Столичната библиотека раздава безплатни читателски карти на празника си

В литературното четене ще участват Георги Господинов, Мирела Иванова, Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева и други творци

© Столична библиотека

В литературното четене ще участват Георги Господинов, Мирела Иванова, Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева и други творциСтоличната библиотека отбелязва 11 май - празника на българските библиотекари, с Ден на отворените врати. Ще бъдат показани различни експозиции, както и тематичната изложба "Библиотеката на София разказва", представяща част от богатото книжно наследство на столицата. През целия ден екипът на библиотеката ще раздава безплатни едногодишни читателски карти.


От 17.30 ч пред библиотеката (площад "Славейков") ще се състои традиционното литературно четене.

"Към нас в празничния ден ще се присъединят със стихове, послания и музика известни творци: Георги Господинов, Мирела Иванова, проф. Михаил Неделчев, Калин Терзийски, Силвия Чолева, Владимир Зарев, Иван Ланджев, саксофонистът Иван Бороджиев и др., които са били винаги съпричастни към нашата духовна кауза. Любимите автори ще подаряват на читателите свои нови книги с автографи.


На този ден нашите приятели ще подкрепят справедливите искания на библиотекарите за повече бюджетни средства на библиотеките за книги, дигитализация, съхранение на книжовното наследство, както и достойно заплащане на труда на библиотечните специалисти", обявиха от институцията.


Столичната библиотека раздава безплатни читателски карти на празника си


През 2022 г. Столичната библиотека посреща Деня на библиотекаря с 72 хил. читателска аудитория , от която 5 хил. нови читатели от началото на годината, с над 150 хил. раздадени книги за 4 месеца и новооткрит пети филиал на библиотеката - в район "Овча купел".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK