Правителство до Коледа: всички искат кабинет бързо, но преговорите ще са сложни

Правителство до Коледа: всички искат кабинет бързо, но преговорите ще са сложни

© Юлия ЛазароваСлед преизбирането на президента Румен Радев (спечелил убедително втори мандат с двойно по-голям резултат от проф. Анастас Герджиков, но при рекордно ниска избирателна активност) се очаква, че поне процесът за съставяне на правителство ще бъде по-лесен. От държавния глава зависи кога ще връчи първия мандат, който трябва да бъде получен от номинирания за премиер от най-голямата парламентарна група, след което тя има седем дни за предлагането на кабинет. Преди това Радев може да даде необходимото време за консултациите между партиите, които вече започнаха срещи за обединяване в коалиция.


След четири пъти избори тази година (два от които предсрочни парламентарни и един балотаж) всички искат редовно правителство по-бързо ("новият парламент няма право на грешка и протакане", заяви и Радев веднага след победата), но преговорите ще са сложни. Част от прогнозите са, че все пак партиите могат да успеят да се споразумеят и да има кабинет преди Коледа.


Тази седмица (от вторник) започват работните срещи по теми (общо 18) за бъдещото управление и до дни се очаква президентът да свика първото заседание на 47-ото Народно събрание.
След разговорите между лидерите на спечелилата "Продължаваме промяната" с БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" се разбра, че преговорите ще минат през политики, следва обсъждане на номинации за министри и трябва да завършат с подписване на коалиционно споразумение (четирите формации имат общо 134 депутати). Дали то ще е едно или ще има паралелни с политическите сили, всички големи теми ли ще са в него и всеки от партньорите ли ще избере да влезе с министри и други постове или само ще подкрепя кабинета ще се изяснява в следващите дни.


Въпреки критичните точки за някои реформи и сложни теми между различните партии е възможно те да постигнат компромиси бързо в опит да покажат резултати пред избирателите си. За БСП и "Демократична България" процесът на преговорите ще е зависим и от вътрешните процеси - лидерите им са в оставка и обсъждат промени след резултатите от парламентарните избори.


Бившите управляващи ГЕРБ (лидерът им Бойко Борисов засега запазва мълчание) обявиха в неделя вечер (21 ноември), че ще бъдат "силна и конструктивна опозиция". Извън влияние върху властта засега, изглежда, остава и ДПС. Но и двете партии едва ли ще осигурят комфорт на опитващите се да съставят правителство, включително заради заявките, които дадоха в кампанията. ДПС този път не може да каже, че е осигурила победа на Радев, а профилът на избирателите му показва, че той е получил подкрепа и от гласували за тях.


Най-важното от деня след балотажа - тук
Гласуването в Турция - тук
САЩ реагира за думите на Радев за Крим - тук


Другият нов политически играч "Възраждане" показа с първите изявления, че ще се опита да се държи като антисистемен играч (срещу всички).


Какво предстои (срокове и действия)


Тази седмица - най-късно в сряда (24 ноември), ЦИК трябва да обяви и официалните резултати от балотажа за президент, но вторият мандат на Румен Радев започва чак на 22 януари 2022 г.


Преди това обаче държавния глава има важни задачи и в този мандат. До дни той ще свика Народното събрание, след което, без да има краен срок - трябва да проведе консултации с парламентарните сили и да връчи първия мандат за съставяне на правителство.


Ако и трите опита за редовен кабинет са неуспешни, този път президентът не може да разпусне 47-ия парламент преди началото на втория му мандат, т.е. до 22 януари 2022 г., но трябва да назначи нов служебен кабинет.


В нощта на втория тур Асен Василев от "Продължаваме промяната" заяви, че те работят за четиригодишен мандат, но прогнозите за устойчивостта на коалицията ще зависят от преговорите и политиките, които договарят.


Ново политическо риалити - преговори за коалиция по теми на живо


Във вторник (23 ноември) се очаква да започнат срещите между експерти на "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" за приоритетите в програмата на бъдещото управление. В тях ще участват и депутати.


Работните групи са по 18 сектора - енергетика, икономика, транспорт, правосъдие, здравеопазване, образование, електронно правителство, земеделие, вътрешна сигурност, екология, регионално развитие, култура, труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност, спорт, финанси и международни отношения.


Срещите ще се излъчат на живо онлайн (очаква се паралелно да вървят по няколко срещи) и е планирано да приключат до края на седмицата.


Бъдещият депутат от "Продължаваме промяната" Лена Бориславова коментира в неделя в изборното студио на "Дневник", че вярва, че имат повече общо с другите партии и ще успеят да постигнат разбирателство.


Трябва да дадем толкова време на тези преговори, колкото е небходимо. Нашата реалност е че трябва да се случи по-бързо. Хората в преговорния екип са "практици по душа " и би трябвало да се справят с добри темпове, необходими на българското общество.


Лена Бориславова


Засега само БСП е обявила ясно две червени линии - че България не трябва да дава подкрепа за присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз, ако това е за сметка на националния интерес и българската история, и че не трябва да се подкрепя Истанбулската конвенция и въвеждането на т.нар. джендър идеология (за което лидерът Корнелия Нинова втвърдява позицията си). Приоритетите, за които левицата ще настоява, са социални политики, реформи в здравеопазването и образованието.


"Демократична България" и "Има такъв народ" не са коментирали темите, по които няма да правят отстъпки.


Номинациите на министри след политиките


След серията срещи ще се разбере как ще продължат разговорите, а накрая според различни партийни лидери ще се обсъжда и персоналния състав на правителството.


Кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" е Кирил Петков, за финансов министър - Асен Василев, като и двамата твърдят, че не е на всяка цена и няма да е пречка за споразумение. По-вероятно е обаче те да заемат тези позиции в предложеното правителство.

Асен Василев и Кирил Петков в нощта, в която спечелиха изборите

© Лили Тоушек

Асен Василев и Кирил Петков в нощта, в която спечелиха изборите


Другите най-често споменавани имена са за външен министър - Даниел Лорер, за образователен - акад. Николай Денков (който е и в служебния кабинет), а за транспортен - собственикът на "Еконт" Николай Събев (той стана депутат от "Продължаваме промяната" и Петков го е давал като такъв пример). Единият от лидерите на победилата формация досега е давал за пример, че е нормално "Демократична България" да получи водеща роля в правосъдната система и реформа, но дали това ще бъде през министър(и) и дали те ще искат постове няма официален коментар.


В понеделник сутрин Борислав Сандов от "Зелено движение" (част от "Демократична България") коментнира в тв интервю, че тяхната формация може да осигури подкрепа при съставянето на редовен кабинет, но да не участва в него със свои министри и че това също е било обсъждано в коалицията. Реакции от "Да, България" и ДСБ засега няма. Според неофициална информация - от "Да, България" и "Зелено движение" са готови да обсъждат и номинации, докато ДСБ обмислят какво би означавало влизането в коалиция с БСП.


За левицата според депутати се обсъжда социалното министерство.


Засега Петков и Василев отхвърлят всички въпроси за номинации и казват само, че търсят "А отбора" от хора за кабинет (термин, популярен от бизнеса - за т.нар. A people - да наемаш най-добрите в дадена сфера, дори и особено когато са по-добри от теб).


Първи задачи пред новия парламент


На първото заседание на 47-ия парламент (през тази или следващата седмица), интересен тест за потенциалните партньори ще бъде изборът на ръководството му.


Няма потвърждение дали първата сила "Продължаваме промяната" ще предложи кандидат за председател на Народното събрание (преди време пред "Дневник" Петков каза, че имат подходяща кандидатура), или ще даде поста на някой от коалиционните партньори - според избрани за депутати например на "Има такъв народ" с кандидат Ива Митева, председател на 45-ия и 46-ия парламент.


Една от спешните задачи пред новите народни представители е да приемат бюджет за 2022 г., но не е известно дали ще работят по вариант, предложен от служебния кабинет, или ще чакат съставянето на редовно правителство.


В това Народно събрание се очаква Румен Радев да представи проекта си за промени в конституцията, който по негови думи включва съдебна реформа и разширяване на гражданските права. Но темата едва ли ще влезе през тази година и ще зависи и от обсажданите и договорени реформи за съдебната система.


Ролята на президента за новото управление


Според конституцията след консултации с парламентарните групи, за които няма срок, президентът Румен Радев възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група - "Продължаваме промяната", да състави правителство. Няма срок, в който държавният глава трябва да връчи първия мандат. Очаква се той да остави достатъчно време за преговори между бъдещите партньори, като има предположения, че може да няма редовно правителство и до края на годината. Румен Радев вече обяви, че очаква "реформаторско, антикорупционно и социално правителство" от т.нар. партии на промяната.


Новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят. За всеки от тези партии, който пренебрегне това, ще бъде самоубийство. Ще бъде отречено от хората, ако партиите тръгнат срещу волята на народа.


Румен Радев,

след победата на балотажа


"Очакванията са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавни реформи в съдебната система, да не допусне социална и икономическа криза през зимните месеци, да осигури нуждаещите се, да вземе отлагани решения. Борбата с пандемията остава приоритетна задача. Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции особено когато залогът е за българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница", каза още в нощта след балотажа Румен Радев.


След като бъде връчен, срокът за изпълнението на първия мандат е седем дни. Ако кандидатът за премиер предложи правителство, то трябва да бъде избрано от парламента.


Ако мандатът бъде върнат неизпълнен, шансовете за правителство са малки. Вторият мандат отива при втората политическа сила - ГЕРБ-СДС, която изглежда в изолация и може да получи само подкрепата на ДПС. Няма срок за връчването на втория мандат, но кандидатът за премиер също има седем дни или да предложи състав на правителство, или да върне мандата неизпълнен.

Ако и вторият мандат е неуспешен, президентът избира на коя формация да връчи последния мандат. На предишните два вота Румен Радев го даде на третата политическа сила - "БСП за България". Срокът за връчването е седем дни след връщането на втория, а избраната парламентарна група трябва да посочи кандидат за министър-председател, като според решение на Конституционния съд срок за това няма. Единственото изискване е, че веднъж посочен, той има седем дни, за да предложи кабинет.


Нови извънредни избори могат да бъдат насрочени с разпускането на Народното събрание, което е възможно след 22 януари, когато започва новият президентски мандат.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Цялата власт сега е в Радев, Прокопиев, Божков , Узунов и т.н.

  Чакаме невероятни неща.

  ДБ и Слави ще са златните пръсти.

  Копейкин , предвид отличните си отношения с Радев и Нинова- ще подкрепя също , ако се наложи.

  Чакаме просперитет и оправяне на България.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#1] от "grayeagle":

  Чакам бързо правосъдие за виновните!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  Ако не направят равителство горят като герб на избори.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 844 Гневно

  Правителството :" Орел рак и щука" за броени месеци ще разкаже игата на Отечеството!
  Чака ни тежка зима!!!

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  До коментар [#1] от "grayeagle":Чакам бързо правосъдие за виновните!!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Хората искат МАНГИЗИ бе,Кмете! М-А-Н-Г-И-З-И!!!

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  Едни арести на корумпета бързо ще направят зимата поносима.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#1] от "grayeagle":Чакам бързо правосъдие за виновните!!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Даже хич не искаме дда чакаме!

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#5] от "deaf":

  Аз не искам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Весело

  Правителството :" Орел рак и щука" за броени месеци ще разкаже игата на Отечеството!Чака ни тежка зима!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  Напротив!
  Сега започва бурен възход, освен ако световния империализъм не е на друго мнение...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 10. 10 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ще видим напролет дали е баш така.

 11. 11 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Весело

  Правителството :" Орел рак и щука" за броени месеци ще разкаже игата на Отечеството!Чака ни тежка зима!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  Да! Тежка зима ви чака! Дори и южното изложение не е голям плюс в студените нощи между каменните зидове.

 12. 12 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Ами трудни! Юмручната ОФ коалиция ще я бъде!

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#10] от "m17":

  Дори може би по-скоро. Една истинска ревизия в Топлофикация и СО би било добро начало.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Весело

  До коментар [#5] от "deaf":Аз не искам.
  —цитат от коментар 8 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Виц.

  Членовете на Сдружението на частните предприемачи са твърдо убедени,че щастието не е в парите.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Няма страшно – Арабаджиеви, Баневи, Васил Божков, Миню ДСтайков, Цветан Василев и други герои на капиталистическия труд ще почерпят! На печелившите – честито! Другите да не вдигат много шум, че да не пречат на първите, докато доволно примляскват, излапвайки Отечеството!

 17. 17 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 766 Неутрално

  НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРОМРАЗЦИ СРЕД ДЪРЖАВИТЕ В СВЕТА СА... ПО АЗБУЧЕН РЕД:

  РУСИЯ
  СЪРБИЯ
  УНГАРИЯ + Австро

  1885 година
  "След убедителната българска победа при Пирот Сръбската армия е изправена пред пълен разгром. Българската армия се готви да атакува Ниш, но на 28 ноември (16 ноември стар стил) австро-унгарският пълномощен министър в Белград, граф Кевенхюлер, пристига в Главната квартира на българската армия в Пирот и настоява пред българския княз Александър I Батенберг да се прекрати по-нататъшно настъпление. Кевенхюлер заплашва с намесата на австро-унгарските войски в конфликта и с евентуална руска намеса.[43] Българският владетел е принуден да приеме. Като демаркационна линия е избрана текущата фронтова линия."

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 844 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Голямо чакане ще падне, но за сметка на това ще е безрезултатно!!!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Реалистичния сценарий според мен - правителство до пролетта, приемане на бюджет и започване на усвояване на парите от Плана за възстановяване, след това ще се изпокарат за порциите и започнат трусове. Първи според мен ще дръпнат чергата хората на Слави, след това ДБ. Правителството може да избута на мускули до края на лятото максимум и пак ще бъде бламирано.
  Все пак става дума за доста милиарди от Европа и лакомията на всички е голяма. А и сме България - всеки ще дърпа чергата към себе си.
  Така че избори юни, или септември 2022 са напълно реалистичен сценарий за мен.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 21. 21 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3084 Любопитно

  Блажени са вярващите...е казал един умен човек!Заемите вече текът като река...Токът и за бита ЩЕ подскочи след траурната реч на Нова Година.......Все хубавини!!!То обещанието не е като даването!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 22. 22 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Няма страшно – Арабаджиеви, Баневи, Васил Божков, Миню ДСтайков, Цветан Василев и други герои на капиталистическия труд ще почерпят! На печелившите – честито! Другите да не вдигат много шум, че да не пречат на първите, докато доволно примляскват, излапвайки Отечеството!
  —цитат от коментар 16 на Santos


  Защо? Любимият ви каскет да не би да е вкарал някой от изброените в затвора и сега някой да смята да го пусне.

 23. 23 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Офф какво всички са заповтаряли с това преговорите ще са сложни, нищо сложно няма, като не може да се разберат за една седмица отиваме на нови избори създаващите усложнения ще отпаднат от уравнението.

 24. 24 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#21] от "Willy Messerschmitt":

  Заемите, които текат като река, всъщност са по- малко, отколкото кабинета Борисов си беше гласувал в бюджета ...

  Sic transit gloria mundi
 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#20] от "Darkman":

  А стига бе! Нали щяха да са прсз януари! Ама моля ви уточнете и годината, че като ви гледам сбъдваемостта на прогнозите, току виж пак сте актуализирали сеташната.

 26. 26 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  Според ДБ, можело да подкрепят кабинет и без да участват.

  Изглежда за ДБ, правителство с премиер сгазил Конституцията и лъгал в продължение на месеци, не е проблем.

 27. 27 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  - Един гербер, два гербера, три гербера ...
  - Бай Ставри, какво правиш бе!
  - Ами нещо не мога да заспя!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hristov":

  Забрави Виденовата зима нали ?!?
  Радевата обаче няма да ви подмине !!!
  Дано не умрете от глад и студ , но от глупост си е ваша работа !!!

 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Според ДБ, можело да подкрепят кабинет и без да участват.Изглежда за ДБ, правителство с премиер сгазил Конституцията и лъгал в продължение на месеци, не е проблем.
  —цитат от коментар 26 на The Polite Moose


  Ами за герб правителство с премиер, мутра, автоджамбазин, агент на ДС, окрал държавата не беше проблем 12 години, ама ние еи знвем, че сте всеядни.

 31. 31 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Ахаааа, вече оправдания да няма реформи и да се отклони България от цивилизования свят.
  Ама вие верно ще се търкаляте към пропастта, както някой анализатори прогнозират.

 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Неутрално

  Първо, всички да си честитим краят на епохата Борисов, най- тъмният период в демократичната история на държавата.. Надявам се четирите партии да подходят прагматично и да започнат да оправят поразиите, които ОПГ ГЕРБ-ДПС нанесе на България.
  —цитат от коментар 15 на Hristov


  За мен, най- тъмният период в демократичната история на държавата, бяха 90-те години с трибуквените групировки, Лукановата и Виденовата зима.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  Много сложни преговори се очертават, но партиите трябва да проявят благоразумие и да се излъчи кабинет, за да се спре безизходицата.

 34. 34 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  Видяхте ли се , бе, умници, видяхте ли се?
  Видяхте ли какъв президент ни натресохте?
  За да спечели избори е готов да ни скара с целия цивилизован свят.
  За да спечели избори изрече глупост, с която спечели глупаците на своя страна,,,

 35. 35 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Любопитно

  До коментар [#22] от "3biri":

  А ти защо не питаш Банев, например, от колко време е в следствения, та да се порадваш, а?

 36. 36 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Весело

  Според ДБ, можело да подкрепят кабинет и без да участват.Изглежда за ДБ, правителство с премиер сгазил Конституцията и лъгал в продължение на месеци, не е проблем.
  —цитат от коментар 26 на The Polite Moose


  Е, няма Божия заповед "Не лъжи".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 37. 37 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#28] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Те и циганите, като ги хванеш, да ти крадат в двора, започват така да плачат "Защо бииш бе бате! Нидей да бииш! Аз за дицата бе бате!".

 38. 38 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Правителството отдавна е съставено. Сега се преструват,че тепърва ще го създават...

 39. 39 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  12 години в управлението на ГЕРБ се разказа играта на отечеството. Ако трябва да изброим негативите от това управление ще ни трябват листа дълги колкото "построените" от Борисов магистрали, а именно "над половин милиард км. магистрала"

 40. 40 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Любопитно

  Офф какво всички са заповтаряли с това преговорите ще са сложни, нищо сложно няма, като не може да се разберат за една седмица отиваме на нови избори създаващите усложнения ще отпаднат от уравнението.
  —цитат от коментар 23 на voxy


  Парламентът не може да бъде разпускан в последните три месеца от мандата на президента. Така е по Конституция. Но напоследък, вече не е много модерно тя да се спазва...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 41. 41 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "drill":

  "Виденовата зима" продължи няколко месеца..Мутренската държава на Баце - много години.

  Sic transit gloria mundi
 42. 42 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Ще се играе оперетата “Цигански барон”.До коментар [#19] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 43. 43 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#17] от "konservator.bg":

  Откъде пък ги вкара Унгария и Австия в тоя списък. Когато има Австро-Унгарска империя тя гледа на Балканите като територия за разширение( много недалновидно,но империите са си такива, само си помислете че някои от тях дори са искали да присъединяват и Афганистан). Тогава за тях България е конкурент и естествено ще възпрепятстват всяко нейно разширение. На сърбите те казват - вземете нещо от България, но не ни се пречкаите в Босна и Херцеговина за да не ядете дървото. Когато обаче тези две държави стават самостоятелни и независими те естествено се разделят със свойте имперски амбиции и са едни от най-добрите приятели на България в Европа.

 44. 44 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Преговорите никак няма да са сложни. Днешната американска администрация и руснаците вече почти са се разбрали. Руснаците им оставят външните работи и другите неща, но запазват сигурността за себе си. Оставяйки Бойко Рашков Вицепремиер и вътрешен министър. Той отряза като с нож решително и на секундата всичко онова, което бе пуснало филизи в службите и пречеше /не само пречеше, но и унизи руското разузнаване тук/. Бойко Рашков е гаранцията, че правителство ще има. Ако остане на поста. Обаче, ако не остане ИТН ще се присетят за харвардците, че единият е нарушил конституцията, а другият бил измамник.

 45. 45 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Изборите свършиха и спряха да ни обещават колко добре ще живеем до месец. Сега дадоха на задна скорост с оправянето на кризите. При светкавично свикан парламент и правителство при първи мандат... ще станат нещата за Коледа.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Весело

  До коментар [#28] от "Незнайко в Слънчевия град":Те и циганите, като ги хванеш, да ти крадат в двора, започват така да плачат "Защо бииш бе бате! Нидей да бииш! Аз за дицата бе бате!".
  —цитат от коментар 37 на 3biri


  "И Асан е хора!" е оригиналът!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 48. 48 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  " всички искат кабинет бързо, но преговорите ще са сложни"

  Напротив, преговорите никак няма да са сложни, но ще са продължителни. Квази партиите ИТН и ДБ показаха защо не са партии, а са едни малки секти - те дадоха безрезервна подкрепа за кабинет на ПП. Това означава, че избирателите им ако бяха гласували за ПП нямаше да има никаква разлика. Те не са партии защото всяка партия държи на основните точки на програмата си и има червени линии зад които няма как да отстъпи. Сектата има само една червена линия - лидера ( главния шаман ) да е добре обгрижен и нахранен. Не може да даваш доверие без никакви условия, това е плюнка в лицето на собствените избиратели! Ако лидерите на ДБ и ИТН бяха истински политици или поне стабилни хора, тогава това щяха да го знаят и без някой да им го казва!

  Единствено БСП се държи в тази ситуация като партия, те очертаха няколко червени линии пред ПП, и ако не отстъпят от тях, България само може да спечели!!!

  Всъщност един отличен анализ на това какво представлява ИТН, ДБ и БСП:

  https://www.youtube.com/watch?v=eFiLu5TVx-s

 49. 49 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  До коментар [#22] от "3biri":А ти защо не питаш Банев, например, от колко време е в следствения, та да се порадваш, а?
  —цитат от коментар 35 на Santos


  Сми това някакъв повод за гордост ли в, че се държи две години в следствието нвкой без дъд и присъда! Ами давай тогава да вкарваме и Боци докато не е побегнал, пък после две три ходини все ще се намери нещо.

 50. 50 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Ток сложно. Пенсии още повече, защото тези 120 лв трябва да се спрат. Образование -ковид пак проблем. Инфлация безумна. Все теми където ала-бала или Бойко е виновен трудно ще минат, но да видим.

 51. 51 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Второто тримесечие, според евростат, България има 0,4% икономически ръст.
  Третото тримесечие е същият %.
  За сравнение, Румъния има 8% ръст през третото тримесечие и България има средно 3% ръст в първото и предходните 2 тримесечия.
  ПЧИ намаляха с над 60%, като само юли месец 2021, спадът е с близо 800 млн.

  Тоест, откакто г-н Петков и г-н Василев са на власт и управляват, нещата са на ръба да станат зле. Само след месец цените на тока скачат с 70%. При инфлация от над 20%, нещата съвсем придобиват вид, много подобен на Лукановата и Виденовата зима.

  Всичкото това, благодарение на експертното управление на двамата герои и лично на г-н Радев.

 52. 52 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#5] от "deaf":

  гербаджиите искат мангизи, ние анти герб даваме мангизи да ви видим в затвора.
  ще си отделим от хляба, вярвай.

 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#51] от "The Polite Moose":

  пенсиите 3 долара, кофти работа - абе защо няма недоволство, тя зимата мина?

 54. 54 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#53] от "doctor.no":

  Зимата още не е започнала.
  Първите циркове ще започнат след няколко дник, когато излязат сметките за ток и топло.

 55. 55 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3022 Неутрално

  докато ДСБ обмислят какво би означавало влизането в коалиция с БСП.

  гласуване Колкото по рано влезнете в коалиция с БСП толкова по добре, така хората ще знаят кой кой е

 56. 56 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#47] от "Незнайко в Слънчевия град":

  смятай 90% асан не гласува,

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#54] от "The Polite Moose":

  като излязат какво ще стане, вие все така нещо щяло да стане, какво?
  Аз какво казвам - протест без градската десница не става, другите се доказаха, че се смиряват. Ние няма да отидем да "пре..м" жълтите павета заради Бойко, какво ви остана - отговора е нищо.
  Който политик загуби София, губи страната.

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#26] от "The Polite Moose":

  Защо бойко се скри и не коментира загубата на аватара си а прати неадекватните си подчинени по студията?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#57] от "ddd palamudiy lefferski":

  те имаха останали две пешки да ги избутат до края и да извадят царица, ама няма - офицера (Рашков) мина по диагонала и партията приключи.
  :)

 61. 61 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Любопитно

  До коментар [#49] от "3biri":

  Бирения, като гледам каква потресаваща юридическа грамотност имаш, не смея да ти съобщя какво означава това, че „се държи две години в следствието нвкой без дъд и присъда“! Дали имаш някакви подозрения, че не някаква си прокуратура издава въпросната „присъда“, а съответния „дъд“? А ако имаше и едно копче, зашито накриво от Борисов през тези 12 години, защо си мислиш, че Рашков нямаше да го вкара на минутата в кауша? М? Рашков вече 7-ми месец е вътрешен министър, какво според теб му пречи да се разправи с Борисов? Международното положение или сезонното застудяване? Отговаряй, какво ни сумтиш?

 62. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  СЕГА ПАРТИИТЕ НА ПРОМЯНАТА НЯМАТ ПРАВО НА ГРЕШКИ!
  Започвайте да правите обединението което се провали в миналия парламент заради ИНАТИТЕ И ПРЕТЕНЦИИТЕ НА НЯКОИ ПАРТИИ!…

 63. 63 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Забрави Виденовата зима нали ?!?Радевата обаче няма да ви подмине !!!Дано не умрете от глад и студ , но от глупост си е ваша работа !!!
  —цитат от коментар 29 на drill

  Помним Виденовата зима. Ама като сравним Жан, Кирил, Румен с Бойко си мисля, че само най-успелият пожарникар в държавата може да достигне нивото на Жан. Все пак неговото разбиране за фискална политика е да подарява държавните пари на 20 фирми, а те да му дават кюлчета и леки жени. Вие "умните" как се топлите и храните с това на нас "глупавите" ни е много сложно да разберем.

 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#50] от "stoiank":

  А кой е виновен според теб. И обръчи няма и картели няма . Нали така герберче. Вече се знае кой, какво и как саботира. Скоро ще се чуе.
  Очаквай депеша и от Магнитски!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 826 Разстроено

  До коментар [#29] от "drill":"Виденовата зима" продължи няколко месеца..Мутренската държава на Баце - много години.
  —цитат от коментар 41 на Hristov


  Ще те видя каква ще я запееш зимъзка !!!

 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#61] от "Santos":

  Ти недей много да знаеш, защото в друга държава той щеше до сега да е разследван за тези пачки и кюлчета

 67. 67 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#63] от "Бачо Филип":

  Според прокуратурата, няма нито едно нарушение.

  За последните 6 месеца, правителството на г-н Радев не намери нито едно незаконно действие на ГЕРБ.
  Буквално нито едно.
  За сметка на това, служебното правителство се похвали с 2 млрд събрани повече данъци и изтегли 2 млрд лева нов дълг. Както и спря всички инфраструктурни проекти.

 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#54] от "The Polite Moose":

  Които ги правят ГЕРБ обръчите. Знаем!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#54] от "The Polite Moose":

  Никой няма да смее да гъкне.
  Радев, Петков и Василев са спасителите, а когнитивният дисонанс у българите е много силен. Каквото и да им се случи, те знаят, че бащицата не греши.

  Every cradle is a grave.
 70. 70 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#26] от "The Polite Moose":Защо бойко се скри и не коментира загубата на аватара си а прати неадекватните си подчинени по студията?
  —цитат от коментар 59 на КМЕТ В СЯНКА


  Може би защото е имал полов ден.

 71. 71 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#61] от "Santos":

  Сантос, не мога да не те поздравя с изборните резултати. Аз съм за обединение, във форума ще ми липсваш, кото се замислих, без теб форума е скучен.
  Много те моля, ако спре Севда да ти плаща, дай сметка, аз ще давам пари.

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#70] от "The Polite Moose":

  Гости от Симитли?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на taj201056287
  taj201056287
  Рейтинг: 69 Неутрално

  Тоя от кой век идва?

  До коментар [#17] от "konservator.bg":

 74. 74 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#61] от "Santos":

  И друго да ти кажа, май на изпроводяк, е сега го казваш "Ти бирения", това не съдържа позивитив, кофти.

 75. 75 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Любопитно

  До коментар [#66] от "Resurrection":

  Бедна ни стринке, гледай си мусаката да не загори, а не ми казвай колко да знам! Сещаш ли се или да ти го нарисувам по-живописно? Това първо и второ, щом мислиш, че „в друга държава той щеше до сега да е разследван за тези пачки и кюлчета“, щастливо снимани съвсем отделно в чекмеджето, без да има нито една снимка негова заедно с „тези пачки и кюлчета“, какво пречеше на служебният министър на вътрешните работи да го изпрати в тази „друга държава“, където „той щеше до сега да е разследван за тези пачки и кюлчета“? Ами да го беше изпратил на Кьовеши, на Интерпол, на Европол, на ЦРУ, на ФБР, та дори и на ФСБ в Масква? Що не го направи, ще ни осведомиш ли?

 76. 76 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#65] от "drill":

  Със сигурност ще я запея весело.. Верно, времето у Лондон леко захладня, очаквам и седмица дъжд след няколко дни, но все ще оцелеем..

  Sic transit gloria mundi
 77. 77 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  Правителство до Коледа: всички искат кабинет бързо, но преговорите ще са сложни........защото всички ще искат кабинетчета и службички........гарантирано......

 78. 78 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Бостана от тикви без достъп до парите на народа,без власт,без силовите структури,без областни управители,скоро и без кметове!!Кееееф...

 79. 79 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  до новите избори ще караме на служебни правителства на новото старо президентче

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 80. 80 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Чакам бързо сформиране на правителство и мигновени действия в областта на доходите, здравеопазването, съд и прокуратура. Въобще не ме интересува, че преговорите ще са трудни и сложни и не да ми правят комисии за този и онзи, а за да се решават бързо проблемите. България се нуждае от решения, а не от лов на вещици и саморазправа. Има си правораздавателна система, която ще реши кой е крал, мамил, корумпирал, е..л и т.н. Ако е необходима реформа да се прави, ама да не стане реформа срещу едни и протекция за други. Сега ще се претвори онова, което е казано в Евангелието - не по думите им, а по делата им ще ги познаете!!!!

 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Весело

  До коментар [#79] от "Николай Теллалов":

  Леля ти ли ти го каза или ЕЖК от банкя?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#80] от "knd081048908":

  +

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":12 години в управлението на ГЕРБ се разказа играта на отечеството. Ако трябва да изброим негативите от това управление ще ни трябват листа дълги колкото "построените" от Борисов магистрали, а именно "над половин милиард км. магистрала"
  —цитат от коментар 39 на themtrx


  И казваш, Бойко, като съсипа държавата, наказа 600-700 хиляди бедни българи да ходят в Гърция на море всяка година? По магистрали.

 84. 84 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#80] от "knd081048908":

  Мигновенни действия ще има, разбира се. Намаляване на доходите, заради увеличени данъци и осигуровки и цена на тока; закопаване на здравеопазването заради антиваксър министър на здравеопазването;приватизация на съда и прокуратурата, но този път от другия клан.

 85. 85 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1302 Любопитно

  До коментар [#71] от "doctor.no":

  Докторче, недей да жалиш толкова, няма да ти липсвам във форума, защото на мен не ми плаща някоя си „Севда“, сещаш ли се? Благодаря ти и за готовността ти да ми даваш пари, но нямам нужда от тях! Ще ти посоча само една фобия, която ти и такива като теб отглеждате и развивате до пароксизъм – бойкофобията. Този неистов страх и тази припадничава борба за реваншизъм ще ви причини безкрайни мъки, тегоби и разочарования! Ако имахте и най-малкия повод да го вкарате в следствието, щяхте да го направите пет пъти досега! Само че, за ваше огромно съжаление, нямате!

  И докато се занимавате с Борисов, времето си тече, а то не работи за вас! Нямате правителство, нямате работещ парламент, нямате никакви решения за здравната, икономическата, финансовата криза, които вече върлуват, а новите сметки за ток и парно ще ви довършат! Ти какво мислиш, че СлаФчУ и ИхТамНет ще се поколебаят да ви сложат прът в колелата? М? Я си спомни кой повдигна въпросът за канадското гражданство на Кирчо, а оттам дойде и решението на Конституционния съд за противоконституционния указ на Радев? Вие какво си мислите – че можете да контролирате хората на учиндолския пъдар? Ще контролирате дръжки! А шило в торба стои ли? Ами не, не стои и тепърва ще имате жестоки разправии с тях, далеч преди народът да ви скочи и да ви изкара барабар с бюрата пред министерствата, ако изобщо успеете да влезете там! Пак ми пиши, така ми даваш удобен повод да ти забия топката, докато си чоплиш носа!

 86. 86 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1401 Весело

  До коментар [#83] от "crq18506084":

  Посмали малко.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 87. 87 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  М-да... Аз даже се чудя, как все още изгрява Слънцето без ГЕРБ и Борисов. :)))

  Бивш tww09306483.
 88. 88 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#47] от "Незнайко в Слънчевия град":смятай 90% асан не гласува,
  —цитат от коментар 56 на doctor.no


  Ама Асан 90% за бат Румен?!

 89. 89 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Къде се покриха Дани Волето и Габровския Нищоказващ?

 90. 90 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  На гербоядите не им ли е ясно че Борисов никога повече няма да управлява? Просто е токсичен, и никой потенциален партньор не би го приел в коалиционно правителство. Да, има възможност ГЕРБ да участват в бъдещо управление, ако сегашните се издънят яко. Но една такава управленска коалиция, ще е без Банкянския. Турете му кръст и гледайте малко напред, щото партията ви се нуждае от належащи реформи.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 91. 91 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#83] от "crq18506084":

  И аз ходя в Гърция, защото съм беден. Ходенето на море в Гърция не е признак за някаква особена състоятелност. Е... Може да се каже, че съм от по-високото ниво на бедните, но в Гърция ми излиза по-евтино и ми е по-добре.

  Бивш tww09306483.
 92. 92 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Спирай дрогата, наркоман!

 93. 93 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#83] от "crq18506084":И аз ходя в Гърция, защото съм беден. Ходенето на море в Гърция не е признак за някаква особена състоятелност. Е... Може да се каже, че съм от по-високото ниво на бедните, но в Гърция ми излиза по-евтино и ми е по-добре.
  —цитат от коментар 91 на Petleshev


  А ти спомняш ли си, каква навалица от българи ходеха в Гърция на море по време на Виденов/Луканов? Нали сравнявате с Бойко?

 94. 94 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  "докато ДСБ обмислят какво би означавало влизането в коалиция с БСП."
  Каквото ще е и за БСП коалиция с ДСБ. Навремето Костов намери общи , важни за България неща за всички цветове в парламента. Трябваше да се спасява България и това беше най-важно. Може да се направи аналогия със сега, макар положението са не е толкова критично, като тогава.

 95. 95 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#84] от "Венко":

  Намаляване на доходите? То и без друго Борисов ни остави на дъното по доходи в Европа. Не знам, накъде още...? Но това, каква ще е политиката по доходите на новото правителство ще се усети поне след година.. ГЕРБ и Борисов нямаха политика по доходите, нито някаква мисъл за демографските проблеми. Борисов управлява 10 години и не чухме и не видяхме нищо конкретно. Чуждите инвестиции бяха ниски, като следствие от лошия климат за бизнес. Може пък да тръгне по-добре. Защо да не опитаме нещо ново? При Борисов, така или иначе се видя, че нищо не става.

  Бивш tww09306483.
 96. 96 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#91] от "Petleshev":

  Уверявам те, че по островите хич не е евтино. Турция и някои Испански курорти биха ти излезли по на сметка.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 97. 97 Профил на inikolaev
  inikolaev
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Повече от 20% избиратели на Да, България, гласували за Гержиков на балотажа, ми изглежда притеснително кои са точно тези хора и за какво се борят

 98. 98 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1943 Любопитно

  До коментар [#93] от "crq18506084":

  Какво точно показва това сравнение колко хора ходели в Гърция през 90те и сега?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 99. 99 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 745 Весело

  До коментар [#1] от "grayeagle":
  „Чакаме невероятни неща.
  ДБ и Слави ще са златните пръсти.“

  Един вид „в очакване на Годо“. Нема нужда от чакане, май нещо Годо дойде с един голям пръст и вече ви го завира. Прилича на пръста на бай Ставри, а ма е по–голЕм...

 100. 100 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#93] от "crq18506084":

  По времето на Луканов и Виденов нямаше как да ходим до Гърция. Най-малкото, защото имахме визи. Освен това, по същото време Борисов беше прислужник на Тодор Живков, тоест в отбора на БСП. Защо се забравя това? Борисов се хвалеше, че е завършил правешката академия по държавно управление. И не е предприел нищо срещу кадри на БСП. По време на управлението на Борисов, ДПС също им потръгна много бизнеса.

  Бивш tww09306483.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK