"Млъкнете: туй е спор между славяни-братя"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1865 Весело

  "Пушкин няма нужда да бъде убеждаван, защото и без това вярва, че съществуването на Полша като суверенна държава уврежда интересите на Русия."

  Ами както показва историята след него и сегашната ситуация ....бил е напълно прав. Умен човек.


  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7957 Неутрално

  В същия Херсон горят украински книги, украински учебници, украински църковни библиотеки.
  Така се чества денят на руската култура… може би

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2861 Гневно

  Всяка имперска претенция е изключително противна!
  На североизток е така от ВЕКОВЕ!
  Напоследък просто прерасна в обсесия!

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3557 Неутрално

  Разрушаването на бащата
  Баща ми е за войната. Сред морето от беди, които моята страна изсипа върху Украйна и целия свят, включително и върху собственото си население, аз си имам и своя лична беда: моят баща, моят татко, немощен старец на 82, е за войната.
  Той е хубав човек и аз го обичам. Учил ме е да карам велосипед, да греба с лодка, да работя с трион, с дърводелско длето и ренде. Той е чудесен майстор, цял живот правеше макети за театъра и изложбените зали. Децата ми го обичат, защото си играе с тях и им поправя счупените играчки. Цял живот нежно обичаше майка ми и трогателно се грижеше две години за нея, преди тя да умре от рак на мозъка.
  А сега той подкрепя войната и ние почти не си говорим. Единствено да го попитам дали си е пил навреме лекарствата и толкоз.
  Когато преди 10 години мама умря, баща ми така страдаше, че се затвори в стаята си и излизаше оттам само за да хапне нещо или по нужда. Излизаше рядко, не по-често от два пъти на ден. А в стаята прекарваше времето насаме с телевизора.
  Аз бях журналист, работих в телевизия „Дождь“, която сега е закрита, говорех по радиостанция „Эхо Москвы“, която сега също е затворена, пишех за „Новая газета“, и тя престана да излиза. Разправях на баща ми да не си пълни главата с тези злобни глупотевини, дето ги излъчват официалните телевизионни канали. Но татко ми отговаряше, че не гледал новини и политически предавания, а си пускал телевизора само за футбол или предавания за животни.
  Мисля, че това не беше истина. Татко спеше лошо, телевизорът в стаята му почти не се изключваше. Допускам, че освен резултати от футболни мачове и подробности за живота на китовете и пингвините, телевизорът денем и нощем му разказваше за злобните нацисти, дошли на власт в Украйна, за ненаситното НАТО, все по-плътно обкръжаващо със своите военни бази Русия, за транснационалните компании, изкупуващи на безценица целия руски нефт, за долара, който не позволявал на рублата да стане световна валута, за журналистите предатели (аз съм един от тях), дето клеветят президента Путин и неговата политика, насочена към това Русия отново да стане велика държава – ей за това всичкото.
  Няколко месеца след смъртта на мама, когато болката от загубата се поприглуши, баща ми започна да излиза от стаята, да ни идва на гости, да ни кани и ние да му ходим, да си играе с внуците и разговаря с мен. Говорихме си главно за разни битови дреболии, но от време на време в татковите думи се промъкваха и пропагандистки клишета: „натискът на Запада“, „агресивното НАТО“, „чужди на руските ценности“, „пета колона“…
  – Татко, че нали аз съм петата колона!
  – Абе каква пета колона си ти? Ти си просто един глупчо, – парира ме баща ми, пренебрегвайки факта, че синът му е известен журналист и писател, предмет на бащина гордост, и се засмива в опита си да прехвърли назряващото напрежение в шега.
  Струваше ми се, че произнасяйки тези пропагандистки щампи, баща ми като че ли ме изпитваше – няма ли да се съглася и да поразредя своите опозиционни възгледи с разумен конформизъм. Аз не се съгласявах и баща ми отстъпваше на предварително подготвените позиции – на дядото добряк, на когото не му е до никакви политически възгледи, а вниманието му е изцяло погълнато от ремонта на счупената количка за по-малкия внук.
  Така и живеехме до 24 февруари 2022 година. А после започна войната.
  Първата седмица въобще не си говорихме за нея, все едно се надявахме тя просто да спре, да отмине като някакъв кошмарен сън. След това аз захванах да пиша книга за бежанците и след като се прибирах от своите пътувания за срещи с тях, идвах при баща ми и му разказвах. Много внимателно, само човешките истории, никакви политически изводи. За хората, които са загубили дома си, за старицата, избягала от Мариупол в каросерията на хладилен камион, за момчето, чийто брат загинал във войната. Баща ми ме слушаше, съчувстваше на моите герои, но настойчиво вадеше в отговор пропагандистки аргументи: „да, но нима украинците не водят тази война в Донбас вече осем години?“, „да, но нима НАТО не е обкръжило Русия с военни бази?“, „да, но Западът да не би да не ни натрапваше чужди за нас ценности?“. Така говореше, а аз продължавах да разказвам. Надявах се да го докосна с човешките истории за нещастието, да разсея мрака на пропагандата, в който живееше.
  След това се случи Буча. Аз се срещнах с бежанка от това градче, в което по време на руската окупация бяха избити над 400 мирни жители, записах разказа й. Но едва започнах да преразказвам на баща ми думите на тази жена, той скочи на крака и се разкрещя. Никога преди не ми беше крещял така, нито веднъж за тези мои 52 години:
  – Как смееш! Откъде е тази твоя съвест да ми говориш такива неща! Как въобще можеш да си помислиш, че руският войник е способен да убива деца и жени!
  Той крещеше, а аз се страхувах, че ей сега пред мен ще получи сърдечен удар, ще падне и ще умре…
  И тогава се досетих – та той всичко разбира.
  Човек, който не разбира, който е задръстен от лъжи, е склонен все пак, особено в разговор с близки хора, да започне да задава въпроси, да се поинтересува или усъмни, да извади контрааргументи. А моят баща крещеше от крайно отчаяние. Така правят хора, които разбират ужасната реалност, но не могат да я приемат, защото приемането й е по-страшно от смърт.
  Ние сме агресори, това е реалността. Но ако сме агресори, то какво да прави един 82-годишен старец, когото са възпитавали и който сам е възпитавал своите деца с разкази за подвига на героите от Втората световна война, тръгващи на смърт за да спрат агресора? Какво значи „да тръгнеш на смърт, за да спреш агресора“, ако агресорът – това сме ние? Това значи само едно – да извършиш самоубийство.
  Баща ми крещеше, тресеше се и буташе край себе си предмети, защото всичко разбираше. Разбираше, но не можеше да приеме реалността, защото приемането й предполагаше или неговата незабавна смърт, или тотално разрушаване на личността му, на всички негови ценности, всички негови нравствени разбирания.
  Седях и мълчах. И си мислех: „Господи, та той всичко разбира, Господи!“ След това станах, облякох се и си тръгнах, оставяйки стареца в неговата самота. От тогава насам само се чуваме по телефона и си говорим единствено за това, дали навреме си е пил лекарствата.
  Вече престанах да мисля, че руснаците, поддържащи войната, са отровени от пропагандата. Отровени са, разбира се, но не там е работата. В голямата си част те всичко разбират. Но проблемът е другаде – в това, че никой досега в Русия не е измислил нито едно разумно действие, което да се предприеме след осъзнаване на реалността, че ние сме агресорите.
  Ни едно действие, освен самоубийството. Мен от самоубийство ме спасява единствено задачата, която в отчаяние сам си поставих и която съм длъжен да довърша – да напиша книга за бежанците, да разкажа urbi et orbi, че там, където на военните карти са нарисувани стрелки, където падат бомби, там има и хора.

  Валерий Панюшкин

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 5. 5 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Съобразно последните генетични изследвания руснаци, украинци, белоруси и поляци (кх-кх!) са едно племе...

  Ние пък сме си генетични братя с Великия Братски Гръцки Народ...

  Таквиз работи!

 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5079 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  Тъжно и вярно!

 7. 7 Профил на ewa29647693
  ewa29647693
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":Тъжно и вярно!
  —цитат от коментар 6 на vassilun


  Украинските нацисти обстрелват СОБСТВЕНИ граждански цели:
  https://t.me/izvestia/95482

  До коментар [#6] от "vassilun":

 8. 8 Профил на benedict
  benedict
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#5] от "Аскет":

  Украинци, беларуси и поляци може и да са близки по генофонд. Болшинството от гражданите на Руската федерация обаче са близки с монголците и тюркмените, с изключение с едно малцинство в крайната западна част.

 9. 9 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Цивилизационният избор на половината българи: Tоталитарните системи на Хитлер и Путин са "абсолютно огледални една на друга". Методите на управление в тоталитарната държава на Хитлер и тази на Путин са едни и същи – абсолютно превземане на властта, на всички нейни механизми, съдилищата, изпълнителната власт, законодателната власт, медиите. Не трябва да има алтернативни източници на справедливост. Изпразването на езика от съдържание, използването на клишета, повтарянето им "до полуда" постепенно променят мисленето на хората. В Русия този "новговор" е фундаменталната основа на антицивилизационната промяна, към която се стреми Кремъл. Обикновените руски граждани започват да се затворят за света. "Те нито търсят, нито искат да чуят алтернативно мнение, понеже се подклажда всячески идеята, че Европа е враг, че всички са против тях, че те са сами срещу света, че са единствени, велики, недостижими, че са на прав път и всички други са на крив път, всички други ги нападат и ги мразят. Те автоматично заемат една защитна позиция като един таралеж, който се обръща към света". Библиотекаро - сарайският кръг в България, възникнал върху структурите на ДС, силно свързан с МаZква, при управлението на ББ трябваше да доведе до утвърждаването на подобен модел в България. Финалната част на утвърждаването на този модел започна с назначаването на Гешев. Трябваше да завърши с напускането на ЕС и НАТО и поставянето на Пеевски за доживотен управител на територията, вече като част от Евразия на Путин. Но се появиха млади и неопитни младежи, които се изправиха срещу утвърждаването на този модел. Библиотекаро - сарайският кръг, командорен от Митрфанова ги препъна със специално създадената за целта политическа патерица ИТН, скритото оръжие Радев и динозаврите от БКП, шикалкавещи те от ГЕРБ и ДПС. Шикалкавещит са принудени от една страна да угаждат на ЕНП и Европейския либерален Алианс и от друга на Митрофанова. Системно, планомерно, целенасочено, през казионните си браншови организации, медии, профсъюзи и копейчовци, денонощно ги атакуваше, преди да събори правителството. То им го върна с изгонването на преките им началници от руското посолство. Битката едва сега започва. Всичко зависи от населяващите територията!

 10. 10 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Ами нека юнкер Пушкин и другаря Путин да ме оставят сам да решавам, как да се отасям към "братята" си.

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2861 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgievb":

  Четенето , Вие се е получило осезаемо по-успешно от Разбирането!
  Всъщност Вие сте на "работа" в степната "империя"!
  Без изненади от Вас!

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2861 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  Удивителен и много въздействащ текст!
  Пропагандата не прощава...

 13. 13 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Мдааа не само Полша ами и всички съседи на могучая са страдали във времето от варварските им действия. Русия стократно е доказала във вековете че не може да живее нормален живот, а винаги трябва да бъде във война ... или поне да се готви за следващата. Горете в АДА!

 14. 14 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Когато Пушкин е писал, не е имало контролирани масови и социални медии.
  Ако решат да направят от нас българите македонци, сърби или марсианци ....трябват ни около 20-25 години пропаганда и смяна на учебниците и съм сигурен, че внуците ви ще твърдят, че сте изкукали и озостанали и само заради това се наричате българи.
  Ще гледате някой 10 годишен как ви обяснява:
  - Дядо/бабо ма не е така бе, тая история дето ми я разказваш не е вярна, той Самуил си е бил македонец, ама после татарите са почнали да го наричат българин....

  Та така и с Пушкин, сега са времена дето от един народ спокойно могат да направят друг .... само пари и време трябва...и то не чак толкова много.

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 15. 15 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1918 Весело

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Пропагандата е нож с острие от двете страни.. Всеки го държи порязва се и вика на другия, че държи ножа грешно :))

 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2861 Весело

  До коментар [#15] от "Ramon Asvalda":

  Две острието има САМО камата!
  Ножа има ЕДНО острие!
  мИтафорите не са точно Вашият талант...

 17. 17 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4097 Неутрално

  "Млъкнете: туй е спор между славяни-братя"

  Пушкин и той един славянин.... По майчина линия е арабин. Поетичният талант го има като наследство от великата арабска поезия от ранното средновековие, за която нищо не знаем. Не ми са известни български преводи на тази поезия , няма качествени и западни преводи.

 18. 18 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Украинците са по-зле и от поляците но и на тях съкращаването на измислената им държава ще подейства отрезвително ако и след това продължават с войната против Русия ги чака пълно лишаване от държавност.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 19. 19 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Пушкин е изключително важен за руските режими - много преди Путин - защото той е бил ултранационалист и човекът, който до известна степен е "кодифицирал" руския език който се използва днес. Той е символ на руската култура, по начина по който я промотира руския режим. Де факто Пушкин Е Русия и ТРЯБВА да бъде стандарта за всички под руска власт.

 20. 20 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  И аз имам роднини и колеги симпатизанти на руската агресия.
  Не ги разубеждавам.
  Просто отрязвам, че Русия няма работа на чужда територия и престават да ме агитират.

 21. 21 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Руснаците сами са си виновни, че всеки бяга от тях. Справка ЧЕХИЯ. От края на 19 век много силни славянофилски, проруски настроения в обществото, през 1 световна война - масово дезертират чехи и се бият на страната на Русия.
  В края на 2 световна война чехите се сблъскват с руските изпълнения на армията им. След това са ужасени от животът в СССР когато в през началото на 60-те години виждат при екскурзии каво представлява тази държава и населението и. Последен гвоздей в ковчега на чехската любов към Русия слага Пражката пролет.
  Тези неща са ми ги разказвали чехи колеги.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 22. 22 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  При спор между славяни, славяно-българи, англосаксонците нямат думата.
  За това държавите със смешни имена - САЩ и Великобритания да си гледаг собствените проблеми. И двете са пред разпад, протести, негодувания срещу политиката, въобще - кофти за управляващите.
  Изфабрикувани държави като Гелмания , Франция, Италия, създадени векове след нашата държава нямат право на глас в нашето управление.
  На нашата земя или си българин, или си анти българин!
  Друго деление няма, колониализмът приключи, ЕС да се запознае с процедурата за супата. Поклонниците му е време да си купят еднопосочен билет, може и за Сибир.

  Два дебила это сила!
 23. 23 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1960 Неутрално

  Голям поет, оказва се с тъмни петна.

 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2935 Гневно

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  "След това се случи Буча. Аз се срещнах с бежанка от това градче, в което по време на руската окупация бяха избити над 400 мирни жители, записах разказа й."

  Буча се е случила само в развинтените фантазии на украинската пропаганда и припяващите и западни медии. Няма нито един доказан случай на убийство на цивилен от руски войник, затова пък такива случаи има стотици по време на окупацията на Донбас от ВСУ и нац.батальоните.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4097 Неутрално

  Либерални съвременници на поета го обвиняват в "шинелна поезия", а друг голям руски писател - Иван Тургенев - пише в писмо до брат си, че по отношение на Полша Пушкин се държи "като варварин".

  Един голям български революционер преди Тургенев е забелязал , че руснаците са варвари:
  Георги Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част".

 26. 26 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Има един набор от цитати, все от известни и дори велики руснаци, в т.ч. и Пушкин, които споменават "великия" руски народ с такива думи, с каквито може би няма и ние да ги споменем. Искам да кажа, че всичко е въпрос на конкретно време и етап от възгледите на даден човек.
  У нас, патриарха Вазое, известен русофил, през 1916, когато "братушките" най-немилостиво ни нападат, пише стихотворение, с което показва горчивото си разочарование. Какво да кажем за Раковски и Левски, които много преди т.н. с рекламна за руския народ цел "Освободителна война" ни предупреждават, да не се уповаваме на "дядо Иван", който при всяко положение не ни е мислил доброто. Захари Стоянов, главно действащи лице при Съединението, каквото е написал в своята публицистика за руснаците и Русия, ако беше днес, щяха да го денацифицират.
  Корни, дето очите и все на на изток гледат, да прочете какво е писал бащицата на столетницата, дядо Благоев, за нашите "освободители", направо ще го отлъчи и ще му скъса партийнта книжка.
  Ама кой да чете, че и да мисли - трудна работа. Друго си е, че братушките даже когато ни съсипват, пак са добри.

 27. 27 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#21] от "kvasimodo":

  Чехите отдавна не са славяни, те са евреите на Европа - мътят вода и търсят келепир.

  Два дебила это сила!
 28. 28 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#3] от "selqnin":

  троле, неска да не са преработиш ве? никкъв та нема у Дневник

  яж бахур...
 29. 29 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2935 Разстроено

  "Аз бях журналист, работих в телевизия „Дождь“, която сега е закрита, говорех по радиостанция „Эхо Москвы“, която сега също е затворена, пишех за „Новая газета“, и тя престана да излиза. Разправях на баща ми да не си пълни главата с тези злобни глупотевини, дето ги излъчват официалните телевизионни канали. "

  Ясно кой си Валерий Панюшкин Юда продал се за 30 сребърника.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 30. 30 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  За да не съм голословен, ето една кратка извадка от мненията на велики руснаци, за руския народ и държава:

  „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...” – Салтиков-Шчедрин

  „Московията – руска тайга, монголска, дива, хищническа”

  „Не е мила, не е уютна руската земя – по-зле е от горчиво робство – хиляди години избродена с лапти, с досада разоравана с плуг, покрита с пепелта на разорени села и необозначени гробове. Пустота и дивост.” – Алексей Толстой.

  "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението”. – Ф. М. Достоевски

  „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”. – Михаил Булгаков

  „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. " – Максим Горки

  „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!” – Аксаков-син

  Ах, как е тежко да се живее в Русия, в този смърдящ център на физически и морален разврат, на подлост, лъжи и злодейства”. – Аксаков-баща

  „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят” – Тургенев

  "Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”. – Иван С. Шмельов – православен мислител, писател и публицист

  "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”. Известно е и неговото мнение за руския език: „ О, колко груб е нашият руски език”. – А. С. Пушкин

  „Мъчителен руски дух, не може да диша и не трябва да лети”. – Ал. Блок

  „Русия – това е една огромна психиатрия” . – Зинаида Гипиус

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2861 Неутрално

  До коментар [#21] от "kvasimodo":

  Североизточните имат изключителният "талант" да предизвикват погнуса и отвращение сред Цивилизования свят!!!

 32. 32 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  Александър Невзоров, журналист:

  „Катастрофата от февруари 2022 г. не можеше да бъде предотвратено по никакъв начин.
  Русия трябваше да се върне към естественото си състояние на диктатура, агресия, милитаризъм, глупост, параноя и ограбване на съседите си.
  Какво друго може да направи Русия?
  Никаква наука, никакво изкуство, никакви групи по интереси.

  Разберете - много е лесно да се заразиш с фашизъм, както е лесно да се заразиш с антракс, проказа или бубонна чума. Няма проблем да се заразиш, особено когато има замърсител, който е отровил всички водоизточници, който е направил всичко, за да зарази населението, да го доведе до това трагично състояние.

  Но лечението е почти невъзможно. По правило фашизмът си отива само с физическите си носители.", 13.06.2022 г.
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-nevzorov-katastrofata-v-ukrayna-beshe-neizbezhna-rusiya-se-varna-kam-svoya-istinski-obraz

 33. 33 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Защо изгонените руски дипломати и техните семейства са ядосани. Много просто - ще трябва да се връщат в кочината. Изпращането на руски дипломати в Европа и САЩ (дори България) е награда. Докато за западните в България и Русия е изпитание и проверка, а понякога и наказание.

 34. 34 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Затова Русия трябва да бъде победена в тази война.

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 35. 35 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Любопитно

  До коментар [#18] от "Julian Mall":

  Какво точно им е "зле-то" на поляците? Че съществуват като силна държава още, когато князът на село Москва се е молил за благоволението на монголския хан, че да може да оплячкоса съседните руски села? Всъщност, самото пропагандно стихче ако и по поръчка само показва колко промити са руснаците. Как нямат реална историческа памет и още от преди векове използват това пусто за славянство за пропагандни цели. А реално Реч Посполита(дължи руските си земи на Литовското княжество) е архивраг на Русия от самото начало. Пък сетне Русия е поробител на Полша. Какви братя!

  И кога да очакваме това лишаване от държавност?
  Ще обощя русофилските опорки и прогнози през годините:
  -2014-2015г-Защо Путин спря! Такава държава като Украйна не съществува. Само да пусне танковете и за няколко дни всичко пада. Който се мисли за украинец да си ходи в Лвов.
  февруари 2022- За три дни всичко ще приключи. Украйна ще стане част от руския мир. Зеленски ще избяга или ще го съдят в Москва. Това беше и официалната руска позиция.
  -април 2022-до 9 май всичко ще приключи. Руските сили ще стигнат до Одеса и ще лишат Украйна от излаз на море. Азов( за десети път) ще бъде превзет до няколко дни. Украинците вече не са приемани като руснаци, а като гадни нацисти, които заслужават да страдат. Путин ще обяви победа на парада. Даже имаше и мнения как ще изкарат хилядите украински пленници.
  май 2022-Русия нападна Украйна САМО заради Донбас. Украинската армия изведнъж се оказа, че е 4-та по сила в света.Но нищо, за седмица ще превземем Донбас и всичко ще приключи.
  Юли-"ако и след това продължават с войната против Русия ги чака пълно лишаване от държавност." Отново ще прогноза. И вече не съществува идеята, че ей сега тази измислена държава ще престане да съществува ;)

 36. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2907 Весело

  До коментар [#16] от "selqnin":

  Камата, наричана още кинжал, е вид нож с две остри страни, използвана за промушване и защита.[

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 37. 37 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#7:"ewa29647693"][/quote]

  Дай линк за това как българите сами са се клали по турско. Еинчар, долен.

 38. 38 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 641 Весело

  Интересно, не го знаех. Той и Пушкин като путин бил някакъв мачист.
  Това потеърждава едно друго мое наблюдение - за руснаците фамилиите, които започват с Пу.., и особено с Пут.. са символ на мъжественост. А пък тези, които започват с Кур.. показват женственост - например Курникова.

 39. 39 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  През вековете россияните са издали 33 указа с които са забранявала изучаването на украинския език от украинците.
  https://youtu.be/1B5Vta7uREc

 40. 40 Профил на Иосиф Давыдович
  Иосиф Давыдович
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Хайде сега и Александър Сергеевич под ножа, зашото и него го изкарват путинист и поддръжник на СВО...И него като Чайковски трябва да бъде забранен и оплют, защото е от грешната страна на историята.....

  Не заставить Россию покорно идти По указанным кем-то местам
 41. 41 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Ето какво мислят украинците за "братството" си с руснаците.

  https://youtu.be/jj1MTTArzPI

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7194 Неутрално

  Като изключим факта, че българите нямат много общо със славяните, което и гените ни го доказват, откъде накъде някой, пък бил той и много по-голям от България , ще решава вместо нея, кое е добро за нея и кое , не.

 43. 43 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  При спор между славяни, славяно-българи, англосаксонците нямат думата.За това държавите със смешни имена - САЩ и Великобритания да си гледаг собствените проблеми. И двете са пред разпад, протести, негодувания срещу политиката, въобще - кофти за управляващите.Изфабрикувани държави като Гелмания , Франция, Италия, създадени векове след нашата държава нямат право на глас в нашето управление.На нашата земя или си българин, или си анти българин!Друго деление няма, колониализмът приключи, ЕС да се запознае с процедурата за супата. Поклонниците му е време да си купят еднопосочен билет, може и за Сибир.
  —цитат от коментар 22 на Ivan Peev


  Ей го още един с нулеви познания по история, но за сметка на това яко захапал пропагандата. Какво общо има тук слявянството? Не са ли сърбите врагове на българите още от средновековието, а в модерността и най-големият враг! Славянски братя. Знаеш ли кога точно е създадена Франкската империя и, че по време на Омуртаг сме граничили с нея. А Русия кога е създадена? Щото да не излезе, че леля мутрафонова трябва да се свие в ъгъла като сравняваме датите на образуване на държавите ни.

 44. 44 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  "Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите".

  Димитър Благоев (Дядото) е написал това в книгата си "Принос към историята на социализма", написана през 1906 г.

 45. 45 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#21] от "kvasimodo":Чехите отдавна не са славяни, те са евреите на Европа - мътят вода и търсят келепир.
  —цитат от коментар 27 на Ivan Peev


  И кой определя кой е славянин и какво е славянство? Тувинецът Шойгу, ислямистът клал руснаци Кадиров или разните татари и евреи държащи нефтените компании и банки на Русия?

 46. 46 Профил на mr50
  mr50
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Едно мнение на Пушкин за руснаците: "Народ равнодушный до наименьшей обязанности, до наименьшей справедливости, до наименьшей правды, народ, что не признает человеческое достоинство, что целиком не признает ни свободного человека, ни свободной мысли». — А. С. Пушкин

  Още едно мнение: "Если бы перед моим рождением господь бог сказал мне: "Граф! Выбирайте народ, среди которого вы хотите родиться" — я бы ответил ему: "Ваше величество , везде, где вам будет угодно, но только не в России!" У меня хватает смелости признаться в этом. Я не горжусь, что я русский, я покоряюсь этому положению. И когда я думаю… о красоте нашей истории до проклятых монголов и до проклятой Москвы, еще более позорной, чем сами монголы, мне хочется броситься на землю и кататься в отчаянии от того, что мы сделали…» — Толстой А.К.

  Предполагам, че болните от путинофилия четат и разбират руски език.

 47. 47 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Хайде сега и Александър Сергеевич под ножа, зашото и него го изкарват путинист и поддръжник на СВО...И него като Чайковски трябва да бъде забранен и оплют, защото е от грешната страна на историята.....
  —цитат от коментар 40 на Иосиф Давыдович


  Не е Путинист. А шовинист, което не е нещо специално и толкова укоримо. Особено ако гледаме времето. Показателно е друго, че още тогава руснаците си служат с това митично славянство, за да оправдаят завладяването на други народи. Показва, че идеята за славянството е изключително опорочена от руската пропаганда. И още нещо, мненията на другите интелектуалци като Тургенев, показва, че дори в онова време на тирания в Русия е имало достатъчно силно гражданско общество на хуманисти, които са виждали кусурите на държавата си и са надраснали пропагандата и великодържавните амбиции.

 48. 48 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4097 Неутрално

  Руснаците сами са си виновни, че всеки бяга от тях. Справка ЧЕХИЯ. От края на 19 век много силни славянофилски, проруски настроения в обществото, през 1 световна война - масово дезертират чехи и се бият на страната на Русия. В края на 2 световна война чехите се сблъскват с руските изпълнения на армията им. След това са ужасени от животът в СССР когато в през началото на 60-те години виждат при екскурзии каво представлява тази държава и населението и. Последен гвоздей в ковчега на чехската любов към Русия слага Пражката пролет.Тези неща са ми ги разказвали чехи колеги.
  —цитат от коментар 21 на kvasimodo


  Така е не само с народите , но и с хората. Русофили стават хора , които не са живели в Русия и не я познават. В техните представи Русия е някакъв блян. Такива са били българските политици Гешев и Данов , западни възпитаници , завършили западни университети. Тяхното сляпо русофилство довежда България до първата национална катастрофа.
  Обратно , българи , завършили образованието си или живели в Русия стават русофоби. Такъв е Петър Пешев, министър в правителството на Радославов, завършил образованието си в Петербург. Такива са бесарабските българи Александър Малинов- министър председател при обявяване независимостта на България, Димитър Греков, също министър председател по Фердинандово време и външен министър по Стамболово време и много други.

 49. 49 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Типично мислене на руснак. Мислят се за нещо, но всъщност са тотално объркани и изостанали индивиди с мания за величие.
  Имперския манталитет рано или късно ще спихне, но до тогава много нещастия ще причинят североизточните сатрапи на съседите и нормалните хора.

 50. 50 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1782 Неутрално  Пушкин е призовал на дуел с пистолети френския барон Georges Charles de Heeckeren d'Anthès и франсето взело че го думнало смъртоносно.
  Стед това баронът е бил екстрадиран от Русия.

  Лермонтов също е бастисан при дуел с пистолети.


  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 51. 51 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси":

  "Срещнали се на полянка
  прабългарин и славянка..." - Радой Ралин
  И бай Радой ли и глупав и неразбиращ?
  Дебилството взема застрашителни размери, паричните инцекции трябва да се прекратят, Сород вън от България, прекратява не дипловатическите отношения със САЩ!

  Два дебила это сила!
 52. 52 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#43] от "filofob":

  Двойка по история!
  Зачеркна римската империя, а с това и повече от поливн Европа.
  Извод - парата замъглява съзнанието!

  Два дебила это сила!
 53. 53 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgievb":

  "Пушкин няма нужда да бъде убеждаван, защото и без това вярва, че съществуването на Полша като суверенна държава уврежда интересите на Русия."
  "Ами както показва историята след него и сегашната ситуация ....бил е напълно прав. Умен човек."

  Бил е напълно прав за какво - че руската империя и тогава и сега може да окупира каквото си поиска и да го смята за своя територия. Преди 200 години Пушкин не е признавал съществуването на Полша, както сега Путин не признава Украйна. Сега Полша си е жизнена страна и май дори Путин я признава като такава, поне на думи и засега. Същото ще стане и с Украйна - стабилна страна, разделена от орбитата на имперска Русия.

  Изобщо вашето изказване показва защо русофилите в България трябва да се бият и гонят до дупка. Вашето отечество е Русия. Ами ако утре Русия нападне България и някой като Пушкин напише, че това е спор между славяни и НАТО да не се меси!? Може ли да направите паралел и да дискуитирате подобна ситуация. Пушкин е руснак и позицията му е разбираема (е, не съвсем), но вие като "българин" на коя страна ще сте?

 54. 54 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1782 Неутрално


  Ето от викито малко инфо за Жорж Дантес (на френски: Georges Charles de Heeckeren d'Anthès) , известен френски монархист, политик и сенатор. През 1830-те години живее в Русия. Известен е в историята преди всичко с това, че ранява смъртоносно на дуел Александър Пушкин.

  Биография
  Роден е в Елзас в не много богато дворянско семейство. Жени се за Екатерина Гончарова. На 27 януари 1837 година ранява смъртоносно А.С. Пушкин по време на дуел, който умира два дни по-късно от раните си в корема. По законите по времето на Петър I дуелът се счита за престъпление и се наказва със смърт. Макар първоначалната присъда за Дантес да е смърт, предвид боевите му заслуги, ранга му и това, че не е руски гражданин, присъдата е променена на изгонване от страната с военен ескорт.

  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 55. 55 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4097 Неутрално

  До коментар [#5] от "Аскет":Украинци, беларуси и поляци може и да са близки по генофонд. Болшинството от гражданите на Руската федерация обаче са близки с монголците и тюркмените, с изключение с едно малцинство в крайната западна част.
  —цитат от коментар 8 на benedict


  Така е.Затова е смешно , когато искат да представят българския и руския народ като "братски" народи. Никакво генетично родство нямаме с руснаците. Това се личи от пръв поглед. Като генетична антропология българи и руснаци коренно се различават. Между българи и руснаци коренни са различията и като светоусещане, като манталитет, съществени са различията ни във фолклора, в народните носии , в народните обичаи, в кулинарията , ако щете. Българинът е много по-близък като манталитет със средиземноморските народи като италианци , испанци , португалци...
  Зорлем искат да ни направят с руснаците братя, те , в ролята на по-големия брат покровител, а ние в ролята на по-малкото им любимо и послушно братче.

 56. 56 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#43] от "filofob":Двойка по история! Зачеркна римската империя, а с това и повече от поливн Европа.Извод - парата замъглява съзнанието!
  —цитат от коментар 52 на Ivan Peev


  Каква Римска империя те гони в контекта на твоето мнение и моята реплика?
  Или просто, за да ми отговориш някак си чопнал първата минала през съзнанието ти мисъл ?

 57. 57 Профил на wfm051113328
  wfm051113328
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#7] от "ewa29647693":

  Евтина руска наци-опорка предадена от евтина българо-руска подлога

 58. 58 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#5] от "Аскет":

  "Съобразно последните генетични изследвания руснаци, украинци, белоруси и поляци (кх-кх!) са едно племе..."

  Да, и!
  Изглежда, че в историческото си развитие сте застинали някъде около 6-7 век. Ще ви открехна -в Европа племена отдавна няма, има исторически оформили се държави. Например: Австрия и Германия; Швейцария, Франция и Италия, Нидерландия и Белгия (Фландрия и Нидералндия са били една държава, но провинциите са се разделили по религиозен признак). Какви по народност са "племената" в Люксембург, Монако, Лихтенщайн. Аргументи като вашите живеещите още в Средновековието чугунени глави използват, за да нападнат когото си искат и да обяват за своя територия която си искат.

 59. 59 Профил на wfm051113328
  wfm051113328
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси":

  А най-смешното е, че руснаците пък ИЗОБЩО нямат нищо общо със славяните. Даже любимият на резидент Радев - ген.Решетников, го призна в интервю. В РФ само около 1% са славяни.

 60. 60 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1865 Весело


  До коментар [#1] от "georgievb":Изобщо вашето изказване показва защо русофилите в България трябва да се бият и гонят до дупка. Вашето отечество е Русия. Ами ако утре Русия нападне България и някой като Пушкин напише, че това е спор между славяни и НАТО да не се меси!? Може ли да направите паралел и да дискуитирате подобна ситуация. Пушкин е руснак и позицията му е разбираема (е, не съвсем), но вие като "българин" на коя страна ще сте?
  —цитат от коментар 53 на grajdanin1


  В блока следнощен купон, компания се е разпищолила с чалга и не дава на никой да спи.
  По едно време се звъни на вратата и домакинът едър, подпийнал, разгърден и разпенен отваря със замах вратата. Отсреща стои един от съседите, по пижама и с очилца.
  - Кажи бе?!?
  - Добър вечер...аз такова....ако мога да ви помоля....нали разбирате....много е силна музиката. Имам една молба....виждам, че се забавлявате....ама моля ви, проявете разбиране...имам малко дете ....и утре сме на работа...та , ако не ви пречи да намалите музиката.
  Купонджията изхъмкал и му тръшнал вратата. Влиза вътре и намалява музиката.
  - Кой беше бе, полицията ли? - питат другите.
  - А, полицията, един от съседите.
  - И какво иска.
  - Ами какво иска? Псува ни, ама едно такова...вижте сага, дали не мога сручайно да ви е...а мамата, извинявайте ама би ли било удобна вашата майка...и т.н. Абе сбъркан интелигент, какво да го правиш. Вместо да влезне и да каже като човек, абе вашта мама мръсна, намалете музиката, че дедето не може да спи..., а той - интелигент, едвам го разбрах.

  https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
 61. 61 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  То е известно.
  Самодръжко шовинистично мракобесие поражда роби.
  Особено жалка картина е роб бесен "интелигент".

  Мислехме... заключихме социалния недъг.
  Сега се показва, не.

  В СССР Семейството бе основна клетка на обществото.
  Влезеш ли в граждански брак... ха да излезеш:
  обществото те гледа всячески неодобрително.
  С право.
  Домашното насилие беше изключено
  или редко изключение.
  Домашен спор прераснал в насилие?
  Идва орган и внася ред.

  Виждаме каква огромна разлика правят 2 или 3 века...
  в обетовани земи.

  ""Млъкнете: туй е спор между славяни-братя,
  домашен, дълъг спор, претеглен от съдбата,
  и ред не е дошъл да го решите вий."

  Не, това не са стихове, посветени на руската война в Украйна.

  Стихотворението датира от 1831 година, а перото държи Александър Пушкин - великият поет и култова фигура на руската литература.

  Пушкин реагира на полската независимост и подкрепата, която Франция дава на полските борци за национално освобождение, с едно твърде антиевропейско стихотворение, озаглавено "Към клеветниците на Русия"."

 62. 62 Профил на Beau Geste
  Beau Geste
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#1] от "georgievb":Четенето , Вие се е получило осезаемо по-успешно от Разбирането!Всъщност Вие сте на "работа" в степната "империя"!Без изненади от Вас!
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  Въпреки величието си като поет, Пушкин е имал 24 дуела., а последният е фатален......

 63. 63 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Ако т. нар. русофили познаваха руската история, култура, литература, изкуство толкова добре, колкото претендират, биха се засрамили да говорят за тях с безрезервно възхита. Пушкин не единичен пример, нито изключение. Повечето руски автори са с подобни възгледи, включително Достоевски и Толстой, които толкова често се споменават като пример за величието на руската литература. Величие, стъпила на комплекси спрямо развитите страни и безогледна кражба на идеи и постижения.

 64. 64 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#38] от "blagoj":

  И също е бил висок 1,67 м :)

 65. 65 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До коментар [#38] от "blagoj":И също е бил висок 1,67 м :)
  —цитат от коментар 64 на murttle


  Значи са били по-високи от Зеленски и ген. Атанас Атанасов...

 66. 66 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Аз лично не чувствам като "братя" нито руснаците, нито украинците. И никога не съм ги чувствал като такива. Честно казано, някак подсъзнателно дори се дразня, когато ме наричат "славянин". Аз съм българин. И ми пука само за България. Въпреки че не харесвам особено руснаци и украинци, не ги и мразя. Трябва да сме в добри отношения с всички, за да може да сме на печалба, когато интересите ни съвпадат. Да върви търговията. Това е моят подход за нещата - прагматичен. Еднакъв е и към Русия, и към Украйна, и към САЩ, и към Турция, и т.н. Няма вечни приятели, само вечни интереси.

 67. 67 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Интересно коя държава е била допусната във кървавият вековен конфликт на Ирландия и Англия или пък сега на Шотландия и Англия . Нито ирландците нито шотландците някога са били братя с англичаните , а обикновени васали .

 68. 68 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2935 Любопитно

  До коментар [#35] от "filofob":

  "Какво точно им е "зле-то" на поляците? Че съществуват като силна държава още, когато князът на село Москва се е молил за благоволението на монголския хан, че да може да оплячкоса съседните руски села?"

  Тази "силна държава" заради прекомерните си амбиции изчезва за няколко века от картата на Европа и няма какво да вините затова Русия защото там участват и Западни държави като Германия и Прусия. Гледам че пак припявате на западняците за омразното им славянско единство, ами да не би да няма англосаксонско единство, немскоезично единство? Да не си мислиш че ние се вписваме там? Най-много турците да ни пишат като роби в във Великият тюркски свят или Великият Туран! Ти затова ли мечтаеш филофобе само и само да нямаш нищо общо с Рассия?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 69. 69 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Интересно коя държава е била допусната във кървавият вековен конфликт на Ирландия и Англия или пък сега на Шотландия и Англия . Нито ирландците нито шотландците някога са били братя с англичаните , а обикновени васали .
  —цитат от коментар 67 на valerie pvi


  Какво ще рече да бъдат допуснати? А реално там са се месили французите подкрепящи католиците. А в Полша е имало безброй интереси и много са се месили

 70. 70 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2935 Любопитно

  До коментар [#55] от "tacheaux":

  Таше, кои са твоите братя? Рязаните турци ? С ислямизираните българи ли имаш повече общи неща или с руснаците? Значи и Рамзан Кадыров ти е брат?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 71. 71 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#35] от "filofob":"Какво точно им е "зле-то" на поляците? Че съществуват като силна държава още, когато князът на село Москва се е молил за благоволението на монголския хан, че да може да оплячкоса съседните руски села?"Тази "силна държава" заради прекомерните си амбиции изчезва за няколко века от картата на Европа и няма какво да вините затова Русия защото там участват и Западни държави като Германия и Прусия. Гледам че пак припявате на западняците за омразното им славянско единство, ами да не би да няма англосаксонско единство, немскоезично единство? Да не си мислиш че ние се вписваме там? Най-много турците да ни пишат като роби в във Великият тюркски свят или Великият Туран! Ти затова ли мечтаеш филофобе само и само да нямаш нищо общо с Рассия?
  —цитат от коментар 68 на Julian Mall


  Тази силна държава изчезва заради управленската си система. Там сеймът се е събирал и е ИЗБИРАЛ крал. Монархията не е била наследствена, при което шляхтата е гледала своя интерес и всячески се е противопоставяла на силна централна власт. Имало е случаи отделните магнати да водят самостоятелни войни. Така Полша е имала за крал примерно швед, а саксонецът Август Силни може да е бил много бляскав монарх и на него да дължим майсенския порцелан, но под негово управление Полша е разсипана. И да всички участват в разделнието. И най-малко аз ще обвинявам Русия, че се е държала като империя. Но хайде да не се сърдим на поляците, че не обичат руснаците и, че за тях Гурко е палачът жестоко потушил Варшавското въстание.
  Какво е това славянско единство? Защо държави, които през цялото си съществуване воюват, имат различни религии и са част от различна култура(западните славяни нямат нищо общо с южните и изтоните) трябва да се обединяват под някакъв ефимерен общ знаменател пропагандиран от Москва.
  п.п Прусия И Германия няма. При обединението на Германия пруския крал става германски кайзер.

 72. 72 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#55] от "tacheaux":Таше, кои са твоите братя? Рязаните турци ? С ислямизираните българи ли имаш повече общи неща или с руснаците? Значи и Рамзан Кадыров ти е брат?
  —цитат от коментар 70 на Julian Mall


  На Кадиров вие русофилите се кефите. Нали пазител на руския(славянски) мир и православието. И това в съчетание с налагане на исляма в руските кавказки републики(не само Чечня) и родовата традиция да се обезглавяват руснаци.
  И да, с ислямизираните българи имам пвоече общо доколкото повечето от тях не са някакви крайни ислямисти, говорят НАШИЯ език и са част от нашето общество.

 73. 73 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#71] от "filofob":

  " Но хайде да не се сърдим на поляците, че не обичат руснаците и, че за тях Гурко е палачът жестоко потушил Варшавското въстание."

  Изобщо не се сърдя на поляците че не обичали Гурко и Русия. Когато обаче поляци и американци почват да ни поучават че и ние трябвало да мразим Русия и Гурко и какъв враг ни била Русия ми идва в повече! Русия винаги ще ни бъде по-близка от всякакви турци, немци и англосаксонци!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 74. 74 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#71] от "filofob":" Но хайде да не се сърдим на поляците, че не обичат руснаците и, че за тях Гурко е палачът жестоко потушил Варшавското въстание."Изобщо не се сърдя на поляците че не обичали Гурко и Русия. Когато обаче поляци и американци почват да ни поучават че и ние трябвало да мразим Русия и Гурко и какъв враг ни била Русия ми идва в повече! Русия винаги ще ни бъде по-близка от всякакви турци, немци и англосаксонци!
  —цитат от коментар 73 на Julian Mall


  Кой точно американец или поляк ни казва, че трябва да мразим Русия? А защо пък да обичаме Русия? Заради 1878? Ми ок-аз почитам воювалите и загивали за нашата свобода. Ама Русия е подпомагала русофилските бунтове, Русия не е подкрепила съединението, Русия беше срещу нас в Междусъюзническата....А какво общо има сегашната Русия и руснаците с 1878? И всъщност използването на чувства в междудържавните отношения е проява на наивност, която е характерна най-вече за България. Нали не очакваш, че на Русия реално й дреме за нас. Дори сърбите, които по стечение на обстоятелствата харесват Русия, ако Митрофанова беше посланик в Белград и ги цепеше подобни като тук такива попържни щеше да отнесе....
  И пак, с какво точно е близка Русия на набор 1990г? Не знаят руски, не са стъпвали в Русия, интересуват се от западната поп култура, малцина са чели нещо от руската класическа литература. Още по-малко са слушали Рахманинов или са запознати с творчеството на Репин. В крайна сметка дори най-върлите русофили не мислят да живеят в Русия и виждат бъдещето на децата си на запад или в България. На практика повече българи са били в Турция отколкото в Русия. Та в какво РЕАЛНО са ни близки руснаците.

 75. 75 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  О гадни мазни западяци
  Какво от туй че ни онождат братята руснаци
  Нима не сте и вие горди с прайда веселяци

  Посвещава се на госпдин пушко путин

 76. 76 Профил на xtg07618347
  xtg07618347
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси":

  Еезика дет говориш да не е португалски...

 77. 77 Профил на xtg07618347
  xtg07618347
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#55] от "tacheaux":

  Еезика дет говориш да не е португалски...

 78. 78 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4097 Неутрално

  До коментар [#71] от "filofob":
  "Но хайде да не се сърдим на поляците, че не обичат руснаците и, че за тях Гурко е палачът жестоко потушил Варшавското въстание."

  Възможно ли е един и същ човек веднъж жестоко да потушава въстание за независимост на поляците , а после да "освобождава" българите от "турско робство"? Заради "грешка" на този руски генерал, призната от военния щаб на руската армия по време на Руско-Турската война , хиляди българи са загинали в Старозагорско , а ние тук му издигаме паметници и го тачим като освободител.

 79. 79 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Илия Бешков за руснаците (1951г.): Глутница бесове, която с думи на Пушкин заплашва света:
  https://www.168chasa.bg/article/11916002

  Всяка комуналка - бункер, всеки москвич - крепост...
 80. 80 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3240 Гневно

  "В началото на юли тази година в окупирания от руските войски украински град Херсон ще се проведат "Дни на Пушкиновата поезия и руската култура".

  Понеже няма друг областен украински град окупиран от Русия след февруари 2022 г., Русия ще прави в Херсон марионетно правителство с руски чиновници, оглавявано от агент на ФСБ, след като проведе един псевдореферендум за влизане в Русия

  Всичко ще бъде наред! :-)
 81. 81 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Колко пъти съм го казвал и пак ще го повторя, че не трябва да се разделят руските управляващи, творците и народа – всички тези през цялата си жалка и изпълена с кръв и бедствие история НЕ НАМЕРИХА ЕДИН ДЕН ПРОЛУКА В ИСТОРИЯТА, САМО ЕДИН ДЕН, ДА ПОЖЕЛАЯТ СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ!

  НЕ Е СЛУЧАЙНО, ЧЕ ИМЕННО ТЕЗИ РОБСКИ ИНДИВИДИ, ПОСРЕЩНАХА ЗА ПРЪВ ПЪТ КОМУНИЗМА И ДО ДНЕС ОСТАВАТ ПОД ПАГУБНОТО ВЛИЯНИЕ НА ТАЗИ ИЗМАМА!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 82. 82 Профил на Telerik Kardamov
  Telerik Kardamov
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":

  Не е имало, няма и не може да има.

 83. 83 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7957 Неутрално

  До коментар [#82] от "Telerik Kardamov":

  Има, имало е, а дали ще има още зависи от съпротивата срещу рашистите. Да не сте от шопско? Те като видят жираф, казват "е, те такова животно нема"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 84. 84 Профил на Telerik Kardamov
  Telerik Kardamov
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#39] от "constatator":

  Абсолютна и неправдоподобна информация. Никой никога, как-то в царска Русия, така и в СССР не е забранявал "украинският език"!
  Даже в СССР в училищата е имало на "украински" език, изучавали са го. Друг е въпроса че, не са имали желание мнозинството да го изучават. Не ни пишете и не давайте линкове на демагогски страниц. Всеки който е живял в УССР ще Ви подтвърди това че, тогава в училищата се е изучавал "украински" език.

 85. 85 Профил на Telerik Kardamov
  Telerik Kardamov
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#42] от "Роси":

  И кой е правил генетични изследвания на българите за да докаже че, те не са славяни или са такива, или че, са друг этнос?

 86. 86 Профил на Telerik Kardamov
  Telerik Kardamov
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#83] от "penetrating":

  Не, не съм от "Шопско". От Синеморец съм.

 87. 87 Профил на Telerik Kardamov
  Telerik Kardamov
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#46] от "mr50":

  Разбираме, но въпросът е в друго.
  Само руснаци могат да пишат и мислят по такъв начин, защото те знаят за какво става дума, Това е тяхно душевно състояние в различни жизнени ситуации.
  А други, такива като вас и нас, нищо не разбират. Само цитирате известни личности, но за какво са писали или говорили си нямате представа.

 88. 88 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7957 Весело

  До коментар [#86] от "Telerik Kardamov":

  Странно, а се държите като 5-то поколение шоп :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 89. 89 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#81] от "konservator.bg":

  От крепостничество скочиха директно в комунизъма. И наложиха комунистическото крепостничество на половин Европа.
  Друго чугунените им глави не познават - и днес си имат император и помешчици, на които да се кланят.

  Всяка комуналка - бункер, всеки москвич - крепост...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK