Словенска постановка по "Физика на тъгата" ще гостува в Благоевград

Словенска постановка по "Физика на тъгата" ще гостува в Благоевград

© ОрганизаторитеСловенска постановка по романа "Физика на тъгата" на Георги Господинов ще бъде показана по време на театралния фестивал "Тарабумбия" в Благоевград, съобщава общината, която е организатор на събитието. Представлението ще бъде само едно и ще се играе на 13 май от 19 ч. в театър "Никола Вапцаров" в Благоевград. Два часа по-рано писателят ще се срещне с публиката в камерната зала на театъра.


Драматизацията е дело на режисьорката Тяша Чърнигой и театър "Антон Подбеушек" от гр. Ново место, един от най-младите в Словения. Премиерата й беше през ноември 2016 г. В България ще бъде показана със субтитри. Това е пето издание на театралния фестивал "Тарабумбия", който кани най-интересните представления от последния сезон. Той ще се открие на 11 май от Камен Донев и неговия моноспектакъл "Лекция №2. За всеобщата просвета" и ще продължи до 19-и.


В програмата са още моноспектакълът на Мариус Куркински "Черното пиле" по Хайтов, "Богът на касапницата" – едно от хитовите представления на Народния театър, "Хеда Габлер" на режисьора Крис Шарков, "Това НЕ Е Хамлет" на театрална работилница "Сфумато", "Саломе" на Театър "Българска армия", "Иванов" по Чехов от програмата на Младежки театър "Николай Бинев", "Вишнева градина" по Чехов на Плевенския театър, "Животът е прекрасен" на режисьора Александър Морфов.


Билетите са на цени между 5 и 10 лева и ще се продават на касите на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в града и в мрежата на eventim след 15 април.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK