И за британските издателства е опасно да публикуват книги за Путин

Авторката на "Хората на Путин" и нейното лондонско издателство бяха обвинени в клевета от четирима руски милиардери, сред които Михаил Фридман, Роман Абрамович и Игор Сечин

© HarperCollins

Авторката на "Хората на Путин" и нейното лондонско издателство бяха обвинени в клевета от четирима руски милиардери, сред които Михаил Фридман, Роман Абрамович и Игор СечинТекстът е препубликуван от "Дойче веле". Заглавието на "Дневник".


Винаги е било рисковано да разказваш за възхода на Владимир Путин и близките до него олигарси. И то не само в Русия. Сега се оказа, че и за британски издателства е опасно да публикуват книги по темата. Най-новият случай е свързан с книгата "Хората на Путин". Неин автор е Катрин Белтън - реномирана бивша кореспонденка на "Файненшъл таймс" в Москва. В книгата Белтън описва Путиновия "КГБ капитализъм" и неговите методи.


"Гардиън" похвали книгата, публикувана от издателството "Харпър Колинс", и я нарече "революционна". "Ню Йорк таймс" я описа като прецизно, пълноценно и елегантно обобщение на системата на Путин, чиито мрежи отдавна са проникнали дълбоко и в западните демокрации. В това отношение Лондон като любимо място на руските олигарси играе централна роля.
Олигарсите започват дела с цел сплашване


Макар британският министър на отбраната Гевин Уилямсън да определи Русия като най-голямата заплаха за страната, срещу която трябва да се противопостави с "изключителна решителност", свързаните с Кремъл олигарси се радват на привилегии и правна защита в Лондон. И то до степен, която е несравнима с всяко друго място в западния свят.


Катрин Белтън и нейното лондонско издателство бяха обвинени в клевета от четирима руски милиардери, сред които Михаил Фридман, Роман Абрамович и Игор Сечин, шефа на контролирания от Кремъл концерн "Роснефт".


Белтън надали трябва сериозно да се опасява, че ще загуби делото. Но същинският проблем е друг: британското правосъдие позволява т.нар. стратегически жалби, чиято цел не е непременната победа, а сплашването на противника. Именно те повишават неимоверно цената за изразяването на критични мнения, тъй като адвокатските хонорари за този вид дела възлизат на милиони и на първо време трябва да бъдат поети и от двете страни.


"Смразяващ" ефект за автори и издателства


В случая на Белтън трима обвинители съдят авторката и в лично качество. А това би могло да се превърне във финансова катастрофа за нея - дори да спечели всички дела. Засега тя отказва коментари за своята книга и обвиненията. И така, както посочва Джесика Ни Мхайнин от организацията Index for Censorship ("Индекс за цензура"), основната цел на обвинителите вече може да се смята за постигната - т.нар. "смразяващ" ефект.


Вова, Володя, Владимир Путин
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


В бъдеще издателствата и авторите ще премислят многократно дали могат да си позволят и дали още искат да дават трибуна на критичната разследваща журналистика във Великобритания. "Лондонските съдилища са се превърнали в основното място - и то не само в Обединеното кралство, а и в световен мащаб - което кара критичната журналистика да замлъкне", подчертава Джесика Ни Мхайнин.


Издателството "твърдо" ще защитава книгата


По данни на Министерството на правосъдието броят на този вид обвинения в клевета в Лондон нараства със 70 процента годишно, а адвокатските кантори, които работят по тези случаи, се радват на големи печалби. И преди британското правителство да продължи да заявява, че ще се противопоставя на руската намеса в западните демокрации "с решителност", би било добре първо да се вгледа в собствената си правна система.


Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Случаят "Белтън" е особено интересен и с това, че в лицето на "Роснефт" като обвинител е допуснат концерн, който се контролира директно от Кремъл. Това означава, че руските олигарси със съдействието на британски адвокатски кантори в бъдеще могат да накарат критици на Путин в Лондон да замлъкнат.


Поради това "Файненшъл таймс" наскоро изрично призова британското правителство да промени съществуващата практика: "Огромните разходи, свързани с тези дела, могат да ограничат свободното изразяване на мнения, особено ако става дума за журналисти на свободна практика или за по-малки издателства, които работят в името на обществения интерес, публикувайки критични материали".


Издателството на Белтън заяви пред пресата, че ще "защитава твърдо" книгата, която все още е налична в оригиналния си вариант.

Ключови думи към статията:

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  "системата на Путин, чиито мрежи отдавна са проникнали дълбоко и в западните демокрации."

  Ъхъъъ, Путин контролирал планетата ... най-вече в Мадагаскар и Фиджи.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1746 Гневно

  Страхът е единственото "легитимно" средство на бункерния за да упражнява безконтролната си и волунтаристична власт не само в североизточните степи и блата....

 3. 3 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1210 Гневно

  "Наследници на Сталин докато свободно ходят по земята, ще ми се струва винаги, че Сталин си е още в Мавзолея." - Евгений Евтушенко

  За съжаление, тези няколко строфи на поета обрисуват тъжната и същевремнно жестока руска реалност.

  Путин, главното лице в това журналистическо разследване е на власт от двадесет години и току що си осигури поне още десетина. Покритите му с кръв ръце са отговорни за стотици хиляди невинни жертви, за няколко разрушени страни, включително собствената му, за безмерна корупция и за разпалването на безброй военни конфликтии на няколко континента!

  А всичко започва толкова обещаващо, въпреки че само наивници като запaдните поизнежени от добър живот и сигурност политици биха повярвали на грандиозната лъжа, че един мръсник и убиец от КГБ може да е демократ, желаещ страната му да се развива по нормален и мирен път, в съгласие със съседите си. Путин успява да ги заблуждава с години, да ги манипулира и даже да ги купува и когато маската пада, положението е толкова зле, че твърде много хора изпадат в ступор и не могат или не искат да си признаят, доколко всъщност са се объркали или са се оставили да бъдат излъгани...

  Лъгани са и руснаците, това чудовище идва на власт с позата на демократ, че и либерал дори, за да трансформира РФ в поредната бедна тирания и себе си в един от най-страшните и безскрупулни сатрапи в наши дни!!!

  Безброй убити постилат пътят му към властта, а после с хиляди осейват годините на властването му, в традициите на неговия кумир и вдъхновител - кръволокът Сталин, когото той с удоволствие реабилитира!

  В книгата са засегнати част от тайните на младостта му, дали такива патологии на поведението и характера му, с които могат донякъде и да се обяснят ужасяващите му дела.

  По-специално внимание е обърнато на фалшифицирането на избирането му за президент (всеки път, без изключение), на разпалването на Втората чеченска война и на военните престъпления срещу хората там и сред собствените му войници. На работата с и подпомагането на надигащия се ислямизъм от страна на руските тайни служби, които са пряко под негов контрол.

  Описани са и терористичните актове вършени от офицери от ФСБ, с цел да подпомогнат оставането му на власт, завземането на московският театър "Норд ост" и избиването с нервнопаралитичен газ на голяма част от заложниците, превземането на училището в Беслан (Северна Осетия) и безмилостното убийство на децата като наказание за непокорните чеченци от частите на армията, длъжни уж да ги спасят.

  Потъването и смъртта на екипажа на атомната подводница “Курск” и отказът на Путин дори да се направи опит да бъдат спасени!

  Инвазиите срещу Грузия, Украйна и в частност Крим, началото на войната в Сирия, в която война както и през тази в Чечня, местните хора са ползвани като опитни мишки и мишени за изпитание на новите оръжия на руската армия. Нехуманно и престъпно, както и да го погледнеш!

  По-слабо са застъпени корупцията и икономическите престъпления на режима на Путин - отделено е внимание на Олимпиадата в Сочи и последвалия огромен допингов скандал с руските спортисти, както и на хомосексуалните и педофилски предпочитания на Путин, прикривани зад изградения му PR образ на мачо и женкар.

  Тежка книга, авторката се е постарала много, включена е и голяма библиография в края, по която могат да се доразгледат и проучат споменатите епизоди. Тя е дългогодишен журналист с ресор Русия, има страшно много вътрешна информация и факти, с които да потвърди и да подкрепи тезите развити в текста.

  P.S. Написаното ми беше опротивяло дотолкова, че бях изоставил книгата почти за година, но тези дни се мобилизирах и я дочетох. Мисля, че ако сега авторката иска да я допълни, ще са ѝ нужни поне още 700 страници, за да покрие донякъде новите престъпления на това истинско чудовище - В. В. Путин. Надявам се скоро да го видя заедно със съучастниците му на подсъдимата скамейка в Хага!!!

 4. 4 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1092 Любопитно

  Т В книгата Белтън описва Путиновия "КГБ-капитализъм" и неговите методи.
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  след ГУЛАГ-цоциализъм Вовата Путя направил "КГБ-капитализъм" !
  и в Лондонград изглежда царуват олигарсите на Путя !
  и БоДжо си кротува !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 5. 5 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Фридман, Ротенберг, Векселберг, Михелсон, Хан, Абрамович, Алишер Усманов, Сулейман Керимов, Алекперов ...

  Абе какви са тези "руски" богаташи бе, другари?

 6. 6 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  Тръмп се пука от яд...

  Путин му отне титлата Чудовище № 1...

 7. 7 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Значи при пияницата Елцин, когато ограбваха Русия и богатствата и, западняците нямаха нищо против нея, а сега се намери един който да им спре кранчето и им бръкна в г.за и воят започна. Не са хубави тия работи.
  Да не би при Елцин руснаците да бяха по- богати, или по- свободни. Или по- добре живеещи, че сте се загрижили сега толкова за тях. Ама другаде май ви стяга чепика. Че не можете вече да си разигравате коня, както бяхте свикнали.
  Моля другарко, пък руснаците ни развалят хубавата демокрация с разни мрежи и хакери. Ха- ха- Ха! Че тя ако ви беше толкова хубава демокрацията, щяха ли да могат да посеят съмнения към нея, каквото и да правят.
  Що не публикувате книга за пудела Блеър, който подкрепи САЩ, след като знаеше, че данните за наличието на ОМП в Ирак са пълна лъжа, а? И как рева после като магаре, ама вече бяха загинали към милион невинни и Ирак от една светска държава с прилично живеещо население се превърна в безформена маса от разни групировки и каквото там се сетиш, само не и държава. Макар, че това престъпление не е за книга, а за Хага. Да лежи с Р. Младич в една килия. И интелигента Буш мл. и той с тях.

 8. 8 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Мухахахаха - тая трябва да извади над £200 млн, за да се спаси евентуплно - банкрут бейби!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 9. 9 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2057 Весело

  ©️ "След като прегледах списъка на Форбс, забелязах,
  че Ленинградска школа по самбо е завършило повече милиардери от Харвард"©️:))))) ,,ru интернет"

  "Чуждестранен агент"
 10. 10 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Интересно ми е, след няколко години като се махне Путин, а руската политика продължи да спазва основните си направления, какво ще квичат тогава?
  Аз разбирам идеята да се омаскари водача на врага, но извън това ми е неясно защо си мислят, че всичко зависи от Путин,. То е ясно ,че той е зъл, лош и името му не трябва да се споменава, защото окото на Саурон ще ви изгори, ....ама все пак по-сериозно малко. Говорим за геополитика, не говорим за Холивудски измислици.

  https://pbs.twimg.com/media/CvhuG6KWAAAzZEW.jpg

 11. 11 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2841 Неутрално

  ами изводът е един: британци, скапана ви е системата, щом толкова лесно я обръщат срещу вас!
  ама за това още много отдавна я трябвало да се сетите, язък че уж си го "припомняте" на всеки Пети ноември...

  https://www.youtube.com/watch?v=D9gYhnUKehU

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 12. 12 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#1] от "Taiga":

  "системата на Путин, чиито мрежи отдавна са проникнали дълбоко и в западните демокрации."Ъхъъъ, Путин контролирал планетата ... най-вече в Мадагаскар и Фиджи.
  —цитат от коментар 1 на Taiga  Ето ти как, бе Щайга!
  Ето ти откъс от книгата!

  "Another was Dmitry Firtash, a Ukrainian tycoon who’d become the Kremlin’s gas trader of choice, and who despite his links to a major Russian mobster wanted by the FBI, Semyon Mogilevich, had become a billionaire donor to Cambridge University.

  Belton, Catherine. Putin’s People: How the KGB Took Back Russia and then Took on the West . HarperCollins Publishers. Kindle Edition. "

  На много висши британски политици, просто им се усладиха руските пари, без значение, дали са с престъпен произход!

  Белтон има един проблем! Много често в книгата ѝ се среща: "съгласно слуховете...".
  Затова и дори на Запад, има хора, които не възприемат книгата ѝ чак толкова безрезервно!
  В електронен (Киндл вариант) , книгата е в компютъра ми!

 13. 13 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#5] от "Smoke":

  Почти до един са от Ленинград, от бившата банда на Жужака!

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Лондон не харесва Путин, но много обича парите на руските олигарси. Не случайно отиват основно там.

 15. 15 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Не е за първи път гордата (уж) Британия (имам предвид британската държава) да се огъва пред побърканите съветски,а днес и (уж) руски вождове. Виктор Суворов разказва,че до падането на Берлинската стена,не е можел да издаде книгите си в Британия!!! Повтарям,Британия която се слави като стожер на Свободата! Всички британски книгоиздателства (над тридесет) които Суворов е уговарял да издадат книгите му,са отказали да го направят. Защото Британия не е искала да си разваля отношенията със СССР.

 16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#15] от "deaf":

  Има една проста думичка!
  АЛЧНОСТ!

 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4236 Любопитно

  До коментар [#10] от "georgievb":

  Ще плюят по наследника му, ако продължи неговата линия. Или ще го хвалят, ако се държи, като пияндето Елцин.

 18. 18 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#8] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Пак си прочел само заглавието!
  Дано поне ти е отнело по-малко от половин час!

 19. 19 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 299 Неутрално

  ДО сега не съм чул в ЛОНДОН ,
  драскач да е печелили дело срещу МИЛИАРДЕР ,
  а тук са ТРИМА ! ! !
  тази женица я чакат много безсънни нощи и НЕРВИ ! ! !
  накрая извънсъдебно споразумение ,
  ФАЛИТ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО ,
  ТЯ В МИНАНСА ЗАВИНАГИ ! ! !

  Every little helps
 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2720 Весело

  До коментар [#10] от "georgievb":

  Там е идиотщината,(думата не е пресилена),че Русия кой знае защо,все е водила политика в угода на Британия. Войната на Русия срещу Наполеон,например. На практика десетки хиляди руснаци са загинали в тази война заради интересите на Британия!!!
  Да,необяснима е руската душа!

 21. 21 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2057 Весело

  До коментар [#19] от "Шопов":

  Пич, ти статия чел ли? В Лондон няма Басмани съд:))
  Но за съжаление ти не знаеш за това:))))))

  "Чуждестранен агент"
 22. 22 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#10] от "georgievb":


  но извън това ми е неясно защо си мислят, че всичко зависи от Путин,.
  —цитат от коментар 10 на georgievb


  Защото структурата на руското управление е като структурата на управление на банда!
  Всичко е в ръцете на Главатаря!

  Дори в момента в Русия е валидно правилото: "Може да имаш пари, но може да не ти разрешим да се разполагаш с тях!"
  В Китай е същото!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#10] от "georgievb":Там е идиотщината,(думата не е пресилена),че Русия кой знае защо,все е водила политика в угода на Британия. Войната на Русия срещу Наполеон,например. На практика десетки хиляди руснаци са загинали в тази война заради интересите на Британия!!! Да,необяснима е руската душа!
  —цитат от коментар 20 на deaf


  ВРАГЪТ НА МОЯ ВРАГ, Е МОЯТ СЛЕДВАЩ ВРАГ
  Британската империя от началото на своя възход някъде през втората половина на 16 век и до ден днешен спазва едно основно правило. Всеки, който може да се превърне в конкурент за първото място дори на теория, веднага бива определян като цел номер едно. Отначало Испания, после Франция, след това Германия – всички веднага са сполетени от геополитическата захапка на английския булдог. Срещу всеки от тях веднага се организира коалиция от потенциалните му врагове, предвождана тайно или явно от Британия. Ако при това везните се наклонели опасно към създаването на нов претендент измежду вчерашните маши-съюзници, те веднага бивали обявявани за врагове и атакувани по същия начин. Тази модифицирана версия на широко известното „Разделяй и владей“ била прилагана с британска методичност и упоритост. Това позволило на страната в течение на векове да не допусне израстването на достоен конкурент. Когато си най-силен сред останалите, това е основната ти цел, пътят към достигането на която не бива да е осеян с предразсъдъци. Но Германия била враг от нова класа, вътрешните сили на развитие, които новият враг и стар съюзник в борбата срещу Франция показвал, били плашещи и гонели здравия сън на островния елит.
  САНКЦИИТЕ НЕ СА ОТ ВЧЕРА, ЗАЩОТО ЕВРОПА Е ОСТРОВ
  Геополитика млади ми читателю, както сам се досещаш, има нещо общо едновременно с географията и с политиката. Британия възлязла и си останала като морска империя, т.е. тя била с непобедим от другите претенденти флот. Е, какво пък толкова ще кажете вие? Ами спомнете си, трябват ви суровини и пазари, а вие сте в Европа. Всъщност този континент само изглежда голям, а на практика като се изключи Русия спрямо мащаба на населената суша Европа е нищожна и….е обградена само от море, като изключим пътя и на изток и югоизток. На практика всяка стока, която някой иска да внесе или изнесе от европейският континент опира да това да се движи по море. На Изток стоели две империи – Руската и Османската, които били непреодолима стена пред всеки, който реши да потърси контрол над ресурси и пазари в тази посока. От всички други страни го чакал британския флот.
  Пред тази ситуация се оказала например Наполеонова Франция, в която Британия веднага провидяла опасен конкурент за първото място. Сега САЩ, често подкрепени от същата Британия и ЕС налагат санкции на немирни от тяхна гледна точка страни. Всъщност англичаните правели същото – морска блокада, която затваряла техните потенциални конкуренти на острова Европа и насъсквала срещу тях останалите страни. Това не било трудно, защото както и Наполеон, така по-късно и Хитлер, затворените от блокадата „претенденти“ имали само един изход – на изток и югоизток, към Русия или Османската империя. Наполеон също направил така – първо към Египет, после към Москва. Да провокираш до непоносимост потенциалните конкуренти, докато не са набрали сили, а ти си много по-силен и след това да ги обявиш за „лоши“ и „агресивни“ станало патент за английската геополитика, похват след това доразвит и успешно многократно използван от наследника на трона – САЩ. Така че санкциите не са от вчера, а германците с тяхното Made in Germany трябвало да бъдат блокирани, провокирани и след това по тази схема унищожени.

  Из MADE IN GERMANY , ТЕНДЖЕРИ, ГЛОБАЛИЗАЦИЯ И БРЕКЗИТ
  Декември 2019 г. Борис Георгиев

 25. 25 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2635 Неутрално

  Възмутен съм, че в Британия се пръскат идеи против Царицата!...

  Някакви студенти-екстремисти, свалили портрета на НВ, щото били символизирал колониализма, но Бъкнигам, естестввено, ги нахокал...

  The UK government has criticised graduate students at the University of Oxford who removed a portrait of Queen Elizabeth II, claiming it represented a colonial past that many found offensive.

  The move comes as students across the country have played a leading role in protests against historical figures with links to the British empire or slavery.

  The queen "has become the latest victim of cancel culture", or ostracism of those whose opinions are deemed unacceptable, the right-leaning Daily Telegraph wrote on Wednesday.

  https://www.msn.com/en-xl/lifestyle/celebs/uk-govt-slams-students-for-ditching-colonial-queen-portrait/ar-AAKRRvb?ocid=msedgntp

 26. 26 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#3] от "pinoccio":


  P.S. Написаното ми беше опротивяло дотолкова, че бях изоставил книгата почти за година,
  —цитат от коментар 3 на pinoccio


  +++

  Същата работа!
  Не се чете на един дъх, и още не дъм я дочел!

  Вчера препоръчах две книги, близки по темата!
  "The less you know, the better you sleep"- David Satter
  и
  "Putin"- Richard Laurie

  И двете за много добри за прочитане!

 27. 27 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2841 Неутрално

  между другото - защо тази книга ОЩЕ не е преведена и издадена у нас?
  и тук ли се плашат?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 28. 28 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#14] от "Vlado Nikolov":

  ами как да не ходят бедните !
  я глей тук как се живее в райха на Вовката !

  https://www.youtube.com/watch?v=s6bAYyslduc

  https://www.youtube.com/watch?v=vpHQVuNRUrU
  за второто филмче: гледах го на ARTE, мисля че беше 2014 година !
  седмици наред не посмяха да го сложат в видеотеката (след излъчването)!
  заради заплахи срещу авторите !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 29. 29 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  "...адвокатските хонорари за този вид дела възлизат на милиони и на първо време трябва да бъдат поети и от двете страни..."

  При такава реклама заради евентуалното дело, британското издателство едва ли ще има липса на пари, за да се представлява в съда.

  Думата "опасно" в заглавието е доста фриволно използвано.

 30. 30 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Фридман, Ротенберг, Векселберг, Михелсон, Хан, Абрамович, Алишер Усманов, Сулейман Керимов, Алекперов ...Абе какви са тези "руски" богаташи бе, другари?
  —цитат от коментар 5 на Smoke


  Не прехвърляй топката. В бандата му има всякакви.Общото им е омертата и цинизма.Не подбирай тенденциозно там има и руснаци и украинци и много други. Многонационална империя все пак е имало.

 31. 31 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Алоу, рекламния агентин, сериозно ли мислиш, че някой ще се хване на подобни съчинения от шипковия храст и ще си купи книгата!?

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4837 Весело

  Фридман, Ротенберг, Векселберг, Михелсон, Хан, Абрамович, Алишер Усманов, Сулейман Керимов, Алекперов ...Абе какви са тези "руски" богаташи бе, другари?
  —цитат от коментар 5 на Smoke


  Все са православни! :-)

 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#32] от "vassilun":

  +++
  Бизнес и управление на Държава са много сложни работи, за да бъдат поверени на руснаци!

 34. 34 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 271 Неутрално

  До коментар [#1] от "Taiga":

  Горски, приличаш на човек, който е обичал да яде много шамари като малък.
  Това е единственото обяснение за любовта ти към един терорист, тероризиращ собствения си народ.

 35. 35 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#26] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Мерси, ще ги прегледам.

 36. 36 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  Лейди Белтон добре се е възползвала от политическата коректност, за да издаде книга и да захлеби порядъчно. Но даже и във Верикобритания има закони и освен поликоректност се изисква и истинска коректност. Явно лейдито е написала цял куп измислици за "хора около Путин". Тези хора обаче са и нормални граждани и се чувстват обидени. Но пък какъв е проблема? Белтон просто трябва да докаже, че написаното е самата истина и проблем няма да има. Но ако не го докаже има риск наистина да я осъдят и разорят.
  Е, както се казва, ножът е дървен. Британия е страна политкоректна и русофобска. Няма да допуснат поданик на Н В Кралицата да пострада от .... руснаци! Но гражданката лейди наистина има проблем, от страх, напрежение и несигурност, може усложнения да получи. Уртикарии, неврози, нощно напикаване.......... какво ли не.

 37. 37 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  слаб 2 с 2222222222222222222222222222222222222 миноса.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK