Кога руският чай е опасен за здравето

Пет книги, които хвърлят светлина върху личността, кариерата и стила на управление на Владимир Путин.

© "Сиела"

Пет книги, които хвърлят светлина върху личността, кариерата и стила на управление на Владимир Путин.Алексей Навални - автор на един най-четени блогове на политическа тематика в Русия, се присъедини към печална фаланга на пострадалите критици на Кремъл, в която попадат Анна Политковская (1958 - 2006), Александър Литвиненко (1962 - 2006), Владимир Кара-Мурза (младши), Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, Виктор Юшченко. Някои от тях оцеляват, други - не. Често инцидентът е свързан с пиене на чай.


Руска следа има и в инцидентите с българския писател и журналист Георги Марков (1929 - 1978) и бизнесмена Емилиян Гебрев.


В предсмъртното си писмо Александър Литвиненко - съавтор на книгата "Взривяването на Русия", написа:
"Може и да успеете да накарате един човек да замълчи, но вълната на протеста по цял свят ще ечи в ушите Ви, г-н Путин, до края на живота Ви."


"Дневник" представя пет книги, които хвърлят светлина върху личността, кариерата и стила на управление на Владимир Путин, който държи юздите на Русия от 1999 г. Това е времето, в което руският чай стана опасен.


"Вова, Володя, Владимир Путин. Тайната биография на властелина на Кремъл" от Кристина Курчаб-Радлих

Вова, Володя, Владимир Путин
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Кристина Курчаб-Радлих е полска журналистка, номинирана за Нобелова награда за мир през 2005 г. Наричана е "полската Политковская" , носителка е на множество журналистически награди. Живее в Русия от 1990 до 2004 г. и е свидетел на политическите действия на Борис Елцин и възхода в политиката на Владимир Путин и свързаната с него война в Чечня.


В книгата си "Вова, Володя, Владимир Путин. Тайната биография на властелина на Кремъл" авторката прави задълбочено разследване на житейския и политически път на руския лидер. Цитирани са множество документи, които връщат лентата към позабравени, но знакови моменти от възхода на Путин като:


- работата му за КГБ и какви задачи има в Източна Германия около падането на Берлинската стена


- участието му в управлението на Санкт Петербург, свързано с невиждани по мащаб корупция и контрабанда


- влизането му в полезрението на Елцин и издигането му до директор на ФСБ


- атентатите в жилищни блокове, които дават възможност на Путин да се изяви като безмилостен лидер във войната в Чечня


- мистерията с потъването на подводницата "Курск"


- връзките между руските тайни служби и "Ал Кайда"


- войните с Грузия, Украйна, окупацията на Крим


- смазването на опозицията и протестите срещу властта в Русия


- процеса срещу "Пуси Райът" и използването на руската православна църква като политически инструмент


- убийствата на Александър Литвиненко, Анна Политковская, Борис Немцов, смъртта на Борис Березовски и др.


"Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл" от Станислав Белковски

Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Биографията "Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл" е публикувана първо в Германия заради евентуалните последици в Русия. А авторът й не е случаен. Станислав Белковски е един от най-известните политически анализатори в Русия. Работил е като съветник и съставител на речите на редица политици от най-високо равнище.


Мнозина олигарси, включително Михаил Ходорковски и Борис Березовски, са търсили неговите съвети, защото е разполагал с огромен информационен масив. Дори и самият Путин е прибягвал до съветите му. Затова може да се вярва на Белковски, а той се опитва да даде отговор на въпроса, задаван в целия свят: "Кой е г-н Путин?"


Оказва се, че за Путин президентството е преди всичко, печеливш бизнес: "Той не харесва властта, но харесва атрибутите на властта: злато, замъци, лимузини, яхти, почетна гвардия, Charles Lafitte реколта 1815, бекас в сос от горски плодове, звука на думи като "Корфу" и "Херкулан" и сенките на Шрьодер и Берлускони", пише Белковски.


Политическият технолог, както е известен в Русия Станислав Белковски, критикува Путин още от 2004 г. Любопитното е, че той има критично отношение и към Алексей Навални, у когото не харесва вождизма и безалтернативността му.


"Нищо друго освен истината" от Анна Политковская

Нищо друго освен истината
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Дали си струва да умреш в името на журналистиката, свободното слово и върховенството на закона? Да продължаваш ли да се бориш със системата, когато по всичко личи, че гласът ти е като глас в пустиня?
През септември 2004 г. известната с честните си репортажи Анна Политковская се качва на самолет за Беслан. След като пие чай й прилошава и се озовава в болница отровена. Лекарите успяват да спасят живота й, но през 2006 г. са безсилни - тогава журналистката е разстреляна показно пред дома си в Москва. Разследването не води до реални разкрития, а и никой не очаквал да има. Политковская винаги е била трън в очите на Кремъл заради истината.


В книгата са събрани най-добрите ѝ разследвания - почит към нейната работа и смелостта й. Името й повече от десетилетие е символ на борбата й за свобода и истина и нейните думи звучат актуално на фона на ширещия се днес популизъм.


"Заповед за арест. Как станах враг номер едно на Путин" от Бил Браудър

Заповед за арест. Как станах враг номер едно на Путин
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Документалният трилър "Заповед за арест. Как станах враг номер едно на Путин" проследява изключителната история на американския бизнесмен Бил Браудър. Той управлява хедж фонда "Хермитидж Кепитъл". Дълги години е сред най-големите инвеститори в Русия. Преди това е заемал ръководна позиция в инвестиционната банка "Соломон брадърс". Притежава магистърска степен по бизнес администрация от Станфордския университет.


След дълги години на успешен бизнес в Русия един ден за него всичко се обръща наопаки. Той и неговият адвокат Сергей Магнитски разкриват изумителна финансова измама, в която са замесени висши правителствени служители. Оттам нататък започва кошмарът. Държавната машина се стоварва върху тях с цялата си мощ. В изкупителна жертва се превръща Магнитски, който не се пречупва под натиска на властите да натопи Браудър за огромния скандал. След скалъпено обвинение той е арестуван и подложен на изтезания, довели в крайна сметка до смъртта му.


Търсейки справедливост, Браудър и неговият екип започват битката на живота си, за да може виновните да получат възмездие. Месеци наред книгата е бестселър номер едно в класацията на "Ню Йорк Таймс". Смъртта на Магнитски намира широк отзвук по света, като в отговор на това престъпление, Сенатът на САЩ приема т.нар. Закон Магнитски, който налага визови и финансови санкции.


"Зимата идва. Защо Владимир Путин и враговете на свободния свят трябва да бъдат спрени" от Гари Каспаров

Зимата идва. Защо Владимир Путин и враговете на свободния свят трябва да бъдат спрени
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

"Путин не е майстор стратег. Той е агресивен играч на покер срещу слабата съпротива на западния свят, който дотолкова избягва рисковете, че по-скоро би пасувал, отколкото да плати или да блъфира, без значение колко добри карти държи. Путин, разбира се, е проблем на Русия и руснаците трябва да се справят с отстраняването му. Но той и репресивният му режим се подкрепят директно и индиректно от свободния свят заради тази политика на едностранни договорки. Трябва да си припомним болезнените спомени каква фатална заплаха представляват отстъпките пред един диктатор, разединението пред лицето на агресията и алчното вкопчване в ефимерния мир, докато същевременно се гарантира продължителна война", пише известният шахматист Гари Каспаров в книгата си "Зимата идва".


В нея той разкрива истината за диктатурата на Путин в Русия, за постепенното демонтиране на наченките на демокрация там и за развиващата се агресивност във външнополитически план, ясно очертана с анексията на Крим и войната в Украйна.


Книгата е призив, предупреждение към световните демокрации за опасността, която според него е не по-малка от Хитлер. Той е убеден, че трябва да се създаде мощен дипломатически и икономически фронт срещу президента на Русия, който ощетява интересите на страната си за сметка на консолидирането на едноличната си власт.


Приликите с България не са случайни.

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Путин...
  Как от момче, ловяло плухове в комуналката, се превърна в най-крупния крадец в Русия...

  От изброените книги имам само тая на Браудър, но за сметка на това имам още няколко други!

 2. 2 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Единствения правилен отговор, когато Путин ти предлага чай.
  https://www.reddit.com/r/europe/comments/84fr4u/tfw_vladimir_putin_offers_some_tea/

 3. 3 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  "Наследници на Сталин докато свободно ходят по земята, ще ми се струва винаги, че Сталин си е още в Мавзолея." - Евгений Евтушенко

  За съжаление, тези няколко строфи на поета обрисуват тъжната и същевремнно жестока руска реалност.

  Путин, главното лице в това журналистическо разследване е на власт от двадесет години и току що си осигури поне още десетина. Покритите му с кръв ръце са отговорни за стотици хиляди невинни жертви, за няколко разрушени страни, включително собствената му, за безмерна корупция и за разпалването на безброй военни конфликтии на няколко континента!

  А всичко уж започва толкова обещаващо, въпреки че само наивници като запaдните поизнежени от добър живот и сигурност политици биха повярвали на грандиозната лъжа, че един мръсник и убиец от КГБ може да е демократ, желаещ страната му да се развива по нормален и мирен път, в съгласие със съседите си. Путин успява да ги заблуждава с години, да ги манипулира и даже да ги купува и когато маската пада, положението е толкова зле, че твърде много хора изпадат в ступор и не могат или не искат да си признаят, доколко всъщност са се объркали или са се оставили да бъдат излъгани...

  Лъгани са и руснаците, това чудовище идва на власт с позата на демократ, че и либерал дори, за да трансформира РФ в поредната бедна тирания и себе си в един от най-страшните и безскрупулни сатрапи в наши дни!!!

  Безброй убити постилат пътят му към властта, а после с хиляди осейват годините на властването му, в традициите на неговия кумир и вдъхновител - кръволокът Сталин, когото той с удоволствие реабилитира!

  В книгата са засегнати част от тайните на младостта му, дали такива патологии на поведението и характера му, с които могат донякъде и да се обяснят ужасяващите му дела.

  По-специално внимание е обърнато на фалшифицирането на избирането му за президент (всеки път, без изключение), на разпалването на Втората чеченска война и на военните престъпления срещу хората там и сред собствените му войници. Работата и подопмагането на надигащия се ислямизъм от страна на руските тайни служби, които са пряко под негов контрол.

  Описани са и терористичните актове вършени от офицери от ФСБ, с цел да подпомогнат оставането му на власт, завземането на московският театър "Норд ост" и избиването с нервнопаралитичен газ на голяма част от заложниците, превземането на училището в Беслан (Чечна) и безмилостното убийство на децата като наказание за непокорните чеченци от частите на армията, длъжни уж да ги спасят.

  Потъването и смъртта на екипажа на атомната подводница “Курск” и отказът на Путин дори да се направи опит да бъдат спасени!

  Инвазиите срещу Грузия, Украйна и в частност Крим, началото на войната в Сирия, в която война както и през тази в Чечня, местните хора са ползвани като опитни мишки и мишени за изпитание на новите оръжия на руската армия. Нехуманно и престъпно, както и да го погледнеш!

  По-слабо са застъпени корупцията и икономическите престъпления на режима на Путин - отделено е внимание на Олимпиадата в Сочи и последвалия огромен допингов скандал с руските спортисти, както и на хомосексуалните и педофилски предпочитания на Путин, прикривани зад изградения му PR образ на мачо и женкар.

  Тежка книга, авторката се е постарала много, включена е и голяма библиография в края, по която могат да се доразгледат и проучат споменатите епизоди. Тя е дългогодишен журналист с ресор Русия, има страшно много вътрешна информация и факти, с които да я потвърди и да подкрепи тезите развити в текста.

  P.S. Написаното ми беше опротивяло дотолкова, че я бях изоставил почти за година, но тези дни се мобилизирах и я дочетох. Мисля, че ако сега авторката иска да я допълни, ще са ѝ нужни поне още 700 страници, за да покрие донякъде новите престъпления на това истинско световно чудовище - В. В. Путин. Надявам се скоро да го видя заедно със съучастниците му на подсъдимата скамейка в Хага!!!

 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Когато си опозиция на Путин...

 5. 5 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 570 Весело

  До коментар [#2] от "Doge":

  +++
  Чай "Путинчок"!
  Пиеш един, и си на гости при Свети Петър!

 6. 6 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2816 Весело

  Когато е запарван в ядрен самовар с руски билки новичок ...

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Тва горе на снимката да не е Кашпировски :)))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 9. 9 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Весело

  "Руска следа има и в инцидентите с българския писател и журналист Георги Марков (1929 - 1978) и бизнесмена Емилиян Гебрев."

  Ама и при тях ли има отпечатъци на Путя?! Ех Путя, Путя с няма и едно убийство на 5 години от които нито едно доказано ти да стоиш зад него искат да те приравнят до товарищ Сталин с избитите от него милиони?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Тука не ги убиват, тука ги купуват.Антон Тодоров, Тома Биков, останалите се знаят, кои са.

 11. 11 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2212 Весело

  И кой тук казваше, че всичките господари са в Германия и САЩ?:)) В Полша са! В противен случай – тогава ми обясните, за какво по дяволите, германец се обажда на поляк по телефона и докладва за ситуацията!:)))). И доколкото разбра, с помощта на Nokia модел от началото на миналия век:))))
  Ето разговора, за който Лукашеску говореше:)))
  Слушайте 😂😂
  https://twitter.com/tutby/status/1301939382358880257?s=20

  "Чуждестранен агент"
 12. 12 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Гневно

  "превземането на училището в Беслан (Чечна) и безмилостното убийство на децата като наказание за непокорните чеченци от частите на армията, длъжни уж да ги спасят."

  Написал си куп глупости! Беслан се намира в Северна Осетия и в Чечня да беше как си представяш специалните части нарочно да избиват деца за да отмъщават на чеченците тези ангели които не се посвениха да вземет деца за заложниц!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Весело

  Тва горе на снимката да не е Кашпировски :)))
  —цитат от коментар 8 на Боян Таксиров


  Това е Биг Брадър Путя който наблюдава руснацита какво вършат всяка минута в комуналките!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "Той не харесва властта, но харесва атрибутите на властта: злато, замъци, лимузини, яхти, почетна гвардия, Charles Lafitte реколта 1815, бекас в сос от горски плодове, звука на думи като "Корфу" и "Херкулан" и сенките на Шрьодер и Берлускони"

  Лелееееей, какъв бил Путин!? Пък аз не знаех. Благодаря на демократичните медии!

 15. 15 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "Кога руският чай е опасен за здравето?"

  Ми вече и децата знаят. Когато в него има Новичок!
  Обаче стана много банално. Новичок, Новичок.... и пак Новичок. Ми стига с тоз Новичок, измислете някаква друга отрова, толкоз ли ви е примитивно въображението!?

 16. 16 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2724 Весело

  "Той не харесва властта, но харесва атрибутите на властта: злато, замъци, лимузини, яхти, почетна гвардия, Charles Lafitte реколта 1815, бекас в сос от горски плодове, звука на думи като "Корфу" и "Херкулан" и сенките на Шрьодер и Берлускони"Лелееееей, какъв бил Путин!? Пък аз не знаех. Благодаря на демократичните медии!
  —цитат от коментар 14 на Judjuk


  Човекът се е възпитавал на улицата ама все пак в бившата имперска столица Санк-Петербург!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 17. 17 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5136 Неутрално

  Когато не знае човек кога и къде да замълчи.

 18. 18 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Кога руският чай е опасен за здравето

  Когато трябва да се спре Северен поток 2 и да се намери място за американския втечнен газ. Да се оплюва Путин, да се измислят санкции...

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  А кога пропагандата става по комична от комунистическата? Когато я възложиш на комунистически убо/дс синчета? И покушението срещу папата имаше българска/руска следа, и разследването около Марков се изгубило(комично е да се споменава без писмата на Марков). Та скъпи съУБОшници затова процента е 3.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Отровният руски чай има традиции, дори Гундяев го предложи на Вартоломей. нашият цар Борис 3 е пил единчай в посолството на СССР преди смърта си.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 21. 21 Профил на pirvt
  pirvt
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всичко руско е опасо за здравето и за Разума!!!

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  А кога пропагандата става по комична от комунистическата? Когато я възложиш на комунистически убо/дс синчета? И покушението срещу папата имаше българска/руска следа, и разследването около Марков се изгубило(комично е да се споменава без писмата на Марков). Та скъпи съУБОшници затова процента е 3.
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  Иха пак ли си процентен? А опасен ли руския чай?

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2478 Любопитно

  Кога руският чай е опасен за здравето
  **********************************************

  Отговорът е в снимката -чаят е смъртоносен, когато ти го поднася Путин, със своя характерен за серийните убийци поглед!
  "Смъртоносен" ли казах?

  Мараба, С-ДС доносници!
 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#22] от "K2":

  А какво се е променило та и процента да е различен? Пропагандата си е все така нескопосана, цензурата същата, лозунгите същите ... водачите същите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  В Русия чай не расте. Има Китайски, Цейлонски и някои други видове чай, но те не растат в Русия. Затова в Русия не пийте чай, но това не е гаранция. БОВ се приемат чрез дермален допир и вдишване.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Весело

  До коментар [#15] от "Judjuk":


  До коментар [#16] от "Julian Mall":

  Русоробите сте се активирали! 😂🤣

 27. 27 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Навални........Една от най-поразителните черти на медийната кампания за Навални е, че нито един вестник не е изследвал критично или дори обсъждал неговата политика. .......Представянето на Навални като лидер на някакъв вид демократично народно движение е съзнателна измама......По-рано той беше член на организационния съвет на Руския марш, ежегодно събитие, организирано от фашистките и крайнодесни сили в страната. През 2007 г. проамериканската партия "Яблоко" го изгони заради симпатиите му към крайната десница......заклеймяваше хората от Кавказ като „хлебарки“ и заяви за имигрантите: „Всичко [sic!], Което ни притеснява, трябва да бъде внимателно премахнато чрез депортиране“. Друг ключов елемент от дневния ред на Навални беше насърчаването на регионалистични и сепаратистки тенденции и умерен антисемитизъм, ......Навални публично се застъпва за „пускането на Северния Кавказ“ и не говори само регионалната автономия, с което си навлече много врагове от Кавказките републики .......  През 2019 г. Навални и неговият персонал подкрепиха и помогнаха за организирането на демонстрации в Екатеринбург, град на Урал, заедно с един от най-известните привърженици на формирането на независима „Уралска република“...........Навални има тесни връзки с части от руските елити и държавния апарат. Сред неговите поддръжници са Владимир Ашурков и Михаил Фридман, двама от най-богатите хора в Русия, както и икономистът Сергей Гуриев, бивш съюзник на бившия президент Дмитрий Медведев. ....голяма част от разкритията за корупция, които уж Навални прави, са му директно предоставени от служители на ФСБ и има много хора в Русия които смятат, че участва във вътрешно разчистване на сметки между олигарси........Както Навални, така и неговият шеф Леонид Волков, участваха в програмата на университета в Йейл в САЩ през 2010 г. и 2019 г., Програмата е обучила водещи фигури на „цветни революции“ в бившия Съветски съюз, включително Оранжевата революция през 2004 г. и Майдана 2013/2014 в Украйна. .................и т.н...

 28. 28 Профил на @
  @
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Белингкат все още не са ни уведомили колко агенти на ГРУ са пробвали да убият Навални. Щом по ликвидирането на Гебрев са работили ОСЕМ агенти -

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/11/24/3995866_uikend_novini_osem_ruski_razuznavachi_otrovili_emilian/

  за Навални се очаква да са поне 80. От статията в Капитал става ясно, че шефът на тези, които се издънили с Гебрев /който си е жив и здрав/, после ръководил и операцията по отравянето на Скрипал. И там се издънил заради Солсбърийската мъгла. И след две гръмки издънвания с новичок, Путин сигурно е тропнал по масата и казал - ПАК ще пробвате с новичок, докато не се научите! Клетите агенти пак сложили флакончетата в джобовете, вече твърдо решени да зарадват шефа. И сега за трети път се издънват. Пак мишената е жива /след отравяне с изключително мощен нервнопаралитичен агент, десет пъти по-силен от VX и не знам си колко пъти по-силен от зарина/. Страшни каръци...

  А пък една финландска професорка се объркала и казала, че Гебрев не бил тровен с новичок. Професорката е шеф на финландската лаборатория Верифин, която по желание на самия Гебрев се заема с изследване на отравянето. „Резултатите не показват вещество, което да има общо с „Новичок” - проф. Паула Ванинен, директор на лабораторията пред бтв - https://btvnovinite.bg/bulgaria/finlandskata-laboratorija-za-probite-na-gebrev-ne-pokazvat-veshtestvo-svarzano-s-novichok.html

  Белингкат и Дневник досега май не са коментирали резултатите от лабораторията. Ама то какво да коментираш - друго било веществото, не новичок. Какво като е друго. Това не е атрактивна новина, че да се пуска и да се коментира.

 29. 29 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  Чел съм "Зимата идва" на Гари Каспаров. Книгата не е нова. Издадена е преди 3-4 години и представлява критика не толкова към Путин, колкото към Запада , който не само търпи агресиите му , но и сътрудничи с него като така става съучастник на престъпленията , които върши във и извън Русия.

 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Това което публикувам е от американски "леви" медии....... не е от руски.......... ========Британско изследване от 2,3 септември показва, че само два процента от населението на Русия въобще знаеха кой е Навални като политик.......Половината от анкетираните бяха чували за Навални единствено покрай подкрепата му на протестите в руския град на Далечния Изток Хабаровск заради ареста на губернатора на региона Сергей Фургал, член на крайнодясната Либерално-демократична партия на Русия (LDPR). Протестите са доминирани от регионални лозунги като „Това е нашият регион“ и „Москва излезте“....... След убийството на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция и словашкия разследващ журналист Ян Куциак и неговия годеник не се заговори за санкции, въпреки че сериозните доказателства и в двата случая сочат към участието на мощни кръгове в правителството и големия бизнес. И двете страни са членки на ЕС и НАТО.
  Само тази седмица словашкият бизнесмен Мариан Кокнер бе оправдан от съда за убийството на Куциак, въпреки че няколко свидетели го идентифицираха като поръчал убийството на журналиста.
  Саудитският режим никога не е бил изправен пред заплахата от санкции, след като е наредил убийството и разчленяването на опозиционния журналист Джамал Хашоги в консулството си в Истанбул.
  Все още не са представени доказателства, които да доказват „по несъмнен начин“, че Навални е бил отровен от нервно-паралитичен агент от семейство Новичок. Лабораторията в Мюнхен, която представи доказателствата, не е нито неутрална, нито независима. Тя е под командването на германската армия, която играе водеща роля във военното изграждане на НАТО срещу Русия и има пряк интерес да дискредитира руското правителство. .............Политиците и медиите в западните страни и преди всичко в Германия заявиха, че руското правителство е отговорно за отравянето на Навални и ескалираха призивите им за конфронтация с Русия. Определен модел се повтаря. Случва се инцидент и веднага медиите обявяват, че Путин или Асад е отговорен, което изисква незабавна реакция.
  Дори най-рутинното дело за убийства включва голямо разследване, преди предполагаемият извършител да бъде публично посочен. Но в този случай всички западни медии веднага и единодушно заключиха кой е виновен...........и.т.н=======

 31. 31 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  То има ли нещо руско полезно за здравето?
  Където стъпи руски ботуш трева не никне!

 32. 32 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "руският чай", разбира се, е метафора.
  Няма руски чай - имат вносна сгряваща напитка и чието приготвяне и пиене е ритуал, един от поводите за социални контакти, като е в Турция, Близкия Изток, донякъде Англия, но не и в България, Италия, Гърция, където властелин е кафето. И други някои напитки.
  "руският чай" е метафора на отровителството, метод, използван и усъвършенстван от управляващата върхушка в расссия.
  Захари Стоянов е отровен, вероятно на Белградската гара от чаша бира, съдържаща натрошено стъкло, извън съмнение - от руски агент.
  Цар Борис ІІІ е отровен от НКВД, за да не обяви България неутралитет и да не могат съветите да ни колонизират, както и става.
  Съвсем по същия начин - със същите симптоми - е отровен Метаксас, гръцкият диктатор, вероятно заради неизпълнени очаквания на съветите.
  Ленин, Сталин, Димитров са отровени, знае се от кого, заради споменаването му постовете ми се трият, но се знае от кого.
  Списъкът с отровени от и в расссия е предълъг.
  Списъкът с отровено от руското коварство съзнание на западни политици, интелектуалци - също е дълъг.
  Списъкът с отровено от расссия съзнание на наши сънародници - безполезни идиоти - също не е малък.
  Ето защо метафората "руски чай" е символ на руското коварство и вероломство.
  Това е нужно добре да се осъзнае от всеки, имащ отношения с расссия.
  Лекарството - пълна изолация и презрение към всичко идващо оттам - лъжи, отровна пропагаДна, убийци, мамаши с външност на ангели и т.н.
  Тотален игнор на "руския чай".

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 33. 33 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2212 Весело

  До коментар [#27] от "MPetr":

  Както Навални, така и неговият шеф Леонид Волков, участваха в програмата на университета в Йейл в САЩ през 2010 г. и 2019 г., Програмата е обучила водещи фигури на „цветни революции“ в бившия Съветски съюз, включително Оранжевата революция през 2004 г. и Майдана 2013/2014 в Украйна. ......
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Предлагам ви да видите къде се учила, например, дъщерята на министъра на външните работи на Путенланд Сергей Лавров – Екатерина.
  Деца на други Путендандски чиновници, депутати и олигарси. Тук няма проблем? :))

  https://newtimes.ru/upload/medialibrary/e00/table_schools.jpg

  "Чуждестранен агент"
 34. 34 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#33] от "putinxujlo": +

  ++++++ Интересно.....и логично

 35. 35 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  До коментар [#32] от "Торбеш":

  В случаите , когато отровата не е ефективна , следва директен разстрел. Пример Политковская.
  Интересен е случая с отравянето на индийския министър председател Лал Бахадур Шастри в Ташкент през 1967 година. Той е поканен заедно с премиера на Пакистан за преговори и сключване на мирен договор след водена война между двете държави под егидата на министър председателя на СССР Косигин. През нощта на последния ден от престоя му в Ташкент след подписване на мирния договор , той умира от "инфаркт". След него премиер на Индия за дълги години става довереното лице на Москва Индира Ганди , която следва плътно политика в изгода на съветската експанзия по целия свят.

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  До коментар [#33] от "putinxujlo": +++++++ Интересно.....и логично
  —цитат от коментар 34 на MPetr


  и най-вече опровергават опитите ви да представяте "цветните" революции като подготвени и осъществени от обучени на запад хора за тази цел.

 37. 37 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  Казват че щели фонетично да заменят в Рассия от 1 октомври насетне израза 'руското правителство' с 'руското травителство'?!

  Дали е истина или е само шегичка?

  klimentm
 38. 38 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3931 Весело

  До коментар [#37] от "klimentm":

  Сигурно е шега, аз чувам за ордена Катерина ди Медичи и градината на Медичи за ново име на парк Соколники

 39. 39 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#1] от "Tzar Vova Josei-ki":

  “ От изброените книги имам само тая на Браудър”
  ——
  И? В коя секция на библиотеката си я държите — в “Мижи да та лажем” или в “Мелодрама за домакинята с непорочно сърце”?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 40. 40 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#33] от "putinxujlo":
  Лаврова не само се е учила( в Колумбийския университет...), но и е родена в Ню Йорк, където баща и бил дипломат. Политковская и тя е родена в Ню Йорк, в скромно дипломатическо семейство- баща и е носил известната фамилия Мазепа.:)
  http://rucompromat.com/persons/lavrova_ekaterina
  Адаш , за тебе не разбрах къде си учил преди да станеш преуспяващ предпринимател. Да не сте били колеги с Путин?

 41. 41 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#3] от "pinoccio":


  “Безброй убити постилат пътят му към властта, а после с хиляди осейват годините на властването му, в традициите на неговия кумир и вдъхновител - кръволокът Сталин, когото той с удоволствие реабилитира!”
  ——
  Страховито описание! Настръхнаха ми косите и не можах да продължа да чета по-нататък... имам впредвид незнанието Ви на пълнияТ член, разбира се. Надявам се да не сте преводачА на книгата, или недай си боже — редакторЪТ й.

  Капитализирах Ви няколко окончания за домашно задание — кое е правилно и кое не. Иначе възнегодухванието Ви е похвално. Имате шансове да минете интервю за оплаквачка по гробищата

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 42. 42 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 463 Неутрално

  "Той и неговият адвокат Сергей Магнитски разкриват изумителна финансова измама, в която са замесени висши правителствени служители. "

  Магнитский не е адвокат, а ... счетоводител на Браудър. И съвсем не той е сигнализирал за тези данъчни $230m, които са незаконно присвоени от компании на Браудър. Това е докум. филм на Андрей Некрасов, противник на Путин, заел се да възвеличае Магнитский. В процеса на създаване на филма, истината започва да излиза наяве. Филмът има само една прожекция в US, в Newseum:


  https://v-s.mobi/фильм-андрея-некрасова-закон-магнитского-за-кулисами-2:27:10

  (линкът е странен, трябва да се копира, да се вкара в google и след enter да се появи линк "Скачать фильм Андрея Некрасова)

  Самият Браудър е внук на Earl Browder, лидер на американската комун. партия от 1930 до 1945.

 43. 43 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Обичам руски чай! Пия руски чай всеки ден и мисля че ме прави здрав, силен и умен.

  Марс е изконна Американска територия!
 44. 44 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#32] от "Торбеш":

  “ мамаши с външност на ангели и т.н.”
  ——
  И що така запецна на “мамашите с външност на ангели”? Така добре се справяше с чайните метафори преди тях ...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 45. 45 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Руският чай е добър за укрепване на имунната система. Тъщата го опита и от тогава не я хваща нито ковид нито грип. Даже и хрема не я хваща. Сега мисля за гъби.
  А ако Путин иска да убие някого, по мой съвет, нека пробва нещо по-сигурно - самообесване в затвора (Джефри Епщайн), гъби, пътен инцидент ( Диана) и много други. Може да пробва и отравяне с олово в мозъка.
  Путин започна да губи моето уважение. В Сирия, точно когато е обкръжил мирните джихадисти, вместо да ги върне в палеолита с тротил, той нарежда на Асад да пусне един 5л. контейнер с хлор. И след това сто Пършинга. Сега вместо да удуши Навални с газ в апартамента той решава да го убие с новичок. При това дори не го убива, а лекарите му го спасяват в Омск. Сега очаквам 500 пършинга, насочени към Русия, за да му набият канчето.

 46. 46 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#42] от "bellend":

  “ Самият Браудър е внук на Earl Browder, лидер на американската комун. партия”
  ——
  И е бил, според собствените му твърдения в книгата, най-тъпото парче в семейството. Начинът по който менидж-Ва фонда си и как става “финансист” ме скланя да му повярвам. Всичко останало, включая сърцераздирателното хлипане за Магнитски, прилича на self-serving фантасмагории. Последното е също и гледната точка на Деа Шпигел:
  https://www.spiegel.de/wirtschaft/russland-der-fall-magnitski-story-ohne-held-a-00000000-0002-0001-0000-000167093479

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 47. 47 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#42] от "bellend":
  Самият Браудър е внук на Earl Browder, лидер на американската комун. партия от 1930 до 1945...
  >>> а баба му е руска еврейка от С.Петербург. Баща му се е родил в Москва. Между другото бащата на този ловък мошеник е световно известен математик- Феликс Браудър:
  https://www.newyorker.com/tech/annals-of-technology/remembering-felix-browder-a-nonlinear-genius-in-a-nonlinear-world
  Известен е не само с теоремата си за неподвижната точка, но и с много други резултати. Бил е(както и брат си..) президент на Американското Математическо Общество.

 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#39] от "Gretel":

  трябва и конгреса на сащ да са любители на тази секция щом охотно изслушваха браудер през 2012 и приеха закона магнитски?

  klimentm
 49. 49 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#2] от "Doge":
  Тази снимка вече почна да омръзва...На вашия линк обаче намирам друг интересен материал:
  https://www.reddit.com/r/europe/comments/ijjs04/after_30_years_of_dictatorship_in_montenegro_the/
  After 30 years of dictatorship in Montenegro, the Dictator has fallen!
  Все си мислех, че Лукашенко е най-старият(..политически) диктатор в Европа, а то Джуканович водел и на него и на Путин.

 50. 50 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  "Наследници на Сталин докато свободно ходят по земята, ще ми се струва винаги, че Сталин си е още в Мавзолея." - Евгений Евтушенко
  >>>> Подсещате ме за един руски виц за разговор на наследника Путин със Сталин:
  Путин:"Защо толкова зле вървят нещата в страната? Какво ще ме посъветвате да направя. Йосиф Висарионович?
  Сталин: "Разстреляй правителството и боядисай Кремъл в синьо"
  Путин : "Защо да боядисвам Кремъл в синьо?"
  Сталин: "Знаех си аз, че ще почнеш да обсъждаш именно този въпрос."
  Има и една книга на Марк Галеоти: We Need to Talk About Putin.
  Излезе миналата година. Мнението му за Путин се различава доста от разглежданите тук книги.
  https://www.theguardian.com/books/2019/apr/18/we-need-to-talk-about-putin-v-the-people-review

 51. 51 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#48] от "klimentm":

  “ трябва и конгреса на сащ да са любители на тази секция щом охотно изслушваха ”
  ——
  Коя тая секция, бе Климе? “Попрочело, ма не вдянало”? Не вменявайте секцията на Вашта библиотека на конгреса. Аз бих допуснала, че тяхната секция е монолит от “Лични, партийни и държавни интереси”. При това, според книгата на същия тоя Били, никак не е било “охотно” ... дори ангажирането със случая на оня там потомствен фатмак ... RIP ястребовата му перушина

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 52. 52 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 239 Весело

  р00сиа е изкуствена държава, в която една престъпна банда държи за заложници местните полезни идиоти и прави с тях каквото си ще.

  Лично аз не им съчувствам, дори им е малко.

  Да е жив и здрав путкин, още десет мандата да изкара!

 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  До коментар [#15] от "Judjuk":До коментар [#16] от "Julian Mall":Русоробите сте се активирали! 😂🤣
  —цитат от коментар 26 на vassilun


  Ми неее, по-скоро соросоидното войнство е превъзбудено и настървено. Измислиха му повод.

 54. 54 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  "каква фатална заплаха представляват отстъпките пред един диктатор, разединението пред лицето на агресията и алчното вкопчване в ефимерния мир"

  Меркел, Макрон но и Борисов дава своят принас във вкопчването с неговите "яхти и платноходки в Черно море. "

  През Бъйковите хъбове и тръбопроводи тече руският чай.

  подпис
 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 743 Весело

  До коментар [#36] от "tacheaux":
  ====..и най-вече опровергават опитите ви да представяте "цветните" революции като подготвени и осъществени от обучени на запад хора за тази цел.=====....... няма такова нещо !!! ...... "цветните" революции "категорично" са подготвени и осъществени от обучени в Русия и Китай ......... И абсурд да си помисли човек друго нещо.... Хахаха....

 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  До коментар [#42] от "bellend":
  "Самият Браудър е внук на Earl Browder, лидер на американската комун. партия от 1930 до 1945."

  До коментар [#46] от "Gretel":
  И е бил, според собствените му твърдения в книгата, най-тъпото парче в семейството.

  До коментар [#47] от "тулса":
  " баба му е руска еврейка от С.Петербург. Баща му се е родил в Москва. Между другото бащата на този ловък мошеник е световно известен математик- Феликс Браудър:"

  Интересни подробности около битието на Браудър казани в контекста да бъде окепазен. Че Браудър е бил "полезен идиот" за режими като Путинския, че е бил "тъпо парче" след като се е хванал да прави бизнес в мафиотска страна като Русия , в това няма никакво съмнение. Но целта на неговото окепазяване е да се отрече и омаловажи законът "Магнитски" , което е косвена защита режима на Путин.
  Браудър поне е претърпял някакъв катарзис, разбрал е какво представлява империята на злото, но за форумните русофили това никога няма да се случи.

 57. 57 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#3] от "pinoccio":

  "превземането на училището в Беслан (Чечна) "

  Само със забележка, че Беслан не е в Чечня, а в Северна Осетия.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "А кога пропагандата става по комична от комунистическата? Когато я възложиш на комунистически убо/дс синчета?"
  До коментар [#19] от "дерибеев":

  Всички пропаганди се прикриват с добри намерения и мимикрират като демократични ценности. Всички тайни служби си служат с долни и кървави прийоми и са на принципа "Целта оправдава средствата" още от времето на Великата инквизиция. Въпросът е коя точно пропаганда си избираш за добрата и защо?Ако ти плащат е разбираемо, но когато го правиш безплатно е неестествено, нелогично и даже тъпо.

 59. 59 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#30] от "MPetr":

  "словашкия разследващ журналист Ян Куциак и неговия годеник"...

  Сега и гей ще го изкарате... Внимателно с преводите, че...
  Разбира се, че става дума за годеницата му. ЖЕНА.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 60. 60 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 911 Неутрално

  превземането на училището в Беслан (Чечна) и безмилостното убийство на децата като наказание за непокорните чеченци от частите на армията, длъжни уж да ги спасят.
  —цитат от коментар 3 на pinoccio


  Всичко описано от вас звучи много впечатляващо и вероятно голяма част от него е истина.
  Но като прочетох че Беслан е в Чечня и жертвите са чеченци доверието ми някак започна да намалява. За да не ровите в уики - става дума за Северна Осетия, а хората там не са чеченци и даже са християни, което също трябва да е било съображение за терористите.

 61. 61 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  До коментар [#60] от "nigel":

  Техническа грешка, но няма как да се поправи в оригиналния коментар.

  А целта на терористите са били точно мюсюлманите в С. Осетия, целяло се е радикализирането им и по нататъшното им успешно използване от ФСБ и други правителствени служби на диктатора жуже.

 62. 62 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#56] от "tacheaux":
  Браудър поне е претърпял някакъв катарзис
  >>> Претърпял той катарзис... :) Като го изгонили най-сетне през 2005 от Русия, разбрал колко било гнило всичко в Русия. А това, че той е създал инвестиционния си фонд още 1995(носещ по 1500% печалба) и че си прикрива успешно далаверите зад активна гражданска позиция: "You had to become a shareholder activist if you didn’t want everything stolen from you" са незначителни подробности. Един съвременен Робин Худ :)

 63. 63 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 826 Разстроено

  Зависи кой ти го приготвя. Обикновеният руснак знае как да посрещне гост. Мафята на Путин също.

 64. 64 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  До коментар [#63] от "charlesdegaulle":
  Прав сте...Ето и един обикновен мужик на гости на диктатора:

  https://bit.ly/3lVRLEw

 65. 65 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#56] от "tacheaux":


  "Интересни подробности около битието на Браудър казани в контекста да бъде окепазен. Че Браудър е бил "полезен идиот" за режими като Путинския, че е бил "тъпо парче" след като се е хванал да прави бизнес в мафиотска страна като Русия , в това няма никакво съмнение. Но целта на неговото окепазяване е да се отрече и омаловажи законът "Магнитски" , което е косвена защита режима на Путин."

  Документалният филм на Андрей Некрасов - голям противник на Путин - е дълъг. Наложете си да го изгледате, преди да раздавате квалификации. Браудър е създател на мита Магтитский върху купчина от лъжи. Неговите компании са присвоили $230m данъци след машинация, получени обратно като tax credit, а в процеса на присвояване няколко души - фиктивни управляващи компаниите - "умират". Магнитский е бил следствен по тази схема, когато умира в затвора, а сигналът за измамата е подаден от все още жива "управляваща" компания на Браудър - далеч преди Магнитский да бъде "канонизиран" и историята му "произведена".

 66. 66 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#61] от "pinoccio":

  Как точно са решили че като вземат 1200 заложници те ще са са мюсюлмани и като ги избият ще настроят обществото против ФСБ ми е малко странно, но щом казваш ...
  Дано да няма много други подобни "технически грешки" в книгата.

  Такива книги могат да се напишат и се пишат за почти всеки политик. Съдържанието им трябва да се приема с определени резерви, защото е почти невъзможно съвременник да напише безпристрастна история.

  Колкото до Путин, той е класическият пример защо трябва да има ограничен брой мандати.

 67. 67 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  До коментар [#66] от "nigel":

  Техническата грешка е моя, не на полската авторка - тя е много точна и е дала много линкове и литература, с които всеки може да разбере от къде идват фактите ѝ.

  Училището е подбрано предварително - посещава се от ученици от семейства на мюсюлани основно. Както са и подбрани и чеченските "терористи" извършили акта, при все, че повечето загинали заложници са убити от милицията, използвала бомби и РПГ за да "освободят" децата и майките им... Просто голяма част от "терористите" са били с фалшиви шахидски колани, без експлозив.

  А на Путин и един мандат му е бил много, еманация на чистото КГБ и болшевишко зло е той... Елцин се оказва още по-голя мръсник...

 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4130 Неутрално

  До коментар [#65] от "bellend":
  " Браудър е създател на мита Магтитский върху купчина от лъжи. "

  И Сенатът на САЩ , който приема закона "Магнитский" е повярвал на тези лъжи? Не подценявате ли този ной-висш орган на законодателната власт на САЩ? Склонна сте давярвате на някакъв филм на някой си Некрасов , а не фактите изложени от Браудър и приети от Сената на САЩ?

 69. 69 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#68] от "tacheaux":

  Не само Сенатът, но и комисията към ПАСЕ и евр. парламент, занимавала се със случая. Погледнете във филма лицата и реакциите на тези хора, когато им се показват оригинални документи и "преводи", представени от Браудър, от които липсват съществените пасажи. "Фактите" на Браудър са фабрикации, които доста лесно излизат на светло при по-задълбочен анализ и търсене на истината около Магнитский. Но поводът за санкциите беше "произведен", не че не е имало други основателни причини за тях.

 70. 70 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Колкото до Бил и Ърл: крушката си има опашка или "Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове"

 71. 71 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#56] от "tacheaux":

  “ казани в контекста да бъде окепазен”
  ——
  Не “в контекста”, а “с цел”, Тачо. Тъй е то, ко друго да очакваш от петоколонници русороби.

  Ма земи му прочети книгата, бе човек, щом ти е кумир, да имаш малко нахабер за кво става дума

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 72. 72 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2801 Неутрално

  До коментар [#69] от "bellend":

  Ти да видиш, белленд отново в защита на "несправедливо" обвинения путински режим? Кел сюрприз...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 73. 73 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#25] от "Сатана Ликующий":В Русия чай не расте.
  Расте по кавказките републики.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK