Нова дарителска акция: Манол Пейков събира книги за Болградската библиотека

"Не е нужно да пращате много книги; по-важното е да са книги, които харесвате или смятате за важни. За възрастни, юноши и/или деца", призова издателят, който организира безпрецедентна дарителска кампания за средства за генератори

© Фейсбук на Манол Пейков

"Не е нужно да пращате много книги; по-важното е да са книги, които харесвате или смятате за важни. За възрастни, юноши и/или деца", призова издателят, който организира безпрецедентна дарителска кампания за средства за генераториДа даряваме книги на български език за библиотеката в Болград, Украйна - това е новата кампания на издателя Манол Пейков, който успя да организира частни дарители за най-успешната от началото на войната срещу Украйна кампания за даряване на средства и купуване на електрически генератори.


Вчера той публикува в профила си във фейсбук апел за подпомагане на библиотеката в "столицата" на бесарабските българи. Фондът й съдържа само 1200 книги на български език, като повечето са стари издания или учебници.


"Не е нужно да пращате много книги; по-важното е да са книги, които харесвате или смятате за важни. За възрастни, юноши и/или деца", написа Пейков. Книгите трябва да се изпращат на адреса на издателството му "Жанет 45" в Пловдив, а той ще поеме грижата, както се случи с генераторите, да ги достави в Украйна.
Книги за библиотеката в Болград ще се приемат и в читалнята в Градската градина в София. Това съобщи за "Дневник" Александър Шпатов, председател на Сдружение за градски читални. Работното време на павилиона е от 9 до 20 часа. Даренията ще се приемат до 9 февруари.


Кампанията на Пейков за генераторите, която беше осъществена в социалните мрежи, събра над милион и двеста хиляди лева, като повечето или вече работят в Украйна, или се подготвят за транспорт, други още се договарят. Средствата, дарени от български граждани, се равняват на помощта на Франция и Германия, взети заедно - те са предоставили общо 550 генератора по информация на "Дойче веле". Българското правителство изпрати безвъзмездно само един.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK