Победителят от Локарно "Безбог" тръгва по кината от 5 май

Победителят от Локарно "Безбог" тръгва по кината от 5 май

© екип на филмаБългарският филм "Безбог", отличен с голямата награда "Златен леопард" на фестивала в Локарно и тази на "София филм фест", тръгва по кината от 5 май. Освен в "Дом на киното" този петък екипът начело с режисьорката Ралица Петрова ще представи филма на серия прожекции в малките софийски кина този месец.


Той разказва за медицинската сестра Гана, която краде личните карти на пациентите от старческия дом, в който работи, за да ги продава на черния пазар. Ирена Иванова отнесе актьорските награди на Сараево и Локарно за превъплъщението си в закоравялата Гана, която изненадващо и за себе си се сближава с един от тях. Тя е позната и като автор на стихове под името Рене Карабаш.


Филмът, дебют за Ралица Петрова, е отличен с 25 национални и международни награди. За избора си на непрофесионални актьори тя каза пред Cineuropa: "Предпочитам да гледам как хората "са", а не просто как "изглежда, че са". Разбира се, зависи и от вида история. Тук имаме простичък сюжет и чрез този подход успях да създам повече напрежение."

Програмата за прожекциите през май е:


Премиерната прожекция ще е на 5 май (петък), в ДОМ НА КИНОТО, от 19.30.
Зрителите ще могат да се срещнат и разговарят с автора на филма, Ралица Петрова и с продуцента, Росица Вълканова.


На 10 май (сряда), прожекцията ще е в кино ОДЕОН, от 18.30. Гости на прожекцията ще бъдат режисьорът Ралица Петрова и продуцентът Росица Вълканова.


Прожекцията на 13 май (събота), ще е в Евро Синема, от 18.00. Гости на прожекцията ще бъдат продуцентът Росица Вълканова и художникът на филма Ванина Гелева.


На 16 май (вторник) "БЕЗБОГ" ще бъде показан в кино Люмиер ЛИДЛ, от 19.00. Гости на прожекцията ще бъдат режисьорът Ралица Петрова и актрисата Ирена Иванова.


На 20 май (събота) предстои втора прожекция в Дом на киното, от 19.00. Гост на прожекцията ще бъде режисьорът Ралица Петрова.


На 23 май (вторник) филмът ще бъде представен в Културен център Г8, от 20.00. Гости на прожекцията ще бъдат режисьорът Ралица Петрова и актрисата Ирена Иванова.


На 26 май (петък) предстои още една прожекция в кино ОДЕОН. Гости на прожекцията ще бъдат продуцентът Росица Вълканова и художникът на филма Ванина Гелева.


На 30 май (вторник) "БЕЗБОГ" ще бъде представен на поредна прожекция в Дома на киното, от 19.00. Гост на прожекцията ще бъдe актрисата Ирена Иванова.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK