Инициативата "Поезия без карантина" събира известни поети

Четено ще се състои на 23 октомври от 17, 30 ч. пред Столичната библиотека.

© "Фейсбук"/Столична библиотека

Четено ще се състои на 23 октомври от 17, 30 ч. пред Столичната библиотека.Инициативата "Поезия без карантина" на Столичната библиотека ще има второ издание, но на живо. На 23 октомври пред главния вход на институцията (София, пл. "Славейков" №4) известни български поети ще четат свои творби. Началото е от 17,30 ч.


Ще участват Амелия Личева, Анжела Димчева, Бойко Ламбовски, Владимир Левчев, Георги Господинов, Георги Константинов, Иван Ланджев, Иван Христов, Йордан Ефтимов, Калин Терзийски, Кристин Димитрова, Марин Бодаков, Мирела Иванова, Надежда Радулова, Николай Милчев, Роман Кисьов и Силвия Чолева.


Поетичната атмосфера ще бъде допълнена с музикалните изпълнения на Ели Раданова и Венци Дреников.
През пролетта, когато всички библиотеки в страната бяха затворени заради извънредното положение, Столична библиотека се обърна към едни от най-изявените български поети да споделят свои най-нови или емблематични творби, както и послания, с читателската аудитория в онлайн инициативата "Поезия без карантина".


"Сега обстановката се усложнява отново и, изправени пак пред опасността от изолация, решихме да съберем повечето от авторите, които откликнаха на поканата ни, да прочетат своите стихове на живо", написаха във "Фейсбук" от организаторите.


Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. В случай на лошо време ще бъде преместено в Американския център на библиотеката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK