Преговорите за правителство: лидерите ще обсъждат министри, бюджет 2022 остава за януари

Преговорите за правителство: лидерите ще обсъждат министри, бюджет 2022 остава за януари

© ДневникПо политики изглежда напълно възможно да се договорят, като някои големи теми останат отворени за обсъждане и решаване и след съставянето на кабинет, но няма ли да се препънат в номинациите за министри и коя партия колко и какви позиции получава в бъдещата власт. Това е един от въпросите, чиито отговори предстоят тази седмица, в която ще има нови лидерски срещи и още разговори по теми. А в края й на 3 декември ще бъде и първото заседания на новия парламент.


"България няма да я познаем след 4 години, ако продължим да работим така." С тези думи късно в събота вечер единият от лидерите на "Продължаваме промяната", Кирил Петков, завърши последната от 18 срещи, на които победилата на изборите формация обсъжда политики с потенциалните партньори в бъдещо управление. Петков неведнъж демонстрира оптимизъм по време на разговорите, за които обяви, че е постигнато "огромно съгласие" по много теми. А колегата му Асен Василев често отбелязваше, че това са задачи за четиригодишно управление (пълен мандат). Финален вариант от дългия списък обсъдени и потвърдени приоритети, както и темите, по които трябва още да се работи за съгласие, трябва да бъде представен бързо и обсъден от лидерите на преговарящите формации в следващите дни. Той ще е основата на коалиционното споразумение, което да подпишат.


Председателят в оставка на БСП Корнелия Нинова оцени в неделя шансовете за съставяне на правителство над 50%. Лидерите на "Има такъв народ" и "Демократична България" все още не са дали оценка на резултата от разговорите, но към момента избирането на редовно правителство изглежда възможно.
Тази седмица се очаква лидерите да имат нови срещи с Кирил Петков и Асен Василев, на които освен управленската програма вече ще се обсъждат структурата и съставът на Министерския съвет. От срещите се разбра, че ще има промяна в структурата, но засега има потвърдено само едно ново министерство - свързано с електронното управление, и разширяване на това на икономиката с иновации.


Според представители на различните формации, с които "Дневник" разговаря, срещите ще са интензивни, за да се уточнят възможно най-много въпроси, преди да заработи активно 47-ият парламент. На старта му ще е и първият тест пред потенциалните партньори в коалицията - кого ще подкрепят за председател на Народното събрание.


Как продължават преговорите


Според източници на "Дневник" от "Продължаваме промяната" между четирите политически формации тази седмица предстои втори рунд на обсъждания на "главите", които не са затворени в експертните групи, но те няма се излъчват на живо, тъй като "ще са дълбоко експертни дискусии" и "много интензивни". Паралелно ще се подготвя и коалиционно споразумение.


Няма информация кога ще са двустранните срещи между лидерите и кога ще има обща.

Нямаше тема, по която когато сложихме българският интерес да не постигнахме огромно съгласие. Това означава, че няма значение дали сме леви, център, дясно. Имаме толкова основополагащи проблеми и толкова много работа за вършене, че когато стигнем до индивидуалните ни различия България ще е различна. От тук нататък е да изпълним тези точки с реални действия. Четири години ни е точният срок, в който да я свършим.


Кирил Петков ,

"Продължаваме промяната" след края на разговорите


Според източник на "Дневник" в БСП, на "Позитано" 20 също ще се съберат, за да решат по кои въпроси могат да отстъпят и по кои да настояват, включително и с отложени срокове. За БСП важни са социалните политики, сред които увеличение на доходите и помощ за младите, и здравната реформа.


Преди първия кръг за червени линии Корнелия Нинова обяви, че България не трябва да дава подкрепа за присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз, ако това е за сметка на националния интерес и българската история, и че не трябва да се подкрепя Истанбулската конвенция и въвеждането на, както тя я нарича, "джендър идеология", а след него в събота (27 ноември) каза по "Нова нюз", че има съгласие за Северна Македония и за това, че конституцията е над всичко, тъй като срещу Истанбулската конвенция има решение на Конституционния съд. На другия ден (28 ноември) пред БНТ допълни, че ще има законови промени срещу насилието над жени.


В БСП има мнения, че партията може да направи някои компромиси. В четвъртък вечерта лидерите на "Продължаваме промяната" са ходили на "Позитано" 20. Заради късния час (около 23 часа, след края на преговорите) срещата предизвика медиен отзвук и разнообразни интерпретации, но Нинова обясни, че е била по нейна покана, защото са искали да разберат какво означава приемането на бюджета за 2022 г. догодина.


Тя демонстрира активност по разговорите и пред медиите, защото за нея те са шанс да представи постижения пред партията и отново да се кандидатира за председател през януари (пред БНТ отговори, че още не е решила дали ще го направи).


Накрая в БСП ще се обсъждат и структурата и състава на Министерския съвет, а после широкото ръководство - Националният съвет, ще се произнесе дали подкрепя така създадената управленска 4-годишна програма и номинираните за министри.


От "Има такъв народ" и "Демократична България" засега не коментират първите преговори за бъдещо управление, нито какви компромиси биха направили. Експерт на "Има такъв народ", с когото "Дневник" разговоря, каза, че е доволен от срещите.


А източник от "Демократична България" обясни, че ще изчакат да видят "как ще изглежда цялата конструкция накрая". Преди дни от "Зелено движение" коментираха, че партиите в коалицията обсъждат каква подкрепа да дадат - само за програмата или и с министри.


Кои ще са министрите


И официално, и неофициално от четирите политически формации твърдят, че засега имена на министри не са обсъждани.


Кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" е Кирил Петков, за финансов министър - Асен Василев, като и двамата твърдят, че не е на всяка цена и няма да е пречка за споразумение. По-вероятно е обаче те да заемат тези позиции в предложеното правителство.


Другите най-често споменавани имена са за външен министър - Даниел Лорер, за образователен - акад. Николай Денков (който е и в служебния кабинет), а за транспортен - собственикът на "Еконт" Николай Събев (той стана депутат от "Продължаваме промяната" и Петков го е давал като такъв пример). Също Петков досега е посочвал, че е нормално "Демократична България" да получи водеща роля в правосъдната система и реформа, но не е известно дали това ще бъде през министри. Съпредседателят на Зеленото движение Борислав Сандов беше коментиран в медии като подходящ за министър на екологията, но той каза, че не е получавал такова предложение. Паралелно обаче неправителствени организации разпространиха позиция, че искат да видят природозащитник на тази позиция.

 Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри, е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас.


Лена Бориславова

Според социалисти на "Позитано" 20 не е обсъждано кои ресори ще иска левицата, но е логично да са в приоритетните политики като социалната. Водещ експерт на левицата в срещата по темата е депутатът с опит Георги Гьоков.


Според неофициални коментари "Има такъв народ" може да получи председателското място и в новото Народно събрание - отново за Ива Митева, която оглавяваше 45-ия и 46-ия парламент.


Сред другите въпроси са дали в редовния кабинет ще останат служебни министри и доколко това ще бъде разглеждано като влияние или представителство на преизбрания президент Румен Радев или ще е резултат от работата и одобрението им. Обсъждани имена са за министър на отбраната да остане служебният премиер Стефан Янев, както и дали Бойко Рашков може да запази поста на вътрешен министър.


"Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза", коментира в неделя пред БНР Лена Бориславова от "Продължаваме промяната".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (165)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Всичката им работа такава. Само фанфаронщини за пред хората и разпределение на баницата зад кулисите.

 2. 2 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2253 Весело

  Петков: "...постигнахме огромно съгласие..."
  Едва ли съгласието е чак толкова огромно, но все пак съгласие имаше.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 3. 3 Профил на Milen Kirilov
  Milen Kirilov
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Колко лесна правите задачата на Герб да са опозиция...

 4. 4 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Всичката им работа такава. Само фанфаронщини за пред хората и разпределение на баницата зад кулисите.
  —цитат от коментар 1 на Червен дисибар


  Направиха цирка с преговорите, вече е време да разпределят министрите.

 5. 5 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Три имена ми се струват проблемни. Даниел Лорер, предполагам свестен човек, но не виждам каква му е експертизата за този пост. Стефан Янев - президентът е надпартиен, не му е работата да се бърка в работата на правителството. Всяка институция да си знае пълномощията. И накрая Бойко Рашков. Ако промяната е "вашите бухалки - в наши ръце", язък им за промяната.

 6. 6 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2253 Весело

  Колко лесна правите задачата на Герб да са опозиция...
  —цитат от коментар 3 на Milen Kirilov


  Опозиция ли?
  "...ГЕРБ ще подкрепи всички мерки, които ще предложи бъдещото правителство. Това каза в Арбанаси лидерът на партията Бойко Борисов."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 7. 7 Профил на Milen Kirilov
  Milen Kirilov
  Рейтинг: 51 Неутрално

  [quote#6:"Рим"][/quote]

  Именно - няма нужда да правят нищо. Най-лесно е да ви оставят сами да се осерете до ушите.

 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Не смятам, че Ива Митева трябва да получи председателското място в НС. Издънките и в миналия парламент са недопустими.

 9. 9 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#6:"Рим"][/quote]

  Това означава ли, че ГЕРБ са в коалиция с новите политици ?
  За ДПС казвахте, че са били в коалиция с ГЕРБ, защото ДПС подкрепили 2-4 политики на ГЕРБ
  Сега как ще е ситуацията ?

 10. 10 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Любопитно

  а за транспортен - собственикът на "Еконт" Николай Събев (той стана депутат от "Продължаваме промяната" и Петков го е давал като такъв пример).
  ___________________________________________________________________

  Спонсорът на ПП с 310000 лева се спряга за транспортен министър?

  Но на думи "продължаваме промяната", ама със стари методи!

  ДБ: Време е да спечелим България
 11. 11 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Любопитно

  Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички на

  г-н Петков предизвика възмущение със сгазването на Конституцията, лъжите месеци наред и резултатите от управлението си като служебен министър - 10тократен спад на икономическия ръст в продължение на 6 месеца, поне.
  г-н Василев предизвика възмущение с кражбата на интелектуална собственост посочена от ИТН и бившият му съдружник.
  Ще изпълните ли собствените си критерии или за 'богоизбраните' това не важи ?

 12. 12 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Весело

  Председателят в оставка на БСП Корнелия Нинова оцени в неделя шансовете за съставяне на правителство над 50 %.
  ___________________________________________________________________

  Права е Нинова, като почнат да разпределят порциите и току виж почнали да се карат!

  ДБ: Време е да спечелим България
 13. 13 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  "България няма да я познаем след 4 години, ако продължим да работим така". С тези думи късно в събота вечер единият от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков

  Едно време за 800 дни не се познавахме.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 14. 14 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Ако се разберат и за министрите = ще стане. Иначе пак избори напролет.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 15. 15 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Весело

  г-н Петков предизвика възмущение със сгазването на Конституцията, лъжите месеци наред и резултатите от управлението си като служебен министър - 10тократен спад на икономическия ръст в продължение на 6 месеца, поне.
  г-н Василев предизвика възмущение с кражбата на интелектуална собственост посочена от ИТН и бившият му съдружник.Ще изпълните ли собствените си критерии или за 'богоизбраните' това не важи ?
  —цитат от коментар 11 на The Polite Moose


  Излиза, че подобни лица, с нарушения на морални закони като г-н Василев или Конституцията на г-н Петков, са гаранция на Задкулисието, че те ще са послушни участници в новото правителство!

  И ще им свършат работата, за която им сглобиха за 3 месеца партията ПППП!

  ДБ: Време е да спечелим България
 16. 16 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 603 Неутрално

  "България няма да я познаем след 4 години, ако продължим да работим така".

  Подобни фрази сме чували доста пъти. Царчета, Мутри и какво ли не са обещавали светло бъдеще, а то само в по-дълбока тиня газиме..
  Да видим тази промяна дали ще е по-добра или само така си мислим. За последната седмица ПП промени няколко важни обещания от предизборната кампания, да видим до къде ли ще го докарат..

 17. 17 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Три имена ми се струват проблемни. Даниел Лорер, предполагам свестен човек, но не виждам каква му е експертизата за този пост. Стефан Янев - президентът е надпартиен, не му е работата да се бърка в работата на правителството. Всяка институция да си знае пълномощията. И накрая Бойко Рашков. Ако промяната е "вашите бухалки - в наши ръце", язък им за промяната.
  —цитат от коментар 5 на еспресо


  Лорер изглежда интелигентен човек, но ми се струва некомпетентен за поста външен министър. При обсъждането на темата "Международни отношения" направи предложение стратегическите отношения със САЩ да бъдат обвързани с падането на визите за България, а това показва пълно незнание на проблема, доколкото в САЩ има закон, който урежда тази материя и той е съвсем ясен - ако покриваш обективни критерии, визите падат. Общо взето, когато се включваше в разговора ползваше някакви общоприети клишета, които не означават нищо

 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Гербиджа ще изпадне в екстаз като разбере, че КПКОМПИ проверява Петков, а спецпрокуратурата чака резултата за да реши какво да прави.

  Нищо няма да направи, но това е отделен въпрос.

 19. 19 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1994 Весело

  До коментар [#6] от "Рим":

  Вътрешнопартийна опозиция....
  Да видим отношението към връщането на Крим...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 20. 20 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#18] от "doctor.no":

  г-н Петков е подписа; декларация с невярно съдържание. Безспорно изяснено от КС.
  Това е достатъчно основание, още на 3 декември, прокуратурата да поиска имунитета му.

 21. 21 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Преговорите за правителство: лидерите ще обсъждат министри, бюджет 2022 остава за януари

  Важна е баницата. Бюджета друг път.
  Днес е понеделник ден за още едни 500 милки.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 22. 22 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Това е работа на Народното събрание. Но в клета майка България, не се спазват правила, Конституция. Онзи господин кога ще свика народното събрание? Без путин по путински.

 23. 23 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Да го мислят по-добре бюджета, че парите вече, още сега почнаха да не стигат на повечето, дори със 120 лв. добавката. Преди нуждата за отопление стигаха, вече не.

  мурзилка
 24. 24 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#17:"asroma1927"][/quote]

  Какво лошо да се наблегне на падането на визите?
  Дори да си имат закон за визите, това непречи да напираме за падането им. Да не мислиш, че САЩ карат само по устав. При интерес могат доста лесно да спомогнат за крайният резултат.

  Като цяло това малко напомня и Шенген - нормите са покрити и все пак не ни пускат. Въпреки, че дори по границите ползваме системата и прочие. Така им отърва на запада и щем нещем си чакаме.. (Румъния с нас, а Хърватия е с едни гърди на пред и все пак не е на 100%)

 25. 25 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  а за транспортен - собственикът на "Еконт" Николай Събев (той стана депутат от "Продължаваме промяната" и Петков го е давал като такъв пример).___________________________________________________________________ Спонсорът на ПП с 310000 лева се спряга за транспортен министър?Но на думи "продължаваме промяната", ама със стари методи!
  —цитат от коментар 10 на Полковник Паликъщов


  Такова назначение е открито и почтено. Не е като министрите да се назначават от Пеевски.

 26. 26 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#20] от "The Polite Moose":

  Не се и съмняваме, че гешефтурата може да предприеме подобно нещо

 27. 27 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#20] от "The Polite Moose":Не се и съмняваме, че гешефтурата може да предприеме подобно нещо
  —цитат от коментар 26 на doctor.no


  Ако не предприеме, това ще е доказателство за срастване на политческата ОПГ ПППП и съдебната власт.

 28. 28 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Абе каквото ще да става, едва ли ще бъде по-лошо от последните дванайсет години. Преживяхме ги, все пак.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 29. 29 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Да го мислят по-добре бюджета, че парите вече, още сега почнаха да не стигат на повечето, дори със 120 лв. добавката. Преди нуждата за отопление стигаха, вече не.
  —цитат от коментар 23 на Маршалов


  Има още 3 седмици до коледа, ще успеят да изтеглят 3 по 500 млн заем.

 30. 30 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Абе каквото ще да става, едва ли ще бъде по-лошо от последните дванайсет години. Преживяхме ги, все пак.
  —цитат от коментар 28 на дедо Андро


  По-добре да не се заричаме.
  Масово българите са свикнали да "заделят" за лоши времена, та не се знае какво ще се пръкне от тази коалиция..

 31. 31 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  Абе каквото ще да става, едва ли ще бъде по-лошо от последните дванайсет години. Преживяхме ги, все пак.
  —цитат от коментар 28 на дедо Андро


  Олиото поскъпна двойно. Явно може да поскъпне още 2 пъти, щото то по-лошо накъде ?

 32. 32 Профил на ldt32646647
  ldt32646647
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Ако сложат Тафров или Лорер за външен ще е скандално. България има нужда от опитен дипломат в тия сложни времена, и то такъв, на който най-малкото не му личи подчинението към Америка.

 33. 33 Профил на ldt32646647
  ldt32646647
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Еконт за транспортен също е абсурдно.

 34. 34 Профил на ldt32646647
  ldt32646647
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Още по-малко пък соросоид начело на образованието.

 35. 35 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Абе каквото ще да става, едва ли ще бъде по-лошо от последните дванайсет години. Преживяхме ги, все пак.
  —цитат от коментар 28 на дедо Андро


  Кое Беров ,Виденов ,кардлив Дедо ,Ламята.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 36. 36 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#31] от "The Polite Moose":

  Хахаха. Народа вече няма пари за хляб, защото олиото поскъпнало 2 пъти.
  Илчовски обясни добре как ОПГ-то е монополизирало производството на олио, Иван Пилето - главен изпълнител.

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  " Другите най-често споменавани имена са за външен министър - Даниел Лорер"

  Не виждам този какво постоянно го свързват с външното министерство ? Какви качества е показал, за да бъде там ? Ако няма такива, кой го " споменава" все като такъв ?

 38. 38 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#31] от "The Polite Moose":Хахаха. Народа вече няма пари за хляб, защото олиото поскъпнало 2 пъти.Илчовски обясни добре как ОПГ-то е монополизирало производството на олио, Иван Пилето - главен изпълнител.
  —цитат от коментар 36 на doctor.no


  Нищо не излезе от тази трънка. Не само олиото е поскъпнало. Поскъпнаха всички хранителни стоки и то значително.Освен реалното значително поскъпване, няма никакви нишани, че този процес ще спре, даже напротив.

 39. 39 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#31] от "The Polite Moose":Хахаха. Народа вече няма пари за хляб, защото олиото поскъпнало 2 пъти.Илчовски обясни добре как ОПГ-то е монополизирало производството на олио, Иван Пилето - главен изпълнител.
  —цитат от коментар 36 на doctor.no


  уж доктор пък по конспирации води мисленето си..

  Ето ти друго нещо за конспирация: Майка ми е счетоводителка на хранителна верига:

  До Август средно са плащали 170 хил лв ток за обектите си.
  Август и Септември - около 270 хил лв,
  Октомври - 350 хил лв

  Кажи ми сега - цената на бизнес тока кой го контролира ?

  Не ми се мисли Януари, когато ще има увеличение и за домакинствата...

 40. 40 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  наистина няма да я познаем Б-я - хляб 10лв, сирене 50лв....

 41. 41 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 247 Весело

  митева е некадърна! начело на Парламента трябва да е член на Парламента от Продължаваме Промяната защото те получиха най-много гласове!

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  До коментар [#9] от "The Polite Moose":

  " Това означава ли, че ГЕРБ са в коалиция с новите политици ?
  За ДПС казвахте, че са били в коалиция с ГЕРБ, защото ДПС подкрепили 2-4 политики на ГЕРБ
  Сега как ще е ситуацията ?"

  ГЕРБ ще са с всяко управление, което им предлага възможност шкаФа да продължи да функционира под някаква форма ! Безнаказано, разбира се т.е при/чрез каскет и компания ! Това им е " червената линия" ! Друго не ги вълнува ! Що да не подкрепят за пред публиката туй онуй ?

 43. 43 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#39] от "svetlio_rm":

  домакинствата няма да излязат на свободния пазар на тока.
  Бизнеса получава компенсации по 110лв

 44. 44 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  митева е некадърна! начело на Парламента трябва да е член на Парламента от Продължаваме Промяната защото те получиха най-много гласове!
  —цитат от коментар 41 на герб е ДПС мафия


  Няма такава логика. Априлските избори ГЕРБ получи най-много гласове и не получи мястото председател на парламента.

 45. 45 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#39] от "svetlio_rm":домакинствата няма да излязат на свободния пазар на тока.Бизнеса получава компенсации по 110лв
  —цитат от коментар 43 на doctor.no


  Компенсациите започнаха да ги изплащат преди 2 седмици. Много навреме.

 46. 46 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 247 Весело

  До коментар [#44] от "The Polite Moose":

  но тогава нямаше мнозинство зад герб! бяха сами. сега има мнозинство от 134 за Продължаваме Промяната! 1997 ОДС имаше мнозинство, лидера беше от СДС защото СДС беше най-голямат партия, Симеон имаше мнозинство с дпс, но най-голямата пртия беше ндсв и лидера беше от ндсв

 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#45] от "The Polite Moose":

  Щетите от ГЕРБ ще са още много. В енегетиката ще се вземат мерки и ще се изхвърлят де що гербер има по веригата и нещата ще се оправят.

 48. 48 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#9] от "The Polite Moose":" Това означава ли, че ГЕРБ са в коалиция с новите политици ?За ДПС казвахте, че са били в коалиция с ГЕРБ, защото ДПС подкрепили 2-4 политики на ГЕРБСега как ще е ситуацията ?" ГЕРБ ще са с всяко управление, което им предлага възможност шкаФа да продължи да функционира под някаква форма ! Безнаказано, разбира се т.е при/чрез каскет и компания ! Това им е " червената линия" ! Друго не ги вълнува ! Що да не подкрепят за пред публиката туй онуй ?
  —цитат от коментар 42 на samoedin


  Цирковете за пред публиката ги наблюдаваме вече една седмица. Иначе, среднощните задкулисни срещи в партийните централи са тънката червена линия на ОПГ ПППП

 49. 49 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Бюджета не е интересен, щото пише кое за какво трябва се харчи, а 500 милки на седмица безотчетни правят 26 милиарда на годишна база "за усвояване по предназначение".
  Ще удвоят външния дълг за няма и две години, лихвите ще хвръкнат, рейтинга ще падне, но после който дойде на власт да му мисли.
  Те ще са напълнили гушките дотогава.

  Знанието е сила, информацията - власт
 50. 50 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#45] от "The Polite Moose":Щетите от ГЕРБ ще са още много. В енегетиката ще се вземат мерки и ще се изхвърлят де що гербер има по веригата и нещата ще се оправят.
  —цитат от коментар 47 на doctor.no


  Това е ново 20се :)))
  Факт,е,че от 6 месеца държавата върви брутално бързо към дъното, в следващите седмици се очаква и да полети.

 51. 51 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#39] от "svetlio_rm":домакинствата няма да излязат на свободния пазар на тока.Бизнеса получава компенсации по 110лв
  —цитат от коментар 43 на doctor.no


  [quote#45:"The Polite Moose"][/quote]

  С тази компенсация намалиха увеличението за 3 месеца от над 100% до към ± 80% ...
  И какво ?

 52. 52 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#44] от "The Polite Moose":но тогава нямаше мнозинство зад герб! бяха сами. сега има мнозинство от 134 за Продължаваме Промяната! 1997 ОДС имаше мнозинство, лидера беше от СДС защото СДС беше най-голямат партия, Симеон имаше мнозинство с дпс, но най-голямата пртия беше ндсв и лидера беше от ндсв
  —цитат от коментар 46 на герб е ДПС мафия


  Мнозинство на БСП+ПП+ИТН+ДБ.
  Халал да им е председателското място на такова мнозинство.

 53. 53 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  1 171 000 лв. от дарения до вчера се оказа, че е събрала “почтената коалиция” от спонсори.

  Основателят на софтуерната компания SiteGround Иво Ценов и изпълнителният директор на същата компания Тенко Николов са дали на формацията на Кирил Петков и Асен Василев съответно 200 000 лв. и 150 000 лв. Ценов е посочил като произход на средствата - дивиденти, а Николов - договор за управление и контрол.

  Друг софтуерен предприемач - Анри Леви, е дал 100 000 лв. с произход - приходи от търговска дейност.
  От продажба на акции в “Телерик” АД (според посоченото в декларацията към дарението) Светозар Георгиев е дарил 80 000 лв., друг IT милионер - Веселин Бакалов - 49 519,20 лв.
  Пловдивският бизнесмен Георги Игнатов е дарил 50 000 лв. декларирал е, че средствата са от собствен бизнес с хранителни добавки. Лептата на бизнесмена Явор Драганов към “почтената коалиция” е 40 000 лв.

  Сега вече асфалт няма да ядем , а ще яядем електрони от електронни правителства и хранителни добавки от мухи (насекомо)

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#51] от "svetlio_rm":

  Ти кажи, да чакаме ли протести на счетоводителите на хранителните вериги?

 55. 55 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  БЗНС:

  „За демократите от ДБ властта не си струва политическата цена, която ще платят. До вчера се наричахте демократи и десни, но очевидно от утре ще се озовете в левия съюз между ченгетата на ДС от бившата БКП и хибридните им производни от Радев. Това ли е промяната, към която се стремите и която наричате „наша“? Промяна, извършвана под егидата на левия президент и под прякото командване на неговия политически проект? Промяна, осъществявана от бившите милиционери, от агенти на ДС, от червени олигарси и от целия този посткомунистически елит, който доведе държавата ни до фалит и я тласна далеч от евроатлантическото й развитие? Как е възможно да сте склонни да сътрудничите с партньори от висшия червен антураж, който правителството на Иван Костов се опитваше с всички сили да отстрани завинаги?

  Защо точно вие днес помагате да бъдат възкресени тези, срещу които се борехме и срещу които излизахме да протестираме?

 56. 56 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 247 Весело

  До коментар [#52] от "The Polite Moose":

  сега го видях 🤣🤣
  Polite as Fuck

 57. 57 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#3] от "Milen Kirilov":

  Каква опозиция?! Боко вече се изцепи, че ще подкрепя правителството на 100%. Няма да му дойде умът в главата.

 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  До коментар [#20] от "The Polite Moose":

  " н Петков е подписа; декларация с невярно съдържание. Безспорно изяснено от КС.
  Това е достатъчно основание, още на 3 декември, прокуратурата да поиска имунитета му"

  Г- н Петков спечели изборите и за него дадоха гласа си най - много български избиратели само преди няколко седмици, въпреки че гербиджа си мислеше, че като вие и раздува обстоятелствата около канадското му гражданство и въпросната декларацият, това ще отнеме проценти от гласовете на ПП......Та малко си поостарял с въпросната опора вече ! Като в оня виц: революция в Русия победи ! Що не казвате бе, ние още взривяваме влакове в Сибир" !!! Та ди малко досаден със стари претоплени манджи.....

  Между другото, понеже от гербиджа сте демагози, да направя едно важно уточнение ! Не приемам лъжата под никаква форма и не съм гласувал за Петков ! Колкото и странно да изглежда това ! Така че спрямо тях съм напълно безпристрастен......

 59. 59 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#51] от "svetlio_rm":Ти кажи, да чакаме ли протести на счетоводителите на хранителните вериги?
  —цитат от коментар 54 на doctor.no


  Няма да има такива. Протести се организират само от организирани групи, не от нормални хора.
  Пък и за какво .. да слушаме поредните идиоти като ПП ИТН Мая и прочие, как ще ни спасяват ?
  Или да се радвам на Радев, който води държавата със служебното си правителство до пълен разпад за 6 месеца. Ако към нова година си мислех, че сме колабирали сега успяха да го умножат . Цените до небесата, здравният министър раздава награди на помощниците за доброто им справяне с Ковид положението..

  Пълен цирк както винаги, а тука говориме колко Блестящо бъдеще ни чака ..
  Миналата седмица си направиха предизборната кампания, такава каквато липсваше преди месец и хората гласуваха и те незнаят за какво..

 60. 60 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Любопитно

  До коментар [#45] от "The Polite Moose":Щетите от ГЕРБ ще са още много. В енегетиката ще се вземат мерки и ще се изхвърлят де що гербер има по веригата и нещата ще се оправят.
  —цитат от коментар 47 на doctor.no


  Особено ако Р.Овч. стане министър на енергетиката?

  ДБ: Време е да спечелим България
 61. 61 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#14] от "dark'star":

  Никой не иска нови избори. ДБ може да не влязат в парламента въобще. 70% от електоратът им гласува за Радев. Това означава, че като нищо тези проценти ще се влеят в ПП при нови избори. БСП след съставянето на кабинет ще отчетат голям успех, че са се върнали в управлението и Нинова ще оттегли оставката си. ПП са ясни. На Слави му е все тая, той не иска до управлява. Електоратът му най-вероятно няма да се свие повече.

 62. 62 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1994 Любопитно

  До коментар [#43] от "doctor.no":

  А колко по-лесно е да се ограничи износа, и то на евтиния ток от Козлодуй...
  В настоящия момент България изнася около 1,5 гигавата ел.енергия, което има пряко вличние за поскъпването...

  http://www.eso.bg/index.php

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 63. 63 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 631 Весело

  Смех.
  Ицето между лидерите на снимката :) :) :)

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 64. 64 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#58] от "samoedin":

  Независимо колко са гласували за г-н Петков, това не променя нито на йота престъплението "подписване на декларация с невярно съдържание" и "сгазване на Конституцията".

 65. 65 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Весело

  1 171 000 лв. от дарения до вчера се оказа, че е събрала “почтената коалиция” от спонсори.Основателят на софтуерната компания SiteGround Иво Ценов и изпълнителният директор на същата компания Тенко Николов са дали на формацията на Кирил Петков и Асен Василев съответно 200 000 лв. и 150 000 лв.
  —цитат от коментар 53 на deepblue


  На мен ми замириса на министър по електронно правителство? Като сумираме двете суми се получават 350 хилки!

  ДБ: Време е да спечелим България
 66. 66 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  До коментар [#64] от "The Polite Moose":

  " Независимо колко са гласували за г-н Петков, това не променя нито на йота престъплението "подписване на декларация с невярно съдържание" и "сгазване на Конституцията"."

  Ами съдете го, какво чакате ? Главната бухалка все още си е " ваша", какво чакате ? Аз ли да ви пиша обеинителния акт ?

 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  До коментар [#52] от "The Polite Moose":

  " Мнозинство на БСП+ПП+ИТН+ДБ.
  Халал да им е председателското място на такова мнозинство."

  Защо пропуснахте и ГЕРБ към горните ? Нали щели да подкрепят всяка негова мярка и закон, ей така, безрезервно, щото мъдрият гласоподавател " ги е подредил така" ?!?

 68. 68 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  До коментар [#52] от "The Polite Moose":

  " Мнозинство на БСП+ПП+ИТН+ДБ.
  Халал да им е председателското място на такова мнозинство."

  Защо пропуснахте и ГЕРБ към горните ? Нали щели да подкрепят всяка негова мярка и закон, ей така, безрезервно, щото мъдрият гласоподавател " ги е подредил така" ?!?

 69. 69 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Любопитно

  [quote#25:"Vesselin Velkov"][/quote]

  Да бе да, плащам 300 хилки на партия и после ставам минисстър, и това било почтено?

  Неокомунистите имате много интересни понятия за почтенност!

  ДБ: Време е да спечелим България
 70. 70 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Весело

  До коментар [#54] от "doctor.no":

  Ще вкарват пак пътна техника по "жълтите павета" :))

 71. 71 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Весело

  Смех.Ицето между лидерите на снимката :) :) :)
  —цитат от коментар 63 на libretto


  Взех да се притеснявам за него, как пък за нито един министерски пост не го спрягат!

  ДБ: Време е да спечелим България
 72. 72 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Взех да се притеснявам за него, как пък за нито един министерски пост не го спрягат!
  —цитат от коментар 71 на Полковник Паликъщов


  Трудно е когато човек е квалифициран за всичките министерски постове.
  Точно както г-н Хаджигенов.
  Проблемът не, е, че ще бъде министър на нещо. Проблемът, е, че ще лиши от експертизата си друго министирство.

 73. 73 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#25:"Vesselin Velkov"]
  —цитат от коментар 69 на Полковник Паликъщов
  Да бе да, плащам 300 хилки на партия и после ставам минисстър, и това било почтено?Неокомунистите имате много интересни понятия за почтенност![/quote]

  Това е нулева търпимост към корупцията и се нарича дарение или спонсорство.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 74. 74 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#73] от "deepblue":

  Точно така.
  Помним първата кампания на г-н Радев, когато бедни пенсионери даряваха по 400 лв за кампанията Му, въпреки, че не знаеха за това.
  Сигурно защото 400 лв са нищожна сума или просто, поради възрастта им, някои маловажни неща се забравят.

 75. 75 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 370 Весело

  Като гледам колажа от 4тирите снимки се замислям за "ПРОМЯНАТА"!

  ХАХАХАХАХА

  Тези как ще бъдат бити с камъни не е истина. Нека им!

 76. 76 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  "Договореният дефицит в бюджета догодина означава поемане на нов дълг от 5-6 млрд. лв".

  Партизан за бой се стяга. Мята "Промяната" на рамо.

  От една стара песен.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 77. 77 Профил на eog581083556
  eog581083556
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Ха ха Славчо и той сред лидерите Лидер на има такива наивници
  Сега да не вземат пак да сложат Мика Зайкова да открие новия парламент
  че е много лоша орисница .
  И да не сложат фъфлещата Митева за председател на НС , че е голямо мъчение
  човек да схване какво говори изобщо .

  Само Бог и истината са над всичко
 78. 78 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Има ли пилот "изтребител" в самолета.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 79. 79 Профил на Калина Попова
  Калина Попова
  Рейтинг: 123 Неутрално

  [quote#27:"The Polite Moose"][/quote]

  Защо не си седнеш на зад.....? Гешев трябва да се занимава с Петков заради технически проблем, но не трябва да разследва 100-те милиарда, откраднати от някого, не трябва да разследва Барселона , магистрали и язовири. според дебилите трябва да систоим в кочината и да сме щастливи

 80. 80 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Щом рашков е там, това значи 100% контролирано от мафията, червена у наше село, правителство. Което означава 1 година управление и идване на комунизма за гласувалите за управляващите. Което те и искаха.

 81. 81 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1401 Гневно

  Защо за януари!?

  Обсъдете бюджета сега!!!

  Да видим ставате ли, или ще ставате. И ще си ходите!

 82. 82 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Между другото весело е, че бюджета ще се планира до Януари, а от сега се спряга цифрата от поне 5-6 млрд за нов дълг - според "Георги Ганев" ДБ.
  Старият познайник Велчев също заяви, че идейно ще има недостиг от поне 5млрд сиреч заем..

  Явно просперитета ни ще го кара на заем :) Както винаги и всичко в днешно време..

 83. 83 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 387 Неутрално

  На Кокорчо очите му светят за пари.. в комбинация с Христофор Колумб (който няма един ден трудов стаж в живота си) Корнелия, която все напускаше и се оттегляше и Славчо просто … жална ни майка!!!!

 84. 84 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#70] от "dejmos":

  Трябва ред да има да не се изпокарад протестиращите
  - Понеделник между 15.00 - 18.00 (за да не се изпускат клиенти) - Ричи Алибегов
  - Вторник - между 12.00-13.00 (само при хубаво време) - Костя с тия които са срещу НАТО
  - Сряда - Стъки и НедялкУ
  - Четвъртък - сборна група Ричи срещу олиото, сега трябва да го сменя във фритюрника не на 6 месеца, а на 1 одина - ужас, Георг срещу Бойко Рашков, патреотете - по принцип, на Расате неговите и Николай Малинов - по принцип.
  - Петък - пак Костя с тия срещу ковид мерките

  Събота и неделя - почивка

 85. 85 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#25] от "Vesselin Velkov":

  "Такова назначение е открито и почтено. Не е като министрите да се назначават от Пеевски."

  😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤦🤦🤦🤦🤦🤦

 86. 86 Профил на mr50
  mr50
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Здравейте гербери! Как сте, "добре ли ви е така". Плащат ли ви редовно? Пишете докато не са ви спрели кранчетата, че скоро вашите спонсори ще се озоват зад решетките. Не пропускайте тази златна възможност до началото на 2022г, което може да се окаже вашият "Черен петък".

 87. 87 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 247 Весело

  Нинова министър на диетите

 88. 88 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да ги видим тези "лидери". Примерно Румен Овчаров. Агент на ДС, после министър на Виденов, после осъден за безстопанственост... Колко къса памет имат Българите.

 89. 89 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#49] от "pag":

  "Бюджета не е интересен, щото пише кое за какво трябва се харчи, а 500 милки на седмица безотчетни правят 26 милиарда на годишна база "за усвояване по предназначение".
  Ще удвоят външния дълг за няма и две години, лихвите ще хвръкнат, рейтинга ще падне, но после който дойде на власт да му мисли.
  Те ще са напълнили гушките дотогава."

  После да не идва никой,да изберат пак тях!!!! Е нали са почтени де!?!?!? Тия ако ще и държавата да сринат,българите си го заслужават!!! Сами си го избраха,да стигнат дъното тогава!!!

 90. 90 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#42] от "samoedin":

  "ГЕРБ ще са с всяко управление, което им предлага възможност шкаФа да продължи да функционира под някаква форма !"

  Амииии,бъркаш!!! ГЕРБ винаги са казвали, че никога няма да управляват с БСП и отстояваха това свое решение през всичките години!!! А тия сегашните, всички викаха " никога с партиите на статуквото,никога с БСП, ГЕРБ и ДПС!!!! " Оплюваха Нинова, подиграват се, биеха се в гърдите че са най - дясната партия в България.....и т.н. и т.н.
  А какво стана накеая??? Всички тия седнаха и преговаряха с най - компрометираните хора от БСП! Предадоха ЕНП, партията в която уж членуват в ЕС!!! Плюха на всичко, което дрънкаха преди това!!! И в момента, всички ухажват Нинова,за да се докопат до баницата.
  Та, айде сега пак да чуем,кой е готов на всякакво управление, че нещо се разминават приказките ти с действителността!!!

 91. 91 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  славитата много добре се представиха миналата седмица, направо изненадващо.

 92. 92 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Любопитно

  Какво стана с мажоритарните избори ?
  За един сценраист приятел питам !

 93. 93 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Прокуратурата чака КПКОНПИ, за да реши проверката срещу Кирил Петков

  Специализираната прокуратура чака документи от антикорупционната комисия КПКОНПИ по проверката по сигнала за гражданството на бившия служебен икономически министър, а сега лидер на "Продължаваме промяната" и вероятен бъдещ премиер Кирил Петков. Това съобщи пред "Сега" говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. Той поясни, че от КПКОНПИ се чакат документи, доколкото Петков е подавал декларации за несъвместимост, докато е бил служебен министър.

  Кръстев обясни още, че срокът на проверката, образувана на 24 август, е удължен максимално - до 15 декември. След това наблюдаващият прокурор имал още месец, за да се произнесе - има ли данни за престъпление, за което да бъде образувано разследване, или проверката да бъде прекратена.


  Честито!

 94. 94 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело


  Прокуратурата :

  Във връзка с многобройни журналистически запитвания Специализирана прокуратура уведомява, че още на 24.08.2021 г., въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, описани подробно и в статия на вестник „Труд“ от 22.08.2021 г., е образувана прокурорска преписка. Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения.

  Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.

  На 15.09.2021 г. наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.

  След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

 95. 95 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  До коментар [#3] от "Milen Kirilov":

  Колко лесна правите задачата на Герб да са опозиция...
  —цитат от коментар 3 на Milen Kirilov


  ГЕРБ са точно толкова некадърни да бъдат опозиция колкото бяха като управляващи.

  Ако депутатите им въобще поискат да бъда опозиция заради едните черни очи на Бойко Борисов.

 96. 96
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 97. 97 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Весело

  До коментар [#90] от "galina georgieva":

  Прекрасно е да са от "лява" партия , ГЕРБ скоро ще бъде обявена за криминална структура ! Тя поначало си е такова нещо ... Десните са на ЛУНА та :)

 98. 98 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Любопитно

  До коментар [#90] от "galina georgieva":Прекрасно е да са от "лява" партия , ГЕРБ скоро ще бъде обявена за криминална структура ! Тя поначало си е такова нещо ... Десните са на ЛУНА та :)
  —цитат от коментар 97 на dejmos


  Криминална ?!
  Да не би сгазилият Конституцията и открадналият интелектуална собственост, да са лидери на ГЕРБ ?!

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#24] от "svetlio_rm":

  Падането на визите е въпрос на месеци.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#96] от "dejmos":

  а забравих, най-многолюдния протест ще е на трайно останалите безработни гербери.
  Ще ходим да им се смеем отстрани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK