На живо

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© ДневникПо повечето от обсъжданите теми в сектора на финансите преговарящите за правителство партии имаха съгласие, но няколко теми се оказаха червена линия за някои от тях и бяха оставени или за обсъждане на ниво лидери, или за дискусия какво да се прави по тях в следващ момент. Днес е последният ден на преговорите, които се провеждат публично, като се очаква съпредседателите на "Продължаваме промяната" да направят изявления след края, но все още не е известно кога ще стане това. Кирил Петков обяви, че и занапред преговорите между коалиционните партньори ще бъдат пред камерите.


Партиите се договориха, че занапред харченето на пари ще е съобразено с възвръщаемостта, а не на принципа, че е "стратегически" важно. Данъците на практика остават непроменени за догодина, което означава, че понижената ставка на ДДС заради пандемията също се запазва. Ще се обнови обаче формата на месечната декларация по ДДС, а също и плавно ще се върви към вдигане на прага за задължителна регистрация по данъка. Остава непроменена и помощта от 4500 лв. за дете за семействата. Програмите от типа 60/40 ще се адаптират и ще продължат да се прилагат и догодина.


Еднократното теглене на суми над 10 хил. лв. в брой от банките да се докладва на ДАНС, тъй като това е прагът за разплащане в брой. В момента банките са длъжни да сезират службите при транзакции над 30 хил. лв. и такива, които им изглеждат съмнителни. Също, сигнал на ДАНС да се дава и при преводи в чужбина за над 1 млн. лв.
Партиите си поставиха срок да приемат бюджета за догодина до края на януари като в него заложат дефицит в рамките на 3.5-4.5%, а през лятото, когато предвидените работни групи по различни теми излязат с резултати, да се направи актуализация, която да включва и нужните промени. С този аргумент не бяха приети някои искания за големи харчове, тъй като не е известно какви ще са приходите, с които има да се покриват нуждите в редица сфери.


Минималната работна заплата ще бъде поне 700 лв. догодина и ще започне да се обвързва със средната за страната. От нея ще се определя вбъдеще и стойността на ваучерите за храна, които са с таван от 50 лв. месечно на човек в момента.


Обвързването на максималния осигурителен праг със средната заплата в страната доведе до бурни спорове като само "Демократична България" бе непреклонна, че максималният осигурителен доход в страната трябва да се вдигне по тази логика, което в момента означава за хората с доходи над 3 хил. лв. да плащат по 78 лв. повече за пенсия спрямо последните 3 г., в който прагът не бе променен. И в края на преговорите обединението обяви, че са против това, а Асен Василев видимо се ядоса на аргументите им.


Бе прието, че няма смисъл и занапред да съществуват данъците върху лихвите, каквито почти няма и т. нар. данък "уикенд", с който се облагат фирмените активи, ползвани за лични цели и в почивните дни.


Бе прието да се провери дали не се прави вторично разграбване на фалиралата КТБ чрез дейността на синдиците, да се ревизират отпуснатите заеми от Банката за развие за 5 г. назад и да се проведе информационна кампания преди приемането на еврото.


"Дневник" проследи на живо преговорите по финансовата програма на бъдещото редовно правителство между партиите, които са склонни да го формират. Хронология на дебатите можете да проследите надолу. Пълен запис от преговорите вижте в края на текста. Как протичат преговорите по темата "Външна политика" можете да следите тук.

Остава ограничението за плащанията в брой до 10 хил. лв.

Преговарящите се разбраха да остане ограничението за праг от 10 хил. лв. за разплащане в брой като не се прие предложението на Асен Василев дивидентите задължително да се плащат по банков път, а като критерий и в този случай да се ползва прага.


По предложение на "Има такъв народ" се прие да се уеднаквят механизмът и критерии при провеждане на данъчни проверки.


Бе договорено да се промени формата на подаваната всеки месец ДДС декларация като от нея се виждат и касовите наличности на фирмите.


Бе обявено, че до пролетта ще бъде сложен край на Наредба Н-18, най-проблемната част в която бяха опитите на управляващите досега да въведат специални изисквания за софтуера за отчитане на продажбите на търговците.


С промени в Закона за обществените поръчки ще се предвиди публичност на инхаус поръчките, тъй като сега действащата уредба не позволява информация за тях да се публикува в регистъра на останалите. Въпросът с тези поръчки нашумя откакто властта е в ръцете на служебното правителство и бе публично признато за нередности в тях. Най-нашумелият случай е дострояването на автомагистрала "Хемус".


Драгомир Стойнев, БСП, възрази на автоматичното приемане, че процент от държавните фирми трябва да се приватизира през борсата.

© Дневник

Драгомир Стойнев, БСП, възрази на автоматичното приемане, че процент от държавните фирми трябва да се приватизира през борсата.


Участниците в преговорите се разбраха да се направи преглед на Закона за публичните предприятия с цел да се засили контрола върху управлението им като заради несъгласие на БСП не се прие, че непременно процент от тях ще се раздържавява през борсата.


По идея на "Има такъв народ" се прие, че ще се направи преглед на регулацията на финансовите пазари и на дейността на самите регулатори. Любомир Каримански обяви, че сега Комисията за финансов надзор не защитава ничий потребителски интерес добре.


Бе одобрено предложението на същата партия преди приемането на еврото да има мащабна разяснителна кампания. За такава настояваше и самият Асен Василев докато още бе министър.

"Има такъв народ" настоя и се прие от всички да има ревизия на дейността на синдиците на КТБ след фалита й, за да се установи дали няма вторично разграбване на банката. Бе прието да се ревизира и дейността на Българската банка за развитие за поне 5 г. назад, за да се установи статуса на отпусканите заеми.

По предложение на "Има такъв народ" и без противници на идеята партиите се съгласиха, че данъка върху лихвите и данък "уикенд" ще отпаднат. Данъкът върху използването на фирмени активи за лични нужди бе въведен през 2016 г. и носи до приходи от едва 16 млн. лв. годишно в бюджета. Участниците в преговори коментираха, че е особено безмислен в условия на пандемия, при която много хора работят от дома си.


Мерките в подкрепа на бизнеса 60/40, 80/20 ще се запазят и адаптират, ще бъде направено допитване до БНБ дали е възможно отново да се въведе временен мораториум върху плащането на кредитите.


Минималната работна заплата да е минимум 700 лв. за идната година по настояване на БСП, а след това ще се определя като процент от средната заплата. В момента размерът се определя по неясни критерии с решение на правителството. Размерът на ваучерите за храна, които са с лимит от 50 лв. на човек на месец в момента също да се обвърже с размера на средната заплата.


Предвижда се още да се прецени на колко процента (при 1% сега) да се увеличат активите на пенсионните фондове, които те могат да влагат в по-рискови активи. Предложението е на БСП, а идеята е тези вложения да станат по-доходни. Партията посочи, че е важно да се насърчи и влагането в български активи.


Да се премахнат административните пречки пред бизнеса да дарява храни, чиито срок на годност предстои да изтече бе записано в договореното по предложение на "Демократична България".


Бе договорено и да се разработи работещ механизъм за финансова децентрализация на общините, в срок, който позволява да бъде включен в бюджета за 2023 г.

Максималният осигурителен праг се обвързва със средната заплата

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

Нежеланието на "Демократична България" да се повиши максималният осигурителен доход доведе до дълъг спор, с който се повиши и напрежението в залата. Предложението за вдигане дойде от БСП за качване от сегашните 3000 на 3400 лв. догодина. За това "Продължаваме промяната" предложи не да се вдига с произволни суми, а да има връзка с нарастването на доходите. за това предложиха този праг да се актуализира с коефициент от 2.3 спрямо средната работна заплата за предходната година. Промяната бе мотивирана с изчислението, че с около 15% е нараснала средната заплата за последната година. Това означава, че догодина този праг ще се вдигне на около 3400 лв. или със 78 лв. ще се увеличи вноската на хората с такива доходи. Изчислението бе направено на момента от Василев и Петков.


Икономистът на "Демократична България" Георги Ганев възрази, че такъв подход е в полза на тези, които сега тичат по тъча и не плащат полагащите им се вноски. Обясни, че пенсионната система гарантира на пенсионираните, че няма да зависят в оцеляването си от други хора, а не им гарантира добър живот. С колегите му приемат това за увеличаване на данъчното бреме в ситуация на криза заради пандемията.


Асен Василев определи като "глупости" тезата, че такъв ръст ще утежни бремето на хора с високи заплати.


В крайна сметка се прие със заявката за компромис от страна на "Демократична България" и "Има такъв народ", че се приема коефициент, но се върви и към въвеждането на индивидуални партиди в НОИ, за да се вижда приносът на всеки в осигурителната система. Не се разбра дали това означава индивидуални партиди по подобие на тези в частните пенсионни фондове, които могат да се наследяват след като в край на сметка бе записано в общия документ, че ще се популяризира наличието на такава информация, защото се прие, че и сега приносът на всеки може да се види в НОИ.

Облекченията за деца остават и догодина, бюджетът ще се актуализира през юли

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

Преговарящите за съставяне на правителство партии се обединиха около това догодина ДДС да остане с единна ставка с изключение на секторите, които получиха намаление до 9% заради пандемията. Догодина обаче ще се направи анализ заради предложението на БСП да има няколко ставки като те да са ниски за лекарствата и основни стоки и услуги.


В бюджета за догодина ще се заложи дефицит в рамките на 3.5-4.5%. Договорено бе да започне да се прави бюджет за години напред на капиталовите разходи, което към момента никога не е правено.


Прагът за задължителна регистрация по ДДС плавно да се вдига до записаните в европейските правила 165 хил. лв. като за начало са вдига до 100 хил. лв, а максимумът ще се достигне през 2024 г. Това бе обвързано с проверки за свързаност на фирмите, за да не се отбягва това.


За 2022 г. се запазва настоящото семейно подоходно облагане, което предвижда приспадане на 4500 лв. от данъчната основа за всяко дете в семейството.

За юли бе записано да се подготви актуализация на бюджета, която да включи резултатите от работата на комисии в различни сектори, така че да бъдат отразени евентуални промени. Междувременно преговарящите се договориха, че е реалистично бюджетът за 2022 г. да бъде приет до края на януари като в него ще бъде отразена и променена структура на правителството.

Кирил Петков: Коалиционно трябва да сменим реалността как се харчат парите

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Лили Тоушек

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петково обяви след почивката, че сега е моментът коалиционно да се смени реалността, по която се харчат парите. "Оттук нататък държавата не е собственик на тези пари, ние сме разпределители с 2 задължения: да не се откраднат някъде по пътя и да се харчат ефективно", обясни Петков.


Оценката му след като бе министър е, че държавата плаща 3 пъти повече за това, което получава.


Даде отново пример с това, че съпругата му трябва да произведе хиляди торти, за да внесе в бюджета 1200 лева. "Всички тези хора работят от сутрин до вечер като пчелички, за да внасят в бюджета 1200 лева, а после се харчат милиони", посочи той.


Обяви, че ще се следи за кражби без да се делят министрите на "наши и ваши". Обяви, че трябва да се заравят идеи за "стратегически важно" или "държавнически важно" да се харчат пари, защото обикновено в тези случаи ставало дума за нещо много скъпо. Посочи, че принципът е да се прецени възвръщаемостта на всеки разход.


Призова да не се приемат с лека ръка предложения, които ще лишат бюджета от приходи, защото не е известно като се затегне контролът колко пари ще останат за всички важни за обществото неща.


"Не може преди да знаем какви пари да спрем от кражби да спираме приходите, защото във всички сфери сме изостанали жестоко. В някои от тях все едно започваме отначало. Който е министър в тях тежко му и горко, това ще са най-тежките 4 г. в живота му.


Кирил Петков


Обяви, че дискусиите пред камера занапред ще бъдат стандарт.

Василев и Петков искат тегленето от банките и преводи в чужбина на големи суми да се докладва на ДАНС и данъчните

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

"Продължаваме промяната" предлага тегленето на суми над 10 хил. лв. в брой от банките да се докладва на ДАНС, тъй като това е прагът за разплащане в брой. В момента банките са длъжни да сезират службите при транзакции над 30 хил. лв. и такива, които им изглеждат съмнителни. Също, сигнал на ДАНС да се дава и при преводи в чужбина за над 1 млн. лв.


Наскоро служебното правителство, от което преди бе част и Асен Василев обяви, че бюджетни пари, предназначени за дострояването на "Хемус" са били теглени от банки и изнасяни в чували, а също и превеждани в чужбина.


Формацията предлага също подаваните всеки месец ДДС декларации да включват информация и за касовите наличности и да се уточнява дали ДДС фактурата е била платена, за ад може по-лесно да се контролира.


Освен това се предвижда плащането на данък дивидент да става само по банков път, в момента практиката била да става в брой. Формацията настоява и да се сложи край на безотчетните пари, давани за работата на депутатите.


Този филм с безотчетните пари в Народното събрание трябва да спре.


Асен Василев


На масата е сложено и обсъжданото вчера по социалните мерки да се криминализира или да има много високи глоби за фирмите и техните счетоводители, които дават част от заплатите в плик.


Предлага се още нередовните изпълнители на обществени поръчки да се вкарат в публичен регистър, така че никой възложител да не попада отново на тях.


След обявената почивка ще започнат дебатите по предлаганите мерки.

"Демократична България" предлага 500 лв. необлагаем минимум и запазване на данъците и осигуровките

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

"Демократична България" има много общи виждания за финансите с тези на "Има такъв народ", обяви икономистът Георги Ганев.


Отбеляза, че бюджетът трябва да се стреми към балансиране, а харченето на БВП през него не трябва да надхвърля засега 40% като стремежът е да спадне до една трета. Посочи, че не всичко, което се прави в Европа е добро и за България и освен това напомни, че в рамките на континента има доста различни практики.


Важно е къде искаме да бъдем и се забравя, че Европа е изоставаща икономическа зона спрямо света и това е от десетилетия. Нека да взимаме практиките на тези, които настигат и изпреварват.


Георги Ганев


Обединението е против вдигането на данъци и осигуровки и предлага 500 лв. месечен необлагаем минимум, което е изчислено, че ще струва 1 млрд. лв. годишно на бюджета.


Увеличаването на задължителния праг по ДДС до 85 хил. евро трябва да стане едновременно с повишаване на капацитета за проверки на НАП и Комисията за защита на конкуренцията за проверка на свързани лица. Ганев обясни, че причината е да не се стигне до създаването са множество дружества с цел да се избегне регистрацията.


Влизането в еврозоната е основен приоритет за "Демократична България" като също се настоява за информационна кампания, която да адресира различните типове аргументи срещу приемането на еврото.

Ганев отбеляза и нуждата от обявяването на публични конкурси за попълването на постовете, където има изтекли мандати - управители двама подуправители на БНБ, във Фискалния съвет, в Комисията за защита на конкуренцията.

От името на обединението Венцислав Бенов поиска пълен одит на дейността на Българската банка за развитие за поне 5 г. назад, за да се види кои кредити са обезпечени и кои са разсрочени. Настоява се и за одит на несъстоятелността на КТБ, за да се провери дали не се прави вторично разграбване. Това включва одит на дейността на синдиците на обявената във фалит банка и на делата, които водят те по събиране на вземанията й.

Каримански: 1 г. преди приемането на еврото да има разяснителна кампания

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

Любомир Каримански, който в последното Народно събрание оглавяваше бюджетната комисия, обяви, че настоява от името на "Има такъв народ" "дефинитивно да се запише" в коалиционното споразумение, че партията настоява 1 г. преди приемане на еврото в България да има разяснителна кампания. Той посочи, че тя трябва да е съобразена с възрастовите особености на хората, а не да е една за всички.


Освен това трябва да се запише, че курсът, по който ще стане приемането на еврото, ще е в съотношението, при което в момента левът е фиксиран за него. Целта е да не се допуска възможност да се обсъждат изобщо други нива, подчерта той.


Партията настоява и през бюджета да не се разпределят повече от 40% от БВП - каквото е записано и в Закона за публичните финанси.

"Има такъв народ" предлага необлагаем минимум и по-висок праг за регистрация по ДДС

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

Партията на Слави Трифонов също предлага като БСП да има семейно подоходно облагане, което включва и помощи спрямо броя деца. В допълнение се иска да има необлагаем минимум на доходите като той се определи като процент от средната заплата. Номинираният за финансов министър при втория опит на партията да състави правителство Пламен Данаилов обясни, че трябва да се прецени какъв да бъде този процент.


Предлага се още максималният осигурителен доход да е обвързан също със средната заплата, а не да се определя административно. Даде пример с това, че в Европа обичайно е 1-2 пъти над размера на средната заплата.


Експертите на партията предлагат прагът на задължителна регистрация по ДДС да се повишава на стъпки до достигането на максималния размер, предвиден в директива на Брюксел от 165 хил. лв.


Междувременно се предлага ставката на ДДС за някои основни храни да се намали като засега не се предлага с колко и за кои храни, тъй като в малката потребителска кошница има 140 продукта. Според партията това ще доведе и до изсветляване на бизнеса и конкретно на хлебопроизводителите, което се смята, че ще компенсира намалените приходи от ДДС в този сектор.


Предлага се още да отпаднат данък "уикенд" и върху лихвите по депозитите.

"Има такъв народ" иска по-балансиран бюджет

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

За "Има такъв народ" бюджетът трябва постепенно да се балансира и затова партията предлага бюджетният дефицит за 2022 г. да е максимум 3-3.5%, а в рамките на мандата на следващото правителство да се сведе до 1.5%.


Партията предлага още излишъците в бюджетите да се разпределят не с решения на правителството, каквато практика бе наложена от кабинетите на ГЕРБ досега, а с решение на Народното събрание. Друго предложение е да се интегрира работата на приходните агенции, за да може по-лесно да се координират. Деляна Иванова от партията обяви и че е важно да се подобри работата на НАП като не само се подобрява събираемостта на данъците, но и да се ускори срокът на проверките и да се уеднакви практиката на проверяване.


Любомир Каримански предложи и да се заложи демографска цел в мандата на следващото правителство, както и да има съвет, който да следи промяната в основни параметри на тримесечна база и при отклонение - например повишаване на инфлацията, да предлага коригиращи мерки.

БСП иска 9% ДДС за лекарства и основни стоки и семейно подоходно облагане

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Дневник

Преговорите започнаха по традиция с представяне на програмите като първи получиха думата представителите на БСП. От името на партията Румен Гечев призова още следващата година Българи яда заложи подобно на други европейски страни на по-голям дефицит в бюджета като използва парите да плати повече социални помощи и такива за бизнеса в условията на продължаваща пандемия. Посочи, че не би трябвало да е проблем 4-5% дефицит.


Партията предлага още ДДС да падне на 9% за лекарствата и стоките от първа необходимост, което би струвало 300 млн. лв. на бюджета, обясни Орлин Ваташки. Гечев допълни, че само в България и Дания има единна ставка на ДДС в Европа.


В БСП настояват минималната работна заплата още догодина да се увеличи до поне 700 лв., а след това да е около 50% от средната заплата за предходната година. Предлага се още въвеждането на семейно подоходно облагане като за всяко дете се предвиди помощ от 550 лв. до навършването на пълнолетие.


Да се увеличат вноските за пенсия, за да се укрепи пенсионната система като още от догодина максималният осигурителен доход да се вдигне поне на 3400-3500 лв. при 3 хил. лв. в момента, обясни Румен Гечев.


В допълнение, за да се задържат в България младите хора, се предлага хората до навършване на 26 г. да не плащат данък върху доходите си.


Безплатни детски градини и ясли, предлагат още от БСП.

Започват разговорите за финанси

Днес е последният ден от преговорите между четирите политически формации, които се очаква да съставят следващото редовно правителство. По идея на спечелилите най-много гласове на третия за годината вот за парламент "Продължаваме промяната" първо се водят преговори по политиките, които следва да изпълнява бъдещият кабинет, а едва след това, когато се уточнят всички детайли ще бъде подписано коалиционно споразумение и ще се говори по конкретните имена за постовете в кабинета.


За днес са оставени преговорите по международна политика и финанси. От всички преговори досега редица въпроси бяха пренасочени тъкмо към финансите заради нуждата от преценка кое е възможно и смислено да се финансира от бюджета и кое - не. Очаквано тези разговори ръководи Асен Василев, който до неотдавна бе министър на финансите.


В преговорите участват и Асен Василев, и Кирил Петков

Преговорите за кабинет: бюджет за 2022 г. до края на януари, актуализация - през юли

© Лили Тоушек

В тях от името на "Продължаваме промяната" в преговорите по финансови въпроси участва и Кирил Петков, който досега се редуваше с Василев. Тук са още Андрей Гюров и Георги Клисурски.


От "Демократична България" тук са икономистите Георги Ганев, Мартин Димитров и Владислав Панев както и Венцислав Бенов.


"Има такъв народ" са представлявани от Любомир Каримански, който оглавяваше бюджетната комисия в предното Народно събрание, Пламен Данаилов, който бе номиниран за финансов министър при последния опит на партията да състави правителство, Деляна Иванова.


БСП праща Орлин Ваташки, бившите министри Драгомир Стойнев и Румен Гечев, както и Георги Ангелов и
Минчо Казанджиев.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Весело

  За днес са оставените преговорите по международна политика и финанси.


  Днес ще е цирк !!!
  Международното положение е много важно, за да се оправдаят

 2. 2 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Тия ще ни набутат с кредити

 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Айде да видим сега с колко ще вдигнат данъците :)

 4. 4 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 257 Весело

  До коментар [#3] от "realguru":

  с николко!

 5. 5 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Щом и носителят на промяната Румен Гечев ще участва в преговорите, аз съм спокоен за тяхното успешно завършване.

 6. 6 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Като цяло финансите са най мътни на преговарящите, включително и на тия с озъбените усмивки от снимката.
  Ще го усетите догодина.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 7. 7 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Основният въпрос е: всеки понеделник ли ще се взима дълг, или през понеделник?

 8. 8 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Неутрално

  Финансите са много важна част от преговорите! Трябва да се знае кое министерство колко бюджет ще има, за да е ясно при разпределение на постовете коя партия колко ще може да "усвоява" от бюджета!

  ДБ: Време е да спечелим България
 9. 9 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 140 Любопитно

  Най-добре е госпожа Мустафа да състави правителството,или Бай Ердо да ни прати присъстващ бей.😎👳‍♂️🤡🥳👍

  Много съм прост
 10. 10 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  До коментар [#3] от "realguru":с николко!
  —цитат от коментар 4 на герб е ДПС мафия


  Абе чувам се били съгласили всички макс. осигурителен доход да бъде умножен по някакъв коефициент спрямо средната заплата. Та най-вероятно него ще го вдигнат. Дано само да не е сега - за следващата година. Да го отложат за по-нататък. Па тогава може и да ги няма. :)

 11. 11 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  България е страна с неефикасна и крадлива администрация, за населението да не говорим. Практиката показва, че унифицираните ставки - 10% данък за всички, 20% ДДС за всичко - работят най-добре. Има ли вратичка, край.

 12. 12 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 140 Любопитно

  България е страна с неефикасна и крадлива администрация, за населението да не говорим. Практиката показва, че унифицираните ставки - 10% данък за всички, 20% ДДС за всичко - работят най-добре. Има ли вратичка, край.
  —цитат от коментар 11 на еспресо


  Крадат ли българите?🙉🐵🙉

  Много съм прост
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Разстроено

  От името на партията Румен Гечев призова още следващата година България да заложи подобно на други европейски страни на по-голям дефицит в бюджета
  ______________________________________________________

  По-голям дефицит предлагат социалистите на Гечев, за да има какво да цоцат?

  А тези взети назаем пари ще ги плащат децата на нашите деца!

  ДБ: Време е да спечелим България
 15. 15 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Неутрално

  От името на партията Румен Гечев призова още следващата година Българи яда заложи подобно на други европейски страни на по-голям дефицит в бюджета като използва парите да плати повече социални помощи и такива за бизнеса в условията на продължаваща пандемия. Посочи, че не би трябвало да е проблем 4-5% дефицит.

  Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено.
  БСП предлага гръцки сценарий на фалит - заеми за пенсии и социални помощи.

 16. 16 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Румен Гечев как не го е срам да се изказва по финансови въпроси след като е бил финансов министър в правителството на Виденов, което заличи спестяванията на целокупния български народ!

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 17. 17 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Румен Гечев е доказан експерт. Всички помним благоденствието до което той, в качеството си на министър на икономиката, докара България. Щом на преговорите присъстват корифеи, като него и Драгомир Стойнев то несъмнено ни очаква розово бъдеще.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 18. 18 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#4] от "герб е ДПС мафия":

  а от къде пари за всичките тия харчове? От заеми ли? Тя и инфлацията е данък...

 19. 19 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Панаири, панаири
  толкова измислени слънцааааа.

  Лили Иванова.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 20. 20 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  айде оправете съдебната система да почнат да влизат корупционери в пандиза, а после се занимавайте със парите на хората.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 21. 21 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Вместо да поискат отмяна на плоския данък (който собственоръчно въведоха) "левите" и техните предшественици "социалисти" БСП иска връщане на "ергенския данък" и диференциация на ДДС по неясни критерии.
  Преговарящите още не са минали по глава "Териториално устройство".
  Няма да се учудя, ако БСП поиска връщане на жителството.

 22. 22 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Дивашкият популизъм на БСП по време на преговори за съставяне на правителство показва, че партията продължава да се намира в предизборна кампания, тоест на декларираните от нейна страна намерения да подкрепи кабинент, съставен от "партиите на протеста" трябва да се гледа с голяма доза съмнение.

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Весело
 24. 24 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Всички преговарящи партии при следващи избори ще са с по-малко %

 25. 25 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 245 Неутрално

  БСП искат да ми ядат ***а.

 26. 26 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Едно е да искаш, друго е да искаш, трето и четвърто е да искаш. БСП- то много ги владеят "исканията". Дай им, после пиши ги на сметката им, макар че всички знаят, че нямат сметка. "Те, обичат да казват поддръжниците им, харчат нашите пари". "Нашите пари", а кога и какви пари са имали никой не знае, нито ги е виждал!

 27. 27 Профил на lcp01393483
  lcp01393483
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#2] от "ggot":

  Няма, бсп си прави предизборна реклама и в един момент ще ги зареже и пак няма да има правителство.
  Хитри са червените, сега обещават всичко, което не могат да направят.

 28. 28 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Ако един бюджет е с такива излишъци като тези от последните години, това означава, че просто бюджетът е бил зле планиран... и това планиране в случая на България е целенасочено, за да може просто в един момент да се изхарчат едни пари преч определени фирми.

 29. 29 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Комунистите родината изяждат, комсомолците след тях крадат....

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#13] от "Птоломей Едно":

  БСП ще Ви подкрепя.Стабилно,изотзад!

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#1] от "The Polite Moose":

  Нали трябва с нещо да разнообразяват предаванията по медиите от информацията за ковид, катастрофи, битова престъпност и нефункционираща съдебна система.

 32. 32 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Айде сега и пенсионните фондове ще точат като "инвестират" в частни компании. Същите крадци са тези, даже по-големи.

 33. 33 Профил на pascaldevel
  pascaldevel
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Гебави тролове, плюете като за последно.
  Догодина по това време без да е вдигнат нито един данък ще има всичко от гореизброеното.
  И всичко ще е за сметка на чекмеджето и Пеев.
  България не е бедна, тук се краде ужасно много.
  Даваш 80 милиона за магистрала, бай Мангал тегли 60 и с 20 се строи.
  т.е. краде се 2/3
  само да намалят кражбите от 2/3 на 1/4 както е в европа и USA и нещата ще са наред без да се пипне и 1 данък.
  Пак ще си говорим.

  Трудно е да се повярва, че този героичен народ, който Хан Аспарух доведе тук през 681 г. е същият, който допусна да бъде управляван цели 12 години от криминален престъпник.
 34. 34 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Любопитно

  Още се чудя, как ДБ търпят преговори с такива видни кадри на БСП/БКП като г-н Р.Гечев, г-жа Масларова, Р.Овч., г-н Таско Ерменков .....
  Седнали на една маса с тези господа и планират бъдещо съвместно управление ....

 35. 35 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#2] от "ggot":Няма, бсп си прави предизборна реклама и в един момент ще ги зареже и пак няма да има правителство.Хитри са червените, сега обещават всичко, което не могат да направят.
  —цитат от коментар 27 на lcp01393483


  Тук пред камерите говорят едно, а задкулисно решават друго. Срещата на Позитано е имала друг разговор и договорки.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 36. 36 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Всяка нова "Промяна" е добре забравена стара.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 37. 37 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Инфлацията в българия била "божа работа". Ето как ще платите за тия гигантски харчове хахаха. Тия ви се подиграват. Нямало да пипат данъчната тежест пък данък инфлация бил божа работа.... :)

 38. 38 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#34] от "The Polite Moose":

  ДБ преговарят след като са определили техните министри. И ДБ са от подразделенията на Луканов

 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Сегашните регулации са такива,че фирма с 50000 оборот трябва да отделя около 100 000 годишно счетоводство,юристи и администрация!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40 Профил на Vasil Grozdanov
  Vasil Grozdanov
  Рейтинг: 81 Неутрално

  До коментар [#9] от "Контрол на съзнанието":

  Май само ти не си разбрал, че тя го е съставила.Това сега е цирк за балъци.

 41. 41 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  "Каримански: 1 г. преди приемането на еврото да има разяснителна кампания"

  Това което предлага представителя на ДПС в ИТН, не се нарича разяснителна кампания, долна пропаганда в полза на тесен кръг бизнесмени и банкери, които ще спечелят от приемането на еврото!

  Това като да кажеш, че пропагандата на ваксините е разяснителна кампания... Ако беше разяснителна кампания къде са вредите от ваксинацията, не чухме негативния ефект, това е само пропагандна кампания, не разяснителна.

  Разяснителна кампания е когато представиш всички гледни точки, за приемането на еврото, на икономисти.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Полицейска държава ли ще ставаме? Онзи ден предложиха, който получава заплата в плик да влиза в затвора. Тия съвсем се оляха. Първо ще ни гонят по улиците със спринцовки, после и това.

  "Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltaire
 44. 44 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Колко още сектора останаха да обсъждат и докога? След това какво следва?

 45. 45 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 413 Неутрално

  С това, че са си изпратили старите "експерти", които се проваляха с гръм и трясък през годините, БСП иска да покаже, че не се е променила и на милиметър.

 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#33] от "pascaldevel":

  Блажени са верующите!Тичай-Кирре И Асан Телешоп са пуснали нов модел миксер!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#34] от "The Polite Moose":

  "Комунистите родината изяждат, комсомолците след тях крадат!..."
  ДеБъ нали Ви е ясно кои са в цитата??

 49. 49 Профил на Freerider
  Freerider
  Рейтинг: 66 Неутрално

  "Продължаваме промяната" предлага тегленето на суми над 10 хил. лв. в брой от банките да се докладва на ДАНС"

  Това е малко прекалено. В момента съществуващите правила (банките са длъжни да сезират службите при транзакции над 30 хил. лв. и такива, които им изглеждат съмнителни) са напълно достатъчни.
  Има тънка линия между спиране на злоупотреби и полицейщина и тя не трябва да бъде преминавана.

 50. 50 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  До коментар [#34] от "The Polite Moose":"Комунистите родината изяждат, комсомолците след тях крадат!..." ДеБъ нали Ви е ясно кои са в цитата??
  —цитат от коментар 48 на wre501051215


  Е как кои?Потомствения комунист буци.

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на TinkoA
  TinkoA
  Рейтинг: 14 Весело

  Очертава се едно ляво правителство.

 52. 52 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Колко още сектора останаха да обсъждат и докога? След това какво следва?
  —цитат от коментар 44 на Активист


  Май обсъдиха всичко, освен казармата. Нали знаете, във всяка компания на маса и ракия се почва с международното положение и се свършва със спомени от войниклъка.
  Днес им е последната седянка. Другата седмица следва втора част от трагедията "Промяната Продължава" с подзаглавие "Конституцията - дело на на някой друг".
  Ще се опитат, може би публично, да разпределят кокала в конкретни министерски места.
  Има нишани, че ПППП и БСП ще направят заверата и дружно ще отсвирят г-н Радев и служебното правителство. Естествено, ще пуснат по някое крилце за ДБ и ИТН. За ДБ ще е по-голямо крилце, защото същите някак си трябва да преглътнат Р.Овч и сие.
  Накратко, очаква се четворна ламя 8-5-3-2. Ако министерствата не стигнат, ще направят нови.
  Премиер - г-н Конституцията Неми Пречи, финансов министър - г-н Интелектуална Собственост, другите - както дойде.

 53. 53 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  А къде отиде жадувануто свободно предвижване на хора и капитали?

  SHADOWS of SOFIA
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Весело

  Гербиджа какво се обажда, все едно нещо зависи от тях?
  —цитат от коментар 54 на doctor.no


  О, да.. зависи, но не само от ГЕРБ.
  Такива протести ще си докарате, че ще си спомняте за Виденовата зима с умиление.

 56. 56 Профил на Иосиф Давыдович
  Иосиф Давыдович
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#16] от "Емо":

  Не се ле научихте за 25 години, другарят Румен Гечев не бил министър на финансите в правителството на Жан Валжан, а министър на икономиката, министър на финансите беше Димитор Костов ,койтое подуправител на БНБ в момента или до скоро беше....
  Макар, че на министъра на финансите да муе вменено по закон и длъжностна характеристика да поддържа стабилността на банковата система, реално той няма никакъв инструментариум да го прави, БНБ дава взема и ограниàва банкови лицензи, банките се отчитат пред БНБ, Бнб определя дали един кредит е рисков и дали една банка да поддържа по малък или по-голям размер на кредите .... Другарят Гечев реално не имал възможност да влияе на валутната и кредитната политика на частните банки през 96-97ма година, но просто се изявяваше като говорител на банките и ни успокояваше как скокът на доларът е временен и всичко върви по план...Затова е толкова мразен...

  НА ПОСТУ! В. В. Путин
 57. 57 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Къде изчезна Жан Виденов? Мисля, че на този форум му е мястото.

 58. 58 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Кои бяха тези "итн"???
  —цитат от коментар 23 на selqnin


  Същите като пп - ама още не го знаят :)

 59. 59
  themtrx
  Рейтинг: 221 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 60. 60 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#55] от "The Polite Moose":

  Видяхме ви колко са ви протестите. В обедната почивка.

 61. 61 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#60] от "doctor.no":

  Може би защото на нас не ни плащат от Дубай.

 62. 62 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  "ИТН предлага преди приемане на еврото в България да има разяснителна кампания. Тя трябва да е съобразена с възрастовите особености на хората, а не да е една за всички."

  Какви ли не глупости се прадлагат от хората на Слави.

 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Весело

  Гебави тролове, плюете като за последно.Догодина по това време без да е вдигнат нито един данък ще има всичко от гореизброеното.И всичко ще е за сметка на чекмеджето и Пеев.България не е бедна, тук се краде ужасно много.Даваш 80 милиона за магистрала, бай Мангал тегли 60 и с 20 се строи.т.е. краде се 2/3само да намалят кражбите от 2/3 на 1/4 както е в европа и USA и нещата ще са наред без да се пипне и 1 данък.Пак ще си говорим.
  —цитат от коментар 33 на pascaldevel


  Ох, камък ми падна от гърба, като прочетох твоите думи, че „всичко ще е за сметка на чекмеджето и Пеев“! Такова облекчение изпитах, че ми иде да фръкнем и да пра‘им лупинги като бай Радев! Машалла, чоджум, ашколсун! Ето сега всички видяхме, че служебните правителства се развихриха и бяха спрени ежегодните кражби за „чекмеджето и Пеев“! Па това са най-малко 5 милиарда левунки досега - само за 7 месеца! Ами спестените милиони за магистрала, за ремонти на пътищата и за други никому непотребни работи? А? Хеле пък рекордните приходи на приходните агенции? Ами актуализацията на бюджета? Ами заемите досега, на стойност 3,8 милиарда лв. само за два месеца? Я колко пари се събраха! А пък колко ще се съберат от новото правителство - бедна ви е фантазията!

  Ма пита някой там „Къде са парите?“. Ми като не разбираш, няма да питаш! Парите са за благото на хората – вече се знае и за кои хора става въпрос! А с какво нетърпение чакам да курдисат бай Румен Гечев за министър на икономиката, че тая икономика съвсем я закъса! Той като дойде и веднага ще тръгне, та пушек ще се вдига! А пък колко много ми е домиляло за баба Масларова като министър на социалните грижи, просто няма думи, нямам букви, нямам и препинателни знаци! Тази добра женица веднага ще раздаде на огруханите пенсионери ваучери за почивка в правилните хотели, че от тая пандемия чорбаджиите им не могат да си сменят джиповете всяка година, както си бяха свикнали! Айде почвайте правителството, че нямаме вече търпение!

 64. 64 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Защо да четем и обсъждаме нещо, което поне за по-възрастните ни е до болка познато?
  Така се провеждаха комсомолските и откритите партийни събрания.

  Лозунгът беше - ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ.

  А като идва време за даване - шушу мушу и си раздават зад гърба на хората.

  Популизъм парексаланз.

 65. 65 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2489 Весело

  Кирил Петков: Коалиционно трябва да сменим реалността как се харчат парите
  ***************************************

  Добре казано. На канадски.
  Инуитите са доволни!

  Мараба, С-ДС доносници!
 66. 66 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Ахаха бюджета бил резултатна величина. Как ги е срам да кажат че ще вдигат данъците.

 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#50] от "К2":

  Фен на Кире,Бойкик,Танас да говори за потомствени комунисти е дебилно!Като се замисля-то си е точно зс Вас!

 68. 68 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 490 Любопитно

  "Асен Василев предлага тегленето от банките и преводи в чужбина на големи суми да се докладва на ДАНС и данъчните"

  Този от Луната ли дойде?

  Не му ли е известно, че банкоте вече го правят?

 69. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3848 Весело

  До коментар [#60] от "doctor.no":

  "Видяхме ви колко са ви протестите. В обедната почивка."

  Предпочитат да висят във форума ! По - лесно е, пък и е анонимно ! Представяш ли си ПИКаджиите, Делтагард овците и Георговците да им видят хората мутрите по протестите.....

 70. 70 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#69] от "samoedin":

  :)) мечтайте си. За всеки случай, гответе белите автобуси.

 71. 71 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  Финансовите проблеми на държавата могат много лесно да се решат. Прави се една акция на Боко, изтърбушват се всичките му шкафчета и гардероби и държава ще ни е осигурена за следващите 5-10 години. Ако се направи същото и при неговите приятелчета Пеевски, Гешев, Доган и всички герберчета, ще осигурим държават за 2 поколения напред.
  —цитат от коментар 59 на themtrx


  Ами айде, откога чакаме да я направите тая „една акция на Боко“! Колко години минаха – а днеска, а нощеска и никаква акция! Е, и бай Рашков за 7 месеца не можа да намери едно копче зашито накриво от людоеда Боко-Боко, че да му тури прангите и да го запокити в кауша! Така че вижте там нещо да се организирате, да викнете Илчовски или оня, дето Баце щял да го прави на луканки, па я направете тая пуста „една акция на Боко“! @themtrx, ти ли ще я водиш акцията? М? Гледаме, че си ачигьоз момче, па и храбрец! А, да не забравите и Доган! Ристе дали ще прескача дувара на сараите да го страхува? Че и оттам да се вземат едни пари? Да се закръгли сумата от „кражбите“ – да има за всички! Така де, и ние искаме да успокоим нашите „2 поколения напред“, няма само други хора да осигуряват по 2-3 поколения напред!

 72. 72 Профил на blueberry1
  blueberry1
  Рейтинг: 116 Неутрално

  До коментар [#49] от "Freerider":

  И освен това не се касае само за теглене от банка, а за всички транзакции кеш и задължението за уведомяване на ДАНС е не само за банките, ами и за застрахователи, нотариуси и т.н.
  Как сваляне на прага на 10 000 ще промени възможността за изнасяне в чували? Един човал с 30 000лв ли се пълни? Щом смятат, че е имало чували и при настоящото законодателство, то трябва да е било грубо нарушено. И това трябва да бъде не много тлудно да се докаже.
  И не става въпрос какъв ще е прага, а каква е логиката на предложенията.

 73. 73 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1922 Неутрално

  До коментар [#50] от "К2":Фен на Кире,Бойкик,Танас да говори за потомствени комунисти е дебилно!Като се замисля-то си е точно зс Вас!
  —цитат от коментар 67 на wre501051215


  глупостта е непреходна!А

  SHADOWS of SOFIA
 74. 74 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Не мога да приема за икономически експертни хора като Гечев,Ананиев,Хърсев....т.е. хора над 60г.Те са учили и са защитавали дисертации по политикономия на социализма и управление на планова икономика.По пазарна икономика нямат академична подготовка,понаучили са това онова в движение.Все едно ветеринарен лекар да се прави на експерт по медицина

 75. 75 Профил на peen40
  peen40
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#74] от "tintiri":

  Пък Румката Гечев най-много се отличи от всички тях,като член на кабинета Виденов.

 76. 76 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  ДАНС няма да я закриват, а ще я дадат на Атанасов да следи банковите сметки на хората. Тия гласуват ли правителство, пак ще има теглене на пари и фалити на банки.

 77. 77 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Самият факт че Кирил Петков вярва на костинбродската афера със шкафчетата говори за ниската му интелигентност и не разбиране на процесите в българската политика.

  Ще бъде наивен и лесен за манипулиране.

 78. 78 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#48] от "wre501051215":

  На изборите за президент ДБ гласува за КРИМ Е РУСКИ.

  такива са си.

 79. 79 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Весело

  Даде отново пример с това, че съпругата му трябва да произведе хиляди торти, за да внесе в бюджета 1200 лева. "Всички тези хора работят от сутрин до вечер като пчелички, за да внасят в бюджета 1200 лева, а после се харчат милиони", посочи той.


  г-н Петков леко се е преуморил и е започнал да плещи глупости.
  Уважаеми г-н Петков, починете си и внимавайте със здравето ви.
  Цяла България вази гледа и чака да я оправите....

 80. 80 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1158 Весело

  Цяла седмица по цял ден - говорилня. Бла-бла. Колко сме близки, колко сме еднакви, колко сме хармонични. Да се прегърнем и целунем уста в уста. Правим списъци с пожелания към Дядо Коледа до 2100-ната година, защото ще векуваме. А за това, че ще има опозиция и 22 парламентарни комисии, не ни пука. Ние си обичаме МОЛа. Смешнициииии.

  Първо съм ваксиниран, а след това заразен и оздравял, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 81. 81 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  "Асен Василев предлага тегленето от банките и
  преводи в чужбина на големи суми
  да се докладва на ДАНС и данъчните"

  Другарите в чужбина имат колосални суми.
  Пренаситени, едва ли ще приемат.

  В Калифорнийска Америка, например,
  не инвестират в магистрали.
  Пилеят пари по магистралите.

  Едни пилеят, а други събират.
  Събират не за друго, а за да върнат на собственика
  попиляното:
  https://www.mediapool.bg/inkaso-razsipa-dolari-na-magistrala-v-sasht-horata-spiraha-da-sabirat-pari-news329413.html

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Това с чувалите е ПР акция. Ако въобще е имало такова нещо, то си е данъчна измама и няма нищо общо с корупция. Чакам сега след като "спрат кражбите" да видим колко ще струва първия пътен участък изграден "без корупция" и за колко време.
  А иначе то е видно, че огромната част от избирателите гласуват за обещания и пропаганда без много да се замислят. Цифрите обаче не могат да се скрият и там оправданията не важат. Естествено има една част, които кълват на "международното положение и предните са виновни", но огромната част от хората могат да се ориентират. Та дано смяната на модела донесе позитиви, вижда се че всички го желаят остава въпроса как ще се случи и дали наистина е по-добре...

 85. 85 Профил на
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Петков често говори преди да помисли, а много е вероятно и да не знае какво говори.

  "Обяви, че трябва да се заравят идеи за "стратегически важно" или "държавнически важно" да се харчат пари, защото обикновено в тези случаи ставало дума за нещо много скъпо."

  Изглежда не знае основното значението на думата "стратегически", което е трайно постигане на значителни цели с много по-малко средства от конвенционалните.

  Да попълним знанията му с един цитат от древния текст "Хитопадеша" - "С малко средства - голям успех, в това е величието на замисъла."

 86. 86 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Сеща ще видим за какво гласувахме!

  Цитати за любовта - https://statusi.info/%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8/
 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Какъв Капитал жадуваш да лично движиш?
  Колко?

  пп
  Какъв: кеш в торба или фючърси.
  Колко: значи колко

  До коментар [#53] от "К2":

  А къде отиде жадувануто свободно предвижване
  на хора и капитали?

 88. 88 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  Цитат:
  Кирил Петков: Коалиционно трябва да сменим реалността как се харчат парите

  ------
  Чудя се дали Киро Канадеца наистина е изтропал това безумие или някой погрешно ни предава посланията му... :)

 89. 89 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 903 Весело

  До коментар [#88] от "Аскет":

  Не виждам как някой може да си измисли такова нещо :))
  От друга страна, след сгазването на Конституцията, многократно се наслаждавахме на опитите му да налага 'друга' реалност

 90. 90 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Банкянският пак си говори сам по Севда ТВ от Арбанаси

 91. 91 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Оставка веднага! Румен Гечев и финансии? Българина си заслужава мизерията!

 92. 92 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1053 Весело

  Щом Румен Гечев казва, че няма причина да е проблем малко повече дефицит за 1 година, не виждам историческа причина да не му вярваме напълно.

  Не ме търсете преди обяд
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  "Кирил Петков: Коалиционно трябва да сменим реалността как се харчат парите "
  И затова коалиция с БСП чието всяко второ предложение е "безплатно ххххх" . Що не си изядат дипломата тия г-да.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 96. 96 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Какъв Гечев бълнувате? От преговорите ясно се вижда, че партиите като изключим ДСБ се разбират. Онзи ден Мартин Димитров, днеска другия "икономист" Ганев се правят на интересни. А защо по дяволите изобщо трябва да има осигурителен таван?

 97. 97 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Весело

  Щом Румен Гечев казва, че няма причина да е проблем малко повече дефицит за 1 година, не виждам историческа причина да не му вярваме напълно.
  —цитат от коментар 92 на tulup


  Жалко, че баба ми не е вече между живите (лека ѝ пръст!), ама тя много щеше да се зарадва на Румен Гечев пак да е министър! Колко радостно ѝ беше на времето – пенсия цели 18 000 лв., равни на цели 6 долара! Па като я вземехме и веднага купувахме, каквото беше необходимо, щото до вечерта цените се увеличаваха с по 20-30%! Па каква радост беше, когато успеем да купим всичко, което си бяхме написали за купуване – това хляб, това наденица „The joy of the dog“, това сирене, облагородено с палмово масло – е-е-е-е-е-х, само сладки спомени останаха! Сега какво – никаква радост! В магазина всичко – влезеш и купуваш без радост и възторг, нито за къщата, нито за децата, защото знаеш, че и утре ще го има, че и на същите цени! Безобразие! Ох, дано пак го направят министър бай Румен Гечев, че да се зарадваме пак както тогава! Нали?

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  Оставка веднага! Румен Гечев и финансии? Българина си заслужава мизерията!
  —цитат от коментар 91 на space35


  Щом Румен Гечев казва, че няма причина да е проблем малко повече дефицит за 1 година, не виждам историческа причина да не му вярваме напълно.
  —цитат от коментар 92 на tulup


  Мразя, когато разни незапозначи реагират първосигнално!
  Това, че той е свързан с някакъв скандал на времето съвсем не значи, че няма какво да се научи и използва от неговите познания.
  Освен УНСС Р. Гечев специализира икономика в Илинойския щатски универисет (1987 – 1988), Университета „Теймс Вели“ (1993) и Аризонския университет (1993).
  Дори и да иска, той едва ли ще има възможността да прокара някаква вредна политика.
  Има достатъчно умни хора на преговорите, които да контролират как се движдат те.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Гола Пробойчева
  Гола Пробойчева
  Рейтинг: 68 Весело

  Финансовите проблеми на държавата могат много лесно да се решат. Прави се една акция на Боко, изтърбушват се всичките му шкафчета и гардероби и държава ще ни е осигурена за следващите 5-10 години. Ако се направи същото и при неговите приятелчета Пеевски, Гешев, Доган и всички герберчета, ще осигурим държават за 2 поколения напред.
  —цитат от коментар 59 на themtrx


  Вие една къща в Барселона не можахте да намерите, а хем Баце ви обеща, че който я намери - му я подарява - чекмеджета ще търсите. Те чекмеджетата сега са в стаята на Янев. Нали сте дружки там по прартийна линия всичките клонинги на БКП - помолете го и той ще ви пусне да намерите чекмеджетата с парите и да спасите България!

 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Гневно

  До коментар [#99] от "Гола Пробойчева":

  Ще престанеш ли да дращиш простотии?
  Не е задължително да се включваш, ако нямаш какво да кажеш.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK