Книжният бранш апелира: Купи книга. Подари я за Коледа

"Книгата остава най-стойностният и непреходен подарък, който носи, обич, топлина, уют, щастие и послание", се казва в апела на АБК

© Асоциация

"Книгата остава най-стойностният и непреходен подарък, който носи, обич, топлина, уют, щастие и послание", се казва в апела на АБКИздателствата, литературните агенти и книжарите, членуващи в асоциацията "Българска книга", призовават любителите на книгите и четенето да ги подкрепят. В навечерието на коледните празници те дават началото на кампанията "Купи книга. Подари я за Коледа".


"В тази необичайна и пълна с предизвикателства и изпитания година, ние - семейството на книгата, ви благодарим, че съхранихте книгата като основна ценност. Книгата остава най-стойностният и непреходен подарък, който носи, обич, топлина, уют, щастие и послание. Тя разкрива нови светове, дава надежда и сбъдва мечти. Подарявайки книга за Коледа, вие ще подарите нещо повече от материален подарък. Ще подарите кауза. Ще се превърнете в посланици на четенето и пазители на книгата като национално богатство", гласи призивът им, изпратен до медиите.


"Купи книга. Подари я за Коледа" е третата инициатива, свързана с каузата "Купи книга", която асоциацията "Българска книга" реализира в рамките на тази година.
Кампанията възникна по време на извънредното положение през пролетта с цел да помогне на книгата, да я съхрани като ценност и да гарантира нейното бъдеще. Инициативата успя да обедини книжния бранш в една обща кауза, да излъчи ценни послания към обществото и да запознае читателите с голямото семейство на книгата и ролята на всички ангажирани по пътя на книгата.


В навечерието на първия учебен ден беше инициирана и кампанията "Купи книга. Дари я на своето училище". В резултат десетки училища и детски градини в страната обновиха своите библиотеки, а там, където липсваха такива, бяха създадени изцяло нови.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK