"Комитетът 300" на д-р Джон Коулман (откъс)

Издателство "Ера"

Издателство "Ера"В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Комитетът 300" с автор Д-р Джон Коулман, предоставен от издателство "Ера"


Комитетът 300 - най-строго пазената тайна в света


Представете си група от привилегировани хора, в чиито ръце е съсредоточена абсолютната власт! Те не признават държавните граници и са над законите, те контролират политиката, религията, търговията и промишлеността. Техни са банките, пазарът на наркотици, медиите, петролната индустрия...
Те контролират света.
Те са Комитетът 300.


Д-р Джон Коулман разкрива имената на хората, които управляват живота ни и решават съдбата ни. Той посочва убедителни аргументи, реални факти, конкретни имена, фирми, банки и организации. Коулман предвижда редица събития, които днес са водещи новини в световните медии.


Лесно е да проверите истинността на казаното в тази книга!


Ваш е изборът дали да си останете в неведение... Или да разберете причините за политическите събития, икономическите и социални отношения, религиозните конфликти по света.


Анализатор по международни отношения, д-р Джон Коулман е работил за МИ-6. Като офицер от разузнаването е пътувал и живял в много страни, имал е достъп до архиви и секретни документи. След публикуването на "Комитетът 300" той и семейството му са подложени на психически и финансов тормоз, дори получават смъртни заплахи. Неговото мащабно разследване представя в детайли идеята на тайния елит за Нов световен ред с всички последствия за свободния свят.


Разкритията му повлияват върху автори като Джим Марс и Ян ван Хелсинг.


Комитетът 300
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Откъс от "Комитетът 300" на д-р Джон Коулман


Вероятно мнозина от нас знаят, че членовете на нашето правителство съвсем не са хората, които в действителност взимат решенията по политическите и икономическите въпроси, както и във вътрешната и външната политика. Това е накарало мнозина да търсят истината в алтернативната преса, в онези автори на информационни бюлетини, които като мен търсят, но не винаги намират разковничето на смъртоносното заболяване на Съединените щати.


Формулата "търси и ще намериш" не винаги може да се приложи към тази организация. Онова, което открихме, е, че хората живеят в дълбок мрак, повечето изобщо не се интересуват или тревожат накъде върви страната им и твърдо вярват, че с нея никога няма да се случи нищо. По-голямата част от населението е манипулирана да има точно такава жизнена позиция и тази нагласа е изключително удобна за тайното правителство в сянка.


Често чуваме, че "те" направили "това" или "онова". "Те", изглежда, могат да си позволят всичко, дори убийство. "Те" вдигат данъците, изпращат синовете и дъщерите ни да умрат във войни, които не носят никаква изгода на страната ни. "Те" изглеждат недостижими, извън полезрението ни, отчайващо мъгляви, когато се опитаме да предприемем някакви действия срещу тях. Никой не е в състояние да обясни кои точно са "те". Това положение продължава вече десетилетия. В хода на тази книга ще установим ясно кои са "те" и след това ще зависи от хората да намерят средства срещу тях, за да поправят положението си.


На 30 април 1981 година аз написах монография, която разкрива съществуването на Римския клуб и го определя като орган на Комитет 300, занимаващ се с подривна дейност. В Съединените щати това беше първата публикация за тези две организации. Призовах читателите да не се заблуждават, че статията е пресилена и невероятна, и я съпоставих с предупреждението на баварското правителство, когато тайните планове на илюминатите попаднаха в ръцете му. По-нататък в книгата ще се върнем към Римския клуб и ролята на Комитет 300 в политиката на Съединените щати.


Много от прогнозите, направени в тази статия от 1981 година, вече са се осъществили - например назначаването на поста министър-председател на Испания на неизвестния политик Фелипе Гонзалес, връщането на власт на Митеран във Франция, провалът на Жискар д'Естен и Хелмут Шмит, връщането на власт на шведския благородник и член на Комитет 300 Улоф Палме (който по-късно е убит загадъчно), унищожаването на резултатите от президентството на Рейгън и съсипването на такива отрасли на индустрията на САЩ като стоманолеярната, автомобилната и домостроителната промишленост, осъществено в рамките на политиката за нулев растеж, провеждана по указания на Комитет 300.


Важната роля на Палме се състои в това, че Римският клуб го използва, за да предаде на Съветския съюз технология, чийто експорт е забранен от Закона за американските митници. Използват го за съсредоточаване на всеобщото внимание върху псевдокризата със заложници в Иран, докато Палме снове между Вашингтон и Техеран, стараейки се да подкопае суверенното единство на Съединените щати и да постави фалшивата криза под юрисдикцията на едно от учрежденията на Комитет 300, а именно Международния съд в Хага, Холандия.


Откритият заговор против Бога и човека, който включва поробване на повечето хора, останали на земята след войни, бедствия и масови убийства, действа не особено добре скрит. Разузнавачите имат правило, че най-добре можеш да скриеш нещо, когато го сложиш на видно място. Например когато през 1938 година Германия иска да скрие информацията за новия си суперизтребител "Месершмит", самолетът е показан на авиационното изложение в Париж. Докато тайни агенти и шпиони предават и събират данни от тайници в хралупи на дървета и пролуки между тухлите в стените, информацията, която искат, е пред очите им.


Паралелното тайно правителство на най-високо ниво не действа от влажни мазета и тайни подземия, а се показва пред очите на всички и се е разположило в Белия дом, Конгреса, на Даунинг Стрийт 10 и в британския парламент. То е като онези зловещи и умишлено смразяващи кръвта филми за чудовища, които се появяват с изкривени черти, дълги коси и още по-дълги зъби, ръмжат и пръскат слюнки на всички страни. Тези филми са за отвличане на вниманието. ИСТИНСКИТЕ ЧУДОВИЩА са облечени в делови костюми и отиват на работа на Капитолийския хълм с лимузини.


Тези хора са ПРЕД ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ. Те са слугите на Световното правителство и Новия световен ред. Подобно на насилник, който спира колата си и предлага на жертвата да я закара, външно той НЕ ПРИЛИЧА на чудовище, каквото е всъщност. Ако изглежда така, набелязаната жертва ще се разкрещи от ужас и ще избяга. Същото важи и за правителството на всички нива. Президентът Буш НЕ ПРИЛИЧА на чудовище, но не се заблуждавайте от външността му. Той е такова ЧУДОВИЩЕ като страшилищата от филмите на ужасите.


Да спрем за минута и да видим как президентът Буш заповяда зверското убийство на 150 000 иракски войници в конвой с военни машини с бели знамена, които се връщат в Ирак в съответствие с Женевската конвенция за съгласувано разпускане на войската и оттегляне. Представете си ужаса на иракските войници, когато въпреки че размахват бели знамена, са покосени от американски самолети.


В друг участък на фронта 12 000 иракски войници са погребани живи в окопите, в които се намират. Не е ли ЧУДОВИЩНО това в истинския смисъл на думата? Откъде е получил президентът Буш заповеди да действа по такъв ЧУДОВИЩЕН начин? Получил ги е от Кралския институт за международни отношения (RIIA), който получава мандата си от Комитет 300, организация, известна още като "Олимпийците".


Както ще видим, дори "Олимпийците" не крият лицата си. Често те разиграват спектакъл, който може да се сравни със споменатото авиационно изложение в Париж, докато в това време маниаците по теориите на конспирациите губят времето си, търсейки на погрешни места и в погрешна посока. Обръщали ли сте внимание как кралица Елизабет II изпълнява церемонията по откриването на британския парламент?


Там, пред очите на всички, се намира главата на Комитет 300. А гледали ли сте церемонията по полагане на клетва на американския президент? Там, пред очите на всички, се намира друг член на Комитет 300. Проблемът се състои само в човешкото възприятие.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Не знам дали има Комитет 300, дали така се казва и дали е отговорен за споменатото, но линията на разсъждение за устройството на света е правилна. Методите на контрол стават все по фини, програмирането на съзнанието и поведението все по ефективно, но паралелно с това се развива и разбирането, че това се случва, и че живеем в общество на повсеместна дресировка и фалш, където едно малцинство деградира мнозинството до нивото на добитък, използвайки всевъзвожни лостове - психологически, културни, политически, икономически, социални, юридически, финансови и т.н. за въздействие върху съзнанието, ценностите, разбиранията и емоциите и така обезсмисляйки човешкия живот в името на утвърждаването на собствената си паразитна власт и тщеславие.

  Затова когато в нашия собствен живот осъзнаем подобни въздействия, независимо на какво ниво, трябва да можем да кажем НЕ.

  http://mutricata.blogspot.com/2017/03/blog-post_43.html

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 2. 2 Профил на Meister Eckhart
  Meister Eckhart
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Дневник, Вие сериозно ли?

  the devil is in the data
 3. 3 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Това за Ирак и Буш ми се струва лъжа...

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  Геополитиката не е четиво за повечето пишещи в този форум. Въпреки, че не е зле да прочетат и Ян ван Хелсинг.

 5. 5 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 600 Весело

  хахахахаха

  туй ще го минем в параграфа - редакционно тестване на белите мишлета

  като бяло мишле да реагирам - джон колман е пълно фалшименто, и най-голямото доказателство е че го ... издават у нас
  а щом и дневник "америка за България" го рекламират означава, че вече е напълно разкрит, няма нужда от мистерия, и служи вече единствено за тестване на мишлетата

  инак преди много години още юстас мълинс го разкри - и разказва как се въртял около него, как крал от него 40% , от линдън ларуш 60% и го смесвал с пълни глупости;
  забележително е че мълинс и ларуш не са превеждани на български при камарата конспираторски глупости които заливат популацията;

  у мое село преди много години един младеж си купувал вестник
  един дядо стои до сергията и го пита
  -какво правищ бе , момче
  -вестици купувам
  -що бе момко
  -как защо бе дядо, да знам, да науча истината
  -какво истина бе, момко, за истината убиват

  та
  каква конспирация бе, като го издават ачик, "разбулената изида" ХАХАХАХА
  издайте мълинс и ларуш ако ви стиска, ама надали...

  инак най-добре четете старо, история писана отреди 100-150 години, там още има неща дето не са се сетили че са опасни и са ги разказвали...

  хахахаха, как минах теста

  Je suis дани кирилов
 6. 6 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Това за Ирак и Буш ми се струва лъжа...
  —цитат от коментар 3 на deaf


  Намериха ли биологично или ядрено оръжие в Ирак, а?!!!Не!Защото всичко беше лъжа, която трябваше на Бущ, за да започне война!
  Далеч съм от конспиративните теории, в това число и на тази книга, но в случая с Буш - той наистина извърши доста престъпления.Е, след няколко години и за Тръмп ще се пише същото, но вече ще е късно.

 7. 7 Профил на Petko Boukov
  Petko Boukov
  Рейтинг: 614 Неутрално

  и съсипването на такива отрасли на индустрията на САЩ като стоманолеярната, автомобилната и домостроителната промишленост
  —цитат от коментар 0 на Комитетът 300


  Наименованието на тази конспиративна теория е "Кой ми сра в гащите".

  Тези, които те карат да вярваш в абсурди, могат да те накарат и да вършиш зверства. Волтер, 1765
 8. 8 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Прочетох го по диагонал. Извън видимите логически противоречия като това как всевластният комитет 300 се опитва да постави САЩ по юрисдикцията на съда в Хага-неуспешно, това за Ирак е тотална простотия.
  Анализатор в Ми 6 как точно си представя колона от 150000 души? Това са десетки километри. Сега да си представим и как се убиват толкова много народ до крак. А защо да го правим.
  Иначе идеята за САЩ, като единствената независима държава в света, която лошите се мъчат да подчинят я имаше още при Н. Николов . Първите подобни четива излезли на български. Ама на, толкова години все не успяват. Изобщо нищо ново. Предъвкване на един и същи глупости.

 9. 9 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Клуб 300, Римския клуб, Мъдреците от Сион,Розенкройцерите , Илюминатите , Масоните ......много Вожд в този свят......

 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  До коментар [#6] от "Капабланка":

  До края на годината Тръмп ще изведе американските войски от Афганистан. Това ли е престъплението на Тръмп?

  За Буш. На другият ден след атентата на 11 септ.2001г. в САЩ,Буш събира екипа си и съставят списък на държави от Близкият изток,които трябва да бъдат ударени за отмъщение. В този списък е и Ирак на Саддам Хюсеин.

 11. 11 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Неутрално

  До коментар [#4] от "Vlado Nikolov":

  Геополитиката не е четиво за повечето пишещи в този форум. Въпреки, че не е зле да прочетат и Ян ван Хелсинг.
  =======
  На времето, същото това го предложих и аз. ....
  Но след като някаква форумна 'касиопея' ме третира като литературно изостанал ......вече никога не го правя....

  Bukalemun
 12. 12 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Неутрално

  Откъде е получил президентът Буш заповеди да действа по такъв ЧУДОВИЩЕН начин?
  =======
  От същото място откъдето се взе решение за 'потъването' на двете финансови кули в САЩ. ....
  Ама кой да го проследи ....!

  Bukalemun
 13. 13 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Любопитно

  До коментар [#3] от "deaf":

  Това за Ирак и Буш ми се струва лъжа...
  =======
  В ръката на всеки убит войник е имало бял флаг ,а оръжията им въобще не са били в състояние на непосредствена бойна активност.....
  При събирането на труповете ....тия два елемента са били най ясно видими ....

  Но историята не свършва дотук....и кои са тия жертви. ...?
  Накратко, с две думи казано .....това са предатели .....а предателите никой и никога не ги обича .....
  Това са хората на религиозния тарикат ,Kesilzadi.....човека стоящ близо до Саддам .....до последния момент преди американците да ударят Ирак.....
  Kesilzadi е човек с голямо влияние в страната , но до последния момент е работил за САЩ ....и в същото време близък до нищо неподозиращия Саддам Хюсеин. ....
  Kesilzadi е иракския вариант на Фейтуллах Гюлен ....в Анадола. ...

  Bukalemun
 14. 14 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Неутрално

  До коментар [#13] от "eti mehter":

  В ръката на всеки убит войник
  ======
  Поправям....
  'в ръката на всеки десети убит войник'

  Bukalemun
 15. 15 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Любопитно

  Лесно е да проверите истинността на казаното в тази книга!

  Ваш е изборът дали да си останете в неведение... Или да разберете причините за политическите събития,.....
  =========
  Ето го и смисловия епицентър на тази статия....кратко, точно и ясно....!
  Апела е елементарно конкретен....

  Bukalemun
 16. 16 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Любопитно

  Анализатор по международни отношения, д-р Джон Коулман е работил за МИ-6. Като офицер от разузнаването е пътувал и живял в много страни, имал е достъп до архиви и секретни документи. След публикуването на "Комитетът 300" той и семейството му са подложени на психически и финансов тормоз, дори получават смъртни заплахи. Неговото мащабно разследване представя в детайли идеята на тайния елит за Нов световен ред с всички последствия за свободния свят.
  =======
  Учудващо идентична е и съдбата на Ян Ван Хелсинг......два пъти лежал в затвора за написването на една единствена книга....

  Bukalemun
 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Лесно е да проверите истинността на казаното в тази книга!Ваш е изборът дали да си останете в неведение... Или да разберете причините за политическите събития,.....=========Ето го и смисловия епицентър на тази статия....кратко, точно и ясно....!Апела е елементарно конкретен....
  —цитат от коментар 15 на eti mehter  До коментар [#15] от "eti mehter":

  Да де,но тези които твърдят,че атентатите на 11 септ.2001г. в САЩ са организирани от самият американски елит,не посочват каква е причината за това?!

 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Любопитно

  До коментар [#10] от "deaf":

  И понеже сме на тема "конспирация"....а аз съм минал на модул 'монолог'......нека ти дам едно сведение.....прилягащо на статията......

  По григорианския календар......вчера се навършиха 1340 от (така да се каже) зараждането на шиитския Ислям......
  Не на шиизма, зороастризма и т.н.....а именно на Исляма в шиитския му версион.....
  Това е така наречената "трагедия в Кербала".....когато през 680 година, внука на Пророка Muhammed (SAV)... Имам Хюсеин....е обезглавен.....

  Пак вчера.....след като Путин успя да уговори Алиев и Пашинян за примирие.....само след няколко часа....в няколко района на Азербайджан (включително и Баку) имаше изненадваш ракетен обстрел от страна арменска територия.....

  Лично аз не бях изненадан.....че това се случи......
  Вече съм и почти сигурен, че специално тази операция е поръчкова, без самите арменци да имат пръст в нея.....
  Това става вече от години.....
  А именно.....на подобни дати да се лее кръв......

  Bukalemun
 19. 19 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 620 Неутрално

  И това не е новина. Откакто съществуват съвременните държави с всичките си институции за репресиране и подчиняване, едно малцинство управлява масите. И дори Френската и Руската революция не променят това.
  Има обаче нации, които са успели да си извоюват относително сносен живот. А и да бъдем честни, повечето хора предпочитат някой "отгоре" да се "грижи" за тях.
  На всеки 200 овце има по един пастир и няколко кучета, които лаят...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK