Георги Тенев ще представи новия си роман "Атлантически експрес"

Премиерата е част от проекта "Книги по ноти: литература, театър и музика" на издателство "Колибри"

© "Колибри"

Премиерата е част от проекта "Книги по ноти: литература, театър и музика" на издателство "Колибри"Новият роман на Георги Тенев "Атлантически експрес" ще има премиера на 27 юни, понеделник, от 19 ч в столичното кино "Кабана". Събитието е част от проекта "Книги по ноти: литература, театър и музика" на издателство "Колибри" и се реализира с подкрепата на столичната община.


Входът е свободен.


"Атлантически експрес" беше публикуван в средата на май тази година. Романът е писан в продължение на шест години. "Но сънищата и пророчествата в него са започнали страшно и ускорено да се сбъдват още докато авторът е довършвал последната страница. Научнофантастичен и антиутопичен - "Атлантически експрес," всъщност е тревожно актуален. Роман предупреждение, провокация към въображението и разума", уточняват от издателството.
Георги Тенев е писател, сценарист и драматург. Автор е на романите "Партиен дом" (Награда за български роман на годината на фондация "ВИК", 2007), "Кристо и свободната любов", "Господин М.", "Български рози", "Балкански ритуал","Резиденцията" и сборниците с разкази "Свещена светлина" (отличен със стипендия за превод на Американския ПЕН център) и "Жената на писателя".


Атлантически експрес
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Откъс от "Атлантически експрес" тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK