На живо

Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Георги КожухаровБалотажът за избор на президент и вицепрезидент мина при ниска избирателна комисия и ще се запомни с няколко куриозни моменти, свързани с машините за гласуване, останало несанкционирано нарушение на Изборния кодекс от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и доста спокойна атмосфера. Подробности вижте в хронологията.
ЦИК: Избирателната активност вероятно ще е под 40%

Избирателната активност на балотажа на президентските избори ще остане под 50%, дори при рязко нарастване на активността между 16 и 20 часа, като по-вероятно е тя да е под 40 на сто, прогнозира днес говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов. По данни на ЦИК до 16 часа са гласували почти 1.6 млн. души или 24.12% от гласоподавателите. На първия тур на президентските избори активността беше 40.50%.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Лили Тоушек

Централната избирателна комисия реши да не глобява лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за непозволена предизборна агитация, съобщи на пресконференция говорителят на ЦИК Росица Матева. Тя допълни, че са подадени общо 25 сигнала с искане той са бъде санкциониран.


Пред журналисти днес Борисов агитира да се гласува за подкрепения от ГЕРБ кандидат за президент Анастас Герджиков, като атакува неговия опонент Румен Радев. В крайна сметка 9 членове на комисията са изразили мнение, че той трябва да бъде глобен, но петима са били против, а всички решения на ЦИК се вземат с мнозинство от две трети. "Дневник" научи, че против санкцията са били членовете от ГЕРБ и ДПС, а един от членовете от бившата управляваща партия е отсъствал.

Матева каза, че общо до момента са подадени 5 жалби и 77 сигнала. ЦИК е решила да санкционира собствениците на 7 интернет сайта за нарушаване на Изборния кодекс, а за два сайта е решено да няма глоби.


Общият брой на неработещите машини е 33.

Нинова: Гласувах за държавник, който ще се ръководи от националния интерес

"Гласувах за президент - държавник, който винаги ще се ръководи от българския национален интерес, който като главнокомандващ ще се старае да има мир, България да не бъде въвличана във военни конфликти, винаги ще налага вето на закони, за които има и най-малкото подозрение, че има корупция и лобизъм и който ще превърне КСНС в орган, в който държавници ще мислим за България". Това бе първият коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова след като гласува.


На въпрос дали ще има редовно ли правителство, тя посочи, че е обнадеждена от разговорите, които досега са водени и добави, че от вторник започват разговорите в 18 работни експертни групи, на които партиите ще поставят програмите си на масата и ще започнат да преговарят.


Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Лили Тоушек


"Продължавам да смятам, че бюджетът е едно от първите неща, които трябва да дискутираме и да приемем, тъй като през него минават всички политики, особено нашите приоритети по социални политики в кризите, в които се намираме – и за цените на ток, на храни, бизнесът е зле, здравеопазването има нужда от подкрепа. Надявам се да намерим разум и да приемем бързо бюджет за 2022 г. След миналите избори, колкото и да беше трудно, успяхме да актуализираме бюджета. Нека и сега да положим тези усилия, защото много хора чакат помощ от държавата и от редовното правителство", коментира Нинова.


Кабинет на промяната без БСП не може да стане, подчерта още лидерът на социалистите. "Тепърва ще разговаряме за министри, първо ще се разберем за програмата, а след това ще говорим за имена на личности", посочи още Нинова. По думите й, при преговорите левицата няма да прави компромис по две теми - Македония и Истанбулската конвенция. "Това, което ние искахме и предлагаме, е намаляване на ДДС на горива и храни от малката потребителска кошница, а не кардинална промяна в данъчната система.


Това е необходимо, ако искаме да озаптим цените. Мисля, че това е разумно предложение", коментира Нинова на въпрос как може да бъде постигнато съгласие за данъчната политика при различия в програмите на партиите. Помолена да коментира думите на вицепрезидента Илиана Йотова, която сутринта каза, че държавният глава не е предал никого, Нинова каза: "Мисля същото". "Решението на Националния съвет от вчера е аз и екипът, който в предишното Народно събрание, участваше в преговорите, да останем в същия състав", коментира Нинова.

Корнелия Нинова, след като гласува

Избирателната активност в 16 часа е с 1.6 пункта по-ниска от първия тур

Избирателната активност на балотажа за президент в 16 часа е 24.12%, като е с 1.6 процентни пункта по-ниска от същия час на първия тур. Това показват данните на Централната избирателни комисия (ЦИК). Според информацията на комисията до 16 часа са гласували почти 1.6 млн. души.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Активността в чужбина е много по-ниска, особено в Турция

Гласуването в чужбина преминава при по-ниска избирателна активност спрямо вота на 14 ноември. Българите зад граница отново могат да гласуват в 68 държави по света в 749 секции, но интересът към балотажа е по-нисък в сравнение с изборите от преди седмица.


Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Фейсбук на Министерството на външните работи


Най-осезаема е разликата в активността в секциите в Турция, където се очаква броят на упражнилите правото си на глас да достигне едва 20 хил. За сравнение миналата неделя гласовете от Турция доближиха рекордните почти 90 хил. Една от причините за изключително ниската избирателна активност според местните изселнически организации е фактът, че изборите този път са само за президент и не е проведена агитационна кампания сред хората.


В Западна Европа изборният ден минава спокойно и без опашки. Проблеми в началото на изборния ден възникнаха във Великобритания, тъй като някои членове на секционни комисии отказаха да се явят, но въпреки това всички секции успяха да заработят. В Германия на балотажа гласуват при усложнена пандемична ситуация. Две секции в Ерфурт трябваше да бъдат обединени в една заради проблем с помещението.


В САЩ изборният ден започна в 14 часа българско време. В Сейнт Луис, щата Мисури, ще се гласува с бюлетини, разпечатани на място по образец, изпратен от ЦИК по електронен път. Такова решение взе изборната комисия след като хартиените бюлетини не можаха да бъдат доставени навреме заради кратките срокове и големи разстояния.


Изборният ден в Австралия и Нова Зеландия вече приключи.

Прокуратурата започнала 140 преписки и 29 досъдебни производства за изборни нарушения

От началото на предизборната кампания за президент и вицепрезидент до 14,00 ч. Днес в прокуратурата са образувани общо 140 преписки и 29 досъдебни производства, свързани с изборни нарушения. Най-много производства има в Пловдив – 15., във Варна – 9, в София – 3, а в Бургас и Велико Търново – по 1, съобщиха от прокуратурата. От държавното обвинение са постановили общо 109 отказа да започнат досъдебно производство, тъй като МВР не са събрали достатъчно доказателства по тези случаи.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Лили Тоушек

Балотажът приключи в Австралия

Започна изборният ден във втория тур за президент и вицепрезидент и за българските граждани в САЩ и Канада, а приключиха изборите за сънародниците ни в Австралия. Последна там преди малко затвори секцията в град Пърт, съобщи Министерството на външните работи.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Лили Тоушек


В 14:00 часа българско време отвориха избирателните секции по Източното крайбрежие. В САЩ българите могат да гласуват в 55 секции, от които 8 с машини. В Канада секциите са 16, като в две от тях може да се гласува с машини. В Америка българските граждани могат да гласуват и в посолствата ни в Куба и Мексико, както и в посолствата ни в Аржентина и Бразилия.

Полицията е получила 1176 сигнала за изборни нарушения за седмица

От 14 октомври до днес са получени общо 1176 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Повечето от сигналите (884) са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции, съобщават от пресцентъра на МВР. 75 от сигналите са за неправомерна агитация, 19 – за корпоративен вот, 3 са за унищожаване на имущество и др. Съставени са 8897 предупредителни протокола. От тях 2880 са от Областната дирекция на полицията в Пловдив.


Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Областната дирекция в Бургас е съставила 1089 предупредителни протокола, в Благоевград – 760. Най-малко са в Столичната дирекция на вътрешните работи – 665. Образувани са общо 185 досъдебни производства, от които 153 - против политическите права на гражданите. Най-много са в ОДМВР Бургас – 29, на следващо място в Монтана – 14. В Смолян, Сливен, Видин и Хасково – по 10.


В охраната на избирателните секции в страната и гарантиране сигурността в изборния ден участват близо 16 000 служители на МВР.

Избирателната активност към 11 часа е 8.68%

Избирателната активност към 11.00 ч. е 8.68%, съобщиха от Централната избирателна комисия. Това е с 0.7 процентни пункта по-висок резултат от първия тур.


Изборният ден започна в 07.00 ч. и ще приключи в 20.00 ч. На балотажа се гласува в 13 234 секции в България и 749 в чужбина.

Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Лили Тоушек

Бойко Борисов: Надявам се българите да проявят разум

Истински се надявам днес българите да проявят малко разум, каза днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува. В продължение на повече от 10 минути той критикува действията на единия от кандидатите за президент. Борисов уточни, че ГЕРБ не са издигнали свой кандидат, защото са искали да се появят личности, зад които българските граждани биха застанали, личности способни да водят външна политика на добросъседство. Гласувах срещу полицейското насилие и полицейщината ден преди изборите, допълни Борисов.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

Бойко Борисов за изборите

Герджиков: Гласуването е начинът да възстановим доверието към институциите

"Важно е да се гласува, защото това е начинът да възстановим доверието в институциите и да спрем разделението и напрежението в обществото. Гласувах за единството на нацията и за това да преодолеем всички кризи, които напоследък се множат във вътрешнополитически, икономически и външнополитически план". Това заяви кандидатът за държавен глава проф. Анастас Герджиков, подкрепен от ГЕРБ-СДС, след като упражни правото си на глас.


Той призова всички да гласуват и изрази надежда за справяне а политическата, здравна и икономическата криза, за да бъдат българите "отново усмихнати и щастливи". "Видя се, че за пореден път г-н Бойко Рашков и днес се опитваше да убеди с инсинуации българските граждани как да подадат гласа си. Всички приказки за масово гласуване в Турция днес се опровергаха - телевизиите показаха кадри от там и се видя, че секциите са празни", коментира Герджиков по повод проверките на МВР през последните дни на границата.


Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Лили Тоушек

Първи коментар за изборите на Анастас Герджиков

Румен Радев: Всеки да намери 15 минути днес, за да не губим 5 години

"Днес искам да призова всички хора за пълна мобилизация. Нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще, нека бъдем организирани. Нека всеки да намери 15 години днес, за да не губим 5 години в бъдеще. Нека постъпим с отговорност към днешния ден и сами определяме съдбата си и своето бъдеще", призова президентът Румен Радев след като гласува. Той отказа да коментира въпроса дали предизборният дебат ще промени изборния резултат като посочи, че за дебата "ще кажат социолозите". "Днес е ден за избори и всякакви политически коментари са неуместни", коментира Радев.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Юлия Лазарова

До момента проблеми има с 21 машини, отчетоха от избирателната комисия

Общо 21 машини са показали различни дефекти и в секциите, в които са монтирани, се гласува с хартиени бюлетини, съобщиха на брифинг от Централната избирателна комисия. В един от случаите машината не е била включена в контакта и след като се изхабила батерията е спряла работа. В друг случай пък и петте карти за устройството не са открити в избирателната секция, въпреки, че вчера са били там.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Юлия Лазарова


По данни на ЦИК на балотажа за президент с машини се гласува в 9399 секции, като в 1981 има по две машини. В чужбина машини се използва в 208 секции, като в 128 те са два.

Коментарът на Румен Радев

МВР: Няма сериозни изборни нарушения

Няма сериозни изборни нарушения. Има такива, които не заслужават да се тревожим за тях", каза днес пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той коментира и засиления контрол по турската граница, като посочи, че причината не е само противодействие на контрабандата. "Проблемите от последните дни ще отшумят без да се отразят на добросъседските ни отношения с Турция", е мнението на Бойко Рашков.


Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


От Централната избирателна комисия съобщиха, че до 11 часа са получени една жалба и шест сигнала за различни проблеми. Само един от сигналите е за неразрешена предизборна агитация,но той още не е разгледан.

Бойко Рашков: Гласувах за президент с опит, нямаме време за експерименти

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че на балотажа за президент е гласувал за ръководител с опит, защото страната няма време за експерименти. "Като министър на вътрешните работи гласувах, за онзи кандидат, за който няма никакво съмнение за връзка със структури, които доста дълго време влияеха върху нашето обществено, икономическо и политическо развитие, и сега се опитват да подкрепят кандидат, който те са издигнали за поста. Надям се, че всички български граждани правят подобни оценки и ще вземат най-правилното решение", допълни Рашков.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Юлия Лазарова

Приключи изборният ден в Нова Зеландия, последни ще гласуват в САЩ и Канада

В 9 часа българско време, приключи гласуването в най-рано отворилата изборна секция – в Крайстчърч, Нова Зеландия, съобщиха от Министерството на външните работи. Българските граждани във всички държави в Европа, където са разкрити избирателни секции, вече могат да упражнят правото си на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент. Заради часовата разлика в 9:00 часа българско време започна изборният ден във Великобритания, Ирландия и Исландия.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Най-голям брой избирателни секции зад граница са разкрити във Великобритания – 132. Последни ще затворят изборните секции в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и на западното крайбрежие на Канада, където изборният ден приключва в 6:00 часа българско време в понеделник, 22 ноември 2021 г.

Кирил Петков: Новият президент няма да повлияе на преговорите за кабинет

Според мен най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко и да обединява хората, които слагат България над всичко, коментира след като гласува един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Според него президентът, който ще спечели тази вечер, няма да повлияе на преговорите за кабинет, но ще повлияе на бъдещия път на България.


Петков посочи, че вече са уточнени групите, които ще започнат преговори за съставяне на правителство следващата седмица. "Ще има 18 екипа по всяка една от темите, надявам се да има диалогични разговори. Цялата общественост ще има пълният достъп до информацията, как се водят преговорите, защото всичко ще се излъчва онлайн", подчерта Петков.


Подробности тук

Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Лили Тоушек

Гласувайте за двойката, която олицетворява единството, призова премиерът

Премиерът Стефан Янев призова българите да гласуват за президентската двойка, която олицетворява единството на нацията и най-добре въплъщава правомощията на президентската институция. След като гласува, той коментира и напрежението по границата с Турция. "При избори има повече чувствителност и говорене. Това, което е известно е, че от няколко дни там се провежда специализирана операция. Доста хора изпитват неудобство, може да доведе и до обвинения, че се прави нарочно. Не е това случая", увери премиерът.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Велко Ангелов

Кирил Петков с първи коментар след гласуването

Доган гласува без коментар

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган по традиция беше сред най-рано гласуващите политици. Днес той упражни правото си на глас по-малко от час след началото на изборния ден. Доган не каза нищо пред събралите се журналисти.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Първи сигнали за проблеми с машините

Проблем с една от машините за гласуване в Дебелец пречи на нормалното протичане на балотажа във Великотърновският град, съобщи "Нова телевизия". Днес една от машините е работила за кратко и след това е спряла.
От секцията с проблемната машина очакват решение от Районната избирателна комисия дали ще преминат на хартиено гласуване. Първо обаче трябва на място да пристигне техник, който да опита да отстрани проблема.
Балотажът: членовете на ГЕРБ и ДПС в ЦИК спасиха Бойко Борисов от глоба (хронология)

© Юлия Лазарова


Две машини не са сработили и в Горна Оряховица. В една секция в Добринище също е имало проблем с едно от устройствата за гласуване.


31-ва секция в Бургас мина към гласуване с хартиени бюлетини, след като членовете на секционната избирателна комисия не можаха да открият картите за машинния вот, предаде "Нова телевизия".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (341)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Отивам до Горна Оряховица да упражня изконното си право с ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА !

 2. 2 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2866 Весело

  "Доган не каза нищо пред събралите се журналисти."

  Журналистите вече ще трябва с ченгел да извадят някоя дума от Почетния!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 3. 3 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  "Ахмед Доган по традиция беше сред най-рано гласуващите политици. Днес той упражни правото си на глас по-малко от час след началото на изборния ден. Доган не каза нищо пред събралите се журналисти"
  =============
  Какво да рече човекът? Достатъчно се изприказва, пък и днес трябва да се говори завъртяно, да не прилича на агитация.

  Еретик
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Спокойно те са вече настроени да печели ком рАдефф

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Съмнително е как дефектират няколко машини в един и същи регион.

 10. 10 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  Представете си изборите да бяха организирани от герберите..... В момента щеше чак на Луната да се чува воя на всички как некадърното ръководство опорочава вота, как лишава гражданите от конституционното им право на глас.... Помните ли Март какъв вой беше "как ще гласуват карантинираните, ами болните от Ковид..." По няколко часа на ден само това беше в ефира и по медиите, а сега?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 11. 11 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Избори без интрига. Но нека всички гласуваме за да няма изненада и разликата в гласовете да е впечатляваща.

 12. 12 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  До няколко години тези сандъци ще са с остарял хардуер, който не може да работи с новия софтуер. Принтерите няма да печатат. Ще са амортизирани, то сега електрониката не трае дълго.....
  Та пак ще ги плащаме.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 13. 13 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Защо "машините" дойдоха от Венецуела? Ето отговорът:
  https://www.youtube.com/watch?v=QUQPmtqGfCQ

 14. 14 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Цял ден ще слушаме за хиляди нещастници тръгнали да гласуват за 50-100 лв. И накрая същите.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#3] от "Костадин Иванов":

  Днес мълчанието е по - важно от приказките. Видяхме резултата от многото празни приказки до сега.

 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  До коментар [#11] от "Vesselin Velkov":

  Ще бъде. Хората не са толкова глупави.

 19. 19 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Доган подранил. Ясен нишан към електората да излиза.

 20. 20 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1524 Весело

  Представете си изборите да бяха организирани от герберите..... В момента щеше чак на Луната да се чува воя на всички как некадърното ръководство опорочава вота, как лишава гражданите от конституционното им право на глас.... Помните ли Март какъв вой беше "как ще гласуват карантинираните, ами болните от Ковид..." По няколко часа на ден само това беше в ефира и по медиите, а сега?
  —цитат от коментар 10 на chichka

  Ми сега какъвто и фал да се случи, той ще е наследството на ГЕРБ.
  Е питай кметчето, ако не верваш.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  " Почетният председател на ДПС Ахмед Доган по традиция беше сред най-рано гласуващите политици. Днес той упражни правото си на глас по-малко от час след началото на изборния ден. Доган не каза нищо пред събралите се журналисти."

  Гласувал е в полза на върховенството на закона, борбата с корупцията по високите етажи на властта и плурализма в обществото ! Няма никакво съмнение в това ! Какво друго да ни каже този отявлен демократ ?

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  До коментар [#1] от "doroteus":

  " Отивам до Горна Оряховица да упражня изконното си право с ХАРТИЕНА БЮЛЕТИНА !"

  Ти ще си последния истински демократ в тая държава щом гласуваш с хартия ! Аз пък отивам да опорочавам изборния процес като гласувам машинно, след 20 - тина минути......😂😂🇧🇬

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 25. 25 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Каква е била активността на миналите избори в секциите, където днес няма работещи машини и гласуването ще е хартиени бюлетини? Да не е подарък от ЦИК за нуждаещи се избиратели?

 26. 26 Профил на Митака Язов
  Митака Язов
  Рейтинг: 16 Гневно

  МАСОВО не карат избирателите да си махат маските, за да се проверяват личните карти. Поредните провалени избори...

  Гласувайте, за да не позволите на купения и контролирания (в т.ч. турски) вот да надделее...
 27. 27 Профил на Митака Язов
  Митака Язов
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#26] от "Митко Язов":

  Звъннах на РИК да докладвам, а те ми се накараха - не можело по време на пандемията да си махаме маските. Като питах какво ми пречи да гласувам повторно с друга лична карта, жената сопнато отговори "ами то проверката на ЕГН-то е достатъчна, а и през маските се вижда достатъчно". Позор!

  Гласувайте, за да не позволите на купения и контролирания (в т.ч. турски) вот да надделее...
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  Рим
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Стефан Янев призова българите да гласуват за президентската двойка, която олицетворява единството на нацията...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Ако има предвид двойката Радев-Решетников, то тази двойка може да олицетворява само единството на бсп/бкп с окупаторите на Кримския полуостров!

 30. 30 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  От изявлението на Янев се разбира, че е гласувал за Герджиков.

  За Турция го питаха вярно ли е, че има втора официална нота от турското правителство, а той приказва едни несвързани неща, както обикновено.

 31. 31 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Тази фуражка какво се опитва? Агитира в изборния ден!

  agent
 32. 32 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Протестиращи с плакати "Не на изборния туризъм" блокираха движението на пътен възел "Капитан Андреево". Движението от граничния пункт с Турция на влизане в България е затворено, съобщава БНР.

 33. 33 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Нароченият за министър Николай Събев забърка скандал, опитвайки се да се хареса на президента и Русия

  Нека в Европа и САЩ да ги видят какви кремълски патриоти са събрали в “Промяната“, коментира бившият депутат от СДС Иван Сотиров.............

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-narocheniyat-za-ministar-nikolay-sabev-zabarka-skandal-opitvayki-se-da-se-haresa-na-prezidenta-i-rusiya

 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Представете си изборите да бяха организирани от герберите..... В момента щеше чак на Луната да се чува воя на всички как некадърното ръководство опорочава вота, как лишава гражданите от конституционното им право на глас.... Помните ли Март какъв вой беше "как ще гласуват карантинираните, ами болните от Ковид..." По няколко часа на ден само това беше в ефира и по медиите, а сега?
  —цитат от коментар 10 на chichka


  Защо де! Борисов малко ли виеше!?

 35. 35 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  МАСОВО не карат избирателите да си махат маските, за да се проверяват личните карти. Поредните провалени избори...
  —цитат от коментар 26 на Митака Язов


  Имате предвид поредните през последните 12 години ли?

 36. 36 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Представете си изборите да бяха организирани от герберите..... В момента щеше чак на Луната да се чува воя на всички как некадърното ръководство опорочава вота, как лишава гражданите от конституционното им право на глас.... Помните ли Март какъв вой беше "как ще гласуват карантинираните, ами болните от Ковид..." По няколко часа на ден само това беше в ефира и по медиите, а сега?
  —цитат от коментар 10 на chichka


  познтия от историята революционен патос на народните маси.....

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Петков е много сигурен, че ще има активност 50%

 39. 39 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Доган не казал нищо. И какво от това? Каквото е трябвало е свършил.Има на кого и какво да казва.

 40. 40 Профил на Митака Язов
  Митака Язов
  Рейтинг: 16 Гневно

  До коментар [#35] от "3biri":

  Като цяло. Има нещо много сбъркано, щом такова огромно влияние има например вотът на хора, които не се живяли в България от много години, не се наричат българи, не могат да говорят, четат и пишат на български, нямат нищо общо с държавата ни. Прочем, почти всички гласуват за една партия (сетете се за коя - ако не успеете, вижте на миналите избори чуждестранния вот).

  Не е нормално моето бъдеще, бъдещето на моето семейство, Вашето бъдеще да зависи (поне отчасти) от тези хора и техния контролиран вот. Пародия!

  Гласувайте, за да не позволите на купения и контролирания (в т.ч. турски) вот да надделее...
 41. 41 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  "Според мен най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко и да обединява хората, които слагат България над всичко, коментира след като гласува един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

  Правилно, не може преди България да е чекмедже с пачки и кюлчета, както иска някой.

 42. 42 Профил на Митака Язов
  Митака Язов
  Рейтинг: 16 Гневно

  До коментар [#40] от "Митака Язов":

  Масови нарушения в Турция на миналите избори, хора гласуват с по две карти, под претекста, че са се объркали и "без да искат" натиснали само за парламент или само за президент. Изборен туризъм, купуване, продаване на гласове, корупция - а като подадеш сигнал, на теб ти се карат.

  Гласувайте, за да не позволите на купения и контролирания (в т.ч. турски) вот да надделее...
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Над Крим се вее руски флаг - Кисинджър

 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Доносникът ит ДС Меди Доганов няма думата.Ит неговата турско-руска мафиотска партийка вече нищо не зависи.Точка.
  —цитат от коментар 5 на dfjftriktrcdt


  Щом не е в затвора значи си има право да гласува! Още веднъж вкара България с разходи за милиони с кандидата на Ердоган за президент и стигането до втори тур!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Новият президент ще повлияе на резултатите на ПП на следващите избори след 3-4 месеци

 47. 47 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  "Гласувайте за двойката, която олицетворява единството, призова премиерът"

  Янев явно призовава да се гласува за Герджиков !?!?
  Щото аз не виждам Радев да олицетворява единството!!!

 48. 48 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 736 Неутрално
 49. 49 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  До коментар [#32] от "plynii":

  "Протестиращи с плакати "Не на изборния туризъм" блокираха движението на пътен възел "Капитан Андреево". Движението от граничния пункт с Турция на влизане в България е затворено, съобщава БНР."
  ==============
  Видяхме по БНТ. Когато Симеонов и Каракачанов правеха същото, оценкато беше различна.

  Еретик
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Интересно заглавие от ДНЕС БГ:
  Янев: "Гласувам за човек, който ще спазва Конституцията"

  Дали сега няма да му дърпат ушите?

 52. 52 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Любопитно

  янев май е гласувал с бюлетина 15 🤔

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 53. 53 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  няма такава ни двойка, ни тройка, ни единица

  във всеки случай, сред групата, която се води елит, НЕ СЪЩЕСТВУВАТ лица, които да "олицетворяват" нещото "единство" (като как си представя единството служебният чиновник? мир дружба дъвка между лаком катаджия и шофьор с пукнат фар?)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 54. 54 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  "Гласувал е в полза на върховенството на закона, борбата с корупцията по високите етажи на властта и плурализма в обществото ! Няма никакво съмнение в това ! Какво друго да ни каже този отявлен демократ ?"

  И още за повече (турска) държавност!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 55. 55 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Весело

  янев е призовал да се гласува за президевтската двойка, която спазва конституцията и знае кас да изразява международните позиции на стланата. познаюте за кого е тласувал😁😁

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 56. 56 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  На спечелилият в Нова Зенландия честито! Вярвам, че българските граждани в чужбина ще направят както винаги най добрият избор

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 57. 57 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  "Гласувайте за двойката, която олицетворява единството, призова премиерът"Янев явно призовава да се гласува за Герджиков !?!?Щото аз не виждам Радев да олицетворява единството!!!
  —цитат от коментар 47 на galina georgieva


  Единството с Турция олицетворяваше Мустафа Сали Карадайъ!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 58. 58 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Бойко Рашков: Гласувах за президент с опит, нямаме време за експерименти
  ----------------------------------------------
  Газенето на законите стана ежедневие за чегъртачите.

 59. 59 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 414 Неутрално

  И що така поряза началника си ?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Какво припкат като птички зад този и онзи бивш, настоящ, бъдещ в мръсотията назоваваща се политика и го питат безмислици? Какво да ви кажат? За кого са дали глас, колко мислят, че могат откраднат, да хвърлят кал по конкурентите си...? Единствено ще чуем заучените фрази за светлото бъдеще и президент обенинител. Нещо което се казва по протокол на всички избори.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 63. 63 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Балотажът: Няма сериозни изборни нарушения към момента
  ---------------------------------------------------------
  Ама разбира се, агитацията на действащия вътрешен министър в полза на единия кандидат дори не е нарушение, камо ли сериозно.

 64. 64 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 764 Неутрално

  https://bntnews.bg/news/stefan-yanev-nashiyat-glas-e-vazhen-tryabva-da-izpolzvame-tova-pravomoshtie-1175910news.html

  познай за кого е гласувал янев😆😆😆

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 65. 65 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  '''''"Гласувах за кандидати за президент и вицепрезидент, които ще изпълняват Конституцията. Важен е и начинът, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната и вътрешната политика; начинът, по който президентът си изпълнява правомощията като върховен Главнокомандващ.

  Още веднъж призовавам българските граждани за активност днес и да дадат глас за двойката, която да изпълни тези ангажименти. От нашия глас зависи", нашият глас е важен.''''

  Това каза служебният премиер Стефан Янев, след като гласува.''''


  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  До няколко години тези сандъци ще са с остарял хардуер, който не може да работи с новия софтуер. Принтерите няма да печатат. Ще са амортизирани, то сега електрониката не трае дълго..... Та пак ще ги плащаме.
  —цитат от коментар 12 на zz_s  По-добре да плащаме за изборни машини, отколкото за тръбата на Путин и удълбаването на пристанището на дръндарския мангал .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Гласувах за президент с опит, нямаме време за експерименти"

  Ми да върнем и Бойко, с 12 години опит? Да не правим експирименти? Мм?

 68. 68
  buchermucher
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  '''''"Гласувах за кандидати за президент и вицепрезидент, които ще изпълняват Конституцията. Важен е и начинът, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната и вътрешната политика; начинът, по който президентът си изпълнява правомощията като върховен Главнокомандващ.Още веднъж призовавам българските граждани за активност днес и да дадат глас за двойката, която да изпълни тези ангажименти. От нашия глас зависи", нашият глас е важен.''''Това каза служебният премиер Стефан Янев, след като гласува.''''
  —цитат от коментар 65 на kaiser


  Или не е гласувал за Радев или го убедил да почне да спазва конституцията и да внимава какви ги говори по телевизора. Така излиза.

 69. 69 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Гласувах с огромно неудоволствие. Защото все пак Крим не е руски. Но и България не е на Борисов.

 70. 70 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Срамно ниска активност за сега. Гласувах и бях единственният под 40г. Искаме промяна.. Пак спим. После да няма сърдити

 71. 71 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  "Кирил Петков с първи коментар след гласуването" (видеото по-горе)

  Какъв контраст с Баце...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 72. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  „Бойко Рашков: Гласувах за президент с опит, нямаме време за експерименти“? Моля? Я пак! Видяхме колко голям „опит“ има въпросният! Само за една вечер ни вкара в дипломатически скандали с две държави, а от ЕС ни направиха забележка да не изказваме разни глупави мнения, които нямат нищо общо с мнението на ЕС по външнополитически въпроси! Голям опит, няма що!

 73. 73 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  "Гласувах за президент с опит, нямаме време за експерименти"Ми да върнем и Бойко, с 12 години опит? Да не правим експирименти? Мм?
  —цитат от коментар 67 на buchermucher

  Бойко кога беше президент, че не помня?

 74. 74 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#67] от "buchermucher":

  Бойко кандидатира ли се? Разбрах, че и депутат няма да бъде. В 24 район в София и в Пловдив някои хора се чувстват излъгани.

 75. 75 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Или не е гласувал за Радев или го убедил да почне да спазва конституцията и да внимава какви ги говори по телевизора. Така излиза.
  —цитат от коментар 68 на buchermucher


  Тогава щеше да каже, че е гласувал за кандидат, който е убедил да започне да спазва конституцията. Няма логика иначе. Хората откъде да знаят какво е убеждавал.

 76. 76 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  "Румен Радев: Всеки да намери 15 минути днес, за да не губим 5 години"

  Румене, ти вече ни изгуби 15 години. За какъв се мислиш?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 77. 77 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  "Румен Радев: Всеки да намери 15 минути днес, за да не губим 5 години"

  Румене, ти вече ни изгуби 15 години. За какъв се мислиш?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  https://bntnews.bg/news/stefan-yanev-nashiyat-glas-e-vazhen-tryabva-da-izpolzvame-tova-pravomoshtie-1175910news.html познай за кого е гласувал янев😆😆😆
  —цитат от коментар 64 на sarunka  За Герд … опс - май се объркАх, рийш’ли …

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#48] от "foxa55":

  За Симеонов: Как се нарича човек, който се бори с баби? Бабосвал.

 80. 80 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  " Румен Радев: Всеки да намери 15 минути днес, за да не губим 5 години "
  Съгласен съм с казаното от пРезидента. Изминалите 5 години бяха изгубени и се надявам да не пропилеем и следващите 5 с тази личност.

 81. 81
  doroteus
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  "Доган не каза нищо пред събралите се журналисти."Журналистите вече ще трябва с ченгел да извадят някоя дума от Почетния!
  —цитат от коментар 2 на Julian Mall


  Има си достоен заместник - настоящия бъдещ президент Руумен Радев .........

 82. 82 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1931 Весело

  Минутите ги намерихме.

 83. 83 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Като чуете някой да ви говори за фашизъм, бъдете сигурни, че е мръснен и гаден комунист! С тази мантра са избили стотици милиони по целия свят, а нашите "антифашисти" взривиха ЦЪРКВА по време на опело (убиха 250 и раниха 500 човека) – няма такава отвратителна и терористична сган като комунистите! Само радикалните арабски терористи леко се доближават до тях!

 84. 84 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#70] от "b0b069":

  "Искаме промяна.. "

  Напълно съгласен и днес тази промяна се изразява в смяната на досегашния обитател на "Дондуков"2.

 85. 85 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  От американският астрофизик Нийл Тайсън научих , че когато гледаме слънцето, ние го виждаме там, където е било преди осем минути и половина, а не където е в момента. Това е така, защото слънчевият лъч пътува осем минути и половина, докато стигне до нас. Подобно е и със звездите, но тяхната светлина пътува до нас стотици хиляди години. Ето защо сега, когато ги гледаме, те вече не са там, може да са някъде другаде…Българите са на път да изберат за президент една недодялана проруска матрьошка, поставена с помощта комунистическите кланове и червената олигархия, стремяща се да запази властовите си позиции заедно със заграбените активи.
  Затова се питам : след колко поколения и колко светлинни години трябва да пътува светлината до нас, за да разберат голяма част от българите истината за комунизма и последствията, които остави той след себе си ? Да не би когато тази светлина достигне до нас, светът да е вече някъде другаде...
  Липсата на познание, култура и историческа рефлексия е на път да превърне страната в тъмно петно на европейската посткомунистическа карта. Петно, което ще се придвижва като кораб без платна, без посока, без идея, без познание за самото себе си, оставено на милостта на наследниците на партия, чиято престъпност и некадърност никой не наказа. В книгата , която последно е чел проруският самовар явно не е пишело, как трябва да се държи един държавен мъж, така щото да не забърква дипломатически скандали, след които да привикват наши посланици за обяснение. Да говориш на един полиран военен мозък за дипломация е същото като да показваш на къртица платна на Караваджо. Отговорът му за Крим е закодиран в генома на всички мерзавци от неговата партия майка, превърнала половин век страната в руска колония. Щом българите харесват и избират такива чугунени психотипни отливки от миналото като Румен Радев и Бойко Рашков, това означава, че ги чака една дълга нощ, духовна материална и всякаква. Защото здрачът идва тъкмо тогава - когато духовната слепота замени разума, и той не може правилно да възприема и оценява картината с нейните реални образи, движения, факти и последствия.
  Не знам колко години трябва да минат докато светлината достигне до по-голямата част от българите, за да ги изтръгне от тридесетгодишната им политическа хибернация. Докато по-голямата част от народа не подреди собствените си субективни пространства в едно общо културно съответствие за посоката в която трябва да тръгнем заедно, ще обитаваме зоната на здрача. Никой отвън няма да ни измъкне от това място сенчесто и прохладно, където няма нито радост, нито скръб и въздишка…
  Може би Св. Августин е напълно прав като казва, че и Исус Христос не може да стори нищо за тези, които не искат сами да направя и една крачка дори….
  Петър Ангелов-Дарев

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 86. 86 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Няма какво да каже. Изпаднал в непозната до сега ситуация. Нас.ан.
  —цитат от коментар 4 на Тони КОСТОВ


  "Днес искам да призова всички хора за пълна мобилизация. Нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще, нека бъдем организирани. Нека всеки да намери 15 години / ???????/ днес, за да не губим 5 години в бъдеще "

 87. 87 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Като чуете някой да ви говори за фашизъм, бъдете сигурни, че е мръснен и гаден комунист! С тази мантра са избили стотици милиони по целия свят, а нашите "антифашисти" взривиха ЦЪРКВА по време на опело (убиха 250 и раниха 500 човека) – няма такава отвратителна и терористична сган като комунистите! Само радикалните арабски терористи леко се доближават до тях!

 88. 88 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5934 Неутрално

  Радев: "Всеки да намери 15 минути днес, за да не губим 5 години".
  Де да беше 15 минути за всички...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 89. 89 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Най-сигурния начин да повърнеш е да видиш Радев, Рашков и Я. Стоилов един до друг, а добавим ли Нинова и Манолова може да си повърнеш и червата!

 90. 90 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Категорично се видя, че всички емигранти , които напуснаха България след 10.11. са малограмотни икономически "бежанци", които са отишли да мият чинии, да гледат баби, да берат малини и капини и да "цицат" от социланите системи на Запада – съвсем като арабите, които са наводнили!
  Човек може да напусне Родината си само, ако е застрашен живота му, НЕ ПРЕХРАНАТА, САМО ЖИВОТА!

 91. 91 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2458 Весело

  "Като министър на вътрешните работи гласувах, за онзи кандидат, за който няма никакво съмнение за връзка със структури, които доста дълго време влияеха върху нашето обществено, икономическо и политическо развитие, и сега се опитват да подкрепят кандидат, който те са издигнали за поста..."

  Само дето не е добавил физически белег на началника, хахах... Брадавицата на носа е пропуснал.
  А това пък, на кого са "структурите, които доста дълго (!) влияеха върху нашето развитие", и за които "няма никакво съмнение (!) за връзка" с кандидата, няма да се сетим изобщо, че става дума за БКП и великият й конгресмен, нали?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#73:"Toshko Afrikanski"][/quote]

  Аз къде в коментара съм използвам думата "президент", че не виждам?

 94. 94 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Радев посрами България и я превърна в 16-та република (повечето иди*ти във форума не знаят за какво говоря)!

 95. 95 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#75:"Тангра"][/quote]

  Аааа, не знам, не знам, само си мисля на глас. Демокрация и плурализъм, може да си гласув за когото си поиска.

 96. 96 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 222 Неутрално

  После да не ми се правят на демократи и европейци тези които са всъщност матрьошки. Всеки който не гласува днес, всъщност подкрепя онзи издигнат от 27-те ДС агенти.

 97. 97 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  " Румен Радев: Всеки да намери 15 минути днес, за да не губим 5 години "

  Намерил съм ги ! Дано с този изборен туризъм и турски рейсове не загубим наистина следващите 5 години........

 98. 98 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#67] от "buchermucher":Бойко кандидатира ли се? Разбрах, че и депутат няма да бъде. В 24 район в София и в Пловдив някои хора се чувстват излъгани.
  —цитат от коментар 74 на wkk57607068


  На някои хора им е наистина трудно да осмислят прочетеното. Ти и другият по-горе.

 99. 99 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#92] от "yxw38637716":

  Невъобразими ид*оти бяха онези, които допуснаха 12 години начело на държавата да бъде крадлива мутра от сик. Няма по - голям срам в историята ни.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK