"Порасналите деца на емоционално незрели родители" от Линдзи Гибсън

"Порасналите деца на емоционално незрели родители" от Линдзи Гибсън


Ако сте израснали с емоционално незрял и егоцентричен родител, вероятно у вас са се натрупали гняв и самота; усещане, че сте предадени и изоставени. Може би си спомняте детството като време, в което чувствата
ви са били игнорирани, а отговорностите, които сте поемали, са били несъразмерни за годините ви. Тук ще научите как да излекувате раните си и да продължите напред. Така започва представянето на книгата на Линдзи Гибсън "Порасналите деца на емоционално незрели родители".


Американката Линдзи Гибсън е клинична психоложка и доктор по психология с дългогодишна практика като терапевт. В най-новата си книга "Порасналите деца на емоционално незрели родители", която излезе на български само преди седмица, Гибсън успява да обедини знанията с личния опит от работата си с хора. Авторката показва колко пагубно може да бъде върху децата поведението на родители, които са емоционално незрели. Опасността идва най-вече от факта, че те им предават невротични модели и нанасят поражения, които надхвърлят границите на емоционалния живот и може да засегнат когнитивното развитие.


Важното е, че подходът на д-р Гибсън е насочен към търсенето на решение, съответно дава механизми и за справяне, ако някой от читателите открие сходства между описаните казуси и собственото си детство. Според нея има начин за преодоляване на болката и несигурността, които преследват много хора цял живот. Книгата предлага възможност на читателите да разберат причината за трудните взаимоотношения с родителите си, помага им да установят контрол над реакциите си спрямо тях и да се опитат да избягват нови разочарования.


Издателство "Изток-Запад", превод от английски език Ина Димитрова, цена 17 лв.
Читателите на "Дневник" могат да поръчат книгата с 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10 тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK