На живо

След изборите: Разпределението на министрите между партиите щяло да е 8-4-3-2

Румен Гечев

© Юлия Лазарова

Румен ГечевДневник" следи новините след парламентарните и президентските избори и развитието на политическата ситуация в страната. Статията се обновява.
Разпределението на министерските постове в следващия коалиционен кабинет ще е 8 от "Продължаваме промяната", четирима от БСП, трима от "Има такъв народ" и двама от "Демократична България". Това съобщи пред БНТ избраният за депутат от левицата Румен Гечев. В отговор на уточняващ въпрос той добави, че разпределението е съгласувано на първата среща с първата политическа сила "Продължаваме промяната", която ще е мандатоносителят, а в разговорите си с останалите партии той не е чул възражения.


"Не съм сигурен, възможно е", коментира формулата, обявена от Гечев, в същото предаване съпредседателят на "Демократична България" Владислав Панев. По думите му "това изглежда като отправна точка за разговор" и са възможни промени в хода на следващите консултации. Затова и не навлезе в коментар, какъвто, според него би бил спекулация.

Преди разговора за министрите Нинова иска коалиционно споразумение

След изборите: Разпределението на министрите между партиите щяло да е 8-4-3-2

© Пресцентър на БСП

На среща със социалисти на "Позитано" 20 лидерът Корнелия Нинова е обявила, че първо трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики, а едва след това да се определи структура и персонален състав на Министерския съвет, съобщи партийният пресцентър.


Днес Корнелия Нинова е събрала ръководителите на работните групи от "БСП за България", участвали в първите преговори за правителство, за да обобщят и детайлизират постигнатото дотук. На нея лидерът е казала, че за БСП на първо място е важно да бъде социалният стълб в бъдещото управление и да защити децата, и младите семейства, работещите, бедните и пенсионерите, както и малкия и среден бизнес.


"По време на дискусиите с другите партии беше постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях предстоят допълнителни разговори и лидерска среща", се посочва в съобщението.

Хасан Адемов, ДПС: В преговорите досега липсват стратегически цели

След изборите: Разпределението на министрите между партиите щяло да е 8-4-3-2

© Цветелина Белутова, Капитал

Преговарящите по програмата на бъдещото правителство не са предложили стратегически цели, а са влизали излишно в детайли. Това е оценката на Хасан Адемов от ДПС. Движението не е поканено да участва в разговорите за кабинет.


"В тези над 50 позиции, около които се обединиха преговарящите бъдещи коалиционни партньори, липсват стратегическите мерки. Една такава дискусия не трябва да влиза в детайли. Липсват стратегически цели, социални индикатори, няма натурални показатели, разчети. Всичко предстои в бъдеще време. Тези дискусии са просто говорилни... Необходимо е по-ефективно съдържание, което да помогне за изготвяне на програма на управление на следващо управляващо мнозинство", коментира дългогодишният депутат пред БНР.


Според него прави лошо впечатление, че участници в дискусията са демонстрирали непознаване на действащото законодателство.


Адемов подчерта, че ДПС са за правителство, което да решава проблемите в секторните политики и заяви готовността на движението да бъде съветник на бъдещите управляващи.


Според него в преговорите за социалната политика не е даден отговор на въпроса какво се прави с увеличените пенсии след Нова година, когато ще се харчи 1/12 от настоящия бюджет, защото новият няма да е приет. "В Кодекса за социално осигуряване е записано, че след 25 декември 2021 година коефициентът за година стаж от 1.2 на сто се увеличава на 1.35 на сто, което означава увеличаване на пенсиите с 13,5%. Но в бюджета за тази година тези пари ги има само за 6 дни. От къде ще се вземат тогава необходимите пари", попита Адемов.

Очаква се коалиционното споразумение да е готово до петък

След изборите: Разпределението на министрите между партиите щяло да е 8-4-3-2

© Цветелина Белутова, Капитал


Съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов изрази надежда, че до петък, когато ще е първото заседание на парламента, ще има подписано коалиционно споразумение, а дотогава трябва да се изчистят спорните моменти.


Пред "България он ер" той коментира, че не може да се обсъждат имена на потенциални министри преди да е завършило самото коалиционно споразумение.


"Нямаше нито един скандал, нямаше остри нападки. Това смени огледално начина, по който се прави политика в България", допълни още той за проведените през миналата седмица преговори по съставяне на програма на бъдещото правителство.


Въпреки това смята, че няма да е лесно да има коалиция с 4 формации.


В Министерството на околната среда и водите първите мерки трябва да са насочени към преодоляване на всички 16 наказателни процедури в Европейската комисия, свързани с непокриване на критериите на европейското законодателство, обясни Сандов, за когото се смята, че е възможно да оглави това ведомство. Допълни, че четири от процедурите са във фаза наказателни дела и са застрашени между 2 и 4 млрд. евро, тъй като България не е приела целите за "Натура 2000".


Какво се договориха досега партиите и какво остана за обсъждане четете тук.

Владислав Панев: Очаквам още след седмица да се види съставът на кабинета

След изборите: Разпределението на министрите между партиите щяло да е 8-4-3-2

© Юлия Лазарова

Буквално в следващата седмица се очаква и съставът на правителството, и неговата програма да бъдат в голяма степен ясни, коментира пред БНР Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение, което е част от "Демократична България". Той е оптимист, че е възможно новото правителство да остане на власт четири години.


Посочи, че звучи логично постът на министър на околната среда да отиде при неговата партия, и определи кандидатурата за поста на Борислав Сандов, също съпредседател на Зелено движение, за добра. Отбеляза все пак, че всичко е на масата, но няма нищо договорено.


"Избирателите така ни подредиха, че сме длъжни да направим компромис, всяка една от формациите, в определена посока", изтъкна още Панев. По думите му компромисът се постига лесно в този формат.


"Успешните държави се управляват от такава амалгама от изявени, силни политически лица, които са и експерти в съответните области", заяви Владислав Панев.

Договореният дефицит в бюджета догодина означава поемане на нов дълг от 5-6 млрд. лв.

След изборите: Разпределението на министрите между партиите щяло да е 8-4-3-2

© Цветелина Белутова

Договореният между преговарящите за правителство партии дефицит в бюджета за догодина означава, че ще трябва да се поеме нов дълг, за да се финансира той. "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Има такъв народ" и БСП се разбраха, че този показател ще бъде в рамките на 3.4-4.5%.


Това означава, че ще трябва с дълг да се финансират около 5-6 млрд. лв., но това не е много различно от ситуацията тази година, коментира пред БНТ икономистът Георги Ганев. Той е част от преговорния екип на "Демократична България" и участва в разговорите в сектор "Финанси". Как минаха те четете тук.


В Закона за бюджета за 2021 г. бе записан лимит на поетия нов дълг от 4.5 млрд. лв., напомни икономистът. Допълни, че е възможно част от дефицита догодина да се финансира от фискалния дефицит тоест от спестяванията на държавата.


Като има дефицит, няма как да няма дълг, те са скачени съдове.


Георги Ганев

В отговор на въпрос посочи, че вижда себе си в парламента, а освен това трите партии от състава на "Демократична България" обсъждат дали трябва да имат министри в бъдещия кабинет, или само да го подкрепят.


Какво се договориха досега партиите и какво остана за обсъждане четете тук.

Явор Божанков: Играещите хоро в БСП са готови да саботират преговорите за кабинет

След изборите: Разпределението на министрите между партиите щяло да е 8-4-3-2

© Юлия Лазарова

"Вчера бях много притеснен, защото представители на БСП от вътрешната опозиция обикаляха студиата и говореха, че БСП не трябва да участва в управление", заяви пред "Нова телевизия" Явор Божанков от социалистите. Според него ако те, "Има такъв народ" или "Демократична България" не са в управлението, ще означава, че 47-ото Народно събрание ще има кратък живот, предстоят нови избори, а страната ще навлезе в тотална социално-икономическа и политическа криза. "Всяка сила, която е коалиционен партньор, трябва да поеме ясна отговорност чрез пряко участие", заяви Божанков.


Според него вътрешната опозиция в партията, която нарече "играещите хоро", са искали оставката на Корнелия Нинова, но тя не им стига и сега искат смяна на преговорния екип. За хорото поясни, че голяма част от тях са се хванали на хоро в нощта на президентските избори. По този начин щабът на Румен Радев отбеляза победата в балотажа на 21 ноември.


"Нито веднъж за 200 дни не съм ги видял на протест срещу ГЕРБ и Гешев. Нито веднъж, докато прокуратурата не нахлу в президентството, не съм ги виждал да поискат оставката на Гешев. Единственият протест, на който съм ги виждал, е на "Позитано", единствената оставка, която са искали, е на Нинова. Тези хора са готови да саботират преговорите. Искат бъдещият кабинет да се договаря от тях", заяви Божанков, като не пожела да назовава поименно. Според него неподходящи хора се опитват да употребят Крум Зарков. Юристът заяви наскоро, че би се кандидатирал за председател на БСП .

Ключови думи към статията:

Коментари (253)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  След изборите: договореният дефицит в бюджета догодина означава поемане на нов дълг от 5-6 млрд. лв.
  —цитат от коментар 0 на заглавие


  Плахо да попитам...
  А кой ще ги плаща ?

 3. 3 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 635 Неутрално

  А колко е дефицита на лидера на ЕС - Германия?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 4. 4 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 280 Весело

  До коментар [#2] от "atmanpg":
  да знаеш някоя държава да си е платила дълга? Богатите страни защо са богати?

 5. 5 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Което е вярно си е вярно - Божанков е напълно прав. Докато младите в БСП не изритат дъртите пастърми ще сме свидетели на всякакви партизански номера ала ГЕРБ-СДС+ДПС.

 6. 6 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Нека да видим какво казва един господин, устващ като 'експерт' в публичния цирк от миналата седмица

  Румен Гечев: Външният дълг не се управлява достатъчно добре

  От една страна, разбира се, това, че външният дълг е под ограничението от 60% от БВП е добре, коментира депутатът от БСП Румен Гечев. По думите му обаче, няма от какво да се хвалим с това, че сме в първите три в Европа по нисък дълг - "добре е да се хвалим, ако сме в първите три в Европа по жизнен стандарт,

  тъй като сам по себе си делът на дълга в БВП не означава нищо",
  допълни Гечев.

  Накратко, радвайте се ако вземат САМО 5 млрд лв дълг.

 7. 7 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 280 Весело

  До коментар [#2] от "atmanpg":

  Америка 29 трилиона
  Япония 13 трилиона
  ЕС 11 трилиона
  а тук за някакви стотинки...

 8. 8 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 475 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":да знаеш някоя държава да си е платила дълга? Богатите страни защо са богати?
  —цитат от коментар 4 на герб е ДПС мафия


  Защото не ги управляват комунисти ...

 9. 9 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  да знаеш някоя държава да си е платила дълга? Богатите страни защо са богати?
  —цитат от коментар 4 на герб е ДПС мафия


  Има една приказка, че ако дължиш на банката 10 - имаш сериозен проблем.
  Но ако дължиш 10 милиона - банката има сериозен проблем.
  Хайде сега си помисли... Действително ли вярваш, че ще ни оставят да влезем във втората група ?

 10. 10 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2526 Неутрално
 11. 11 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Георги Ганев, преговарящ от името на Демократична България:
  "...Това означава, че ще трябва с дълг да се финансират около 5-6 млрд. лв., но това не е много различно от ситуацията тази година"
  ===
  И по другата година няма да е много различно от другата и пр. и пр. докато се докараме до 100 % дълг към БВП. Това идея на афтентичната десница ли е или на Р.Гечев

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 12. 12 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Няма лошо да се тегли заем, ако това ще е в полза, но не разбирам защо при ГЕРБ това беше лошо и ни ореваваха, че така България затъва, а сега се оказа, че не е толкова страшно, особено щом вече "нашите" ще управляват. Те са много по-умни и знаят как да теглят заеми, без това да е проблем!!!

 13. 13 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Автентичните нямат особени идеи освен да махнат Гешев.За другото да мислят социалистите. И те мислят. Още 5-6 милиарда дълг и т.н. Нормално е. Дясно-консервативните пестят, кътат, разходват според чергата, левите харчат и правят заеми. Ще паднат и другите показатели. Растеж и т.н. Вече свалиха положителните прогнози, характерни за управлението на Борисов. Но няма как. Движим се в спирала. Което също е нормално. Не след дълго ще подгонят и тия.

 14. 14 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Кой ще плаща дълга? Новите мош….. идват. Краят го знаем какъв ще бъде!

 15. 15 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1253 Любопитно

  Плахо да попитам...
  А кой ще ги плаща ?
  —цитат от коментар 2 на atmanpg


  Страхувам се, че отговора няма да ни хареса...

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  " Договорения между преговарящите за правителство партии дефицит в бюджета за догодина означава, че ще трябва да се поеме нов дълг, за да се финансира той. "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Има такъв народ" и БСП се разбраха, че този показател ще бъде в рамките на 3.4-4.5%."

  Пак ли започваме с идеята за нови дългове, които да финансират излишъка ? Айде първо да се постараем с добре управляван и заложен структурно и като събираемост бюджет да не си говорим за облигации, може ли ?

 17. 17 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  Към тези пари трябва да добавим и осемте милиарда, които ГЕРБ източваха всяка година, но сега ще влезнат в бюджета.

 18. 18 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Почна се !!!
  Промяната май се изразява във взимане на нов дълг и 50% харчене 50% крадене.
  С уж разправяха колко добре НАП се справял и как бил събрал 2 милярда лева отгоре.

 19. 19 Профил на Ю Бря
  Ю Бря
  Рейтинг: 277 Весело

  "След изборите: договореният дефицит в бюджета догодина означава поемане на нов дълг от 5-6 млрд. лв."

  Те ти, булка, Спасовден!

 20. 20 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Белите якички и червените куфарчета -ръка за ръка.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 21. 21 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  Кое ви изненадва? Икономическите "гении" на комунягите друго не знаят. А за Кирчо и Асен дългът е добре дошъл, защото и баба знае да управлява в условия на паричен разкош - с пълна торба, вместо да стиска стотинките и да е финансово дисциплинирана.

 22. 22 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 280 Весело

  До коментар [#16] от "samoedin":

  за коя държва говориш? кажи името на тази страна? това са фантазии ......

 23. 23 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Буквално до две години /ако тези безскрупулни популисти се задържат във властта/ външният дълг ще надхвърли 40%, а след още две ще надмине 50%. Сега сме в катастрофа, тогава обаче и господ няма да ни помогне. ...Човек да не е на мястото на младите, които ще изплащат докато са живи.

 24. 24 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 280 Весело

  До коментар [#23] от "xso16686927":

  е кво от тва? япония 250% на кого му дреме... да си чул там да се оплакват по цял ден ?

 25. 25 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1426 Весело

  До коментар [#15] от "georgievb":

  е ми да, не е много приятно, щото ще трябва по-малко да се краде, и повече да се работи, за тукашни ширини - направо си е извънредно положение и мъка без край

 26. 26 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#23] от "xso16686927":е кво от тва? япония 250% на кого му дреме... да си чул там да се оплакват по цял ден ?
  —цитат от коментар 24 на герб е ДПС мафия


  Япония няма премиер или кандидат премиер сгазил Конституцията, да напомня.

 27. 27 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Има ли пилот "изтребител" в самолета.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 28. 28 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":да знаеш някоя държава да си е платила дълга? Богатите страни защо са богати?
  —цитат от коментар 4 на герб е ДПС мафия


  Ама вие се въртите като фурнаджийски лопати, бе!

  Докато ГЕРБ беше на власт, аууууу, колко зло било да се тегли заем, а сега, колкото повече теглим, ще ставаме по-богати, без значение за какво се ползват.

  С ваксините и локдауните, същото.

  С финансовите мерки при ковида, същото.

  С данъците, същото.


  Само по себе си тегленето на заеми не те прави богат!!!!
  Що за безумие!?
  Ако ги изтеглиш и с парите направиш нещо смислено и произвеждащо пари, само тогава може да има полза и смисъл.
  Ако се наливат в социални придобивки и крадене, това няма как да направи хората богати. Все едно един безработен да си издумка кредитната карта.
  Безумие!!!

 29. 29 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#18] от "МиГ-29":

  2 млрд. отгоре, 1.5 от спрени строежи и 3.5 от заеми... Въпросът е къде са тези 7 милиарда лева, при фактически спрени всякакви помощи и програми за бизнеса? Ще ви кажа - този грабеж, фиксиран само за година, няма аналог в новата ни история. Но невежите гласуваха за фюрер Радев и неговите предани помагачи! Нещастници.

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  " Вчера бях много притеснен, защото представители на БСП от вътрешната опозиция обикаляха студиата и говореха, че БСП не трябва да участва в управление", заяви пред "Нова телевизия" Явор Божанков от социалистите. Според него ако те, "Има такъв народ" или "Демократична България" не са в управлението, ще означава, че 47-ото Народно събрание ще има кратък живот, предстоят нови избори, а страната ще навлезе в тотална социално-икономическа и политическа криза. "Всяка сила, която е коалиционен партньор, трябва да поеме ясна отговорност чрез пряко участие", заяви Божанков."

  Леле, какъв апокалипсис ни очаквал ако другарите не са във властта ! А аз се чудя що целокупния български народ не спи добре и сънува кошмари......

 31. 31 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Буквално до две години /ако тези безскрупулни популисти се задържат във властта/ външният дълг ще надхвърли 40%, а след още две ще надмине 50%. Сега сме в катастрофа, тогава обаче и господ няма да ни помогне. ...Човек да не е на мястото на младите, които ще изплащат докато са живи.
  —цитат от коментар 23 на xso16686927


  Ще се зароби България завинаги.
  Аз съм живял в чужбина и България изобщо не е чак толкова зле.
  Колко е "зле" се дъвче от необразовани маргинали, които не са виждали какво е на запад. И сънуват свят, където има охолство без да работиш.

  Те няма какво толкова полезно да направят с тези милиарди и милиарди.
  Освен ако не построят 10 АЕЦа и не започнат да продават ток на марсианците.

  Какво ще съградят, което да носи пари или заплати?

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 913 Гневно

  Честито на всички, които си купиха котка в чувал....
  За съжаление сметката ще я плащаме всички!!!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 280 Весело

  До коментар [#28] от "Тангра":

  не може да сравнявате един човек с една държава. кредитната карта на една държава няма лимит и никога няма да се плати. коя държава си е платила дълга? няма такава! никога тези пари няма да се платят. Аз не съм против когато герб или драган няма значение. Държави боклук като да не ги споменавам нямат дългове защото няма нормален да им дава пари. Китай има 7 трилиона дълг. Пука ли им? не
  вие не разбирате от икономика

 35. 35 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1562 Разстроено

  Честито на всички, които си купиха котка в чувал....За съжаление сметката ще я плащаме всички!!!
  —цитат от коментар 32 на selqnin


  Това се виждаше предварително.
  Само се чудя как може да има толкова хора, които са слепи!

 36. 36 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2019 Весело

  Едно КТБ казвате, нищо работа, Боко от джоба си плати за него, да не се объркате, че от нашите данъци бяха подарени онези 4-5 милиарда. Или два гьола в Белене, горе-долу толкова струват, плюс подарените на Русия 1-2 миларда.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Еврото май ще го гледаме през крив макарон с тия бюджетни дефицити.

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  До коментар [#32] от "selqnin":

  Естествено, кой друг да я плаща тази сметка? Всичко се трупа на гърба на данъкоплатците. Като почнеш от КТБ, минеш през руските атомни самовари и стигнеш до Турски/Руски поток.

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5923 Весело

  БСП трябва да се разцепи на "играещи хоро", "играещи казачок", играещи белот" и "играещи на пилон"!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 41. 41 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5923 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":

  Странно е, че все още има хора, които задават подобни въпроси...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 42. 42 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Много ясно, че ще направят дефицит. Нали са там за да папкат. Сега им се е паднало. Какво са 5-6 милиарда за опоскване от марксисти соросоиди и комунисти бесепари! Нищо работа, след борба за кокала.

 43. 43 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  " Владислав Панев: Очаквам още след седмица да се види съставът на кабинета " Този непрекъснато се вижда като министър. Сигурно не спи от вълнение.

 44. 44 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#23] от "xso16686927":

  "Човек да не е на мястото на младите, които ще изплащат докато са живи."

  Е те нали уж младите и образованите ги избраха тия?!?!?! Еми, сега да си сърбат попарата!!!

 45. 45 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1575 Любопитно

  Аз не виждам (поне дисега!), какви сериозни реформи ще направят за тези 5/6 милиарда нов дълг ?!
  Или пак ще слагат лепенки на една скъсана гума ?!
  За чий х@й ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 46. 46 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1575 Любопитно

  Аз не виждам (поне дисега!), какви сериозни реформи ще направят за тези 5/6 милиарда нов дълг ?!
  Или пак ще слагат лепенки на една скъсана гума ?!
  За чий х@й ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 47. 47 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  Задкулисието започна със заемите, разбирай кражбите. 5-6 милЯрда хехехе :)))

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Е ти тебе те за 800 дена ще ви оправят 😊
  Няма такива наивници като Българите.
  На 10 години палачинката се обръща и им играят същия номер.
  НДСВ 2, Юпитата на Царя и черешката на тортата е винаги БСП.
  Абе будали не знаете ли как свършва всеки път историята като БСП е замесена във властта.

 49. 49 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#11] от "clarkv622":

  служебното правителство за около 6 месеца е емитирало дълг за 2 млрд

 50. 50 Профил на tahion
  tahion
  Рейтинг: 378 Неутрално

  До коментар [#34] от "герб е ДПС мафия":

  Май ти нищо не разбираш. Тоя филм вече сме го гледали през 1996-а/97-а, когато комунистите фалираха държавата за втори път. Сутрин си взимах заплатата и до вечерта се стопяваше заради инфлацията. Само който не го е преживял може да вярва на комунистите да пипат бюджета. Всеки път като видя мазната мутра на Румен Овчаров ми се гади. И сега същите тия гадини да харчат като невидели?? Ако това ще им е промяната, да си и я пъхнат някъде!

 51. 51 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Сега разбирам защо преговорите са толкова дълги и трудни.
  РАЗПРЕДЕЛЯТ ПЛЯЧКАТА.
  Не могат да се разберат кой колко ще открадне от тия 6 милярда дълг.

 52. 52 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  И като видя лицето Р. овчаров всичко си идва на мястото. Той може да е “архитекта” на тази “коалиция” и поредната глава в историята на ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

 53. 53 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Нали Асенчо каза, че е спрял кражби за 8 милиарда лева годишно. Значи няма нужда от нов дълг. Или е излъгал предизборно?

 54. 54 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Чакай малко, нали имаха много излишъци, спряха краденето, що така само за тая година изтеглиха 4-5 милиарда дълг и за другата искат още 5-6 милиарда, големите икономисти от харвард :Д

 55. 55 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#11] от "clarkv622":служебното правителство за около 6 месеца е емитирало дълг за 2 млрд
  —цитат от коментар 49 на Yomega


  За 4 милиарда. Всеки понеделник теглят нови 500 мн.

 56. 56 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Честито на всички, които си купиха котка в чувал....За съжаление сметката ще я плащаме всички!!!
  —цитат от коментар 32 на selqnin


  При цялото ми уважение но този път изобщо не беше в "чувал" ... И за малките деца беше пределно ясно че ще се гласи връщане на комунистите на власт под патрона на руския резидент и официално маскирано като широка "коалиция" . Предполагам само полезните идиоти не се усетиха , а сега и да се усетят вече е твърде късно - употребени са ...

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Не щяхте Баце на ви сега Р. Овчаров.
  Е той царя не може да ви “оправи” обаче тия така ще ви “оправят” че 10 години след това ще ги помните.

 59. 59 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Тая 4 глава ламя няма наяждане баце.

 60. 60 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1373 Любопитно

  Не разбрах Ганев дали в тези 6 милиарда са включени текущите плащания по дълга в размер на 2,7 млрд през 2022?

 61. 61 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  този показател ще бъде в рамките на 3.4-4.5%.
  Това означава, че ще трябва с дълг да се финансират около 5-6 млрд. лв
  —цитат от коментар 0 на матряла

  То нали докато кесиш в Чакалнята мерят дефицитите. Значи възможно е да приемем еврото по трънския курс.
  Милярдите дълг са логични. Както разкри др Добрев "няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи. "
  https://www.standartnews.com/balgariya-politika/kiril-dobrev-navrza-ninova-i-borisov-v-afera-za-150-miliona-477885.html
  Има обаче и кахър хабер. Др Корнела не отстъпвала за гендерите и македонците, а др Сорос много държи на тях. Да не земат да разтурят седянката?

 62. 62 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  Буквално в следващата седмица се очаква и съставът на правителството, и неговата програма да бъдат в голяма степен ясни, коментира пред БНР Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение, което е част от "Демократична България".
  *
  Само формално, а иначе е лакей на Радев.
  Чакам да видя кога официално ще се отдели от ДБ за да се прикачи към ПП.

 63. 63 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 656 Разстроено

  До коментар [#6] от "The Polite Moose":

  Гечев е с доказани качества, може да постигне рекорд и над жан-виденовата инфлация.

 64. 64 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 951 Весело

  До коментар [#2] от "atmanpg":Америка 29 трилиона Япония 13 трилиона ЕС 11 трилионаа тук за някакви стотинки...
  —цитат от коментар 7 на герб е ДПС мафия


  Ахм... на чужд гръб (г@з) сто тояги са малко!

  : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 65. 65 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 656 Гневно

  И като видя лицето Р. овчаров всичко си идва на мястото. Той може да е “архитекта” на тази “коалиция” и поредната глава в историята на ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
  —цитат от коментар 52 на МиГ-29


  Гечев беше автора на инфлацията през 1997. БСП-то съвсем са го закъсали щом пак ни го предлагат.

 66. 66 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1562 Любопитно

  [quote#65:"nxl27679751"][/quote]

  За БСПто, не знам, ама ние определено сме го закъсали!

 67. 67 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Хубави думи се изговарят,
  хората да ги заблуждават.

 68. 68 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Щом със заеми ще управляват,
  неспособността си показват.

 69. 69 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  Дано това споразумение със е факт.

 70. 70 Профил на Георги
  Георги
  Рейтинг: 64 Весело

  Корнела ще бъде привикана в зайчарника в Банкя за извънредно набиване на акъл!

 71. 71 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 951 Весело

  .... невие не разбирате от икономика
  —цитат от коментар 34 на герб е ДПС мафия


  Знаеш ли откога чакаме да дойдеш и да ни го съобщиш?

  : )))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 72. 72 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 951 Весело

  ... Всеки път като видя мазната мутра на Румен Овчаров ми се гади. И сега същите тия гадини да харчат като невидели?? Ако това ще им е промяната, да си и я пъхнат някъде!
  —цитат от коментар 50 на tahion


  Ще си я пъхнат, ама друг път!

  Тези дето гласуваха за тях си я пъхнаха, че и останалите около тях!!!

  : ))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 73. 73 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1562 Любопитно

  "След изборите: очаква се коалиционното споразумение да е готово до петък"

  Искаме го в ПИСМЕН ВИД!

  И която партия го наруши, да отговаря пред всички българи и да се саморазпуска!

  Междувременно ДБ и ИТН да обяснят как правят коалиция с БСП и какво са обещавали!

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Обемът на това споразумение предполага поне две петилетки единомислие, а това за тези географски ширини е абсурд.

 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  ДПС се появи на хоризонта. Техните стратегически цели какви бяха, че не помня.

 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Герберите, колко дълг взе Борисов за 11 години? И вероятно се сещате, кой го плаща. Кажете и какво има направено срещу този дълг.

 78. 78 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  " Преди разговора за министрите Нинова иска коалиционно споразумение "
  Може би за първи път считам, че Нинова е права.

 79. 79 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#73] от "Тангра":

  "Искаме го в ПИСМЕН ВИД!
  И която партия го наруши, да отговаря пред всички българи и да се саморазпуска!"

  Ти за колко човека отговаряш, че говориш в мн.ч., играч?

  И да те питам - Герп като нарушаваха коалиционните споразумения с РБ и питекантропите да н' са саморазпуснаха? Или отговориха с нещо пред всички българи? Вслушаха се в протестите?

 80. 80 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 848 Неутрално

  "Преди разговора за министрите Нинова иска коалиционно споразумение"
  Почна се !!!

 81. 81 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  "Преди разговора за министрите Нинова иска коалиционно споразумение"Почна се !!!
  —цитат от коментар 80 на drill


  Ами нормално е, само че защо чак сега като я напънаха отвътре забрави за старите червените линии и взе да поставя нови. Така както я е подкарала, май както макетата, цялата ще се опаше с червени синджири.

 82. 82 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  На среща със социалисти на "Позитано" 20 лидерът Корнелия Нинова е обявила, че първо трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики
  ===
  Значи, ако Нинова си държи на думата, да очакваме всичко да започне от начало.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 83. 83 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Любопитно

  До коментар [#54] от "grigoo":

  Обясни нещо за дълговете , с повече от една дума - Радев е виновен . ГЕРБЯТА са теглили ни 38 милиарда за 12 години. Кредитите и плащанията по тях са ежегодни по график . Всички тези пари погасяват са по предходни кредити на които изтича срока . Но òèвидно с ГЕРБ няма да се разговаря по абсолютно нищо/... Единствената роля на ГЕРБ е да бъде донор за нови партии . Докато ГЕРБ не се разграничат от герберизма (организирано крадене ) -никакви разговори..

 84. 84 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Има такъв народ" и БСП се разбраха, че този показател ще бъде в рамките на 3.4-4.5%.
  Това означава, че ще трябва с дълг да се финансират около 5-6 млрд. лв
  ===
  Съмнявам се, че ще е 3.4-4.5%.
  Когато под мъдрото им ръководство БВП падне с 10тина %, тези 3.4-4.5 ще станат 4.5-5.5%. И това ако се придържат стриктно към заложените 5-6 млрд.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 85. 85 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  "Хасан Адемов, ДПС: В преговорите досега липсват стратегически цели...."

  Точно е описал Адемов, преговарящите в мола БКП'та.

  Хасане, от къде у тези в мола стратегически цели, като те са избрани с дребнотемие и ниски персонални цели: да свалим Боко, (да свалим Гешев, да свалим Цацаров) - рИформа, да наклепаме някого с Мата Хари и Барселона, от догодина с нови лични карти, да освободим парите на спонсорите - червени олигарси, да си закупим електорат с пенсиите, да смачкаме някого с роШкоф,.....

  Ми това са.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 86. 86 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#83] от "dejmos":

  Като не разбираш от дълг защо се обаждаш не знам.
  Плюс си там ГЕРБ и толкова. Те явно са ти живота.
  А иначе за последните 7 години 6а взети около 13,8 милиарда лева дълг без тази. С тази около 17 милиарда.
  Иначе този дълг дето го взе Служебното правителство понеже бюджетът все още е на излишък е в момента във фискалния резерв, който към днес е около 12,5 милиарда.
  Сиреч едно бъдещо правителство вече разполага с 12,5 милиарда лева резерв.
  А иначе догодина БВП Белият ще е около 143 милиарда лева. Или държавата ще събере около 52 милиарда лева и едва ли ще им трябват пари.
  Но дълг на държавата е да обира свръхликвидността на банки, застрахователи, пенсионни фондове за да не изгърми финансовата система.

 87. 87 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  "Преди разговора за министрите Нинова иска коалиционно споразумение"Почна се !!!
  —цитат от коментар 80 на drill


  Ако се започне разговорът за конкретни лица и министерства преди коалиционно споразумение със сигурност няма да се разберат никога за нищо !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на mlmirow
  mlmirow
  Рейтинг: 504 Неутрално

  слаНИНОВА оставкаааа!

 90. 90 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#88] от "dejmos":

  Кое е лъжи, бе. И какво ме интересува дали е ГЕРБ или Станишев или Костов. Дали е СП или Макс и Мориц.
  Дългът не е лошо нещо. Ама Борисов го беше страх. Служебното правителство пък не му трябва и цух в резерва.

 91. 91 Профил на
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  "В тези над 50 позиции, около които се обединиха преговарящите бъдещи коалиционни партньори, липсват стратегическите мерки."

  Стратегии на килограм са толкова и стратегии. Обикновено са фантазии с дълъг период на осъществяване и докато дойде моментът да се отчитат резултатите, вече всички са забравили за тях и авторите им. Дотогава и давността за измамата е изтекла.

  Има народи, които правят стратегически планове и постигат стратегически цели, но това е рядко и потайно изкуство. Обсъждането на проектите му не е на преговори за коалиционно правителство. Без стабилно оперативно управление няма смисъл да се споменават. Първо да се закрепи управлението на проблемите, да се спре разпадът, после може да се коментират и планират мерките за ускоряване на развитието.

 92. 92 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Министрите ще ги редят олигарсите, а всички на надолу ще останат калинките на Борисов. ПП са нова партия нямат кадри, привличат по някой друг член от БСП и ДБ. Чегъртане може да има, ако се задържат поне 5 години.

 93. 93 Профил на wqf541063367
  wqf541063367
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Кокорчо и Кирчо ми пробиха ушите два месеца, че се крадат 8 млрд. на година и че те ще спрат тези кражби.

  А сега какво - нови заеми ще теглят.

  Май всички приказки си бяха предизборни лъжи за шарани.

 94. 94 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  Ама Румен Гечев, или т. нар. "поразяващата уста" пак ли са го набутали за депутат?

  Пазете се от доносника vesolr
 95. 95 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Любопитно

  Коя чалга икона ще възпее този формат ?

 96. 96 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  др. Гечев е той стана почтен!

 97. 97 Профил на Ганчо Попов
  Ганчо Попов
  Рейтинг: 31 Неутрално

  Кажете и какво има направено срещу този дълг.
  —цитат от коментар 77 на Роси

  Направеното всички го ползваме вече години - магистрали, ЖП линии, пречиствателни станции, спортни зали...
  Вие кажете какво правите с милиардите, които теглите всяка седмица?

 98. 98 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Алоооо, ДБто!
  Не ви ли е гнус да го гледати тоз на снимката?
  Само за да сте във властта сте готови и със САТАНАТА да се коалирате.
  Ни срам ни съвест.

 99. 99 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  Периодът на ГЕРБ ще се помни като "малката далавера". Сегашният период един ден ще се помни като "Голямата далавера".

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 100. 100 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Ще се разберат
  Няма къде да ходат.
  Да спечерлят сега изборите беше голяма подготовка. Питайте Рашков.
  То не бяха машини със стотици повече, то не бяха софтуери и други чудеса.
  То не беше реванье да не се броят бюлетините щот машините биле супер.

  И сега тъкмо я нагласиха работата.
  Додрапаха до властта и няма връщане.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK