънки, а те не са една и две.

 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1952 Любопитно

  Рашков- новия Лев Главинчев- началник щаб на РРадев!!! Браво на Герджиков!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Герджика постоянно ползва думата "неща" май не е наясно кво говори

  харпун
 72. 72 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Герджика постоянно ползва думата "неща" май не е наясно кво говори

  харпун
 73. 73 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3991 Неутрално

  UNITED EU UNION

  жалка работа ;)

  Пиле претендент с облик на кокоше ду.пе
  в дебат или диспут (или в диспут за дебат)
  пред Главнокомандващ Президент
  с опорна основа цял един и вече успешен мадат.

  Избори с един бел кон, братлета ;)

  "Дебатът между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков е
  първият диспут на тези президентски избори."

 74. 74 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  г-н Радев е изключително безличен до момента.
  —цитат от коментар 52 на The Polite Moose


  Кога е пък бил "личен"? Може би в новогодишните си обръщения към нацията- хегативни и фрустриращи.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Безсмислен дебат.

  И двамата си повтарят едни и същи опорки.

  Освен това е без значение. За привържениците на Радев той печели дебата, а за привържениците на Герджиков - той е победителя.

 77. 77 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  И са кво, проумяхте ли, че летците немат зелени чорапи, а?
  —цитат от коментар 64 на golqmsmotanqk


  Авиацията е със сиво-синкави униформи и сиви чорапи!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 78. 78 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Лелее, колко е зле Радев, но обяснимо, не може да бъде измерена разликата между него и Герджиков. Обяснявам си защо комунистите си го харесват.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#48] от "Toshko Afrikanski":Чукни, ако стане дума за ДС агентите, че трябва да излизам.
  —цитат от коментар 66 на hamiltonf

  Ок

 84. 84 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Едната страна на дебата да бе Луна. Не за друго, а защото никой не приема народа и съдбата му на сериозно. Аз не видях ни един кандидат, който да изпълва постта президент на РБ.

 85. 85 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#75] от "inc15646635":

  Оня американски президент с инвалиднат аколичка разби ли Хитлер? Подписа ли за атомната бомба?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  Водещата изби рибата с въпроса дали са ваксинирани? Що за въпрос е това в подобен дебат. Нямам думи.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 88. 88 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Ще има ли лост в студиото?
  —цитат от коментар 8 на Alarmstufe Rot


  Ей , гринго, не разводнявай темата с тъпите герберастки опорки. Радев е достатъчно почтен човек щом се опълчи на крадливата , разрушителна мафия в лицето на групировката ГЕРБ-ДПС .

  И на лоста ще ви бие , и на изборите ще ви победи , защото каузата която отстоява е правилна. Сгряваш ли?

  Герджиков със сигурност е бита карта поради простата причина— избра да представлява интереса на статуквото , на Доган и Борисов! И дори да има академичен ум , не е почтен , според мен след като е съгласен да бъде лице на формация , която мнозинството българи не желаят .

  Аре , у лево!

 89. 89 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Добре. И двамата няма да пуснат бюрманците.

 90. 90 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Тестове за децата през лятото??!!!??? Убедих се-герджика е неадекват!

  харпун
 91. 91 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Герджиков е лабилен, но също така въобще не е настъпателен спрямо Радев. Очаквах по-сериозна конфронтация между двамата.

 92. 92 Профил на el_comendante
  el_comendante
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Герджиков е в атака, неспирна, така и трябва, Радев е притиснат в ъгъла!
  —цитат от коментар 56 на hamiltonf


  Пффф. РАдев тупа Герджика с една ръка. Дори не се старае. Явно гледаме различни дебати, но предполагам е нормално за гербаджиите. Шехеразадата за 12 години вие отвела в паралелна вселена.

  Обичам нещата да са прости а не хората да са такива!
 93. 93 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Резидент , руски... Това , което говори е лъжа. Колкото пътищата се правят!

  agent
 94. 94 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Радев - конкретно и със факти.
  Мазния - заучени предварително фрази. Декламира ги с огромна скорост.

 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3991 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Сега, да.
  Под мантия тога на професор.

  До коментар [#30] от "deepblue":

  С зелените чорапки потропва генерал.

 96. 96 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Герджика(от ГЕРБ) може да бъде само кифладжия!
  Сигурно много добър кифладжия.

 97. 97 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Мазния - аз десет решения ама да не ги казвам сега....Бхахахахахахахаааааааа

 98. 98 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Герджиков говори бързо, ама разпиляно. Радев говори по-бавно и отсечено, но изглежда по-категорично и посланията му по-точни и в целта.

 99. 99 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Герджиков е лабилен, но също така въобще не е настъпателен спрямо Радев. Очаквах по-сериозна конфронтация между двамата.
  —цитат от коментар 91 на terorio


  Това, че не рабирате, как точно г-н Герджиков атакува и жили г-н Радев буквално с всяко изречение е въпрос на функционална грамотност.

 100. 100 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2319 Неутрално

  Синята вратовръзка бие (засега) червената вратовръзка.

  Сам съм, други няма...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK