Всичко е предпоследно: Сигурни и несигурни позиции за следващото правителство

Всичко е предпоследно: Сигурни и несигурни позиции за следващото правителство

© ДневникПодписването на коалиционно споразумение остава за следващата седмица, а преди него политическите формации отказват да коментират номинациите за позиции и министри, въпреки че все повече имена и структура на бъдещото управление бяха неофициално потвърдени като възможни през последните два дни от представители на различни участници в преговорите.


Желанието на "Продължаваме промяната" беше да успеят да одобрят споразумение преди първия работен ден на новото Народно събрание (3 декември), но БСП и "Демократична България" обявиха в четвъртък, че финални решения ще вземат след като има предложение за него, за правителството, а за дясната коалиция това ще бъде и след като минат и консултациите при президента. Все още няма официална информация кога Румен Радев ще покани на разговори парламентарните групи (очакваше се, че е възможно това да е и през предстоящи уикенд).


Новият коментиран от партиите срок е 6 декември (понеделник) за окончателен вариант на споразумението и представяне на формулата на бъдещия кабинет. Няма информация и кога ще има лидерска среща на четирите преговарящи формации (лидерът на БСП Корнелия Нинова настоя за такава в четвъртък, за да бъдат обсъдени спорните въпроси). През тази седмица е имало само двустранни разговори, макар че официални коментари след тях няма. Според източници на "Дневник" в четвъртък е имало среща между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".
Двама от лидерите на "Демократична България" Христо Иванов и Владислав Панев обаче обявиха пред медии само, че коалиционното споразумение все още не е готово, а за имена официално ще се говори след него.

Решение за участие на "Демократична България" в бъдещото правителство с министри ще има след като приключи процесът по взимане на решения от органите на всяка от трите формации в политическото обединение. И това ще стане, когато минат консултациите при президента и влезем във формалната седмица на първия мандат.


Христо Иванов,

съпредседател на "Демократична България"


Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев запазиха мълчание през последните дни и неофициално от формацията твърдят, че не са обсъждали финални номинации за постове и не искат това да попречи на преговорите по политики.


Кой ще е председателят на новото Народно събрание


Този въпрос ще получи отговор в петък на първото заседание на парламента, като в четвъртък лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да заеме този пост.


До късно в четвъртък вечер не беше сигурно кой ще е председател, но по неофициална информация на "Дневник" ще бъде от "Продължаваме промяната".


До преди два-три дни за най-високата длъжност в Народното събрание се сочеше Ива Митева от "Има такъв народ", която ръководеше 45-ия и 46-ия парламент. Но след това се появиха информации за Нинова, които първо бяха неофициално коментирани, а през последните повече от 24 часа се засилиха с неофициални потвърждения, че тя има интерес, и че ще е първият председател на ротационен принцип.


За такава идея се разбра от писмо до структурите на ДСБ, което изтече в няколко медии и в което се твърди, че политическите сили са се споразумели за това като идеята била при пълен мандат всяка от четирите формации да има по една година. А според БНР Нинова е била първата за постта. (По време на 44-я парламент бившият министър председател Бойко Борисов покани лидера на социалистите да оглави Народното събрание, но тогава тя отказа.)


Източници на "Дневник" твърдят, че сега самата тя е настоявала за това, но Нинова отрече официално и обяви, че такава договорка не съществува.


В ранния следобед депутатът Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" коментира пред Би Ти Ви, че ротацията на парламентарен шеф е идея, която все още се обсъжда. По-късно от "Демократична България" потвърдиха за "Дневник", че идеят е отпаднала.


Едно министерство повече в бъдещото правителство


18 министерства и размествания в редица ведомства. Така изглеждат част от промените в структурата на Министерски съвет, които екипите, участващи в преговорите за съставяне на правителство са обсъждали тази седмица по информация на "Дневник". За промени в структурата на бъдещия кабинет се разбра още от преговорите, като Асен Василев обвърза това и с необходими промени в бюджета за 2022г.


Единственото ново министерство на този етап е на електронното управление, а то ще отговаря и за Държавна агенция "Електронно управление", Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО), Български пощи и Агенцията по вписвания. Продължават разговорите за изваждане на горите от министерството на земеделието.


Преговарящите обсъждат и вицепремиер по климата, който да е различен от министъра на околната среда и водите.


Според информация на Капитал различен ще е и принципът, по който ще бъдат назначавани зам.-министрите. Всеки министър ще има правото сам да определя своите заместници за разлика от предишни коалиционни правителства, когато заместниците на даден министър бяха от другите формации от коалицията, за да има взаимен контрол. Представители на някои от политическите сили се опасяват, че такъв подход може да доведе до "партийна феодализация" на различните сектори.


Като начин за контрол се обсъжда разпределението на председателските места в парламентарните комисии на принципа: ако дадена формация има министър в една област, председателят на ресорната комисия да е от друга, посочва "Капитал".


Няма официална информация на какъв принцип ще бъдат разпределени постовете за министри и коя формация колко места ще получи, нито за останалите позиции във важни агенции и държавни структури. Преди седмица по време на публичните преговори по теми участници припомниха, че има изтекли мандати в ключови институции като БНБ, НОИ, КЕВР, които бяха отложени за редовно управление.


Неофициални номинации за министри


Въпреки че партийните лидери уверяваха, че министерски постове ще се коментират едва след като е готово коалиционното споразумение, от представители на различните формации в преговорите неофициално бяха коментирани и потвърдени и нови (извън досега посочваните номинации) имена, които се обсъждат вътрешно, но за които знаят и партньорите.


Кирил Петков остава номинацията за министър-председател и засега няма информация партньорите да са против или да имат други предложения. Същото е и за бившия служебен министър на финансите Асен Василев, номиниран от "Продължаваме промяната" отново да бъде начело ва финансовото министерство. Той ще е и вицепремиер, а на негово подчинение минават Агенцията по горите, която сега е към земеделското министерство и Дирекция "Национална служба за защита на природата", която ще се прехвърли от Министерството на околната среда и водите.


По информация на "Капитал", се обсъжда още Българската агенция по безопасност на храните, както и Изпълнителната агенция по горите да бъдат извадени от Министерство на земеделието и да останат на подчинение на Министерски съвет. А начело на горската агенция да остане назначеният от служебното правителство и избран сега за депутат от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев.


Александър Дунчев

© Велко Ангелов

Александър Дунчев


Соченият досега за претендент за министър на външните работи Даниел Лорер ще оглави икономическото министерство, а на негово подчинение ще премине агенцията, която одитира средствата от Европейските земеделски фондове.


Няма промяна и в официално посочвания от "Продължаваме промяната" още преди изборите за подходящ за транспортен министър Николай Събев, собственик на "Еконт", избран за депутат. На подчинение на това министерство вероятно ще бъде Агенция "Пътна инфраструктура", която ще се прехвърли от регионалното министерство - идеята се още се обсъжда, тъй като по време на експертните разговори от "Има такъв народ" възразиха срещу нея.


Очаква се трима министри от служебния кабинет да останат и в редовния такъв. Премиерът Стефан Янев да поеме отбраната, а са министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и на образованието Николай Денков да запазят постовете си.

Надежда Йорданова

© Юлия Лазарова

Надежда Йорданова


Почти сигурно е, че министърът на правосъдието ще бъде от "Демократична България", но това няма да е съпредседателят на обединението Христо Иванов, а юристката от "Да, България" Надежда Йорданова, която в 46-я парламент бе председател на комисията "Магнитски", а сега не успя да влезе в парламента. Информацията бе потвърдена от за "Дневник" от източници в обединението. На нейно подчинение се очаква да премине дирекция "Съдбена защита", която досега бе под шапката на финасовото министерство.


По всяка вероятност министерски пост ще има и за "Зелено движение", но все още се обсъжда какъв точно да бъде той. Вариантите са или техен представител да бъде министър на околната среда и водите, като обсъжданият кандидат е съпредседателя на партията Борислав Сандов или сегашната зам.-министърка на външните работи Зарица Динкова от Националния съвет на движението да стане вицепремиер по климата.


За сигурна номинация се смята и тази за спорта - титуляр ще е Радостин Василев, който в 45-ия парламент бе председател на правната комисия, а в 46-ия бе предложен за спортен министър в проектоправителството на "Има такъв народ".


По информация на "Клуб З" за министър на външните работи се обсъждат две имена, като и двете са от "Има такъв народ" - Павела Митова, която е експерт по международни отношения и разоръжаване на оръжия за масово поразяване и депутатът Димитър Гърдев, който пръв повдигна в предишния парламент въпроса за гражданството на Кирил Петков. Под шапката на външно министерство ще преминат Агенцията за българите в чужбина и агенция "Вероизповедания".


"Има такъв народ" по всяка вероятност ще получи още две министерства - на енергетиката, където за министър е бил редложен Александър Николов и регионалното, като там за министър се сочи Гроздан Караджов, който беше кандидат за транспортен министър в проектокабинета на партията на Слави Трифонов, пише Капитал. За регионалното министерство по информация на "Дневник" преговорите все още продължават.


За БСП според преговорите са социалното министерство и това на туризма. Коментира се министерство на земеделието също да бъде оглавено от посочен от левицата кандидат, макар че за най-сигурен претендент за поста се смяташе Пламен Абровски от "Има такъв народ". При преговорите обаче този вариант е бил отхвърлен, твърдят участици в тях. Земеделското министерство вече ще отговаря за управлението и стопанисването на язовирите вместо Държавната консолидационна компания (ДКК).


"Нито едно от имената, които се спрягат за заявени от БСП министри, не отговаря на истината. Не е вярно", каза Нинова по повод на медийни публикации (напр. Георги Гьоков беше посочван за социален министър).


Преговорните екипи продължават да обсъждат кой да оглави новото Министерство на електронното управление. Смята се, че най-голям шанс има IT специалистът Божидар Божанов от "Демократична България".


Спорове има и за здравното министерство, за чиито принципал е предлаган депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев, който обаче отказал. Другата възможност е министерството да се оглави от предложен от БСП.


Кой да ръководи министерство на културата засега също е въпрос без отговор. От "Има такъв народ" предлагат това да бъде оперният певец Георги Султанов, който бе канидат за министър във втория проектокабинет на партията на Трифонов, но от "Продължаваме промяната" настоявали ведомството да остане под тяхно управление, но няма потвърждение за никое от обсъжданите неофициално имена.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Ако се коалират с БКП, и ДБ и ИТН и ПП ще предадат избирателите си.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1213 Любопитно

  "Подписването на коалиционно споразумение остава за следващата седмица"

  То написано ли е веке.
  Че щели да го и подпишат.
  Ако е написано, дайте да го видим...

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Бавничко върви късането на баницата! Ако продължава така ще останат някои недонаядени и може да има къчове през пищялите.....

 6. 6 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1960 Неутрално

  Управленският капацитет и почтенността в партиите ПД Социалдемократи-Средна европейска класа-ВОЛТ силно ме притеснява! Дано не съм прав!

 7. 7 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  Малиииий ..... лидерите на нацията...... изтръпнах ...... https://m.dnevnik.bg/shimg/zx640y360_4286485.jpg

 8. 8 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#4] от "hrx16647690":

  "Сигурно е, че Бойко Борисов – Тиквата в следващите 4 години ще е извън правителството. "

  Оптимист !!!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Снимката на Нинова над тази на Хр. Иванов...
  Случайност?

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  БСП-то иска пак да управлява,
  народа от тази идея полудява.

 13. 13 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  Кой беше оня класик, дето викаше """"" Бах ви и държавата щом и аз станах министър......""""''

 14. 14 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3739 Весело

  До коментар [#2] от "anonimnii":

  Хе.... :)
  Избори до дупка.....
  Дерзайте.... Всяка дупка е пред последна....

  Bukalemun
 15. 15 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1213 Весело

  Доколкото схващам, задкулисието гарантира само зрелища.
  Но не и хляб...

 16. 16 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Според мен правителство ще има, щото и Христо и Курнела знаят, че ако сега не се състави правителство, при едни следващи избори са аут! Въпроса е,кой за какво се продаде???
  Всички помним как Христо тръбеше навсякъде "Никога с ГЕРБ, БСП и ДПС!!!
  Помним и Слави как рецитираше същото,даже казваше, че може и да си го татуира (Никога с ГЕРБ, БСП и ДПС),ама било тъпо!!! Сега, какво ще си татуира???
  Тепърва ще берем плодовете на тая коалиция!
  Прогнозата ми е, че няма да изкара пълен мандат. Ще поживеем, ще видим!

 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3739 Весело

  До коментар [#15] от "palav_nik":

  Карай бе.....
  Веселба да става.....
  Демократична веселба....

  Bukalemun
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#7] от "MPetr":

  Почти съм сигурен, че само първия може да паркира обикновен автомобил успоредно, до който и да е тротоар, а ми изглеждат, като хора, които май нямат дори книжка за шофиране..................., но ще се учат на държава.
  Мани, отзад дебнат Таско и подобни..........

 20. 20 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Никой не иска Виденовата зима да се възстановява.
  но комунистическата система, по-добра не познава.

 21. 21 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#18] от "hrx16647690":

  "Ще съм оптимист, ако кажа, че Тиквата ще влезе в затвора."

  Е,не, тогава ще си фантазьор!!!
  А за оптимиста беше във връзка с това,за четиригодишния мандат. Аз не мисля, че ще изкарат цял мандат!

 22. 22 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1213 Весело

  Радев им го ...... на Нинова и Иванов.
  Ма и те нема да му останат длъжни.
  Кирчо Канадеца ще си остане сал едни голи мечти за А отбор...

 23. 23 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#20] от "Michael Jordan":

  "Никой не иска Виденовата зима да се възстановява."

  Е не иска, ама си я избраха.

 24. 24 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#17] от "eti mehter":

  =======Карай бе.....Веселба да става..... Демократична веселба....======= гУлема ще е таз веселба, се очертава...... шоуто на Радев.....

 25. 25 Профил на Иосиф Давыдович
  Иосиф Давыдович
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Пълен троцкисти либераски глобалиски буламач. Като почнем през премиера, който излъга за гражданствотоси, еврейчето, девственика КУКУрчо, имаме си и вицепремиер по климата,....Дано поне не предължи дълго....Единствената ми утеха е че след тях идва Възраждане....

  НА ПОСТУ! В. В. Путин
 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3540 Неутрално

  никой не иска здравеопазването.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 750 Неутрално

  "Преговарящите обсъждат и вицепремиер по климата, който да е различен от министъра на околната среда и водите."

  Мхм, вицепремиер по Зеления Обир. Много новаторско изглежда, като взаимствано от Европарламента, където има комисари по какви ли не глупости.

 29. 29 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#27] от "Балиране на ГЕРБиджа":

  "И започвайте да разчиствате след гербидж-дпс шайката. С голямата лопата.'

  Абе, незнам с какво ще разчистват след "гербидж-дпс шайката" ,ама след тия сегашните, ще трябва не лопата,ами кран!!

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#5] от "mun4o":

  Споко, бащицата ти Бойко Методиев Борисов от Банкя не е от изгладнелите! Той натрупа благинки в чекмеджето за последните 12 години!

 31. 31 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#27] от "Балиране на ГЕРБиджа":
  Хахаха......====Общо взето приемлив вариант==== ..не "приемлив"..... а перфектен, блестящ, неповторим, уникално сполучлив .......... супер дупер биг ......

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#6] от "svoboden":

  Не си прав, както винаги!

 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#8] от "galina georgieva":

  "Оптимист!!!"

  Реалист!

 34. 34 Профил на Балиране на ГЕРБиджа
  Балиране на ГЕРБиджа
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#29] от "galina georgieva":

  Другарко, вашето квичене откъм Зайчарника в Банкя все по-малко прави впечатление.

 35. 35 Профил на Балиране на ГЕРБиджа
  Балиране на ГЕРБиджа
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#31] от "MPetr":

  Всеки си има мнение. Вашето не ме интересува. :)

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5272 Неутрално

  До коментар [#15] от "palav_nik":

  И хляб ще има, с 50% по скъп, може и повече.

 38. 38 Профил на avp35646651
  avp35646651
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Защо Христо Иванов бега от отговорност и отказва да поеме правосъдието? Толкова години да си правиш агитация и предизборни кампании върху него, а сега когато ти го дават да го оправиш се изнизваш? Да не би да е разбрал, че между говорене, действие и резултат има известна разлика? Или може би осъзнава, че идеите му са популистки и безпочвени, и се страхува да застане зад тях с лицето и авторитета си?

 39. 39 Профил на Балиране на ГЕРБиджа
  Балиране на ГЕРБиджа
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#29] от "galina georgieva":

  Мога да ти кажа накратко какво ще се разчиства:

  Всичко в регионалното министерство, икономиката, бордовете на големите държавни компании като тия 3 калинки в ДКК, начело с Каназирева.

  Земеделието и горите, където са дпс. Енергетика, транспорт. Правилно са се насочили и към Агенцията за храните, където от години корупцията е чудовищна.

  Голямо разчистване и профилактика трябват.

 40. 40 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Кукувица кука : Борисич на боклука

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Весело

  До коментар [#11] от "cinik":

  "Дами и господа, става дума за гигантско недоразумение! Партията с 2,96% преговаря за министерства??? КирЕ Канадецо, на когото българският народ посочи вратата заради невярната декларация??? Какво става тук изобщо?"


  А защо никой не покани вечният победител на изборите у нас, който " бие с 200 другите " ? Евроатлантикът е сговорчив, обещава своята подкрепа, без някой да му я иска, пък накрая - за него какво ? Samoedin празен шкаф ? Или не чак толкова празен, все още ?

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#11] от "cinik":

  Според герберите е направо невероятно, че "Кирчо и Кокорчо" натриха носа на Бойчо! Кеф! :-)

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#13] от "MPetr":

  Нейчо Неев!

 44. 44 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#15] от "palav_nik":

  "Но не и хляб."

  Нямате проблеми! Бойчо бил обещал да ви храни с пачките от чекмеджето!

 45. 45 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Всичко е предпоследно: Сигурни и несигурни позиции за следващото правителство

  Като мястото на ДБ на изборите?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#23] от "galina georgieva":

  "Е не иска, ама си я избраха."

  Жалко, че не си избрахме онзи пожарникар! Той е единственият подготвен са ни краде!

 48. 48 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#43] от "vassilun":
  ++++++
  Верно той беше....Нейчо Неев.... вицепремиер и министър на транспорта в правителството на Беров 1992 ......

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1574 Неутрално


  СЕЛСКА ХРОНИКА
  ........

  Та казвам аз, понеже няма олио
  и хлябът е от мъката по-чер,
  един е лозунга:
  Промяна горе! Съюз със БСП!

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 51. 51 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#34] от "Балиране на ГЕРБиджа":

  "Другарко, вашето квичене откъм Зайчарника в Банкя все по-малко прави впечатление."

  Объркал си се, другарите и другарките са си вашите хора!!!По делата им ще ги познаете! Всички видяхме
  кой се наведе на другарите!!!
  А самия факт, че коментираш коментара ми,показва че прави впечатление 😂😂😂

 52. 52 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  До коментар [#39] от "Балиране на ГЕРБиджа":

  "Мога да ти кажа накратко какво ще се разчиства:

  Всичко в регионалното министерство, икономиката, бордовете на големите държавни компании като тия 3 калинки в ДКК, начело с Каназирева.

  Земеделието и горите, където са дпс. Енергетика, транспорт. Правилно са се насочили и към Агенцията за храните, където от години корупцията е чудовищна.

  Голямо разчистване и профилактика трябват."

  Е,уж нашето квичене откъм зайчарника не прави впечатление,а си отделил толкова време да ми обясняваш някаки твои виждания, които да ти кажа честно, въобще не ме интересуват!!!
  На мен, когато нещо не ми прави впечатление, го подминавам,не се занимавам с него!!!

 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  """Няма такава държава""" верно ! ........текста на Славчо....... """""' Добър вечер уважаеми зрители. Спите ли? Поздравявам майките на нашите ръководители. До вчерашни мухльовци, а днеска дупета.......... е тъй де.......а днеска са "лидери"..... Поздравявам майките и на новите лидери......

 54. 54 Профил на ztj54482216
  ztj54482216
  Рейтинг: 58 Неутрално

  До коментар [#1] от "anonimnii":

  Нали имаше нужда от правителство на всяка цена бе. То угодия вече няма. Плюс че тези мнозинства ние си ги избрахме. Който гласувал, гласувал

 55. 55 Профил на Asen Milanov
  Asen Milanov
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Колкото по малко кадри на вечното статукво БСП/БКП има в нов кабинет на промяната толкова по голяма ще е промяната и колкото повече кадри от БСП /БКП има там толкова повече ще е подмяна това е ФАКТа на фаКтиТе. Но само до ЛУСТРАЦИЯТА след нея подмяната ще е вече МЪРТВА в ГРОБА над които ще грее "ГОРДО" обече не БОЖИЯТ КРЪСТ а ПЕТОЛЪЧКАТА на ЮДА.

 56. 56 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Като гледам плюсовете и минусите на първите два коментара, си мисля, че тука яко работи устройството с минусите 😂😂😂
  Нещо като машините на Сиела. Всеки втори плюс го отбелязва като минус.
  Айде лека вечер от мене,и коментаторите по - спокойно,не се напъвайте много, пазете психиката и нервите си, че ще са ви нужни през следващите месеци!!!

 57. 57 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3355 Неутрално

  не виждам каква е драмата на коалиция на дб с бсп. бсп са с 10% и като гледам почнаха да се калибрират по изборния резултат, а не по носталгии от едно време. освен това избирателите казаха - коалиция, който не слуша ще си бере после драмите.

 58. 58 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#17] от "eti mehter":
  Така е. При демокрацията има майтап и веселба. При тоталиаризма - Живков или Бойков или друг -- мъка, мъка и пак мъка. Корнелка и за мъка не става. (Нито за веселба.) Но ще се намери някой от нейната дърта пария, който може да върши работа. Коалиция - така е наредил суверенът. (На Чалгаря, почитател на суверена, също се отреди позиция - но не каквато той очакваше). Младежите от Харвард са надевждата. Ще видим дали има надежда.

 59. 59 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#34] от "Балиране на ГЕРБиджа":
  До коментар [#29] от "galina georgieva":

  “Другарко, вашето квичене откъм Зайчарника”
  ——
  Ихаа! “Ежко Бежко” са радва на плюсове! … ма сложи още някой и друг коментар да та усетят хората, че си “Нещо-си Нанай” та да видим. Я да ни припомниш позицията на ДБ относно травестите.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 60. 60 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3064 Гневно

  От този сбирщайн по - калпав трудно ще изровят. Подмяната с комунистите продължава - рашкочашко мевереец. Срам!

 61. 61 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Дебилните градско десни, чалгарите , бекапе и някакви странни меринджей в коалиция , ще реформират. Леле мале, какво ни чака, но поне ще се посмеем, това е сигурно.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 62. 62 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Дебилните градско десни, чалгарите , бекапе и някакви странни меринджей в коалиция , ще реформират. Леле мале, какво ни чака, но поне ще се посмеем, това е сигурно.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 63. 63 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#2] от "anonimnii":

  Никъв проблем нямам с коалицията..Некви други питания?

  Sic transit gloria mundi
 64. 64 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#57] от "karatista":

  Драма няма , има трагикомедия :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 65. 65 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Весело

  Мале, мале, гарбиджа в амок..Егаси кефа...

  Sic transit gloria mundi
 66. 66 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#65] от "Hristov":

  Ама , па готини съюзници имате :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 67. 67 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#62] от "schwimmwagen":

  Викаш, по-добре Баце от Банкя и ПКП ...Ми нема..Не стигнаха дебили над изборите за белият слон на Буцко ..

  Sic transit gloria mundi
 68. 68 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#66] от "schwimmwagen":

  Идеални..В сравнение с Баце , Шкембе и Карадайъ направо са като от друга вселена..

  Sic transit gloria mundi
 69. 69 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#67] от "Hristov":

  Викам , че с разнородни джендъристи и дърти комуняги на хорото,няма как ,да не се спънете лошо и всички ще теглим накрая.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 70. 70 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#69] от "schwimmwagen":

  Идеалната коалиция...ИК нанай, С Македония нанай ..

  Sic transit gloria mundi
 71. 71 Профил на izoblichitel
  izoblichitel
  Рейтинг: 699 Неутрално

  за всичко е виновен българският човек от 2021.
  Да, натресена му е повтаряема и евтина десарска пиеса.
  Но какво прави той? Ами увълчва се срещу другите, точно когато те най-много му трябват.

  Примерно, смята ваксинацията за правилна. Следователно всички, които не смятат така са врагове, непълноценни същества и примитиви (само той не е). И какво следва като му се разпадне обществото на човечеца тогава и остане сам с мнението си? Ами как какво. Управляват го Кирчо Лъжеца с Курнела на кон и Христо Иванов-внучето на съветски генерал (руснак).

  И това се повтаря нон стоп от години. Вярно е, че палачите са други, вярно е, че лакеите на палачите са други (и издават демократични вестници миличките), но българинът от 2021 общество независимо от глашатаи не може да прави. Затова го е яхнала държавна сигурност и той горкия (ама колко да е горкия?) все пост-фак-тум разбира.

  Какво е глупостта? Липса на ум.

  Octavian е антикомунист и се смее на номенклатурната имитация на псевдо опозоция от чичкови червенотиквеничета и комсомолската й редакция и цензори.
 72. 72 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#70] от "Hristov":

  +1
  Но ИТН вождове , не съм ги чул да се изказват категорично , по тия въпроси.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 73. 73 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#71] от "izoblichitel":

  Добре започна, но някъде при ваксинацията ме изгуби .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 74. 74 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#72] от "schwimmwagen":

  Съвсем категорично се изказаха, споко...

  Sic transit gloria mundi
 75. 75 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Весело

  До коментар [#73] от "schwimmwagen":

  Бе и началото е леко странно , мен ако питаш..На Дневникар ми мяза..

  Sic transit gloria mundi
 76. 76 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3355 Неутрално

  До коментар [#64] от "schwimmwagen":

  дрън-дрън... няма никакъв проблем. баце не управлява бсптата са на 10% нещата са отлични

 77. 77 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Много лесно те ще се представят,
  но какво може от тях да очакват.

 78. 78 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Много стари личности отново се появяват,
  които много добре знаят как да присвояват.

 79. 79 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Явно шоуто ще е следващата седмица. Сега само подгряват публиката. Пардон, заплакват я.

 80. 80 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Всички са се надървили за постове като пубери пред порно филм. Особено БЦП и ДеБъ. Ама май ще се окаже лека еротика и айде пак на избори. Дано да греша.

 81. 81 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Трябва да се внимава за зависимости на БСП, ДБ и ИТН (като цяло и на отделни техни представители) от прокуратурата, олигархията и мафията, т.е. от силите на статуквото. ИТН напр. показа склонност за заигравки с ГЕРБ/ДПС (разглеждам тези две партии като сиямски близнаци, като двете страни на една и съща монета) в предишния Парламент, което е показателно за наличието на бизнес-интереси и центробежни сили в тази формация. Някои от по-старите кримки, които участват в сегашните коалиционни преговори и биха участвали в коалиционното правителство, имат зависимости напр. от прокуратурата. Това важи най-вече за представителите на БСП, вкл. Корнелия Нинова. Гешефт при всяко положение има закътани папки с оперативни разработки или досъдебни производства за нея, за Румен Гечев, Румен Овчаров, Масларова и др. динозаври в Столитницата. С това си обяснявам реакцията на Нинова срещу Румен Радев в кандидатпрезидентската кампания. Няма с какво друго са се обясни подобно самоубийствено поведение на лидерката на БСП. Ето защо, всички изкопаеми, пребивавали повече от 5-10 години в политиката (не само от БСП), ако са заемали някакви постове в местната и централната власт, трябва да бъдат изключени от участие в бъдещата управленска коалиция или да минат сериозна проверка за пригодност, ако се реши да участват.

 82. 82 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Решение за участие на "Демократична България" в

  бъдещото правителство с министри ще има след като приключи процесът по взимане на решения от органите на всяка от трите формации в политическото обединение. И това ще стане, когато минат консултациите при президента и влезем във формалната седмица на първия мандат.
  Христо Иванов , съпредседател на "Демократична България"
  -------------++++++++--------------------6------66666---------------------
  Добре де тоя плондер нали ужким си подаде оставката , къде се нареди пак да разделя баницата

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#26] от "Тsonkooo":

  Сигурна съм че сегашния много го иска нокато че ли него не го искат.

 85. 85 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Които щат да са министри, мен ме интересува Бойко, Пеевски и Доган да влязат задълго в затвора. Това е...

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 86. 86 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Едно е абсолютно ситурно, тия ще се осер*т преди да са си съули гащите! Просто са несъвместими и неграмотни, ама искат много да крадат! Тежко ни!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 87. 87 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Които щат да са министри, мен ме интересува Бойко, Пеевски и Доган да влязат задълго в затвора. Това е...
  —цитат от коментар 85 на Абсент


  Ей тъй само защото ти се иска! Голяво върховенство на закона! Болшевишко!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1033 Весело

  Ще трябва да си сложат още една доза.

 90. 90 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Начи парламента виновен, правителството виновно, а ти.....? Същия си и ти...тъпанар

 91. 91 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  До коментар [#4] от "hrx16647690":

  Не разбирам защо имаш толкова минуси. Наистина това е важното. Тия са коалиция орел рак и два т@ш@ка НО беше важно ББ да се демонстрира от властта и да започнем полека да връщаме държавата към нормалното, както през 90тте важното беше да демонстрираме БС(К)П от всички структури. Е не успяхме и нейната издънка ГЕРБ млада и силна стисна отново България в задушаващата си хватка

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 960 Любопитно

  Каквито и министерства да си разпределят,ЦЯЛАТА ВЛАСТ е в ръцете на Корнела!!Когато реши-ШУТ на всички!А БСП по различни поводи може да размаха сабята.Тя със слугите "партньори"ще се съобразявя,докато и е изгодно....

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 94. 94 Профил на no matter
  no matter
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Бавничко върви късането на баницата! Ако продължава така ще останат някои недонаядени и може да има къчове през пищялите.....
  —цитат от коментар 5 на mun4o


  Големите губещи са гербериата, предвождан от Тиквата. А къчовете там почнаха, ама кой им обръща внимание.

 95. 95 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Малиииий ..... лидерите на нацията...... изтръпнах ...... https://m.dnevnik.bg/shimg/zx640y360_4286485.jpg
  —цитат от коментар 7 на MPetr


  А женерал танас, що го няма там?

  : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 96. 96 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  [quote#95:"Онуфри"][/quote]

  Там е ама не се вижда защото е твърде дребен.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 97. 97 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  [quote#95:"Онуфри"]
  —цитат от коментар 96 на lz2
  Там е ама не се вижда защото е твърде дребен.[/quote]

  : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 98. 98 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Силовите министерства - за Радев. МВР и армията. Отвратително. Контрол над силовите структури, без носене на политическа отговорност. Не само отвратително, но и опасно.
  Ресурсните министерства - енергетика и регионално министерство - за ИТН. Ако наистина са свързани със съмнителни бизнес интереси, получават златна възможност.

  Това са очевидните неща. Но мен повече ме притеснява друго. При предишните коалиции имаше принцип министър от една, заместник - от друга партия, което поне на теория осигуряваше известен взаимен контрол. Сега контролът ще идва от ДАНС, предполагам. МВР. Т.е. не само президентът ще контролира силовите министерства, а и за контрола върху отделните министерства ще се разчита на милиционерите.

 99. 99 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2301 Весело

  До коментар [#97] от "Онуфри":

  В какъв смисъл "дребен"?

 100. 100 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 135 Неутрално

  Нищо за дръндарския сатрап ,пак... Същата помия ще е

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK