Центърът за книгата организира онлайн конференция за литературата

Тя ще се проведе на 22 и 23 април между 12:00 и 18:00 ч.

© Фейсбук/ndk.bg

Тя ще се проведе на 22 и 23 април между 12:00 и 18:00 ч.Онлайн конференция, посветена на съвременната българската литература, ще се проведе на 22 и 23 април между 12:00 и 18:00 ч., съобщи Националният център за книгата към НДК. Тя е под надслов "Де е България? Литература между глобално и локално".


Къде между глобалното и локалното е българската литература? Универсална ли е тя в своята чудатост или специфична в своята универсалност? Това са част от въпросите, които ще са на фокус.


В конференцията ще се включат преводачи, издатели и поддръжници на българската литература.
Потвърдено е участието на Анджела Родел, Хеле Далгор, Джузепе дел Агата, Мари Врина-Николов, Ивана Стоичков, Давид Бернщайн, Ханна Карпинска, Ирина Некит (преводачи); Бярне Михаел Йенсън и Жане Мю Далгор, изд. "Jensen & Dalgaard", Диана Арменто, изд. "Voland", Сеид Сердаревич, изд. "Fraktura", Уил Еванс, изд. "Deep Vellum"(издатели); Ане Бергман -Тахон от Федерация на европейските издатели, Антие Контиус от Програма за "Традуки", Оксана Саржевская-Кравченко от Програма "i-Portunus", Екатерина Леондиева от Национален фонд "Култура", Вероника Петрова от Фондация "Следваща страница" и Милена Делева от Фондация "Елизабет Костова" (поддръжници).


Модератор на събитието ще бъде Светлозар Желев.


За бавното живеене и насладата от живота
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Конференцията ще се проведе в Zoom на български и английски, с осигурен превод. Събитието бъде излъчено на български език в реално време на страницата на Националния център за книгата към НДК във Facebook (тук). Пълната програма на конференцията можете да видите тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK