На живо

След изборите: балотажът е бил с най-ниската активност на президентски избори, сочат официалните данни

След изборите: балотажът е бил с най-ниската активност на президентски избори, сочат официалните данни

© Лили Тоушек"Дневник" следи новините след парламентарните и президентските избори и развитието на политическата ситуация в страната. Статията се обновява.
Избирателната активност на балотажа за президент е била 34.84%, сочат окончателните данни на ЦИК. Гласувалите са 2 310 903 души при 6 632 375 имащи право на глас. Това означава, че вотът е преминал при най-ниската активност в историята на президентските избори.


За президент бе избран Румен Радев с 1 539 650 (66.72%) от гласовете. Анастас Герджиков получи 733 791 (31.80%), а с "не подкрепям никого" са гласували 34 169 (1.48%).

СДС отхвърли предложение за напускане на коалицията с ГЕРБ

След изборите: балотажът е бил с най-ниската активност на президентски избори, сочат официалните данни

© Велко Ангелов


Предложение СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството да подаде оставка, е било отхвърлено на заседание на изпълнителния съвет на партията. То е било внесено от представителя за Югоизточна България Дончо Златев.


Мотивите му са, че в коалицията с ГЕРБ "партията се е обезличила и е превърната в присъдружна организация, както и че е загубила доверието на дясномислещите хора".


"За това говорят и резултатите на СДС, които са се стопили повече от двойно в сравнение с изборите през април и партията е получила най-ниския резултат в историята си", коментира Златев.


Според него с подаване на колективна оставка ще се даде възможност на ново поколение в СДС, необременено от решенията и действията на настоящото ръководство, да върне доверието на избирателите, да направи всички необходими разговори с други политически субекти и да "изведе СДС отново на пътя на успеха, където ще представлява десните хора в България".


"Стигнахме дотам председателят на СДС да трябва да пита Десислава Атанасова може ли да се изкаже от трибуната на НС, седесарите и ръководството на партията да разбират, че председателят е номиниран за министър ту на отбраната, ту на вътрешните работи без това изобщо да е подложено на каквато и да дискусия, а структурите бяха смазани - силните бяха поставяни в ситуация да бъдат демотивирани, а слабите бяха унижавани", написа в профила си във "Фейсбук" Златев.

"Зелено движение" очаква да има основно влияние в екоминистерството

След изборите: балотажът е бил с най-ниската активност на президентски избори, сочат официалните данни

© Юлия Лазарова


"На този етап в предполагаемата, очаквана коалиция, за която се водят преговори, не е обсъждан поименен състав. Не само аз, никой не би трябвало да е получавал покана за участие в някакво министерско кресло", заяви пред БНР Борислав Сандов, съпредседател на "Зелено движение", част от "Демократична България".


Според Сандов е "очаквано в някаква степен", ако се стигне до споразумение, партията да има "основно влияние" върху Министерството на околната среда и водите, предвид експертния ѝ капацитет.


"За да можем да го изправим на крака и да го извадим от тази много сериозна проблематика, в която то е застъпило - с наказателни процедури, със съдебни дела, които се водят с Европейската комисия", коментира той.


Борислав Сандов очерта като една от непосредствените задачи мръсния въздух, заради който страната е подложена на наказателни глоби.


"8 500 човека годишно преждевременно загиват пряко от мръсния въздух. Това, че имаме COVID пандемия, допълнително усложнява процеса и аз съм убеден, има данни, научни, че има пряка връзка между двете. В мръсен въздух вирусът се разпространява по-лесно заради тези фини прахови частици", добави Сандов.


"Трябва да решим проблема с енергийната бедност, стимулирайки хората към енергийна ефективност и към замяна на отоплителните уреди", смята Сандов. По думите му този проблем няма да се реши, като се дава повече от същото всяка година - дърва за огрев, въглища или пари за сметки за ток.


"Много е важно да проведем дебат трябва ли България да изгаря отпадъци или не", подчерта още Борислав Сандов.


Сандов наблегна върху риска на страната ни да бъдат сложени "финансови спирачки" - намалено еврофинасиране, ако не приложим целите за управление на зоните от Натура 2000.


"Рискуваме една голяма част от проектите, които в момента се реализират, да бъдат спрени парите. И рискуваме новите европейски програми и финансови инструменти – например в Оперативна програма "Транспорт", в Оперативна програма "Регионално развитие" въобще да не тръгнат към България. Това може да означава в следващите няколко месеца спиране на около 1 милиард европейски средства за България."

Политологът Петър Чолаков не е оптимист, че преди Коледа ще бъде съставено правителство. Пред Би Ти Ви той предположи, че това ще стане през януари. По думите му ще са нужни около два месеца, за да бъде сформиран нов кабинет.


Социологът Антоний Гълъбов добави, че 18-те теми, по които се водят преговри, съответстват на 18 министерства. Според него форматът на тези преговори повече напомня търговски преговори, а резултатите могат да изглеждат като коледен списък.

Служебното правителство е подготвило базисен вариант на бюджета за догодина

Законът не упоменава какъв вид правителство трябва да подготви бюджета, но е постановил срокове. Затова служебният кабинет е подготвил негов базисен план, по които парламентът да дебатира, каза днес пред БНТ служебният премиер Стефан Янев. Той допълни, че версията на основния финансов документ на държавата дава основните насоки - подпомагане на бизнеса и неговото развитие, и запазване на функционалността на социалната система. Янев подчерта, че редовният кабинет ще има свободата да оформи бюджета така, че да може чрез него да изпълнява своите политики и приоритети.


Министърът на финансите в служебния кабинет Валери Белчев.

© Цветелина Белутова, Капитал

Министърът на финансите в служебния кабинет Валери Белчев.


Стефан Янев каза още, че ръководените от него две служебни правителства са оставили анализ за актуалното състояние във всеки сектор, като са дадени и насоки какво може да се промени във всеки от тях. В отговор на въпрос премиерът каза, че резултатите от всички ревизии, направени по министерствата, са предадени на прокуратурата и органите на съдебната власт, като почти няма ведомство, което да не е пуснало сигнали до тях.


Служебният премиер заяви още, че правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, касаещи ин хаус процедурите, които ще бъдат внесени в 47-ото НС.

Президентът не се е месил пряко в работата на кабинета, увери премиерът

След изборите: балотажът е бил с най-ниската активност на президентски избори, сочат официалните данни

© Юлия Лазарова


Всички решения, взети от служебното правителство, са взети от министрите и колективна отговорност за тях носим ние. Президентът не се е месил пряко в нито едно от тях, каза днес пред БНТ служебният премиер Стефан Янев. Той допълни, че както той, така и вероятно част от министрите са разговаряли с Радев по редица теми, което било нормално практика. Коментирайки своите срещи с президента, Янев каза, че двамата са обсъждали широк кръг теми. Сред тях не е била проектът за промени в конституцията, подготвян от президентството.


Премиерът посочи, че в последните шест месеца двете служебни правителство, ръководени от него, са работили в обществения интерес. Той смята, че кабинетът е държал по контрол нещата по време на няколкото кризи, с които е трябвало да се справи.


В отговор на въпрос Янев, който е бил и служебен министър на отбраната, каза, че не е търсен с предложение за пост в бъдещо редовно правителство, но би участвал в такова, след като са ясни неговите приоритети и цели.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1788 Неутрално
 2. 2 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално


  Вярвам на премиер Янев и игнорирам ЕЖЕДНЕВНИТЕ ялови опити на Буци, да петни президента .
  Впрочем - къде е Буци ? Нещо не му пее петела след 21-ви ноември .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 3. 3 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Весело

  Не можем да не вярваме. Та, кога са лъгали от служебното правителство ?!

 4. 4 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 181 Неутрално

  Четете между редовете - "не се е месил пряко", което означава, че се е месил косвено, т.е. не ходил в министерството лично, но е пращал руснаци...

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Весело

  Вярвам на премиер Янев и игнорирам ЕЖЕДНЕВНИТЕ ялови опити на Буци, да петни президента .Впрочем - къде е Буци ? Нещо не му пее петела след 21-ви ноември .
  —цитат от коментар 2 на niksan1


  Кой е Буци? 😂😂😂
  Дано никога повече не чуете от този доказан престъпник.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Не можем да не вярваме. Та, кога са лъгали от служебното правителство ?!
  —цитат от коментар 3 на The Polite Moose


  Ами не помня някого от служебното правителство да е бил осъддн за лъжа! Виж преди това имаше един осъден дебел премиер.

 7. 7 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Четете между редовете - "не се е месил пряко", което означава, че се е месил косвено, т.е. не ходил в министерството лично, но е пращал руснаци...
  —цитат от коментар 4 на 1908


  Да копаят канал до пристанището на Доган ли?

 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Четете между редовете - "не се е месил пряко", което означава, че се е месил косвено, т.е. не ходил в министерството лично, но е пращал руснаци...
  —цитат от коментар 4 на 1908


  Кои руснаци? Тези на които им построиха тръбопровод или тези които дадоха под наем дълбачка за полвин милиард без търг? Или пък онези дето ни докараха безполезния самовар на Белене, дето Буци плати?

 9. 9 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  [quote#5:"padrino"][/quote]

  Дебел диктатор управлявал България по времето на Лили Иванова.

 10. 10 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Каква неновина - независимо кой е президент и кой е служебен премиер, очаква ли се някога служ. премиер да каже "Да, президентът се е месил пряко" :D

 11. 11 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4711 Весело

  [quote#5:"padrino"]
  —цитат от коментар 9 на 3biri
  Дебел диктатор управлявал България по времето на Лили Иванова.[/quote]

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  "двете служебни правителство, ръководени от него, са работили в обществения интерес" - дори и да се е "месил" някой, резултатите са добри, защото това, което ТЕ свършиха е конкретно, ясно и видимо. Особено при краткото време, в което управляваха държавата.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1487 Весело

  25.11. А минфинът намеква, че има нещо като бюджет, ама още е тайна.

 15. 15 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#12] от "ЗаНиЗа":

  10тократен спад на икономическия ръст през 2те тримесечия на служебното правителство, спрямо правителството на ГЕРБ, за предходните три тримесечия.
  70% спад на ПЧИ, отново докато служебните управляват.
  20%+ инфлация, отново при тези герои....
  Добре се справят да, гонят г-н Виденов по петите.

 16. 16 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  ха ха ха
  "не се е месил пряко" не е като "не се е месил" или още по-категоричното "не се е месил по никакъв начин"
  премиерът направи неволно самопризнание
  подобни заявления, за да звучат правдоподобно, трябва да се правят по-заобиколно

  самият факт, че се налага да се казва такова нещо, вече е симптом за нужда от замазване

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 17. 17 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#2] от "niksan1":

  ау, горкият петньосан президент
  няма кой да го изпере

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 18. 18 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#6:"3biri"][/quote]

  Аз не помня КС да се произнасял за друг президент, да е издавал антиконституционен указ и не помня за друг министър, подписал декларация с невярно съдържание и незаконно упражнявал ролята на министър.

 19. 19 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4324 Весело

  До коментар [#12] от "ЗаНиЗа":10тократен спад на икономическия ръст през 2те тримесечия на служебното правителство, спрямо правителството на ГЕРБ, за предходните три тримесечия. 70% спад на ПЧИ, отново докато служебните управляват.20%+ инфлация, отново при тези герои....Добре се справят да, гонят г-н Виденов по петите.
  —цитат от коментар 15 на The Polite Moose


  Чакаме с нетърпение зимата на Радев, без дърва и въглища, обличайте се дебело!

  ДБ: Време е да спечелим България
 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#2] от "niksan1":

  Буци се е скрил, вместо като истински лидер на партията да излезе и да успокои електората.

 21. 21 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 670 Неутрално

  След изборите може и да не се е месил, но едва ли...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 22. 22 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4324 Весело

  [quote#6:"3biri"]
  —цитат от коментар 18 на The Polite Moose
  Аз не помня КС да се произнасял за друг президент, да е издавал антиконституционен указ и не помня за друг министър, подписал декларация с невярно съдържание и незаконно упражнявал ролята на министър.[/quote]

  Уникум, нали?

  Историята ще го осъди като най-разединителен президент! Действал за егото си, за користни лични интереси!

  ДБ: Време е да спечелим България
 23. 23 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Гневно

  Той смята, че кабинетът е държал по контрол нещата по време на няколкото кризи, с които е трябвало да се справи.

  Особено пандемията. Отлично се справиха, просто отлично !

 24. 24 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Работническо Дело чупи тъпометъра. Почнаха едни заглавия с комунистически патос за великите решения на Партията на Президента и Порядъчните Популисти!

 25. 25 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#12] от "ЗаНиЗа":

  общественият интерес се състоеше, да не изреждам всичко, а само две неща:
  - мерки срещу поредната пандемична вълна
  - обезопасяване на "пътните капани", както вече ги нарекоха

  нито едното, нито другото бе свършено от служебните, дори напротив - бе ПРЕЧЕНО това да стане (здравният министър пита хотелиери и ресторантьори какви мерки да вземе, парите за поддържане на пътищата бяха орязани, май даже спрени - и тънъ)

  пряко или непряко (няма значение как, а и не ме интересува) управлявалият правителството Ррадев носи отговорност за тия бездействия, довели до човешки жертви
  за такива неща в разни нецивилизовани страни разстрелват

  а тук ги хвалите
  дали ще продължавате с хвалбите, след като се надъните в изненадваща мантинела? пъхнат ви в гърлото тръба на медицински респиратор?

  за цени и други дреболии не говоря

  оправданието "ама чегъртат ББ-то" е смешно
  чегъртането на един мръсник насред нужда от спешни, животоспасяващи мерки прави чегъртащите същи мръсници като чегъртания (когото обаче няма да изчегъртат досущ, защото са му били съучастници); впрочем, те са си мръсници поначало, просто са конкуренти на мръсника ББ и така минават за "добрите" (в очите на глупците)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 26. 26 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Затова служебният кабинет е подготвил негов базисен план, по които парламентът да дебатира,

  Това означава ли, че политиките и техните детайлни проявления са вече ясни, а това което наблюдаваме в мола е просто цирк ?

 27. 27 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#23] от "The Polite Moose":

  ами може би наистина са се справили отлично
  не знаем точно какви цели са преследвали

  във всеки случай, в пенсионния фонд стана доста широчко...
  (веднъж на подобни мои думи моя възрастна роднина реагира "не може правителствата да са толкова жестоки!". Лельо, викам, те изобщо не са жестоки, те са равнодушни.)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 28. 28 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2807 Весело

  До коментар [#4] от "1908":

  Офффффффффффф от привърженици на ЛУНА :)

 29. 29 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Бюджет няма приет и сме няколко дена преди съставянето на правителството, което трябва да подсигури и изпълни този бюджет.
  Абсурдно е, да се приеме бюджет от служебно правителство в последните им дни като такова..
  Да гласуват 100 млрд пък от къде ще се намерят друга тема...

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Raia Petrova
  Raia Petrova
  Рейтинг: 75 Неутрално

  "Президентът не се е месил пряко в работата "и прочие дивотии ...при толкова много хора с пагони в правителството, то си е реално военна хунта а военната ерархия това "месене" категорично го забранява . Просто се изпълняват заповеди и не се мисли.

 32. 32 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  След като го избраха,
  той си загуби ищаха.

 33. 33 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4324 Весело

  за цени и други дреболии не говоряоправданието "ама чегъртат ББ-то" е смешночегъртането на един мръсник насред нужда от спешни, животоспасяващи мерки прави чегъртащите същи мръсници като чегъртания (когото обаче няма да изчегъртат досущ, защото са му били съучастници);

  впрочем, те са си мръсници поначало, просто са конкуренти на мръсника ББ и така минават за "добрите" (в очите на глупците)
  —цитат от коментар 25 на Николай Теллалов


  ББ поне никога не е стъпквал Конституцията, а тези не се спират пред нищо!

  Били за "промяната", ама се сдушиха с БСП, която партия наложи корупционният модел на управление на България през 1990 година!

  ДБ: Време е да спечелим България
 34. 34 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Гневно

  До коментар [#27] от "Николай Теллалов":

  25% ваксинирани, океан от ваксини, бракувани ваксини, подарени ваксини
  На седмица от Ковид умират 2 пъти повече отколото от ПТП за цяла година.
  Болниците са на ръба, лекарите са зле платени и на ръба.

  За сметка на това, побъркват децата с тия малоумни тестове, закупени за сметка на планираните инфраструктурни подобрения на училищата.

  Отлично справяне на правителството !!!!
  Толкова отлично, че трябва паметник от камъни да им издигнем

 35. 35 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Гневно

  Да допълня, 3 млрд заеми за 2 месеца, взети за неизвестни цели и незнайни харчове.
  Никакви обяснения няма по темата, гробно мълчание.
  Тока скача, топлото скача, дизела гони 3 лв ...
  Хранителните стоки са поскъпнали с 50 до 100%, някои дори с повече.

  Красота !!!

 36. 36 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Комунизъма се завръща,
  на народа му се повръща.

 37. 37 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#34] от "The Polite Moose":

  пак те питам - откъде си сигурен, че точно това, което се получава, не го целят нарочно?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 38. 38 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Можем отсега да залагаме колко месеца ще издържи този тюрлюгювеч от мола.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 39. 39 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#33] от "Полковник Паликъщов":

  ББ е мутра
  типична
  вярно, че на фона на Ррадевия башибозук почва да изглежда почти добре
  но
  Е
  МУТРА

  а спазване или не на някаква нищо не значеща (закон, неодобрен от народа, не е закон според Жан-Жак Русо) конституция за мен не е аргумент ни "за", ни "против"

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 40. 40 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#34] от "The Polite Moose":пак те питам - откъде си сигурен, че точно това, което се получава, не го целят нарочно?
  —цитат от коментар 37 на Николай Теллалов


  Дали е нарочно, поради некадърност или и двете, вече няма значение.
  Лошото, е, че идват (май) дори по лош вариант - популисти и комунисти.
  Насред кризата, тия ми ти 'герои' ще ми обсъждат 'чипове', 'гумени печати' и не знам какви още простотии .....При това ги обсъждат в мол, между фаст фууд и магазин за дамско бельо.
  Т'ва не е пародия, това е фарс и цената ще я платим всички ние.

 41. 41 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#40] от "The Polite Moose":

  1) комунисти не по (лъжливо) заглавие не съществуват (такива са само анархистите)
  2) толкова премерена некадърност изумява, иска се майсторлък да управляваш толкова некадърно, в същото време удържайки системата от пълно разстройство
  3) поради горното съм склонен да мисля, че е преднамерено - оставят вирусът да "изчегърта" пенсионери, инвалиди и всякакви "храненици от бюджета" - като в множеството "храненици" истинските паразити, каквито са чиновниците и политиците, не слагат себе си, а лапат от бюджета най-много

  само че вирусът не се дресира
  почва да убива все по-млади
  тарикатлъкът на управляващите да яхнат бедствието, да го употребят за свои цели (сред които и "ускорено намаляване на непродуктивната част от населението" - абсолютно фашистка практика, при все че антиваксърите наричат "фашизъм" опитите за предотвратяване на това "намаляване") обаче може (въпрос на време) да се обърне срещу тях
  яхнали са ламя, която е неконтролируема
  а предизвиканото от нея рано или късно ще предизвика силен гняв сред населението и тогава снимките на обесени ченгета в Унгария през 1956-а ще са мили картинки в сравнение с това, което ще сполети сегашните диригенти на "ускореното намаляване"

  мое обосновано предположение

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 42. 42 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Тия хептен за канарчета ни взеха! А що преболедували се ваксинираха насила, че трябва да ходят на работа, не е истина! ЛОКДАУН ЗА ВСИЧКИ ВАКСИНИРАНИ, ВЕДНАГА! Да спрат да сеят зараза безконтролно! Или това, или всички да се тестват, до един, без значение от ваксинационният статус! И не, няма да махнат сетификатите, да не ги е била градушката да откажат на евро фашагите!

 43. 43 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Янев, като кажеш "добър ден" пък погледни къде е слънцето.
  Че ти, Янев, си само за парлама.
  Иначе добре го даваш - имаш хубава военна стойка и излъчване на мислещ човек.
  Само дето не ти даваха да мислиш.
  Когато Мин. съвет се срещна с бизнеса Радев удостои срещата с присъствието си.
  Първо той изобщо не трябваше да е там.
  И второ той говори о-дълго от теб, Янев.
  Нямаше ли кой да му каже да си седи у Президентството?

 44. 44 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  Президентът не се бил месил пряко...
  А непряко?

  Още повече, че Радев е доказателство, че и СЛУЧАЕН, МОЖЕ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ!

  Ако даваше съвети, как се управлява МиГ-29, щях да уважа мнението му и да замълча!

  Fu*k Your Opinion
 45. 45 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#12] от "ЗаНиЗа":общественият интерес се състоеше, да не изреждам всичко, а само две неща:- мерки срещу поредната пандемична вълна- обезопасяване на "пътните капани", както вече ги нарекоханито едното, нито другото бе свършено от служебните, дори напротив - бе ПРЕЧЕНО това да стане (здравният министър пита хотелиери и ресторантьори какви мерки да вземе, парите за поддържане на пътищата бяха орязани, май даже спрени - и тънъ)пряко или непряко (няма значение как, а и не ме интересува) управлявалият правителството Ррадев носи отговорност за тия бездействия, довели до човешки жертвиза такива неща в разни нецивилизовани страни разстрелвата тук ги хвалитедали ще продължавате с хвалбите, след като се надъните в изненадваща мантинела? пъхнат ви в гърлото тръба на медицински респиратор?за цени и други дреболии не говоряоправданието "ама чегъртат ББ-то" е смешночегъртането на един мръсник насред нужда от спешни, животоспасяващи мерки прави чегъртащите същи мръсници като чегъртания (когото обаче няма да изчегъртат досущ, защото са му били съучастници); впрочем, те са си мръсници поначало, просто са конкуренти на мръсника ББ и така минават за "добрите" (в очите на глупците)
  —цитат от коментар 25 на Николай Теллалов


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++

 46. 46 Профил на ivailo igov
  ivailo igov
  Рейтинг: 555 Любопитно

  ДОБРЕ , А ФСИЧКИ ТЕА ДЕБЕЛООЧИ ГЛУПАВИ МЕРКИ И ИСКАЗВАНИЯ , НЕ СА С ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА САМОЗВАНИЯ ? С Р А М О Т А ! И НЯКОЙ "КЛЕЧО" ви ВЕРВА ? АДЕ БЕГАЙ БЪРЗО !

 47. 47 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Зелено движение" очаква да има основно влияние в екоминистерството

  Като избирател и гражданин на РБ, смятам, че не трябва да очаквате подобно нещо.
  Екотерорист в управлението е ОГРОМЕН конфликт на интереси и не бива да се допуска по-никакъв начин.

 48. 48 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#12] от "ЗаНиЗа":общественият интерес се състоеше, да не изреждам всичко, а само две неща:- мерки срещу поредната пандемична вълна- обезопасяване на "пътните капани", както вече ги нарекоханито едното, нито другото бе свършено от служебните, дори напротив - бе ПРЕЧЕНО това да стане (здравният министър пита хотелиери и ресторантьори какви мерки да вземе, парите за поддържане на пътищата бяха орязани, май даже спрени - и тънъ)пряко или непряко (няма значение как, а и не ме интересува) управлявалият правителството Ррадев носи отговорност за тия бездействия, довели до човешки жертвиза такива неща в разни нецивилизовани страни разстрелвата тук ги хвалитедали ще продължавате с хвалбите, след като се надъните в изненадваща мантинела? пъхнат ви в гърлото тръба на медицински респиратор?за цени и други дреболии не говоряоправданието "ама чегъртат ББ-то" е смешночегъртането на един мръсник насред нужда от спешни, животоспасяващи мерки прави чегъртащите същи мръсници като чегъртания (когото обаче няма да изчегъртат досущ, защото са му били съучастници); впрочем, те са си мръсници поначало, просто са конкуренти на мръсника ББ и така минават за "добрите" (в очите на глупците)
  —цитат от коментар 25 на Николай Теллалов


  Така говорил дългоухият герой
  Събранието с факти слисал
  И всички свои магарии
  На коня щедро той приписал.

 49. 49 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 863 Неутрално

  След изборите: СДС отхвърли предложение за напускане на коалицията с ГЕРБ

  Много обединително в СДС.

 50. 50 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  "Предложение СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството да подаде оставка, е било отхвърлено на заседание на изпълнителния съвет на партията. То е било внесено от представителя за Югоизточна България Дончо Златев."

  Ако Румен Христов подаде оставка, с какво ще се занимава - може би с домакински дейности, ако му идат отръки, в което се съмнявам....

  I Want To Believe
 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Румен Христов нали е депутат, какво му пука за СДС.

 52. 52 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Какъв е смисълът СДС да напуска герб, след като всички СДСари напуснаха СДС!

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  До коментар [#16] от "Николай Теллалов":

  Е, не може да настигне Боко, дето се разпореждаше с цялата власт, на всички нива.

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Весело

  "Предложение СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството да подаде оставка, е било отхвърлено на заседание на изпълнителния съвет на партията. То е било внесено от представителя за Югоизточна България Дончо Златев.

  Мотивите му са, че в коалицията с ГЕРБ "партията се е обезличила и е превърната в присъдружна организация, както и че е загубила доверието на дясномислещите хора"."


  Партията се била обезличила ? Коя е тая партия ? Един файтон хора с 0,01 % последователи, но пък претенции за автентично представителство на всички десни избиратели у нас !?!

 55. 55 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2807 Весело

  Няма партия СДС ..Колкото за Десислава Атанасова , тя представлява върха на ДЯСНОТО в България , особено когато по шлифер :)

 56. 56 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  До коментар [#52] от "3biri":


  Какъв е смисълът СДС да напуска герб, след като всички СДСари напуснаха СДС!
  —цитат от коментар 52 на 3biri


  Точно и ясно!
  +++++++++++++++++++++++++++

  Кой беше споменал нещо са духът, напуснал тялото?

 57. 57 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  Румен Христов нали е депутат, какво му пука за СДС.
  —цитат от коментар 51 на Роси


  За СДС-то но Христов на никого не му пука.

 58. 58 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Вярвам на премиер Янев и игнорирам ЕЖЕДНЕВНИТЕ ялови опити на Буци, да петни президента .Впрочем - къде е Буци ? Нещо не му пее петела след 21-ви ноември .
  —цитат от коментар 2 на niksan1


  В подписа си сте написари Лустрация, а подкрепяте президент в инициативния комитет на който има 25 Дс ченгета. Доста шизофренно, не мислите ли?

 59. 59 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2798 Неутрално

  Няма партия СДС ..Колкото за Десислава Атанасова , тя представлява върха на ДЯСНОТО в България , особено когато по шлифер :)
  —цитат от коментар 55 на dejmos


  Не може да се мери с Рашков по тожурка, и особено лудоста в погледа.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#2] от "niksan1":

  Естествено,че ще вярваш на Янев.И на Гечев,и на Овчаров,и на Таско!Комунистите се познавате и от ФРГ-то!

 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "Стигнахме дотам председателят на СДС да трябва да пита Десислава Атанасова може ли да се изкаже от трибуната на НС, седесарите и ръководството на партията да разбират, че председателят е номиниран за министър ту на отбраната, ту на вътрешните работи без това изобщо да е подложено на каквато и да дискусия, а структурите бяха смазани - силните бяха поставяни в ситуация да бъдат демотивирани, а слабите бяха унижавани", написа в профила си във "Фейсбук" Златев.

  Меко казано унижение!
  Вливането в герп е най-позорната и пагубна страница за СДС!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  "Предложение СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството да подаде оставка, е било отхвърлено на заседание на изпълнителния съвет на партията."

  На 7 декември ще бъде отслужена заупокойна молитва послучай 32 години от основаването на СДС.

 63. 63 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6304 Неутрално

  Не може да се мери с Рашков по тожурка, и особено лудоста в погледа.
  —цитат от коментар 59 на Корки
  Рашков просто така си гледа, заплашително. Професионален навик.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 64. 64 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Постоянно питам, но не получавам отговор - каква е разликата между СДС и ДБ?

 65. 65 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  Колкото по-бързо Бате шунтира паразитите, толкова по-добре.

 66. 66 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  До коментар [#54] от "samoedin":


  "П Партията се била обезличила ? Коя е тая партия ? Един файтон хора с 0,01 % последователи, но пък претенции за автентично представителство на всички десни избиратели у нас !?!
  —цитат от коментар 54 на samoedin


  И кой го казва това...един десебар на който партията му е тежко болна от Ковид и е на командно дишане...за да се докопат до Парламента трябваше да се коалират със зелени терористи и откровенни комунисти...аре беги ръсиш мозък другаде...

 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Разстроено

  До коментар [#61] от "Рим":

  ... Вливането в герп е най-позорната и пагубна страница за СДС!
  —цитат от коментар 61 на Рим


  Извинете - това е последната страница. Епилога.

 68. 68 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#38] от "proventuss":

  До април най - късно. Какво се случи?
  Боговете сигурно са полудели.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK