На живо

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

© Скрийншот/Фейсбук/Продължаваме промянатаКоалиционно правителство между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" ще има. Изцяло в такъв дух бяха проведени разговорите в панел "Труд и социални грижи". Най-силно това си пролича от разбирателството между политическите сили ключовите действия по пенсионната реформа, помощите за млади семейства и грижата за хора с увреждания, да бъдат обсъждани по-обстойно в следващите 6 месеца.


Въпреки ненавлизането в дълбочина по тези основни параметри, присъстващите се обединиха около 50 точки. Сред най-важните от тях е борбата със сивата икономика и плащанията на ръка извън официалната заплата. Предстои да бъде проведена информационна кампания сред обществото, след което ще започнат проверки на НАП и Инспекцията по труда.


Асен Василев пое ангажимент след преизчислението от 25 декември пенсиите да не са по-ниски от това, което получават хората сега, включвайки и добавката от 120 лева. Това би означавало минималната пенсия да стигне 420 лева, макар последният парламент да прие увеличението ѝ до 370.
Друг общ приоритет е осигуряването на детски градини и ясли за всички деца, като предложенията на политическите сили за реализацията на тази цел бяха различни, а от БСП настояваха те да са безплатни.


БСП започна първа изложението си по време на продължилия над 4 часа дебат, като един от представителите на партията бе бившият социален министър Емилия Масларова. Наскоро прокуратурата се отказа от делото срещу нея, започнало през 2010 г. за престъпления по служба и длъжностно присвояване в особено големи размери, свързани с ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора.


Мика Зайкова прекъсна представянето на приоритетите на БСП с думите, че за тях на страната е нужен бюджетът на САЩ. Въпреки началния анонс на Георги Гьоков разговорът да не прилича на наддаване, то подобни моменти не отсъстваха, а социалистите не пропускаха всеки удобен случай да заявят от колко време настояват за определени политики. От "Има такъв народ" пък повтаряха колко са подготвени, докато Асен Василев играеше по-скоро ролята на арбитър.


Политическите сили намериха допирни точки в продължаване на COVID мерките, увеличаване на максималния осигурителен доход (който ще е обвързан с коефициент към средната заплата), увеличаване на минималната заплата (тя ще е процент от средната за предишната година), минимална добавка за нощен труд, регламентиране на дистанционната работа в кодекса на труда, ревизия и постоянен контрол на качеството и ефективността на социални услуги, действия за намаляване на оставянето на деца в институции, по-строг контрол на отпускането на социални помощи.


За разлика от други панели, тук никой не определи процентна съвместимост на предложенията, но цялостното впечатление бе, че общ език може да бъде намерен. Част от обсъжданите точки ще бъдат прехвърлени към групите за финанси и здравеопазване.

И политиките за хора с увреждания останаха за допълнителни обсъждания

Присъстващите решиха политиките за хората с увреждания да се анализират през следващите шест месеца, като единствената мярка, около която имаше временно обединение бе в бюджета за 2022 г. да бъде заложена Агенция за хората с увреждания. В този момент се включи Емилия Масларова от БСП, която се изказа против. Твърдо "за" създаването на агенцията беше Теодора Пенева от "Има такъв народ". Тя се обоснова с промени в Закона за личната помощ, които ще изискат допълнителни бройки за администрация. Влизайки в ролята на арбитър Асен Василев предложи в бюджета да бъде предвиден резерв за създаването на такава агенция.


Въвеждането на мерки за облекчение на работодателите за наемане на хора с увреждания обедини политическите сили.

Асен Василев и представителите на БСП влязоха в противоречие и за максималния осигурителен доход. Според социалистите той трябва дори в някакъв момент да отпадне, с което съпредседателят на "Продължаваме промяната" не се съгласи.


След диалог бе записано максималният осигурителен доход да бъде обвързан с коефициент към средната работна заплата, като дебатът ще продължи и утре на панел "Финанси".

Преговарящите политически сили ще коментират пенсиите през следващите 6 месеца

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

© Скрийншот/Фейсбук/Продължаваме промяната


Асен Василев смята, че пенсиите трябва да се изчисляват индивидуално, а не през общ коефициент. По негово предложение бе записано, че след преизчислението, гласувано от 46-ото Народно събрание и влизащо в сила от 1 януари 2022 г., няма да има хора, които да получават по-ниски пенсии от настоящите (в които е включена добавка от 120 лева). Това би означавало минималната пенсия да стане 420 лева, след като вече бе повишена на 370.


Георги Гьоков настоява, че преизчислението трябва да е със средноосигурителния доход от 2018 г., но Василев му отговори, че това ще изкриви пенсионната система.


Мика Зайкова поиска да бъде предвидена актуализация на пенсиите на всеки 5 години.


И по тази точка не се взе окончателно решение, а бе прието, че през следващите 6 месеца ще се прави анализ за справедлива индексация и актуализация на пенсиите. Ще се прави и пълен анализ на пенсионната система.

Политиките за семейства с деца ще бъдат дискутирани в следващите три месеца

Асен Василев пресече нагласите на БСП политиките за семействата с деца да бъдат уточнени по време на днешната среща. Той заяви, че бюджетът за следващата година чука на вратата и така или иначе няма как сериозни промени да бъдат заложени в него.


Василев поиска и по-обширен анализ предимно на предложенията на БСП, които изискват голям финансов ресурс.


Политическите сили се разбраха да приоритизират обсъждането на този сегмент през следващите три месеца.

Политическите сили не са единни по какъв начин да бъде осигурен приемът на всички деца в градини и ясли.


БСП настоява те да са безплатни.


Асен Василев посочи, че пари за строеж на сгради са осигурени, но не се използват.


"Демократична България" иска по-бързи решения – ваучерна система за неприети деца, улесняване на възможността на откриване на детски години в заводи за работещите там, както и узаконяване на родителските кооперативи.


В крайна сметка всички мерките на обединението бяха приети като краткосрочни, а строежът на нови сгради като дългосрочна, но без да се концентрира изцяло в София.

Ива Руйчева от "Продължаваме промяната" коментира, че между политическите сили има много допирни точки във вижданията им за социалните политики.


Асен Василев каза, че социални помощи не трябва да се дават на трудоспособни. Поиска големи глоби и криминализиране на доплащане на ръка на заплати над официалните. Те да важат за работодатели, служители и счетоводители.


След изложението на бившия финансов министър присъстващите излязоха в кратка почивка, преди да започнат дебатите по направените предложения.

"Демократична България" предлага премахване на ТЕЛК

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

© Юлия Лазарова


Системата за ТЕЛК да бъде премахната, а на нейно място да се въведе международна система за функциониране на човека, предложи "Демократична България" чрез Елисавета Белобрадова.


Формацията поиска и изготвяне на пътна карта за уязвимите групи и съответните социални услуги. Работодателите пък да бъдат насърчавани да наемат хора с увреждания чрез поемане на част от осигуровките, както и да водят курсове по преквалификация.


Кристина Петкова заяви, че трябва ускорено да се изграждат детски градини и ясли, а предложението на БСП те да са безплатни определи като романтично. Добави, че не трябва да има система за кандидатстване в тях, а децата да бъдат приемани административно.


Владислав Панев допълни, че здравноосигурителните права трябва да зависят от реалния принос на хората към системата. Смята за позитивно предложението на "Има такъв народ" за повишаване на дела на втория стълб.

"Има такъв народ" си поставя за цел да се намали изоставянето на деца в институции, като предлага това да се случва за период до 2 години, а детето да се върне в семейството, след като бъде разрешен проблемът.


Цветан Предов поиска създаване на регистър за насилници и педофили. Теодора Пенева го допълни с искане за създаване на държавна агенция за хора с увреждания

"Има такъв народ" поиска минималната заплата да е 50% от средната

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

© Дневник


Мика Зайкова заяви, че "Има такъв народ" иска минималната заплата да е 50% от средната. Тя предлага да се извърши цялостен анализ на пенсионната система и промяна на категориите на труд, а в средносрочен план минималната пенсия да приближи издръжката за живот. Максималният осигурителен доход пък трябва да расте.


Бившият депутат смята, че частните фондове трябва да получат възможност да управляват по-рисково половината от средствата в индивидуалните партиди с цел по-висока доходност.


Според партията има нужда от спешно преразглеждане бюджета за делегирани държавни дейности, без да се ощетяват работниците. От партията на Слави Трифонов предлагат премахване на ТЕЛК решение като достъп до лична помощ, както и повишаването на минимума й от 12 на 15 ч., увеличаване на ставката от 1.2 до 1.4.

Теодора Пенева поиска приемане на официална дефиниция за енергийна бедност.


За семействата с деца до 7 години партията предлага разсрочена помощ от 24 минимални работни заплати разпределена поравно в рамките на 7 г., а тази за по-големите деца да е за всички записани в училище.

Според Мика Зайкова за социалните предложения на БСП е нужен бюджетът на САЩ

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

© Юлия Лазарова


БСП започна да представя предложенията си за пенсиите, основното от които е във формулата за изчисление да бъде заложен средноосигурителният доход за 2018 г.


Георги Гьоков и Емилия Масларова бяха прекъснати от Мика Зайкова, която в свой стил заяви:


"Извинете, но става въпрос за бюджета на Съединените щати ли?"


Водещият формата Асен Василев все пак поиска да чуе всичките предложения преди последващи обсъждания, а на финала обобщи, че за тях ще трябват 10 млрд. лева на година.

БСП поиска безплатни ясли и детски градини

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

© Скрийншот/Фейсбук/Продължаваме промяната


Георги Гьоков от БСП изрази опасение дискусията да не се превърне в наддаване. Добави, че ако до края на годината не бъде приет бюджет за 2022 г., с който да бъдат обезпечени политиките, присъстващите си губят времето.


След това предложи въвеждане на семейно подоходно облагане, целева подкрепа за семейства с ниски доходи, месечна субсидия от 200 кВтч електроенергия до края на март за отоплителния сезон за енергийно бедни. Поиска да има възможност за разсрочено плащане на енергийните сметки и осигуряване на дърва за огрев.


Сред другите начални акценти в исканията на социалистите са безплатни лекарства за всички деца до 14 години, безплатни детски градини и ясли, диференцирани намалени ставки на ДДС.


За работещите БСП предвижда еднократна помощ от една минимална работна за самостоятелно наетите в области с ограничителни мерки, както и на родители, останали да гледат децата си вкъщи.


БСП иска и удължаване добавката от 120 лв. на пенсионерите до края на извънредното епидемично положение.


За младите семейства се предвижда 500 лв. за първо дете, 1000 лв. за второ и 1500 за трето, както и безплатни ин витро процедури.

"Насърчаваме модела на три деца в България", каза Гьоков
.
Еднократна помощ от 10 минимални работни заплати за майки студентки, както и за второ и трето дете на работещи, осигурявали се през последните 24 месеца, предлагат социалистите.


БСП иска и еднократна помощ от 300 лева за всички деца от 1 до 4 клас, а за тези от 1 до 12 клас безплатни учебници.


Като ключово предложение определи данъчно облекчение за работещи родители - необлагаем минимум от 500 лева за дете.


Нулев данък на доходите от труд на хората до 26 години предлагат също от БСП.

От името на най-голямата група в бъдещия парламент участват Асен Василев, Ива Руйчева и Андрей Гюров.


Представители на БСП в този разговор за социалните политики са бившият социален министър Емилия Масларова, Георги Гьоков, Десислава Петрова, Таня Георгиева и Катя Георгиева.


"Има такъв народ" е изпратил доайенът в 45-ото и 46-ото Народно събрание Мика Зайкова, която не попадна в следващия парламент, както и Теодора Пенева, Цветан Предов.


"Демократична България" е представена от един от водачите на листите в София - Елисавета Белобрадова, съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев, Стоян Михайлов и Кристина Петкова.

Преговорите за кабинет: социалният панел донесе силни заявки за правителство и борба със сивата икономика

© Надежда Чипева, 15min.lt


Четвъртият ден на преговорите за приоритетите в управленската програма на евентуално коалиционно правителство започва с темите "Труд и социални грижи" и "Туризъм".


Водещ на панела за социалните политики е съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Разговорите се излъчват директно в интернет, а регламентът включва:

 • кратко представяне на излъчените от партиите експерти
 • експозе на всяка от формациите за ключовите политики в сектора
 • формулиране на мерките и определяне на степента на съгласие по тях.

Ключови думи към статията:

Коментари (265)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Най-добрата социална политика е сега да вземете от всички Герб-ДПС феодали, да уволните всички негодници и безделници на дъжавни работи и да им раздадете парите на нас като бонуси сега за Коледа. Мерси!

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Една от важните теми по която не би трябвало да има чак такива непреодолими червени линии.

 3. 3 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Едно не мога да разбера:
  С какво БСП са по-добри от ДПС, че са поканени за коалиционен партньор?
  Айде да речем, че ИТН и ДБ са нови и още не ги знаем какво могат и какво не, но БСП....
  Лично за мен няма друга партия, която да е навредила толкова на народа и държава та си.
  Разбира се за извинение и молба за прошка и дума не може да става.

 4. 4 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  Тези толкова много преговаряха, че вече е недопустимо да не се разберат.

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  До коментар [#3] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":

  ДБ са комуняги...

 6. 6 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3540 Неутрално

  с това директно излъчване все повече ми прилича на кръглата маса на Желев и Луканов - спортът и транспортът на Трифонов, ами зад него стои ДПС, автобусните им фирми и отборът на Домусчиев.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Едно не мога да разбера:С какво БСП са по-добри от ДПС, че са поканени за коалиционен партньор?Айде да речем, че ИТН и ДБ са нови и още не ги знаем какво могат и какво не, но БСП....Лично за мен няма друга партия, която да е навредила толкова на народа и държава та си.Разбира се за извинение и молба за прошка и дума не може да става.
  —цитат от коментар 3 на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV


  Не са по-добри, но все пак образът от огледалото е от ДПС, дтуддният резерв е подарен на ДПС, руската дълбачка дълба с народна пара за ДПС. Изобщо коалиционния партньор в сянка на буци беше ДПС.

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#3] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":

  "С какво БСП са по-добри от ДПС, че са поканени за коалиционен партньор?"

  Не че БСП да много по-добре от ДПС, но без БСП не се събират 121 депутата! Така че, ако трябва да се направи правителство, компромисите с БСП са задължителни!

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  Емилия Масларова е толкова противна! Министър в кабинет на бсп и дпс! Не я ли съдеха че е крадла?
  —цитат от коментар 7 на герб е ДПС мафия


  Съдиха я, но не я осъдиха! Заради некадърно обвинение от цацаратурата!

 11. 11 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#3] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":"С какво БСП са по-добри от ДПС, че са поканени за коалиционен партньор?"Не че БСП да много по-добре от ДПС, но без БСП не се събират 121 депутата! Така че, ако трябва да се направи правителство, компромисите с БСП са задължителни!
  —цитат от коментар 9 на vassilun


  Съмнявам се да е това. Те още преди изборите казваха, че с Герб и ДПС няма да влизат в коалиция.
  Лично за мен това е "молба" от президента.

 12. 12 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#3] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":"С какво БСП са по-добри от ДПС, че са поканени за коалиционен партньор?"Не че БСП да много по-добре от ДПС, но без БСП не се събират 121 депутата! Така че, ако трябва да се направи правителство, компромисите с БСП са задължителни!
  —цитат от коментар 9 на vassilun


  Ами като не се събират, значи народът не ви е "избрал".

  Значи ако на Герб не му достигат депутати и ДПС му извива ръцете, то Герб са мафия и ДПС.
  Но ако на ПП не му достигат и се обедини със самата еманация на "злото", БСП, тогава няма нищо лошо,
  "Отчаяните времена изискват отчаяни мерки" Хитлер

  Малко двоен аршин, малко лицемерие, малко липса на морал, малко стани, за да седна.
  И къде тук показват новите, че заслужават и са по-добри!?
  Май никъде.
  Те хем правят всичко, за което другите са обвинявани, хем не правят нищо и от положителните неща, които Герб направиха.
  Защото имаха доста добри специалисти, финансисти, които много добре държаха икономиката и финансите.
  А сега всичко е разграден двор. Че и спрял.

 13. 13 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Историята се повтаря - първо като трагедия, после като фарс ...

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Емилия Масларова е толкова противна! Министър в кабинет на бсп и дпс! Не я ли съдеха че е крадла?
  —цитат от коментар 7 на герб е ДПС мафия


  Социалната министърка с бентлито.
  Хубава промяна.

  Every cradle is a grave.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 734 Гневно

  БСП да се спрат с тези "безплатни" неща, няма нищо безплатно на тоя свят. Те като дадат безплатни придобивки на всички, все от някъде трябва да дойдат тея пари.
  Тея са най-големите популисти

 19. 19 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Вече 32 години сме в прехода след комунизма. Каква е промяна има, като още се раздават постове на разни пенсионирани комунисти като Атанасов?

 20. 20 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Аз бих добавил и освободен от данъци и такси внос на деца от чужбина, че родното производство не може да задоволи нуждите на Родината.

 21. 21 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3064 Гневно

  БСП да се спрат с тези "безплатни" неща, няма нищо безплатно на тоя свят. Те като дадат безплатни придобивки на всички, все от някъде трябва да дойдат тея пари.Тея са най-големите популисти
  —цитат от коментар 18 на Андерсен


  Как ще спрат, те сега започват, комунягите ще ви разкатаят фамилията - всичко безплатно, с другарката Масларова юруш на маслините.

 22. 22 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  БСП винаги изперка в решаващи моменти.

 23. 23 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Е това, ако не е купуване на гласове от маалите

 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 880 Весело

  "Безплатно"- вечната левундерска УТОПИЯ!!!
  Както пише Адам Смит в "Богатството на народите"- "Безплатно е само сиренцето в капана за мишки"!!!

 25. 25 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Прав е Зайо. А и какъв е смисъла от безплатните детски градини, като все едно децата ще са по къщите, след поредния локдаун.

 26. 26 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 769 Весело

  Питали Вуте: “Ща е баба?”
  Вуте рекъл: “Дзвер!”
  Вторият въпрос бил: “А млада булка?”
  На Вуте му светнали очите и рекъл: “Дзвер, докаран с музика!”
  Накрая го питали: “А безплатен обяд?”

  “Те таков дзвер нема!”

  Та така и с купчината “безплатни” неща дето ги искат лаладжиите от БСП. А иначе разликата между ДПС и БСП е е само една, ДПС раздава порциите, а същите лаладжии от БСП се надяват да ги получат. Народът кучета го яли…

  73! Go Go
 27. 27 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  А безплатни работници за бизнеса, няма ли да има?

 28. 28 Профил на Radoslav Andreev
  Radoslav Andreev
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Дайте да дадем!
  БСП-то ги разбират тея работи. Само наивници могат да си мислят, че има нещо безплатно на този свят.
  Когато искаш 'безплатни' детски градини кажи откъде ще отрежеш за да ги финансираш, защото тези детски градини имат сгради, които трябва да се поддържат и отопляват, да се плаща на персонал, за храна и т.н.
  Както им го е казал Василев - 10 милиарда отгоре.
  А те като малки деца - искам искам искам ...
  Ама като е такова нивото на не малка част от избирателите, популистките лакардии на БСП-то вървят...

 29. 29 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Странни хора значи .. аз до момента единствено чувам предложения за безплатно това и безплатно онова. За купуване на това и на онова. В крайна сметка обаче обсъжда ли се аджеба пари за това и онова от къде ще дойдат? Интересно ми е дали по-добра събираемост от НАП и спирането на твърдените кражби ще са достатъчни мерки за повече пари в хазната. Кво значи безплатно - данъкоплатците плащат - т.е не е безплатно. А парите от някъде трябва да се появят..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 30. 30 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Това е някакъв майтап. Румен Овчаров и Таско Ерменков преговарят за енергетиката. Румен Гечев за икономиката. Асен Гагаузов за регионалното развитие и благоустройството. Емилия Масларова за социалната политика. Някакви опулени и ухилени типове май се бъзикат много здраво с нас.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 31. 31 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3064 Гневно

  [quote#12:"Тангра"][/quote]

  С това

  "Малко двоен аршин, малко лицемерие, малко липса на морал, малко стани, за да седна."

  не съм съгласна, защото е много двоен аршин, много лицемерие и още по - много стани да седна.

  И като видиш кои са се събрали, даже на САЩ бюджетът няма да им стигне. Комунягите имат една единствена формула - вдигаме данъците на богатите и раздаваме на "бедните". Кои са "бедните", колко са - никога няма да разберем, защото всички мълчат като пукали за скритите доходи. Масово народът бачка на черно, но това за комунягите не е никакъв проблем.

 32. 32 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Вчера Гумен Речев, днес Масларска.

  Евала.

  Да питат Жан как се бяга от камънье

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 33. 33 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Емилия Масларова ли ще носи промяната? Щото, гледам и Румен Гечев виси там? Това са уникални специалисти!!!

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 34. 34 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално

  При разпределяне на ресорите в бъдещото правителство да дадат на БСП печатницата на пари. Те ще печатат, печатат, раздават, раздавата.... Виденов, Виденов...

 35. 35 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Когато гласувахте не мислехте сега сте недоволни.
  ЩЕ СИ ЯИЗСЪРБАТЕ ПОПАРАТА ДО ДЪНО!
  Не че след това ще ви уврат главите.
  Отврат е, но чак се кефя като гледам какво се задава.

  Между другото властта, сега 2 седмици след изборите вече по другите сайтове дори споменаването на името на ВОЖДА или на БСП се чегърта поголовно.
  Можем само да пишем, че като ГО видим на снимка се разтапяме от кеф.
  Бай Тошо да се дигне от гроба и да ви награди с всички ордени и медали.
  И в ДНЕВНИК ЛИ НИ ЧАКА СЪЩОТО??

 36. 36 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#3] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV":ДБ са комуняги...
  —цитат от коментар 5 на deaf


  В реалността ГЕРБ всъщност е по-лукавото, по-десарското и по-нискочелото крило на БКП. В неговата основа е антуражът от обслужващ персонал на Тодор Живков. Ако БСП е БКП на Луканов, то ГЕРБ е БКП на Живков.

 37. 37 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Хората не искат безплатни услуги, а добри доходи да могат да си платят детската градина и училището и да си ги изберат. Нещата, които наистина се търсят, ще могат да се развият. Няма да си водят детото от единия край на града до другия за градина и няма да се налага да се спира присъственото обучение, за да не измре цялото население. Стига влагане на средства в нефункцониращи системи. Това е изгодно само на политиците

 38. 38 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#9] от "vassilun":

  "Не че БСП да много по-добре от ДПС, но без БСП не се събират 121 депутата! Така че, ако трябва да се направи правителство, компромисите с БСП са задължителни!"

  Хахаха,осъзнаваш ли какво си написал??????
  Ми то по тая логика е все тая дали ще са БСП,ДПС или ГЕРБ!!!! И искам да кажа, че тия преговори пред камерите са един абсолютен театър.......за наивници. Истинските преговори се водят пак някъде тайно по кюшетата. Иначе,как ще обяснят Кирчо и Кокорчо среднощните си посещения при Курнела!?!?!?

 39. 39 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 921 Неутрално
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Весело

  БСП поиска безплатни ясли и детски градини
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Като станат безплатни, парите за заплати на персонала от небето ли ще падат?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 42 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#36] от "iiu09354227":

  +++++
  Учудващо е, че някои хора с години не могат да го проумеят

 42. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  БСП да се спрат с тези "безплатни" неща, няма нищо безплатно на тоя свят. Те като дадат безплатни придобивки на всички, все от някъде трябва да дойдат тея пари.Тея са най-големите популисти
  —цитат от коментар 18 на Андерсен


  Като толкова държат на безплатни детски градини, от БСП да приготвят парите с които да се поемат разходите им.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 880 Гневно

  До коментар [#30] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Много отдавна изобщо не е смешно - хората, които няколко поти ограбиха и фалираха Отечеството преговарят за правителство....
  "Бог да пози България"!!!

 44. 45 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Ще има да плачете за ГЕРБ.
  Като ви се изредят всички хубавини, които преживяхме по Луканово, Жанвиденово и Станишево време и се оцъклите.

 45. 46 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2400 Весело

  ,,Георги Гьоков и Емилия Масларова бяха прекъснати от Мика Зайкова, която в свой стил заяви:

  "Извинете, но става въпрос за бюджета на Съединените щати ли?"

  🤣🤣🤣

 46. 47 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Кво става, май, май тук продават сиренето ;-))

 47. 48 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Весело

  Напразно се тревожите.
  Зад всяко предложение/идея за политики, накрая ще се сложи едно "ако е възможно".

 48. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Хвани Борисов и Вл. Горанов па удари Гечев и Масларката.
  Мутрите са навсякъде.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 50 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Според Мика Зайкова за социалните предложения на БСП е нужен бюджетът на САЩ
  --------------------------------
  Ами за вашите пък, бабичко, ще е нужен поне бюджетът на Германия.

 50. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Това желание на ИТН минималната заплата да е 50% от средната също е безсмислено и популистко.
  Едоинствения съществен критерий са месечните нужди за преживяване.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 52 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Що не отпуснат по 500 лв на всяко домакинство за отопление през зимата? Сега имат данните след преброяването. Тия безплатни държавни детски градини и училища се обслужват от един куп частни фирми и са чудесен източник на обществени поръчки

 52. 53 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  [quote#10:"vassilun"][/quote]
  Я провери кой беше главен прокурор когато на тая лелка е бил връчен обвинителният акт.

 53. 54 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#49] от "Храбър":

  Ааа, предстои да разбереш, че не е така.

  Горанов и Ананиев, а и Борисов гарантираха 10% данък, но и финансовата стабилност. И на макрорамката.

  Сега, това което гледаме е, нещо като първите дни след Френската революция- утопични идеи. БСП иска всичко да е безплатно, а и да не се плащат данъци, а тия които плащат да им се намалят.

  ИТН иска повишаване на осигуровките на работещите, тоест да ги накаже, че работят, ама пак не е сигурно, че когато станат пенсионери , ще има кой да плаща пенсиите им. А няма да има кой.

  Реално, съвсем скоро ще се разбере , че с БСП не може да се управлява/ а ДБ тоя път ще изчезне/.
  Най- нормалното беше ПП и Герб да управляват, като условието е Борисов да е извън властта и постовете.

  Срам ме е да го призная, но Лозан Панов бе прав, за всичко което каза.

 54. 55 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1761 Весело

  " Дано през тази година убият десет пъти повече бизони и петдесет пъти повече мечки гризли, отколкото е броят на ловците им. Дано зърната на царевицата им станат големи колкото тикви, а тиквите им толкова големи, че едната от тях да е равна на двадесет сегашни тикви. Аз казах. Хау!
  На мене не ми струваше и пукнат грош да им пожелая всички тези прекрасни неща, но индианците така се зарадваха на пожеланията ми, като че ли вече наистина се бяха сбъднали. Моята реч беше най-духовитата в досегашния ми живот и бе посрещната с такъв възторг, който би могъл да се нарече безпримерен, като се има предвид постоянното студено спокойствие, спазвано от индианците. Никой човек досега, а още по-малко бледолик, не им беше пожелавал толкова неща, не беше искал да им подари толкова много. Затова и тяхната признателност се изрази в почти непрекъснато и продължително „уф, уф!“.

  Из наръчника на българската политика - "Винету", т.1, глава 6
  Младите политици бързо се учат.

 55. 56 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Това е някакъв майтап. Румен Овчаров и Таско Ерменков преговарят за енергетиката. Румен Гечев за икономиката. Асен Гагаузов за регионалното развитие и благоустройството. Емилия Масларова за социалната политика. Някакви опулени и ухилени типове май се бъзикат много здраво с нас.
  —цитат от коментар 30 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Е нали "народа" ревеше за "промяна" под юмрука на радеф ?!? Ето - доживяхме я ! Народа получи точно това което заслужава - живи здрави и да ни е честито !

 56. 57 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Червените чугуни смело предлагат и искат, но нека някой да ги попита къде спаха през последните 12 години и коя от исканите сега мерки опитаха да наложат? Но иначе гласуваха задружно с герб и дпс за да обслужват мафията. Сега изведнъж решиха, че трябва да блеснат пред електората.

 57. 58 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#54] от "grayeagle":

  Ако ГЕРБ бяха дори опитали да управляват с ПП, това щеше да е огромен проблем за феновете на ГЕРБ.
  Няма начин ГЕРБ да преговарят със сгазил Конституцията и докарал България до това състояние - нищожен икономически ръст, огромен спад на ПЧИ и малоумен ищах за 'леви политики, чрез десни средства'.

 58. 59 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Баба Зайкова говори глупости. Как минималната пенсия може да стане равна на 50% от СРЕДНАТА работна заплата? Хипотетично, ако средната заплата стане 10000 лв, при 3000 лв максимален осигурителен доход, как минималната пенсия може да стане 5000 лв? Ами никак. Всъщност не трябва да мерят минимална пенсия със средната заплата, а трябва да я мерят с минималната заплата.

 59. 60 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  "Мика Зайкова заяви, че "Има такъв народ" иска минималната пенсия да е 50% от средната работна заплата."

  Това значи минималната пенсия да стане 750 лв.
  Или около 90% от пенсионерите ще вземат еднаква пенсия - минималната.
  Осигурявал се на минималния праг, осигурявал се на два пъти минималния праг - няма никакво значения - пенсията е една и съща.
  Това е явна несправедливост.
  Такава дива уравновиловка и при социализма не е имало!!!

 60. 61 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Духането на супата - дьяло на самата супа

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 61. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Много е забавно гербиджа как се упражнява да бъде опозиция.
  С тия "експерти" които стават само да натискат копчето по команда от Сараите, ще сте голямо шоу в НС.
  Гласовитите остриета от типа Биков, Манев, Атанасова, Сачева, Митов най-много да настроят дори част от собствения им електорат срещу тях.

 62. 63 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  Ами защо се лишават от всичко печелившо в държавата и го подаряват на частни фирми - Летище София, примерно?

  Защо сложиха посредници между държавата и хората, при продажбата на ток - за да печели някой, а държавата да има по-малко приходи? И всичко под претекст, че когато нещо е държавно, то задължително е губещо. Пълна лъжа, нарочно ги фалират и манипулират хората.

  Любовта ще спаси света!!!
 63. 64 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1409 Гневно

  Махай гнусната далавера ТЕЛК!!

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 64. 65 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Това желание на ИТН минималната заплата да е 50% от средната също е безсмислено и популистко. Едоинствения съществен критерий са месечните нужди за преживяване.
  —цитат от коментар 51 на Храбър


  Не е само това, тези дни само популистки предложения. А колко много по-важни решения трябва да се вземат.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 65. 66 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  В момента един работещ шерп в БГ носи двама-трима пенсионера на гърба си за издръжка. Интересно откъде ще дойдат парите и за още социализъм като предложените по-горе неща....

 66. 67 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Червените чугуни са си червени чугуни. Там лечение няма.
  И винаги са били такива.
  Тук пишат много червени чугуни та не ни позволиха да забравим.
  А сега не само по сайтовете, ще им се наслаждавате и във властта.

 67. 68 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2604 Любопитно

  "Има такъв народ" поиска минималната пенсия да е 50% от средната заплата
  *******************
  БСП поиска безплатни ясли и детски градини, Нулев данък на доходите от труд на хората до 26 г.
  *******************

  Е, щураците рязко вдигат нивото на щуротиите......

  Мараба, С-ДС доносници!
 68. 69 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1409 Гневно

  До коментар [#66] от "log_on":

  Спират се цоциала на паразитите и ВОАЛА!

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 69. 70 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Весело

  В момента един работещ шерп в БГ носи двама-трима пенсионера на гърба си за издръжка. Интересно откъде ще дойдат парите и за още социализъм като предложените по-горе неща....
  —цитат от коментар 66 на log_on


  Заеми, какво друго.
  г-н Румен Гечев вече заяви, че България имало много ниско отношение дълг-БВП и можел да се вземат поне двойно по-голям дълг-БВП.
  Не се научиха от гръцката криза, ако са забравили Лукановата зима.

 70. 71 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Тая комисия се очакваше да е най-голям цирк и се случва :D Всеки иска да се покаже колко социално-отговорен е, че дава повече от другите.
  И като ПП зависят толкова много от БСП и ИТН, да си спомним предизборното им обещание данъците и осигуровките да не се вдигат...

 71. 72 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Това е някакъв майтап. Румен Овчаров и Таско Ерменков преговарят за енергетиката. Румен Гечев за икономиката. Асен Гагаузов за регионалното развитие и благоустройството. Емилия Масларова за социалната политика. Някакви опулени и ухилени типове СЕ бъзикат много здраво с нас.
  —цитат от коментар 30 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  +++++++++++++++++++
  Позволих си лека корекция в коментара Ви.

 72. 73 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Много е забавно гербиджа как се упражнява да бъде опозиция. С тия "експерти" които стават само да натискат копчето по команда от Сараите, ще сте голямо шоу в НС.Гласовитите остриета от типа Биков, Манев, Атанасова, Сачева, Митов най-много да настроят дори част от собствения им електорат срещу тях.
  —цитат от коментар 62 на doctor.no


  Понеже всички дават, моля кажете на ДБ, че искаме и по един гръцки остров. Естествено, трябва някак си да се ходи на комшиите островитяни и затова - средно голяма яхта е абсолютно наложителна.
  Да не забравят и слънчевите панели, малък басеин с олимпийски размери (за поддържане тялото - силно тяло, силен дух) и хеликоптерна площадка за спешни случаи.

 73. 74 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2604 Весело

  Това е някакъв майтап. Румен Овчаров и Таско Ерменков преговарят за енергетиката. Румен Гечев за икономиката. Асен Гагаузов за регионалното развитие и благоустройството. Емилия Масларова за социалната политика. Някакви опулени и ухилени типове май се бъзикат много здраво с нас.
  —цитат от коментар 30 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Само да напомня, че в тази група са основните експерти, реформирали така икономиката на България по времето на Жан Виденов, че постигнатите заплати от 10-15$ биха световния рекорд на няколко африкански държави.....

  Мараба, С-ДС доносници!
 74. 75 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Що не го предлагаха всичко това преди изборите?

 75. 76 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#73] от "The Polite Moose":

  не е удачно в този момент, такова благоденствие ще направи територията по-примамлива за мигрантите. Боковата схема с този проблем е перфектна. Никой мигрант не желае да остане в България.

 76. 77 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Отиват си заплатите в пликчета ? Вече ги пускат в крипто :)

 77. 78 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#73] от "The Polite Moose":не е удачно в този момент, такова благоденствие ще направи територията по-примамлива за мигрантите. Боковата схема с този проблем е перфектна. Никой мигрант не желае да остане в България.
  —цитат от коментар 76 на doctor.no


  Благоденствие ?! Ще живеем като някакви си Робинзон Крузо и ще спестим милиарди за магистрали, благодарение на тази саможертва !!!
  Не ви е срам. Освен това, няма да харчим пари за детски градини, плажове и решаваме одма концесионните тегоби на ДБ.
  Всеки печели е ситуацията.
  Самите ДБ ще останат в историята на България, света и дори цялата Галактика !!!

 78. 79 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Боковата схема с този проблем е перфектна. Никой мигрант не желае да остане в България.
  —цитат от коментар 76 на doctor.no


  Най-ироничното е, че това е вярно. Граничарите посрещат и изпращат с бой, а в държавата и по събирателните общежития е такава мизерия, че повечето въобще съжаляват, че са влезнали...

 79. 80 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 1003 Весело

  Що не го предлагаха всичко това преди изборите?
  —цитат от коментар 75 на ggot


  Щото щяха да им се смеят и щяха да гледат парламента през двойно завързан макарон.

 80. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#79] от "svetlio_rm":

  Като го няма и Краско, агент Иван, да ги пише с български произход за 3000 евро, съвсем го закъсаха.

 81. 82 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#66] от "log_on":Спират се цоциала на паразитите и ВОАЛА!
  —цитат от коментар 69 на БМЗ


  Това да го видя не го вярвам. Та нали те имат опит в социализъма ,който гласят и за другите. А понеже били и с IQ 10 не можели нищо да бачкат с принадена стойност...

 82. 83 Профил на ivailo igov
  ivailo igov
  Рейтинг: 310 Весело

  ПЪРВО ОЧИСТЕТЕ МИНИСТЕРСТВАТА ОТ КРАДЛИВИ неЛИЧНОСТИ ! РИБАТА Е ВМИРИСАНА ОТКЪМ ГЛАВАТА ! НАПРАВО В О Н И !

 83. 84 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  "Асен Василев каза, че социални помощи не трябва да се дават на трудоспособни. Поиска големи глоби и криминализиране на доплащане на ръка на заплати над официалните. Те да важат за работодатели, служители и счетоводители."

  На такива момчета ние казваме Браво!

 84. 85 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#78] от "The Polite Moose":

  От миналата година прогнозите все ви се сбъдват, за ДБ е възможно - яко работите по схемата "разделяй и владей", трудна работа според мен, но няма да съм аз този, който ще ви охлажда надеждите.

 85. 86 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Осем месеца управлява хунтата на ОНЗИ, ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ.
  Те си бяха подразделение на БСП.

  Защо тогава не се изля този златен дъжд върху главите ни?
  Ами чакаха ППто МУ да земе властта.
  Или поне да ни бяха подсказали какво благоденствие ни чака?
  Щехме да ги изберем с 80% вот.

 86. 87 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Отлична идея стига тя да стане реалност.Крайно време е да се затегне кранчето за този начин на измама и точене на данъци и осигуровки.

 87. 88 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4477 Неутрално

  Отлична идея стига тя да стане реалност.Крайно време е да се затегне кранчето за този начин на измама и точене на данъци и осигуровки.

 88. 89 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 696 Весело

  Какво е "международна система за функциониране на човека" ?
  Някой дабг експерт ще ни осветли ли?

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 89. 90 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#78] от "The Polite Moose":

  само да допълня, не може да вземете избирателите на ДБ, ясно го разбрахте с президентския вот. Та подопашните, колкото и да са малко, никога няма да ви подкрепят вече.

 90. 91 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3064 Разстроено

  Много е забавно гербиджа как се упражнява да бъде опозиция. С тия "експерти" които стават само да натискат копчето по команда от Сараите, ще сте голямо шоу в НС.Гласовитите остриета от типа Биков, Манев, Атанасова, Сачева, Митов най-много да настроят дори част от собствения им електорат срещу тях.
  —цитат от коментар 62 на doctor.no


  Сещаш ли се на кого му е забавно на пир по време на чума?! Искрено се съмнявам, защото във всичките ти постове живее духът на селския идиот.

 91. 92 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  А депутатите що не си осигуриха безплатен фитнес, още 45 НС си вдигнаха заплатите? Най-вероятно и за тия сбирки ще си получат добавките

 92. 93 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Състезанието на популистите е в разгара си и очакваме дали някой ще спечели еднолично първото място. Междувременно аз искам да се плаща допълнително за работа с химикалка... или поне за навременно ходене на работа... Може и други доплащания, например за пиене на чай вместо кафе, но това пък със сигурност ще е дискриминация...

 93. 94 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Това, което се предлага от всички не е за 4-годишен, а за 10-годишен мандат.

 94. 95 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#91] от "Галя Станчева":

  Не може да не е забавно като се гледат хора как се напъват да направят нещо, което не могат и случайно са попаднали на място, за което не трябва да бъдат.
  Успокоителното е, че са малко и не са от значение.

 95. 96 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Мика Зайкова знае, че всичко е възможно. Защо да нямаме "бюджетът на САЩ"? При предишното подобно управление Виденов увеличи бюджета 3000 пъти /в левове/ и всички станахме милионери. Тези момчета също го могат, не се съмнявайте вече.

 96. 97 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#76] от "doctor.no":

  "не е удачно в този момент, такова благоденствие ще направи територията по-примамлива за мигрантите. Боковата схема с този проблем е перфектна. Никой мигрант не желае да остане в България."

  На тебе все Боко ти е в устата!!! Май и ти си обсебен като Руменчо от него!?!?! Какво общо има в случая Боко??? Независимо каква е темата,ти знаеш само Боко 😂😂😂🤦🤦🤦.

 97. 98 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Мика я кара още като профсъюзен деятел.

 98. 99 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Какво е "международна система за функциониране на човека" ?Някой дабг експерт ще ни осветли ли?
  —цитат от коментар 89 на libretto

  Тва е некво шменти капели, пръкнало се у некоя умнокрасна кратуна.

 99. 100 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#95] от "doctor.no":

  Думите ти почти хирургически точно описват преговорите на тема "социална политика". Не мисля, че това което гледаме е особено забавно.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK