Най-интересните писма на Иван Вазов са събрани в книга

Подборът е направен от проф. д.ф.н. Николай Чернокожев

© "Българска истрия"

Подборът е направен от проф. д.ф.н. Николай ЧернокожевПо повод 100 години от смъртта на Иван Вазов сдружение "Българска история" издава книга с най-интересното от епистоларното му наследство. Тя ще бъде налична в книжарниците до седмица, обявиха издателите.


Писмата са обособени в 20 раздела, в зависимост от техния адресат, а подборът им е осъществен от проф. д.ф.н. Николай Чернокожев.


Публикуваната кореспонденция обхваща всички етапи от живота на Вазов - годините в емиграция; периода, в който той се установява в Източна Румелия; както и завръщането му в София. Тя е разнообразна по своя характер - могат да се срещнат както съобщения в чисто делови тон, така и такива, засягащи личния живот на писателя.


"Читателят ще надникне и в работното всекидневие на твореца, както и писмата до членовете на неговото семейство и Евгения Марс. Не са пропуснати и специалните послания във връзка с юбилейните му чествания, уточняват от "Българска история".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK