На живо

Изборната нощ: Радев спечели втори президентски мандат, но вероятно с най-малко гласове в историята

Изборната нощ: Радев спечели втори президентски мандат, но вероятно с най-малко гласове в историята

© ДневникПрезидентът Румен Радев спечели втори мандат с убедителна победа над опонента си проф. Анастас Герджиков, но е на път да се превърне в държавния гласа, избран с най-малко гласове в историята, след като балотажът на президентските избори на 21 ноември беше белязан от безпрецедентно ниска избирателна активност. Официални данни от Централната избирателна комисия се очакват утре, но от съдейки по прогнозите на социологическите агенции, може да се окаже, че Радев е спечелил новия си мандат с подкрепата на едва 1.5 млн. българи.


ДПС, която на съвместните избори за президент и парламент миналата неделя мобилизира избирателите си и стигна до третата позиция в новото Народно събрание, сега преля гласове на Герджиков, но при слабото ѝ участие и нееднородния ѝ вот те се оказаха твърде недостатъчни, за да предизвикат някаква интрига в надпреварата.


Според прогнозните данни на социолозите Радев, зад когото застанаха победителят в парламентарния вот преди седмица "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!", печели 66 - 67% от гласовете. Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, подкрепян официално от бившата управляваща партия ГЕРБ, взима между 30 и 32%. Според агенциите избирателната активност се очертава между 29 и 33 на сто.
В изявлението си веднага след победата Румен Радев предупреди, че новото Народно събрание няма право на грешка и трябва да излъчи правителство, което да води страната. Преговорите за кабинет се очаква да започнат във вторник, а решението, което президентът трябва да вземе най-спешно, е кога ще свика новия парламент, за да може да се задвижи конституционната процедура по връчване на управленски мандат.


"Дневник" проследи в реално време обявяването на резултатите и първите коментари след балотажа. Хронология можете да прочетете в статията.

Приключи изборният ден на територията на Европа приключи, съобщи Министерството на външните работи. Във Великобритания, където бяха разкрити най-много секции – 132, краят на гласуването беше обявен в 22 ч. българско време.


Министерството отчита, че в Турция се е гласувало в 126 секции, в Германия – в 81, в Испания – в 69, в Гърция – в 26.


Заради часовата разлика най-късно изборният ден в чужбина ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър - в 6 часа българско време в понеделник (22 ноември).

Изявлението на лидерите на "Продължаваме промяната":


Зоран Заев, премиерът на Северна Македония, съобщи малко преди 21:30, че е разговарял с президента Румен Радев и го е поздравил за победата.


Изборната нощ: Радев спечели втори президентски мандат, но вероятно с най-малко гласове в историята

Нинова похвали "смазващата победа" и прогнозира 4-годишен кабинет

Корнелия Нинова

© Лили Тоушек

Корнелия Нинова


Председателят на БСП Корнелия Нинова беше от малкото партийни лидери, които коментираха резултатите от президентските избори. Нинова, която след слабия резултат на левицата миналата седмица, първоначално отказваше да призове да се гласува за Радев, днес даде да се разбере, че е пуснала бюлетина за него, а вечерта нарече победата му "смазваща" и го поздрави.


В отговор на въпрос тя заяви, че досегашните разговори между БСП и "Продължаваме промяната" за коалиционно управление са с хоризонт 4 години. По думите й последните разговори са се състояли днес "преди малко" , като БСП е предложила пакет антикризисни мерки за първите 100 дни. "Те са приемливи за тях", каза Нинова.


Дългосрочните политики са за истинска промяна на досегашния модел - образование, здравеопазване, борба с корупцията, изкореняване на лобистките закони, добави партийният лидер. Имена на кандидати за министри не са обсъждани, конкретните разговори в работните групи ще започнат във вторник. В отговор на друг въпрос тя подчерта, че няма нагласата за сформиране на кабинет с първия мандат "на всяка цена", за да не отиде той в ръцете на ГЕРБ.

Герджиков се оплака, че вицепрезидентът го изместила от тв интервю

Загубилият балотажа кандидат - президент Анастас Герджиков заяви, че действащите президент и вицепрезидент са се възползвали от това си качество в хода на предизборната кампания.


Пред БНТ той каза, че разполага с лист от програмата на президента Румен Радев за конкретен ден, в който са вписани негови предизборни изяви. Вицепрезидентът Илияна Йотова пък "избутала" Герджиков от уговорено предварително телевизионно интервю в последния ден на кампанията като се се възползвала от държавния си пост. "Това са грозни неща и трябва да спрат, въпрос на стил", каза Герджиков пред БНТ.

В щаба на Румен Радев се вие хоро в чест на победата в президентските избори, показа Би Ти Ви. на кадрите се вижда и съпругата на Радев - Десислава Радева, която напоследък рядко се появява публично:БНТ показа кадри от празненства и в родното село на президента Славяново (Хасковско).

ДПС преля гласове предимно към Герджиков, но не гласува монолитно

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува тази сутрин на балотажа. Пресцентърът на партията съобщи това, подчертавайки, че това е станало 15 минути преди осем часа, като числото беше подчертано. 15 беше номерът на бюлетината на Анастас Герджиков.

© Цветелина Белутова, Капитал

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува тази сутрин на балотажа. Пресцентърът на партията съобщи това, подчертавайки, че това е станало 15 минути преди осем часа, като числото беше подчертано. 15 беше номерът на бюлетината на Анастас Герджиков.


ДПС, която през седмицата негласно призова избирателите си да гласуват на втория тур в подкрепа на Анастас Герджиков, е преляла на претендента за президентския пост гласове, но не е гласувала монолитно за него - това сочат данните на социологическата агенция "Алфа Рисърч", получени на базата на анкети на изхода на избирателните секции.


Според данните близо две трети от избирателите на ДПС миналата неделя, които сега пак са гласували (63 на сто), били за Анастас Герджиков, зад когото официално застана ГЕРБ. Около една трета от стигналите до секциите и миналата неделя, и днес (35%) са подкрепили Румен Радев.Избирателите на лидера на движението Мустафа Карадайъ, който миналата седмица беше кандидат за президент, се разпределят сега така: 69 на сто за Герджиков и 28 % за Румен Радев.
Вотът за ДПС съдържа винаги две компоненти - хората, които се самоопределят като турци, и тези, които се самоопределят като роми. При първите гласуването е преобладаващо за Герджиков, но при вторите - за Радев, обясни пред БНТ социологът Геновева Петрова, управляващ партньор в агенция "Алфа Рисърч".

Радев печели над две трети от гласовете на привържениците на "Демократична България" и "Възраждане", които са гласували и миналата, и тази седмица. Подробности по темата - тук.
Повече за гласуването по етнос четете тук

Биков: В такава среда няма място за хора като Герджиков

"Средата е такава, че за такива хора няма място в българската политика и президентство. Има място за хора, които се блъскаме от сутрин до вечер и няма никакъв резултат за страната" - така коментира пред БНТ изборния резултат Тома Биков от ГЕРБ. Партията подкрепи Анастас Герджиков за президент, но той губи изборите.


Тома Биков

© Цветелина Белутова, Капитал

Тома Биков


По думите на Биков бившите управляващи не съжаляват, че са подкрепили Герджиков, защото ректорът на Софийския университет е бил достойна кандидатура, а от ГЕРБ са искали да дадат знак, че са готови да протегнат ръка. "Тази ръка очевидно не е приета и оттук нататък ни чакат сложни времена. Но глас народен, глас Божи", каза Биков.

Радев предупреди новия парламент, че няма право на грешка

Изборната нощ: Радев спечели втори президентски мандат, но вероятно с най-малко гласове в историята

© Дневник


Избраният за нов петгодишен мандат президент Румен Радев предупреди, че новото Народно събрание, излъчено сред трети избори в рамките на година, няма право на грешка и трябва да излъчи правителство, което да води страната.


"Новият парламент няма право на грешка, защото хората няма за простят", обяви Радев в официалното си изявление след излизането на първите прогнозни резултати. Те му дават почти два пъти по-висок резултат от този на опонента му Анастас Герджиков.


По думите на Радев очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо мнозинство, което да предприеме мерки за промени в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимата, да се вземат отлагани решения. По думите му борбата с пандемията остава приоритет и да направи борбата COVID пандемията става приоритетна задача. Подробности четете тук.

Изявлението на Румен Радев и Илияна Йотова

"Дневник" излъчва пряко изявлението на Румен Радев и Илияна Йотова:


Герджиков обвини държавния апарат, че е работил за Радев в кампанията

Проф. Анастас Герджиков, който остана втори на балотажа на президентските избори, обвини държавния апарат в работа за действащия президент и негов опонент на вота Румен Радев в предизборната кампания за президентските избори.


Изборната нощ: Радев спечели втори президентски мандат, но вероятно с най-малко гласове в историята

© Дневник


"Целият държавен апарат работеше за действащия президент. Репресиите на силовите министерства бяха в полза на кампанията на Румен Радев, а вътрешният министър ( Бойко Рашков - бел. ред.) се занимаваше да бъде говорител на щаба му и правеше инсинуации", заяви Герджиков. Той повтори упрека си от кампанията, че е бил обвързван през цялото време с партията, която го подкрепи - ГЕРБ, и личности, вместо да бъде питан за идеите му или да бъде критикуван за грешките му.


Герджиков заяви, че въпреки загубата, направеното от него и Невяна Митева е имало резултат, защото всички кандидати, включително действащият президент Радев, са последвали примера им и са заговорили за обединение.

"Това ще остане. Няма как сега всички, които разбраха, че обединението е правилната посока, да чертаят пак разделителни линии", каза Герджиков.
По думите му този стил е поставил отпечатък и на започващите преговори за съставяне на коалиционно правителство.


В отговор на въпрос Герджиков каза, че пътят му оттук нататък не е в политиката и че възнамерява да се върне в Софийския университет "Св. Климент Охридски", чийто ректор е. Подробности - тук.


Изявлението на Анастас Герджиков и Невяна Митева вижте във видеото:


При значителната динамика от първия тур, в много голяма степен този резултат бе предизвестен както заради значителната разлика между двамата кандидати, така и заради силно определените позиции на партиите, които застават зад тях. Това коментира пред Би Ти Би Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".


Тя анализира, че не е имало голям вот за преразпределяне заради ниските резултати на следващите първите двама от предишния вот. Напомни, че при предишните избори за президент е имало за презапределяне стотици хиляди гласове, докато сега не е така. Данните на агенцията сочат силна мобилизация на избиратели от "Продължаваме промяната" и ГЕРБ и по.-ниска при БСП, ДПС, "Има такъв наръд", "Демократична България" и "Възраждане". В допълнение избирателите, подкрепящи "Възраждане" и "Демократична България" в най-голяма степен са гласували протестно като са дали вота си за "Не подкрепям никого".

"Ако имаше някаква причина в нас, хората щяха да се възползват и резултатът щеше да бъде друг. Хората се измориха от пандемията, скандали, съкрушителната ни победа в първия тур също успокои много хора" - това бяха първите думи на Румен Радев пред БНТ минути преди да влезе в сградата на НДК, откъдето се очаква даде официално изявление по-късно тази вечер.

Независимите кандидати за президент и вицепрезидент Анастас Герджиков и Невяна Митева, които бяха подкрепяни от ГЕРБ, но останаха на второ място на изборите, ще направят изявление около 20.15 ч.

Румен Радев с двойно по-висок резултат от Анастас Герджиков

Президентът Румен Радев си осигури втори петгодишен мандат, след като убедително спечели втория тур на президентските избори, сочат данните на социологическите агенции, получени на базата на анкети на изхода на избирателните секции (екзитпол). Вотът премина при най-ниската в историята на балотажите избирателна активност - между 29 и 33%. Подробности - тук


Имената на новоизбраните президент и вицепрезидент трябва да бъдат обявени от Централната избирателна комисия най-късно в сряда.

Очертава се вот с рекордно ниска активност

Изборната нощ: Радев спечели втори президентски мандат, но вероятно с най-малко гласове в историята

© Лили Тоушек


Предварителните данни са са рекордно ниска за този тип вот избирателна активност. Според Централната избирателна комисия към 16 ч. до изборните секции са отишли 24.12% от имащите право на глас. Преди седмица към същия час вота си бяха подали 25.72% от избирателите. Говорителят на комисията Цветозар Томов прогнозира, че - освен ако няма резки промени в последния час - денят вероятно ще завърши при активност около 40 на сто.


Най-ниската активност на втори тур досега е имало при преизбирането на Георги Първанов през 2006 г. Тогава до урните отидоха 42.80% от избирателите.


От МВР обявиха, че гласуването е преминало без тежки нарушения.

Последните за годината избори ще приключат след по-малко от час. Те ще определят следващия президент на България. В балотажа настоящият държавен глава и претендент за втори мандат Румен Радев се изправя срещу ректора на най-авторитетното учебно заведение в страната - Софийския университет, проф. Анастас Герджиков. На първия тур Радев, подкрепян от победителя в парламентарния вот преди седмица "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", изпревари с над 700 хил. гласа Герджиков, зад когото застана ГЕРБ. Сега ДПС негласно също заяви подкрепа за него.


По закон изборният ден приключва в 20 ч., като може са бъде удължен с час, ако някъде има опашки от желаещи да гласуват. За момента няма информация нито в страната, нито в чужбина да има струпвания на хора пред секциите.


Очаква се резултатите от гласуването в по-голямата част от секциите да станат известни още тази нощ или утре сутрин - доста по-бързо, отколкото миналата неделя, когато първият тур на президентските избори беше съчетан с третото за годината гласуване за Народно събрание. Причината - секционните комисии отново ще правят контролно преброяване на ръка, но този път ще има много по-малко хартиени разписки от машинното гласуване.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (136)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Разковаване на един заечарник започва

 2. 2 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  ниската активност може само да ме радва

  не че това ще смъкне самочувствието на политиците, но тъкмо това традиционно високо самочувствие дано този път започне истински да дразни и да ядосва хората

  лошото е, че масовата тъпота позволява на държавната машина (чиновници + политици и партийни спонсори от бизнеса) да е все така силна...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Както футболът е игра на голове така и изборите са игра на проценти.
  Всичко друго е литература.

 5. 5 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  1/4 от гласоподавателите все още вярват в принцове?
  Все още не са тотално обезверени от крадци/комсомолци/мутри ????
  Да се радваме ли на наивниците?
  Или да им се чудим?

 6. 6 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Точно така!
  Не гласувайте!
  Не се ваксинирайте!
  Бъдете антисистемни!
  Пък ТЕ ще ви оправят, както си знаят!

 7. 7 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2474 Любопитно

  До коментар [#5] от "Таралеж":

  Какво искаш да кажеш -да не се гласува ли?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  На предните избори Радев печели с малко над 2 милиона гласа :)

  На тея ако докара 1 милион, ще е постижение. :)

  Да казвам ли извода дето всички го правихте и смятахте ГЕРБ колко гласа са загубили.

  Е и Радев загуби милион гласа. :)

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1804 Любопитно

  До коментар [#6] от "Иван Петров":


  Точно така!Не гласувайте!Не се ваксинирайте!Бъдете антисистемни!Пък ТЕ ще ви оправят, както си знаят!
  —цитат от коментар 6 на Иван Петров


  То защото, кагато бяхме "системни" те не ни оправяха,
  ами ни жалеха и изпълняваха всичко,
  което бяха обещали преди изборите!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  Ректорът очаквано го скъсаха, при това без шанс за поправка !

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  До коментар [#3] от "czo19392695":

  " Омразата, която фатмака посади, сега се отразява на желанието на хората да гласуват. Ще го изберат с 18% одобрение. Дано е доволен. Поне кукловодите му от североизток със сигурност са..."

  А какво да кажем за кандидата на сараите, който взе от тия 18 процента около една трета ?

 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  До коментар [#4] от "Един препатил":

  " Всичко друго е литература."

  Искате да кажете социология по нашенски !

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#9] от "realguru":

  ...ти си тоя дето е събрал ония 65 милки от хемус магистралата ли...а...?

 20. 20 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Гербави нали знаете какво следва? Рашков леко ще понатисне спонсорите, ще секнат париците и после ще ви дадат на вълците. И каскетния божи наместник няма да ви спаси.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#7] от "DDR":

  Какво искаш да кажеш -да не се гласува ли?
  🤣🤣🤣🤣
  Неее!
  Всеки си решава!
  Учудвам се искрено как толкова много хора все още гласуват?
  Как не са се разочаровали от Поредния/предишния принц?
  Поредния “доктор” искаш да стане крадлив кмет/депутат?
  Поредния генерал/професор Готов да се продаде за шепа копейки?
  Колко поредни разочарования трябват за да спреш да гласуваш?
  За Да си част от озаконяването на айдуците?

 23. 23 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Разковаване на един заечарник започва
  —цитат от коментар 1 на foure


  Не е ли свинарник?

 24. 24 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  65% от ДБ подкрепиха Радев! Това е повече от общия му процент. Браво на моите автентични приятели!
  Соросоиди, русофоби-злоби и пишман-атлантисти ще ядат ряпа и ще пикаят газ.

 25. 25 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#14] от "foure":

  Гербавото квичене може да започва. Поеха към бунището на историята. Да се надяваме, че тази странница от историята ни е окончателно затворена. Никога вече тъпоглави на чело на държавата
  🤣🤣🤣🤣🤣
  Отличен коментар!!!
  Доказващ че никога няма даси научим урока!
  🤣🤣🤣🤣
  Сигурно младежите не си спомнят, а старите са забравили как “изхвърлихме” на бунището комунистите/комсомолците? Няколко пъти!
  После “захвърлихме” крадливия Командир, после крадливия Горски (някой му казваха цар).
  Сега крадливия мутрьо , погрешка наричан пожарникар!
  После?
  А после?

 26. 26 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Ми какво друго да каже?! Достоен последовател на БХ и винаги някой друг е виновен.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 623 Неутрално

  За мен това беше окончателното падение на Герджиков, защото той сам излъга, че МВР е търсило в университета купуване на гласове, а сега изведнъж потвърждава думите на Рашков. Наистина не мислех, че интелигентен човек ще падне толкова ниско до патологичните лъжи на Борисов.....

 30. 30 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Активността на избирателите, т.е. броят на гласувалите в абсолютни или относителни числа отразява настроението им, тонуса, мирогледа. Политическият икономически елит е овладял властта и държи основната маса в подчинение и зависимост. Безцеремонно, без задръжки. Ценностната система е рухнала. Гражданите не виждат възможности и надежда за положителна промяна. Макар че "промяната продължава". Каки ли промени предстоят???
  Тези обезверени гражданите виждат Надежда само когато излизат от Обеля. Но поне имат свободата и възможността да изразят свободно вярата си в политиците, държавата, всички и всякакви властимащи и във все така обещаваното и очаквано светло бъдеще чрез избраната форма на гласуване чрез негласуване. Могат вместо изпълненото с вяра "Ебал съм му мамата и утре е ден!" открито и ясно да заявят "Ебал съм им мамата!" . Заявиха го и днес. Не че има някакво значение.

 31. 31 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  И новият президент в първото си изказване показа, че смята да командва парламента. Честито, гостода десни, които си мислехте, че ще живеете в парламентарна република. Който се мисли за много хитър....

 32. 32 Профил на u4uden
  u4uden
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Боко, стигаш ли багажа за.........?

 33. 33 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  "Изборната нощ:
  Герджиков обвини държавния апарат,
  че е работил за Радев в кампанията"

  Нощта поражда слухове.

  Да ама не.
  Ключът е доверие.

  "Анастас Герджиков:
  Основната вина за загубата е наша,
  хората не вярват на никого".

  Миг недоверие и... пак сме си нищо
  (неудача аналогична на Цецка 1.0)

  https://www.mediapool.bg/anastas-gerdzhikov-osnovnata-vina-za-zagubata-e-nasha-horata-veche-ne-vyarvat-na-nikogo-news329152.html

 34. 34 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 644 Весело

  Хайде сега, Герберунгели, Наздраве!
  Постигнахте много . . . цели 32% подкрепа за вашия сламен кандидат. И това ви е много, ама нейсе! Цецка 2 се показа точно както Цецка 1.
  Дотук бяхте!
  И сега нали си знаете - един по един започвате да се отказвате от "Лукавого". Ама не всички накуп, 'щото ще е подозрително. Един по един!
  Хайде, пийте по едно за заспиване и . . . вечен сън за ГЕРБ!

 35. 35 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5934 Весело

  Прибираме вувузелите и започваме ДА БАЧКАМЕ! И ако може, без вопли "Кой ще ни даде пари?!!?" Сядайте си на задн#ците!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 36. 36 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Парламентът бил нямал право на грешка.
  Това беше вица на избора МУ.

  От година и половина той освен да се плете като пиле у кълчища и да прави грешка след грешка друго не прави.
  Преди месеци една НАТОвска държава изпрати черната си кутия в неприятелския лагер да я отворят и да я прегледат. С негово височашо одобрение.
  Ако друг генерал на НАТОвска държава го направи сигурно ще бъде съден.
  Наскоро ПАК ТОЙ забрави, че е Президент на Европейска държава и обяви , че Крим е руски.
  После погази Конституцията.
  Бъдещият МУ премиер също я погази. Но не забрави да ни каже, че това бил най-добрия възможен премиер на всички времена.

  И сега иска на не греши парламента МУ.
  Парламентът МУ е роден в грях и това му е основното занимание - да греши.

  А България се въна в 89та година.
  Да връща член първи от конституцията и да овековечи партията СИ като най-добрата партия на всички времена и континети.

 37. 37 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 444 Неутрално
 38. 38 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  защото ректорът на Софийския университет е бил достойна кандидатура, а от ГЕРБ са искали да дадат знак, че са готови да протегнат ръка.
  😂😂😂😂
  Сериознишен????
  Някой корупмиран мутрьо да те подкрепи?
  Е протегната ръка?
  Не е ли лопата по главата та да те потопи под водата????
  🤣
  Който е в България да следи как 99% от лапачите пишещи се за бойковисти ще се наредят на трапезата на Румен и Сие.

 39. 39 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Биков: В такава среда няма място за хора като Герджиков

  Биков, в такава среда няма място и за хора като теб.

 40. 40 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Цачева+Арпаджиков немогат да съберат и 50% на гласовете на Радев

 41. 41 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 644 Весело

  До коментар [#22] от "Таралеж":
  "Неее!
  Всеки си решава!"

  Пи сах ти минусче, ама все пак да ти кажа: - Не се казва "Всеки си решава!"!
  Казва се напоследък "Всеки сам си преценя."

 42. 42 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  След като напави камара от грешки сега вече не иска повече.
  браво радев.
  Апък 27те агенти от антуража ти си свършиха добре работата.
  Плюс машините. Евалата ти прайм.
  Крим е руски
  Черната кутия на падналия самолет я подари на Путин.
  погази Конституцията
  мина през трупова и сега си фарст.

  А народа кво да прай въобще отказа да те избира.

 43. 43 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Честита мизерия до 2027-ма за голяма част от народа!

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 412 Неутрално

  С такава ниска избирателна активност не знам как може да се радва и да си мисли, че е избран.. позор

 46. 46 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  До коментар [#14] от "foure":

  НЕ се безпокой , никъде не са тръгнали ,комунисти си бяха , са и ще бъдат , пак ще се приспособят към следващия политически субект ,който ще ни оправя и в следващите години , те не се губят ,като ракови клетки са навсякъде се разпространяват и се роят .

 47. 47 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  До коментар [#36] от "cpl40723722":

  Остана и на манифестация да ни изкарат на 9 септември и събота на ленински съботник ,няма вече да бъда учуден и това да стане .

 48. 48 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#41] от "Косьо Генчев":

  Казва се напоследък "Всеки сам си преценя."
  🤣
  Your life, your choice!🐌🐌🐌
  Do you really believe it?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  Радев "предупреди" новия парламент, че няма право на грешка...........почна с "предупрежденията".......

 51. 51 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Да стягат шортите от Герб дпс че влака иди с 300км

 52. 52 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Весело

  Избраният за нов петгодишен мандат президент Румен Радев предупреди, че новото Народно събрание, излъчено сред трети избори в рамките на година, няма право на грешка Да ни е честит новият диктатор
  —цитат от коментар 49 на сидер


  Дано не краде толкова, колкото стария.

 53. 53 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Весело

  Мъка! От утре Севи спира дотациите!

 54. 54 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Според различните агенции избирателната активност е била около 30-те процента. Това означава, че около 70% от избирателите изобщо не са си дали труда да отидат да гласуват! Това, че Радев печели, изобщо не означава, че е налице „желанието на народа за отстраняване на мафията от властта“. За народът това са четвъртите избори през тази година и на него му писна да гласува, хеле пък с венецуелските машини! И никой, ама никой не може да го излъже, че с тези машини Мадуро честно е преизбран на поста президент на Венецуела за периода 2019 – 2025 години, като получава 67,8% от гласовете – толкова близо да нашите 66,4% за Радев. Изборите обаче предизвикват протест от страна на повечето от страните по света, включително и тези от Латинска Америка. Четиринайсет страни, включително Аржентина, Бразилия и Канада, отзовават посланиците си от Каракас в знак на протест против резултатите от изборите, а САЩ налагат на Венецуела допълнителни икономически санкции. Резултатите от изборите признават само Русия, Салвадор, Куба и Китай.

  Понеже тук много обичат да препечатват от Дойче веле, ето една статия от тази година за това какво се случва във Венецуела под властта на Мадуро - https://www.dw.com/bg/обречени-на-бедност-и-глад-как-се-живее-във-венецуела/a-56118637 - „Обречени на бедност и глад: как се живее във Венецуела“. Който иска, може да се осведоми. Мога само да кажа, че тези 70% които не гласуваха у нас, се интересуват много повече от това дали техните деца не студуват и не гладуват, отколкото кой ще бъде президент. И ако не се разрешат тежките кризи, в които затъваме с всеки изминал ден – с цените на тока, парното, инфлацията, увеличаващата се безработица, цените на най-необходимите храни и стоки, ще дойде момент, в който никакви машини и никакви изборни резултати няма да спасят тези, които са на власт. БСП си мислеха, че са победители през 1997 г., когато народът влезе в парламента и едва не ги изби. Не пожелавам никому това, но бодряшките изявления не могат никого да спасят, ако и когато гневният народ изпълни улиците! Впрочем, не вярвам, че някой от управляващите ще се замисли върху това!

 55. 55 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 737 Неутрално

  "Очертава се вот с рекордно ниска активност"

  Ако г-н Борисов беше кандидат на ГЕРБ, избирателната активност щеше да е двойно по-голяма. Само че и резултата щеше да е 80:20, вместо 66:34 ...

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  " Нинова, която след слабия резултат на левицата миналата седмица, първоначално отказваше да призове да се гласува за Радев, днес даде да се разбере, че е пуснала бюлетина за него, а вечерта нарече победата му "смазваща" и го поздрави."

  Всеки бърза да засвидетелства лоялност пред новите стари силни на деня, разбираемо е Нинова да зарови томахавката на войната, макар че вече слиза от родната политика.......

 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#24] от "Judjuk":

  ДеБъ са твои автентични приятели? Да бе... Не бяха ли подопашници? Сега ли се сети за тях?

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  " Средата е такава, че за такива хора няма място в българската политика и президентство. Има място за хора, които се блъскаме от сутрин до вечер и няма никакъв резултат за страната" - така коментира пред БНТ изборния резултат Тома Биков от ГЕРБ. Партията подкрепи Анастас Герджиков за президент, но той губи изборите."

  Няма място, верно е.....! Направо да си го взимат в сарайския кръжец, той вярно изпълни партийната повеля ! Другото просто не зависеше от него.....

 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#36] от "cpl40723722":

  Диктаторите и без член първи на конституцията минават. Те конституцията я смятат за парче хартия която винаги могат да настъпят както се видя

 60. 60 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  "Биков: В такава среда няма място за хора като Герджиков"

  А в университетската -- още по-малко. При цялата ми алергия към другия.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 61. 61 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Да стягат шортите от Герб дпс че влака иди с 300км
  —цитат от коментар 51 на b0b069


  Внимавай, че мен и за 200 ме изтриха. А бях споделил само баналния факт, че Винету ме ноже да си отвори устата, без да обиди някого.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  Борисов няма ли да даде интервю и да направи коментар?

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#54] от "Santos":

  Отивай да пазиш зайчарника. Няма кой друг да ни спаси, освен Боци. Жалко, че не се кандидатира - щеше да отнесе комунетата с 200.

 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#59] от "сидер":

  Удивително е сега, колко много неща ще преоткриете ГЕРБ-ерите...! Ще се сетите и за конституция и разделение на властите. Ще се сетите за парламентаризъм и законност. Абе за много неща ще се сетите. ;)

  Бивш tww09306483.
 65. 65 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Зоран Заев, премиерът на Северна Македония, съобщи малко преди 21:30,


  ..
  Всеки опит от г-н Радев да прецака българските интереси по отношение на РСМ ще бъде посрещнато на нож. Опичайте си акъла !

 66. 66 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#64] от "Petleshev":

  Що вие, ще я забравите ли конституциоята и законите, когато избраникът на ДБ пак е президент ?

 67. 67 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 393 Неутрално

  За Бойко и ГЕРБ като цяло нещата са GAME OVER.

 68. 68 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 804 Любопитно

  В щаба на Радев се виело хоро.

  А казачокът когда?

 69. 69 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#68] от "До руските мекерета":

  За щаба на Радев не знам, обаче за щаба на Герджиков е подходящо това:

  https://www.youtube.com/watch?v=VwYxR-gUqMU&ab_channel=nedlod1

  Бивш tww09306483.
 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#64] от "Petleshev":

  А вие ще ги забравите и изоставите

 71. 71
  До руските мекерета
  Рейтинг: 804 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 72. 72 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#64] от "Petleshev":

  От всичко Най-смешното е, че ДБ първи ще почнете да хулите Кирчо, Кокорчо и Радев. Както беше с ИТН:)
  Помни ми думата:)

 73. 73 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#54] от "Santos":Отивай да пазиш зайчарника. Няма кой друг да ни спаси, освен Боци. Жалко, че не се кандидатира - щеше да отнесе комунетата с 200.
  —цитат от коментар 63 на gogo2011


  @gogo2011, твърде си малък и несръчен, за да ми кажеш какво да правя! Сещаш ли се? Ако Борисов има за какво да бъде следствен и съден, не съм аз този, който ще го защити, нито пък ти този, който ще го обвини! Само си дай сметка, че ако имаше и едно копче, зашито накриво от него, досега и Рашков, и Радев, който има под ръка и всички специални служби в държавата, щяха да го вкарат в следственото! А Радев тепърва ще има проблеми с външнополитическите скандали, в които вкара държавата оня ден. И ако си мислиш, че в Брюксел, Париж, Берлин, Вашингтон, Лондон и на други места се впечатляват от това, че е преизбран, само почакай да видиш на каква международна изолация ще бъде подложен, а с него и България! Ама ти си пиши – не пречиш!

 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#52] от "3biri":

  Ми то бъдещият премиер като за начало ‘’взе’’ едни 28 млн. Евра чрез един Албанец

 75. 75 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Аз да питам. Тоя сайт как ще е с новото правителство? Че не съм сигурен. С боковото имаха някакво разбирателство за не нападение.

  ... с двеста...
 76. 76 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4273 Неутрално

  "Биков: В такава среда няма място за хора като Герджиков"

  Поредната порция "тъпотии от класа"

 77. 77 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 666 Весело

  "Изборната нощ: Радев предупреди новия парламент, че няма право на грешка"

  Празни приказки както досегашните. Какво ли ще направи Радев ако парламента сгреши?

 78. 78 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#72] от "Да вярваме на истината":

  Ти пък сега, какво ги мислиш подопашниците? Свиркай си. ;)

  Бивш tww09306483.
 79. 79 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 324 Весело

  Прочетох в ПИК, че Герджиков бил МОРАЛНИЯ победител.
  И колегите на заплата във форумчето и те са МОРАЛНИ победители. Скоро и ще останат МОРАЛНО безработни :-)))))

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на b.sabbath1912
  b.sabbath1912
  Рейтинг: 28 Разстроено

  Червенко победи.Те винаги побеждават!

 83. 83 Профил на orz28646643
  orz28646643
  Рейтинг: 19 Неутрално

  "балотажът на президентските избори на 21 ноември беше белязан от безпрецедентно ниска избирателна активност"

  Ами с машини и пандемия - толкова.

 84. 84 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 783 Любопитно

  Отврат. Ще гледаме тая тлъстата още 5 години...язък за естерическите претенции на умнокрасивитета. Но ще е забавно да видим кога "ухилените брокери "кирчо и кокорчо ще се врътнат срещу тоя, щото тия дето стоят зад тях няма да му простят чистата истина, която каза за Крим - исторически, той си е руски, и сега е руски, факт. Това че веднъж пияния Никита Хрушчов административно, в рамките на ЕДНА тогавашна държава врътнал тая провинция към измислената окраина си е екзотика. Но това няма значение никакво за нас, чакам да видя как ще се опарят с Македония - и кирчо и кокорчо, и тоя, новия ни стар президентин. Как хем да угодят на господарите си, хем да не ги шитнем в боклука /където всъщност им е мястото.../ сложат оня странен индивид със странното име за външен, всичко е ясно. Qui vivra vera....

 85. 85 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  С изказванията си за Крим Радев отблъсна много хора, които бяха готови са гласуват за него.

 86. 86 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Вицето не знае ли, че в България има отлични дебелариуми?

  Преди 40 и повече години този в Поморие, например, се ползваше масово от жените на членовете на ЦК на КПСС.

 87. 87 Профил на orz28646643
  orz28646643
  Рейтинг: 19 Неутрално

  До коментар [#85] от "volarok":

  Точно обратното.

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Мазохистки гърч ;)
  Нали мари победата значи крушение над антикапитализъма?

  БКП затуй ли даде БСП (Най-свидна дъщеря)
  да предваш и отдаваш в ръцете на врага.

  За шепа сребърници??

  "Нинова похвали "смазващата победа"
  и прогнозира 4-годишен кабинет"

 89. 89 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2010 Весело

  До коментар [#78] от "Petleshev":

  Аме. Въобще ту ги мисля. Просто де Жанейро вю ще има:)

 90. 90 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Биков: "Тази ръка очевидно не е приета и оттук нататък ни чакат сложни времена. Но глас народен, глас Божи"
  ----
  Този ***** точно в момента обмисля, дали да не се преориентира за пореден път. Има избор, може да стане червен, зелен, патриотар. Във "Възраждане" едвали ще го приемат, но пък в патриотарското пространство в момента е вакуум. Последните избори буквално убиха Воля, НФСБ, Атака и ВМРО. Е, ГЕРБ едва ли ще умре веднага, но тенденцията вече е часна за всички. Въпрос на време е. А хора като Биков са точно от тия дето гонят килепира, движещата сила не са им идеологиите и добруването на народонаселението.
  Биков, мъчно ми е за теб. И за онази Сачева. Плювахте Баце и ГЕРБ, после му пристанахте, а сега на къде?

 91. 91 Профил на aho11691063
  aho11691063
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#84] от "poitoucharante":

  За МАКЕДОНИЯ всичко е решено.Македонската каруца ще бъде качена на магистралата за ЕС.Това ще се случи много скоро.

 92. 92 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 435 Неутрално

  По горе прочетох на няколко пъти как интелигентен човек като Герджиков се е провалил. Добре де, колко точно интелигентен трябва да си за да се продадеш на Борисов? Колко точно, колко килограма, какво количество интелигентност ти е нужна за да си плюеш на "Интелигентния" сурат и да облизваш задника на мутрата?

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 93. 93 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Теллалов":

  дреме им на кура на политиците, тъкмо могат да пазаруват

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 94. 94 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Другари, кога че трепете тирана? Народен съд, възмездие наконец?

  Или ви е страх, че още не сме излязли от НАТО :))) Комай че стъпвате на пръсти и челобитно ще давате (с омраза) каквото ви поиска задокеанския душманин. Затуй ви нагласи, таваршчи. И значи, като се отчетете с кръвен данък на господаря, ще ви се дозволи да тричате тирана.

  Да ви припомня кво се иска:
  - спиране на руски паток;
  - пускане на уестингхаус
  - военноморски бази срещу Крим

  Да живей Радев, Петков и Кокорчо, те ще обслужат господарите с радост!

 95. 95 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Каква поредна изборна победа, БКП завинаги. Прав е Д. Талев, като пише, че когато в Русия комунизмът си е отишъл в България ще умре последният правоверен комунист.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Кратковремнен Червенков беше разобличен и
  бързо свален като лице градящо култ към личността си.

  Компартийния диктатор Живков,
  сравнително умерен, устиска 30 години на поста.

  Сам призна пред Пленум на 10.11.1989, че социализъма,
  полека-лека, оказал се бил недоношче.
  Петно не плювна връз Партията!

  Партията се окопити, възроди, и роди дъщерни партийки.
  Една: БСП. С най-тежко бреме:
  да носи нататък, в нанататъци, оциалистическо недоношче,
  плюс антикапитализм.

  Бъдете правдиви към историческите реалности,
  отминали и днескашни

  До коментар [#82] от "b.sabbath1912":

  Червенко победи.Те винаги побеждават!

 98. 98 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 109 Неутрално

  Герджиков печели 92% от гласовете в Турция какво да говорим повече. И после Борисов и ГЕРБ ще имат морала да говорят за обединение да може да има обединение но то е на Борисов и ГЕРБ с Ердоган а не с българският народ. Това представляват ГЕРБ ортаци с ДПС/Пеевски и Ердоган и просто се чудя как сме ги търпели 12 години това е срамна страница в българската история!

 99. 99 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 665 Неутрално

  На предните избори Радев печели с малко над 2 милиона гласа :)На тея ако докара 1 милион, ще е постижение. :)Да казвам ли извода дето всички го правихте и смятахте ГЕРБ колко гласа са загубили.Е и Радев загуби милион гласа. :)
  —цитат от коментар 9 на realguru


  So what?
  Важното е, че вш го нафърфори с 200.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 100. 100 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#60] от "Един вампир броди из Европа":

  "Биков: В такава среда няма място за хора като Герджиков"

  А в университетската -- още по-малко.”
  ——
  Глупости. Всяка администрация има нужда от (висши) администратори. И няма нужда ни да са умни, ни учени, ни квото там … трябват им основно умения за лазене нагоре по дадената йерархична сълбица… академична, църковна и т. нат.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK