"Идеята за проза" на Джорджо Агамбен

"Идеята за проза" на Джорджо Агамбен


Есета на един от най-уважаваните съвременни италиански философи Джорджо Агамбен излизат на български език, обединени под заглавието "Идеята за проза". В публикуваните философски текстове Агамбен разсъждава върху смъртта, любовта, понятието за истина, политиката, поезията, справедливостта и др. Някои от кратките текстове вътре са много популярни, като "Защита на Кафка срещу тълкувателите му" или "Идеята за мислене", посветен на Жак Дерида.


Книгата е разделена на три части и представлява опит да се дефинират основните категории в социалните и хуманитарните науки. Джорджо Агамбен прави своебразен експеримент, защото на много места границите между жанровете са заличени. Някои от текстовете са придружени от илюстрации, част от които цветни.


Джорджо Агамбен е известен с най-големия си труд, публикуван през 1995 г. - Homo Sacer. Той го доразвива през следващите години и достига обем от 1300 страници. На български език е преведен в две части и издаден от издателство "Критика и хуманизъм".
Издателство "Критика и хуманизъм", преводът от италиански е на доктора по философия Валнтин Калинов, цена 20 лв.


Читателите на "Дневник" могат да купят книгата със специална отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безплатна доставка тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK