В пет дни по шест часа ще бъдат преговорите на "Продължаваме промяната" за правителство

В пет дни по шест часа ще бъдат преговорите на "Продължаваме промяната" за правителство

© Георги Кожухаров, ДнвникОт вторник (23 ноември) до събота (27 ноември) по шест часа на ден ще води преговори за правителство "Продължаваме промяната" със сочените за коалиционни партньори "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България", се разбира от съобщение до медиите на формацията на Кирил Петков и Асен Василев.


В информацията се посочва, че срещите ще бъдат предавани на живо в страниците на "Продължаваме промяната" във "Фейсбук" и "Ютюб", както и на сайта на политическата формация. Определени са 18 сектора, по които ще бъдат водени разговори, като част от срещите протичат паралелно. По всяка тема трябва да има по трима представители от четирите политически организации.


Утре срещите започват с темите енергетика и икономика от 10 ч. до 13 ч. и продължават с транспорт и правосъдие от 15 ч. до 18 ч. Не се посочва мястото, където ще се провеждат разговорите. Графикът за следващите дни е следният:
24.11.2021
10 - 13 часа - Здравеопазване
10 - 13 часа - Земеделие
15 - 18 часа - Образование
15 - 18 часа - Електронно правителство


25.11.2021
10 - 13 часа - Вътрешна сигурност
10 - 13 часа - Екология
15 - 18 часа - Регионално развитие
15 - 18 часа - Култура


26.11.2021
10 - 13 часа - Труд и социални грижи
10 - 13 часа - Туризъм
15 - 18 часа - Национална сигурност
15 - 18 часа - Спорт


27.11.2021
10 - 13 часа - Финанси
15 - 18 часа - Международни отношения


В съобщение до медиите "БСП за България" твърди, че вече са избрали представителите на партията в работните групи, без да посочва имена и разпределението им. В късния следобед на понеделник "Демократична България" разпространи до медиите имената на своите представители, които ще участват в първите срещи, част от които не са избрани за депутати:

  • Енергетика: Мартин Димитров, Тодор Тодоров, Трайчо Трайков, Георги Стефанов
  • Икономика: Георги Ганев, Иван Матов, Петър Маринов, Петър Василев
  • Транспорт: Зорница Стратиева, Михал Сотиров, Виктор Чаушев, Варужан Апелян
  • Правосъдие: Атанас Славов, Надежда Йорданова, Иван Димитров, Иван Велов
"Има такъв народ" още преди дни заяви желание за участие в разговорите, но партията не предоставя информация за участниците в нея.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK