"Защо Русия няма съюзници" на Николай Стариков (откъс)

"Защо Русия няма съюзници" на Николай Стариков (откъс)


В рубриката "Четиво" Дневник публикува откъс от "Защо Русия няма съюзници" с автор Николай Стариков, предоставен от издателство "Хермес".


Нова книга от автора на бестселърите "Ликвидирането на Русия" и "Кой накара Хитлер да нападне Сталин".


Най-спорният и скандален руски автор - Николай Стариков, не спира да буни духовете с провокативните си анализи на историята. В новата си книга той разглежда предателствата към Русия от страна на съюзниците й. Анализите обхващат събитията от военните походи на Суворов и войната с Наполеон до разстрела на семейството на Николай II и междусъюзническите разпри след Първата световна война.
Представени са изключително интригуващите портрети на последните императори от династия Романови и тяхната външна политика. Отделено е специално внимание на руско-турските войни и последствията от тях за балканските страни, които получават независимост след векове османско робство.


Николай Стариков е руски обществен и политически деец, публицист и популярен блогър. Заема поста търговски директор на Канал 1 - Санкт Петербург. Автор е на документални книги за новата руска история и геополитиката. Тезите му предизвикват полюсни реакции - от възторжени отзиви до крайно негативни коментари.


Изявен националист и убедителен оратор, Николай Стариков е изключително противоречива личност с множество и привърженици, и критици. Самият той се определя като консерватор, поддръжник на православните ценности и противник на болшевишката идея, либерализма и политическата и културна инвазия на Западна Европа и САЩ.


Защо Русия няма съюзници
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Откъс от "Защо Русия няма съюзници"


За Русия целият XVIII и XIX век преминават под знака на безкрайните войни с Турция. Тези конфликти следват един подир друг, като избухват по различни причини и раждат различни плодове. След поредицата от победи на руската армия, на картата на Европа се появяват независимите държави Гърция, България, Сърбия, Румъния. Няма съмнение, че това явление буди изключителна радост, но нека си зададем друг въпрос: "А какво всъщност получава от всички войни с турците самата Русия?".


Отговорите на този въпрос обикновено са три. Ние получаваме територии - ще ни отговорят, и ще бъдат прави. Това е самата истина, само че в няколко военни конфликта ние непрекъснато превземаме едни и същи земи, които нашите дипломати са върнали обратно в преходната война. А онова, което не успяват да върнат през XIX век, успешно изгубват през ХХ, като например крепостта Карс, върната на турците вече от болшевиките.


Опитваме се да получим контрол над протоците - ще гласи вторият отговор. Вярно, както вече видяхме, през XIX век тази важна цел за руската политика е постигната. Губейки една след друга войните от Русия, отстъпвайки крачка след крачка позициите си, Турция запазва собствеността си върху жизненоважната за нея точка - Дарданелите. Протоците са последната отбранителна линия за турците, която "съюзническите" дипломати винаги успешно защитават заедно с тях.


За нашите "съюзници" протоците са последният шанс да не позволят на руския флот и на самата Русия да скокнат в Средиземно море. Точно затова нашите европейски "съюзници" най-много се страхуват да не стане така, че Дарданелите да бъдат отстъпени, и при всяко приближаване на Русия до тях започват красноречиво да дрънкат оръжие. А когато не разбираме от намеци, влизат в директна война с нас, както по времето на севастополската епопея. И ни възпират.


На тях изобщо не им пука, че Русия освобождава християнските европейски народи от гнета на мюсюлманската империя, не им пука за предишните заслуги и общото ни братство по оръжие. Всичко това не просто е забравено, всичко това просто никога не е запомняно! И в крайна сметка "съседите и приятелите" рушат Османската империя с нашите ръце. На Турция е нанесен смъртоносен удар, старият хищник, нашият извечен враг, изнемощява и се разпада право пред очите ни. Само че наследството й кой знае защо, уви, не получаваме ние.


Нека за миг си спомним какви са резултатите от последната руско-турска война. Както винаги, нашите европейски приятели загребват жарта с чужди ръце. Англия, която не е изстреляла нито един куршум и само е обещала на Турция да "окастри" нашите искания, получава остров Крит. Австро-Унгария се сдобива с правото да окупира Косово и Босна. Виенските дипломати са изключително радостни - има си хас, с едно драсване на перото тяхната империя се сдобива с нови територии.


Тогава дори не им хрумва, че ще изминат 36 години и точно в Сараево ще прозвучи фаталният изстрел, а Босна, която придобиват толкова лесно в този момент, ще се превърне в динамит, който ще взриви не само Австро-Унгария, но и цяла Европа. А какво получава Русия, която оставя мъртви край Плевен, замръзнали на Шипка и погубени на Кавказкия фронт общо около 170 хиляди свои синове? Съюзници - ще гласи третият отговор! Добре, нека всички наши европейски "съюзници" в действителност да се оказват предатели.


Само че благодарните славяни, които създават нови независими държави, би трябвало просто автоматично да станат наши истински, благонадеждни партньори. Осъзнавайки с чия кръв е платена тяхната свобода, кой възпира еничарите, които изколват жените и децата им, те просто са длъжни да станат проводници на нашата политика в този регион. И ако това се случи, значи нашите жертви не са били напразни. Може би за пръв път в историята си Русия е в състояние да се сдобие с истински съюзници, които са готови не само да делят плодовете на победата с нас, но и да умират на бойните полета редом до нас.


Ала как се държат братята славяни? На хартия всичко изглежда много красиво, но нека се обърнем към фактите и да направим малко историческо отстъпление. Придвижването на страната ни в която и да било посока винаги предизвиква неописуем ужас у нашите съседи. Победоносните войни на Балканите и създаването на нови славянски държави, които са наши потенциални съюзници, може да доведе до съвсем нова геополитическа ситуация.


Затова европейците се захващат преди всичко да разрушават братството по оръжие, което донася освобождаването от османското иго на Балканите. А новоизпечените държави нямат нито достатъчно ум, нито достатъчно съвест, за да устоят пред изкушенията и подстрекателствата на другите велики държави. Затова първото, което "братята славяни" правят, след като получават свободата си, е да влязат във войни помежду си.
Всичко започва от толкова "близката" ни по дух Сърбия. През 1872 година сръбски крал става Милан I Обренович. В началото той е русофил, а след Берлинския конгрес става ярък поклонник на "виенския валс".


Затова, едва поела въздуха на свободата, Сърбия почти веднага обявява война на не по-малко близката на Русия България. Тя не известява за това "съюзническата" държава Русия и разбира се, не иска съвет от нея. Защо? Защото мелодията на "виенския валс" в изпълнението на австрийските дипломати все повече заприличва на военни маршове, та затова сръбската армия под върховното командване на своя глуповат крал Милан, който се вслушва в съветите на подстрекателите, прекосява границата.


България изглежда лесна плячка - армията й е малка и неопитна, а самата държава още не е излязла от пелените. И войната наистина е мълниеносна - тя продължава само 15 дни. Само че става точно обратното - българите прогонват агресорите и част от българската армия се устремява към Белград. Единствено намесата на Австро-Унгария спасява Сръбското кралство от пълен военен крах. Австрийският посланик граф Кевенхюлер заявява, че по-нататъшното придвижване на българите ще бъде посрещнато не само от сръбски, но и от австро-унгарски войски. Безумието се случва.


Тази война има и политически последствия, които стигат много далеч. Единството на балканските държави е нарушено веднъж завинаги, което всъщност е необходимо на виенските, лондонските и другите дипломати. Това е много важно, за да бъдат разбрани следващите събития. От този момент нататък политиката на балканските страни може да бъде манипулирана - при всички новоизпечени държави се появяват собствени интереси, за чието осъществяване вече са им нужни други високопоставени покровители и в никакъв случай Русия.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 538 Неутрално

  "Защо Русия няма съюзници"

  това е риторичен въпрос

 2. 2 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 391 Весело

  Близко е до акъла защо няма съюзници. Всъщност, имаше един, на 1 септември 1939 г...

 3. 3 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 5424 Неутрално

  В новата си книга той разглежда предателствата към Русия от страна на съюзниците й.
  ––––––––––––
  Пълни глупости и провокации на база на фалшифицираната москало-ординска история.
  Русия ВИНАГИ е предавала съюзниците си.
  Всъщност в тази книга дори заглавието е невярно, защото Московското княжество не е и не може да бъде правоприемник нито на Киевска Рус, нито на християнството.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 4. 4 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 391 Весело

  Само да поправя автора, независима България се появява не благодарение на "победите" на Руската империя, а благодарение на патриотичната политика на големия български държавник - Стефан Стамболов.

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  Кой издава толкова усърдно Николай Стариков И ВСИЧКИТЕ МУ книги на български ????

  [email protected]
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  ''Кой съсипа великата Руска империя след Първата световна война? Кой бе заинтересован от разпадането на армията, от потапянето на флота, от отделянето на територии, от убийството на царското семейство Романови? Как неопитните привърженици на болшевиките победиха организираните царски военни начело с най-добрите стратези? Кой създаде първите концлагери преди Хитлер, в които белогвардейците бяха подложени на глад, болести и убийства?

  Един от най-скандалните исторически изследователи – Николай Стариков, дава дълго пазени в тайна отговори, подкрепени с факти и документи. Това историческо изследване идва сто години след ужасната трагедия на Руската империя – нейното унищожение с цената на гражданска война, погълнала цвета на нацията и ресурсите на страната. Митовете за болшевишката революция рухват и историческите събития са възкресени с дълбок анализ на уж случайни на пръв поглед съвпадения – от Великата октомврийска революция до разплатата с ликвидаторите на Русия.''

  [email protected]
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  Подобно на всяка държава с дълга история, Русия има огромен опит в участието си във военни и дипломатически съюзи. Според Николай Стариков, ако внимателно се вгледаме в отношенията на страната с нейните партньори, пред нас постепенно ще се разкрие картината на ужасяващо и системно предателство. Като се аргументира с исторически факти и документи, в тази книга той смело заявява: „Всички наши съюзници при първа възможност винаги ни предават! И не само – самите те създават възможностите за това!

  [email protected]
 8. 8 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Който се е хванал на хорото с Русия,накрая е плащал за музиката,за терена и за собственото си здраве!
  Та поумнелите леко ги заобикалят,по смелите откровено ги отблъскват!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 9. 9 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Все същия хленч от Достоевски и 1878 насам - неблагодарни балкански славяни, избрали Европа, демокрацията и либерализма, вместо да изберат руската нагайка и челобитието пред батюшката. И разбира се все някой друг е виновен на Русия - за това, че не постигнали целта на руско-турските войни да завладеят Проливите, за това, че не могли като Австро-Унгария с Босна да анексират България (вечна слава на Стамболов!). И Сърбия било подкокоросана от Австрия да нападне България. А кой демонстрира, че България е в немилост заради Съединението? Кой изтегли офицерите си от българската войска? Невежеството на руския национализъм е необятно.

 10. 10 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Само да поправя автора, независима България се появява не благодарение на "победите" на Руската империя, а благодарение на патриотичната политика на големия български държавник - Стефан Стамболов.
  —цитат от коментар 4 на bez_ime2


  +++++++x1000
  така е

 11. 11 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 5424 Неутрално

  "Ала как се държат братята славяни?"
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Какъв брат мога да бъда с мелесите на угро-фини и монголи, с диваците от блатата и пустините, които са пропуснали да открият цивилизацията като ром - миенето на ръце?
  И за какви славяни става дума, след като преди 1601 година такава дума не е съществувала, такъв народ или племена не са живели и такъв език не е бил говорен...
  Огромна грешка е да се превежда и разпространява такава манипулативна литература.
  Тя е предназначена за промиване на кацапски алкохолизирани мозъци и има същата художествена и научна стойност колкото "Майн кампф" или "Наръчника на пропагандиста и агитатора"...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  ''Революции не се ''случват''. Те са внимателно подготвени и финансирани.''
  ---------------
  Е това е вярно !

  [email protected]
 13. 13 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Тези не се спират да фалшифицират историята. Не австрийците, а руснаците подкокуросват сърбите да ни нападнат. Руснаците са бесни от "Съединението" и даже скъсват дипломатически отношения с нас, заради него. Русия е тази, която не позволява да се създаде силна и голяма България, за да не се добие със сериозна пречка, по пътя и за завладяване на протоците. Русия не е дошла да освобождава, която и да било страна на Балканите, а да завладява! Даже в гимназиалните им учебници по история, които аз съм виждал си го пишеше черно на бяло. Всичките държави са създадени под давление на Запада и заплахи от война с Русия, ако не се прибере обратно в териториите си.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 14. 14 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  Дори не знам как да коментирам тази поредна про-путенска статия :))). И най-вече Стариков🤦🏻‍♂️.
  Само да цитирам руската Уикипедия:
  "Николай Стариков нарича себе си държавник, смята, че ролята на държавата в икономиката трябва да бъде максимална, привърженик е на консервативните възгледи, противник на либерализма [24].
  Подкрепя В. В. Путин [25] [26], критикува икономическия курс на страната и изхожда от факта, че Путин не контролира действията на правителството и в частност не носи отговорност за пенсионната реформа. Той се застъпва за позицията на руския иредентизъм и е активен привърженик на концепцията за „Русский мир“ [27] [28]. Той се застъпва за запазването на традиционните семейни ценности [29].
  Той смята, че никой няма право да съди и задържа граждани на Русия извън Руската федерация....
  Великобритания традиционно се смята за основен враг на Русия. Той подкрепя гледната точка, че Й. В. Сталин изигра значителна положителна роля в развитието на страната [31]. Той смята, че е бил отровен с активното участие на западните разузнавателни служби [32]. В книгата си „Главният враг на Русия“ той изрази мнение, че Адолф Хитлер е протеже на бизнес средите на Великобритания и САЩ [8]. Той е пламенен отричащ вината на НКВД при екзекуцията на полски офицери в Катин."©️

  Това е:))))

 15. 15 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 391 Весело

  ''Кой съсипа великата Руска империя след Първата световна война? Кой бе заинтересован от разпадането на армията, от потапянето на флота, от отделянето на територии, от убийството на царското семейство Романови? Как неопитните привърженици на болшевиките победиха организираните царски военни начело с най-добрите стратези? Кой създаде първите концлагери преди Хитлер, в които белогвардейците бяха подложени на глад, болести и убийства?Един от най-скандалните исторически изследователи – Николай Стариков, дава дълго пазени в тайна отговори, подкрепени с факти и документи. Това историческо изследване идва сто години след ужасната трагедия на Руската империя – нейното унищожение с цената на гражданска война, погълнала цвета на нацията и ресурсите на страната. Митовете за болшевишката революция рухват и историческите събития са възкресени с дълбок анализ на уж случайни на пръв поглед съвпадения – от Великата октомврийска революция до разплатата с ликвидаторите на Русия.''
  —цитат от коментар 6 на karabastun


  Никакви факти и никакви документи няма в книгите на Стариков. Поредният бездарен кремльовски манипулатор. В предишната му книга, относно погрома от ПСВ, беше написал, че нямал документи за това, което пише, но нямало как иначе да бъде... И една камара други глупости...

 16. 16 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 391 Весело

  [quote#10:"lpi31580057"][/quote]

  Благодаря!

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  До коментар [#6] от "karabastun":

  Първите концлагери са създадени от англичаните в Южна Африка. В хода на англо - бурската война.

 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  До коментар [#8] от "АмброзСП":

  Да бе. Руснаците са виновни за Междусъюзническата война, която губим. За ПСВ, в която сме на страната на централните сили Германия и Австрия - Унгария, която губим (Ньойски мирен договор). За ВСВ, в която пак сме съюзници на Германия и отново губим (Парижки мирен договор). На нас все руснаците са ни виновни, за глупостите, които вършим.

 19. 19 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 391 Весело

  Подобно на всяка държава с дълга история, Русия има огромен опит в участието си във военни и дипломатически съюзи. Според Николай Стариков, ако внимателно се вгледаме в отношенията на страната с нейните партньори, пред нас постепенно ще се разкрие картината на ужасяващо и системно предателство. Като се аргументира с исторически факти и документи, в тази книга той смело заявява: „Всички наши съюзници при първа възможност винаги ни предават! И не само – самите те създават възможностите за това!
  —цитат от коментар 7 на karabastun


  Каква дълга история има Русия? Та тя е създадена на 26 декември 1991 г. Преди това има СССР, просъществувал има-няма 70 години. И преди него, Руска имприя, създадена от Петър I, началото на 18-ти век. И да ги събереш трите империи, пак се получава не повече от 300 години. Ако на това му викаш дълга история...

 20. 20 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  До коментар [#12] от "karabastun":

  Болшевишката революция е подготвена и проведена с активната помощ на германското разузнаване.

 21. 21 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#12] от "karabastun":Болшевишката революция е подготвена и проведена с активната помощ на германското разузнаване.
  —цитат от коментар 20 на Vlado Nikolov


  и на илюминатите, и на еврейския заговор, и на масоните, и за това толкова са се обичали през 1939

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#19] от "bez_ime2":

  Не спори с мен, бе - питах :
  Кой издава толкова усърдно Николай Стариков И ВСИЧКИТЕ МУ книги на български ????
  -------------
  Долните два цитата са от промотирането на други негови книги !

  [email protected]
 23. 23 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 538 Неутрално
 24. 25 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Неутрално

  До коментар [#20] от "Vlado Nikolov":

  Болшевишката революция не е никаква революция - а преврат !

  [email protected]
 25. 26 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#21] от "lpi31580057":

  Само не си мисли, че тия всичките партии - есери, меншевики, болшевики , анархисти и т.н. - т.нар, ''професионални революционери '' са живели бедно ......

  [email protected]
 26. 27 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2687 Весело

  "Затова, едва поела въздуха на свободата, Сърбия почти веднага обявява война на не по-малко близката на Русия България. Тя не известява за това "съюзническата" държава Русия и разбира се, не иска съвет от нея. Защо? Защото мелодията на "виенския валс" в изпълнението на австрийските дипломати все повече заприличва на военни маршове, та затова сръбската армия под върховното командване на своя глуповат крал Милан, който се вслушва в съветите на подстрекателите, прекосява границата."

  Гледам и не вярвам на очите си! Дневник да публикуват текст от който излиза че Австро-Унгария е насъскала Сърбия да ни нападне а не коварната матушка която норочно си изтеглили офицерите за да ни победи проруската Сърбия!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 28 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#21] от "lpi31580057":

  Не е смешно - все някой е давал мангизи на всичката пасмина ...

  [email protected]
 28. 29 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#5] от "karabastun":

  Кой издава толкова усърдно Николай Стариков И ВСИЧКИТЕ МУ книги на български ????
  ▪️▪️▪️▪️

  Зададох същия въпрос на себе си. Оказва се, че "Хермес"
  https://www.orangecenter.bg/author/nikolay-starikov.html

 29. 30 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2687 Весело

  "Всичките държави са създадени под давление на Запада и заплахи от война с Русия, ако не се прибере обратно в териториите си."

  Довлението на Запада е било най-вече Русия да не стигне до проливите и пет пари на са давали за нас! Затова е била смешно тези които са ни разпарчетосали и оставили Македония под турско след това да ни я обещават на тепсия! Да де ама трябвало преди това до си я извоювами този път на само от Гърция и Сърбия ами и от Франция и Англия! Ето това е Западният принос към нашата държавност!!
  До коментар [#13] от "Viva la Evolution":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 31 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Весело

  До коментар [#27] от "Julian Mall":

  След Стариков , да очакваме Александър Дугин ... !
  Коронавирусът ще да е причината....:)

  [email protected]
 31. 32 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#29] от "putinxujlo":

  Не само - виж линка на мой ком. 24 - не само ..........

  [email protected]
 32. 33 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#30] от "Julian Mall":

  Кога па Англия ни е обещавала Македония ?

  [email protected]
 33. 34 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#21] от "lpi31580057":Само не си мисли, че тия всичките партии - есери, меншевики, болшевики , анархисти и т.н. - т.нар, ''професионални революционери '' са живели бедно ......
  —цитат от коментар 26 на karabastun


  коментираме "Защо Русия Няма Съюзници". как са живяли меншевиките ще бъде в друга книга на "корифея" Стариков

 34. 35 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Весело

  Словоблюдството на Стариков може да се сведе до вечния въпрос "Кой ми с¥а в гащите?" Този въпрос има очевиден отговор и най-отива на хулигана на детската площадка заел сърдита поза и тропащ с краче от яд...

 35. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#30] от "Julian Mall":

  А Германия също не ни е обещавала Македония, а само е използвала БА да я пази от партизаните на Тито ...

  [email protected]
 36. 37 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Дневник, как може да ни пробутвате подобен кацапски пасквил! Напрво ще повърна от миризмата на мухлясали ушанки и съветски нафталин! Уважавайте малко повече читателите си. Този евразийски плевел дори не си заслужава да бъде коментиран, но показва от друга страна доста добре традиционната алкашка наглост.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 37. 38 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#30] от "Julian Mall":

  За Австро-Унгария , даже няма смисъл да търсим и помен от обещания - на тая държава целта е през Скопие да излезе до Солун !

  [email protected]
 38. 39 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2687 Любопитно

  "Всъщност в тази книга дори заглавието е невярно, защото Московското княжество не е и не може да бъде правоприемник нито на Киевска Рус, нито на християнството."

  И кой е приемникът на Киевската Рус - рязаните казаци?! Или волжките българи които приели исляма?!
  До коментар [#3] от "Депутат 241":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 39. 40 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#30] от "Julian Mall":

  А за Франция, която е узурпирала след Кримската война изконно български земи и население, превърнала ги е зорлем за две поколения във франкофони и ги е нарекла Румъния - хептен !

  [email protected]
 40. 41 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 391 Весело

  До коментар [#19] от "bez_ime2":Не спори с мен, бе - питах :Кой издава толкова усърдно Николай Стариков И ВСИЧКИТЕ МУ книги на български ????-------------Долните два цитата са от промотирането на други негови книги !
  —цитат от коментар 22 на karabastun


  Слагай кавички като са цитати.
  Относно издавнето - другарите от бившата ДС.

 41. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  До коментар [#25] от "karabastun":

  То на този принцип и френската революция е преврат.

 42. 43 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2687 Любопитно

  До коментар [#30] от "Julian Mall":Кога па Англия ни е обещавала Македония ?
  —цитат от коментар 33 на karabastun


  Англия и Франция нищо не са ни обещавали става въпрос за Германия коята играе главна роля за разпарчетосването ни на Берлинският конгрес пък след това ни обещава ако влезем в ПСВ на нейна страна Македония и нашите абдоли лишени от историческа памет се хващат на тази въдица!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 43. 44 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#30] от "Julian Mall":

  С една дума от зор Русия да не излезе от Босфора и Дарданелите - всички оркестранти от ''Великите сили'' си делват части от българските земи - правят си ''държави'' под влияние - Франция / Румъния/ - Англия / Гърция / - Австро-Унгария / Сърбия /, Италия / Албания /, Германия / Одринска Турция / и за сметка на нашия народ си играят игрите ....!!!

  [email protected]
 44. 45 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  До коментар [#33] от "karabastun":

  Преди да се включим в ПСВ, се водят преговори на чия страна да воюваме. За неутралитет, или към Антантата, но е обещано твърдо Одринска Тракия, Беломорска Тракия и Македония. Доколко да щели да ни ги дадат е друг въпрос. Преди години имаше публикации по тази тема в нета. 10-15г назад, а може и повече. Не помня.

 45. 46 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#42] от "Vlado Nikolov":

  Ми разбира се , че е преврат - и то пак / забележи / че има ''професионални'' революционери - които пак не са бачкали, не са били аристократи , но са яли и пили добре !!!
  Да ги изреждам ли ?

  [email protected]
 46. 47 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  всички оркестранти от ''Великите сили'' си делват части от българските земи -
  --------------------

  Оркестърът е изсвирил погребален марш премиера 1878 -ма - и бенефис 1944 -та на българския народ !!!


  До коментар [#30] от "Julian Mall":

  [email protected]
 47. 48 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Съвсем случайно преди няколко дена я видях в една книжарница и я разлистих... Ценното на тази книга е,че е препълнена с исторически документи и цитати на известни и велики личности. Другото е руска комплексарщина...

 48. 49 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Тези, които пропагандират национализъм (по определение- за сметка на другите нации) не могат да се сърдят когато страната им остане без приятели. Не може една Русия да изтупа от праха на историята и да повтаря за вътрешна консумация овехтялата сентенция, че "има само двама съюзника- руската армия и руския флот" и после да се сърди че "няма съюзници"...

 49. 50 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  "Затова, едва поела въздуха на свободата, Сърбия почти веднага обявява война на не по-малко близката на Русия България. Тя не известява за това "съюзническата" държава Русия и разбира се, не иска съвет от нея. Защо?" Цитат
  Тоя автор изглежда учи историята от вестниците. Направо да му повярваме. Дали пък австро-унгарският император Франц Йосиф или английската кралица Виктория са наредили на руските офицери да напуснат демонстративно постовете си в българската армия и злорадо да чакат провала на доскорошните си ученици във военното дело.

 50. 51 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Весело

  До коментар [#45] от "Vlado Nikolov":

  Явно ЦАР Фердинанд , българските правителства и българския народ , който с радост и ХЪС се включва във войната ДОБРОВОЛНО на страната на БУНДА - не са чели 1916-та публикации по тази тема в нета.... :)

  [email protected]
 51. 52 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  До коментар [#11] от "Депутат 241":

  Съществувал е славянски език,но НИЩО друго. Тоест,имало е славянски ЕЗИКОВИ общности например от балтийски племена,които са говорели на славянски език,чиито създател е абсолютно неизвестен. Но славянска раса,народ,нация или племе НЯМА.

 52. 53 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1035 Разстроено

  До коментар [#49] от "plamen_b":

  П.П. Впрочем , същото се отнася за всяка друга страна. В частност- за това, което сегашният обитател на Белия дом причинява на Америка.

 53. 54 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#45] от "Vlado Nikolov":

  Преговори се водят - ама как мислиш, дали е сериозно - след като Сърбия от първия ден на войната е в Антантата , Гърция и Сърбия са обвързани от съюзен договор, и още на 14 август 1914 година Венизелос изпраща прошение до Великобритания, Франция и Русия дали Гърция да подпомогне Сърбия срещу България - как мислиш дали някой от Антантата е щял да посегне на Сърбия и Гърция - да ги накара да си дадат части от земите на нас !
  А по-сериозно ?

  [email protected]
 54. 55 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#52] от "deaf":

  Я като сте такива специалисти к'во има и няма, да ми обясните - ЗАЩО на прост варненски език / от Варна съм/ се разбирам без голям зор с хървате, поляци, украинци, белоруси, руснаце, чехе, словаце, сърбе, че и с румънце от Моравия !?
  За македонци от Гърция, и за добруджанци от Румъния - не питам !

  [email protected]
 55. 56 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  До коментар [#30] от "Julian Mall":А Германия също не ни е обещавала Македония, а само е използвала БА да я пази от партизаните на Тито ...
  —цитат от коментар 36 на karabastun  До коментар [#36] от "karabastun":

  Първо,само половината от Македония тогава е българска.
  Второ,Хитлер е планирал след войната със СССР да подели честно Македония между България,Гърция и Сърбия.

 56. 57 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  До коментар [#32] от "karabastun":

  Там е същото, издателство- "Хермес". Или интернет платформи имаш предвид?

 57. 58 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#56] от "deaf":

  Ти па да не си медиум, че знаеш кво планирал бил Хитлер !?

  [email protected]
 58. 59 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  дали някой от Антантата е щял да посегне на Сърбия и Гърция - да ги накара да си дадат части от земите на нас !А по-сериозно ?
  —цитат от коментар 54 на karabastun

  Изключено, но при участе на Бъгария на страната на Антантата, щеше да си имаме гарантирано Мидия-Енос, плюс цялото северно крайбрежие до устието на Струма. При един такъв хипотетичен сценарии, участието на 800 хил. българска армия би променила драматично изхода на войната и може би цялата световна история. Нямаше да има нито Съветски съюз, нито кемалистка Турция. Ефекта на пеперудата.

 59. 60 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#56] от "deaf":

  И коя половина тогава е българска ?
  Половината, която е Пиринска, половината , която е Егейска, или половината която е Вардарска - за сведение майка ми е родена в Кавала - която е била окупирана от нашата армия !?

  [email protected]
 60. 61 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#57] от "putinxujlo":

  https://www.book.store.bg/p218606/nkvd-sreshtu-abvera-sekretnite-operacii-na-ruskata-razvedka-nikolaj-starikov.html
  НКВД срещу АБВЕРА. Секретните операции на руската разведка
  Николай Стариков
  Паритет
  ---------------- друго издателство е

  [email protected]
 61. 62 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Неутрално

  До коментар [#57] от "putinxujlo":

  издателство "Паритет"

  [email protected]
 62. 63 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  До коментар [#60] от "karabastun":

  Източната част на Македония е българска.

  Македония е била протекторат на Райха. Ако Фюрерът е искал Македония е щял да я анексира...

 63. 64 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  Защо Стариков (вероятно интелигентен човек), се опитва да ни внушава лъжите относно мисията на "освободителните" войни на Русия? Всяка една война е страшно скъпо мероприятие, и ако няма някакви ползи (не само морални), никой не би се ангажирал! Русия ще стане нормална държава едва когато си смени военната доктрина:
  1. Не е необходимо съседната държава да се окупира, за да се гарантира националната сигурност. И
  2. В момента, когато навлезеш в чужда територия, войната винаги е завоевателна!
  И
  3. Няма да купя тази книга!

 64. 65 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно
 65. 66 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#59] от "dorn":

  По принцип съм на 100 % съгласен, само че не забравяйте , че от 1913-та до 1915 -та са минали някакви си две години !

  [email protected]
 66. 67 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#59] от "dorn":

  А реално убитите и инвалидите от 1913-та Втора Балканска война са / например баща ми , брат ми, чичо и и на приятелите им роднини/ - и са убити и ранени от СЪЮЗНИЦИ -РАЗБОЙНИЦИ !
  + огромно количество народ бежанци от СЪЮЗНИЦИ -РАЗБОЙНИЦИ !

  [email protected]
 67. 68 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#59] от "dorn":

  Нали разбирате, че това обществено настроение - а то е ЖИВА омраза и ХЪС да им счупим главите - няма как да не се сложи на везните на политиката....

  [email protected]
 68. 69 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Кавала - която е била окупирана от нашата армия !?
  —цитат от коментар 60 на karabastun

  И ти май учиш история от един форумен грък -автобуса.
  Кавала е български град с подписите на всички съюзни държави (Гърция, Сърбия) и победената Османска империя по договора подписан в Лондон през 1913. Кавала остава български дори след грабителския договор от Букурещ. Окупирана е от Гърция след Първата световна война и върната отново към българската администрация през Втората световна война. След 9 септември българските комунисти (бай Добри Търпешев) предават Кавала и цялото Беломорие на гръцките комунистически партизани.

 69. 70 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  "Защо Русия няма съюзници" на Николай Стариков (откъс)

  Интересно е, че на руски няма таква книга. (ровил всичко в интернет)
  Защо Русия няма съюзници - това е неговата статия.
  Т.е. тази "книга" е специално издание за български пазар⁉️

 70. 71 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  ....Да бе. Руснаците са виновни за Междусъюзническата война, която губим. За ПСВ, в която сме на страната на централните сили Германия и Австрия - Унгария, която губим (Ньойски мирен договор). За ВСВ, в която пак сме съюзници на Германия и отново губим (Парижки мирен договор).
  —цитат от коментар 18 на Vlado Nikolov


  Войни се водят за някакви интереси, често пъти за териториални спорове. Ние сме имали териториални претенции към Гърция, Сърбия, а те са били съюзници на Великобритания и Франция (и Русия). Автоматически Бчългария застава на другата страна.
  Колкото до случилото се след Балканската война вина има не само Фердинанд, но и българските генерали - много добри военни, но изключително слаби политици.

  Да не ги обвиняваме, България е била млада държава, 20-30 години по-млада от съседите, без кой знае какъв опит.

 71. 72 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#59] от "dorn":Нали разбирате, че това обществено настроение - а то е ЖИВА омраза и ХЪС да им счупим главите - няма как да не се сложи на везните на политиката....
  —цитат от коментар 68 на karabastun


  Разбира се. За съжаление много често емоционалните подбуди в политическите конфликти са водещи. Мога и да ти ( извинявам се за ти-то, но мисля че тука спорим като колеги) кажа защо защо тогава общественото настроение е за война с бившите съюзници и за съюз с вековният враг. София е много близо до Македония и всички бежанци от там се струпват във столицата. Повечето са без пукната пара в джобовете си и се насочват към доходни професии -стават офицери(безплатно обучение), политици ( трябва само да говориш убедително) и журналисти ( да лъжеш убедително) . Точно тия кресливи изразители на общественото мнение насочват нашата външна политика все към чукарите на Македония ( да се върнат като големци в родните си села) и предизвикват поредицата от националните катастрофи за България.

 72. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#25] от "karabastun":То на този принцип и френската революция е преврат.
  —цитат от коментар 42 на Vlado Nikolov


  Горе-долу?
  Във Френската революция има една голяма мистерия - "омразната" на парижани Бастилия е превзета от отряд от марсилци, дошли в Париж чак от Марсилия (800-900 км), в която имало двама или трима пандизчии. Да не говорим, че марсилците никога не са симпатизирали на парижани (дори и в наши дни). Дали някой не им е платил?
  И друго - французите при Луи 16-ти не знам дали били гладни, но със сигурност били най-ситите в Европа. И по него време.

 73. 74 Профил на ckn29372393
  ckn29372393
  Рейтинг: 364 Неутрално

  "...Русия няма съюзници..." Коя Русия? Руската Империя или Руската Федерация в рамките на СССР или Руската държава след Горбачов ? Всъщност това е формално - безсмислен въпрос : все двуглавия орел им е в главата.
  Но по въпроса за съюзниците - няма по съкрушително и разрушително предателство към съюзническа кауза в новата европейска история от провала на Русия през 1917 г. , пълното и изттриване от картата на Европа и стоварването на всички последствия от това на бившите си ( и забележете, относително лоялни!!) съюзници от Антантата. Една година повече жестока война на Западния фронт, стотици хиляди жертви повече за тях и изтощителни икономически напъни от тяхна страна да изтикат войната до края. И не ми приказвайте как американците ги спасили. Да, но към ноември 1918 Франция е ходещ труп, било е въпрос ан още 2-3 месеца да се сгромоляса. А през това време Троцки получавал милионите от Кайзера ... Смешни сте русофили пристрастени ...

 74. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  След 9 септември българските комунисти (бай Добри Търпешев) предават Кавала и цялото Беломорие на гръцките комунистически партизани.
  —цитат от коментар 69 на dorn


  За което и Сталин май не е бил доволен.
  Името на бай Добри Терпешев е било синоним на ТЪПОТА. Повече отколкото на Д. Кирилов.

 75. 76 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#4] от "bez_ime2":

  мда мнението в русия един един го обобщи преди време
  Никога Русия не се е вляпала така както в България и никога не е срещала такъв цинизъм като в Чехия
  Общо взето надявай се да разчитат на теб, но едва ли

 76. 77 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1705 Весело

  До коментар [#4] от "bez_ime2":

  но пък в Украйна ни дават за пример
  Вие какво искате да сложите навсякъде касови апарати като в България ли

 77. 78 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#73] от "historama":

  +++++
  Абсолютно
  и тогава , 1789 - има НПО - има и платени професионални провокатори, има и платени войници ....има ги ВСЪЩНОСТ и хиляди години преди новата история - и не е никаква теория на конспирацията , а елементарен начин за управление...

  [email protected]
 78. 79 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Долнопробни пропагандни руски лъжи и вечният хленч на руските национал-сополанковци, че им пречат да крадат и безчинстват в чужди земи.
  Русия, бясна от Съединението, подло насъсква Сърбия да ни нападне и изтегля командващите офицери с цел обезглавяване на армията ни.
  Славните ни героични капитани и бойци разгромяват сърбите и руските им ментори и печелят огромно признание и уважение в Европа.
  Мечтата на Русия да "освободи" Източна Румелия и се докопат до проливите умира край Сливница.

  Navigare Necesse Est
 79. 80 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Гневно

  До коментар [#75] от "historama":

  Дядо ми / бог да го прости / ми разказваше, как комунистите са им дали 6 часа да си съберат багажа / с баба, с майка -малко дете / и да се изнесат от жилището в Кавала - и крещели ''бързо, бързо - майка ви окупаторска '' ? - ИЗРОДИ !!!!!!!!!!!!!!1

  [email protected]
 80. 81 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#72] от "dorn":

  ДА - ама не само бежанците , не забравяй , че сума ти народ от / примерно Провадийските села/ остава без брат, баща, синове - и сума ти народ трябва да гледа инвалиди брат, баща, синове - смяташ ли, че ще стане този народ съюзник с гърце и сърбе ???

  [email protected]
 81. 82 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#72] от "dorn":

  Смяташ ли, че ще стане този народ съюзник с гърце и сърбе ???

  Като гледам - до ден днешен НЕ !!!

  [email protected]
 82. 83 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  На "тоя" книгите му посветени на съвременното състояние на политиката и икономиката се "облягат" основно на статии публикувани в средствата за масово осведомяване и на Интернет.
  Плюс това е и основател на наградата Гьобелс която се присъжда на хора, "които лъжат, клеветят и оскверняват матушката русия".

  Трябва да си много, ама много зле да си купиш и прочетеш книга от "тоя"!

  Имало едно време ссср...
 83. 84 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Неутрално

  До коментар [#41] от "bez_ime2":


  Слагай кавички като са цитати.
  -----------------
  Прав си - отървал съм кавичките, щото мислех, че се подразбира, че двата поста са към горния пост !
  -
  А ПА ТИ бъди така добър, като се обръщаш към някой / в случая към karabastun - да чукнеш клавишчето ''ОТГОВОР'' - щото не е по правилата, да ми пишеш - без да го адресираш ?!
  НАЛИ ?

  [email protected]
 84. 85 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#83] от "citoplast":

  Имаше един друг подобен ''историк'', като Стариков - май беше Суворов - и от неговите инсинуации , българските издатели изкараха БАЯ лев ???
  Помните ли го ?
  И тоя си правеше някакви изводи - без факти, и без документи !!!............

  [email protected]
 85. 86 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#79] от "Schopenberg":

  А па ти , бе - славните ни героични капитани и бойци от кого са обучени и ръководени 1885 -та , бе ?
  Да не от Шопенхауер или Шопен ???

  [email protected]
 86. 87 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#79] от "Schopenberg":

  А Сърбия и сама може да се насъска - чувал ли си, кой изби хиляди българи в Пиринско и Вардарско 1912-13 -та , а ?
  Защитаваш великосръбския шовинизъм ли ???

  [email protected]
 87. 88 Профил на giy14583303
  giy14583303
  Рейтинг: 26 Неутрално

  България и Турция не желаели да участват в ПСВ, Англия и Франция обещават на Русия проливите + източна България. Дипломатическото ни разузнаване узнава за опасността. Следва светкавична договорка с Турция и заедно влизаме във войната.

 88. 89 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2687 Неутрално

  До коментар [#88] от "giy14583303":

  Русия влиза първа във войната така че е нямало какво да и обещават! Но по-късно наистина има споразумение за подялба на Турция на зони както Германия след ВСВ.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 89. 90 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Разстроено

  До коментар [#89] от "Julian Mall":

  Николай Втори наистина е цървул , и не помни Защо Русия няма съюзници - освен, тези, които му е завещал татко му Александър Трети - армия и флот - помага на Англия - и дотам.................

  [email protected]
 90. 91 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#89] от "Julian Mall":

  Още след 16-ти век Англия знае ИСТИНАТА - , която Александър Трети открива в края на 19-ти век - армия и флот / и даже не успява да проумее третия основен стълб на Империята / шпионажа +агентурата !!!

  [email protected]
 91. 92 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  До коментар [#89] от "Julian Mall":

  Затова от 17-ти век Англия е най-хитрата държава на земята и над нейните владения слънцето не залязва !

  [email protected]
 92. 93 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  Първо - пребива Испания / със шпионаж в Нидерландия / - великата армада / -пребива холандските претенции паралелно, / ''революцийка - морски, горски гьози / , вкарва Франция във фламандските блата и испанските Пиринеи - хоп революция 1789 - А когато на Изток идва Катерина , помага срещу Османската империя,....

  [email protected]
 93. 94 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  България и Турция не желаели да участват в ПСВ, Англия и Франция обещават на Русия проливите + източна България. Дипломатическото ни разузнаване узнава за опасността. Следва светкавична договорка с Турция и заедно влизаме във войната.
  —цитат от коментар 88 на giy14583303


  Ако може източника. Не за друго, но това че влизаме заедно във войната е такава лъжа че няма накъде повече. Напротив, провала на замисления от лорд Чърчил десант на Дарданелите е един от мотивите за взетото от България решение.

 94. 95 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  А когато Павел и Наполеон тръгват срещу Индия - убиват Павел- превземат Сейшелите т.е ПЪТ КЪМ ИНДИЯ и насъскват Наполеон срещу Москва 1812 - а когато руснаците са в Париж, правят НПО и декабристко въстание в Петербург - помагат на Гърция, Крит / рекламно лице - Байрон / - оставят ДАЖЕ НАС да си разиграваме въстания след Кримската война - и така....

  [email protected]
 95. 96 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  А СЕГА брекзит , ковид и т.н.................

  [email protected]
 96. 97 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  Евалла на Великобритания !
  До коментар [#89] от "Julian Mall":

  [email protected]
 97. 98 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  От години уважавам Николай Стариков за изключителните му аналитически способности, прогнози, за птичия поглед върху света , геополитиката история и икономиката. Но не съм чел наскоро нищо от него.
  Едно генеално предсказание, описание на кризата през 2008г, правено през 20007г. ме втрещи на времето с точността си. Описание как ще се развива кризата, от къде произлиза, колко ще е долара даже .... всичко се оказа абсолютно точно.

 98. 99 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Разстроено

  До коментар [#94] от "dorn":

  Писах и даже пусках галерия - с картинки - как генерал Колев, командващ тогава нашите беломорски войски , отбранява нашите брегове от английски десант, който е трябвало да се изсипе в гърба на турските линии на Дадрданелите - ама на , НПО си пише тъпотиите, колко добричко е Англия , и как обещало било на българите мед масло и всичко !!!
  -------------
  А за взетото от България решение, СЕГА защото НПО знае повече и СЕГА получава повече да дрънка - няма смисъл......:(

  [email protected]
 99. 100 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#45] от "Vlado Nikolov":

  Антантата никога не е общавала Беломорска Тракия и Македония.Никога.Направила е намек на сърбетата и те вдигат вой до небесата, и отказват категорично,като заявяват,че по-добре е да пропадне цела Сърбия,но Македония няма да върнат.За Беломорска Тракия даже и не става въпрос-тогава Гърция е неутрална и Антантата дава мило и драго да я дръпне.Така,че-Одринска Тракия -до линията Мидия Енос-и то след края на войната евентуално.Държавниците ни по онова време 1914-15 може да са били всякакви,но не са били майцепродавци и са обичали Родината си.За това са искали Целокупна България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK