Кирил Петков призова депутатите да забравят алчността, егоизма и нехайството

Кирил Петков призова депутатите да забравят алчността, егоизма и нехайството

© Юлия ЛазароваЛидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков призова в първата си реч от парламентарната трибуна, че е време да се вложи нов смисъл в понятието за народен представител, и обяви, че всички проблеми на България се дължат на това, че тъкмо депутатите не са изпълнявали функциите си.


Той се обърна към българите, живеещи и в България, и в чужбина. "Време е да вложим смисъл в думите народен представител - това е човекът, който представлява не само своите избиратели, а целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ", призова той. Посочи, че става дума за горд народ с велика история, който се намира в най-красивото късче на земята, но народните представители досега не са си свършили работата и затова "сме изправени пред големи предизвикателства".


Сред тях изреди множество - 2 млн. живеещи в чужбина, 40% от възрастните, които живеят под линията на бедност, 40% от внуците им, останали в България, които не са успели да изкарат и тройка по математика миналата година, разнасянето на болни на ръце в одеяла по етажите в болницата в Ямбол, липсата на мост на Дунав при Силистра, непостроения десетилетия "митичен" тунел под Шипка. Напомни заплахата за Монтана да бъде пометена от вълна, ако поддаде стената на язовира в близост.
"Дори проспериращи градове като Пловдив. Толкова ли не можахме да завършим едно кръгово? А какво да кажем за цяла Северна България, която чака "Хемус", а какво да кажем за всичките наказателни процедури за околна среда, наложени от Европейската комисия, а цената на тока, а прословутата връзка с Гърция...", изреди Петков.


Къде са били народните представители, които е трябвало да решават тези проблеми? Отговорът се крие в няколко думи – алчност, егоизъм и нехайство на много от тях.

Кирил Петков

Обяви, че по разбитите ни пътища се разминават майбаси, ролсройси, ферарита, но не на успели, конкурентоспособни бизнес лидери, а на хора, свързани с властта. Хора, които са се закачили под една или друга форма на държавния бюджет. Хора, които харчат със спокойствие нашите данъци все едно е тяхна бащиния. "Това са просто едни корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес", заяви Петков.


Отново призова за нулева толерантност към корупцията. "Време е за истинско правосъдие, в което никой не се чувства безнаказан. Време да превъзмогнем личното си его и да работим заедно. Време е за просперираща България", посочи той, след като вече в два парламента партиите не успяха да сформират правителство. Обяви, че е време и България вече да стане страна, която реално помага за развитието на ЕС, да бъде лидер в региона и пример за добросъседство. "Време е за България, където младите се връщат обратно, а възрастните имат достойни старини. Време е за иновации и инвестиции", обяви той.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK