"Бях принцеса на Уелс с двама прекрасни синове, а още се чувствах нещастна"

"Истинската Даяна" разказва подробно живота и смъртта на най-известната кралска особа в историята на Великобритания

© Издателство

"Истинската Даяна" разказва подробно живота и смъртта на най-известната кралска особа в историята на ВеликобританияНа 31 август преди 24 години в катастрофа загина принцеса Даяна - символ на свободата да се опълчиш срещу статуквото и да бъдеш себе си въпреки високата цена, която трябва да платиш. Ден преди годишнината издателство "Кръг" пусна на пазара биография й, написана от лейди Колин Кембъл - приближена на кралското семейство и лична позната на лейди Ди.


"Истинската Даяна" разказва подробно живота и смъртта на най-известната кралска особа в историята на Великобритания. Преводът е на Надя Баева.


Лейди Кембъл разкрива подробности за сложните взаимоотношения между Чарлз и Даяна, обсесията на принцесата от любовницата на съпруга й Камила Паркър-Боулс, опитите й за самоубийство, булимията, любовниците и загадъчната й смърт. Истината за всичко това е разобличена чрез десетки интервюта с приближени на Даяна, обитатели на Бъкингам, служители на принцесата, но и множество беседи със самата лейди Ди.
"Когато срещнах Даяна в дома на общ приятел през 1990 година, бях изуменa от поведението й... тя беше пълна противоположност на предпазливостта. Захвърляйки всякакви резерви на вятъра, тя поиска да напиша истината за нейния живот, "защото имам чувството, че цялата приказка смазва всичко, което е останало от истинското ми аз...", разказва Кембъл.


Лейди Колин Кембъл (72) е известна фигура в хайлайф средите на Острова. Авторка е на осем книги за британското кралско семейство, включително две биографии на принцеса Даяна, превърнали се в бестселъри. Втората - "Истинската Даяна", авторката пише след смъртта на принцесата и я допълва с множество подробности, които са били спестени в "Насаме с Даяна", както и сериозен анализ и разкрития на фактите около смъртта на уелската принцеса.


Из "Истинската Даяна: Откровената история на най-обичаната принцеса" от Лейди Колин Кембъл


Истинската Даяна: Откровената история на най-обичаната принцеса
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Осемдесетте години наближават края си, а Даяна скоро ще навърши трийсет. Вече не е млада дама, а жена, която се е устремила към разцвета си. В живота й, от една страна, се подреждат изключителните постижения, но от друга, цари пълен хаос.


Принцесата на Уелс е обременена от непоносима болка. Опитала се е да припише проблемите си на прехода към ролята на кралска принцеса с много привилегии, но и със сериозни задължения, след като е водила привилегирования и безгрижен живот на момиче от висшата класа. Също така е винила начина на живот в кралското семейство с неговите жестоки ограничения.


Това я лишава от всички облаги на кралска особа, с изключение на монументалната слава и ласкателства, към които принцесата на Уелс е силно пристрастена.


"Четях всичко писано за мен", казва ми тя. Думите й са потвърдени и от Пол Бърел в мемоарите му "Кралски дълг", както и от филмовия режисьор и телевизионен водещ Тим Уилкокс, който създава документален филм за Даяна, докато тя е още жива. "Тя беше изключително загрижена за имиджа си - споделя ми той. - Всяка сутрин преглеждаше всичко, написано за нея в изданията от деня.


Ако материалът беше положителен, тя беше възторжена, но ако беше негативен, превръщаше го в голям проблем и започваше да протестира колко жесток е светът. После вдигаше телефона и се заемаше някой от журналистите, които държеше на къс повод, да представи нейната страна на съответната история във вестниците още на следващия ден."


Крайната загриженост на Даяна за обществения й имидж е фактор, който ще влияе на действията, настроенията и поведението й в необичайна степен чак до смъртта й, ще усложнява живота й по ненужен начин, нещо, което би могла да си спести с по-умерено отношение към личната си слава. Носи й наслада да е най-известната жена в света и чувства, че това не само й предоставя безценна платформа, което е самата истина, но също така и я утвърждава като личност, колкото и да е спорно това.


Независимо от всичко почти на трийсет Даяна има всички основания да е доволна от обществения си образ. Лицето й е на повече първи страници на вестници и корици на списания, отколкото това на всеки друг човек по света. Тя е единствената кралска особа, която редовно се показва по телевизията. Всички я смятат за красива, изящна, грациозна, мила и добросърдечна. След несигурния си старт тя набира скорост и започва да превръща досадните официални задължения в духовно търсене на истинска благотворителност и имиджът й печели от това. Изплуват истории как Даяна надскача задълженията си и посещава и пише писма на болни и ранени, как върши работа, която мнозина намират за святост.


Зад сцената тя се отдава на търсене. "Имах нужда. Бях принцеса на Уелс с двама прекрасни синове, а още се чувствах безстойностна и нещастна", казва ми тя.


Сега Даяна активно издирва благотворителни каузи, които да разпалят емоционална или духовна искра. "Исках да намеря благотворителна дейност, чрез която да израсна", обяснява ми. Подходът й е ободряващо донкихотовски и в крайна сметка Майка Тереза влиза в живота й благодарение на моята стара приятелка Пида Рипли.


По онова време Пида Рипли е най-изтъкнатата фигура в света, която набира средства за благотворителност. За повече от две десетилетия тя е движещата сила зад Организацията на обединените нации и трупа един след друг фондове за всевъзможни световни каузи. После, в средата на 80-те, основава "Помощ за жени", благотворителна фондация, чрез която жени от развитите държави помагат на жени от Третия свят да си помогнат сами.


Това може да се случва, като се осигурят средства и технически насоки, за да могат жените в провинцията на Кения да построят кладенец или като се закупи и монтира електрогенератор в Индия. Тъй като съм член на комитета на Пида още от 70-те години и помагам за похвалните й благотворителни дейности, съм в позицията лично да заявя, че тя наистина е изключителна жена, към която Даяна изпитва огромно уважение.


Пида разказва пред мен как Даяна се е появила в живота й. "Видяла брошура на "Помощ за жени" - мисля, че в къщата на приятелка. Разпитала и като разбрала, че става дума за жени, помагащи на други жени, заявила, че би искала да се включи. Тъкмо бяхме стартирали и от министерството на външните работи казаха, че още не може да стане патрон, не и докато не развием дейността си."


Когато Даяна чува, че от "Помощ за жени" устройват официален обяд, на който ще бъдат раздадени наградите "Жени на света", тя предлага да присъства и да връчи въпросните награди. Тъй като по онова време съм член на комитета и присъствам на ВИП приема преди обяда, лично мога да потвърдя, че принцесата е много ентусиазирана да вземе участие. По време на обяда тя е във вихъра си, повдига духа на хората и дава ясно да се разбере колко се възхищава на работата ни.


"Тя избра нас - разказва Пида. - Искаше да стане част от нещо, което има осезаем принос, нещо малко и ново, така както беше сторила с "Брайтрайт" . Изненадах се от нея. Беше много по-задълбочена и с много повече познания, отколкото ме бяха уведомили. Намерих я за наистина приятна. Според мен тайната на нейния успех бяха достъпността й, липсата на официалности в поведението и чувството й за хумор."


Една от спечелилите награда "Жени на света", връчвани от "Помощ за жени", е Майка Тереза. Тя е прекалено болна, за да лети от Калкута, но праща три сестри от Мисионери на милосърдието. Трите монахини са наистина впечатляващи и Даяна споделя с тях и с Пида, че има желание да се срещне с Майка Тереза. Пида обещава да стори каквото й е по силите, за да помогне, и резултатът е известен на всички ни.


По-малко известно е, че орденът на Майка Тереза се явява катализатор, който пробужда у Даяна интереса към бездомните. Много от работата на Мисионери на милосърдието във Великобритания, както и в Индия, е свързана с бездомните. По това време Даяна започва да придружава кардинал-архиепископа на Уестминстър Бейзъл Хюм при обиколките му из скритите места в неговата епархия, известна с най-сериозния си проблем с бездомните във Великобритания.


Друга благотворителност, с която търси връзка Даяна в този период, е Английският национален балет. Като любителка на балета, чиято детска фантазия е да стане една от най-великите примабалерини на света, този избор е напълно естествен за нея. "Тя беше прекрасна - заявява ми набиращият средства Джейми Джийвс. - Много я биваше да каже точните думи пред точния човек и в точния момент. Умееше по-добре от всеки да кара хората да си развържат кесията. Мога да я хваля до безкрай. Според мен липсата на превземки и неформалността й правеха общуването с нея истинско удоволствие."


Даяна определено се посвещава до степен, надхвърляща патронажа й на кралска особа. Посещава репетиции ежедневно, облечена в дънки, като че тя самата е танцьорка, а не принцеса, обръща внимание на всичко и надлежно попива атмосферата на свят, от който дълго е искала да бъде част.


Бавно, но сигурно се опитва да се погрижи за себе си, да открие наслада и удовлетвореност, докато върши добрини. И от личните си наблюдения аз мога да потвърдя, че тя без съмнение е напълно искрена в желанието си да свърши възможно най-много добри дела за онези в неравностойно положение. Мнението ми за нея винаги е било такова, тя се отдава на откровено духовно търсене, не играе роля пред обществеността и не се опитва да си спечели похвали.


Все пак обаче след три десетилетия в сферата на благотворителната дейност човек трябва да отчете как по-маловажните страни, като задоволяване на собственото его и чуждото одобрение, също са естествена част от цялостния процес, защото няма изцяло добро или изцяло зло човешко същество, нито пък алтруизмът е напълно лишен от егоистични цели. От моя гледна точка тестът за Даяна и за всеки, занимаващ се с благотворителна дейност, е в това дали биха вършили същото без всякакво признание. Аз нямам съмнение, че тя би го правила, защото много от дейностите й остават скрити за широката общественост и невъзпети от света.


А ако тя иска хората да я виждат като добър и великодушен човек, изпълнен със състрадание и желание да облекчи страданията на ближните, кой би могъл да я критикува, когато единственото, което действително е търсила, е било признанието за истинските й мотиви и постижения?

Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално
 2. 2 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  "Доди носеше най-добрият кокаин, който съм пробвал някога" - по спомени на ветеран от Студио 54.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 3. 3 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 592 Неутрално

  "Кокаин" на Ерик Клептън е посветен на такива хора!

  Да кажем не на педерастията!
 4. 4 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3167 Любопитно

  Сега пък и за тази ли да ревем?

  Еретик
 5. 5 Профил на Анархо комунист
  Анархо комунист
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Убийството на Даяна, както и "самоубийството" на Епщайн трябва да се припомнят постоянно като христоматиен пример, на какво е способен английският кралски двор, когато нарушиш интересите му.

 6. 6 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 211 Неутрално

  ква е тая омраза у форумния Ганьо срещу Даяна?

 7. 7 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  "Бях принцеса на Уелс с двама прекрасни синове, а още се чувствах нещастна"

  ****************************************

  Продължението на цитата гласи "а после Бъкингам ми осигури такова преживяване в бетонната стена на тунела, че се оказах най-щастливо възнеслата се в небесата принцеса на Уелс!".
  Позитивизмът, дами и господа, позитивизмът, преди всичко!

  Мараба, С-ДС доносници!
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#6] от "Perkele":

  "ква е тая омраза у форумния Ганьо срещу Даяна?"
  =============
  Колкото и да не ти се връзва с теорията за злобния нискочел балканец, ние не мразим Даяна. Просто не не гледаме портрета и с телешки възторг. Когато се е омъжвала, е знаела за кого се омъжва и че протоколът ще има претенции към нея. Не е била светица нито по време на брака, нито след него. Така че аристократични Изаури не ни трябват.
  Ти си чети и си поплаквай на трогателните моменти.

  Еретик
 10. 10 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 273 Любопитно

  ква е тая омраза у форумния Ганьо срещу Даяна?
  —цитат от коментар 6 на Perkele


  Не е омраза....,просто Ганьо е реалист здраво стъпил на земята.😎

  Много съм прост
 11. 11 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 976 Разстроено

  Не знам защо и след толкова години ни занимавате с нещастията на тая жена? Кому е нужно да я ровичкате без край?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2534 Любопитно

  ква е тая омраза у форумния Ганьо срещу Даяна?
  —цитат от коментар 6 на Perkele


  Вероятно ти е трудно да си дадеш сметка, че скептицизмът на българина по казуса "Даяна" се поражда не толкова от фигурата на покойната, колкото от уникалната наглост, с която английската корона / поръчала физическото унищожение на палавницата/ перманентно подслажда шербетения й образ, предназначен за всеобщо умиляване сред поданиците на короната и останалия изостанал от английските стандарти на лицемерие свят.
  Ментални проблеми или нещо по-?

  Мараба, С-ДС доносници!
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2567 Неутрално

  Ако Даяна е написала в книгата, че се е омъжила по любов бих частично се трогнал от написаното в заглавието. То е ясно че на връщане от абатството слизаш от каретата и скачаш в битовизмите на всекидневието с Чарлз. Тя какво е очаквала? Всекидневните кралски почести едва ли биха могли да направят споделянето на легло с него приятно и тонизиращо занимание. Всяка куха плеймейтка сигурно би била щастлива доживот.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Сега пък и за тази ли да ревем?
  —цитат от коментар 4 на Костадин Иванов


  Абе човече тъпо, защо трябва да се чувстваш съпричастен към теми които не те интересуват?
  Кара ли те някой насила да четеш?
  Ами да пишеш?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Всъщност в едно интервю Камила си признава, че първият и мъж непрекъснато и е изневерявал с когото му падне.
  А тя през това време му родила 2 или колко деца.
  И не е била нещастна.
  При Даяна не се е получило.
  Има хора всякакви - решават, че трябва да се чувстват нещастни и се чувстват. Като Даяна.
  Ако не беше Камила кой знае за какво щеше да си измисли, че е нещастна.

 18. 18 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3167 Гневно

  Абе човече тъпо, защо трябва да се чувстваш съпричастен към теми които не те интересуват?
  Кара ли те някой насила да четеш?
  Ами да пишеш?
  —цитат от коментар 16 на Рим


  Човече, дето нямаш нищо общо с Рим!

  Всяко нещо, което е част от българското културно пространство ме засяга и така би трябвало да бъде. Идеализацията на този кифленски първообраз е преекспонирана и трябва да спре!
  Пък ти се нерви колкото искаш! Мога да напиша още много неща, но все пак става дума за човек, който вече не е между живите.
  Въпреки това става дума за една разведена жена, загинала при катастрофа, каквито има много.
  Обърни внимание на своята, мани Даяна!

  Еретик
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1577 Весело

  До коментар [#14] от "Контрол на съзнанието":

  Днес серията е наистина прекрасна!
  🙂🥂

 21. 21 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Да беше дошла на златните. Спасителите там ощястливяваха всякакви принцеси, че и обикновени западни плебейки.

 22. 22 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2215 Весело

  Тая книжка е подгряване за следващите - "изповедите" на Хари и Мегън, от които ще разберем какви са расистини в кралското семейство и колко силна и независима пийпъл ъф колор е последната. И че е единствената достойна да наследи трона примерно, щото е силна и независима пийпъл ъф колор. Иначе цялата работа е да се оберат бюджетите за забавления на лелите и ученичките - да четат и да постват в Инстаграм какво четат между епизодите на сапунките.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 23. 23 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1001 Весело

  Да беше дошла на златните. Спасителите там ощястливяваха всякакви принцеси, че и обикновени западни плебейки.
  —цитат от коментар 21 на blondofil


  😃 Ей, върна ме назад 55++ г😃 Като ученик (ама завършил курс на Балкантурист за сервитьори с език) бачках 2 сезона келнер на Златните пясъци . Спасителите забиваха най много точки, оптично😃 Реално-май келнерите ги водехме по точки, "гларусите"...далеееч назад😃 Щото келнерите "напоявахме" мацките на вечеря (след специално обслужване на обяд) и...после беше по лесно със средностатистическата чехкиня/полякиня/германка (източна)😃

  А, и имахме "терен"-стая в общежитие на "персонала" в Златните пясъци: 2-3ма в една стая заредена с напитки и мезета (консерви или нещо от днес😃)и се разбирахме не зле помежду си кой чука и кой спи на дюшек на земята в друга стая😃 А спасителите и гларусите чукаха на теферич, нямаха СВОИ терени😃

  Минало незабравимо😃😃😃
  До коментар [#21] от "blondofil":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Любопитно

  Не е омраза....,просто Ганьо е реалист здраво стъпил на земята.
  —цитат от коментар 10 на Контрол на съзнанието


  И затова смята, че може да си позволи да дращи всякакви простотии.
  Даяна не я уважаваш - твоя си работа.
  А уважаваш ли хората, които четат 'Дневник"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2215 Весело

  И затова смята, че може да си позволи да дращи всякакви простотии.
  Даяна не я уважаваш - твоя си работа.
  А уважаваш ли хората, които четат 'Дневник"?
  —цитат от коментар 24 на Храбър


  Ако толкова те травмират коментарите, иди във форума на BTV Lady да обсъждате корейските сериали. Тука сме за да плюем и храцаме и на повечето ни харесва.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 26. 26 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#23] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  моше, да не се убидиш, че мразя да убишдам приятели а и изобщо когото и да е... ама точното наименование на тва твое минало незабравимо е разврат. инак можи да го сучеш и усакваш както си искаш с приказки за щироко скроени хора светоглесди и хоризонти и за упознаването на света...ама на янкои друг ги разправяй.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#23] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":моше, да не се убидиш, че мразя да убишдам приятели а и изобщо когото и да е... ама точното наименование на тва твое минало незабравимо е разврат. инак можи да го сучеш и усакваш както си искаш с приказки за щироко скроени хора светоглесди и хоризонти и за упознаването на света...ама на янкои друг ги разправяй.
  —цитат от коментар 26 на betona


  Първо да кажа че ми е гот да ме наречеш свой приятел😃 Виртуален, форумен😃 От 4 г' не съм в България, но в този форум се запознах лично с не малко свестни хора (имаше и едно падение де😃). Та...


  Относно мойто "минало невъзвратимо"...което ти дефинираш като "разврат"...😃 Ай да бъдем честни-в онези години, между пубертета и края на студенцията/"брака" (ЙЪК, БРАК, бракуват те, ставаш "брак"😃😃😃) май 'сичките момчета страдахме от "коитус перманентис"😃 И разликата беше кой чукаше мацки (местни или вносни) и кой лъскаше бастуна😃

  Темата е широка и интересна, ама "не е по темата" тук😃
  До коментар [#26] от "betona":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 29. 29 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#28] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  хехехе, моше, кефиш максимално. много се смея като чита кументара ти. нямаш грежка! благударности!! да, темата е такава и най-добре ще я обсъдиме някога на софра - а дано! което няма да ни пречи чат пат да я кумнтираме и тука :)))). ама отсега да ти кажа: едно е да лъзкаш, друго е да чукаш, а савсем друго да изчукаш целия соцлагер, бре, айдук с айдука!! :))

 30. 30 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#28] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":хехехе, моше, кефиш максимално. много се смея като чита кументара ти. нямаш грежка! благударности!! да, темата е такава и най-добре ще я обсъдиме някога на софра - а дано! което няма да ни пречи чат пат да я кумнтираме и тука :)))). ама отсега да ти кажа: едно е да лъзкаш, друго е да чукаш, а савсем друго да изчукаш целия соцлагер, бре, айдук с айдука!! :))
  —цитат от коментар 29 на betona


  Като техничар ("кировец" и после ИСИ) до едно време регистрирах "изпълненията" по най различни параметъра, после...карах урболешката😃 Помня ясно че от соц'лагера съм пропуснал албанки и монголки/корейки/китайки (но този пропуск го компенсирах години след това с митарства в Източна Азия)😃 Е, не открих хоризонтална цепка, ама си струваше търсенето😃

  Относно европейската част на соц'лагера: Първи класирам полякините (от голямите градове) после наравно чехкините и унгарките: УНИКАЛНА, НЕПОЗНАТА в нрб ЛИЧНА ХИГИЕНА, ползване на СКЪПИ ароматични сапуни години наред...мацките УХАЕХА😃

  За разликаа от потните рускини напръскали се с "Тройной". Немкините бяха ОК, имаха навик да се къпят и със студена вода, ама...немкини..

  За българките...се въздържам да коментирам щото ще ме баннат во веки веков😃 Но ще изкажа своите почитания на наборничките (1945) и каките им (ОХ, каки КАКИИИ😃😃😃) Които съумяваха и без достъпна топла вода, и без достъпни "дамски превръзки" (май), и без ароматични сапуни да са привлекателни и за по...изфърцунените😃
  До коментар [#29] от "betona":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 31. 31 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#30] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  благударя за отгувора. беспогрешен си. ама имаме бая вапросии затуй ше кументирваме като истрезнееме - дължа го туй от оважение, щото не си глупандер като некои други на които ми е се тая на колко водки им кументиравм.. :)

 32. 32 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#30] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":благударя за отгувора. беспогрешен си. ама имаме бая вапросии затуй ше кументирваме като истрезнееме - дължа го туй от оважение, щото не си глупандер като некои други на които ми е се тая на колко водки им кументиравм.. :)
  —цитат от коментар 31 на betona


  😃 В 10 заранта и още не си трезвен😃?!? Май живееш в България, не отвъд Голямата вода? И в 10 заранта си махмурлия тогава😃?

  Е, като изтрезнееш-коментирВай, ти не си от скучните😃
  До коментар [#31] от "betona":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK