Отделни споразумения и съгласуване на всяка стъпка: какво предвижда договорът за властта

Отделни споразумения и съгласуване на всяка стъпка: какво предвижда договорът за властта

© Цветелина Белутова, КапиталЧетирима вицепремиери, две нови министерства, 18 постоянно действащи експертни съвета, законодателна програма с конкретни срокове и разпределение на постовете по формулата "10-4-4-3" - това най-обобщено е записано в работния документ на бъдещото коалиционно споразумение, който "Дневник" видя. Късно снощи той е изпратен от "Продължаваме промяната" до БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Очаква се днес и утре формациите да обсъдят и върнат бележките си по него, а след като бъде изработен окончателният му вариант, той да бъде подписан от лидерите им най-късно в рамките на следващата седмица.


От проекта, до който "Дневник" получи достъп, се вижда, че постовете в бъдещия кабинет ще бъдат разпределени в съотношение 10:4:4:3 между партиите, пропорционално на парламентарното им представителство. Председателските места в парламентарните комисии пък ще бъдат разпределени в същото съотношение, но ще има стремеж да не съвпадат с ресорните министерства по партии. Същата пропорция ще се опитат да спазят и при назначението на областните управители.


Партийните лидери с волеизявление ще се присъединят към коалицията


Всеки лидер ще подпише волеизявление за присъединяване към коалиционното споразумение. С него партньорите се ангажират да създадат стабилно правителство и да му осигурят парламентарно мнозинство. Те ще се откажат от законодателно съревнование помежду си и ще се задължат да координират инициативите си за промяна в законите. Ще подкрепят в пленарна зала законопроектите, които са необходими за изпълнение на набелязаните политики, а 18 експертни съвета ще съгласуват поне веднъж месечно решения за възникващи актуални проблеми.
Дейността на всеки от министрите ще е политическа отговорност на партията, която ги е излъчила, но кандидатурите ще бъдат обсъдени с "Продължаваме промяната" като мандатоносител. Към министрите и зам.-министрите, които министрите сами ще подбират, има две предварителни условия - за нулева толерантност към корупцията и експертен потенциал.


Министерския съвет пък ще одобрява назначаването на всички кандидати за председатели на държавни агенции, директори на изпълнителни агенции, ръководители на държавни институции, прокуристи, временно изпълняващи членове на органи за управление и контрол на публичните предприятия. Намерението е броят на членове на бордовете на държавните дружества да бъде сведен до минимум.


Като цяло заявката в проектодокумента е да не се увеличава броят на чиновниците.


Кабинет с четирима вицепремиери


В бъдещия Министерски съвет ще има четирима вицепремиери - двама от тях ще са от квотата на "Продължаваме промяната", и по един - от БСП и "Демократична България", което пък потвърждава информацията, че "Има такъв народ" отказва да има свой вицепремиер. Министрите на финансите (кандидат е Асен Василев) и по ефективно управление, които ще бъдат излъчени от "Продължаваме промяната", ще бъдат и вицепремиери. Намеренията на формацията, заявени през последните дни, са за мащабна структурна реформа и вероятно с това е свързан и този пост.


Формацията ще отговаря още и за образованието (най-вероятно служебният министър Николай Денков), здравеопазването (според източници на "Дневник" това е председателят на Българския фармацевтичен съюз Асена Сербезова), вътрешните работи (сегашният служебен министър Бойко Рашков), отбраната, транспорта (създателят на компанията "Еконт" Николай Събев), растежа и иновациите (Даниел Лорер) и културата.

Потърсена от "Дневник" Сербезова, която стана известна в началото на коронакризата покрай опита на прокуратурата да й вмени "всяване на паника", отложи до финала на преговорите отговора на въпроса дали ѝ е предлаган този пост и дали би го приела. По думите й не би имало значение от коя политическа сила би била издигната кандидатурата й, защото всеки има граждански дълг и не би трябвало да има значение, ако ще се случват хубави неща кой от коя партия е. Просто има цели, които са надпартийни", заяви Сербезова."


Отговорност на БСП е управлението на министерството на труда и социалната политика, земеделието, туризма и министерството на икономиката и индустрията, чийто ръководител ще бъде и вицепремиер. Смята се, че то ще бъде оглавено от лидера на социалистите Корнелия Нинова, която днес пред журналисти не потвърди, но и не отрече, че ще е вицепремиер. За земеделското министерство се обсъжда името на бившия депутат Стефан Бурджев, който въпреки второто си място в Плевенската листа, не успя да влезе в 47-я парламент, а за социалното - зам.-председателя на Националния съвет на БСП Ирена Анастасова, която е и един от най-близките хора до Нинова, казват източници на "Дневник".


Според работния документ четири ще са министерствата, управлявани от кадри на "Има такъв народ - енергетиката, външните работи, регионалното развитие и благоустройството и спорта. Според медийни публикации кандидати за четирите поста са Александър Николов, Димитър Гърдев, Гроздан Караджов и Радостин Василев.


На "Демократична България" се предлагат ресорите правосъдие, който според източници на "Дневник" се очаква да оглави Надежда Йорданова, електронно управление, за което ще бъде предложен Божидар Божанов и околна и среда и води, за което се очаква да бъде предложен съпредседателят на "Зелено движение" Борислав Сандов.


Националният съвет на БСП трябваше да се събере присъствено утре, за да обсъди споразумението, структурата на Министерския съвет и предложенията на БСП за министри, но този следобед заседанието бе отложено заради продължаващите преговори по коалиционното споразумение, което е знак, че още има неизчистени въпроси.


Размествания по ведомства


Разпределението на отговорности между партиите и създаването на две нови министерства върви и с пренареждане на някои от подведомствените структури, се вижда от проекта.


Ако споразумението бъде подписано съгласно текста, с който "Дневник" се запозна, премиерът ще вземе на личен контрол дейността на Българската агенция по безопасност на храните, срещу която в годините имаше множество сигнали за корупция. На негово подчинение се очаква да премине и Изпълнителната агенция по горите. Досега тя беше структура, подведомствена на земеделското министерство, а горски, ловни и екоорганизации наскоро излязоха с призив това да се промени, за да стане управлението на горите професионално и прозрачно.


Земеделското министерство ще се лиши и от още една ключова структура - агенция "Сертификационен одит на средствата от Европейските земеделски фондове", която според замисъла ще премине под контрола на министъра на финансите. Земеделските фондове са едно от най-големите пера в еврофинансирането за България.


Сегашното Министерство на икономиката се разделя на две като "Продължаваме промяната" се предлага да контролира "растежа и иновациите", под чиято шапка ще преминат "Българската банка за развитие", "София тех парк", Българската агенция за инвестиции. Към Министерството на икономиката и индустрията, което ще е под контрола на БСП, ще бъде прехвърлен "Терем холдинг", досега управляван от военното ведомство, и компанията "Транспортно строителство и възстановяване", сега под шапката на Министерството на транспорта. Дружеството беше възложител на инхаус поръчката за стотици милиони левове за удълбочаване на Варненското езеро.


Държавната петролна компания, която според идеите при управлението на ГЕРБ щеше да строи и поддържа верига държавни бензиностанции, и чиято издръжка струваше на бюджета 50 млн. лв. без да има резултат, ще бъде закрита.


По време на откритите преговори бе постигнато съгласие за създаването на Министерство на електронното управление, което занапред ще ръководи дейността и на държавното дружество "Информационно обслужване", както и на държавна агенция "Електронно управление" и дирекция "Информационни технологии".


Заместник министър-председателят по ефективно управление - отново в ресорите на "Продължаваме промяната", ще концентрира контрол върху три ключови звена. Той ще поеме от транспортното министерство управлението на работата на "Български пощи", от регионалното ведомство - на главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО), а от правосъдното - на Агенцията по вписванията.


Управлението на язовирите, което досега се извършваше от Министерството на икономиката, се предава на Министерството на земеделието.


Най-спешните задачи пред новата власт


Най-спешните задачи на новата власт, според подготвената законодателна рамка, са в областта на правосъдието.


Със срок "Незабавно" са записани промените в Наказателно процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт (ЗСВ) за:

 • закриване на специализираните наказателен съд и прокуратура
 • въвеждане на съдебен контрол върху отказите на прокуратурата да образува досъдебно производство
 • ограничаване правомощията на главния прокурор по надзора за законност само до конституционно предвидената компетентност (промени само в ЗСВ)
В следващите десет дни - до 17 декември, е предвидено да бъде транспонирана евродирективата за защита на подателите на сигнали за нарушаване на правото на Евросъюза.
В оставащите 13 работни дни до края на годината през парламента трябва да мине и промяна в Закона за ДДС, с която ставката на данъка за търговия с книги и бебешки храни и пелени, както и за ресторантьорски и кетъринг услуги ще се запази 9% до края на 2022 г. Промяната беше наложена като мярка срещу предизвиканата от коронавируса криза.


Срок "незабавно, но не по-късно от 3 месеца от започване работата на Народното събрание", т.е. до началото на март, е посочен за промени в специалния закон за антикорупционната комисия и Наказателно-процесуални кодекс, с които комисията да се раздели на две структури, да се реформира и да получи разследващи функции. В същия срок трябва да бъде променен Законът за съдебната власт, за да се трансформира Висшият съдебен съвет от постоянно във временно действащ орган. Обсъждането на промени в Конституцията има още три месеца срок - до началото на юни.


Законодателната рамка потвърждава анонсите до края на януари 2022 г. да бъде приет държавният бюджет за следващата година. Според документа обаче до юли ще бъде гласувана и актуализация на бюджета.


Как ще се договарят партиите

 • Всеки лидер ще подпише волеизявление за присъединяване към коалиционното споразумение. С него партньорите се ангажират да създадат стабилно правителство и да му осигурят парламентарно мнозинство.
 • Партньорите са отказват от законодателно съревнование помежду си и ще координират инициативите си за промяна в законите. Ще подкрепят в пленарна зала законопроектите, които са необходими за изпълнение на набелязаните политики.
 • Осемнайсет експертни съвета ще съгласуват поне веднъж месечно решения за възникващи актуални проблеми.
 • Дейността на министрите е политическа отговорност на партията, която ги е излъчила, но кандидатурите ще бъдат обсъдени с мандатоносителя.
 • Председателите на държавни агенции и комисии и изпълнителни комисии и членове на бордовете на публичните предприятия ще подлежат на предварително одобрение от Министерския съвет, независимо кой е органът, който ги назначава.
 • Областните управители и техните заместници ще се назначават пропорционално на парламентарното представителство.
.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (153)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 310 Неутрално

  По делата ще ви съдим

  Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  Горките гербери. Много лоша година иде за тях.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Трудна работа! Съвети, обсъждания ... друго си е мякой да нарежда, а депутатите само да изпълняват.

 5. 5 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 204 Неутрално

  Горките гербери. Много лоша година иде за тях.
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  кмете, за хорта е важно каква е годината! Политиците не ги мисли, те се оправят!

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#5] от "mun4o":

  Не се живее без ярма в копанята.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Дано да греша, но в бъдещото правителство стои името на една госпожа, която не ми допада.

 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 748 Неутрално

  "Дейността на всеки от министрите ще е политическа отговорност на партията, която ги е излъчила, но кандидатурите ще бъдат обсъдени с "Продължаваме промяната" като мандатоносител. Към зам.-министрите, които министрите сами ще подбират, има две предварителни условия - за нулева толерантност към корупцията и експертен потенциал."

  По argument a contrario изискаването за нулева толерантност към корупцията и експертен потенциал за министри няма да важат.

 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2835 Любопитно

  Дотук - добре. Много смислен момент е да не се състезават за законопроекти, това беше ужасен момент в предишните два кратки парламента, изглежда този урок поне са научили. Какви ще са параметрите в бюджета и как ще стартират новите министри засега не е ясно. Да видим, ще съдим по делата, а не по заявките.

 10. 10 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Ако държат ветото на С. Македония, не започнат да прекаляват с ковид мерките и пропагандата, не приемат Истанбулската конвенция и не фалират държавата, то може и да се задържат някоя година, докато не се изпокарат отвътре.

 11. 11 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2833 Весело

  Тръгнаха с голямата кошница , всъщност трънаха като аслани ...

 12. 12 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Айде ,че докато се съгласуват ще мине мандата ,а цените на всичок ще скочат още 10 пъти ,тогава народа ще ги съгласува с други методи на лечение .

 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Весело

  Другарката Сербезова - министър на здравеопазването, след като 4 години бе шеф на ИАЛ по времето на Герб?! Пробивна "кака", поне като фармацевт обърне повече внимание на колегите си фармацевти, напоследък, като председател на Български фармацевтичен съюз бе излязла с едни справедливи искания, и сега спокойно ще може да ги изпълни, естествено, ако не ги е забравила.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Много полезна и добре структурирана информация от Дневник.

 16. 16 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Принципно такива споразумения обхващат целия легистратурен период, тези дрогаре обаче са си поставили задачи до март. После на избори ли ще ходят?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тези не обещаха ли, че ще спрат кражбите и ще върнат откраднатите пари, които били според Петков и Василев в размер на 8 млрд. годишно? Вместо това в няколко свои изказвания говорят за запазване на проекто закона за Бюджета, на служебното правителство, в който е заложено поемането на огромен дълг от 10-12млрд. Соченият за икономически министър в новото правителство Лорер, който беше обвиняван за конфликт на интереси , свързани точно с министерство на икономиката, от сегашните коалиционни партньори, и който дори няма икономическо образование, в едно свое интервю твърди, че взимането на кредити не било проблем, защото държавата била богата! Само че обещанията на тези бяха да подпомогнат икономиката чрез излишък, а не чрез теглене на нови заеми; а относно твърдението че държавата е богата е добре да се познават статистическите данни, сочещи че България е на последно място по доходи и на последно по БВП в ЕС

 19. 19 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4900 Весело

  "...какво предвижда договорът за властта"

  Договорите са затова, за да се нарушават

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  Нека голямото КРАДЕНЕ започне СЕГА !!!
  —цитат от коментар 22 на МиГ-29


  Голямото крадене приключи на 04.04! От тогава ГЕРБ не са на власт!

 24. 24 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Горките гербери. Много лоша година иде за тях.
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Няма какво да ги оплакваме герберите :)
  Но всъщност годината (а вероятно и тези след нея) ще са лоши за всички нас.
  Поне от това, което се вижда откъм "промяна"... :)

 25. 25 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Хммм... повече от три десетилетия вървим по пътеката на демокрацията, към правова държава и управление което да осигури блегоденствието на българския народ, чуството му за ред и справедливост. Та така до сега, но като че ли се отклонявахме от пътеката, а целта се оказваше донякъде грешна.
  Поредното правителство (съставено от млади и образовани хора) с амбицията здраво да държат пътя и право към целта, от сърце им желая успех.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#24] от "debruckere":

  Викаш натрупали сте и за внуците. Вярвам ти. Голямо крадене беше.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#25] от "робин от Крузо":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Къде ви е договора от 180 страници, точка по точка измамници долни, че го търся и не го виждам?......дайте линк нищожества
  —цитат от коментар 17 на MPetr


  По-кротко, че ще скинете нЕкоя жила. За герберите в това споразумение пише само "бой по тиквата с черпака".

 31. 31 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#23] от "vassilun":

  Е къде са парите тогава?
  Защо няма пари и трябва да се взимат заеми и да се вдигат данъците.

 32. 32 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  "Само" четирима вицепремиери....слабичко. Да ги направят направо 40.
  Хахах...Али Баба и четирейсте разбойници ряпа да ядат. Соррри, но такова театро още не се е случвало в българския политически живот.
  Нама да изкарат и година. "Орешарски" 2.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 33. 33 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1808 Весело

  "Четирима вицепремиери, две нови министерства, 18 постоянно действащи експертни съвета, законодателна програма с конкретни срокове и разпределение на постовете по формулата "10-4-4-3"

  Първа и сериозна крачка към намаляването на държавната администрация :)

 34. 34 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  нинова на икономиката - звучи като новата песен хазарта. извънземна глупост

 35. 35 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 522 Любопитно

  А кога ще вдигнат прага за регистрация по ДДС от 50000на 100000 или 150000?

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Любопитно

  "В същия срок трябва да бъде променен Законът за съдебната власт, за да се трансформира Висшият съдебен съвет от постоянно във временно действащ орган. Обсъждането на промени в Конституцията има още три месеца срок - до началото на юни."

  Преторианската гвардия на " инструмента Божий " във ВСС дали ще се разформирова при въпросната трансформация на ВСС, а после самият той да се превърне в обект на наказателно преследване ?

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#31] от "МиГ-29":

  Още бойко ти се закани за данъите. Амнезия?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#30] от "3biri":

  """""По-кротко, че ще скинете нЕкоя жила""''......ние сме без жили но жилави...... Видяли сме кво ли не, но тва надхвърля всякаква наглост..... Такива жажда за власт не бях виждал, на всяка цена за последно БСП да са на власт ...

 40. 40 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  По делата ще ви съдим
  —цитат от коментар 1 на Не вервам


  "Най-спешните задачи на новата власт, според подготвената законодателна рамка, са в областта на правосъдието.

  Със срок "Незабавно" са записани промените в Наказателно процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт (ЗСВ) за:

  закриване на специализираните наказателен съд и прокуратура
  въвеждане на съдебен контрол върху отказите на прокуратурата да образува досъдебно производство
  ограничаване правомощията на главния прокурор по надзора за законност само до конституционно предвидената компетентност (промени само в ЗСВ) "

  Какви ти тук ДЕЛА ? Мислех , че най-важна е здравната криза , а не "чегъртане " на една власт , която пречи на определена КАСТА , уплашена неистово от Гешев ??? Само споменаване на името му още преди да бъде избран караше нЕкои да побледняват , а бащата на Кико Харварда - Петко Канадеца се притече да протестира срещу избора му ! Или по СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ - "Грижа за ЧОВЕКА ! Но за кой човек ? "

 41. 41 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Тези не обещаха ли, че ще спрат кражбите и ще върнат откраднатите пари, които били според Петков и Василев в размер на 8 млрд. годишно? Вместо това в няколко свои изказвания говорят за запазване на проекто закона за Бюджета, на служебното правителство, в който е заложено поемането на огромен дълг от 10-12млрд. Соченият за икономически министър в новото правителство Лорер, който беше обвиняван за конфликт на интереси , свързани точно с министерство на икономиката, от сегашните коалиционни партньори, и който дори няма икономическо образование, в едно свое интервю твърди, че взимането на кредити не било проблем, защото държавата била богата! Само че обещанията на тези бяха да подпомогнат икономиката чрез излишък, а не чрез теглене на нови заеми; а относно твърдението че държавата е богата е добре да се познават статистическите данни, сочещи че България е на последно място по доходи и на последно по БВП в ЕС
  —цитат от коментар 18 на Nathan Cohen


  И в кой учебник прочетохте, че икономика се подкрепя с излишък!?

  Всички гербери сте смешни, когато се опитвате да ръсите умнотии! Карайте си по максимата и той е прост и вие ете прости!

 42. 42 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#23] от "vassilun":Е къде са парите тогава?Защо няма пари и трябва да се взимат заеми и да се вдигат данъците.
  —цитат от коментар 31 на МиГ-29


  Освен да си гъделичкам чувството за хумор-друго не ми остана. Затова, беззлобно, но сериозно....ами да питат Деса де са парите?? Хахах.
  Честито българи! Корни е вице, Ристьо може би....да не забравим, че госиньа Рашков бая ще са разроши в непосилното си "изчъгъртващо" задание...

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#32] от "Vivian Apostolov":

  Бойко ти колко имаше?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Само разгледайте предизборните им обещания и програмите..... нищо от това няма ,......0

 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Весело

  Който пръв публикува коалиционният договор от 180 страници , дето няма да го има.... пичели 1000 лв....

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#44] от "MPetr":

  Много бързаш. Ти да не си пепи еврото?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Не давам голям живот на това правителство.. много ще се полакомят и народа ще ги изрине-ГЕРБ естествено само това ще очакват да агитират протести и т.н
  Най- голямата им грешка ще бъде да въведат задължителна ваксинация - там вече ще стоят накриво с двата крака.

 48. 48 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 437 Весело

  Гнусна паплач..... едно говорят а още от старта друго правят..... "Пасмина"....."Пасмина"лъжлива......
  —цитат от коментар 20 на MPetr


  Ти да не си от "ония" 15%, че така си се озлобил? Дишай малко, частният сектор има остра нужда от работна ръка, няма да останеш на улицата.

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#45] от "MPetr":

  Първо бойко та публикува вашето с патреотите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5832 Неутрално

  Асен Василев щеше да съкращава бюрократите. а тук 2 нови министерства и 4 вице-премиери?

  А в Парламента 8 зам.председатели?

  Тези раздуват щатовете за да си назначат колорадките (идва от колорадски бръмбар) на синекурни длъжности!

  ДБ: Време е да спечелим България
 51. 51 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#43] от "КМЕТ В СЯНКА":

  кмете, даже баце не може да измисли такъв виц - корнелия на икономиката. тока ли ви пере?

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#48] от "danubian.whale":

  Ще сади картофи ще пасе агнета, бойко им е дал насоки.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#51] от "karatista":

  Ти си търси нов сайбия че се спихна далаверата ви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#51] от "karatista":

  И не е на Икономиката а на държавните предприятия. Има ГОЛЯМА разлика.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 437 Весело

  "Само" четирима вицепремиери....слабичко. Да ги направят направо 40. Хахах...Али Баба и четирейсте разбойници ряпа да ядат. Соррри, но такова театро още не се е случвало в българския политически живот.
  —цитат от коментар 32 на Vivian Apostolov


  Вице-премиери в правителството на Борисов 3:
  1. Томислав Дончев
  2. Екатерина Захариева
  3. Красимир Каракачанов
  4. Валери Симеонов

  Верно е, че управлението на Борисов трудно би се окачествило като "политически живот", ама поне подбирайте за какво се хващате.

 56. 56 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Договорът за властта! Интересно заглавие 😊! Но защо Дневник мълчи оглушително за случая в. "Труд" ? Или смятате, че това е нормално? Утре пак ще ревете, че сме на 112 място... И смятам , че темата има ПРЯКА връзка със статията...

  agent
 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Кое пречеше не мога да разбера да ги оставят ПП да си направят правителство на малцинството и да бъдат държани на къса каишка под заплаха от вот на недоверие всеки един момент ....нямаше ли точно това да е в полза на хората и народа? И действително точка по точка всичко в парламента пред очите на хората да се решава... .......политическата алчност и назначения са истинската причина това да не е факт ... Тая пасмина съвсем скоро ще се осере ..... но ще повлече и всички патерици със себе си.....

 58. 58 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#51] от "karatista":И не е на Икономиката а на държавните предприятия. Има ГОЛЯМА разлика.
  —цитат от коментар 54 на КМЕТ В СЯНКА


  последно така се смях като сложиха приятелката на валери за иликтрониката и т0ризъма. 💡🔥☄

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#55] от "danubian.whale":

  Леля Вивиан от години е фенка на мускула му и му прощава всичко.
  Недей съди любовта!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#56] от "Ronald Reagan":

  "Но защо Дневник мълчи оглушително за случая в. "Труд" ? Или смятате, че това е нормално?"

  Разбира се, че е нормално един наемател да си плаща наема! Ако Вие смятате обратното, може да поканите Блъсковия ТруП да се нанесат безплатно у Вас!

 61. 61 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Нещо доста постно го дават новите дрогаре! Относно съдебната власт все безполезни работи, все едно като закриеш един съд ще промениш хората работили там. Нещата за гл.прокурор също са постни, защото има конституционни текстове. Това пък за съдебно обжалване на отказа за образуване на досъдебно производство е едно голямо нищо, защото дори и съдът да постанови такова образуване последната дума дали ще има обвинителен акт или не е пак на прокурора. Дилетански изпълнения като цяло!

 62. 62 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2835 Весело

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Корнелия Нинова - на икономиката и индустрията, както и вицепремиер, няма да има министерство на държавните предприятия.

 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#50] от "Полковник Паликъщов":

  7 старши! И това е ПО ВОЛЯТА НА ИЗБИРАТЕЛЯ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#56] от "Ronald Reagan":

  Не мълчи. Ама чукча не читател!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#48] от "danubian.whale":

  ====Ти да не си от "ония" 15%, ....====не бе колега, аз съм австралийска пенца дърта , не ме мисли мен...но се дразня от лъжци и измамници.....

 66. 66 Профил на parallelepiped
  parallelepiped
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Скоро ще започне да става ясно дали ще се оправдаят надеждите...

 67. 67 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#60] от "vassilun":

  Те са свикнали да ползват народното БЕЗ ПАРИ. Герберасти сър!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#62] от "boevbisser":

  Все едн. Не е на Икономиката. А и засега всичо са спекулации на тема нероден Петко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1375 Любопитно

  До коментар [#5] от "mun4o":Не се живее без ярма в копанята.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Да, кметче, знаем, вие нали затова вдигахте „народните въстания“! Колко бяха? 4-5? Е, сега сте рахат олсун, ама нека видим за колко време, а?

 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#65] от "MPetr":

  Как са джуджетата петьо?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#69] от "Santos":

  Ти си на ход. С аверите от далаверите!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Весело

  До коментар [#70] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Хахаха...добре.... са инвестираме в Северен Потомак в страната на неограничените възможности....

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Горките гербери. Много лоша година иде за тях.
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА  Не само много лоша, но и фатална ще бъде за тях .
  След 4 години ще се борят за 4 % .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#72] от "MPetr":

  Само умната, че Магнитски ви наблюдава.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2835 Весело

  До коментар [#68] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Там няма противоречия и Петко е напълно роден - Нинова става вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, това е старото министерство, към него са и доста предприятия. Иновациите и икономическия растеж - някакво такова име май са избрали за ново министерство, там ще са основно и еврофондовете и ще го оглави човек от ПП, вероятно Лорер.

 76. 76 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#55] от "danubian.whale":Леля Вивиан от години е фенка на мускула му и му прощава всичко.Недей съди любовта!!!
  —цитат от коментар 59 на КМЕТ В СЯНКА


  Не позна. Ако му бях фенка, щях да си вдигна "мощите" и да гласувам. Доста стратегически грешки направи Борисов. Но последното му действие с показване на сертификата в ефир ме разби направо. Нямаш право на такива ходове, без да си убеден в това, което Брюксел наредил.
  И ако са имали обосновани съмнения, касаещи машинното гласуване, да бяха се погрижили навреме. Не може, след като повече от 12 години си наясно как работят службите в България, да подходиш така неглижирано. И последно. Ако аз бях премиер и на четката ми за зъби щеше да има камера. Т.е снимаща четката и кой ми пипа нещата.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  Абе гербери, КЪДЕ ВИ Е ВОЖДА???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Весело  До коментар [#70] от "КМЕТ В СЯНКА":......... North Potomac MD 20878 - ...... !!!!

 79. 79 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1375 Любопитно

  До коментар [#51] от "karatista":И не е на Икономиката а на държавните предприятия. Има ГОЛЯМА разлика.
  —цитат от коментар 54 на КМЕТ В СЯНКА


  Виж, кметче, тук си много прав, че има „ГОЛЯМА разлика“ между икономиката и държавните предприятия. Стрина Курна ще ги подготви за приватизация! Тя има опит, не е като да няма, нали?

 80. 80 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#76] от "Vivian Apostolov":

  Аз никога не съдя влюбени хора.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Принципно такива споразумения обхващат целия легистратурен период, тези дрогаре обаче са си поставили задачи до март. После на избори ли ще ходят?
  —цитат от коментар 16 на von_seeckt  После до следващия март, после още три « марта « и така, докто се изтъркули 4-ят мадат и веднага на избори, на които герболяка ще се борят за прословутите 4-ри % .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#79] от "Santos":

  Щом казваш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#81] от "niksan1":

  Нямат никакъв шанс. Белия кон умря.
  Сега като хванат и спекулантите и саботорите съвсем ще им се стъжни.
  Следват конфискациите на ограбеното и откраднатото.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  начи, слагайте я на военното министерство да вари каша и да строява обоза да не стават бели другаде

 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#73] от "niksan1":

  "След 4 години ще се борят за 4 % ."

  Съгласен! И то основно, защото герберите са пропити само и единствено от злоба!

 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Тези в БСП няма ли да направят един преврат най-после? Един пуч на Корни?! Какви са тези комунисти, къде им е революционният плам?
  —цитат от коментар 38 на Fiji  Комунистите ги търси при герболяка .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Весело

  Абе гербери, КЪДЕ ВИ Е ВОЖДА???
  —цитат от коментар 77 на КМЕТ В СЯНКА


  В зайчарника в Банкя се крие! :-)

 88. 88 Профил на Gantscho Ganev
  Gantscho Ganev
  Рейтинг: 625 Весело

  Липсва ми министерството за борба против корупцията- МБПК.

 89. 89 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Както е писал отец Матей Преображенски - "Изпълнявай само писмени нареждания, защото нечистивците се отмятат"! И по-добре подобни споразумения, отколкото записи на заповеди, с които да се гарантира лоялността на всеки депутат.

 90. 90 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#77] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Погледни под леглото, живо чудо ще е, ако не е там.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Никой не трябва да кривне от правия път и никаква самодейност.

 92. 92 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1375 Любопитно

  До коментар [#69] от "Santos":Ти си на ход. С аверите от далаверите!!!
  —цитат от коментар 71 на КМЕТ В СЯНКА


  Естествено, че аз съм на ход, кметче! Вие вече си изиграхте картите още преди да сте почнали играта както трябва! И понеже ви познавам и кътните зъбки и знам перфектно как разсъждавате, ще ви гледаме сеира много по-скоро, отколкото вие си мислите! Не ви давам повече от три месеца, а ако искаш да разбереш защо, тук има архив на всички коментари, в т. ч. и моите и можеш малко да се образоваш политически, като ги прочетеш! Само че ти няма да го направиш, затова ще ти кажа – Кирчо и Асанчо няма да имат проблеми с учиндолския пъдар, защото той голям го вади, ама мек, но театрото, квиченето и интригите, които ще им спретнат стрина Курна, Ристе и mon tout petit général Tanas ще ги извадят от обувките за нула време! Сами ще се изпоядете, бъди рахат! И то не за друго, а както във всички банди – за плячката! Не ми вярваш, нали? Е, ще видиш сам и то скоро, много скоро! Нещо неясно?

 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#84] от "karatista":

  След любимия ти агент Павел вссеки ще е по-читав.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#88] от "Gantscho Ganev":

  Пазят го за бойко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 95 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Весело

  Абе гербери, КЪДЕ ВИ Е ВОЖДА???
  —цитат от коментар 77 на КМЕТ В СЯНКА


  Абе звъни от половин час на входа ми, ма го чакам да ми продума на немски. Сърдита съм му още.


  До коментар [#55] от "danubian.whale":Леля Вивиан от години е фенка на мускула му и му прощава всичко.Недей съди любовта!!!
  —цитат от коментар 59 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#76] от "Vivian Apostolov":Аз никога не съдя влюбени хора.
  —цитат от коментар 80 на КМЕТ В СЯНКА


  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 96. 96 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#94] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, много си активен! И дЕдо ти след девети септември ли е бил така?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 97. 97 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#93] от "КМЕТ В СЯНКА":

  не го знам този, ама като си помислиш е екстра за армията. ше държи речи на плаца с патос, униформа ще и скроят, на бузлуджа и танк може да закара

 98. 98 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Любопитно

  Споразумението изглежда много смислено и добро ! Ясно е за какво се обединяват , какво искат да постигнат , по какъв начин ще го направят . Избягват се всякакви идеологически клишета . Такава коалиция не сме имали .!! .. Заслугата на ПППП към създаването на тази нова коалиционна култура е огромна. Всяка коалиция след тях ще има този еталон !!

 99. 99 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#1] от "Не вервам":

  Господ съди по делата . Ний нямаме толкоз време.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 100. 100 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#97] от "karatista":

  Цяло село го знае само ти не? Учудваш ме!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK