Пролетно клавирно тайнство за почитателите на класиката

<div>След редица солови конкурсни отличия и фестивални изяви, през 2007 г. пианистите Антония Йорданова и Иван Кюркчиев правят концертен дебют като клавирно дуо на фестивала "Млади музикални дарования".<br /><br />Двамата са бакалаври от Националната Музикална Академия "Панчо Владигеров" в София и магистри от Кралската Консерватория в Брюксел и от Университета за музика и театър в Мюнхен. Днес са чести гости на реномирани международни фестивали по цял свят, уточняват организаторите на концерта им.</div>

© "Модо България"

След редица солови конкурсни отличия и фестивални изяви, през 2007 г. пианистите Антония Йорданова и Иван Кюркчиев правят концертен дебют като клавирно дуо на фестивала "Млади музикални дарования".

Двамата са бакалаври от Националната Музикална Академия "Панчо Владигеров" в София и магистри от Кралската Консерватория в Брюксел и от Университета за музика и театър в Мюнхен. Днес са чести гости на реномирани международни фестивали по цял свят, уточняват организаторите на концерта им."Пролетно тайнство" - под този наслов утре вечер почитателите на класическата музика ще срещнат таланта на руските композитори Скрябин, Стравински и Рахманинов и майсторството на българското клавирно дуо Антония Йорданова и Иван Кюркчиев. Концертът е най-новият от поредицата "Мотив", а организатор е "Модо България".


С изпълнението си двамата пианисти ще отбележат 10 години концертна дейност с рецитал в София. При това на същата сцена, откъдето са тръгнали заедно - в камерната зала "България". Дебютът им е последван от награди в най-престижните конкурси за дуо изпълнители в Чикаго, Сан Марино, Рим, Париж, турнета из цяла Европа, а сега двамата кацат в София след успешни турне в Китай и САЩ, посочват организаторите на концерта.

Програмата, която пианистите ще поднесат на българската публика на 19 април, включва Фантазия от Александър Скрябин, прочутата Сюита №2 от Сергей Рахманинов, а за финал – "Пролетно тайнство" от Игор Стравински. Дуото ще представи и новия си диск Synergy на немската звукозаписна компания "M Music Records", чието официално представяне ще се състои на 23 април в Мюнхен.
Концертът започва в 19.30 ч. на 19 април (сряда) в зала "България". По традиция в паузата между двете части на изпълнението гостите ще могат да се насладят на чаша добро вино и разговор за класическата музика.


Билети се предлагат на касата на зала "България" и на modo.bg.

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK